江西省玉山县一中2018-2019学年高一英语上学期期中试题
- 格式:doc
- 大小:106.00 KB
- 文档页数:12
2018-2019学年江西省上饶中学高一上学期期中考试英语试卷(实验、重点班)本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分第Ⅰ卷第一部分: 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分))听下面5段对话。
每段对话后有个一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍1. Why is Ann so upset?A. She failed one of her exams.B. She is worrying about other lessons.C. She has no time to do her math homework.2. What type of food does the woman eat?A Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food.3. What will the man probably do to sta y warm?A. Use a blanket.B. Turn on the heater.C. Drink some hot chocolate.4. What are the speakers mainly talking about?A. The man's career. B The man's travel plan. C. The man's plan after graduating.5. What are the speakers' opinions about the painting?A It's simple. B. It's colorful. C. It's complex.笫二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
应县一中高一年级期中考试英语试题2018.10时间:120分钟满分:150分命题人:第一部分听力(共两节,每题1分,满分20分)第一节听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. Where are they talking most probably?A. In a restaurant.B. In the woman’s house.C. In a food store.2. When should the man check in?A. At 8:00.B. At 8:30.C. At 9:00.3. What is the relationship between the two speakers?A. Teacher and student.B. Boss and employee.C. Father and daughter.4. What happened in Linda’s hometown yesterday?A. A big fire.B. A flood.C. An earthquake.5. What will Mr.Black have?A. Cakes and ice cream.B. Coffee with no sugar.C. Just a cup of tea. 第二节听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6和第7两个小题。
6. Whom will the woman visit?A. Her friends.B. Her brothers.C. Her parents.7. What will Jack do for the woman?A. Do some work.B. Take care of her cat.C. Pack her things.听第7段材料,回答第8至9题。
江西省铅山县一中2018-2019学年高一英语上学期期中试题考试时长:120分钟总分:150分第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题 1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What will Peter do later?A. Take a bath.B. Do the laundry.C. Make a call.2. Where is Tina?A. In the park.B. In the garden.C. In the bedroom.3. What does the man mean?A. Jenny needs less time to do it.B. Jenny needs one hour to do it.C. The re st don’t want to do it.4. What does the man want?A. A blue sweater.B. A purple sweater.C. A blue coat.5. What does the man advise the woman to do?A. Count numbers.B. Try some pills.C. Listen to some rock music.第二节(共15小题:每小题 1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the news about?A. A match.B. A party.C. A concert.7. What are they going to do tomorrow?A. Do some shopping.B. Go to Helen’s Park.C. Prepare some food.听第7段材料,回答第8至10题。
长春外国语学校2018-2019学年第一学期期中考试高一年级英语试卷I. 听力(共两节, 满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.What does the man want the woman to do?A. Buy a wallet.B. Help him pay.C. Gain a degree.2.How will the man go to New York?A. By plane.B. By train.C. By ship.3.Where does the conversation take place?A. By the lake.B. In the garden.C. At the restaurant.4.What is the man doing?A. Making a plan.B. Complaining.C. Asking for advice.5.What does the man mean?A.He will get up at once.B.He will get up at 7:20.C.He’s missed the late bus.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.What does the woman find difficult?A. Grammar.B. Spelling.C. Pronunciation.7.What can we know about the man?A.He is good at spelling.B.He is satisfied with his progress.C.He learned English in grade school.8.What are the speakers mainly talking about?A.English learning.B.The teaching method.C.The importance of math.听第7段材料,回答第9至11题。
2018-2019学年度第一学期高一年级期中考试(本试卷考试时间为130分钟,满分150)听力理解(共三节,满分15分)疑问句翻译(共3个小题,每小题1分,满分3分)1 我们以前在哪儿见过吗?2 你对这本书印象如何?3 你的新办公室在几楼,三楼还是四楼?第二节回答问题(共3个小题,每小题2分,满分6分)你将听到一段对话,并附有3个问题。
请根据对话内容,回答这三个问题,将答案写在答题卷上标号为4-6的空格中。
4_________________________________________________5_________________________________________________6_________________________________________________第三节故事复述(6分)你将听到一段独白。
请根据试卷上的提示,将这段独白的主要内容复述出来,写成一段文字,填写在答题卡上标号为7的空格中。
