高考英语大一轮复习第1部分Unit1Festivalsaroundtheworld课件新人教版必修
- 格式:ppt
- 大小:729.00 KB
- 文档页数:64


Unit 4 Astronomy:the science of the stars
(时间:45分钟 满分:100分)
Ⅰ.单句语法填空
1.I could feel the wind gently(gentle) blowing through my hair,it was a warm
summer breeze.
2.Watch out for sharp bends and adjust your speed accordingly.
3.The new stadium being built for the next Asian Games will be three times bigger
(big) than the present one.
4.As we know,getting angry not only does harm to one's health but also has
a bad effect on the relationship between people.
5.It is none of your business what other people think about you.Believe in
yourself.
6.He failed the exam and I didn't know how to cheer him up.
7.After several years of practice,I think I will finally get the hang of spoken
English.
8.All theories come from practice and in turn serve practice.
9.Sometimes he found it very hard to fall asleep at night,so he went to see
你的首选资源互助社区
必修五
Unit 1 Great Scientists
语言要点
单元要点预览(旨在让同学整体了解本单元要点)
词汇
部分 词语
辨析 1. character / characteristic 2. examine / check / test 3. cure / treat
4. blame / scold 5. reject / refuse
词形
变化 1. scientific adj.科学的 science n.科学 scientist n.科学家
2. valuable adj.有价值的 value n. 价值 value v. 估价, 评价
3. instruct v. 教导, 命令 instruction n. 指示,用法说明 instructive adj.有益的,教育性的
4. enthusiastic adj.热心的,热情的 enthusiasm n.狂热,热心 enthusiast n.热心家,狂热者
重点
单词 1. conclude v. 断定, 得出结论; 结束(正式);
2. attend v. vt. 出席, 参加, 照顾, 护理, 注意 vi.专心, 留意
3. expose vt. 使暴露, 受到, 使曝光 v揭露
4. absorb vt. 吸收;使(精神)贯注;吞并
5. blame n过失, 责备 vt.责备, 谴责
6. instruct vt .教, 教导, 命令, 指示, 通知
7. contribute vi.& vt.捐助,捐献,贡献;投稿
重点
词组 put forward 提出:提议以供考虑 in addition/ apart from 除……之外;另外
make sense 有意义
重点句子 1. So many thousands of terrified people died every time there was an outbreak.
【新课标人教版】(全国通用)2013届高考英语一轮复习精讲精练学案必修5 Unit 4 Making
the news
Ⅰ.重点单词聚焦
1.Tom misses his mother very much and he is________(渴望) to see her.
答案: eager
2.Jane is one of my________(同事) and we have been working in the same company for two
years.
答案: collegues
3.The teacher explained the chemical________(过程) to his students.
答案: process
4.Before answering the questions,please read the first________ (部分) of the passage.
答案: section
5.Jackson________(提交) his term paper the day before yesterday.
答案: submitted
6.The news of the sports meet is________(更新) every day.
答案: updated
7.Mother was cleaning the room;________(与此同时),Father was watching TV.
答案: meanwhile
8.It will be fine whenever you come,but you’d better ________ (通知,告知) me of that before
you come.
答案: inform
9.I hope you can submit your term papers before the________(最后期限).
你的首选资源互助社区
选修六
Unit1 Art
一、语言要点
I单元要点预览(旨在让同学整体了解本单元要点)
词汇
部分 词语
辨析 1.possess/own/have 2. technique/technology 3. shadow/shade
词形
变化 1. consequence n.结果 consequent adj. 作为结果的, consequently adv. 从而, 因此
2. possess v. 占有, 拥有 possession n. 拥有, 占有, 所有
3.faith n. 信任, 信念, faithful adj. 守信的,
忠实的, faithfully adv. 忠诚地, 如实地
4. technique n. 技术, 技巧, 方法, technician n. 技术员,
技师 technology n. 工艺, 科技, 技术
5.aggressive adj. 敢作敢为的, 侵略性的 aggress v. 攻击, 侵犯 aggression n. 进攻, 侵略
重点
单词 1. faith n.信仰;信任;信心
2. aim n. 目标;目的;瞄准vi.&vt.瞄准(向某方向)努力
3. typical adj. 典型的, 象征性的
4. adopt vt. 采用, 收养
5. convince vt. 使确信;使信服
6. attempt n. 努力;尝试;企图vt.尝试;企图
7. predict vt.预言;预告;预测
重点
词组 a great deal大量 by coincidence巧合地 on the other hand另一方面
in the flesh活着的;本人 in (the) possession of拥有(属于)