湖南省衡阳市2016年中考英语试题(扫描版,无答案)
- 格式:doc
- 大小:1.22 MB
- 文档页数:8
衡阳市中考英语试卷衡阳市中考英语试卷指的是衡阳市教育局组织编写的,用于衡量衡阳市初中生英语语言知识和语言技能的一套标准化考试试卷。
该试卷旨在评估学生在中考中对英语学科的掌握程度,以确定是否达到相应的水平要求。
以下是衡阳市中考英语试卷示例题:1、阅读理解:You should put the milk on the shelf ___you can reach it easily.A. WhereB. whichC. thatD. so that2、单项选择:I think Tom is a ___student because he always finishes his homework on time.I don't agree. He often cheats in the exam.A.hardworkingzyC.carefulD. noisy3、词汇运用:根据句意及所给中文提示完成单词。
Tomorrow is my ___(生日). I am going to have a birthday party with my friends.4、完形填空:One day,a doctor decided to ___(旅行) to a faraway village to help the people there.5、写作题:My Favorite Hobby (我最喜欢的爱好)写作要求:写一篇80字左右的短文,介绍你最喜欢的爱好是什么,为什么喜欢这个爱好,以及这个爱好给你带来了什么影响。
总结:衡阳市中考英语试卷是一份用于评估衡阳市初中生英语学科掌握程度的标准化考试试卷。
该试卷包括阅读理解、单项选择、词汇运用、完形填空和写作等多个题型,旨在全面考察学生的英语语言知识和技能。
通过完成这样的试卷,学生可以检验自己的英语水平,并针对自己的不足之处进行有针对性的学习与提高。
(E)(2015衡阳)Some parents agree that smartphones(智能手机)are bad for students' health and study. They hope their children can keep away from smartphones.Tang Lin, 14, from Changsha, supports parents opinions. He uses a dumbphone(非智能手机)and finds that its function(功能) are enough for him. Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smartphones. He also said, “If students use smartphones, they may use them to listen to music, surf the Internet or do some other things. In this way, they may not work hard at their studies. As students, we don’t need to use smartphones.”But Chen Yu, l6, from Zhuzhou, doesn’t think so. She thinks that she can’t live without smartphones. She said, “Smartphones are useful, I often use my phone to surf the Internet, chat with my friends and get the latest news. It opens up my eyes.”Smartphones have advantages and disadvantages. The key to the problem is how to use smartphones. In fact, it is a test of students’ self-control. Zhang Yan, 13, from Hengyang, understands the pint well, She said, “I put my phone out of my sight when I am studying. I also set a time limit about 20 minutes when I use it. I follow these rules so the smartphone doesn’t affect my life badly.”1. What does Tang Lin think of smartphones?A. Dumbphones don’t have enough functions.B. Smartphones are too expensive for students.C. Students don’t need to use smartphones.2. The underlined “self-control” probably means “_______”in Chinese.A.自信B.自我控制C.自立3. What doesn’t Chen Yu often use her phone to do?A. To chat with friends.B. To get the latest newsC. To play games.4. Zhang Yan spends about _______when she uses her smartphone.A.20 minutesB.30minutesC.40minutes5. What's the main idea of the passage?A. Differences between smartphones and dumbphones.B. Students’ opinions about using smartphones.C. What teachers and students think of smartphones.“Everything happens for the best.” my mother said whenever things weren’t going my way. “Don t worry. One day your luck will change.”I found mom was right after I finished my college education. I had decided to try for a job in a radio station. I wanted to host a sports program one day. I went to Chicago and knocked at the door of every station. But I got turned down every time.In one station, a kind lady said my problem was that I hadn’t got enough experience. “Get some work in a small station and work your way up,” she said.I went back home. I couldn’t get a job there, either. I felt really down. “Your luck will change.” Mom said to me. I tried another radio station in Iowa. But the owner told me he had already had someone. As I left his office, I asked, “How can someone be a sports announcer(播音员)if he can’ t get a job in a radio station?”I was waiting for the lift when I heard the man called, “What did you mean? Do you know anything about football?” He put me in front of a microphone(麦克风)and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game. I succeeded.On my way home, mom’s words came back to me. “One day your luck will change, son. And when it happens, you’ll feel doubly good because of all the hard work you’ve done.” At that moment I knew just what she meant.1. What job was the writer most interested in?A. A sports manB. A sports announcerC. A. shop assistant2. The underlined sentence “But I got turned down every time” in Paragraph2 most probably means “_______”.A. But I was successful every timeB. But I was refused every timeC. But I lost my way every time3. The writer didn’t get the job in Chicago, because______.A. he was too youngB. he didn’t get college educationC. he hadn’t enough experience4. Where did the writer find a job?A. In Iowa.B. In his hometown.C. In Chicago.5. What’s the best title for t the passage?A. I Was Lucky to Find a JobB. No One Is Always LuckyC. Everything Happens for the BestYour body is special—no two people in the world are alike. Although you are different from everyone else, you have exactly the same body parts as the people around you, doing different jobs that keep all of us alive.What is inside my head?Your head houses the most valuable part of your body—your brain. As you are reading, your eyes send pictures to your brain which makes meaning from what you see. Your brain helps you to remember and think, and makes sure your body is doing what it should.What is my skin (皮肤)for?Your skin covers your body. In most parts of your body, the skin is just as thick as half a centimeter. If you have your skin cut, it will have a quick cure and stop viruses from getting into your body. Your skin also helps you feel the heat and coldness of the environment around you. Hair grows from inside the skin. When you feel hot, extra heat comes out through your skin. As a result, your body temperature drops.How do I move?Muscles (肌肉) are found in most parts of your body. They work with your bones to help you move—whenever you cry or smile, eat or speak, walk or dance etc.Why do I breathe?Your body needs to take in oxygen from the air and give out the unwanted carbon dioxide in the body. When you breathe. air comes through your nose and mouth into your lungs (肺) where oxygen flows to different parts of your body.What does my heart do?Your heart is a very special muscle. It is slightly bigger than your fist (拳头) and grows bigger as you do. If you place your hand on your heart, you will feel your heart beating which forces blood to move around your body.46.Which part of your body helps you remember and think?A. HeadB. HeartC. Skin47.The underlined word “houses” in the passage probably means______.A. createsB. storesC. builds48.If you have no skin covering your body, what would happen?A. Our body can be guarded by our hair.B. Viruses can’t get into our body easily.C. We can’t feel the changes in temperature.49. What is the true fact about your body?A. Your heart is not the same size from birth.B. We take in carbon dioxide to stay alive.C. Our muscles stop working when we nod.50.Which is the best title for this passage?A. What Your Body NeedsB. How Your Body WorksC. When Your Body MovesWith the development of economics(经济),the problem of the left-behind childre n(留守儿童)has become a serious social problem.More and more people have realiz ed we should do something to help them.The biggest problem is that the children are all hungry for the love from their par ents.Many of them can just get a call or a letter from their parents half a year,a year o r even several years.So some children can't remember what their parents look like.W hen they meet their own troubles,they have no one to talk with.Nobody gives them e nough care.Because of being too far away from their parents,the left-behind children's stud y is the second biggest problem.From a survey about their study,only two percent o f the children get good results,while ten percent of them are common and eighty-eigh t percent of them are poor.What a pity!There are also many other problems of the left-behind children,such as having n o ability to protect themselves,unhealthy lifestyles,spending too much pocket mone y and too much time on the Internet and so on.In a word,to solve all the problems of the left-behind children needs the govern ment,families and schools to try their best together.41.How many problems are mentioned in the passage?A. TwoB. ThreeC. More than four42.Which is the most serious problem of the left-behind children according to the passage?A. They can't get enough love from their parents.B. They are crazy about the Internet.C. They don't study well.43.Many people think_______.A. something should be done to help the left-behind childrenB. the parents of the left-behind children don't care about themC. the government and families should do their best.44.Which of the following sentences is not TRUE?A. Ten percent of the left-behind children are good at study.B. The left-behind children can't see their parents often.C. The left-behind children's problem is a social problem.45.What is the best title of the article?A. The Left-behind ChildrenB. The Problems of the Left-behind ChildrenC. How to Help the Left-behind Children答案2015衡阳:C/B/C/A/B 2016衡阳:B/B/C/A/C 2017衡阳:A/B/C/A/B 2018衡阳:C/A/A/A/B。
