高考英语阅读理解练习题及答案含解析
- 格式:doc
- 大小:157.00 KB
- 文档页数:16
Some people are so rude!Who sends an email or a text message that just says “Thank you”Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on Google? Don’t these people realize that they’re wasting your time?Maybe I’m the rude one for not appreciating life’s little politeness. But many social agreed standards just don’t make sense to people drowning in digital communication.In texts, you don’t have to declare who you are or even say hello. Email, too, is slower than a text. V oice mail is a now impolite way of trying to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages, none of which I listened to. Exasperated, he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls. “Why are you leaving him voice mail?” my sister asked. “Just text him.”In the age of the smartphone, there is no reason to ask onceacceptable questions about: the weather forecast, a business’s phone number, or directions to a house, a restaurant, which can be easily found on Google Maps. But people still ask these things. And when you answer, they respond with a thankyou email.How to handle these differing standards? Easy. Consider your audience. Some people, especially older ones, appreciate a thankyou message. Others, like me, want no reply.The anthropologist (人类学家) Margaret Mead once said that in traditional societies, the young learn from the old. But in modern societies, the old can also learn from the young. Here’s hoping that politeness never goes out of fashion but thattimewasting forms of communication do.1.What does the underlined word “Exasperated” mean in the fifth paragraph?A.Worried.B.Surprised.C.Annoyed.D.Tired.2.Why didn’t the writer reply to his father?A.He liked text messages better.B.He enjoyed checking his voice mail.C.He didn’t receive any voice mail messages.D.He didn’t want to talk with his father.3.Which of the following does the writer agree to?A.People needn’t learn from one another in traditional societies.B.Dealing with voice mail should vary with each individual.C.People needn’t turn to Google for help when in trouble.D.Declaring who you are or saying hello in texts is necessary.4.What’s the best title for this passage?A.Nowadays: what should we do with text messages?B.Nowadays: do you like leaving others a voice message?C.Nowadays: what means should we use in communication?D.Nowadays: do you need a thankyou message?I love to read before I go to sleep.It usually makes me feel calm.But a big part of this depends on what I read.I love to read Oor Wullie and The Broons.Very often I'm smiling before I go to sleep.I decide to write about this in a blog because I find that so many of us go to sleep with stress.Before we go to sleep,we may run over the day in our minds,and worry about tomorrow.We also may watch the news on TV,read the news on our smart phones or tablets,or even answer work emails.But the news is rarely proclaiming(宣告)all the good that's happening in the world and work emails make us feel that we're still at work.All these things may leave us a stressful sleep.Oor Wullie and The Broons are not the only things I ever read at night.I sometimes read novels but,with the odd exception,I mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless it's something that inspires me or is clearly helpful in my life.And even if I do read something mentally stimulating,when I feel myself getting tired I lay that book down and pick up a trusty old Oor Wullie or The Broons for the last 10 or 15 minutes.Doing this makes my mind quiet and helps ensure I get a peaceful night's sleep.Reading about Wullie or Maw and Paw Broon is like a comfort blanket for me.I'd suggest you find lighthearted reading as a comfort blanket at bedtime,especially if you find yourself stressed or depressed a lot of the time,or if you find difficulty winding at the end of a day.It is the thing that can gently turn your attention towards lightness and ease.If your material makes you laugh,then you may feel even better.Several studies show that laughter boosts happy chemicals in the brain,it strengthens the immune system,it's good for the heart,and it is most definitely good for mental health.It even helps us improve our relationships.And if you do happen to pick up a copy of Oor Wullie or The Broons,I hope you find it just as entertaining as I do.5.What can we learn about Oor Wullie and The Broons?A.They make people run over the past days.B.They are the best books to be read before people sleep.C.They are extremely popular with young people.D.They make people feel relaxed and happy.6.What can we know from the text?A.Oor Wullie and The Broons are the author's favorite books.B.A comfortable blanket makes people go to sleep easily.C.The author sometimes reads something about inspirations.D.Reading something stimulating at night helps get a peaceful sleep.7.What is Paragraph 6 mainly about?A.What material brings us laughter.B.How laughter affects our health.C.What benefits laughter brings to us.D.Why laughter is good for us.8.What's the main purpose of the text?A.To show the importance of reading before sleeping.B.To prove the importance of a good mood before sleeping.C.To tell us how to make ourselves stay relaxed before sleeping.D.To explain how to choose a book worthy to be read before sleeping.Notice:Medical Alert(警报)Dear Readers,Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone. More seniors are looking for an independent lifestyle and better quality of life. More than 1 in 3 people over the age of 64 will fall this year.Nearly half will not be able to get up without support.Medical fees can increase when a person is not given timely support. You can prevent a medical disaster with our 24hour emergency response system. Our solution is highly suggested by doctors,health-care professionals and hospitals.We are offering a FREE Medical Alert System to seniors or their loved ones who call now. For a limited time, there will be no setup fees and the medical monitoring starts at less than $1 a day. The system is easy to use. The necklace pendant(饰坠) can travel with you. Our new system can detect falls automatically.Call TollFree 18003600405 and gain peace of mind. There's no longterm contract. Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone.The first 100 callers to order will receive:*The Free Medical Alert System($300 value).*24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support.*The Free Necklace Pendant.*No Longterm Contract.