高考英语大一轮复习第1部分Unit2Englisharoundtheworld课件新人教版必修
- 格式:ppt
- 大小:762.00 KB
- 文档页数:70


Unit 2
English around the world
[单词 拼写应用]
核心单词
1.native adj.本国的;本地的
n.本地人;本国人
2.base vt.以……为根据
n.基部;基地;基础
3.vocabulary n.词汇;词汇量;词表
4.spelling n.拼写;拼法
5.command n.& vt.命令;指令;掌握
6.request n.& vt.请求;要求
7.straight adv.直接;挺直
adj.直的;笔直的;正直的
8.official adj.官方的;正式的;公务的
n.官员;公务员
[语境运用] 用所给词的适当形式填空。
1.As far as I'm concerned,I want to own a room based (base)on my own taste.
2.All members were_requested(request) to be present at the meeting.
3.He hated being in the army because he had to obey commands (command).
4.Several government officials(official) will come to the school this afternoon.
5.It is a good idea to read English novels to enlarge your vocabularies (vocabulary).
拓展单词
1.actual adj.真实的;实际的→ actually adv.实际上;事实上
2.gradual adj.逐渐的;逐步的→gradually adv.逐渐地;逐步地
3.fluent adj.流利的;流畅的→fluently adv.流利地;流畅地→fluency n.流利;流畅
Unit 2
English around the world
[单词 拼写应用]
核心单词
1.native adj.本国的;本地的
n.本地人;本国人
2.base vt.以……为根据
n.基部;基地;基础
3.vocabulary n.词汇;词汇量;词表
4.spelling n.拼写;拼法
5.command n.& vt.命令;指令;掌握
6.request n.& vt.请求;要求
7.straight adv.直接;挺直
adj.直的;笔直的;正直的
8.official adj.官方的;正式的;公务的
n.官员;公务员
[语境运用] 用所给词的适当形式填空。
1.As far as I'm concerned,I want to own a room based (base)on my own taste.
2.All members were requested(request) to be present at the meeting.
3.He hated being in the army because he had to obey commands (command).
4.Several government officials(official) will come to the school this afternoon.
5.It is a good idea to read English novels to enlarge your vocabularies (vocabulary).
拓展单词
1.actual adj.真实的;实际的→ actually adv.实际上;事实上
2.gradual adj.逐渐的;逐步的→gradually adv.逐渐地;逐步地
3.fluent adj.流利的;流畅的→fluently adv.流利地;流畅地→fluency n.流利;流畅
【新课标人教版】(全国通用)2013届高考英语一轮复习精讲精练学案必修5 Unit 4 Making
the news
Ⅰ.重点单词聚焦
1.Tom misses his mother very much and he is________(渴望) to see her.
答案: eager
2.Jane is one of my________(同事) and we have been working in the same company for two
years.
答案: collegues
3.The teacher explained the chemical________(过程) to his students.
答案: process
4.Before answering the questions,please read the first________ (部分) of the passage.
答案: section
5.Jackson________(提交) his term paper the day before yesterday.
答案: submitted
6.The news of the sports meet is________(更新) every day.
答案: updated
7.Mother was cleaning the room;________(与此同时),Father was watching TV.
答案: meanwhile
8.It will be fine whenever you come,but you’d better ________ (通知,告知) me of that before
you come.
答案: inform
9.I hope you can submit your term papers before the________(最后期限).
1 Unit 2
English around the world
一、单词——在语境中默写,在联想中积累
写 得 准 用 得 活(用所给词的适当形式填空)
1.official adj. 官方的;正式的;公务的
n. 官员;公务员
2.native adj. 本国的;本地的
n. 本地人;本国人
3.voyage n. 航行;航海
4.lightning n. 闪电
5.actually adv. 实际上;事实上
mand n.&vt. 命令;指令;掌握
7.request n.&vt. 请求;要求
8.straight adv. 直接;挺直
adj. 直的;笔直的;正直的
9.vocabulary n. 词汇;词汇量;词表
10.recognize vt.辨认出,承认;公认
→recognition n.辨认;认出
11.spelling n.拼写;拼法→spell v.拼写
12.base vt.以……为根据 n.基部;基地;基础→basic adj.基本的;基础的→basis n.基础;基本原则
13.gradual adj.逐渐的;逐步的→gradually adv.逐渐地;逐步地
tter adj.较后的;后半的;(两者中)后者的→latest adj.最新的;最近的→later adj.后期的;后者的→lately adv.近来;最近
15.fluent adj.流利的;流畅的→fluently adv.流利地;流畅地1.It's suggested that many kinds
of outofclass activities
should be held to enrich
(rich) the school life of the
students.
2.Where unemployment and crime
are high, it can be assumed