7_____________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________ _________________________________阅读理解(共两节,满分40分)(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AAre you worried about moving up to senior high school(高中)?It can be a new experience,but you shouldn’t worry. We’ve put together a guide on how to survive the first week.You’re not alone!Remember everybody else in your year is on the same boat. They may not realize it,but they’re just as nervous as you are. Moving to senior high s chool is an opportunity,not a problem. Things are different and all you need to do is b e polite and learn the new rules.Teachers are ready to help!If you’re unsure what to do or are worried about anything then you had better ask for help. Teachers are probably the best p eople to turn to as they’re experienced in helping new students. Some senior high schools also have a “friends system”.If your school has this,then you will be paired with an older student. They will look ou t for you and help you if you have any problems or questions. All changeThere are lots of differences between junior high school and s enior high school. You’ll have a homework diary or a student planner. You will have your lessons with different teachers in different rooms. You will have homework for different subjects on different days,so make sure you get organized. Make sure you have acopy of your school timetable written down so you know whic h rooms your classes are in and on which days you will have your different subjects.Other pointsIf you’ve got an elder brother or sister at the school then ask t hem for advice.Be yourself!It sounds simple,but people will know you much better if you just act naturally. Having early nights makes a difference and you’ll find it easier to get up in the morning!21.Which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?A.Other students have similar feelings to yours.B.Other students have to learn boating with you.C.Other students will help you solve your problems. D.Other students will teach you politeness and new rules. 22.The new students turn to teachers first when having prob lems because .A.teachers won’t blame them as parents doB.teachers are good at helping solve problems C.teachers are equal to every studentD.parents are too busy to help them23.Which of the following is true about the CHANGES?A. You will have your lessons with the same teacherB. You will not have homework for different subjectsC. A copy of your school timetable would not helpD. There are lots of differences between junior and senior high school24. According to the author, you can do all the following EXC EPT _________ .A.You can act in a natural way.B.You should go to bed early enough.C.You must focus on dressing properly.D.You may ask your elder brother or sister for advice.Hi, my name is Ethan King and I love the game of soccer. In t he summer of 2009, at age 14, I went to northern Mozambiqu e(Africa) with my dad to help repair water wells(井) in local vill ages. I took my soccer ball along. I thought I might be able to play with the local kids. When we arrived at the village of Ntett e, I threw out my ball and soon, 50 kids were playing .Many of these kids had never had the chance to enjoy playing soccer with a real ball. For me, it’s no big deal to play soccer with a r eal ball. I do it all the time.I’ve discovered that many kids in poor countries want to play s occer, but they can’t because they don’t have a ball. I have se veral soccer balls in my house. I thought that these kids would enjoy this soccer ball far more than me. So, I gave my ball to them.As we prepared to leave, one of the boys brought the soccer ball back to me. I said to him, “No, this is yours. I gave it to yo u.” He laughed and cheered! I loved seeing that they had a re al ball to play with.Every kid who loves the game of soccer deserves(值得) to play. Every kid who loves the game of soccer deserves his or her own ball. And that’s why I started Charity Ball in 2010. It provides new soccer b alls for kids in poor communities around the world.25. Ethen is__________ years old nowadays.A. fourteenB. twenty-twoC. twenty-threeD. twenty-four26. When Ethan left Ntette,__________.A. he made a soccer ball for the village boysB. he gave his soccer ball to the village boysC. one of the village boys gave him a handmade soccer ballD. he gave the village boys some money to by soccer balls27. What do we know about Charity Ball?A. It collects old soccer balls.B. It trains kids who love soccer.C. It started when Ethan was 14 years old.D. It gives new soccer balls to kids in poor communities.28. We can learn from the passage that Ethan is ___________.A. kindB. talentedC. braveD. carefulCWhat time of day can you think most quickly? Are you a morni ng person? Or does it take you a few hours to get your brain (脑)going? A lot of recent research suggests that we should pay a ttention to our body clock. It can tell us what time of day we can perform(表现) best at.Many people work best later in the morning. This is because t he body’s temperature takes time to rise through the day. Taki ng a warm shower when you wake up can help your body’s te mperature rise quickly.But