*Free Shipping(Mention Reader's Digest).Don't wait until after a fall to give us a call.Take advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one.Call now TollFree 18002310167 and mention Reader's Digest.Sincerely,Jim Nelson 9.Why are there an increasing number of medical related emergencies?A.Old people’s quality of life is down at present.B.The old are not paying attention to their health.C.The overall health of the old is worse than before.D.Many old people have no one to keep them company.10.What's the main advantage of the system mentioned in the text? A.Preventing falls.B.Serving as an alarm.C.Replacing doctors.D.Improving health and mind. 11.What benefit can the first 100 callers to order get?A.Buy the system at $300.B.Get a copy of Reader’s Digest.C.Have a pendant at a discount.D.Get allday monitoring and help.The American travel website company TripAdvisor publishes a list of the world's best beaches every year.Today,we are going to explore some of this year's top 10 beaches in the world.1.Baia do Sancho,BrazilIt is named as this year's best beach in the world.Its water is calm and clear.Its sand is fine and soft.But getting to Baia do Sancho is not so easy.It is on Fernando de Noronha,a volcanic island more than 300 kilometers off Brazil's coast.Travelers must take a plane or boat from major cities in northern Brazil to get there.And no more than 420 visitors can be on the island at one time.2.Grace Bay,Turks and CaicosWhile Baia do Sancho is difficult to get to,TripAdvisor's secondranked beach could not be much easier for tourists to reach.This beach has impossibly clean and clear waters and pure white sand.Its calmwaters make it extremely safe for swimming,snorkeling,or simply floating.Once on land,many visitors enjoy walking—barefoot—for several kilometers on the soft,warm sand.3.Eagle Beach,ArubaTo get to the thirdbest beach,we head south to the Dutch Caribbean island of Aruba.Like Grace Bay,Eagle Beach has clear,calm waters and soft white sand.It offers visitors a chance to try different water sports,including tubing and jet skiing.Eagle Beach may be best known,however,for its dramatic sunsets.On clear nights,the sky turns red,orange,and purple.4.Playa Paraiso,CubaThe fourthbest beach is Playa Paraiso,an island off Cuba's southern coast.It has a fun,laidback restaurant for those who wish to eat and drink.There is little else on the beach.And that is exactly what visitors like about it.People come here for the sugarlike sand and calm waters filled with colorful wildlife.12.Which of the following is true about Baia do Sancho?A.It receives thousands of visitors each time.B.It can only be visited by plane.C.It is near the Brazil's coast.D.It is hard to reach.13.Where can visitors go if they want to enjoy the beauty of the sinking sun? A.Baia do Sancho,Brazil.B.Grace Bay,Turks and Caicos.C.Eagle Beach,Aruba.D.Playa Paraiso,Cuba.14.What can visitors mainly do on Playa Paraiso,Cuba?A.Go boating.B.Have a relaxing dinner.C.Admire colorful sand.D.Try different water sports.参考答案:1.C2.A3.B4.C【解析】【分析】本文为说明文。
【英语】高考英语阅读理解试题(有答案和解析)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Plastic sludge(污泥)and garbage is a disaster for the world's oceans. A film crew traveled the globe to document the rubbish. And Julie Andersen of the Plastic Oceans Foundation says what we see is just the ti p of the problem. “Half of the waste actually sinks to the bottom, and that remains on the surface actually breaks down. ”The filmmakers found rubbish in ocean gyres, the circulating currents that trap large concentrations of pollution in the Atlantic, Indian, and Pacifc Oceans, home of what some have plastic. What we found was a plastic smog that spread throughout all the water. And in some parts of the oceans, scientists have found more plastic than plant. ”The pieces of the plastic garbage infect the food chain, sometimes visibly, and more so at the microscopic level, where the plastic particles interact with other pollutants. “There are heavy metals, medicines, industrial waste in the sea, while it acts like magnets(磁铁). These poisonous substances absorb on the plastic, and then when seafood absorbs the plastics, those poisonous substances enter the fatty tissues. ”To be consumed by other sea life and by people at last. China, Indonesia, the Philippines, Thailand and Vietnam are the worst plastic polluters. The United States, although a leader in recycling, is one of the world's 20 since it produces and consumes so much plastic. There are efforts around the world to address the problem, including at this newly opened recycling center in Lebanon(黎巴嫩). But Andersen says there is more that people can do. “Cut back on single-use plastics, straws, plastic cups, plastic water bottles, plastic bags and find alternatives like reusable materials.” She says healthy oceans are essential to our survival.(1)What can we learn from the passage?A. There's all island full of plastic rubbish in the Pacific.B. The bad effect of plastic pollution can't be seen by eyes.C. The United States is the least plastic polluters.D. The plastic pollution to oceans is more serious than what we can see.(2)What does the underlined word “it” refer to in paragraph 3?A. Pollutants like heavy metals and medicines.B. The plastic particles.C. Seafood.D. Fatty tissues.(3)What can be inferred from the last paragraph?A. All Asian countries have the most serious problem of plastic pollution.B. The plastic problem hasn't attracted the world's attention.C. Andersen is not satisfied with what has been done to solve the plastic problem,D. People should stop using plastic products immediately.(4)Which may be the title of the passage?A. Plastic pollution in the World.B. Plastic pollution—Oceans'Disaster.C. Ways to solve the problem of plastic pollution to oceans.D. Plastic pollution and our health.【答案】(1)D(2)B(3)C(4)B【解析】【分析】这是一篇说明文。
高考英语阅读理解训练题及答案解析(4篇)高考英语阅读理解训练题及答案解析 1To Richard Dorsay, a 36-year-old homeless Chicagoan. it was, at last, a place to call his own But to everyone else. it was the Lake Shore Drive road bridge, so when Chicago city authorities discovered Dorsay living inside the bridge's steel s1ructurc last month. they had no choice but to drive him away.He had been living in the bridge for three years. lie also furnished it with a television, a microwave and a PlayStation, and borrowed power from the municipal(市政的)electricity supply. But that wasn't the most extraordinary thing. The most extraordinary thing was that the Lake Shore Drive Bridge is a drawbridge.“The first time, it was scary," Dorsay told a reporter from the Chicago Sun-Times, recalling how a bell would ring and his home would tip into the air, allowing ships to pass along the Chicago River below. "After that, it was almost like riding a ferry's wheel." Brian Steele, a spokesman for the Chicago Department of Transportation, puts it more straightforwardly. "Essentially," he says, "it changed his living space from horizontal(水平的) to vertical. "Dorsay had a history of homelessness and emotional problem. but inthe bridge. he thought, he had finally found a kind of stability. "You've got to be kind of agile(敏捷的)," he admitted. "But it doesn't take genius to figure out what to do. " Dorsay is now without a home, though he is currently staying with his parents. Gary, his father, said,"I've always hoped that he would find a place and he would seek employment. He is strong enough and bright enough to do something."(B) 24. According to Richard Dorsay, why did he like living in the bridge?A. It was free.B. He felt more secure there.C. It was an extraordinary thing.D. He liked scary things.推理题。
