2016年北京专升本英语真题答案
- 格式:pdf
- 大小:406.39 KB
- 文档页数:7
2016年高考真题英语北京卷解析绝密★ 启用前2016 年普通高等学校全国统一考试(北京卷)英语本试卷共16 页,共150 分。
考试时间为120 分钟。
考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第二部分:知识运用(共两节,45 分)第一节单项填空(共15 小题;每小题1 分,共15 分)从每题所给的ABCD 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:It ' s so nice to hear from her again _______ ,we last met more than thirty years ago.A. What ' s moreB.That ' s to sayC.In other wordsD.Believe it or not答案是D 。
21.Jackin the lab when the power cut occurred.A.worksB.has workedC.was workingD.would work【答案】C【解析】试题分析:题目考查时态。
句意:突然断电时,杰克正在实验室里工作。
根据occurred 可知,这里指过去发生的事情,断电时,杰克正在工作,综合用过去进行时,故选C。
考点:考查时态22.I live next door to a couple children often make a lot of noise.A.whoseB.whyC.whereD.which【答案】A【解析】试题分析:题目考查定语从句的关系词。
a couple 是先行词,这对夫妻的孩子很吵,children 和couple 是所属关系,故用whose 作定语,相当于the children of whom ,故选A 。
考点:考查定语从句23.—Excuse me,which movie are you waiting for?—The new Star Wars.Wehere for more tha n two hours.A.waitedB.waitC.would be wait ingD.have bee n wait ing【答案】D【解折】试题分析:题目考查时态舟旬意:“打扰了,你在等哪一部电影1在等看看《星球大战易我们已经等了两个多小时了■> fbr 耐间段,£亮砌寸连用,根將谱壇可知,说话的吋帳仍撚在等,因此用现在完成进行时,故选D*考点:考查时态24.Your support is importa nt to our work.you can do helps.A.HoweverB.WhoeverC.WhateverD.Wherever【答案】C 【解析】试题分析:题目考查主语从句。
2016年普通高等学校全国统一考试英语(北京卷)第一部分:听力理解(共三节:30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共7.5 分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1. What does the man want to borrow?A.A pencil.B. An eraser.C.A pen.2. What is the woman doing now?A. Eating.B. Going home.C. Having group study.3. What does the man have for earthquake preparation?A. A candle.B. A radio.C. A flashlight.4. Where does the conversation most probably take place?A. In a bank.B. In a hotel.C. In a store.5. Where will the man go for his holiday?A. Brazil.B. Denmark.C. Greece.第二节(共10小题;每小题 1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。
听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.When does the supermarket close on Sundays?A. At 5:00 pm.B. At 7:00 pm.C. At 8:00 pm.7.What have the two speakers decided to do now?A. Go shopping.B. Take a walk.C. Have dinner听第7段材料,回答第8至9题。
阅读理解 阅读下列短⽂,然后根据短⽂的内容从每⼩题的四个选择项⽜选出的⼀项。
A After working long hours On her feet everyday in the operating ,room, Taryn Rose' knew a lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice and comfortable shoes. At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of ,failure. "I couldhear my friends and family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? And: t thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with that th6fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more than failure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but Success" Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from: what I Was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (减轻) pain. A former professor told me: 'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.' Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (机会) that come knocking. You have to have an open mind, the right skilis and all your senses working 'to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it." 1. Before starting:her shoe business, Taryn Rose was aA. nurseB. workerC. doctorD. boss 2. Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her job change.A. failureB. regretC. familyD. colleagues 3. What did her former professor think about Rose and her new job? A. She doesn't have to meet many people in her office. B. Her new work is qtiite different from her old job. C. She can now serve more people than before. D. Hernew work is much more difficult. 4. Which of thefollowing can best!explain the last sentence in the passage? A. You have to do what you can afterluck brings you opportunities. B. You should open the door when opportunities come to you. C: YOu haveto be prepared for walking through the door. D. You should open your eyes to see opportunities clearly. B Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes formy children. No swimming.'No music lessons. No play dates. Nothing. Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only onehour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxious about this sudden,unplanned freedom. I had to, push them out of the door with a ball, a bike, and so on. "Play? Iordered. I learned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in the theory that havingexcellent grades isn't really important. When my older kids, now in college and high school, were young, I brought in the rules ofmodern parenting. They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your childhave a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才). Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (辅导) and practice of several days a week. Every minute should be taken and every minute has a purpose.That was really too much for my children. Now with the new plan, we told stories, We listened to music. And' the. kids played with bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighbourhood to play games. We like those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, MaYbe that's because the time offhas allowed us to enjoy each other's company; 5.What was new for the family last fall? A. The children began to learn music when school was over. B. The writer arranged no' extra lessons for the children. C.The writer found no time to play with the sons. D. The children had nothing toclo alter schooli 6. At the beginning of that season the children A. hatedto spend more time on their homework B. felt excited about making their own decisions C. were pleased to have more freedom D; were worried about thechange 7. According to ',modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should A. make use of every minute to be with the children B, provide coaching and practice for each, activity . C.try ex, cry means to find a child's real talent D. know the rules but never talk about them 8. Fromthe passage we learn that A. children like story'telling more.than bike-riding B. parents should teach theirchildren how to make a plan C. children should have time to enjoy themselves after school D. parents can enjoy their evenings when children play with others C A woman:heads into apopular New York City coffee shop on a cold: winter rooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk ata busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These arethe common situations we may see every: day. However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (成A.)said people are ruder now than they were 20 years ago. Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see. In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); and "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase [购物]?) In New York, 60 tests (20 of each type)were done. Along the way, the reporters met all types of people: men and women of different races, ages, professions (职业), and income levels. And guess what? In the end, four out of every five :people they met passed their: politeness test making New York the most polite city in the study. 9, What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?. A. People are not as polite as they used to. B. "Excuse me" is not welcome nowadays. C. Of all the adults in the US 70% are rude, D. People don't care about manners any more. 10. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage? A. The study was reported in many cities of the world. B. New York was the most suitable city for the experiment. C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other. D. Experiments were performed to see if common good manners exist. 11. What is found in the study? A. More people passed the tests in New York than in any other cities. B. Different kinds of people acted differently in the New York tests. C. Four out of five people passed the politeness test in the study. D. Manypeople in the experiment passed the tests by guessing. D This is not a diet (减肥⾷谱) or a hard ~exercise program. Nobody can stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss a natural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路⾥) in tiny ways that add up to big benefits (好处). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll lose weight and be strong! Talk it UP Every time you pick Up the phone, stand up and walk around. Heavy people sit on average two and h half hours more every day than thin people, according to astudy. Get face time We use e-mailso much that we've forgotten what our colleagues look like. Pick a colleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messages in person. And go out of your way: go to a bathroom ora copy machine on another floor and take the stairs, of course. Think about your drink Consider beer or wine instead of a frozen drink: A glass of regular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340. Reduce a total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do. 12. What is mainly talked about in the passage? A. How to do exercises daily. B. How to lose weight easily. C. How to work comfortably. D: How to eat and drink regularly. 13. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people. B. People deliver messages to their colleagues in person. C. More people walk around when they talk on the phone. D. Heavy people make longer phonecalls than thin people, 14, What does the writer mean by “face time” in Paragraph 37A. Time for getting to know each other.B. Time for sharing ideas face to face. C, Time for doing small jobs, D. Time for sharing ideas face to face 15. Which of the following probably has the most calories?A. Strawberry daiquiri.B. Regular beer.C. Margarita:D. Wine. 参考答案:1 C2 B3 C4 A5 B 6D 7 C 8. C 9. A 10. D 11. A 12. B 13. A 14. B 15. C 评分说明:本题应补⼊5处,每处3分,共15分。
高考提醒一轮看功夫,二轮看水平,三轮看士气梳理考纲,进一步明确高考考什么!梳理高考题,进一步明确怎么考!梳理教材和笔记,进一步明确重难点!梳理错题本,进一步明确薄弱点!抓住中低档试题。
既可以突出重点又可以提高复习信心,效率和效益也会双丰收。
少做、不做难题,努力避免“心理饱和”现象的加剧。
保持平常心,顺其自然绝密★启用前2016年普通高等学校全国统一考试(北京卷)英语本试卷共16页,共150分。
考试时间为120分钟。