湖南初升高英语真题及答案一、听力部分(共20分)A. 对话理解(每题1分,共5分)1. What does the man suggest doing this weekend?A. Going to the beach.B. Watching a movie.C. Staying at home.【答案】B2. What is the woman's opinion about the restaurant?A. It's too expensive.B. The food is delicious.C. The service is poor.【答案】C3. When is the meeting?A. At 10:00 a.m.B. At 2:00 p.m.C. At 4:00 p.m.【答案】A4. Why does the woman refuse the man's invitation?A. She has to work.B. She is not interested.C. She is feeling sick.【答案】A5. What is the relationship between the two speakers?A. Teacher and student.B. Colleagues.C. Friends.【答案】BB. 短文理解(每题2分,共15分)You will hear a short passage about a school trip. After listening to the passage, answer the following questions.6. What is the main purpose of the school trip?A. To learn about history.B. To enjoy nature.C. To visit a science museum.【答案】A7. How many students are going on the trip?A. 30.B. 40.C. 50.【答案】B8. What time will the bus leave?A. At 8:00 a.m.B. At 8:30 a.m.C. At 9:00 a.m.【答案】A9. What will they do after arriving at the museum?A. Have lunch.B. Start the tour.C. Watch a movie.【答案】B10. When will they return to school?A. At 4:00 p.m.B. At 5:00 p.m.C. At 6:00 p.m.【答案】C二、阅读理解(共30分)A. 阅读理解选择(每题2分,共10分)Read the following passage and choose the best answer for each question.Passage 1: A Trip to the Zoo11. Why did the children visit the zoo?A. To see the pandas.B. To learn about animals.C. To have a picnic.【答案】B12. What did the children see first?A. Elephants.B. Monkeys.C. Lions.【答案】A13. How long did they stay at the zoo?A. Half a day.B. A whole day.C. Two days.【答案】B14. What did the children do after visiting the lions?A. They went to the cafeteria.B. They went to the gift shop.C. They left the zoo.【答案】A15. What did the children feel at the end of the day?A. Tired but happy.B. Excited but hungry.C. Bored and sleepy.【答案】AB. 阅读理解填空(每题3分,共20分)Read the following passage and fill in the blanks with the appropriate words.Passage 2: Our School LibraryThe school library is a place where students can find avariety of books and resources. It has a collection of over 10,000 books, including fiction, non-fiction, and reference materials. The library also provides computers for studentsto use for research and homework.16. The library has a collection of over ________ books.【答案】10,00017. Students can find books on ________ and non-fiction.【答案】fiction18. Reference materials are available for students to usewhen they need to find information on a specific topic.【答案】True19. The library provides computers for students to use for________ and homework.【答案】research20. The passage mainly talks about the ________ in the school.【答案】library三、完形填空(共20分)Read the following passage and fill in the blanks with the most suitable word.Passage 3: A Day at the BeachIt was a sunny day, and the family decided to spend the day at the beach. They。
2016年九年级英语第一次月考题(考试时间:90分钟,满分:120分)第一部分听力 (25分)Ⅰ.听对话,选择正确答案。
对话读两遍。
(5分)( )1. How often does the girl have Chinese food?A. Very often.B. Seldom.C. Every day.( )2. Does the man know the way to the zoo?A. Yes, he does.B. No, he doesn’t.C. We don’t know.( )3. What time does the girl have supper?A. 7:30.B. 7:20.C. 7:40.( )4. What will the boy’s parents buy next week?A.A computer.B. A lamp.C. A clock.( )5. Why does the man get a ticket?A. Because he parks in a wrong place.B. Because he makes a wrong turn.C. Because he drives too fast.Ⅱ.听对话,选择正确答案。
对话读两遍。
(5分)听下面一段对话,回答6-7小题( )6.Linda’s birthday is .A.June 16thB.July 25thC.June 25th( )7.Linda likes .A.readingB.shoppingC.painting听下面一段对话,回答8-10小题( )8.Rose is inviting Michael to .A.go campingB.have dinnerC.see a film( )9.There will be tomorrow.A.a geography examB.a volleyball gameC.a class meeting( )10.How long is Michael going to stay at the library?A.For half an hourB.For two hoursC.For three hoursⅢ.听短文,完成表格。
2016年湖南省衡阳市中考英语试卷知识运用(共两个部分,20小题,计20分)A)单项选择.从A、B、C三个选项中选择正确答案填空.(共10小题,计10分)1. —The last bus has left. What should we do?—Let's take a taxi. We have no other ________ now.A choiceB reasonC habit2. On the way to Mount Heng,the scenery was so beautiful that all of us lost________ in it.()A myselfB themselvesC ourselves3. —Hi, Andy! There are ______ floors in this building. Which floor do you live on?—I live on the ______ floor.A thirty; twenty-secondB thirty; twenty-twoC thirtieth; twenty-two4. —Mom, ________ I visit the Science Museum tomorrow?—I'm afraid you can't. It is closed on Monday.A mustB mayC should5. ﹣﹣Bob is a smart boss!﹣﹣Yes,so he is.He knows how to cut the cost of the project.And he always does the work with ________ money and ________ people.()A less; lessB fewer; lessC less; fewer6. I have two tickets for TF boys'concert.________ you ___ he can go with me.()A Either; orB Neither; norC Both; and7. ﹣﹣________ invite Tom and Sally to the party tonight?﹣﹣Good idea.I'll give them a call right now.()A WhyB Why notC What about8. My neighbor asked me ________ I heard the big noise last night or not.()A whetherB ifC what9. The novel is great.It's well worth________.()A readB readsC reading10. ﹣﹣Thanks a million for your help.﹣﹣________.()A Never mindB My pleasureC Good ideaB)完形填空.阅读短文,掌握大意,从所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项.(共1小题,计10分)11. What's the best way to lose weight(重量)? You can make it fun by (1)_______outdoor activities.You'll be amazed at the number of calories(卡路里)you'll (2)_______in a short time.Here's some advice to help you to lose weight.Hike(徒步旅行)to Lose WeightHiking is an excellent (3)_______of exercise for burning calories and increasing yourheart system.What's more, if you hike on hills, it (4)_______to build and strengthen(增强)leg muscles(肌肉).Kayaking(划独木舟)to Lose WeightIf you love the(5)_______, then you may go kayaking!Generally, a woman can lose half a pound from an afternoon of white﹣water kayaking.A man lose even (6)_______, around 2, 200 calories.This sport buildsstrengthin your (7)_______and upper body muscles.It's (8)_______a great way to make you slimmer.Ski to Lose WeightSkiing is one great sport to lose weight because(9)_______can use all of your major muscle groups﹣from your chest to shoulders.It can improve your balance by exercising your main muscles(10)_______you can't fall down.So, it's no surprise that you can burn a large 3, 000 calories if you're a man and a little less for a woman, after 6 hours of skiing.(1)A staying away fromB doing well inC taking part in(2)A wasteB storeC burn(3)A wayB gradeC diet(4)A decidesB helpsC plans(5)A soilB waterC sand(6)A worseB betterC more(7)A armsB legsC heads(8)A tooB neverC also(9)A heB youC she(10)A so thatB in order toC so as to阅读技能(共四个部分,20小题,计40分)12. 根据文章内容,判断下列句子正误,正确填写“T”,错误填写“F”。
人教版湖南衡阳中考专题英语中考真卷1.完形填空第1题.Alice is a city girl. She lives in a(1)________ family, so she can spend much money on clothing each season. For example, she has many(2)________. But when she see some new styles of skirts on(3)________, she always goes to choose and buy. She seldom talks about her dressing with her parents. She only buys(4)________ she likes.Ann is(5)________ kind of girl. Her mother always choose clothes for her and never asks for Ann's(6)________ And her mother always chooses(7)________ clothes. She always wears cheap jeans, shoes or old ones. Her mother never buys black clothes, because they look ugly(8)________ her. Ann thinks some of her clothes are out of(9)________. She loves fashionable clothes. She hopes to choose clothes by herself one day.It's true(10)________ some clothes are not suitable for children. Some of them are chosen(选择)by themselves, others are chosen by their parents. It's necessary for the children and parents to exchange(交换)their opinions.(1)A: happy B: poor C: richD: big(2)A: shoes B: scarfs C: skirts D: hats (3)A: saleB: vacation C: footD: business (4)A: where B: what C: when D: how (5)A: other B: another C: the other D: others (6)A: opinions B: helpC: money D: clothes (7)A: cheap B: expensiveC: bigD: nice(8)A: inB: onC: atD: for(9)A: colorB: styleC: sizeD: shape(10)A: ifB: forC: thatD: of【答案】CCABBAABBC【解答】(1)C 考查形容词辨析。
湖南省衡阳市逸夫中学2016届九年级上学期期中考试英语试题Į.对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分)你将听到五段对话, 每段对话后有一个小题。
请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。
每段对话读两遍。
1 How often does Mr. Baker exercise?.A Once a week.B Twice a week .C Every afternoon.2 What is the weather like today?A Hotter than yesterday.B Cooler than yesterday.C As hot as yesterday.3 Where is John going ?A SchoolB HospitalC Home4 How does the man improve his English?A By doing a lot of exercises .B By copying new words.C By reading a lot .5. What will the man give Nancy for her birthday?A A birthday card.B An interesting book .C A birthday cake.6. What color is the man's ball ?A Blue and whiteB Black and white .C Black and blue.II. 长对话理解你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。