【英语】高考英语阅读理解专项训练100(附答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Fall in Love With Your Writing With These Books!Write NakedByJennifer ProbstWAS: $16.99NOW: $15.99Bestselling author Jennifer Probst reveals her pathway to success, from struggling as a new writer to signing a seven-figure deal. Written in Probst's unmistakable and honest voice, Write Naked mixes personal essays on craft with down-to-earth advice on writing romance in the digital age.Just WriteByJames Scott BeliWAS: $17.99NOW: $10.99Write yourself past fears, doubts and setbacks, using your desire writing excellence to deeply involve yourself in the craft. In Just Write, you'll learn how to master the nuances(细微差别) of fiction, discover what readers really want, and persevere through the challenges of getting started, conquering writers block and dealing with rejection.Damn Fine StoryBy Chuck WendigWAS: $17.99NOW: $8.99Great storytelling is making readers care about your characters. And to tell a damn fine story, you need to understand why and how that caring happens. Using a mix of personal stories, pop fiction examples and traditional storytelling terms, The New York Times bestselling author Chuck Wendig will help you internalize the feel of powerful storytelling,Fearless WritingBy William KenowerWAS: $16.99NOW:$15.99Filled with insightful wisdom and practical advice, Fearless Writing teaches you how to accept the inner value of your work, enter a flow state while writing and overcome rejection, delay and other obstacles that prevent your creativity. With Fearless Writing, you'll find the inner strength to set on a brave journey and build a lifelong career in the process.(1)Who shares his/her own writing experience with the readers?A. Jennifer Probst.B. James Scott Beli.C. Chuck Wendig.D. William Kenower.(2)Which book has the highest discount?A. Write Naked.B. Just Write.C. Damn Fine Story.D. Fearless Writing.(3)What do the four books have in common?A. They are written by bestselling authors.B. They focus on traditional storytelling terms.C. They show how to overcome rejection.D. They give some practical advice on writing【答案】(1)A(2)C(3)D【解析】【分析】本文是一则应用文,推荐了几本书,给读者在写作上给出了一些实用的建议。
(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解One of the biggest problems when we are talking is the awkward silence. Encountering this situation is so uncomfortable that you would avoid meeting new people in the first place. In the past, I struggled wit h this and I even thought it had to do with my DNA or something… But later I learned that once you know how to keep those words flowing, you can meet and talk to anyone you like, which helps create great possibilities for friendship, fun and shared activities that you would otherwise have missed out on.After studying this in depth, I had different opinions and found that one of these common behaviors is the habit of filtering (过滤)--holding back from saying something until you've "checked" to make sure that what you're about to say is cool, impressive and interesting. Another problem is not learning to get in the mood for conversation. If you don't know how to change from subjects, then it can take a lot of time to warm up.It is the reflex (习惯性思维) that allows you to say whatever goes on in your mind. It's fun to realize that you're allowed to say whatever is on your mind. As long as you don't say anything that could land you in jail (监狱).All of the "Oh! That's interesting…" "Hmm, I've never heard of that" "Hmm, cool!" expressions are reactionary (保守的) bits of conversation that prove to the other person that you're really listening. This works 99% of the time. So, if you show some interest, they'll hang around and want to talk to you even more.Everyone knows that stories juice-up conversations, but most people only talk about stories of their own lives. When someone mentions something related to any of them, just tell the story, even if it's not from your life. The more interesting, stranger or more frightening they are, the harder they are to forget.(1)If people can deal with the awkward silence, they can .A. train their working skillB. improve their life qualityC. enrich their social lifeD. establish their working relationship(2)When talking with others, we should .A. feel nervousB. think twiceC. be free to expressD. avoid breaking in (3)According to the passage, what do the speakers care much about?A. The attractive topics of conversation.B. The atmosphere of the conversation.C. The listener's experiences and tastes.D. The listener's curiosity and concern.(4)What does the underlined part "juice-up conversations" mean?A. making conversations more boringB. making conversations livelierC. making conversations smootherD. making conversations more relaxing【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B【解析】【分析】本文本文是一篇议论文,我们谈话时最大的问题之一是尴尬的沉默。
(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Durian(榴莲) is probably the smelliest fruit in the world, letting out an unusual unpleasant smell which would make anyone bring up. However, nobody was aware of what gave this fruit its unique smell, so a team of researchers from Singapore decided to take a look at its genome (基因组) and find out,Durian is well-known throughout Southeast Asia as the king of fruits, mostly because of its awful appearance and smell. However, the origin of this unpleasant smell was unknown, so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.The fruit confuses everyone with a sulfuric smell, like rotten onions and ingredients. The smell lasts long, mostly because the fruit contains more volatile sulfur compounds. Other species usually benefit from two gene copies at most, but durian has four, leading to the striking smell.However, this smell might be an advantage for durian in the wild. Although we find it unpleasant, many animals might be attracted by it. If they eat the fruit, then they can easily spread its seeds everywhere, thus contributing to the distribution of the species.The mapping of the durian genome also showed some other information on the species. First of all, the fruit has an impressive number of genes, namely 46,000. Also, with the help of these genes, they saw how it evolved, and discovered it was related to the cacao tree. All the other discoveries have been published in the journal Nature Genetics.Despite the striking smell, many people actually enjoy eating the fruit. However, not all durian species are edible, and some of them may even cause damage to our health, Even so, the fruit is often imported, significantly contributing to the economy.(1)What give durian its unique smell?A. Onions nearby.B. Two gene copies.C. Rotten ingredients in it.D. Volatile sulfur compounds.(2)What does the underlin ed word “evolved” in Paragraph 5 probably mean?A. Developed.B. Escaped.C. Predicted.D. Tolerated.(3)What can we infer from the text?A. No birds enjoy eating durian.B. Durian can be planted all over the world.C. Some of durian species can not be eaten.D. Durian has no relationship with the cacao tree.(4)What's the best title for the text?A. What's Durian?B. The Influence of the SmellC. The Distribution of DurianD. The Mystery of the Unpleasant Smell of Durian 【答案】(1)D(2)A(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,新加坡的研究者找出导致水果有难闻气味的原因就是水果中含有的挥发性硫化合物非常活跃,这种气味对于野外生存榴莲来说有利于吸引动物来吃这种水果,同时传播种子。
高考英语阅读专项练习题语言知识运用(共25小题;每小题1分,满分25分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
AMemory is an incredibly important part of our lives, allowing us to store and retrieve information about the world around us. Unfortunately, many of us experience memory difficulties in our daily lives. Luckily, there are several techniques that can help improve memory. Here are a few:- Use Mnemonic Devices: Mnemonic devices are memory tools that help us remember certain pieces of information. For example, you might use the acronym HOMES to remember the names of the Great Lakes (Huron, Ontario, Michigan, Erie, Superior). Another example is the phrase “My very eager mother just served us nine pizzas” to remember the order of the planets in our solar system (Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, Pluto).-Repetition: Repetition is the act of repeating a piece of information. This technique is particularly useful for remembering short-term information. If you need to remember a phone number or a name, repeating it several times to yourself can help you commit it to memory. - Visualization: Visualization is the process of creating mental images to assist with memory. For example, if you need to remember a grocery list, you might create mental images of the items on the list. You could picture an apple in your mind, then a carton of eggs, then a loaf of bread, and so on.