考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分:听力理解(共三节:30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1.What does the man want to borrow?A.A pencil.B.An eraser.C.A pen.2.What is the woman doing now?A.Eating.B.Going home.C.Having group study.3.What does the man have for earthquake preparation?A.A candle.B.A radio.C.A flashlight.4.Where does the conversation most probably take place?A.In a bank.B. In a hotel.C.In a store.5.Where will the man go for his holiday?A.Brazil.B.Denmark.C.Greece.第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
绝密★启用前2016年普通高等学校全国统一考试(北京卷)英语本试卷共16页,共150分。
考试时间为120分钟。
考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分:听力理解(共三节:30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1.What does the man want to borrow?A.A pencil.B.An eraser.C.A pen.2.What is the woman doing now?A.Eating.B.Going home.C.Having group study.3.What does the man have for earthquake preparation?A.A candle.B.A radio.C.A flashlight.4.Where does the conversation most probably take place?A.In a bank.B. In a hotel.C.In a store.5.Where will the man go for his holiday?A.Brazil.B.Denmark.C.Greece.第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。
听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.When does the supermarket close on Sundays?A.At 5:00 pm.B.At 7:00 pm.C. At 8:00 pm.7.What have the two speakers decided to do now?A.Go shopping.B.Take a walk.C.Have dinner听第7段材料,回答第8至9题。
2016 年普通高等学校全国统一考试英语(北京卷)第一部分:听力理解(共三节:30 分)第一节(共5 小题;每小题1.5分,共7.5 分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1. What does the man want to borrow?A.A pencil.B.An eraser.C.A pen.2. What is the woman doing now?A. Eating.B. Going home.C.Having group study.3. What does the man have for earthquake preparation?A. A candle.B. A radio.C.A flashlight.4. Where does the conversation most probably take place?A. In a bank.B. In a hotel.C.In a store.5. Where will the man go for his holiday?A. Brazil.B. Denmark.C.Greece.第二节(共10小题;每小题1.5分,共15 分)听下面4段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有5 秒钟的时间阅读每小题。
听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6至7 题。
6.When does the supermarket close on Sundays?A. At5:00pm.B. At7:00pm.C. At8:00pm.7.What have the two speakers decided to do now?A. Go shopping.B. Take a walk.C. Have dinner听第7段材料,回答第8至9 题。
2016年普通高等学校全国统一考试(北京卷)高考衣食住用行衣:高考前这段时间,提醒同学们出门一定要看天气,否则淋雨感冒,就会影响考场发挥。
穿着自己习惯的衣服,可以让人在紧张时产生亲切感和安全感,并能有效防止不良情绪产生。
食:清淡的饮食最适合考试,切忌吃太油腻或者刺激性强的食物。
如果可能的话,每天吃一两个水果,补充维生素。
另外,进考场前一定要少喝水!住:考前休息很重要。
好好休息并不意味着很早就要上床睡觉,根据以往考生的经验,太早上床反而容易失眠。
考前按照你平时习惯的时间上床休息就可以了,但最迟不要超过十点半。
用:出门考试之前,一定要检查文具包。
看看答题的工具是否准备齐全,应该带的证件是否都在,不要到了考场才想起来有什么工具没带,或者什么工具用着不顺手。
行:看考场的时候同学们要多留心,要仔细了解自己住的地方到考场可以坐哪些路线的公交车?有几种方式可以到达?大概要花多长时间?去考场的路上有没有修路堵车的情况?考试当天,应该保证至少提前20分钟到达考场。
英语第二部分:知识运用(共两节,45 分)第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分)从每题所给的 ABCD 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:It’s so nice to hear from her again ________,we last met more than thirty years ago.A.What’s moreB.That’s to sayC.In other wordsD.Believe it or not答案是D。
21.Jackin the lab when the power cut occurred.A.worksB.has workedC.was workingD.would work【答案】C【解析】试题分析:题目考查时态。
句意:突然断电时,杰克正在实验室里工作。
2016年普通高等学校全国统一考试(北京卷)英语本试卷共16页,共150分。
考试时间为120分钟。
考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分:听力理解(共三节:30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1.W h a t d o e s t h e m a n w a n t t o b o r r o wA.A p e n c i l.B.A n e r a s e r.C.A p e n.2.W h a t i s t h e w o m a n d o i n g n o wA.E a t i n g.B.G o i n g h o m e.C.H a v i n g g r o u p s t u d y.3.W h a t d o e s t h e m a n h a v e f o r e a r t h q u a k e p r e p a r a t i o nA.A c a n d l e.B.A r a d i o.C.A f l a s h l i g h t.4.W h e r e d o e s t h e c o n v e r s a t i o n m o s t p r o b a b l y t a k e p l a c eA.I n a b a n k.B.I n a h o t e l.C.I n a s t o r e.5.W h e r e w i l l t h e m a n g o f o r h i s h o l i d a yA.B r a z i l.B.D e n m a r k.C.G r e e c e. 第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。
2016普通专升本考试英语阅读理解专项训练(一)(一)In bringing up children,every parent watches eagerly the child's acquisition(学会)of each new skill the first spoken words,the first independent steps,or the beginning of reading and writing.It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate,but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child.This might happen at any stage.A baby might be forced to use a toilet too early,a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads.On the other hand,though,if a child is left alone too much,or without any learning opportunities,he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.?Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children.Some may be especially strict in money matters.Others are sever over times of coming home at night or punctuality for meals.In general,the controls imposed represent the needs of the parents and the values of the community as much as the child's own happiness. their morals can be a dangerous disappointment.1.Eagerly watching the child's acquisition of new skills______.A)should be avoidedB)is universal among parentsC)sets up dangerous states of worry in the childD)Will make him lose interest in learning new things2.In the process of children's learning new skills parents______.A)should encourage them to read before they know the meaningof the words they readB)should not expect too much of themC)should achieve a balance between pushing them too hard andleaving them on their ownD)should create as many learning opportunities as possible3.The second paragraph mainly tells us that______.A)parents should be strict with their childrenB)parental controls reflect only the needs of the parents and thevalues of the communityC)parental restrictions vary,and are not always enforced for thebenefit of the children aloneD)parents vary in their strictness towards their children accordingto the situation4.The word"precept"(Line3,Para.3)probably means"______".A)idea B)punishment C)behaviour D)instruction5.In moral matters,parents should_______.A)observe the rules themselvesB)be aware of the marked difference between adults and childrenC)forbid things which have no foundation in moralityD)consistently ensure the security of their children(二)American society is not nap(午睡)friendly.In fact,says David Dinges,a sleep specialist at the University of Pennsylvania School of Medicine."There's even a prohibition against admitting we need sleep".Nobody wants to be caught napping or found asleep at work.To quote a proverb:"Some sleep five hours,nature requires seven,laziness nine and wickedness eleven."Wrong.The way not to fall asleep at work is to take naps when you need them." We have to totally change our attitude toward napping",says Dr.William Dement of Stanford Univereity,the godfather of sleep research.?Last year a national commission led by Dement identified an"American sleep debt" which one member said was as important as the national debt,The s concerned about the dangers of sleepiness:people causing industrial accidents or falling asleep while driving.This may be why we have a new sleep policy in the White House. According to recent reports,president Clinton is trying to take a half瞙our snooze(打瞌睡)every afternoon.?About60percent of American adults nap when given the opportunity.We seem to have"a midafternoon quiet phase"also called"a secondary sleep gate."Sleeping15minutes to two hours in the early afternoon can reduce stress and make us refreshed.Clearly, we were born to nap.?We Superstars of Snooze don't nap to replace lost shut ye or to prepare for a night shift.Rather,we"snack"on sleep,whenever,wherever and at whatever time we feel like it.I myself have napped in buses,cars,planes and on boats;on floors and beds; and in libraries,offices and museums.6.It is commonly accepted in American society that too much sleep is______.A)unreasonable B)criminal C)harniful D)costly7.The research done by the Dement commission shows that Americans______.A)don't like to take napsB)are terribly worried about their national debtC)sleep less than is good for themD)have caused many industrial and traftic accidents8.The purpose of this article is to______.A)warn us of the wickedness of nappingB)explain the danger of sleepinessC)discuss the side effects of nappingD)convince the reader of the necessity of napping9.The"American sleep debt"(Line1,Para.3)is the result of______.A)the traditional misconception the Americans have about sleepB)the new sleep policy of the Clinton AdministrationC)the rapid development of American industryD)the Americans'worry about the danger of sleepiness10.The second sentence of the last paragraph tells us that it is______.A)preferable to have a sound sleep before a night shiftB)good practice to eat something light before we go to bedC)essential to make up for cost sleepD)natural to take a nap whenever we feel the need for it(三)A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading.It is remarkable first for what it contains:the range of news from local crime to international politics,from sport to business toAs regards the development of moral standards in the growing child,consistency is very important in parental teaching.To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality(道德).Also,parents should realize that"example is better than precept".If they are not sincere and do not practise what they preach(说教),their children may grow confused,and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves,and realize they have been to some extent fooled.?