智慧树知到《英语教与学(吉林联盟)》章节测试答案

  • 格式:doc
  • 大小:12.08 KB
  • 文档页数:23

智慧树知到《英语教与学(吉林联盟)》章节测试答案

第一章

1、 The __ view sees language as a linguistic system made up of various subsystems:

from phonological, morphological, lexical, etc.

A:functional

B:structural

C:interactional

D:cognitive

答案: structural

2、 Which of the following subsystem does not belong to Structural view?

A:Phonology

B:morphology

C:phonetics

D:syntax

答案: phonetics

3、 Which statement of the following is not true?

A:A good foreign language teacher solely depends on his/her command of the

language.

B:To give a concise definition of language has always been difficult for linguists

and philologists.

C:Much of human behavior is influenced by their experiences.

D:The way language teachers teach in the classroom is to some extent influenced by

the way they learned languages.

答案: A good foreign language teacher solely depends on his/her command of the

language.

4、 The answer to the question: “What is language?” is NOT the basis for____?

A:Syllabus design

B:teaching methodology

C:teaching procedures

D:learning procedures

答案: learning procedures

5、Language can be seen as a whole with three dimensions. Which of the following

is not one of the three dimensions?

A:sytax

B:form

C:meaning

D:use

答案: sytax

第二章

1、Linguistic Competence is concerned with __ , its form and meaning.

A:

the knowledge of the language itself

B:

the appropriate use of the language

C:

communicative breakdown

D:

link units of speech together

答案:

the knowledge of the language itself

2、Of the following __ does not belong to the Three principles of CLT.

A:

communication principle

B:

fluency principle

C:

task principle

D:

meaningfulness principle

答案:

fluency principle

3、There are __ Versions of CLT.

A:

Five

B:

four

C:

Three

D:

Two

答案:

Two

4、There are __ interconnected characteristics as a description of CLT.

A:

seven

B:

six

C:

five

D:

four

答案:

seven

5、CLT suggests a focus on all of the components (grammatical, discourse, functional,

sociolinguistic, and strategic) of __ .

A:

pragmatic

B:

authentic

C:

communicative competence

D:

complementary principles

答案:

communicative competence

第三章

1、Four dimensions of teaching and learning tasks represented by the “four eyes”:

Involvement, __ , Induction, Incorporation.

A:

Inquiry.

B:

Research.

C:

Quest.

D:

Review.

答案:

2、A task is an activity which requires learners to use language, with emphasis on

__ , to attain an objective.

A:

form.

B:

meaning.

C:

context.

D:

grammar.

答案:

3、In a traditional language classroom, the teaching focus is often on __ rather

than functions.

A:

grammar.

B:

contexts.

C:

vocabulary.

D:

forms.

答案:

4、Tasks are activities where the target language is used by the learner for a __

purpose in order to achieve an outcome.

A:

communicative

B:

educational

C:

expansive.

D:

conversational.

答案:

5、TBLT is a very __ form of teaching and learning.

A:

tractable.

B:

manageable.

C:

flexible.

D:

compliant.

答案:

第四章

1、Knowledge of grammar is viewed as one of the many components which underlay the

notion of ____.

A:spoken competence

B:communicative competence

C:writing competence

D:listening competence

答案:

2、The deductive method gets straight to the point and can therefore be ___.

A:negative