-Organization: Organizing information can also help improve memory.This might mean grouping similar items together, as in creating categories for different types of information. For example, if you are trying to remember a list of vocabulary words, you might group them together by similar meanings.- Sleep: Getting enough sleep is important for memory consolidation, the process of transferring short-term memories to long-term storage. Without sufficient consolidation, memories may be lost over time.-Exercise: Exercise has been shown to improve memory and cognitive function. A study conducted by the University of British Columbia found that regular aerobic exercise increases the size of the hippocampus, a brain region associated with memory.By using these techniques, you can improve your memory and ensure that important information is not forgotten.1. What is the main topic of the passage?A. The importance of sleepB. The benefits of exerciseC. Strategies to improve memoryD. The functions of the hippocampus2. What are Mnemonic Devices?A. Tools used to improve memoryB. Acronyms used to remember people's namesC. Devices used to measure memory retentionD. A type of visual aid3. What is the purpose of repetition?A. To improve cognitive functionB. To commit information to short-term memoryC. To create mental imagesD. To group similar pieces of information together4. Which of the following is an example of visualization?A. Repetitively practicing a piece of informationB. Creating mental images to assist with memoryC. Grouping similar items togetherD. Using acronyms to remember a list of items5. How can organization help improve memory?A. Grouping similar items togetherB. Using acronyms to remember a list of itemsC. Creating mental images to assist with memoryD. Repetitively practicing a piece of information答案及解析:1、答案:C,解析:本文主要介绍了几种提高记忆力的技巧,所以选C。
【英语】高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读下列短文,从短文后每题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出最佳选项。
A new technology is going to ripe,one that could transform our daily lives,help to form new industries,even remove world economic powers from their present positions.Unlike the wave of industrialization that began in the West and spread later to the rest of the world,the new developments are taking place in research labs all over the globe—and Asians are in the forefront. Physicists are creating a new class of materials that display an amazing property unforeseen even two years ago—superconductivity(超导体技术).Used today only in specialized equipment,super conductors have the potential to radically change most of the electrical and electronic appliances found in the home,making them smaller, more powerful and efficient. They could free our cities of pollution by replacing petrol and diesel (柴油) vehicles with electric cars, and cut the cost of electricity.The new materials do something that even the best of conductors such as copper and silver cannot—they do away with all electrical resistance.The significances for energy storage are great.The technology is in its early stage, still accessible to countries that decide to invest brains and money. For75 years it had remained little more than a scientific curiosity with limited practical use because the phenomenon occurred only at extremely low temperatures. It was first observed in1911by a Dutch scientist named Heike Kamerlingh Onnes,who cooled mercury(水银)to temperatures below-269℃with liquid helium(氦).Then in January last year, two IBM scientists, K. Alex Muller and J.George Bednorz,found a metal oxide ceramic(氧化陶瓷)that superconducted at-243℃.Their report went largely unnoticed until last December,when it was confirmed at a scientific meeting in Boston.Today Japan, India, China and other Asian countries all have their share of experts who spend their days and nights in labs, acting as midwives( 助产士) to a new technology.(1)As is indicated in the passage,the technology of superconductivity____________.A.has already been developedB.is still under developmentC.will be used only in specialized equipmentD.will be used in daily lives in a few years(2)The new technology differs from the others in that ____________.A.it began in the East and spread later to the rest of the worldB.it began in the West and spread later to the rest of the worldC.it is being cultivated in research labs around the worldD.it is accessible to physicists who are intelligent and rich(3)From the passage,we may conclude that____________.n scientists gain the lead in the growth of the new technologyB. Dutch scientists kept reporting new findings for the last 75yearsC.IBM scientists'report receive immediate attention all over the worldD.the West was astonished at the new technology developed by the Asians(4)Which of the following would be the best title for the passage?A.The Prospect of a New TechnologyB.Superconductivity:A New TechnologyC.A New Technology:The Key to Change the Way of Our LivesD.A New Technology:A Joint Effort of Many Countries【答案】(1)B(2)C(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了超导体技术的发展潜能和发展状况。
【英语】高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Experts note that an unhealthy lifestyle can put you at great risk of heart disease and stroke. So doctors urge us to eat healthy foods, get exercise, stop smoking and limit our alcohol intake. But there is something else you can do. And it is free and easy. Smile!Dr. Chockalingam, a heart disease specialist in Columbia, advises his patients to smile. He says a smile may be one way to help your heart. "When we smile, the brain wiring changes. The chemicals that are released are more positive." He says smiling is the first step in fighting physical and emotional stress and its sometimes harmful effects on human health. This is not just New Age advice. Several studies support his opinion.When you feel stressed or under pressure, your body releases many natural hormones (荷尔蒙) including adrenaline and cortisol. Adrenaline increases your heart rate and blood pressure. Cortisol is the body's main stress hormone. It increases sugar in the bloodstream. If you are truly in danger, these hormones can help you. They are part of what we call our fight-or-flight response. However, when we are stressed for a long period, these stress hormones are ever-present in our bodies. And that, medical researchers warn, may lead to health problems.Researchers say the connection between stress and heart disease is still unclear. However, they claim that when people are stressed for long periods of time, they may have an unhealthy lifestyle, which can lead to health problems.Dr. Chockalingam says a smile may be one way to help. He tells his patients to smile 20 times an hour. To some, that might seem like a lot of smiling. Or some might even feel foolish ... smiling for seemingly no reason. But a smile does not involve drugs. It is not invasive like a surgical operation. It is free and it has no bad side effects."Once people smile, they are relaxing. This relaxation directly lowers blood pressure, improves sugar levels in the blood. If we are smiling, we are breaking that link between stress and health." And it just may provide a little extra protection to everyone's heart health.(1)Which of the following agrees with Dr. Chockalingam's opinion?A.Smile has the same effects as laughter.B.Smile can be used to take the place of medicine.C.Smile is better than any healthy lifestyle to health.D.Smile can make our body produce beneficial chemicals.(2)What can we know about the mentioned stress hormones?A.They can lower our blood pressure.B.They will surely lead to heart diseases.C.They can benefit us when we are in danger.D.They will make us live an unhealthy lifestyle.(3)Why does Dr. Chockalingam think smiling is helpful to our health?A.It can make us relax.B.It increases sugar levels.C.It has little bad side effects.D.It can happen for no reason.(4)What can be the best title for the text?A.A Thorough Analysis of the Causes of Heart DiseasesB.One Thing You Can Do Right Now to Help Your HeartC.One Thing That Is Closely Connected with Stress HormonesD.The Clear Connection Between Unhealthy Lifestyles and Heart Diseases【答案】(1)D(2)C(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,哥伦比亚的心脏病专家Chockalingam博士建议多保持微笑,他认为微笑可能是帮助心脏的一种方式。
