知识应用自测(Unit4

  • 格式:doc
  • 大小:59.00 KB
  • 文档页数:6

33 [知识应用自测] 答题向导

Ⅰ.根据句意和首字母提示补全单词

1.Jenny got her r card yesterday.

答案:report

2.F of all we have to finish our homework.

答案:First

3.Can you take a m for my teacher?

答案:message ←take a message for...

捎口信给„„

4.Mother was m at me when she knew I broke the window.

答案:mad

5.Mary said that she got n when she was asked to answer

questions.

答案:nervous ←生某人的气be mad at...

6.Please give me your r when you get the letter.

答案:response ←get the letter收到信

7.After he took the medicine,he felt much b .

答案:better

8.Marcia said she was going to give a s party for Lana.

答案:surprise

Ⅱ.词组互译

9.soap opera

答案:肥皂剧

10.surprise party

答案:惊喜派对

11.first of all

答案:首先,第一

12.do well in

答案:在某些方面做得好

13.pass on

答案:把„„传给„„

14.擅长于

答案:be good at

15.对„„恼火

答案:be mad at

16.年终考试

答案:end-of-year exam

17.恢复、克服

答案:get over

18.宁愿„„不愿

答案:prefer...to

Ⅲ.改错:下列各句中均有一处错误,请找出并改正 ←much 可用来修饰形容词、副词的比较级。

19.Trees grow under the sunshine.

A B C D

答案:C改为in 在太阳底下应用介词in。

20.The monkeys droped the basket and ran away.

A B C D

答案:B改为dropped ←注意这类动词过去式的写法。

drop—dropped

plan—planned 34 21.I can’t find my key somewhere.

A B C D

答案:D改为anywhere 在否定句和疑问句中,应用anywhere。 ←想一想somewhere与anywhere用法上的区别。

22.Soon or later I’ll get there.

A B C D

答案:A改为Sooner sooner or later为固定搭配。 ←sooner or later 意思是“迟早”。there与here 前不需要任何介词。

23.What an interesting work it is!

A B C D

答案:B去掉an work作名词时,为不可数名词。 ←想想work与job的区别。

24.Can you teach yourselfs English?

A B C D

答案:C改为yourselves yourself的复数为yourselves。

25.You’d better not to play here.

A B C D

答案:C改为not had better的否定形式为had better not+动词原形。

26.The room is much too small to not live in.

A B C D

答案:D改为live in “too...to”结构中,不用not。

27.It’s too hot. Can you keep the door opened?

A B C D

答案:D改为open

28.Perhaps there are some danger animals.

A B C D

答案:C改为dangerous

Ⅳ.将下列句子变成间接引语 ←teach onself意思是“某人自学”。

29.“I am mad at Marcia,”she said.

答案:She said she was mad at Marcia.

30.“I am having a party for Lana,”she said.

答案:She said she was having a party for Lana.

31.“I go to the beach every Saturday,”he said.

答案:He said he went to the beach every Saturday. ←请认真考虑直接引语变间接引语的规则。

32.“I will call you tomorrow,”he told me.

答案:He told me he would call me the next day.

33.“I can speak three languages,”she said.

答案:She said she could speak three languages.

34.“You should become careful,”his father told him.

答案:His father told him he should become careful.

35.“I can finish it in half an hour,”she told me.

答案:She told me she could finish it in half an hour.

36.“The train is leaving in a moment,”her friend told her. ←tomorrow在间接引语中该变为什么呢? 35

答案:Her friend told her the train was leaving in a moment.

37.“The earth goes around the sun,”the teacher said.

答案:The teacher said the earth goes around the sun. 如果从句表示的是客观真理,则时态还是用一般现在时。

Ⅴ.选择填空 ←如果从句描述的是客观真理,其句子时态要用一般现在时。

38. hard-working student he was!

A.How B.How a

C.What a D.What

答案:C 这是一个用what引导的感叹句:What a hard-working

student!

39.My father can three languages—Chinese,English and

Japanese.

A.say B.speak C.tell D.talk

答案:B 该题考查speak的用法。表示使用语言,用speak。 ←感叹句的构成:

What+(a/an)+形容词+名词+主语+谓语+其他!

How+形容词/副词+主语+谓语+其他!

40.Can you your photo to the party tomorrow?

A.carry B.take C.bring D.pass

答案:B 考查动词take的用法。take...to...“把„„带到„„”。 ←想一想动词take的用法。

41.I’m sorry.I forgot the good news on to all of you.Now,I’ll tell

you.

A.pass B.passing C.to pass D.passed

答案:C 考查动词forget的用法。forget to do sth.意思是“忘记去做某事”。该题中“I’ll tell you”提示,应用forget to pass。 ←forget to do与forget doing有什么区别呢?

42.It is not right other’s homework.

A.copy B.copying C.to copy D.copies

答案:C It’s not right to do sth.意思是“干某事是不好的”。 ←It’s not right to do sth.意思是“干某事是不正确的”。

43.Tim to have a party for her friends tomorrow.

A.is going B.will be

C.was going D.would

答案:A 该句的时间状语是tomorrow,因此句子用一般将来时。 ←时间状语是tomorrow,所以句子用一般将来时,be going to+动词原形。

44.If you use mobile phone in the class,the teacher will .

A.take it away B.take it off

C.take it up D.take away it

答案:A 该句意思是:如果你上课用手机,老师就会收走它。因此选择take it away,代词it应放在away的前面。 ←用take away“把„„拿走”时要注意什么?

45.He said he a telephone call to his friend at 9:00 on Sunday

night.

A.made B.was making

C.makes D.is making

答案:B 句子中的“at 9:00 on Sunday night”提示应该使用过去进行时was(were)+doing,因此答案是was making。 ←表示在具体的时间做某事时,常用进行时。

46.Many young people like in a big river in summer.

A.swimming B.swiming

C.to swimming D.go swimming