优化方案2017高考英语总复习 第1部分 基础考点聚焦 unit 5 learning to l

  • 格式:doc
  • 大小:57.50 KB
  • 文档页数:2

Unit 5 Learning to Live
Ⅰ单句语法填空
1.You should get down your study from now o n.
答案:to
2.Mr.Smith had his house (break) into while he was away on holiday. 答案:broken
3.I won’t have you (speak) to your dad like that.
答案:speaking
4.I want us to be bit more sensible this time and tighten up.
答案:a
5.Not only the nurses but also the doctor (be) very kind to the patients. 答案:is
6.—Do you mean that he should prepare for his exam one year advance? —Sure.Anyway,the early bird catches the worm.
答案:in
7.The place (show)to us yesterday was the most beautiful one I had ever see n.
答案:shown
8.Mary was so (absorb)in her work that she didn’t hear anybody knockin g at the door.
答案:absorbed
9.The Rock Mountain goat of North America is not a true goat a goat antelope.
答案:but
10.Many players who had been highly thought of (disappear)from the tennis scene.
答案:disappeared
Ⅱ单句改错
1.I felt both excited and frightened for the first time I went into the cave.去掉for
2.We can have Tom to do the work.去掉to
3.Not only does he likes English,but also he learns it well.likes→like 4.You’re driving too fast.Can you drive a bit much slowly?much→more
5.On my opinion, the man didn’t tell the truth.On→In
Ⅲ完成句子
1.趁着现在还年轻,我们必须刻苦学习,获得更多的知识。

We must work hard to gain more knowledge .
答案:while we are young
2.布朗先生不是律师而是医生。

Mr.Brown is .
答案:not a lawyer but a doctor
3.不仅学生们在植树,老师们也在植树。

Not only ,but (also) the teachers are.
答案:are the students planting trees
4.战争持续越久,那里的人们受难就越多。

The longer the war lasts, .
答案:the more the people there will suffer
5.不是我而是她想教你自己来做。

Not I to do it by yourself.
答案:but she hopes to teach you
【写作素材】根据要求运用本单元所学知识完成下面小作文,并背诵成文。

1.在我看来,作为学生,我们不能赶时髦,不应穿那些我们买不起的制服。

2.我平常喜欢穿运动鞋和牛仔裤上学,但使我烦心的是过度磨损的牛仔裤会褪色。

3.我喜欢运动,在业余时间,我喜欢穿着条纹长袖运动衫打网球。

而在寒假中,我有时穿着滑雪衣去滑雪,这令人愉快。

4.你对一个人的穿着有何看法呢?
【连句成篇】(将以上句子连成一篇英语短文)
One possible version:
In my opinion,as students,we shouldn’t keep up with fashion,and we shouldn’t wear the uniforms that we can’t afford.I usually wear sneakers and jeans to go to school,but what bothers me is that the over worn jeans will fade.
I like sports.At my leisure,I’d like to play tennis in my striped sweatshirt.And in the winter vacation,I sometimes go skiing with ski wear on,which is pleasing. What’s your opinion on a person’s clothes?。