请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。
每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答第7到8小题。
7 . What time will the meeting begin?A. At 8:20B. At 9:20.C. At 9:30.8 How are they going to the meeting ?A. By bike.B. On foot.C. By car.听下面一段对话,回答第9到10小题。
初中学业水平考试英语试题Ⅰ.听力技能对话理解。
根据你所听到的对话,从A、B、C三个选项中选择最佳选项回答问题。
听下面五段对话,每听完一段对话,回答一个小题。
1.Can Jenney play the guitar?A. Yes, she canB. No, she can’tC. I don’t know2.How can Li Hong improve her English?A. By writing moreB. By listening moreC. By reading more3.What are they talking about?A. The riversB. The weatherC. The earth4.Who runs fastest of the three?A. MikeB. JackC. Bill5.When will Linda probably come to the party?A. At 8:30 p.m.B. At 8:00 p.m.C. At 7:30 p.m.听第六段对话,回答第6~7小题。
6.How many times has Dick been to the West Lake Park?A. OnceB. TwiceC. Never7.Where will they go?A. To the West Lake ParkB. To Nanhu ParkC. To Pinghu Park听第七段对话,回答第8~9小题。
8.When is Mike’s birthday?A. April 13thB. April 17thC. May 4th9.What birthday present will the two speakers send Mike?A. A watchB. A footballC. A basketball听第八段对话,回答第10~12小题。
(D)(2015衡阳)We all want our skin(皮肤) to look good. If our skin is clear and healthy, it makes you feel better about yourself. How do you get great skin? Here are some suggestions.Protect your skin against the sunIf you are going to be outside, especially in the sun, you should put on suncream(防晒霜) in summer.✧Wear a hat to protect your face. A wide hat is the best, as it will protect your earsand neck as well.✧Stay in the shade whenever you can.✧Use suncream about half an hour before going outside.How to wash your skin?✧Wash your body all over once a day. Use mild(肥皂), and warm I water to washyour body.✧Wash the soap off, as it may harm your skin.✧Wash your soap off, as it may harm your skin.✧Wash your face by using a facecloth and soap or cleaning cream, and then washwith cool water. Twice a day is enough, as too much cleaning can harm your skin.What else should you do?✧Remember to drink lots of water--your skin loves it.✧Regular exercise is good for your skin.✧Eat healthily so that your skin can get things it needs to carry out all the jobs ithas to do.1. Which way is wrong to protect your skin if you are outside?A. Using your suncream.B. Wearing a wide hat.C. Staying in the sun.2. You can use ______water to wash your body.A. coolB. warmC. hot.3. Washing your face ______a day is enough.A. onceB. twiceC. three times.4. What can’t you do to protect your skin in your daily life?A. Drink plenty of water.B. Do exercise regularly.C. Have junk food.5. What's the best title of the passage?A. Caring for your skinB. How to keep healthyC. How to wash your skinWhenever the sun dropped and the blue sky came up, my father and I used to climb the mountain near my house. Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, “You should have goals like climbing the mountain.” Without the mountain-climbing that we both enjoyed, we couldn’t have enough time to spend together because my father was very busy. I really got a lot from themountain-climbing. It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力).Once we climbed a very high mountain. It was so challenging(挑战性的)for me because I was only ten years old. During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the birds’ singing. But as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing. In fact, I hated it at that moment, but my father said to me, “You can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can’t see it before you reach the top. Only there at the top, can you see all of the nice things, which is just like your life.”At that time, I was too young to understand his words. But later after that, I got new hope and confidence. I found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal(水晶).1. Why couldn't the writer and his father have enough time to spend together?A. Because the writer was very busy.B. Because the writer’s father was very busy.C. Because they didn't live together.2. The passage tells us that mountain-climbing was ______ for father and son.A. enjoyableB. hardC. terrible3. Which of the following is similar in meaning to the father’s words in the second paragraph?A. You will get all you need at the top of the mountain.B. The sky is always as clear as crystal.C. Never give up halfway.4. The word “quit”in the passage means “______”in Chinese.A.继续B.推迟C. 停止5. We can learn from the last paragraph that ______.A. the writer was very successful in his lifeB. the writer didn’t reach the top of the mountainC. though the writer was young, he could understand his father.Zombies(僵尸) are real! You meet them every day on the sidewalk. They walk slowly, with their heads down and they will not look at you. They are living in a different world, a world of the mobile phone!Many people are complaining(抱怨) about these mobile phone zombies because they walk slowly, making it difficult for other people to use the sidewalk. Chongqing and a few other cities have come up with an idea to try to solve the prob lem. They’ve divided up sidewalks into lanes(线路):one lane for mobile zombies and one lane for everyone else. The experiment hasn’t worked out too well, since most mobile-zombies don’t even notice the lanes.I have another suggestion for the problem. In Shanghai, we have blind paths. They are made of small raised tiles(凸起的瓷砖) that help blind people follow a straight line. Perhaps the same way could be used for mobile zombies. A lane with a rough surface would allow people to concentrate on their mobile phones and still know they are walking in a straight line. Of course, I have a further suggestion. At the end of the lane would be a large hole where all the mobile-zombies would disappear into the center of the earth!Well, I don’t think my suggestion is going to be taken, but I don’t think special lanes for mobile zombies will work either. I think it’s just a better idea to remind(提醒) people that sidewalks are shared space and they should think of others when they are using their mobile phones.1. According to the passage, who are mobile phone zombies?A. The people who always look here and there on the road.B. The people who always play with mobile phones on the road.C. The people who hate using mobile phones when they are walking on the road.2. Why has not the lane for mobile-zombies in Chongqing worked out well?A. Because it is too expensive to walk on the lanes.B. Because there are so few lanes in Chongqing.C. Because few mobile-zombies notice the lanes in fact.3. The underlined word “rough" in Paragraph 3 means “_____”in Chinese.A.粗糙的B.光滑的C.漂亮的4. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Shanghai has also built lanes for the mobile-zombiesB. The writer’s suggestion for the mobile zombies was taken.C. Mobile-zombies should think of others on the road.45.The passage may come from_______.A. a storyB. a newspaperC. a noticeWorld famous physicist (物理学家) Stephen Hawking died peacefully at his hom e in Cambridge on March 14th, 2018.Hawking was born in Oxford, England on January 8th, 1942. He went to schoo l in a small city near London. As he himself admitted, he wasn't very serious about stu dying. He did very little work, he was never top of his class. However, he still achieve d good marks. After leaving school, Hawking first went to Oxford University to stud y physics. Then he went to Cambridge University to study cosmology (宇宙学).At the age of 21, Hawking noticed something wrong with him. He had a bad illn ess that stopped him from moving and talking. He couldn't communicate except by bli nking (眨眼). He sat on a wheelchair with a computer by his side. To communicate wi th others, he moved two fingers to control the computer's mouse. He chose his words f rom the screen, which were then spoken by a voice synthesizer (音响合成器). "I've h ad the disease for most of my life," Hawking once said, "Yet it has not stopped me fro m being successful at my work."Although Hawking was a disabled man, he made great achievements. He receive d many awards and prizes for his work, including the Albert Einstein Award — the hi ghest achievement in physics.Hawking worked at Cambridge University as a professor. His story shows that n obody, however bad their situation is, should lose hope. "Life is not fair." he once sai d, "You just have to do the best you can in your own situation."36.When did Stephen Hawking pass away?A. On January 8th ,1942B. On March 14th ,2018C. On March 24th ,201837.During studying in a small city near London, we know that _______.A. Stephen Hawking was the best student of his classB. Stephen Hawking didn't work hard at his lessonsC. Stephen Hawking began to study cosmology38.What happened to Stephen Hawking when he was 21?A. There was something wrong with his head.B. He couldn't even blink to communicate except by moving fingers.C. He could neither talk nor move.39.How did Stephen Hawking communicate with others after the bad illness?A. By mouthB. By body languagesC. by a voice synthesizer40.Why was Stephen Hawking so successful at his work?A. Because he never lost hope in his own condition.B. Because life was not fair for him.C. Because he had a bad illness.答案2015衡阳:C/B/B/C/A 2016衡阳:B/A/C/C/A 2017衡阳:B/C/A/C/B 2018衡阳:B/B/C/C/A。