高考英语阅读理解真题及答案解析Without proper planning, tourism can cause problems. For example, too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the inhabitants of a country. If tourists create too much traffic, the inhabitants become annoyed and unhappy. They begin to dislike tourists and to treat them impolitely. They forget how much tourism can help the country's economy. It is important to think about the people of a destination(目的地)country and how tourism affects them. Tourism should help a country keep the customs and beauty that attract tourists. Tourism should also advance the well-being (health and happiness)of local inhabitants.Too much tourism can be a problem. If tourism grows too quickly, people leave other jobs to work in the tourism industry. This means that other parts of the country's economy can sufferOn the other hand, if there is not enough tourism, people can lose jobs. Businesses can also lose money. It costs a great deal of money to build large hotels, airports, air terminals, first-class roads, and other support facilities(设施)needed by tourist attractions. For example, a major international-class tourism hotelcan cost as much as 50 thousand dollars per room to build. If this room is not used most of the time, the owners of the hotel lose money.Building a hotel is just a beginning. There must be many support facilities as well, including roads to get to the hotel, electricity, sewers (阴沟)to handle waste, and water. All of these support facilities cost money. If they are not used because there are not enough tourists, jobs and money are lost.81. Which of the following has most probably been discussed in the paragraph that goes before the passage?A. It is extremely important to develop tourism.B. Building roads and hotels is necessary.C. Support facilities are highly necessary.D. Planning is of great importance to tourism.82. Too much tourism can cause all these problems EXCEPT _______.A. a bad impact on other industriesB. a change of tourists' customsC. over crowdedness of places of interestD. pressure on traffic83. Not enough tourism can lead to _______.A. an increase of unemploymentB. adecrease in tourist attractionsC. the higher cost of support facilitiesD. a rise in price and a fall in pay84. It is good for local people to be well aware that tourism will _______.A. use up a large amount of waterB. weaken their economyC. help establish their traditionsD. help improve their life85. The word handle in the last paragraph most probably means _______.A. carry awayB. pick upC. get inD. take down答案81.答案:D。
高考英语阅读理解专项训练100( 附答案 ) 含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Welcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car: Follow brown signs an A590 from JB6, M6.Approximale travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester----1 hour 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday-Friday (closed on Saturday)11:00 am-4:00pm,30 March-2nd November.Admission ChargesHall & Gardens GardensAdults: £ 12.00£ 8.00Groups £9£ 5.5Join us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.The event celebrate its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.Holker once again opens is gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.This is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.(1) How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A. 20 minutes.B. 25 minutes.C. 45 minutes.D. 90 minutes.(2) How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Cardens?A. £ 12.00.B£. 9.00.C£. 8.0.D£. 5.50.(3) Which event will you go to if you want to see a live music show?A. Producers' Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.【答案】(1) D(2) B(3) D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了去Holker Hall& Garden 旅游的相关信息,如:出行方式,开放时间,旅行费用以及主要活动等。
阅读理解(每题1分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AHow to Use Social Media to Boost Your CareerIf you're not using social media to boost your career, you're missing out on a powerful tool. Fifty-seven percent of companies now have a professional presence on social media, and more than 90 percent of recruiters use social media to find and evaluate talent, according to Jobvite's 2015 Recruiter Nation Report. Here's how you can use these sites to your advantage:1. Curate a professional online presence. Your online reputation is crucial, so make sure your social profiles are up-to-date and professional. Use your full name, real photo, and consistent messaging across all platforms.2. Build a network. Join LinkedIn groups relevant to your industry and connect with people you meet at industry events. Don't forget to follow companies and leaders in your field and engage with their content.3. Share your expertise. Write blog posts or create videos that showcase your knowledge and experience. Share other industry news and insights that your network will find valuable.4. Investigate opportunities. Social media can give you a competitive edge when job hunting. Follow companies you're interested in and look for relevant openings. Research potential employers to learn about their culture and priorities.5. Stay engaged. Once you've established your online presence, don't let it stagnate. Regularly post updates and comments, and respond to messages and comments from others.By using social media effectively, you can make yourself more visible to recruiters and employers, connect with people in your industry, and stay current on trends and opportunities. Just be sure to keep your profiles up-to-date, professional, andfocused on your goals.1. What is the significance of social media to career development?A. It is a powerful tool for expanding business networks.B. It is essential for building an online reputation.C. It is responsible for connecting job seekers with recruiters.D. It is a game-changing tool for marketing professionals.2. According to the Jobvite's 2015 Recruiter Nation Report, what percentage of companies have a professional presence on social media?A. 57%.B. 90%.C. 100%.D. The report doesn't provide this information.3. What should be the standard for online profile building?A. A full and detailed home page.B. Authentic identity, real photo and a consistent message.C. Professional aesthetic and impeccable grammar.D. An impressive and eye-catching portfolio.4. Which of the following lists activities that help to build a network?A. Following companies and participating in industry events.B. Posting videos that showcase your experience.C. Writing blog posts that share your company insight.D. Keeping social profiles up-to-date, professional and focused.5. Which of the following is the best way to showcase your professional knowledge and experience according to the text?A. Post random thoughts about professional issues.B. Share other people's ideas and insights.C. Write blog posts or create videos.D. Participate in LinkedIn group discussions.答案及解析:1、答案:B,解析:文章段落中第一句话就回答了这个问题,“If you're not using social media to boost your career, you're missing out on a powerful tool.” 使用社交媒体来提升职业发展是非常重要的,这也体现了社交媒体在个人职业发展中扮演的重要角色。