everyone’s body clock is different and some are special. Morning people will get up early and work better early in the d ay. Evening people will work later but work better towards the end of the day.Research shows that we’re better at some activities at certain times of the day. Physical performance (体能) is at its best between 3 pm and 6 pm, so it’s better to exer cise later in the day.Between noon and 4 pm, people begin to pay less attention. T his is because we think less quickly after a big meal. Researc h also shows we become sleepy around 2 pm. This is why pe ople in Spain take a short sleep in early afternoon.Finally, it is best to eat when we’re active. This allows our bod y to burn calories (卡路里) better and stops our blood sugar levels (血糖)from getting too high.29. ________ can tell us what time of day we can perform best at.A. Morning peopleB. A warm showerC. Our body temperatureD. Our body clock30. What is the best time for physical performance?A. Between 3 pm and 6 pm.B. Between 7 pm and 10 pm.C. Between noon and 4 pm.D. Between 5 am and 8 am.31. Why is it best to eat when we’re active?A. Because eating makes the brain unable to think quickly.B. Because it makes our blood sugar levels higher.C. Because our body can burn more calories.D. Because our body needs a short sleep.32. What is the best title (题目)for this article?A. How can we work betterB. The best time to exerciseC. How can we keep healthyD. The best time to do somethingDLondon’s Chinese community(社区) dates back to the 18th century,when a small number of Chinese sailors moved to the city to work in Lime house,east London. As time went on,other Chinese people came to this area and Lime house bega n to be known as “Chinatown”.At the start of the 20th centur y,there were just 545 Chinese people in Britain. However,this situation changed greatly after the Second World War. At this time,many farmers in Hong Kong lost their jobs,and decided to move to London. In the 1950s,a small Chinese restaurant opened in central London. Many B ritish people visited it and said that Chinese food was wonderf ul. Suddenly,Chinese restaurants started opening in every part of the city. I nstead of too little work,the new Chinese immigrants(移民) now found that they had too much. Most of the new immig rants enjoyed their life and the chances they were offered. Ma ny asked their friends and relatives to join them from their ho metowns,and a lot of families were reunited again at this time.As time went by,London’s Chinese community became more and more succes sful. The sons and daughters of the first restaurant workers,encouraged by their parents,studied very hard at school and university. And most got highl y paid jobs. As a result,increasing numbers of Chinese families left Chinatown and m oved to the more expensive places. Chinatown,however,is still as lively as ever,and a must see for every visitor to London.33.What does the author mean by the underlined sentence i n Paragraph 1?A.Lime house was influenced by World War Ⅱ.B.The number of Chinese people in Britain increased after t he war.C.Many Hong Kong farmers lost their jobs because of the w ar.D.The new immigrants found it hard to find jobs during the w ar.34.Which of the following statements is NOT true? A.Before the 20th century,“Chinatown” in London was still very small.B.In the 1950s,Chinese food became quite popular in Britain.C.Most of the new immigrants could find a job in the 1950s. D.With the help of the British government,Chinatown was very successful.35.According to the passage,now most of the Chinese living in London .A.are cleverB.work long hoursC.have highlypaid jobsD.live an unhappy life第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2018-2019学年度高一年级期中考试试卷分值:100 考试时间:100分钟第一部分听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What will Peter do later?A. Take a bath.B. Do the laundry.C. Make a call.2. Where is Tina?A. In the park.B. In the garden.C. In the bedroom.3. What does the man mean?A. Jenny needs less time to do it.B. Jenny needs one hour to do it.C. The rest don’t want to do it.4. What does the man want?A. A blue sweater.B. A purple sweater.C. A blue coat.5. What does the man advise the woman to do?A. Count numbers.B. Try some pills.C. Listen to some rock music.第二节(共15小题:每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the news about?A. A match.B. A party.C. A concert.7. What are they going to do tomorrow?A. Do some shopping.B. Go to Helen’s Park.C. Prepare some food.听第7段材料,回答第8至10题。