(E)(2015衡阳)Some parents agree that smartphones(智能手机)are bad for students' health and study. They hope their children can keep away from smartphones.Tang Lin, 14, from Changsha, supports parents opinions. He uses a dumbphone(非智能手机)and finds that its function(功能) are enough for him. Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smartphones. He also said, “If students use smartphones, they may use them to listen to music, surf the Internet or do some other things. In this way, they may not work hard at their studies. As students, we don’t need to use smartphones.”But Chen Yu, l6, from Zhuzhou, doesn’t think so. She thinks that she can’t live without smartphones. She said, “Smartphones are useful, I often use my phone to surf the Internet, chat with my friends and get the latest news. It opens up my eyes.”Smartphones have advantages and disadvantages. The key to the problem is how to use smartphones. In fact, it is a test of students’ self-control. Zhang Yan, 13, from Hengyang, understands the pint well, She said, “I put my phone out of my sight when I am studying. I also set a time limit about 20 minutes when I use it. I follow these rules so the smartphone doesn’t affect my life badly.”1. What does Tang Lin think of smartphones?A. Dumbphones don’t have enough functions.B. Smartphones are too expensive for students.C. Students don’t need to use smartphones.2. The underlined “self-control” probably means “_______”in Chinese.A.自信B.自我控制C.自立3. What doesn’t Chen Yu often use her phone to do?A. To chat with friends.B. To get the latest newsC. To play games.4. Zhang Yan spends about _______when she uses her smartphone.A.20 minutesB.30minutesC.40minutes5. What's the main idea of the passage?A. Differences between smartphones and dumbphones.B. Students’ opinions about using smartphones.C. What teachers and students think of smartphones.(2016衡阳)“Everything happens for the best.” my mother said whenever things weren’t going my way. “Don t worry. One day your luck will change.”I found mom was right after I finished my college education. I had decided to try for a job in a radio station. I wanted to host a sports program one day. I went to Chicago and knocked at the door of every station. But I got turned down every time.In one station, a kind lady said my problem was that I hadn’t got enough experience. “Get some work in a small station and work your way up,” she said.I went back home. I couldn’t get a job there, either. I felt really down. “Your luck will change.” Mom said to me. I tried another radio station in Iowa. But the owner told me he had already had someone. As I left his office, I asked, “How can someone be a sports announcer(播音员)if he can’ t get a job in a radio station?”I was waiting for the lift when I heard the man called, “What did you mean? Do you know anything about football?” He put me in front of a microphone(麦克风)and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game. I succeeded.On my way home, mom’s words came back to me. “One day your luck will change, son. And when it happens, you’ll feel doubly good because of all the hard work you’ve done.” At that moment I knew just what she meant.1. What job was the writer most interested in?A. A sports manB. A sports announcerC. A. shop assistant2. The underlined sentence “But I got turned down every time” in Paragraph2 most probably means “_______”.A. But I was successful every timeB. But I was refused every timeC. But I lost my way every time3. The writer didn’t get the job in Chicago, because______.A. he was too youngB. he didn’t get college educationC. he hadn’t enough experience4. Where did the writer find a job?A. In Iowa.B. In his hometown.C. In Chicago.5. What’s the best title for t the passage?A. I Was Lucky to Find a JobB. No One Is Always LuckyC. Everything Happens for the Best(2017衡阳)Your body is special—no two people in the world are alike. Although you are different from everyone else, you have exactly the same body parts as the people around you, doing different jobs that keep all of us alive.What is inside my head?Your head houses the most valuable part of your body—your brain. As you are reading, your eyes send pictures to your brain which makes meaning from what you see. Your brain helps you to remember and think, and makes sure your body is doing what it should.What is my skin (皮肤)for?Your skin covers your body. In most parts of your body, the skin is just as thick as half a centimeter. If you have your skin cut, it will have a quick cure and stop viruses from getting into your body. Your skin also helps you feel the heat and coldness of the environment around you. Hair grows from inside the skin. When you feel hot, extra heat comes out through your skin. As a result, your body temperature drops.How do I move?Muscles (肌肉) are found in most parts of your body. They work with your bones to help you move—whenever you cry or smile, eat or speak, walk or dance etc.Why do I breathe?Your body needs to take in oxygen from the air and give out the unwanted carbon dioxide in the body. When you breathe. air comes through your nose and mouth into your lungs (肺) where oxygen flows to different parts of your body.What does my heart do?Your heart is a very special muscle. It is slightly bigger than your fist (拳头) and grows bigger as you do. If you place your hand on your heart, you will feel your heart beating which forces blood to move around your body.46.Which part of your body helps you remember and think?A. HeadB. HeartC. Skin47.The underlined word “houses” in the passage probably means______.A. createsB. storesC. builds48.If you have no skin covering your body, what would happen?A. Our body can be guarded by our hair.B. Viruses can’t get into our body easily.C. We can’t feel the changes in temperature.49. What is the true fact about your body?A. Your heart is not the same size from birth.B. We take in carbon dioxide to stay alive.C. Our muscles stop working when we nod.50.Which is the best title for this passage?A. What Your Body NeedsB. How Your Body WorksC. When Your Body Moves(2018衡阳)With the development of economics (经济), the problem of the left-behind childre n (留守儿童) has become a serious social problem. More and more people have realiz ed we should do something to help them.The biggest problem is that the children are all hungry for the love from their par ents. Many of them can just get a call or a letter from their parents half a year, a year o r even several years. So some children can't remember what their parents look like. W hen they meet their own troubles, they have no one to talk with. Nobody gives them e nough care.Because of being too far away from their parents, the left-behind children's stud y is the second biggest problem. From a survey about their study, only two percent o f the children get good results, while ten percent of them are common and eighty-eigh t percent of them are poor. What a pity!There are also many other problems of the left-behind children, such as having n o ability to protect themselves, unhealthy lifestyles, spending too much pocket mone y and too much time on the Internet and so on.In a word, to solve all the problems of the left-behind children needs the government, families and schools to try their best together.41.How many problems are mentioned in the passage?A. TwoB. ThreeC. More than four42.Which is the most serious problem of the left-behind children according to the passage?A. They can't get enough love from their parents.B. They are crazy about the Internet.C. They don't study well.43.Many people think _______.A. something should be done to help the left-behind childrenB. the parents of the left-behind children don't care about themC. the government and families should do their best.44.Which of the following sentences is not TRUE?A. Ten percent of the left-behind children are good at study.B. The left-behind children can't see their parents often.C. The left-behind children's problem is a social problem.45.What is the best title of the article?A. The Left-behind ChildrenB. The Problems of the Left-behind ChildrenC. How to Help the Left-behind Children答案2015衡阳:C/B/C/A/B2016衡阳:B/B/C/A/C2017衡阳:A/B/C/A/B2018衡阳:C/A/A/A/B。