【英语】高考英语阅读理解专项训练100(附答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解What do Leonardo da Vincii, Marie Curie, and Albert Einstein have in common? They were all left-handed, along with other famous people including Brad Pitt Prince William, and Barack Obama. In fact, an estimated 13 percent of the world's population may be left-handed and still most people around the world are right-handed.What makes a person become right-handed rather than left-handed? As yet no one really knows for sure. One simple idea suggests that people normally get right-handedness from their parents. Studies have found that two right-handed parents have only a 9.5 percent chance of having a left-handed child, whereas two left-handed parents have a 26 percent chance of havinga left-handed child. Another common theory is that left-handed people suffer mild brain damage during birth, which makes them left-handed. However, if this theory were true, it would not explain why the percentage of left-banded people is so similar in every society, when birth conditions vary so much from society to society.Whatever the reasons behind it, people's attitudes toward left-handedness have changed a lot over the years. Statistics show that although 13 percent of young people (10-20 years old) are left-handed, only 6 percent of the elderly are left-handed. Left-handed children used to be punished until they began using their right hand like other children, but today people who are left-handed are no longer looked down on nor are they considered abnormal. For most people today, either case is perfectly acceptable.(1)What makes one right-handed?A. The environment.B. Mild brain damage during birth.C. The reason is uncertain.D. Other people.(2)Why is the number of young people who are left-handed bigger than that of the elderly?A. Because the elderly are forced to become right-handed.B. Because left-handed people are considered abnormal.C. Because left-handedness can be cured.D. Because the young are easily damaged.(3)What does the text mainly talk about?A. Left-handed people are looked down upon.B. General facts about left-handed people.C. Some famous left-handed people.D. The reasons why people are left-handed.【答案】(1)C(2)B(3)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,关于左撇子现象作者进行了介绍和说明。
高考英语阅读理解题练习及参考答案高考英语阅读理解题练习及参考答案近几年高考英语阅读理解题文章的生词量增多,主要表现在由构词法产生的新词和教学大纲不作要求的生词增多。
以为这考生在阅读是所要花的时间更多。
为了帮助大家,店铺分享了一些高考英语阅读理解题,希望能对大家有所帮助!高考英语阅读理解题【1】One morning, when we had been riding on our bikes for five hours, we came to a bridge where the railway crossed a pond(池塘). For 30 feet there was nothing but the widely-spaced wooden sleepers(枕木) under our wheels, and nothing to stop us falling into the steaming pond below if we lost our balance. Right under the bridge lay the body of a dead cow. I watched Mat as he came near to the bridge and rode straight over, without ever, slowing down. I stopped.“What’s up?” he cried out from the other side.“I’m not riding over that thing. If I slip, I’ll be in there with that cow,” “There’s nothing to it. I just did it. didn’t I?”“You’re stronger and taller. My feet don’t touch the ground. You do it for me!”Mat said strength didn’t come into it and rode off. I knew he would give me at least an hour before coming to help. The sun burned my face, sweat ran off my forehead into my eyes and stuck my blouse(女衬衫) to my body. Try myself rather than wait for Mat to help. I rode back to get a good run-up and over I went. Mat was that right: all the difficulties were in the mind.1. The bridge looked dangerous to the girl because .A. there was a 30 foot drop to the water belowB. it had nothing at the sidesC. there were pieces of wood all over the roadD. there was a railway line below2. The reason she stopped was that she .A. was tiredB. suddenly saw the dead cow belowC. wanted to let Mat go firstD. was afraid of losing her balance3. Mat argued that .A. the bridge wasn’t at all difficult to crossB. she had no other choice but to cross the bridgeC. the cow was harmless because it was deadD. there was no difference between them in strength4. Mat rode away leaving the girl because he .A. didn’t know what he could do to help herB. felt she should overcome her fear by herselfC. didn’t believe she was really afraidD. couldn’t wait any longer for her5. The girl finally decided to ride across the bridge, for she .A. realized that it was easier than it lookedB. was tired of waiting for Mat to come and help herC. knew she couldn’t stay where she w as any longerD. was afraid that Mat would go and leave her behind高考英语阅读理解题【2】Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did not start painting until she was in her late seventies. As she once said of herself:” I would never sit back in a rocking chair, waiting for someone to help me.” No one could have had a more productive old age.She was born Anna Mary Robertson on a farm in New York State, one of five boys and five girls. At twelve she left home andwas in domestic(家庭的) service until, at twenty—seven, she married Thomas Moses, the hired hand of one of her employers. They farmed most of their lives, first in Virginia and then in New York State, at Eagle Bridge. She had ten children , of whom five survived ; her husband died in 1927.Grandma Moses painted a little as a child and made embroldery(刺绣) pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands had become too stiff(硬的`) to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at the local drugstore(杂货店) and at a market and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted . Three of the pictures exhibited in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930’s and her death she produced some 2,000 pictures:detailed(详细的)and lively portrayals(描绘) of the country life she had known for so long, with a wonderful sense of colour and form. “I think really hard till I think of something really pretty, and then I paint it.” she said.1. According to the passage, Grandma Moses began to paint because she wanted to .A. make herself beautifulB. keep activeC. earn more moneyD. become famous2. Grandma Moses spent most of her life .A. nursingB. paintingC. embroideringD. farming3. The underlined word survived means .A. graduated from collegeB. examined the condition of the houseC. lived longer than the other childrenD. gave up themselves to the police4. From Grandma Moses’ description of herself in the firstparagraph, it can be inferred thatshe was .A. independentB. prettyC. richD. nervous5. Which of the following would be the best title for the passage?A. Grandma Moses: Her Life and Pictures.B. The Children of Grandma Moses.C. Grandma Moses: Her Best Exhibition.D. Grandma Moses and Other Older Artists.高考英语阅读理解题【3】In recent years advances in medical technology have made it possible for people to live longer than in the past. New medicines and instruments are being developed every day to extend(延长) life. However, some people, including some doctors, are not in favour of these life extending measures, and they argue that people should have the right to die when they want. They say that the quality of life is as important as life itself, and that people should not be forced to go on living when conditions of life have become unbearable(不能忍受的). They say that people should be allowed to die with dignity(尊严) and to decide when they want to die. Others argue that life under any conditions is better.1. The best title for this passage would be .A. The Right to LiveB. The Right to DieC. The Doctor’s DutyD. Life is Better Than Death2. In recent years, people can live longer than in the past, It’s b ecause of .A. the development of medical technologyB. big hospitalsC. good doctorsD. both B and C3. According to some people, whether a dying patient has the right to die or not is up to .A. the doctorsB. the surroundings(环境)C. his or her familyD. the patient himself or herself4. The writer’s opinion is .A. death is better than lifeB. life is better than deathC. neither death nor life is goodD. none of the above5. Which of the following statements is true according to the passage?A. Most of the medical workers join in the argument.B. The argument has ended in favour of the patients.C. The argument hasn’t ended yet.D. The quality of life is not as important as life itself, so it is generally thought that peopleshould not be allowed to die under any conditions.参考答案:1B 2 D 3 D 4 B 5 B1B 2 D 3 C 4 A 5 A1B 2 A 3 D 4 D 5 C。
