冲刺版高考英语一轮基础习选题 Unit 4 Global warming(含解析)新人教版选修6【精】

  • 格式:doc
  • 大小:56.50 KB
  • 文档页数:8

最新审定版试题

欢迎下载! Global warming

李仕才

一、阅读理解。

Robots industry is developing so rapidly that there is no denying that we may

one day find ourselves surrounded by robots.

The humanoid (human like) robots with two legs such as Honda Motor Co. Ltd’s

ASIMO would likely have an easier time climbing up stairs inside homes than a robot

that moves on wheels, developers say.

But it will be some time before such devices make their way into people’s homes.

“They may look smart, but they are still quite stupid, ” Shimoyama said. “I

don’t think they will ever be as smart as humans. ”

While safety is an obvious concern, robots also need to be sensitive to people’s

needs. Researchers at Fujitsu Frontech Ltd and Fujitsu Laboratories responsible for

developing “Enon”, a guide and patrol (巡逻) robot designed for use in shopping

malls and corporate facilities (公共场所), are working on this.

Enon, which has a humanoid upper body but no legs, is equipped with a touch screen

on its chest and space in its stomach to carry loads weighting up to 10 kg.

In guide mode, it will check a newer and approach the person with a nod and a

greeting: “Are you a visitor? Hello. ”

Visitors requiring directions can point to icons (图标) displayed on Enon’s

chest screen. If the restroom icon is pressed, the screen will display a map that

shows the way.

The robot will then face and point in the direction of the restroom, although

it won’t actually walk the visitor there. Enon is now in use at four locations in

Japan, including a shopping mall near Tokyo. The main goal is to make it more helpful

for the elderly.

“People who work in the transportation sector often ask whether we can build

a robot that will find elderly people who look lost in train stations, and ask them

if they are all right, ” said Toshihido Marita, director of Fujitsu Laboratories 最新审定版试题

欢迎下载! Ltd’s autonomous system laboratory. “Actually that is hard to do, very hard, ”

he said.

【文章大意】机器人产业发展得如此迅速, 在本文中作者介绍了名叫“Enon”的机器人, 它被广泛应用在商场、医院等公众场所。

1. What can we know about robots according to the text?

A. They will replace human one day.

B. They are difficult to control.

C. They can do whatever humans do.

D. They will be widely used in our life.

【解析】选D。推理判断题。文章首段提出“Robots industry is developing so rapidly

that there is no denying that we may one day find ourselves surrounded by robots. ”然后在下文详细介绍了几种机器人, 由此判断选D。

2. What does Shimoyama think of robots?

A. Safe. B. Friendly.

C. Stupid. D. Kind-hearted.

【解析】选C。细节理解题。根据第四段中“They may look smart, but they are still quite

stupid, ”可知他认为机器人很愚笨, 故选C。

3. What is people’s concern about robots?

A. Safety. B. Appearance.

C. Weight. D. Size.

【解析】选A。细节理解题。根据第五段中“While safety is an obvious concern, robots

also need to be sensitive to people’s needs. ” 可以判断安全是人们关注的一个问题, 故选A。

4. What can be the best title for the passage?

A. The disadvantages of robots.

B. The development and use of robots.

C. The benefits that robots bring.

D. The history of robots.

【解析】选B。主旨大意题。文章首先介绍了机器人的迅速发展, 然后介绍了几种用来帮助人们的机器人, 由此判断文章主要介绍机器人的发展和使用, 故选B。 最新审定版试题

欢迎下载!

二、单句语法填空

1.Father is strongly opposed to ________ (go) shopping on Sunday because the

streets and supermarkets are full of people.

答案:going be opposed to ... “反对……”,其中to为介词,其后应接名词、动名词作宾语。

2.The prices of this kind of wine ranged ________ ten yuan ________ 100 yuan

per bottle.

答案:from; to range from ... to ... “在某范围内变化”。

3.Though he is less than one year old, he is strong enough to walk ________

(steady).

答案:steadily 副词作状语,在句中修饰动词walk。

4.Do you know how the accident came ________ ?

答案:about e about “发生”。

5.With Spring Festival approaching, prices of fruit and vegetables ________

(go) up.

答案:have gone go up “上升;增长;升起”。

6.Quantities of money ________ (spend) in bringing up the children since they

were married.

答案:have been spent “a quantity of+名词”作主语时,谓语动词与名词的数保持一致;而“quantities of+名词”作主语时,谓语动词用复数。且由since可知应用现在完成时,再根据money与spend之间的被动关系,故填have been spent。

7.How many times do you dine out per week ________ average?

答案:on on average “平均起来;平均来说”。句意:你平均每周在外用餐多少次?

8.Under these ________ (circumstance), what matters most is not only our

persistence but also our attitude.

答案:circumstances under these circumstances “在这些情况下”。

9.The gap between the rich and the poor has a ________ (tend) to bee wider and

wider.

答案:tendency 由设空前的a可知,应填名词形式,tendency “趋势;倾向”。

10.The heavy snow can easily result ________ many accidents in winter.

答案:in result in “导致”。

三、完形填空。

When I was young, like you, I had a dream. But my dream wasn't like that of