2016-2017学年湖南省衡阳市九年级(上)期末英语试卷听力技能(共两个部分,20小题,计25分)一、对话理解.根据你听到的对话,从A、B、C中选择正确答案回答问题.(共9小题,计15分)听下面五段对话,每听完一段对话后,回答一个小题.1.(1分)What does the boy want to be when he grows up?A.A scientist.B.A teacher.C.A doctor.2.(1分)How did Jane go to Mars in her dream?A.By air.B.By bike.C.By car.3.(1分)Where does Lana want to work in the future?A.In Beijing.B.In Shanghai.C.In Guilin.4.(1分)Why didn't Mike get the information on the Internet?A.Because he was busy.B.Because his computer didn't work.C.Because he didn't have a computer.5.(1分)Where will human live according to the article?A.Under the sea.B.On the moon.C.On Mars.6.(2分)听第六段对话,回答第6﹣7小题.6.How will Frank go to Alex's house?A.By car.B.By bike.C.On foot.7.What's the surprise?A.A penB.A bag.C.A bike.7.(2分)听第七段对话,回答第8﹣9小题.8.What will Rita be in the future?A.A pilot.B.A doctor.C.A writer.9.What's Rita's favorite sport?A.Ball games.B.Swimming.C.Running.8.(3分)听第八段对话,回答第10﹣12小题.10.What's the talk about?A.Chiese history.B.American history.C.English history.11.Where will the talk be?A.In the hall.B.In a movie theatre.C.In teachers'office.12.When will Jim and Ann meet?A.At 7:20.B.At 6:40.C.At 6:20.9.(3分)听第九段对话,回答第13﹣15小题.13.How long will the sports meet last?A.For 2 days.B.For 4 days.C.For a week.14.What's Peter good at?A.The high jump.B.The long jump.C.The running.15.Which event will Alice and Helen take part in?A.The running.B.The basketball.C.The football.B)短文理解.根据你听到的短文,从A、B、C中选择正确答案回答问题.(共1小题,计10分)10.(5分)16.What did Mary invite Lily to do this weekend?A.To go to a Party.B.To go to the park.C.To go to the zoo.17.What will Lily do on Saturday morning?A.See her grandparents.B.Do her homework.C.Wash the car.18.What exam will Lily have next week?A.Chinese.B.Math.C.English.19.When will Lily go shopping?A.On Saturday evening.B.On Sunday morning.C.On Sunday afternoon.20.Who is Sue?A.Lily's classmate.B.Lily's cousin.C.Lily's friend.二、II. 阅读技能(共五个部分,30小题,计50分)完型填空.阅读短文,掌握大意,从所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项.(共1小题,计10分)11.(10分)A door was locked.A big stone came and hit the door.But he couldn't (21)it.Later a key came.He(22)the lock and the door opened.The stone was very(23)that the key could open it so easily.He asked the key,"(24)did you do that?"The key(25)him and said,"Because I understand its(26)."Life is just like this.(27)we want to solve a problem,we must understand it(28).If we want to make friends with people,we must understand (29).If we want our parents to(30)us,we must first know their hearts,We must know what they hope for.21.A.touch B.open C.reach22.A.got out B.got to C.got in23.A.worried B.thankful C.surprised24.A.Why B.How C.When25.A.smiled to B.talked to C.agreed with26.A.problem B.work C.heart27.A.If B.Because C.Although28.A.first B.later C.finally29.A.us B.others C.them30.A.love B.understand C.remember.三、阅读下面的短文,根据短文内容判断文后的句子的正误,正确的在括号里写(T),错误的在括号里写(F).(共1小题,计10分)12.(10分)My uncle is a bus driver.He goes to work at a quarter to six in the morning.Every day he is very busy and gets home very late.Sometimes he comes back at about 12at night.He likes helping other bus drivers do more work.He is the first driver to come to the bus station,and the last one to leave.My uncle has a son.He and I are in the same class.He is taller than I.He says he loves his father and wants to be a bus driver like his father.But his mother wants him to be a scientist and wants him to study hard like his two sisters.31.My uncle works in a bus station.32.He goes to work at five forty﹣five.33.There are six people in my uncle's family.34.Tom and I are in different classes.35.My uncle works very hard and his daughter studies hard,too..四、阅读下面的短文,根据短文内容回答所提问题.(共1小题,计10分)13.(10分)Dear Lin Tao,I am writing to you in English.I hope you can understand it.I love studying in London and I have many new friends.Most of them are myclassmates.From Monday to Friday,we have English,math,physics and P.E.in the morning.I like English and physics,because they're interesting.I don't like math.It's too boring.At noon,I have to have lunch at school because my home is far from my school.We usually have two classes in the afternoon﹣art and politics.We finish our classes at 3:30p.m.After school,my friends and I always play football on the playground.And then we go home by bus.On weekends,we have no classes.We often go to the park and sometimes we go to the movies in the evening.We see movies twice a month.I like some famous actors like Jackie Chan.Oh,I have no time to write more.Please write back soon.Best wishes,Wang Gang 36.Who wrote this letter?37.How many classes does Wang Gang have on weekdays?38.Does Wang Gang have classes on weekends?39.How often do Wang Gang and his friends go to see a movie?40.Chang the underlined sentence into Chinese..五、阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项.(共1小题,计10分)14.(10分)What's the most important thing for you to have in your life?Somebody mentions hard work,others suggest knowledge,love and luck.If you arrange the 26English letters alphabetically(按字母表的顺序)and use numbers to represent (代表)each of them,for example,1for a,2for b,3for c…you can change an English word into a number.So hard﹣work becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98,meaning 98is its mark;knowledge:11+14+15+23+12+5+4+7+5=96,while love:12+15+22+5=54,and luck 12+21+3+11=47,a small mark.None of these words can give us a full mark.What about money or prayer(祈祷)?They can't,either.Then what else?Don't be worried.You can always find an answer to a problem in your life,When you change your way of looking at things or doing things,or your attitude.Yes,attitude is the word.See for yourself:attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.Different attitudes lead to different courses of life.Most times people hope for a better life.It is possible that one will have a change for the better after one has changed one's attitude.When you.change your manner and become friendly towards others,you'll meet more smiling faces towards you.In the same way,you take a positive attitude towards failure,You'll find it can also bring you good though it has caused you a lot of trouble.41.What English letter does 11represent?.A.M B.K C.R42.According to the passage.which of the following words can give us a Full mark?A.Money B.Attitude C.hard﹣work43.What does the underlined word"manner"mean in the last paragraph?A.态度B.方法C.类型44.In the writer's opinion.if you meet with problems.the best way is toA.get help from others B.do nothing but waitC.change your attitude45.From the passage,we can learn thatA.sometimes failure can bring you good if you take a positive attitudeB.hard﹣work can't make your life become betterC.different attitudes come from different courses of life.六、阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项.(共1小题,计10分)15.(10分)Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you;when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health;when you get success,your friends will say congratulations to you;when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are yourhappiness.If you notice them,you can see that happiness is always around you.Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving (旋转)door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can bea happy and lucky person.46.Happiness is for.A.those who have large and beautiful houses B.those who have carsC.all people47.When you do something wrong,.A.people around you will help youB.you will have no chance to challenge yourselfC.your classmates will laugh at you48.Which is Not true according to the passage?.A.When you get success,your friends will be very proud of you.B.You can get help from others when you make mistakes.C.When you don't well in the study,your friends will laugh at you.49.Why do we say"Happiness is not the same as money"?Because.A.money always brings happinessB.money doesn't always bring happinessC.only rich people have happiness50.Which is the title of the passage?.A.Happiness B.Happy and LuckyC.Do Something Good to Others.七、写作技能(共四个部分,计45分)1)词汇运用(一)单词拼写.根据英文首字母和所给汉语提示写出短文中所缺单词的正确形式.(共1小题,计5分)16.(5分)An invention may be a new (51)p or a new way of doing things.(52)(发明)come about in many ways.Most of the time,inventions (53)h because someone works to (54)(解决) a (55)p.综合填空.阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式.(共1小题,计10分)17.(10分)The People's Republic of China (56)(take)part in the Olympics for the (57)f time in 1952.Xu Haifeng (58)(win)the first gold medal for China in the(59)(23)Los Angeles Olympics in 1984.China won 28gold (60)(medal)in the 2000Sydney Olympics,and 32in the 2004Athens Olympics.Beijing (61)(host)the 29th Olympic Games in 2008and China won 51gold medals.(62)(us)hope that China (63)(win)(64)(many)gold medals in the (65)f.八、句子翻译.阅读短文,翻译划线部分的句子.(共1小题,计10分)18.(10分)(66)About five hundred years ago,an earthquake happened in a small village.Luckily for them,nothing was destroyed (毁坏)and no one was hurt.But a huge stone fell from a nearby mountain and stopped in the middle of the road.When the earthquake stopped,many people came to the road and saw the stone.Some of the strongest men tried to lift the stone out of the road.But they couldn't move it.They tried to push it but failed.