高考英语阅读理解真题汇编(含答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Mexico sites on an island plateau (高原) surrounded by volcanic peaks, which makes air quality a constant concern for people who live there.In April, the country took a decisive step toward improving air quality by enacting a temporary ban on private and Federal vehicles in the city. The rule forbids people from driving in the city one day each week and one Saturday each month. Electric vehicles, government service vehicles, public transport options and school buses are not included in the ban.Mexico City isn't the first urban center to be involved in car-free living. But the ban is more than an awareness-raiser. It was enacted with the direct aim of solving air pollution. In March, the city sank into a deep brown haze of smog when the pollution levels passed the 200 mark. The city ordered some 1.1m of the area's 4.7m cars off the streets and also offered free bus and subway rides.Mexico City's temporary vehicle ban raises questions about the best ways to improve urban air quality. India, whose citizens breathe some of the world's dirtiest air, has tried a variety of solutions. Earlier this year, the Indian government started a 4% sales tax on new-car purchases. Beijing also has experience with cleaning the air. The city introduced alternate-day rules in advance of the 2008 Olympic Games, which produced good results. And then there is the London congestion (拥挤) charge, introduced in 2003. The charge has had a measurable effect on air quality.For now, Mexico City — named by the United Nations as the most polluted city on the planet in 1992 — can look forward to the start of the region's rainy season, when daily showers will help lo clean the air.(1)How did Mexico ban vehicles in the city?A. By banning private and Federal vehicles one day a week.B. By forbidding private and public vehicles every Saturday.C. By limiting the number of new cars.D. By prohibiting the vehicles except public ones.(2)What did the government of Mexico do when carrying out the ban on vehicles?A. Raised the number of public vehicles.B. Offered free bus and subway rides.C. Introduced more travel options.D. Encouraged citizens to leave the city.(3)What may contribute to improving the air quality in Mexico?A. Alternate-day rules.B. Tax rises.C. Congestion charge.D. The rainy season.(4)What's the best title for the passage?A. Mexico —an Island PlateauB. A Variety of Bans on Vehicles in MexicoC. Should Cities Be Car-free ZonesD. How to Improve Air Quality【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,墨西哥墨西哥政府为了提高空气质量,在实施车辆禁令时提供免费巴士和地铁。
英语高考阅读理解练习Passage 1The US space agency NASA has revealed an astonishing picture revealing new secrets of the Earth’s home galaxy (星系), the Milky Way. The sun is just one of hundreds of billions of stars that form the huge shape of our galaxy. Our solar system sits in an outlying region but the new image focuses on the centre of the Milky Way, a “noisy” area because of all the crowded stars. Light from this region takes about 26,000 years to reach Earth. For comparison, light takes just eight minutes to reach us from the sun.The researchers use the data collected by two telescopes that see the sky in ways that are very different from the visible light our eyes can see to form the new image. Most of the data comes from 370 different pictures taken over the past 20 years by NASA’s Chandra X Observatory. This satellite telescope detects X-rays out in space. X-rays are a from of radiation that is sent out when violent events heat matter to temperatures of millions of degrees. Other data comes from the MeerKAT telescope in South Africa, which can detect radio waves from space. These waves have much less energy than X-rays. They are usually produced by cooler material, such as huge clouds of gas between the stars.The brightest sources include neutron stars which are the cores of huge stars that ran out of fuel and collapsed to city-sized balls of super hot matter. Many neutron stars and black holes jet out gases that appear in the picture as purple streaks (斑纹). Powerful magnetic fields in the area cause the jets to bend as they get further from their source. Astronomer Dr Daniel Wang, who has worked on the image over the past year, said the new picture described “a violent or energetic ecosystem”.1.What can be learned about the Milky Way?A.The center of it remains unknown.B.The sun isn’t located in the center of it.C.Its center is very peaceful.D.Its center features fewer stars.2.What’s paragraph 2 mainly about?A.The collection of space data.B.The function of the MeerKAT telescope.C.The differences of space waves.D.The formation of the new image.3.What can we know about the gases jetted out by the black hole?A.They will absorb surrounding materials.B.They will form super big matter.C.They get bent if away from their source.D.They are likely to explode when superheated.4.What may be the best title for the text?A.Our galaxy’s violent heart B.An attempt to travel in outer space C.Radio waves from outer space D.Stars’ purple streaks【导语】本文是说明文。
高考英语阅读理解训练经典题目(及答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解I took a journey to New York, US several months ago. It was the first time I had been abroad. It was also the first time I had taken a trip by myself. I had great enthusiasm and high hopes, and I wasn't let down.It's hard to describe how I felt when I arrived at the airport in New York. Looking at people of different races and nationalities passing by and hearing different languages all around me, I couldn't say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before.The following days were even more impressive. We integrated(融入)into the forest of concrete and cement(混凝土和水泥). We waved to the Statue of Liberty; we looked down at the busy island of Manhattan; we looked at well-known universities—Harvard of ancient Egypt.Then we visited some well-known university—Harvard, Yale, Princeton and Columbia—each with its own appealing and time-honored history. But what all these universities have in common is their peaceful academic atmospheres witch you could feel everywhere. I was impressed by the libraries, decorated just like cathedrals(教堂), and the laboratories just next to the classroom. My dream is to return to those places as an international student.Finally came our destinations—the Model United Nations conference at the University of Chicago. Students from various countries arrived to act as United Nations delegations and share their opinions about global issues.As a non-native speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task. But it was also a rare change to improve my English and I couldn't throw it away. With perseverance and devotion. I got used to talking to other delegations naturally. Although I didn't win any awards, the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud.This trip brought me unforgettable and valuable experiences that will benefit me forever. (1)What is the main purpose of the author's going to America?A. To see some places of interest.B. To visit some well-known universities.C. To attend a competition at a university.D. To learn about the cultural diversity there.