ァ?A sudden awareness of a marked difterence between their parents'principles and fashion to science,and the range of comment and special features(特定)as well,from editorial page to feature articles and interviews to criticism of books,art,theatre and music.A newspaper is even more remarkable for the way one reads it:never completely,never straight through,but always by jumping from here to there,in and ont glancing at one piece,reading another article all the way through,reading just a few paragraphs of the next.A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers,but far more than any one reader is interesied in.What brings this variety together in one place is its topicality(时事性),its immediate relation to what is happening in your world and your locality now.But immediacy and the speed of production that goes with it mean also that much of what appears in a newspaper has no more than transient(短暂的)value.For all these reasons,no two people really read the same paper:what each person does is to put together out of the pages of that day's paper,his own selection and sequence,his own news paper.For all these reasons,reading newspapers efficiently,which means getting what you want from them without missing things you need but without wasting time,demands skill and selfawareness as you modify and apply the techniques of reading11.A modern newspaper is remarkable for all the following except its______.A)wide coverage B)uniform styleC)speed in reporting news D)popularity12.According to the passage,the reason why no two people really read the "same"newspaper is that______.A)people scan for the news they are interested inB)different people prefer different newspappersC)people are rarely interested in the same kind of newsD)people have different views about what a good newspaper is13.It can be conclude from the passage that newspaper readers______.A)apply reading techniques skillfullyB)jump from one newspaper to anotherC)appreciate the variety of a newspaperD)usually read a newspaper selectively14A good newspaper offers"a variety"to readers because______.A)it tries to serve different readersB)it has to cover things that happen in a certain localityC)readers are difficult to pleaseD)readers like to read different newspapers15.The best title for this passage would be"______".A)The lmportance of Newspaper TopicalityB)The Characteristics of a Good NewspaperC)The Variety of a Good NewspaperD)Some Suggestions on How to Read a Newspaper(四)Persons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds. The best way to do this is to start a weight control program. At first it is wise to talk with your doctor. He can advise you of the number of calories(卡路里) you should have in your meals each day. He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss of a pound or two is plenty.Plan meals around foods you know. This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. When you hav e lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight.When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, fried food, sweets, cakes, cream and soft drinks. Try to take coffee and tea without sugar or cream. Snacks can be part of your diet. For example, a piece of fruit or a simple dessert saved from mealtime can be eaten between meals.Keep busy! This way you will not be empted to go off the diet. Make full use of opportunities to exercise. Try walking instead of riding whenever possible. Happy dieting!16. What is the main idea of the passage?A) How to diet.B) Why we should diet.C) What we should diet.D) Where we should diet.17. While dieting you should ________.A) choose fried foods B) choose low-calorie foodC) choose snack as hamburger in McDonalds D) talk to your doctor18 When you have lost the weight you wish, you can ________.A) have some more simple items in your dietB) eat more and more foods you likeC) stop dietingD) tell the doctor what you've done19. According to the passage, which of the following statements is NOT true?A) While dieting, you should ask the doctor so that you can lose your weight quickly.B) Plan meals means to have some foods you like and take them as your daily eating habits.C) When you have lost your weight, you can have some coffee and tea without sugar or cream.D) As you are dieting, don't forget exercise.20. If you want to start a weight control program, you should ________.A) ask your doctor B) plan meals and choose low-calorie foodsC) do some exercise D) all of the above参考答案:1-5 BCCDA 6-10 ACDAD 11-15 BCDAB.16-20 ABAAD。
2016年成人高考专升本英语试卷及答案Dthis section.For each sentence there are four choices marked A,B,C and D.Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.( )6.The relationship between parents and their children _______ a strong influence on the character of the children.A.haver B.havingC.to have D.has( )7.Only by telling the truth _______ win the trust and support of your friends.A.you can B.can you C.you did D.did you( )8.These apple trees, _______ I planted three years ago, have not borne any fruit.A.that B.what C.which D.when( )9.Don’t remind me of that awful day; I _______ such a fool of myself.A.made B.make C.will make D.am making( )10.My daughter is quite well now _______ a slight headache.A.beside B.besides C.but for D.execpt for( )11.She is treated _______ better than I was.A.much B.little C.many D.more( )12.If it had not rained yesterday, they _______ work on time.A.will finish B.will have finishedC.would finish D.would have finished( )13.They are studying the Solar System’s _______ planet, Saturn,and its moons.. A.two largest B.largest two C.second largest D.largest second ( )14.I’d like to go with you; _______ , my hands are full at the moment.A.however B.whatever C.whenever D.wherever( )15.He entered the office hurriedly, _______ the door open.A.leaving B.left C.leaveD.to leave( )16.He had to quit the job _______ his ill health.A.as B.as for C.because D.because of( )17. She needs more friends of her own _______.A.year B.age C.period D.stage( )18._______ ,the training will help you become better at what you do.A.In the season B.In the periodC.In the long run D. In the long range( )19.Sea levels are _______ to rise between 7 and 23 inches by the end of 21 century.A.inspected B.suspectedC.expected D.detected( )20.Smoking and drinking may _______ heart disease and cancer.A.result from B.lead to C.come from D.get toⅢ. Close(30 points)Directions:For each blank in the following passage,there are four choices marked A,B,C and D.Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.The Nobel Prizes are awards that are given each year for special things that people or groups of people have achieved. They are awarded in six 21 : physics, chemistry, medicine, literature, peace and economics.The prizes come from 22 that was created by the Swedish inventor Alfred Nobel. He wanted to use some of his money to help make the world a 23 place to live in.Many organizations, chosen by Alfred Nobel himself, 24 who receives the prizes. Eachaward 25 a gold medal, a diploma and a lot of money. Prizes can only be given to 26 of all races, countries and religions. Only the Peace Prize can 27 be given to a group.The first Nobel Prizes were handed out 28 December 10, 1901-five years after Alfred Nobel’s death. Nobel was a chemist, engineer and inventor 29 most famous invention, dynamite(炸药), made him a 30 man. Although he gave the world such a 31 weapon. Nobel was always against wars and32 . He therefore left a lot of money that was to go to those who did a lot for the peace of33 .Officials at first handed out only five prizes a year. The prize for economics was first awarded in 1969. In some 34 prizes were not awarded because there were no 35 candidates.All prizes are presented in Stockholm, Sweden, with the exception of the Peace Prize, which is awarded in Oslo, Norway.( )21. A.parts B.areasC.regionsD.classes( )22. A.a bond B.a fundC.a scholarshipD.an investment( )23. A.cleaner B.richerC.betterrger( )24. A.declarer B.conclude C.determine D.announce( )25. A.makes up B.focuses on C.refers to D.consists of( )26. anizations B.singlesrC.institutionsD.individuals( )27. A.yet B.alsoC.stillD.ever( )28. A.on B.inC.atD.by( )29. A.who B.thatC.whoseD.whom( )30. A.humorous B.richC.seriousD.smart( )31. A.strange B.mysterious C.magic D.deadly( )32. A.violence B.hatredC.confusionD.jealousy( )33. A.races B.regionsC.mindD.mankind( )34. A.years B.yearC.timeD.times( )35. A.valuable B.invaluableC.worthyD.worthwhileⅣ. Reading Comprehension (60 points) Directions:There are five reading passages in this part.Each passage is followed by four questions.For each question there are four suggested answers marked A,B,C and D.Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.Passage OneAt first glance, there hardly seems to be any comparison between Ravenna and Rome, but back in the 5th century, it was Ravenna that served as capital of the Westem Roman Empire. In this city. Roman rulers built monumentswhich are famous, then and now, for their sweeping mosaics(镶嵌图案). Seven of Ravenna’s eight buildings from the 5th and 6th centuries are spectacularly decorated with examples of this ancient art. “in the past, many people couldn’t read or write.”says tour guide and Ravenna native Silvia Giogoli. “Mosaics were a way to explain the religion and the political situation to the people.”Visitors to Ravenna can look at pieces of art by ancient artists, listen to musicians, and learn to make their own masterpieces.Travel TipsWhen to Go:June—October;weather is pleasant in April and May but historic sites can get crowded with shool groups.Where to Stay: Walk through historic district sites from Albergo Cappello and stay at a modern Hotel Centrale Byron.How to Get Around: Take the train from Bologna, and then walk, bike, or use taxis within the city.Where to Eat or Drink: Housed in a former movie theater, two-story Ristorante Cinema Alexander blends 1940s Hollywood flavor with homemade Emilia Romagna courses and attentive service(helpful in translating the menu). For fresh seafood, try OsteriaL’Accigua and Da Buco.What to Buy: Watch the next generation of Emilia Romagna mosaic artists create contemporary and traditional pieces in local studios where modern artists use the same methods as their Byzantine forefathers.What to Read Before you Go: Ravenna in Late Antiquity, by Deborah Mauskopf Deliyannis(2010), provides a wide-ranging look at the city’s art, architecture, and history.( )36. In ancient times, mosaics were usedto .A. display artistic achievementsB. compete with Roman paintingsC. explain religion and politicsD. teach reading and writing( )37. Lots of schoolchildren visit historic sites such as Ravenna in .A. MayB. JuneC. SeptemberD. October( )38. If you want to try fresh seafood, you should go to .A. Emilia RomagnaB. Hotel Centrale ByronC. Ristorante Cinema AlexanderD. Osteria L’Accigua and Da Buco( )39. Why is Ravenna in Late Antiquity recommended in this passage?A. Because it was written by a famous writer.B. Because tourists get to learn a lot about the city from it.C. Because tourists can get valuable tips for buying art pieces.D. Because it provides useful information about the city’s weather.Passage TwoWhen you pat your pet dog, he wags(摆来摆去)his tail. That is his way of saying that he loves you. And, if you pay attention, you will see that he uses his tail to say so many things. Every movement of the tail means a different thing. If the dog is wagging its tail, it is a sign of friendliness; if his tail is straight, it means he is getting ready for a fight; and if his tail is tucked (塞)behind his legs, it means he is giving up the fight.Unlike dogs, cats’ tail language is not so expressive. When a cat feels threatened, he puffs himself up to appear big and his tail shakes with tension. And when he is displeased with something, he lashes out(甩动)his tail.The tail language of dogs and cats has a little story behind it. Earlier, when dogs and cats had not become friends with human beings, they were predators. They used to hunt other animals for their food. When dogs went out hunting with their friends, tail language came handy. When they were close to each other,dogscould use facial expressions to talk. But, for long-distance communication, they used their tails. Unlike dogs, cats liked to hunt alone. So, they did not need to use tail language too often. As a result, their vocabulary in tail language is much smaller than that of dogs’ .( )40. What does it mean when a dog’s tail is straight?A. It has a lot to say to you.B. It wants to stop fighting.C. It is going to fight.D. It likes to be patted.( )41. A cat tries to appear big when itis .A. facing a dangerB. unhappyC. ready to huntD. hungry( )42. Which of the following does the author intend to say?A. Dogs and cats are not good friendsB. Dogs are much friendlier than cats.C. Dogs and cats are usually good pets.D. Dogs use tail language more than cats. ( )43. In the last paragraph, the underlined word “predators” refers to .A. animals that follow and obey other animalsB. animals that kill and eat other animalsC. animals that live in the wildD. animals kept by peoplePassage ThreeLike any teenagers, the face of One Teen Story is changing fast. Just a year olk, the monthly magazine of short fiction for young people is getting a new editor-in-chief: Patrick Ryan, 47, the associate editor of Granta from 2009 to 2013. He left the London-based literary journal last month.Editing One Teen Story- the younger sibling (姊妹篇)of One Story magazine-will offer Ryan a chance to reach a whole new audience. “It’s really the only magazine for young aduit shortfiction,”he says from his office in New York. “It’s tremendously exciting that there are younger people out there who have subscriptions and look forward to getting these stories once a month. That form is usually only presented when it’s forced upon them in schools.”Designed for readers 14 and up, One Teen Story publishes nine issues a year. Like its sibling magazine, it doesn’t carry photographs or advertising. It’s just exactly what itsays:one story perissue.Ryan says young people are “looking for engaging reads about people whom they can identify with. It’s not about having a message or positive spin(说教). It always start on a character level, and it has to have an interesting story. If you look at the ‘Twilight’ characters and the ‘Harry Potter’ characters, they feel very contemporary.”Ryan also sees the magazine as a way to encourage talented authors. “ I would love thmake One Teen Story the first publication for writers who then go on and keep at this business.I just really love the idea that this magazine would be the starting point for somebody–would be the push to make a talented writer feel that it was worth keeping at this.”( )44. Who is Patrick Ryan?A. He is the editor-in-chief of Granta.B. He is the editor-in-chief of One Story.C. He is the editor-in-chief of “Twilight”.D. He is the editor-in-chief of One Teen Story( )45. What is One Teen Story?A. It is a story magazine for teenagers.B. It is a London-based literary journal.C. It is a column of a newspaper.D. It is a magazine of science fiction( )46. According to Ryan, what attracts young rcaders most?A. Photographs and illustration.B. Chances and practices in business.C. Characters and stories close to their life.D. Political teachings and moral messages.( )47. In the last paragraph, the underlined phrase “this business” means .A. reading stories.B. writing storiesC. editing magazinesD. making moneyPassage FourCouples are restricting the size of their families in the UK because of cash worries brought on by the financial crisis and the subsequent decline. We’re now up to nearly 3.7 million families where there is an only child, a rise from about 3.3 million in 2005. That means nearly half of all parents have only one child.Financial worries aren’t the only driver. The trend towards later motherbood has been mentioned as a cause, as have soaring casts ofraising a child, which have been calculated as $222,500 from birth to 21 years of age. This is an increase of nearly 40% in 10 years.The increasing availability of IVF(试管婴儿)is also a factor and an interesting one. Couples who might have remained childless in the past now invest in IVF and get pregnant. And because of the cost they stop after one child.It may not be a bad thing; there are outstanding examples of talented only children. Some argue that being an only child promoted their success. These include actors Natalie Portman and AI Pacino, golfer. Tiger Woods and even Queen Victoria. A study from the Institute for Social and Economic Research at the University of Essex also showed that the fewer brothers and sisters a child has, the happier they are. It seems fighting for parental attention and affection-which sometimes descends into physical fights-is mor stressful than any adult had previously thought. And it’s not compensated(弥补)by having a playmate.( )48. The smaller size of UK families is mainly related to .A. financial problemsB. technical problemsC. health problemsD. cultural problems( )49. The passage shows that IVFis .A. safer than natural pregnancyB. very popular in UKC. very expensiveD.a risky investment( )50. What is a proved advantage ofone-child family?A. Improved family lifeB. Higher number of sports stars.C. Efficient family education.D. Promotion of children’s success.( )51. The findings of the institute at the University of Essex might mean that .A. the only children’s lack of playmatescauses problemsB. the only children are much happier than othersC. parents-children relationship is off balanceD. children have to struggle for parental lovePassage FiveAbout 79 million Americans have pre-diabetes(糖尿病前期). That means they have blood sugar that’s higher than normal but not high enough to be diagnosed(诊断)with type 2-at least not yet. One long-term study reported by the American Diabetes Association found that 11% of people with pre-diabetes develop the full-blown disease each year. Another study shows that pre-diabetes will probably become type 2 in 10 years or less.Yet, that process is not inevitable. Last year, scientists in Colorado found that people with pre-diabeles who lowered their blood sugar to normal levels—levels—even briefly—were 56%less likely to reach type 2 levels.If you have pre-diabetes, here are four steps to help prevent or delay a diabetes diagnosis.Lose 7% of your body weight. That is about 15 pounds for the persons who weigh 200. Dropping that small percentage has been shown to lower the risk of developing type 2 by close to 60%.Exercise 30 minutes five days a week. Whether you do the 30 minutes in one shot or in three 10-minute sessions, the benefit is the same. Choose certain exercises, such as fast walking,playing tennis or lifting weights. Physical activity such as sweeping floors works,too.Turn to your doctor. In some cases, pre-diabetes raises the risk of heart disease and stroke by 50%. Your doctor may use some medicine to control your glucose(葡萄糖)levels and keep your blood pressure in check.Know your numbers. To see if your pre-diabetes is improving, have your bloodsugar checked regularly. A fasting blood sugar of 100 to 125 mg/dl suggests pre-disbetes; 126 mg/dl or above is diabetes; and below 100 is normal. Other tests, including glucosc tolerance and AIC, also are used to monitor blood sugar. ( )52.What do we learn from the two studies mentioned in Para graph 1?A. Pre-diabetes will surely become type 2 diabetes.B. Pre-diabetes is likely to become diabetes within years.C. Enough attention should be paid to the treatment of type 2.D. Pre- diabetes is ranked No. 1 danger threatening Americans’health.( )53. To prevent or delay a diabetes diagnosis, people with pre-diabetes should pay most attention to .A. glucose levelsB. exercisesC. heart diseaseD. stroke( )54. Which of the following suggests that you have pre-diabetes?A. 70 mg/dl.B. 90 mg/dl.C. 110 mg/dl.D.130 mg/dl.( )55. What column of a newspaper is most likely to have this article?A. Technology.B. Entertainment.C. Education.D. Health.Ⅴ. Daily Conversation (15 points)Directions:Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.A. Thanks, DaddyB. I’m proud of youC. You can’t believe itD.Father: How’s your day at school, Costa? Costa: 56 , Daddy! It’s a day I will never forget.Father: Oh, it is? 57 ,my son?Costa: I have been made the chairman of the Strdents’Association.Father: That’s great. 58 !Costa: 59 .Father: That’s really nice. You stood first in the examination and now you have won the chairmanship. 60 . my son.Costa: Thank you ,Daddy.Ⅵ. Writing(25 points)Directions:For this part,you are supposed to write a composition of about 100—120 words based on the following situation.Remember to write it clearly.61.你(Li Yuan ) 的班级即将组织一次郊游(picnic),请你给你的外籍(Steve)写封信,内容包括:·邀请他参加此项活动;·介绍活动的具体安排和内容(如时间、地点等);·告知需要做的准备(如着装、自备午餐等);·希望他参加并尽快给予答复。
2016 年福建省普通高校专升本招生考试大学英语试卷(考试时间120 分钟,满分150 分)考生答题注意事项:1、答题前,考生务必在试题卷、答题卡规定的地方填写自己的准考证号、姓名(答题卡背面只需填写姓名)。
考生要认真核对答题卡粘贴的条形码的“准考证号、姓名”与考生本人准考证号、姓名是否一致。
2、本试卷分为两部分,第一部分为选择理,第二部分为非选择题。
选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。
非选择题用0.5毫米黑色签字笔并严格按照题号顺序在答题卡上书写作答,在试题卷上作答无效。
3、考试结束后,考生必须将试题卷和答题卡一并交回。
4、合理安排答题空间,超出答题区域无效。
第一部分选择题I . Vocabulary and Structure (45 points,1.5 for each)Directions:In this section, there are 30 incomplete sentences or dialogues. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence or the dialogue. Then mark the corresponding letter on the ANSWER SHEET.1.Mathematics_____ a very important subject in high school.A. areB. isC. wasD. were2.He rescued the child at the ____ of his life, which earned him the name of hero.A. riskB. dangerC. hazardD. Difficulty3.Please_____ your name and address on the card so that we can send the book to you.A. go overB. Write downC. Find outD. Carry out4.Two_____ were seriously injured in the car accident yesterday, and now they are still in hospital.A.woman drivesB. woman driverC. women drivesD. women driver5.There was not enough_____ to prove him guilty of the crime.A.evidenceB.attemptC. methodD. Invention6.The notice said that_____ the students and their parents should come to school this afternoon.A.eachB.everyC. allD. much7.______you work,_____you will learn.A. Harder;moreB. Hard;muchC. The hard;the muchD. The harder;the more8.In the _____,you can find some old planes,which are om show for free.A.departmentB.experimentC.museumD.magazine9.I_____the book several times.I first ____it during my summer holidays last year.A. have read;am readingB. have read;readC. was reading;readD. am reading;have read10.Most people think that success mainly_____on hard work.A.keepsB.insistsC.dependsD.spends11.It is necessary that the problem_____at once.A.solvesB.should solveC.should be solvedD.will be solved12.As far as the color is____,I do not like the dress.A.saidB.talkedC.mentionedD.concerned13.Since the ground is wet,it ____last night.A.should have rainedB.has rainedC.must rainD.must have rained14.He likes to help others.Why don’t you go and ask him____help.A.aboutB.forC.ofD./15.I expect the girl ____her promisesA. carrying outB. carry outC. carried outD. to carry out16.When the president and his delegation left the country,______ of people were at the airport to ______.A. thousand;see off themB. thousands;see off themC. Thousand;see them offD. Thousands;see them off17.Not until all the fish died in the river_____how serious the pollution was.A. did the villages realizeB. the villages realizedC. the villages did realizeD. didn’t the villages realize18.He ____ an important part in putting out the fire.All of us should thank him.A. playedB. tookC. madeD. had19.Scientific development makes______possible for doctors to do operations on computers.A. thatB. itC. thisD. him20.He____to lend me his new bicycle but I refused,for I didn’t want to trouble him.A. failedB. offeredC. consideredD. insisted21.They talked about things and persons ____they had visited in Beijing.A. whoB. whichC. thatD. what22. We_____the job_____five parts , and each of us did one part.A. divided; intoB. separated; toC. divided; fromD. separated; from23. The war _____between the two countries and _____four years.A. broke out; was lastedB. broke out; lastedC. was broken; lastedD. was broken out; was lasted24. They had a good time last weekend,_____?A. do theyB. had theyC. didn’t theyD. hadn’t they25. -------We have not yet decided when to get married.-------Oh, tell me about it as soon as you _____your decision.A. putB. wait forC. giveD. Make26. _____on the project for 10 years, he still feels it hard to make any achievements.A. He worksB. Having workedC. He having workedD. Working27. It _____him two hours to write the book.A. tookB. costC. spentD. make28. If we keep _____English, we will learn English well.A. practicing speakB. practicing speakingC. practicing to speakD.to practice to speak29. After he finish his supper, he _____his work.A. caught up withB. went on withC. came up withD. kept up with30. Tom had hardly left the classroom ______it began to rain.A. thanB. whenC. beforeD. afterⅡ.Close (30 points,1.5 for each)Directions: In the part, there are 10 blanks in each of the following passage. For each blank there are four choices marked A,B,C and D. You should decide on the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the ANSWER SHEET.(A)A teacher had been made very angry by some of his boys making a high sound during the school hours. At last he __31__to push any one who should repeat the wrong act. _32__morning, a loud sound was heard in the quiet classroom. The students were very much surprised, and the teacher at once 33 around to find out who had made the high sound.When a boy, who was often in bad act, was told he was wrong, he __34__said he didn’t done it. Yet his words were not believed, and then he was brought up for punishment. Seeing what was about to take place, Charles , a little boy, got up suddenly for his __35__. “Don’t punish Tom, Sir. T made the high sound. I’m very sorry,but I didn’t mean to whistle.”He held out his hand to be punished. Taking the little boy’s __36__,the teacher said,” Charles, you have done right. I can’t punish you after you __37 __so nobly.”Even the youngest child in the school felt proud __38__ Charles ,for every child could see how bravely he had acted.Charles was truly a brave boy.He had done __39__ he knew to be right.This courage may also be shown by __40 __to do what we know to be wrong,even though some people may laugh at us.31. A. forced B. was forced C. was forcing D. had forced32. A. Tomorrow B.Early st D.The next33. A. looked B.saw C.hurried D.smelt34. A.actively B.truly C. strongly D.surprisingly35. A.seat B.desk C.table D.room36. A.hair B.arm C.finger D.hand37. A.would act B.will act C.have acted D.have acting38. A. with B. of C. for D.at39. A.what B.which C.who D.while40. A.refuse B.refused C.refuse D.refusing(B)All over the United States,you can see Americans running-men and women,young and old.People run 41 —alone the beaches of California, 42 the Central Park in NewYork,down quiet streets in small town or at the gym,Some people run even in their living rooms.Running was not so popular in the past.In the 1960s,runners were mostly athletes and healthy strong people.When people saw a runner,they used to 43 ,”Hey,what’s 44 ?”orthey might say to 45 ,“Is he crazy?”At that time,women almost never ran.If they did,they might be laughed at.But today all these have 46 .Men and women of all ages enjoy 47 .Doctors say many of the health problems in the United States 48 these had habits:eating too much,smoking cigarettes,and 49 little exercise.Doctor tell us,”Eat less;don’t smoke and exercise more.”It is a good ex ercise to run regularly 50 it helps build strong hearts andlungs.It also helps most people lose weight.41. A.nowhere B.somewhere C.everywhere D.anywhere42. A.through B.among C.on D.with43. A.speak B.say C.ask D.talk44. A.a hurry B.the hurry for C.hurry D.the hurry to45. A.their B.theirs C.themself D,themselves46. A.changed B.done C.stopped D.finished47. A.to run B.to running C.running D.runs48. e to e from C.go to D.go from49. A.take B.took C.taking D.taken50. A.because B.but C.nor D.neitherIII. Reading Comprehension (45 points)Section A (30 Points,2 for each)Directions: There are three passages in this part .Each passage is followed by some questions or incomplete statements .For each of them there are four choices marked A,B,C and D. You should decide on the best . ONE and mark the corresponding letter on the ANSWER SHEET . Question 51-55 are based on the following passage :China has the largest population in the word . Though we have made great achievements in economic development ,huge population has wiped out the material benefits we have gained. Therefore , it has been quite necessary for China to implement family planning policy ,After more than 30 years efforts ,we have brought down the growth rate of population . But does it mean that single-child policy is the the best policy forever? The answer is negative . The reasons are as follow:Firstly , single-child policy is not effective in the countryside and has the risk of quality . More and more couples in large modern cities quit the idea of raising a child mainly due to the pressure from life .They adopt childless policy which results in the negative increase of population in such cities as Shanghai and Beijing . And at the same time , some people from rural areas try to escape from family planning policy and have more children by using any means , which will lead to the decrease of population quality .Secondly , it has caused other problems concerning the quality of children . Most children nowadays are treasured as the apple in their parents’ eye . Parents extend excessive care and love to them . Children under such circumstances are likely to become selfish, arrogant and spoilt. They have poor sense of independence. This is harmful to the development of children’s character and personality.Finally, it increases the burden of young in taking care of their aging parents. Most young couples have to take care of four old persons, including parents and parents-in-law. Meanwhile, it adds to the seriousness of aging problems,Being rather busy with their work,most of the young people do not have enough time and energy to take of their old parents.51.Why is it quite necessary for China to implement family planning policy?A.China has made great achievements in economic development.rge population has wiped out the material benefits we have gained.C.Single-child policy is forever the best policy.D.China has brought down the growth rate of population.52.Which of the following statements is NOT the bad effect of single-child policy?A.It is risky for population quality.B.It decreases the growth rate of population.C.It increases the seriousness of the aging problem.D.It is h armful to the development of children’s character and personality.53.What does the underlined word arrogant mean in paragraph 3?A.ModesB.KindC. CautiousD.Self-conceited54. Single-child policy adds to the seriousness of aging problem because _____.A.most young couples do not have enough time and energy to take care of their old parentsB.Parents always show to much care and love to their childrenC.Most children nowadays are treasured as the apple in parents’eyeD.more and more couples in large modern cities quit the idea of raising a child55. The best title of the passage is ____A.benefits of Single-Child PolicyB.History of Single-Child PolicyC.Bad Effects of Single-Child PolicyD.Necessities of Single-Child PolicyQuestion 56-60 are based on the passage :Ernest Hemingway (1899-1961),an American novelist and short-story writer,was awarded the Nobel Prize for Literature in 1954. His adventuresome life and four marriages were widely Publicized. In 1925, his first important book, a collection of stories called In Our Time , was Published. The following year he published The Sun Also Rise, the novel with which he scored his First solid success. His position as a master of short fiction was advanced by Man Without Women,which included the story Hills Like White Elephants ,and was confirmed by winner Take Nothing ,which included A Clean ,Well-Lighted Place .At least in the public view ,however,the novel A Farewell to Arms ,with its powerful fusion(结合)of love story and war story , Overshadowed both .Acting again as a correspondent ,Hemingway made four trips to Spain .The harvest of his Considerable experience in Spain was the novel For Whom the Bell Tolls, the best seller of all his books .After seeing action in Word War II ,Hemingway returned to his home in Cuba . In 1953, he Received the Pulitzer Prize in fiction for his short novel The Old Man and the sea .In 1960,Fidel Castro’s revolution drove Hemingway from Cuba. Anxiety-ridden and depressed,he eventually took his’ own life leaving behind many manuscripts.56. Ernest Hemingway is a/an ____novelist and short writer.A.AmericanB.BritishC.SpanishD.Cuba57. Which of the following works gave Hemingway his first solid success?A.In Our Time.B.The Sun Also Rise.C.Man Without.D.Hills Like White Elephants.58. When did Hemingway win the Nobel Prize for Literature?A.In 1925.B.In 1953.C.In1954.D.In1960.59. Which of the following statements is NOT true according to the passage ?A.Hemingway ‘s adventuresome life and four marriages were widely published.B.Hemingway ‘s first important book ,The Sun Also Rise, was published in 1925.C.Hemingway was awarded the Pulitzer Prize for The Old Man and the Sea.D.Hemingway eventually took his own life due to heavy anxiety and depression.60. What is the harvest of Hemingway’s experience in Spain according to the passage?A.Winner Take Nothing.B.A Clean, Well-Light Place.C.Farewell to Arms.D.For Whom the Bell Tolls.Questions 61-65 are based on the following passage:Car servicing is something that every car owner has to experience at least some time of the year. The best method to service your car is to go to your car service station and have the servicing done methodically(有条理地) according to your maker .Consider this: your car is up and running smoothly(里程)figures indicate that you need to have it serviced. Certainly, this is the right thing to do but have you wondered what actually goes in to make you pay that servicing bill every 6 months?Servicing your car is a simple DIY(Do It Yourself) job that you can learn quickly and easily save some good money.If you have never serviced your car before personally, here’s your resource:Servicing BasicsCar servicing essentially means inspecting the car thoroughly for any damaged components, and replacing some parts regularly that that have worn out over time .If you review carefully, it is certainly possible to do all this by yourself.You will need a complete set of tools provided by your car maker when you purchase the vehicle. This will usually consist of all sort the spanners(扳手) that you might need.Completely servicing your car will need a few hours but you will end up saving a lot of money .Besides,it’s fun too and a lot of le arning.61.What is passage mainly about ?A.Car servicing.B.Car purchasing.C.Car making.D.Car driving.62.According to the passage, the best way to service your is ____.A.To have your car serviced by yourselfB.To send your back to the car makerC.To have your car serviced at the service stationD.To turn to other car owners for help63.which of the following indicates that your car need servicing?A.Gas consumption.eage figures.C.Servicing bill.D.Road conditions.64.The author suggests servicing your car by yourself for several reasons except that____.A.It is a money-saving DIY jobB.It is full of funC.It needs much of your timeD.It is a lot of learning65.Some parts of the car should be replaced regularly because___.A.They are easily availableB.They have worn out over timeC.They need to be oiledD.They have become outdated第二部分非选择题Section B Short Answer Questions(15 points,3 for each)Directions:Answer each of the following questions with not more then 5 words.Lost Property OfficeOpening hoursThe office is open every day 08:00-19:00Contacting the lost property officeTelephonenumber*************(UKonly)If you are calling from outside the UK,please dial 44 020 8364 4755.Phone lines are open every day 09:00-17:00.E-mail:*****************************.uk.Where to find usWe are by the Heathrow Express ticket office near Terminal(航站楼)4.Just follow the signs for “Lost Property”in the underground passageway.We also have an office in Terminal 5 for any items lost here or on a British Airways flight operating from this terminal.Find us near domestic arrivals.We also have an office in Terminal 5 for any items lost here or on a British Airways flight operating from this terminal.Find us near domestic arrivals.Items left on aircrafts,in airline lounges(候机厅)or on airline busesIf anything is left on an aircraft,in an airline lounge or on an airline bus,please contact yourairline.However,for Blue One,British Airways,SAS,Swissair,Tap Air Portugal and Virgin Atlantic Airways,please contact the Lost Property Office above.66. How long is the Lost Property Office open every day?The Lost Property Office is open for_66__hours.67. How can a passenger contact the Lost Property Office on the phone if he or she is in UK?He or she can call the telephone number at_67___.68. Where is the Lost Property Office?The Lost Property Office is by the Heathrow Express ticket office near_68___.69. Where can a passenger find the Lost Property Office in Terminal 5?He or she can find it near__69__.70. Whom should a passenger contact if he or she leaves something on Swissair?He or she can contact the _70___.IV.Writing(30 points)Directions: For this part you are required to write an English composition of about 100 words on the topic“My Mother”based on the suggestions given below.71. 母亲节将至,请以“My Mother”为题写一篇100 词左右的短文,从性格、爱好等方面简略描述你的母亲,重点描述一件发生在你和母亲之间难忘感人的事,并简要说明你应该如何回报母亲的爱。
2015年成人高考专升本英语考试真题I. Phonetics (5 points )Directions: In each of the following groups of words, there, are four underlined letters or lettercombinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one thatis different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corres-ponding letter on the Answer Sheet.1题单选选出下面读音不同的选项( )。
A.ruralB.uglyC.productD.uncle参考答案:A2题单选选出下面读音不同的选项( )。
A.flowerB.howC.showerD.Slow参考答案:D3题单选选出下面读音不同的选项( )。
A.coughB.ghostC.enoughD.1aughter参考答案:B4题单选选出下面读音不同的选项( )。
A.disturbB.absorbC.climbD.Rob参考答案:C5题单选选出下面读音不同的选项( )。
A.heatB.featherC.deadlineD.Measure参考答案:AII. Vocabulary and Structure( 15 points)Directions:There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are fourchoices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence andblacken the corresponding letter on the Answer Sheet.6题单选These are the pictures of the hotel __________ we held our annual meetings.A.thatB.whenC.whichD.where参考答案:D7题单选I wonder if there is __________ university in your hometown.A.aB.anC./D.the参考答案:A8题单选Only in my thirties __________a purpose in life.A.I foundB.found IC.I did findD.did I find参考答案:D9题单选__________ his telephone number,she didn’t know how to get in touch with him.A.ForgettingB.To forgetC.To have forgottenD.Having forgotten参考答案:D10题单选My aunt’s business has been doing poorly,but she’s hoping that her__________ will change.A.dutyB.fameC.luckD.emotion参考答案:C11题单选Who should be responsible __________ the accident?A.withB.forC.ofD.at参考答案:B12题单选It is __________ that text messaging while driving is dangerous.A.necessaryB.sufficientC.obviousD.significant参考答案:C13题单选My secretary usually opens my post__________ it’s marked “private”.A.unlessB.ifC.asD.for参考答案:A14题单选Several novels by Mo Yan __________ into English so far.A.are translatedB.have been translatedC.were translatedD.had been translated参考答案:B15题单选The pianist didn’t __________ until the last minute before the concert.A.turn offB.turn onC.turn outD.turn up参考答案:D16题单选The old man,together with his neighbors,__________ the performance when it began to rain.A.was enjoyingB.were enjoyingC.has enjoyedD.have enjoyed参考答案:A17题单选My teacher recommended that l__________ as careful as possible when I took an exam.A.amB.wereC.beD.will be参考答案:C18题单选Let’s go to the airport a little earlier __________ we can choose better seats.A.by thatB.so thatC.for thatD.now that参考答案:B19题单选Jason made sharp comments on Mary’s idea,but he didn’t mean __________ her.A.HurtB.HurtingC.to hurtD.to be hurt参考答案:C20题单选——I’m sorry about the misunderstanding.一You__________ apologize,it wasn’t your fault.A.couldn’tB.mustn’tC.wouldn’tD.needn’t参考答案:DⅢ. Cloze ( 30 points)Directions:For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, Cand D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corres-ponding letter on the Answer Sheet.Where do cars get their energy from? For most cars,the answer is petrol.21 some cars use electricity.These cars have 22 motors that get their power from large batteries. In 23 , there are even cars that have 24 an electric motor and a petrol motor.These types of cars are 25 hybrid(混合)cars.Most people tend to think of electric cars as a new 26,but they have been around for a long time.In the 27 19th and early 20th centuries electriccars were common because the technology for petrol engines was not very advanced.But 28 the petrol engine became easier to make and more powerful,this type of engines became the most 29 .Interest in electric cars was high in the l970s and 1980s because 30 became very expensive.Recently,electric cars have again become well-liked because people want cars that pollute 31 . Electric cars are better than petrol cars 32 several ways. The biggest benefit is reduced pollution.In areas 33 there is a high percentage of electric cars,pollution is not that serious.The second benefit of electric cars is a 34 in the dependence on foreign oil.Several countries don’t want to 35 on oil from other countries.Since electric cars can run on electricity from coal or nuclear power stations,there is less need to import oil.21题单选请填写最佳答案( )A.orB.AndC.NorD.But参考答案:D22题单选请填写最佳答案( )A.sameB.specialmonD.traditional参考答案:B23题单选请填写最佳答案( )A.timeB.additionC.detailD.summary参考答案:B24题单选请填写最佳答案( )A.eitherB.neitherC.bothD.all参考答案:C25题单选请填写最佳答案( )B.knownC.regardedD.described参考答案:A26题单选请填写最佳答案( )A.instrumentB.intentionC.influenceD.invention参考答案:D27题单选请填写最佳答案( )A.recentteC.beginningst参考答案:B28题单选请填写最佳答案( ) A.beforeC.afterD.unless参考答案:C29题单选请填写最佳答案( )A.difficultB.dangerousfortableD.popular参考答案:D30题单选请填写最佳答案( )A.carsB.oilC.powerD.motors参考答案:B31题单选请填写最佳答案( )A.lessB.fewD.much参考答案:A32题单选请填写最佳答案( )A.atB.onC.inD.by参考答案:C33题单选请填写最佳答案( )A.whatB.whichC.whereD.when参考答案:C34题单选请填写最佳答案( )A.reductionB.riseC.need参考答案:A35题单选请填写最佳答案( )A.relyB.keepC.holdD.put参考答案:AIV. Reading Comprehension ( 60 points)Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by fourquestions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Chooseone best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.Passage oneI talk to strangers for a living and love the challenge of getting their stories published in newspapers.I've been married for years,but until six months ago,I could be a typical absent—minded husband.Often l was justnodding when l was supposed to.When my wife asked,“Did you even hear what I just said?”1 would defensively say,“of course I did!”In January,I began to lose my voice.Doctors told me I needed surgery,or my throat would be permanently damaged.Total silence would be required for the first few weeks of my recovery.Two hours after the surgery,my eyes filled with tears as my two-year-old son looked puzzled because l wouldn’t answer his questions.I wanted to talk but couldn’t.Luckily,I'd recorded myself reading some of his favorite books.That would come in handy the next couple of weeks.It had never left.I'd just stopped noticing.I found myself understanding her better on topics I'd previously dismissed as “things I just don’t get as a guy”.I also realized my son wasn’t just talking nonstop but that he often had thoughtful things to say.Even while walking my dog in the woods near our home,I began hearing pleasant patterns in birdsongs.Before my surgery,I'd have spent those walks on my phone.After several weeks,I was fully recovered. Conversation in our house is better now,not because I'm talking more.I’m just listening better and becoming less and less surprised that I like what I hear.36题单选According to the passage,the author is most likely a__________ .A.driverB.teacherC.doctorD.Journalist参考答案:D37题单选What does the wife mean by asking “Did you even hear what I just said? ”in Paragraph 1 ?A.Yon should listen to me.B.You didn’t want to talk with me.C.You should tell me what I said just now.D.You didn’t have to nod while you were listening.参考答案:A38题单选What is true of the author after the surgery?A.He was required to keep silent for the first few monthsB.He was worried about his recovery after the surgery.C.He was unable to communicate with his son.D.He was unwilling to talk to his wife.参考答案:C39题单选What did the author realize after the surgery?A.His wife was a talkative woman.B.His house was full of pleasant talks.C.His son didn’t like talking.D.His dog liked pleasant birdsongs.参考答案:BPassage TwoCoconut(椰子)is an unusual food for many reasons.It is one of the largest edible seeds produced by any plant.Its unusual contents also make it unique in the seed world—it consists of both “meat“and “water”inside.The coconut meat is the white substance with which we are all familiar,as it is used extensively for cooking and flavorings;the coconut water is a white and sweet liquid. Portuguese(葡萄牙的) explorers gave the nut its name in the l5th century, referring to it as coco,meaning “ghost”in their language.The outside appearance of coconuts reminded them of a ghost’s face,and the tree has had that name ever since.The coconut has varied uses.It is used to make various cooking oils for fast food restaurants around the world to make diet materials.The coconut fluid is a favorite drink in hot climates,providing a cool and refreshing beverage right off the tree.This water is also used by manufacturers of various sports drinks.Even the shell itself has many uses,including animal food and fertilizer.And all these are only some of the uses found for the coconut fruit.The coconut tree,which produces the nut,also produces many useful things.It’s no wonder that the coconut tree has been taken as “the tree of life”.40题单选What does the underlined word“edible’in Paragraph 1 mean?A.Visible.B.Collectible.C.AvailableD.Eatable.参考答案:D41题单选The coconut got its name because of __________ .A.its hard shellB.its white colorC.its ghostlike appearanceD.its round shape参考答案:C42题单选What is the passage mainly about?A.The history of coconut.es of coconut.C.The discovery of coconut.D.Types of coconut seeds参考答案:B43题单选What can be learned from the passage?A.Coconut trees are useful plants.B.Coconut oil is rare and expensive.C.Coconut trunks are houses for birds.D.Coconut fluid can become fertilizer.参考答案:APassage ThreeMost students choose “Homestay”accommodation when they study abroad:others select Homestay even if they are not on a study visit.Statistics show that it’s a form of accommodation gaining in popularity all the time.But what is Homestay? And what makes it so popular?Homestay means living with a family,or“host family”as we say.There are three ways of doing it:choose to learn English in a language school near to your Homestay location:have your English classes in the house with a member of the family who is a qualified teacher; select not to have classes at all when you visit——a popular choice if you want to do the tourist thing for example.Even in their busy summer period the organizations that arrange the Homestays will always try to place you with the most suitable host family to match your requirements.Placement(安置)organizations think about location,interests,language level,eating requirements,allergies (过敏)and other requests you may have.Though prices vary according to your needs,good quality Homestay accommodation can be relatively economical--and although you may be charged an extra amount of money if you want your Homestay in or near the city center.Even if you stay further out,you can expect your journey into the center not to exceed 30 minutes.Not only does Homestay accommodation represent value for money,it also gives you an excellent opportunity to practice English with your host family.This is a very important extra for students who like to speak as much English as possible. But if you plan to learn English,why not have your English classes in your host family. There’s no better way to learn English than this—the perfect combination of learning and accommodation combined with the cultural experience !44题单选Homestay is an ideal choice for students who __________ .A.plan to visit relativesB.want to stay at homeC.plan to study overseasD.want to learn statistics参考答案:C45题单选Who will consider students’requirements before their Homestay starts?A.The English teacher.B.The placement organization.C.The host family.D.The language school.参考答案:B46题单选Which of the following is a key factor affecting the price of Homestay?A.Nationality of the host family.B.Eating habits of the host family.C.Students’language level.D.Students’specific needs.参考答案:D47题单选What can be inferred from the passage?A.The author is in favor of Homestay accommodation.B.The author is doubtful about the safety of Homestay.C.The author finds Homestay arrangement complicated.D.The author finds Homestay accommodation expensive.参考答案:APassage FourUsing 1ess energy around the home is easier than you might think,saving you money while creating a heathier,more comfortable living space for you and your family. Changing a few old habits can make an impact on your energy bill,your comfort and the environment. Here are some handy tips to make your house more energy-efficient. Lower the heat If your home has adjustable central heating,lowering the room temperature even slightly can make a difference. You may not feel it,but your wallet will. It is even more advisable to control temperatures at different times of the day.Hang clothes out to dryIf the weather allows it,head outside and dry your laundry on a clothesline. The sunlight will help eliminate bacteria and dust. While clothes dryers get the job done faster,they also use up energy.By hanging your clothes out you’ll be cutting greenhouse gases by about three kilograms per load.Take advantage of natural lightInstalling large windows on the northern side of your house can help you make use of sunlight’s natural warmth. To stay cool indoors on hot summer days,install blinds(百叶窗) to block the heavy sun.Put your desk near the window,then you don’t need a lamp in the daytime.Wrap(裹)your pipesBe sure your hot—water pipes are properly wrapped.In an average home,heating wateraccounts for more than one—quarter of the energy bill.Why let warmth go to waste before it reaches you?Choose the right size for appliances(家用电器)When the time comes to replace appliances,select those that are both energy—efficient and of the appropriate size for your needs.Don’t buy bigger ones just because you can.48题单选What benefit may using less energy at home bring about?A.Having a healthier living environment.B.Improving your work efficiency.C.Keeping old habits unchanged.D.Enlarging your living space.参考答案:A49题单选Which of the following is one of the advantages of hanging clothes out to dry?A.It may help to build a greenhouse.B.It helps remove bacteria in clothes.C.It uses half the energy that clothes dryers do.D.It gets clothes dry much faster than clothes dryers.参考答案:B50题单选What can be installed on the northern side of your house to make better use of natural light?A.Blinds.B.Curtains.C.Windows.D.Shades.参考答案:C51题单选Besides energy-efficiency,what else should be considered when replacing appliances?A.Replacing time.B.Reasonable price.C.Good quality.D.Proper size.参考答案:DPassage FiveAs we recently discovered,there is a Stepmother’s Day,though it is not on any official holiday calendar.So,it would be safe to assume that there is a similar day for stepdads,too.Right? Well,it depends on what you read.A Google search brought up posts that say,for example,“It’s on father’s day--father’s day is for fathers,step—fathers and people who are like fathers to you-it’s a day for making father figures feel special.”Further searching found a Stepfather’s Day Facebook page that says,“The unofficial Stepfather’s Day is the fourth Sunday of June.”Unfortunately,as of the publishing of this article,only 30 people have “liked”the page.Considering that studies show 3.3 million men,or 11.1%of U.S.fathers,live with at least one stepchild,that’s only a drop in the ocean.It’s interesting to note that there is a National Grandparents’Day.President Jimmy Carter signed it into law in w! While grandparents are undoubtedly special people in our children’s lives,they are often seen as the most loving family members.But what about the stepparents? The stepparents are the ones who are often the outsiders,theones who have to endure the hurtful “You’re not my dad!”or “You’re not my mom!”And yet they never give up.They do their best to overcome the inherent challenges of stepparents and be role models for their stepchildren.These unsung(未被颂扬的)family heroes deserve “official”days of honor.Perhaps if we are loud enough,President Obama,who had a stepfather himself,will sign into law National Stepmother’s Day and National Stepfather’s Day.Are you with me? Follow me and get your voice heard.How cool it would be if we could make this happen!52题单选What does the underlined word“that’’in Paragraph 1 refer to?A.Father figures who are equally honored in the U.S.B.30 people who support Stepfather’s Day on the Facebook page.C.3.3 million men who live with at least one stepchild in the world.D.11.1%of U.S.fathers who live with at least one stepchild in the U.S.参考答案:B53题单选What did President Jimmy Carter sign into law in 1978 ?A.The National Grandparents’Day.B.The National Grandchildren’s Day.C.The National Stepparents’Day.D.The National Stepchildren’s Day.参考答案:A54题单选Which of the following is closest in meaning to the word “inherent”in paragraph 2 ?.A.Unbelievable.B.Toughsting.D.Inevitable.参考答案:D55题单选What is the reason for setting an official holiday for stepparents?A.Because they love their role as stepparents.B.Because they are often treated as heroes in the family.C.Because they deserve respect and honor as family members.D.Because they are often seen as the most loving family members。
2016年普通高等学校全国统一考试英语(北京卷)第一部分:听力理解(共三节:30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共7.5 分)听下面5 段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。
1. What does the man want to borrow?A. A pencil.B. An eraser.C.A pen.2. What is the woman doing now?A. Eating.B. Going home.C. Having group study.3. What does the man have for earthquake preparation?A. A candle.B. A radio.C. A flashlight.4. Where does the conversation most probably take place?A. In a bank.B. In a hotel.C. In a store.5. Where will the man go for his holiday?A. Brazil.B. Denmark.C. Greece. 第二节(共10小题;每小题1.5 分,共15 分)听下面 4 段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有5 秒钟的时间阅读每小题。
听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。
每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6至7 题。
6. When does the supermarket close on Sundays?A. At 5:00 pm.B. At 7:00 pm.C. At 8:00 pm.7. What have the two speakers decided to do now?A. Go shopping.B. Take a walk.C. Have dinner听第7段材料,回答第8至9 题。
北京市2016年高职升本科大学公共英语考试试题详解Part Ⅰ Vocabulary and Structure1. C考点:本题考查as soon as引导时间状语从句时,主从句动词的时态。
解析:as soon as表示“一…….就……”,当该结构说的是在过去某时间发生的事时,主从句的动作都用一般过去时,本题逗号后的主句动词形式是knew,所以从句的动词也用过去时,故选C。
翻译:简一进入房间,她就发现了有什么不对劲。
2. B考点:本题考查代词any, every, some, no的用法解析:any作为代词表示“任何一个”,every 表示“每一个”,some 表示“一些”,no表示“没有”,本题可以看出是“警察质问了每一位乘客”。
every single one表示“每一个……”。
故选项B正确。
翻译:警察质问了长途汽车上的每一位乘客。
3. D考点:本题考查非谓语动词中的动词不定式的基本含义。
解析:动词不定式to do本身可以表示“目的、将来”本题说的是父亲的生日到了,要举行聚餐,聚餐的目的是为了庆祝,用to do结构。
故选项D正确。
翻译:父亲的生日到了,我们将外出聚餐表示庆祝。
4.A考点:从选项可以判断出来,本题考查的是状语从句。
解析:状语从句需要判断选项连词的含义,并分析句意做题。
When “当……时候,在……情况下”,as“随着,因为,按照,作为”,since“自从,因为,既然”,how “多么”。
根据句意可以判断出选A。
翻译:当你考虑到该航空公司去年接待了八千万乘客的时候,事故的数据的确就小了。
5. A考点:本题考查情景对话。
解析:选项A的意思是“视情况而定”。
B“好的”。
C“没关系”。
D“没问题”。
根据空后所说的“But I will tr y my best”,可以看出选A。
翻译:--读完这本书需要花费多长时间?--视情况而定。
但是,我会尽快读完的。
6. D考点:本题考查动词时态和语态中的完成态。
解析:时态的考查形式是给出时间状语考查动词的形式。
by后接什么时间,就会对应相应的完成态。
本题所给的时间状语是by the end of this coming June,也就是by(截至)+将来时间,用将来完成时。
故选项D正确。
翻译:截止到即将到来的六月底,我的兄弟将会在新西兰学习三年了。
考点:本题是词义题解析:A选项意思是“抓住”,B选项“收到”,C选项“传递”,D选项“得到”。
故选项B正确。
翻译:简昨天给了寄了一封信,你收到了吗?8. A考点:本题考查分词作宾补的结构解析:本题结构是“make +宾语+分词做宾补”,表示“使……”,分词分为现在分词doing表示主动和过去分词done表示被动。
从含义可以看出“使自己被理解”,选过去分词done.故答案A为正确选项。
翻译:我的德语不流利,但是我能够使自己被理解。
9. C考点:本题考查情态动词表示推测的用法。
解析:表示推测的情态动词有三个:can’t表示不可能,must表示肯定,might表示可能。
根据句意“我和Prof. Clinton有预约”,“Prof. Clinton正在办公室等你”可以判断出,选C.翻译:--我和Prof. Clinton有预约--你肯定是Mr .Smith吧,Prof. Clinton正在办公室等你呢。
10. D考点:本题考查冠词在固定结构中用法解析:第一个空,说的是父母的位置,是特指“……的位置”,在特指的情况下,用定冠词the.第二个空,考查冠词在such结构中的用法,such后需要接名词,名词前只可以接不定冠词a/an.故选项D正确翻译:让我们假设你处在父母的位置,你会允许你的孩子做这样的事情吗?11. D考点:本题考查if虚拟语气的用法解析:由if后面的从句我们可以看出,从句的动词用的是had done结构,这是对于过去时间的虚拟语气,此时主句应该用would/could/should/might +have done结构,故选项D正确。
翻译:如果你当初没有听从老师的建议,事情会变得更糟糕。
12. A考点:本题考查的是定语从句。
解析:定语从句的做题需要知道从句部分是哪里。
这道题的从句是从空开始到句末。
从从句部分可以判断出该从句缺少宾语且空前的先行词all是不定代词,在这种情况下,连词只用that.故答案A正确。
翻译:有时候,你所需要的是一个和朋友在一起什么都不说的宁静的夜晚。
13. C考点:本题考查的是并列连词的用法解析:A选项表示或者,B选项表示和,C选项表示因为,D选项表示但是,根据句意本题选C。
翻译:他发现读书越来越困难了,因为他的视力开始下降了。
14. B考点:本题考查动词词组的含义。
解析:A选项的含义是提出,B选项忍受,C选项跟上,D选项和……一起成长。
翻译:因为他再也无法忍受这里的噪音,他将会换一份工作。
15. C考点:本题考查介词的用法。
解析:本题空前说的是“有很多的争论”,空后说的是争论的具体内容,也就是说这种争论是“关于……的。
四个选项中只有C选项on 可以表示“关于”。
翻译:有很多关于女性是否应该花更多的时间待在家里的争论。
PartⅡ Reading ComprehensionPassage 116. D解析:本题是细节题。
根据文中Seat部分中的“total number of seats”,可以得知,座位数是“12+54+66+233”,即365,故答案D是正确选项。
17. B解析:本题是细节题。
本题问的是“如果你的票是优质经济舱,你在哪里能够找到你的座位”。
根据文中Seat部分中的“Rows number和Premium Economy”,可以看出B选项Rows31-37正确。
18. A解析:本题是细节题。
根据文中Storage space中的“Locker和对应的First”,可以得出,选A First Class.19. B解析:本体是细节题。
根据文中倒数第四行中的“Central bar”,可以判断出一共有“First Class 和Business Class”两个舱位可以使用,故答案B为正确选项。
Passage 220. C解析:本题是推断题。
根据文章第一段中的“Beware of minibars. You can be surprised when you pay your bill.”可以得知“要小心minibars,当你付账单的时候,你可能会感到惊讶”。
故答案C 为正确选项。
21. B解析:本题是细节题。
本题的问题是“谁有可能把你的行李带到房间里?”根据第三段中的第一句“The porter takes the bags to your room”可以得知,答案B是正确选项。
22. A解析:本题考查细节题。
根据第四段第二行的“Check to see whether you need more towels, pillows, blankets, hangers,or an iron.”可以得知A是正确答案。
23. D解析“本题的问题是”第五段中的“concierge”是做什么的人?根据第五段中的“The concierge desk is generally located near the registration desk. Here you can obtain theater, concert, and sports tickets? look at local restaurant menus and make dining reservations; and find out about car rentals, sightseeing tours,babysitters,and even traffic and weather conditions. A good concierge is a miracle worker who seems to know everything about everything.”可以推测出concierge是给客人提供各类休闲娱乐,交通天气等信息的,故答案D是正确选项Passage 324. A.解析:本题考查推理推断题。
根据第一段中的第二句“As a child, Tina was a violinist and spent her free time practicing and practicing.”和第一段第四行的“She gave up the violin, took up singing and became a leading international opera singer.”可以得知,Tina小时候是小提琴家,后来放弃了小提琴,当了歌手。
故答案A是正确选项。
25. D解析:本题考查推理推断题。
第一段里面描述Tina Kiberg放弃了小提琴,从事歌唱事业并且很成功,第二段中又列举Larry Page, Tiger Woods, John McEnroe and John Steinbeck等名人,且从第二段的第二行“Look at many other successful people and I bet their past is also filled with things they did at one time and then gave up. ”得知,很多成功人都曾经放弃过之前做的事。
故答案D是正确选项。
26.C解析:本题考查推理推断题。
根据第三段的We think “I've invested so much in this alrea dy. If I quit, all will have been wasted. Once we have something, we hate to lose it.”可以得出,如果放弃,所有的一切将会浪费掉;一旦我们拥有,就讨厌失去。
故C选项为正确答案。
A选项不符合原文,原文只是说将会浪费,而非已经浪费。
B和C选项只是说那些没有放弃的人可能的现状,而非原因。
27.C解析:本题考查主旨大意题。
本题的问题是“作者对放弃的评论”,其实就是在考查本文的主旨。
从最后一段中的“You have to be o pen to the fact that sometimes giving up is the right way forward.”可以得知,有时放弃也是前进的正确道路。
故C选项为正确答案。
Passage 428. A解析:本题考查细节题。
题目是关于“sun exposure”的。
由第三段第三行的“The difference had nothing to do with sun exposure, which would age your skin faster”可以得知,暴露于太阳下会是皮肤老化地快。