(67)They tried to pull it with ropes(绳索)but nothing worked."Well,"they said sadly,"(68)there's nothing we can do about it.We'II have to change the way."At this time a boy about 12years old said,"I think I can help you to move the stone away.""You?"they shouted."What are you talking about?"The men all laughed at the boy.The next morning,some people came into the road.One of them shouted,"The stone is gone."(69)更多的人跑出去看发生了什么事.It was true.The stone wasn't on the road any longer.It wasn't even near the road.The boy walked over to where the stone had been and said,"I buried(埋藏)it."The people looked rather surprised."You see,'he said,'1dug a deep hole next to the stone and I dug a small incline (斜坡)up to the stone and the stone rolled(滚)down into the hole itself.Then I covered it with earth."The villagers shouted,"Clever boy!Clever boy!"(70)这个聪明的男孩有个好主意.66.67.68.69.70..九、补全对话.根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意义连贯,完整.(共1小题,计10分)19.(10分)A:Hi,Anna!(71)?B:I'm going to Tom's house.He will have a party.A:(72)?B:It's a birthday party.A:(73)?B:He is 15years old.A:You're so lucky!I'd love to go to birthday parties.B:Really?But I'm a little nervous.I don't have a present..(74)?A:I think you should bring a present like a pen.B:Good idea!Thanks for your advice.A:(75).十、书面表达.(计10分)20.(15分)书面表达.某英文报社正就青少年与父母关系这一话题开展题为How to keep good relationship(关系)with parents的征文活动.请你根据以下要点,写一篇100词左右的英语短文参加此次活动:1.父母规矩太多、过于强调学习成绩、不理解自己等问题;2.你对这些问题的看法;3.你与父母保待良好关系的做法.注意:1.词数:80﹣100;2.可是当发挥,以使行文连贯;3.文中不要出现真实校名和人名.How to keep good relationship with parents.2016-2017学年湖南省衡阳市九年级(上)期末英语试卷参考答案与试题解析听力技能(共两个部分,20小题,计25分)一、对话理解.根据你听到的对话,从A、B、C中选择正确答案回答问题.(共9小题,计15分)听下面五段对话,每听完一段对话后,回答一个小题.1.(1分)What does the boy want to be when he grows up?A.A scientist.B.A teacher.C.A doctor.【分析】略【解答】A【点评】略2.(1分)How did Jane go to Mars in her dream?A.By air.B.By bike.C.By car.【分析】略【解答】B【点评】略3.(1分)Where does Lana want to work in the future?A.In Beijing.B.In Shanghai.C.In Guilin.【分析】略【解答】B【点评】略4.(1分)Why didn't Mike get the information on the Internet?A.Because he was busy.B.Because his computer didn't work.C.Because he didn't have a computer.【分析】略【解答】B【点评】略5.(1分)Where will human live according to the article?A.Under the sea.B.On the moon.C.On Mars.【分析】略【解答】A【点评】略6.(2分)听第六段对话,回答第6﹣7小题.6.How will Frank go to Alex's house?A.By car.B.By bike.C.On foot.7.What's the surprise?A.A penB.A bag.C.A bike.【分析】略【解答】BB【点评】略7.(2分)听第七段对话,回答第8﹣9小题.8.What will Rita be in the future?A.A pilot.B.A doctor.C.A writer.9.What's Rita's favorite sport?A.Ball games.B.Swimming.C.Running.【分析】略【解答】CB【点评】略8.(3分)听第八段对话,回答第10﹣12小题.10.What's the talk about?A.Chiese history.B.American history.C.English history.11.Where will the talk be?A.In the hall.B.In a movie theatre.C.In teachers'office.12.When will Jim and Ann meet?A.At 7:20.B.At 6:40.C.At 6:20.【分析】略【解答】CAB【点评】略9.(3分)听第九段对话,回答第13﹣15小题.13.How long will the sports meet last?A.For 2 days.B.For 4 days.C.For a week.14.What's Peter good at?A.The high jump.B.The long jump.C.The running.15.Which event will Alice and Helen take part in?A.The running.B.The basketball.C.The football.【分析】略【解答】ABA【点评】略B)短文理解.根据你听到的短文,从A、B、C中选择正确答案回答问题.(共1小题,计10分)10.(5分)16.What did Mary invite Lily to do this weekend?A.To go to a Party.B.To go to the park.C.To go to the zoo.17.What will Lily do on Saturday morning?A.See her grandparents.B.Do her homework.C.Wash the car.18.What exam will Lily have next week?A.Chinese.B.Math.C.English.19.When will Lily go shopping?A.On Saturday evening.B.On Sunday morning.C.On Sunday afternoon.20.Who is Sue?A.Lily's classmate.B.Lily's cousin.C.Lily's friend.【分析】略【解答】BABCC【点评】略二、II. 阅读技能(共五个部分,30小题,计50分)完型填空.阅读短文,掌握大意,从所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项.(共1小题,计10分)11.(10分)A door was locked.A big stone came and hit the door.But he couldn't (21)B it.Later a key came.He(22)C the lock and the door opened.The stone was very(23)C that the key could open it so easily.He asked the key,"(24)B did you do that?"The key(25)A him and said,"Because I understand its(26)C."Life is just like this.(27)A we want to solve a problem,we must understand it (28)A.If we want to make friends with people,we must understand(29)C.If we want our parents to(30)B us,we must first know their hearts,We must know what they hope for.21.A.touch B.open C.reach22.A.got out B.got to C.got in23.A.worried B.thankful C.surprised24.A.Why B.How C.When25.A.smiled to B.talked to C.agreed with26.A.problem B.work C.heart27.A.If B.Because C.Although28.A.first B.later C.finally29.A.us B.others C.them30.A.love B.understand C.remember.【分析】文章大意:这是一篇议论文,主要介绍石头打不开门,但是钥匙却可以轻松打开.生活就是这样,如果你要解决问题,你要了解它.如果你要和人交朋友,你也要了解他们.如果你想我们的父母理解我们,我们必须首先了解他们的心,我们必须知道他们的希望是什么.【解答】21.答案:B.考查动词.A触摸.B打开.C到达.句意"但是他不能__它".根据上一句A big stone came and hit the door一块大石头来砸门了.可知,应该是"打开",选B.22.答案:C.考查搭配.A出来.B到达.C进入.句意"他__锁,门开了.".可知,应该是"进入".选C.23.答案:C.考查形容词.A担心的.B感激的.C惊讶的.句意"石头非常__钥匙能如此容易地打开它.".可知,应该是"惊讶的",选C.24.答案:B.考查疑问词.A为什么.B怎么.C什么时候.句意"你是__做到的?".根据上一句The stone was very surprised that the key could open it so easily石头非常惊讶钥匙能如此容易地打开它.可知,应该是"怎么",选B.25.答案:A.考查搭配.A笑着…B谈…C同意.句意"钥匙对他__着说".钥匙轻松的打开门,而石头却不能,因此应该是"笑着…".选A.26.答案:C.考查名词.A问题.B工作.C心.句意"因为我了解它的___".根据最后一行we must first know their hearts我们必须先了解他们的心.可知,应该是"心",选C.27.答案:A.考查连词.A如果.B因为.C虽然.句意"生活就是这样,__我们想解决一个问题,就必须了解它.",可知,用if引导条件状语从句,意思是"如果",选A.28.答案:A.考查副词.A首先.B后来.C最后.句意"如果我们想解决一个问题,___我们必须了解它.",可知,应该是"首先",选A.29.答案:C.考查代词.A我们.B其他人.C他们.句意"如果我们想和人交朋友,我们必须了解__".由people人们.可知,动词后应该是宾格的them 他们.选C.30.答案:B.考查动词.A爱.B懂、理解.C记住.句意"如果我们想让父母__我们,我们首先要知道他们的内心,我们必须知道他们希望什么.".可知,应该是"懂",选B.【点评】完形填空题型,抓住文章的大意,挑出信息词.同时凭借自己掌握的语法知识和一般的常识,兼顾人称、性别、单复数、语法和时态等等语法的因素,从语法的结构方面考虑答案.细心检查,避免疏漏.三、阅读下面的短文,根据短文内容判断文后的句子的正误,正确的在括号里写(T),错误的在括号里写(F).(共1小题,计10分)12.(10分)My uncle is a bus driver.He goes to work at a quarter to six in the morning.Every day he is very busy and gets home very late.Sometimes he comes back at about 12at night.He likes helping other bus drivers do more work.He is the first driver to come to the bus station,and the last one to leave.My uncle has a son.He and I are in the same class.He is taller than I.He says he loves his father and wants to be a bus driver like his father.But his mother wants him to be a scientist and wants him to study hard like his two sisters.31.My uncle works in a bus station.T32.He goes to work at five forty﹣five.T33.There are six people in my uncle's family.F34.Tom and I are in different classes.F35.My uncle works very hard and his daughter studies hard,too.T.【分析】短文介绍了作者的叔叔的一些情况,包括职业以及他的家人.【解答】TTFFT31.T 细节判断题.根据短文中的句子"My uncle is a bus driver." 因为是驾驶员,所以应是在汽车站工作.答案为T.32.T 细节判断题.根据短文中的句子"He goes to work at a quarter to six in the morning."可知,叔叔在五点四十五分上班,故答案为T.33.F 细节判断题.从短文内容可知,叔叔家一共5口人(uncle,his son,two daughters and his wife),故答案为F.34.F 细节判断题.根据短文中的句子"My uncle has a son.He and I are in the same class."可知,汤姆和我在同一个班级,答案为F.35.T 细节判断题.根据短文中的句子"He is the first driver to come to the bus station,and the last one to leave."及"…wants him to study hard like his two sisters."可知,叔叔工作辛苦,两个女儿学习也很努力,故答案为T.【点评】本文是一篇阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.四、阅读下面的短文,根据短文内容回答所提问题.(共1小题,计10分)13.(10分)Dear Lin Tao,I am writing to you in English.I hope you can understand it.I love studying in London and I have many new friends.Most of them are myclassmates.From Monday to Friday,we have English,math,physics and P.E.in the morning.I like English and physics,because they're interesting.I don't like math.It's too boring.At noon,I have to have lunch at school because my home is far from my school.We usually have two classes in the afternoon﹣art and politics.We finish our classes at 3:30p.m.After school,my friends and I always play football on the playground.And then we go home by bus.On weekends,we have no classes.We often go to the park and sometimes we go to the movies in the evening.We see movies twice a month.I like some famous actors like Jackie Chan.Oh,I have no time to write more.Please write back soon.Best wishes,Wang Gang 36.Who wrote this letter?Wang Gang37.How many classes does Wang Gang have on weekdays?6/Six.38.Does Wang Gang have classes on weekends?No,he doesn't.39.How often do Wang Gang and his friends go to see a movie?Twice a month 40.Chang the underlined sentence into Chinese.我没有时间写更多的内容,请迅速给我回信..【分析】这是一封王刚写给林涛的英文书信,在信中王刚介绍了自己在英国的学习生活情况.【解答】36.Wang Gang.细节理解题,根据书信后面的"Best wishes,Wang Gang "可知,是王刚写的,答案为Wang Gang.37.6/Six.细节理解题,根据文中的句子"we have English,math,physics and P.E.in the morning.We usually have two classes in the afternoon﹣art andpolitics."可知,每天上六节课,答案为6/Six.38.No,he doesn't.细节理解题,短文中的句子"On weekends,we have no classes."可知,周末不上课,答案为No,he doesn't.39.Twice a month.细节理解题,短文中的句子"We see movies twice a month."可知,他们每个月看两次电影,故答案为Twice a month.40.我没有时间写更多的内容,请迅速给我回信.句子翻译题,根据题干,可知have no time to do sth.没有时间做某事;write back回信.故答案为:我没有时间写更多的内容,请迅速给我回信.【点评】主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.五、阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项.(共1小题,计10分)14.