(2)How did the author feel when he/she saw the cultural diversity of the US?A. Regretful.B. Amazed.C. Peaceful.D. Confident.(3)What is the author's wish in the future?A. To work for the United Nations.B. To tour more countries in the world.C. To have a job in the United States.D. To study in the famous universities in America.(4)Why did the author feel proud?A. He won an award in the competition.B. He was praised by the chairman.C. He could persuade others to accept his opinions.D. He could speak English well at the conference.【答案】(1)C(2)B(3)D(4)B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者去美国参加在一所大学里举行的比赛,对美国文化的多元化感到惊讶。
高考英语阅读理解练习题及答案含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解In June 2014, two leading media in America reported that three-year-old Victoria Wilcher, who suffered facial scarring, was kicked out of a KFC because she was a frightening customer. Later, KFC announced that no evidence had been found to support the story. This phenomenon is largely a product of the increasing pressure in newsrooms that care more about traffic figures.Brooke Binkowski, an editor, says that she has seen a shift towards less responsibility in newsrooms. "Clickbait is king, so newsrooms will uncritically print something unreal. Not all newsrooms are like this, but a lot of them are."Asked what the driving factor was, a journalist said, "You've a strict editor and you've to meet your targets. And some young journalists are inexperienced and will not do those checks. So much news reported online happens online. There is no need to get out and knock on someone's door. You just sit at your desk and do it."Another journalist says, "More clicks equal more money. At my former employer in particular, the pressure was due to the limited resources. That made the environment quite horrible to work in."In a Feb. 2015 report for Digital Journalism, Craig Silverman wrote, "Today the bar for what is worth giving attention to seems to be much lower. Within minutes or hours, a badly sourced report can be changed into a story that is repeated by dozens of news websites, resulting in tens of thousands of shares. The rumor becomes true for readers simply by virtue of its ubiquity."And, despite the direction that some newsrooms seem to be heading in, a critical eye is becoming more, not less important, according to the New York Times' public editor, Margaret Sullivan. "Reporters and editors have to be more careful than ever before. It's extremely important to question and to prove before publication." Yet those working in newsrooms talk of doubtful stories being tolerated. In the words of some senior editors, "a click is a click, regardless of the advantage of a story". And, "if the story does turn out to be false, it's simply a chance for another bite at the cherry."(1)According to Brooke Binkowski, newsrooms produce false news because _________.A.clicks count a lotB.resources are limitedC.budgets are tightD.journalists lack experience(2)What does the underlined sentence in Paragraph 5 probably mean?A.Lies can't sell without something related to the truth.B.Rumors are like a flame blown by the wind.C.Most people are easy to cheat by the false news online.D.A lie will end up as truth, if repeated often enough.(3)What's Margaret Sullivan's attitude towards false news online?A.Negative.B.Supportive.C.Skeptical.D.Neutral.(4)What is the best title of the passage?A.Spread of false stories.B.Causes of online false news.C.Duties of journalists.D.Relative laws needed to regulate the online news.【答案】(1)A(2)D(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,作者根据一段虚假新闻的实例分析了造成这种现象的原因及人们对此的态度。
(1)考查推理判断。
根据第二段中的“Clickbait is king, so newsrooms will uncritically print something unreal. Not all newsrooms are like this, but a lot of the m are.”可知Brooke Binkowski 认为文章的标题和点击率是虚假新闻产生的重要原因,故选A。
(2)考查句义猜测。
根据第五段中的“The rumor becomes true for readers simply by virtue of its ubiquity.”谣言由于它的普遍传播就会变成真的,即说的人多了谣言就变成真的了。
与D项A lie will end up as truth, if repeated often enough.同义,故选D。
(3)考查推理判断。
根据最后一段中的“Reporters and editors have to be more careful than ever before. It's extremely important to question and to prove before publication.”可知Margaret Sullivan认为编辑一定要更细心,在发表之前要认真审核证实。
由此可见他对网络虚假新闻是反对的,故选A。
(4)考查主旨大意。
作者根据一段虚假新闻的实例分析了造成这种现象的原因及人们对此的态度。
故选B。
【点评】本题考点涉及推理判断,句义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。
2.阅读理解Microplastics are everywhere in our environment. It's hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.Measuring 50 to 500 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body, as well as their impact on human health.Hoping to fill in some of these gaps, a research team led by Kieran Cox, a PhD candidate at the University of Victoria, looked at 26 papers assessing the amount of microplastics in commonly consumed food items, among which are seafood, sugars, salts, honey, alcohol and water. Theteam also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入)using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmental Protection Agency's reported respiration rates. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles. When microplastics taken in through inhalation are taken into account, the range jumps to between 74,000 and 121,000 particles per year.The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water. "This shows that small decisions, over the course of a year, really matter and have an impact." Cox says. The new study, according to its authors, was the first to investigate "the accumulative human exposure" to microplastics. But in all likelihood, the research tells only a small part of the entire story. Collectively, the food and drink that the researchers analyzed represent 15 percent of Americans' caloric intake. The team could not account for food groups like fruits, vegetables and grains because there simply is not enough data on their microplastic content.For those worried about microplastic consumption, cutting down bottled water is a good place to start. But to the heart of the problem, we have to stop producing and using so much plastic.(1)What makes it difficult to know microplastics commonly exist in the human body?A.The quality.B.The quantity.C.The shape.D.The size.(2)How did Kieran Cox's team calculate the potential consumption of microplastics?A.By studying papers.B.By comparing the impacts.C.By analyzing the data.D.By conducting experiments.(3)Which of the following is true according to the text?A.Drinking less plastic bottled water helps to take in fewer microplastics.B.The study is among the earliest to investigate human exposure to microplastics.C.Cox's team gained comprehensive information of microplastics taken in by humans.D.People consume 74,000 to 121,000 particles of microplastics per year from food and drink.(4)What is the best title for the text?A.The Potential Problems of MicroplasticsB.Microplastics Coming From Various SourcesC.Microplastics Found Within Human BodiesD.The Impact of Microplastics on Human Health【答案】(1)D(2)C(3)A(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒。