2012年英语中考模拟试题14

  • 格式:doc
  • 大小:313.50 KB
  • 文档页数:10

2012年英语中考模拟试题14

听力部分(25分)

一、听对话回答问题(共5小题,计5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What does the woman advise the man to do?

A. To do exercise B. To stay at home C. To watch TV

答案:A

2. What is the price of the two pairs of the jeans?

A. £20 B. £60 C. £100

答案:B

3. Where does this dialogue happen?

A. On the plane B. At the airport C. In the hotel

答案:B

4. What does the man probably do?

A. A player B. An actor C. A host

答案:B

5. Which bill has just arrived?

A. The water bill B. The electricity bill C The bill of sale

答案:A

二、听对话,回答问题(共6小题,计12分)

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

6. How old was the strange man who came to look for Jane ?

A. 33 years old B. 41 years old C. 50 years old

答案:B

7. Why didn’t the man know if the stranger wore the glasses?

A .He forgot it B. He was tired and sleepy C. He had poor eyesight

答案:B

8. What did the stranger leave for the woman?

A. A note B. Something important C. Nothing

答案:C

听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

9. What kind of pizza does the woman want?

A.Small seafood B. Large seafood C.Medium seafood

答案:B

10. How soon can the woman get what she wants?

A. An hour later B. Thirty minutes later C. An hour and a half later

答案:B

11. Where does this conversation take place?

A. At a pizza store B. On the phone C. At home

答案:A

三、听独白,回答问题(共4小题,计8分) 听下面一段独白,并按独白上的要求在试卷上完成任务。你可以边听边完成任务,然后你会看到与独白相关的4个问题和相关的选项。请从每个问题A、B、C三个选项中选出最佳选项。听独白前,你有20秒钟的时间阅读有关材料和4个小题。听完独白后,你有20秒钟的时间来选择有关选项

12. Which one is the North Star?

A. Star B B. Star C C. Star F

答案:A

13. Which shape of the seven stars is a .

A. bowl B. handle C. dipper (斗)

答案:C

14. Which two stars are called “pointers”?

A. Star7 and North Star B. Star6 and Star7 C. North Star and Star6

答案:B

15. Which of the following statements is Not right?

A. The seven stars are as bright as the North Star.

B. The North Star is a good guide when you lose the direction at night .

C. It’s easy to find the North Star at night.

答案:A

笔试部分(95分)

四、单项选择题(共15小题,计15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项.

16. The underlined part in the word “pronounced” is pronounced as ?

A. ∕d∕ B. ∕Id∕ C. ∕It∕ D.∕t∕

答案:D

17. They have sold the trousers your size.

A. out ;in B. off ;with C. away ;of D. on ;in

答案:A

18.You are looking upset- not bad news, I am afraid.

A. / B. a C. an D. the

答案:A

19. —How was the World Expo 2010 Shanghai ?

— . The Chinese did . The whole world now know China better.

A. wonderfully ; wonderful B. wonderful ; wonderfully

C. successful ; successful D. Excitingly; excitingly

答案:B

20.Kathy always cares what others say so much that she loses her own idea.

A. about B. much C.little D.of

答案:A

21. —What a hot day! Have you had a drink?

— Yes. But I’d like to have drink after work.

A. another B. other C. one D. it

答案:A

22.Some of the students are afraid of the teachers strict with them

A. which are B. that is C. who are D. who is 答案:C

23. — Are you going to Beijing by air?

— It’s fast, but expensive. So I’m not sure. I take a train.

A. may B. will C. must D. should

答案:A

24. —Dad, I want to buy this book. It is good but not too .

—Let me see--- It is really a useful dictionary. And the price is . OK,

I will buy it for you.

A. high /low B. expensive/cheap C. high/cheap D. expensive/low

答案:D

25. — Amy, how long does it take to fly to Japan?

— Sorry, I don’t know, but I can telephone my mother to it for you.

A. look B. see C. find D. check

答案:D

26. — Whom would you like to be your monitor, Lucy or Mary?

— I think Lucy would be .

A. better B. good C. best D. the better

答案:D

27.Where do you think ? I can’t find her anywhere.

A. has she gone B. has she been C. she’s gone D. was she

答案:C

28.The river smells terrible. People dirty things into it .