(10分)What's the most important thing for you to have in your life?Somebody mentions hard work,others suggest knowledge,love and luck.If you arrange the 26English letters alphabetically(按字母表的顺序)and use numbers to represent (代表)each of them,for example,1for a,2for b,3for c…you can change an English word into a number.So hard﹣work becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98,meaning 98is its mark;knowledge:11+14+15+23+12+5+4+7+5=96,while love:12+15+22+5=54,and luck 12+21+3+11=47,a small mark.None of these words can give us a full mark.What about money or prayer(祈祷)?They can't,either.Then what else?Don't be worried.You can always find an answer to a problem in your life,When you change your way of looking at things or doing things,or your attitude.Yes,attitude is the word.See for yourself:attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.Different attitudes lead to different courses of life.Most times people hope for abetter life.It is possible that one will have a change for the better after one has changed one's attitude.When you.change your manner and become friendly towards others,you'll meet more smiling faces towards you.In the same way,you take a positive attitude towards failure,You'll find it can also bring you good though it has caused you a lot of trouble.41.What English letter does 11represent?B.A.M B.K C.R42.According to the passage.which of the following words can give us a Full mark?BA.Money B.Attitude C.hard﹣work43.What does the underlined word"manner"mean in the last paragraph?A A.态度B.方法C.类型44.In the writer's opinion.if you meet with problems.the best way is to C A.get help from others B.do nothing but waitC.change your attitude45.From the passage,we can learn that AA.sometimes failure can bring you good if you take a positive attitudeB.hard﹣work can't make your life become betterC.different attitudes come from different courses of life.【分析】文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文讲述了不同的态度会导致不同的结果,即使失败了,用积极的态度对待,也会给你带来好事情.【解答】41.答案:B.细节理解题.根据第二行for example,1for a,2for b,3for c.例如,1代表a,2代表b,3代表c.可知,第11个字母代表k.选B.42.答案:B.细节理解题.根据第二行for example,1for a,2for b,3for c.例如,1代表a,2代表b,3代表c.可知,a=1,t=20,t=20,i=9,t=20,u=21,d=4,e=5.可知,加在一起正好是满分100.选B.43.答案:A.细节理解题.根据倒数第二行When you.change your manner and become friendly towards others,you'll meet more smiling faces towards you当你改变你的___,变得对别人友好时,你会遇到更多的笑脸.可知,应该是"态度".选A.44.答案:C.细节理解题.根据最后一段Different attitudes lead to different courses of life.Most times people hope for a better life.It is possible that one will have a change for the better after one has changed one's attitude不同的态度导致不同的生活过程,大多数时候人们都希望有更好的生活.一个人改变了自己的态度后,可能会有更好的改变.可知,如果你遇到问题,最好的方法就是改变你的态度.选C.45.答案:A.细节理解题.根据最后一句In the same way,you take a positive attitude towards failure,You'll find it can also bring you good though it has caused you a lot of trouble.同样的,你对失败采取积极的态度,你会发现它也能给你带来好处,尽管它给你带来了很多麻烦.可知,如果你采取积极的态度,有时失败会给你带来好处.选A.【点评】阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.六、阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项.(共1小题,计10分)15.(10分)Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you;when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health;when you get success,your friends will say congratulations to you;when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you dosomething good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice them,you can see that happiness is always around you.Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving (旋转)door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can bea happy and lucky person.46.Happiness is for C.A.those who have large and beautiful houses B.those who have carsC.all people47.When you do something wrong,A.A.people around you will help youB.you will have no chance to challenge yourselfC.your classmates will laugh at you48.Which is Not true according to the passage?C.A.When you get success,your friends will be very proud of you.B.You can get help from others when you make mistakes.C.When you don't well in the study,your friends will laugh at you.49.Why do we say"Happiness is not the same as money"?Because B.A.money always brings happinessB.money doesn't always bring happinessC.only rich people have happiness50.Which is the title of the passage?A.A.Happiness B.Happy and LuckyC.Do Something Good to Others.【分析】文章大意:这篇短文主要告诉我们这样一个哲理,快乐与金钱并没有关系,而在于你细心去捕捉.生活就像一个旋转的门,当它关闭的时候,它也会打开.如果你抓住你得到的每一个机会,你就是一个快乐而又幸运的人.【解答】46题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段Happiness is for everyone可知幸福是属于每个人的,故答案C.47题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段when you do something wrong,people around you will help you to correct it可知你做错事的时候,你周围的人会帮助你改正错误,故答案A.48题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段When you are in trouble at school,your friends will help you可知当你在学校遇到麻烦时,你的朋友会帮助你而不是嘲笑你,故答案C.49题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money当你贫穷的时候,你也可以说你很快乐,因为你有其他不能用钱买的东西可知钱不能买来幸福,故答案B.50题答案:A 考查主旨题,根据文中的第一段Happiness is for everyone可知幸福是属于每个人的,可知本文主要讨论的是幸福,故答案A.【点评】题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.七、写作技能(共四个部分,计45分)1)词汇运用(一)单词拼写.根据英文首字母和所给汉语提示写出短文中所缺单词的正确形式.(共1小题,计5分)16.(5分)An invention may be a new (51)p roduct or a new way of doing things.(52)Inventions(发明)come about in many ways.Most of the time,inventions (53)h appen because someone works to (54)(解决)solvea (55)p roblem.【分析】这是一篇日常生活类阅读,短文介绍了发明可以是新产品或做事的新方法.发明以多种方式产生.大多数时候,发明的发生是因为有人致力于解决问题.【解答】51.product.考查名词.句意"发明可以是一种新___或一种新的做事方式".根据首字母提示,可知,应该是"产品".a一种.填单数名词product.52.Inventions.考查名词.句意"发明来自于多种方式".根据提示"发明"invention.谓语动词come原形.主语用invention的复数Inventions.53.happen.考查动词.句意"大多数时候,发明的__是因为有人致力于解决一个…".根据首字母提示,可知,应该是"发生".主语inventions复数.一般现在时态,谓语动词用原形happen.54.solve.考查动词.句意"因为有人致力于解决一个问题".根据提示"解决"solve.不定式to后用动词原形solve.55.problem.考查名词.句意"大多数时候,发明的__是因为有人致力于解决一个___".根据首字母提示,可知,应该是"问题".a一个.填单数名词problem.【点评】首字母填空及语法填空题,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合语境,根据首字母提示及所给汉语提示,分析用法,选择合适答案完成试题.注意单词拼写.综合填空.阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式.(共1小题,计10分)17.(10分)The People's Republic of China (56)took(take)part in the Olympics for the (57)f irst time in 1952.Xu Haifeng (58)won(win)the first gold medal for China in the(59)23rd(23)Los Angeles Olympics in 1984.China won 28gold (60)medals(medal)in the 2000Sydney Olympics,and 32in the 2004Athens Olympics.Beijing (61)hosted(host)the 29th Olympic Games in 2008and China won 51gold medals.(62)We(us)hope that China (63)will win(win)(64)more(many)gold medals in the (65)f uture.。
参考答案
一、选择题(每小题2分,共50分)
二、综合题(除特别注明外,每空1分,共50分)
26.(1)落基密西西比巴拿马
(2)英语乳畜 (3)南北对话
(4)来自西部太平洋的湿润西风,受高大山脉阻挡,无法向东西方向延伸,故南北狭长分布。
(或答地形因素)
(5)降低关税,减少贸易壁垒;扩大文化交流范围,加强文化交流;互派留学生,学习两国优秀文化传统等(任答一点,言之有理即可)
27.(1)①尼罗河②巴黎③金字塔、狮身人面像、卢克索古城、阿斯旺水坝等(任答一个)
(2)东南高,西北低河流多自东南向西北流(3)C
(4)地形平坦;土壤肥沃;水源充足;气候适宜、交通便利(任答两点给2分)。
28.(1)唐古拉夏 (2)青海藏族青藏
(3)三江源位于青藏高原,海拔高,气温低;雪山草原面积广(2分)
(4)③三江源地区生态环境脆弱,很多珍贵物种濒临灭绝,因此要加强保护,做到可持续发展。
(其他言之有理即可)
29.(1)朝鲜渤(2)松嫩甜菜
(3)大连温带季风气候
(4)水陆交通便利;煤、铁、石油等矿产资源丰富
(5)调整产业结构,发展新兴产业和第三产业;拓展交通,完善交通运输网;发展科技,繁荣经济;治理污染,美化环境(只要任答两点或言之有理就给2分)
30.(1)洞庭湖 14
(2)马蹄形(蹄形)南岭②
(3)武广高铁(京广高铁)
(4)调节气候;净化水质;提供物产;涵养水源;调蓄洪水;保护生物多样性等(任答两点给2分)
(5)建立湿地保护法规,增强保护意识;退田还湖;禁止滥捕滥猎;建立自然保护区,保护湿地生态环境(任答两点给2分其他言之有理即可)。
2016年湖南省衡阳市中考真题英语Ⅱ知识运用(共两个部分,20小题,计20分)A)单项选择。
从A、B、C三个选项中选择正确答案填空。
(共10小题,计10分)21.--The last bus has left. What should we do?--Let's take a taxi. We have no other ______ now.A. choiceB. reasonC. habit解析:考查名词词义辨析。
句意:-末班车离开了。
我们应该怎么办呢?-我们坐出租车吧。
我们现在没有其他的选择了。
A. choice选择;B. reason理由;C. habit习惯。
没公交了,只有坐出租车这条选择,没有别的选择了。
故选A。
答案:A22.On the way to Mount Heng, the scenery was so beautiful that all of us lost ______ in it.A. myselfB. themselvesC. ourselves解析:考查反身代词辨析。
句意:在去衡山的路上,风景是如此的美,以致于我们都被迷在其中了。
A. myself我自己;B. themselves他们自己;C. ourselves我们自己。
风景迷人,我们把我们自己沉迷其中了。
故选C。
答案:C23.--Hi. Andy! There are ______ floors in this building. Which floor do you live on?--I live on the ______ floor.A. thirty; twenty-secondB. thirty; twenty-twoC. thirtieth; twenty-two解析:考查数词辨析。
句意:-你好,安迪。
这栋楼有二十层。
你住在哪一层?-我住在第二十二层。
数词分为基数词和序数词,基数词表示数量,序数词表示顺序。
