2020智慧树,知到《英语教与学(吉林联盟)》章节测试完整答案

  • 格式:doc
  • 大小:78.00 KB
  • 文档页数:21

最新资料欢迎阅读

1

2020智慧树,知到《英语教与学(吉林联盟)》章节测试完整答案

智慧树知到《英语教与学(吉林联盟)》章节测试答案

第一章

1、 The __ view sees language as a linguistic system made

up of various subsystems: from phonological, morphological,

lexical, etc.

A:functional

B:structural

C:interactional

D:cognitive

答案: structural

2、 Which of the following subsystem does not belong to

Structural view?

A:Phonology

B:morphology

C:phonetics

D:syntax

答案: phonetics

3、 Which statement of the following is not true?

A:A good foreign language teacher solely depends on his/her 最新资料欢迎阅读

2

command of the language.

B:To give a concise definition of language has always been

difficult for linguists and philologists.

C:Much of human behavior is influenced by their

experiences.

D:The way language teachers teach in the classroom is to

some extent influenced by the way they learned languages.

答案: A good foreign language teacher solely depends on

his/her command of the language.

4、 The answer to the question:“What is language?” is NOT

the basis for____?

A:Syllabus design

B:teaching methodology

C:teaching procedures

D:learning procedures

答案: learning procedures

5、Language can be seen as a whole with three dimensions.

Which of the following is not one of the three dimensions?

A:sytax

B:form

C:meaning

D:use 最新资料欢迎阅读

3

答案: sytax

第二章

1、Linguistic Competence is concerned with __ , its form

and meaning.

A:the knowledge of the language itself

B:the appropriate use of the language

C:communicative breakdown

D:link units of speech together

答案:the knowledge of the language itself

2、Of the following __ does not belong to the Three

principles of CLT.

A:communication principle

B:fluency principle

C:task principle

D:meaningfulness principle

答案:fluency principle

3、There are __ Versions of CLT.

A:Five

B:four

C:Three

D:Two 最新资料欢迎阅读

4

答案:Two

4、There are __ interconnected characteristics as a

description of CLT.

A:seven

B:six

C:five

D:four

答案:seven

5、CLT suggests a focus on all of the components

(grammatical, discourse, functional, sociolinguistic, and

strategic) of __ .

A:pragmatic

B:authentic

C:communicative competence

D:complementary principles

答案:communicative competence

第三章

1、Four dimensions of teaching and learning tasks

represented by the“four eyes”: Involvement, __ , Induction,

Incorporation.

A:Inquiry.

B:Research. 最新资料欢迎阅读

5

C:Quest.

D:Review.

答案:Inquiry.

2、A task is an activity which requires learners to use

language, with emphasis on __ , to attain an objective.

答案:meaning.

3、In a traditional language classroom, the teaching focus

is often on __ rather than functions.

答案:forms.

4、Tasks are activities where the target language is used

by the learner for a __ purpose in order to achieve an outcome.

答案:communicative

5、TBLT is a very __ form of teaching and learning.

答案:flexible.

第四章

1、Knowledge of grammar is viewed as one of the many

components which underlay the notion of ____.

A:spoken competence

B:communicative competence

C:writing competence

D:listening competence

答案:communicative competence 最新资料欢迎阅读

6

2、The deductive method gets straight to the point and can

therefore be ___.

A:negative

B:difficult

C:time-saving

D:low-effective

答案:time-saving

3、Which is not the problems and difficulties for grammar

teaching?

A:Over emphasis on grammar

B:Dull presentation

C:Lack of practice

D:Understanding sentences easily

答案:Understanding sentences easily

4、The principle of teaching grammar is______.

A:single

B:reproductive

C:arbitrary

D:unknown

答案:reproductive

5、Grammar can help us to _ what we read and hear. 最新资料欢迎阅读

7

A:ignore

B:confuse

C:forget

D:understand

答案:understand

第五章

1、In general, words can be divided into two groups, they

are __ words.

A:receptive; productive

B:notional; function

C:active; passive

D:single-morpheme; compound

答案:

2、Style, known as the level of formality, as well as styles

such as humorous, ironic, literary, etc. Here are four words,“children, nippers, offspring and kids”, the children can be