高中北师大版英语必修四同步检测:unit 11 the media11-1b含答案

  • 格式:doc
  • 大小:366.00 KB
  • 文档页数:58

04课后演练提能
[夯实·基础知识]
Ⅰ. 单词拼写
1. Philosophers did not use to make a ________(区别) between arts and science.
答案:distinction
2. There wasn't enough ________(证据) to prove his guilt.
答案:evidence
3. There is a general ________ (信念) that things will get better.
答案:belief
4. When are you going to ________ (出版) this work of yours?
答案:publish
5. The ________ (委员会) is mainly made up of lawyers.
答案:committee
6. Brazil is the h________ of the 2014 FIFA World Cup.
答案:host
7. The boy enjoys taking photos and wants to be a p________ when he grows up.
答案:photographer
8. Her e________ certainly sounds believable.
答案:explanation
9. The story of her sufferings was p________ to listen to.
答案:painful
10. English is a w________ language.
答案:widespread
Ⅱ. 单句改错
1. Your mother should have sent to hospital yesterday afternoon.
_______________________________________________________
答案:have后加been
2. In the unusual hot summer, air conditioners were in greatly demand.
_______________________________________________________
答案:greatly→great
3. It announced that there will be no school this afternoon.
_______________________________________________________
答案:It后加is
4. Strange although it might sound, his idea was accepted by all the people at the meeting.
_______________________________________________________
答案:although→as/though
5. Do you really believe the existence of God?
_______________________________________________________
答案:believe后加in
Ⅲ. 完成句子
1. VIP ____________ the very important person.
VIP代表很重要的人。

答案:stands for
2. He studies hard ____________ he can pass the exam.
他努力学习为的是能通过考试。

答案:so that
3. Your behavior is ________________.
你的行为让人难以置信。

答案:beyond my belief
4. He ________________ the manager.
他要求经理道歉。

答案:demanded an apology of/from
5. ____________, he got to grasp the skill.
随着时间的推移,他逐渐掌握了这种技能。

答案:As time went by
Ⅳ.单句语法填空(不多于3个单词)
1. In the end, they decided to hold a meeting to discuss the problem
________detail.
答案:in 句意:他们最后决定召开会议来详细地讨论这个问题。

in detail“详细地”,符合句意。

2. -Can you tell me what the letters CAA in this passage stand ________?
-The Chinese Athletics Association.
答案:for 句意:——你能告诉我这篇文章中的字母CAA代表什么含义吗?——中国田径协会。

stand for“代表,象征”,固定搭配,符合句意。

3. We've had a good start, but next, more work needs ________(do) to achieve the final success.
答案:doing/to be done 句意:我们已经有了一个好的开端,但是接下来,需要做更多的工作才能取得最后的胜利。

need doing“需要做”,doing虽为主动形式,但表示被动意义,doing可用to be done替换。

4. They are looking forward to ________ (send) to the lecture given by the famous professor.
答案:being sent 考查“look forward to doing”的被动语态“look forward to being done”。

句意:他们盼望着被派去听那位著名教授的报告。

look forward to后接动词应用动名词形式,又因为they与send为被动关系,所以填being sent。

5. Beautiful________the necklace was, we thought it was over­priced.
答案:as/though 句意:那条项链虽然很漂亮,我们认为价钱太高。

此句为as/though引导的倒装句。

6. They do what they can to prevent the old museum ________(destroy).
答案:being destroyed 句意:他们尽力阻止那座古老的博物馆被破坏。

prevent...(from) doing...“阻止某事发生”。

the old museum与destroy之间是动宾关系,所以应用被动形式。

7. ________(delight) with what the students had done, the teacher praised them highly.
答案:Delighted 句意:对学生们的所作所为感到高兴,老师高度赞扬了他们。

be delight ed with“对……感到高兴”,delighted在此为形容词作状。