(C)(2015衡阳)When I was new in junior high school, I knew no one. Most students talked only to people they knew, so I felt lonely. I had to come home crying. Mother asked me what the worst time was and I said it was at lunch time.She said, “You are not the only lonely person. There are others that are alone. Tomorrow I want you to look around the lunchroom to see if other people are eating by themselves. I want you to go to one of the m and ask if you can join him or her.”The next day, I did look around and asked the person who was already sitting alone. The young girl was very happy. I shared my story with the girl and the next day we met for lunch and found some other people who were alone. This began a very interesting approach(接近) to life.The lessons that I learned from that experience have stayed with me all my life. I have few problems approaching new people. I learned that I am not alone. Most people are just like you and me. We all want to be noticed, and I to have someone to be interested in listening to us.1. When was the writer’s worst time in junior high school?____________________________________________________________________.2. Did mother think the writer was the only lonely person?____________________________________________________________________.3. What did the writer do after talking with the young girl?____________________________________________________________________.4. The writer has few problems approaching new people in her life, does she?____________________________________________________________________.5. What’s your opinion about friends?____________________________________________________________________.Most teens need more than 9 hours of sleep each night. But about 1 in 4 teens has trouble in sleeping. Lack(缺少)of sleep can affect everything from our feelings to how well we focus on tasks like studying. It can also influence sports performance, increase our chances of getting sick, and may be related to weight gain in some people.How can we get the sleep we need? Here are some ideas:Be active during the day. Get at least 60 minutes of exercise a day. Physical activity can decrease(减少)stress and help people feel more relaxed. Just don’t work too close to bedtime because exercise can wake you up before it slows you down.Say goodnight to electronics. Experts suggest using the bedroom for sleep only. At least shut everything down an hour or more before light’s out.Keep a sleep routine(常规). Going to bed at the same time every night helps the body expect sleep. Creating a set bed time routine can improve this relaxation effect. Spending time with a pet, writing a diary or doing anything else can relax you.Expect a goodnight’s sleep. Instead of worrying that you won’t sleep, remind(提醒)yourself that you can. Say “Tonight, I will sleep well” several times during the day. It can also help to practice breathing exercises or gentle exercises before bed.Everyone has a sleepless night once in a while. But if you regularly have trouble in sleeping and you think it’s affecting your mood or performance, talk to your doctor.1. How many hours of sleep do most teens need each night?____________________________________________________________________.2. Can physical activity increase stress or decrease stress?____________________________________________________________________.3. If Tom often has trouble sleeping and it affects like performance, what should he do? ____________________________________________________________________.4. Does making the light on help to have a good sleep?____________________________________________________________________.5. Write down at least one of your suggestions about getting the sleep we need.____________________________________________________________________.(Xinhua News) What kind of vehicle will you choose when traveling between provinces? Many people may like traveling by train because it's safer and cheaper. Now the high-spaced railways have connected eastern China as well as the south and the north.A new high-speed railway opened on Sept.10th,2016. It connects Zhengzhou in Henan Province with Xuzhou in Jiangsu Province. With this railway, China's high-speed railways are over 20,000 kilometers long. It is the world's longest and makes up 60 percent of the world's total high-speed railway lines.Besides length, China also does better in speed. China also does better in speed. China is the only country with trains running at 350 kilometers an hour, such as the Beijing-Tianjin and Beijing-Shanghai high speed railways,With these surprising numbers, it is easy to forget that China wasn’t the first in the high-speed rail game. Japan started 50 years ago, while Germany did 20 years ago. China only began to build its high-speed railways 14 years ago.China's high-speed railways are developing fast now. Behind it, there is the country's growing need for transportation. According to Xinhua News, China's high-speed trains gave 961million trips to people last year.“The high-speed railways not only bridge the distance, but connect people, information and goods.” said Huang Xin, an official from the China Railway Corp.Yet, China's building of high-speed railways is still going on. China plans to have 38,000 kilometers of high-speed railway by 2025.1.Why may many people like traveling between provinces by train according to the passage?____________________________________________________________________.2.How long have China's high-speed railway been since Sept, 10th. 2016?____________________________________________________________________.3.Which country is the first one to build the high-speed railway?____________________________________________________________________.4.China's building of high-speed railway isn't still going on, is it?____________________________________________________________________.5.If you want to go to Beijing for the coming summer holidays, what kind of vehicle will you choose?____________________________________________________________________.Mr. Guo is a teacher from Xi'an. He asked his students to hand in their homework through a QR code (二维码). "We spent an hour or two in class learning how to gen erate (使产生) the codes, and in the end everything gets easier." Said Guo, "When stu dents finish the homework, they keep it on WeChat. Then, each student makes his ow n QR code and gives it to me. So I can check their work anywhere using my compute r or telephone."The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Guo sc ans (扫描) his students' QR codes, their homework appears on his phone. He finds tha t their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos.Guo's students like the new way and think it is interesting. "We are living in th e information age. Many students like to work with computers, which makes learnin g more fun." Said Tingting, a student of Guo's. "The paper is not easy to keep, but th e code is easy to keep and share." Guo said, "It is worth trying to use new technolog y in education. Education itself is a kind of creation. I don't want my students to fall b ehind the times."However, some parents are worried. They are afraid that their children will spen d too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fac t, it's unnecessary. Students still need to look up information in books and write it dow n when they do their homework. They only use the codes when they hand in their wor k, which doesn't take them too much time. Also for teachers, it allows them to check t he students' work at any time. And it's also an easy way to share homework with other students.1.According to the passage, Guo's students can keep their homework on WeChat, can't they?___________________________________________________________________ 2.How can the QR codes be sent to Mr. Guo?___________________________________________________________________ 3.What is one of the advantages of the new way of handing in homework?___________________________________________________________________ 4.What do some parents worry about?___________________________________________________________________ 5.What do you think of the new way of handing in homework?___________________________________________________________________答案2015衡阳:1. It was at lunch time. / At lunch time.2. No,she didn’t.3. She shared her story with the young girl.4. No,she doesn’t.5. If you want to have a friend,you must be a friend.2016衡阳:1. More than nine.2. It can decrease stress.3. He should talk to his doctor.4. No, it doesn’t.5. Listening to some light music before going to bed helps us to relax.2017衡阳:1.Because it's safer and cheaper.2.China's high-speed railways are over 20,000 kilometers long since Sept 10th 2016.3.Japan is the first one to build the high-speed railway.4.Yes, it is.5.I will choose high-speed Railway.2018衡阳:1.Yes, they can.2.By email, QQ and Wechat.3.The code is easy to keep and share./The teacher can check the homework anywhere at any time.4.They worry/are afraid their children will spend too much time on computers and less time communicating with the teachers.5.It is interesting/useful/helpful.。
湖南省衡阳市中考英语试题I.听力(四个部分,共25小题。
计25分)A)辨音(共6小题,计6分)选出你在句子中所听到的单词。
1. A. letter B. later C. ladder D. little2. A. October B. November C. September D. December3. A. mend B. meant C. mind D. mad4. A. works B. walks C. working D. walking5. A. sheep B. ship G. ships D. sheet6. A. ones B. one C. once D. wantsB)反应(共6小题,计6分)根据你听到的句子,选择正确的答语补全对话或回答问题。
7. A. You can do it for me.B. I’d like two books for my son.C. Maybe it* s right.D. Nothing else.8. A. Two days ago.B. In three weeks.C. From 7: 00 to 9: 00.D. For about three days.9. A. Really? That’s great. B. That’s right.C. That’s true.D. That’s all righ t.10. A. Fine, thank you. B.Yes, I will.C. Oh, I'm a businessman.D. No, I won't.11. A. That's right.B. No, thanks. Let Tom do it.C. I can't do it without you.D. Not at all.12. A. What a pleasure. B. It’s my pleasure.C. Pleased to mee t you.D. I’m very pleased.C)短文理解(共6小题,计6分)根据所听到的短文内容以及文后所提的问题,选出能回答每一个问题的最佳答案。