【创新设计】2011高考英语一轮复习提能训练 必修3 Module1(附解析) 外研版

  • 格式:doc
  • 大小:109.50 KB
  • 文档页数:7

专心 爱心 用心 【外研版创新设计】2011高考英语一轮复习提能训练必修3Module 1

Europe能 力 闯 关

Ⅰ.单词拼写

1.Paris is s________ on the River Seine.

2.Eiffel Tower is the famous s________ of Paris.

3.As we all know,there are seven c________ and four oceans in the world.

4.There is a magnificent r________ of mountains in the borderland.

5.The a________ was signed during a meeting at the UN.

6.How many ________(代表)have been sent to the UN conference?

7.The little mountain village is the ________(出生地)of my father.

8.There are many ________(古代的)buildings in Rome.

9.The people sitting ________(在„„对面)us looked very familiar.

10.The country was ________(统治)by the Roman Empire(帝国).

答案:1.situated 2.symbol 3.continents 4.range 5.agreement 6.representatives

7.birthplace 8.ancient 9.opposite erned

Ⅱ.单项填空

1.There is a fine little café ________ this house.Cross the street and you’ll be there.

A.on the contrary of B.opposite to C.in front of D.opposite from

解析:由后半句就知道这家咖啡馆与这房子是相对着的,而固定搭配opposite to表示“在„„的对过(对面);与„„相对”。

答案:B

2.Liu Hulan will be remembered ________ her bravery and courage ________ a heroine for ever.

A.as;for B.as;as C.for;as D.for;for

解析:句意:“刘胡兰作为一位女英雄,因为她的勇敢和勇气将永远活在人们心中。”考查be remembered for...as...故答案是C。

答案:C

3.After you have used the dictionary,please put it back ________ it belongs.

A.where B.to which C.what D.that

解析:put back之后为状语从句,故不能选择to which。由于是表地点,应选择where。

答案:A

4.________ with so much trouble,we failed to complete the task on time.

A.Faced B.Face C.Facing D.To face

解析:句意:“我们面临这么多问题,没能按时完成任务。”因横线后有with,只能选A。be faced with trouble和face trouble意义相同,前者表状态,后边表动作。此处过去分词短语作原因状语,故答案是A。

答案:A

5.Man’s life is often ________ a candle.

A.compared with B.compared to C.compare to D.compare with

解析:句意:人的生命常被比作蜡烛。由句意可知本句应该用被动语态,故排除C和D两项。compare...with...“把„„与„„比较”;compare...to...“把„„比作„„”。

答案:B

6.________ about wild plants that they decided to make a trip to Madagascar for further research.

A.So curious the couple was B.So curious were the couple

C.How curious the couple were D.The couple was such curious

解析:以“so+形容词或副词”开头的句子要倒装。

答案:B

7.Many of the scientists and engineers are judged ________ how great their achievements are.

A.in spite of B.in ways of C.in favour of D.in terms of

专心 爱心 用心 解析:句意:人们一般都以成就大小来评判科学家和工程师。in spite of“尽管;不管”;in ways of无此短语;in favour of“赞成,支持”;in terms of“从„„角度来讲,就„„来说,在„„方面”。

答案:D

8.The girl swam ________ the English Channel in twelve hours accompanied by her father.

A.over B.across C.through D.under

解析:swim across意为横放。

答案:B

Ⅲ.翻译句子

1.她得正视她的生活已永远改变了这一事实。(face)

________________________________________________________________________

2.就面积和人口而论,它都是小国。(in terms of)

________________________________________________________________________

3.玛丽一点都不腼腆,事实上正好相反。(opposite)

________________________________________________________________________

4.在旅馆火灾中,游客财物尽失。(belongings)

________________________________________________________________________

答案:1.She had to face the fact that her life had changed forever.

2.It is a small country in terms of size and population.

3.Mary isn’t shy at all—just the opposite in fact.

4.The tourists lost all their belongings in the hotel fire.

Ⅳ.阅读理解

Cristiano Ronaldo of Portugal holds the FIFA World Player 2008 award

during the FIFA World Player of the Year soccer awards ceremony in Zurich

Jan.12,2009.

Soccer player Marta from Brazil poses with the trophy(奖杯)after being

named FIFA World Player of the Year during the FIFA World Player Gala

2008 at the Opera house in Zurich,Switzerland,Monday,Jan.12,2009.

Ronaldo,who is also holder of the prestigious Ballon d’Or for the European Footballer of the

Year,beat off competition from 2007 winner Kaka(Brazil),Lionel Messi(Argentina),Fernando

Torres(Spain)and Xavi(Spain).

“Winning the Champions League for me was the most memorable moment of 2008,” said

Ronaldo,who scored in the final but missed a penalty(点球)in the penalty shootout against

Chelsea.

Ronaldo,scorer of 42 goals in all competitions in the 2007~2008 season,was one of United’s architects behind the club’s English Premiership and Champions League double.Ronaldo

becomes the second Portuguese player to win the FIFA accolade after Luis Figo in 2001,and the

first one playing for a British club.

He reaped(收获)935 points in the vote in which the coaches and captains of 155 national

teams took part.Messi finished second(678 points)and was trailed by Torres(203),Kaka(183)and

Xavi(155).

Brazilian midfielder Marta was unveiled as FIFA World Women’s Footballer of the Year for

2008,for the third year running.

Marta delivered an outstanding performance at the women’s Olympic football tournament in