内蒙古太仆寺旗宝昌一中2018-2019学年高一英语上学期期中试题第Ⅰ卷( 共85分)第一部分阅读理解(共两节,共40分)第一节(共15小题,每小题2分,共30分.)AMr.Weeks is fifty years old. He has taught maths in a middle school for twenty years.He works and always comes to his office on time. He hopes his students will be honest and he is strict with them. Some of his students have become famous persons, but they still remember him and often write to him. Of course the man is proud of them.This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told about him,but the others didn’t know about him.On the first day of school he told the students how to be an honest person.He gave them some examples and said,“I don’t like telling a lie.”Before class was over, he told all his students to finish Exercise 8 in Lesson 1.The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked,“Who has finished Exercise 8?” A few students raised their hands.He shook his head and said,“Open your workbooks and see if there is Exercise 8 in Lesson 1.”The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.1. The students still remember Mr.Weeks because_____.A. he taught them maths and something important as well.B. he was a famous personC.he was an old teacherD.he was never late2 What is Mr. Weeks proud of ?A. All his students have become famous persons .B. All his students often write to him.C.Some of his students have been famous.D.He has been a teacher for twenty-six years.3.Mr.Weeks told his students to finish Exercise 8 in Lesson 1 because _____.A. it was very interestingB. he wanted to know if they were honestC.it was very importantD. he wanted to give them a maths exampleBI loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it when Mother sat doing letters.Looking at the ink bottle,pens and white paper, I decided that the act of writing must be the most wonderful thing in the world.Years later,during her final illness,Mother kept different things for my sister and brother.“But the desk,”she said again,“is for Elizabeth.”I never saw her get angry, and never saw her cry.I knew she loved me, and she showed it in action.But as a young girl,I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.They never happened and a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”,but she lived “on the surface”.As years went by, I had my own family.I loved my mother and thanked her for our happy family.I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way that she did forgive (原谅)me.I posted the letter and waited for her answer. It didn’t come.It seemed that nothing happened.I couldn’t be sure that the letter had even got to her.I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.Now the present of her desk told me that she was pleased that writing was my chosen work, though she had never been able to. I cleaned the desk carefully and found some papers inside...a photo of my father and a letter,folded and refolded many times.Give me an answer ,my letter asks, in any way you choose.Mother, you always chose the act that speaks louder than words.4.The writer began to love her mother’s desk ____ .A. After Mother diedB.when she was a childC before she became a writerD.when Mother give it to her5.The passage shows that Mother____.A. was too serious about everything her daughter had doneB. was cold on the surface but kind in her heart to her daughterC.cared much about her daughter in wordsD. wrote to her daughter in careful words6.The word “gulf” in the 4th paragraph means ____.A.deep understanding between the old and the youngB.part of the sea going far in landC.free talks between mother and daughterD.different ideas between mother and daughter7. What is the best title for the passage?A. My Letter to MotherB.Mother and ChildrenC.My Mother’s DeskD.Talks Between Mother and MeCI had been a happy girl until one day when I was fifteen months old. One of my eyes was badly hurt in an accident. I lost the sight of the eye, with an ugly scar(伤疤)around it.Children refused to play games with me. It made me very terrible.I always walked,looking at the floor, so that people would not see the ugly face.My mother encouraged me to be brave. She told me,“Alice, hold your head up high and face the world. If you do , it will be OK, and people will see your beautiful soul.”Mum’s words meant different things to me over the years.As a little child, I thought Mum meant,“Be careful, or you will fall down.”When I grew up,I still wanted to look down to hide my shame.She repeated these words whenever I wanted to hide.Mum’s words helped me realize that I should look at people in the eye and let them know me. When I tried, I found people were friendly to me.In high school, I worked hard at my lessons and succeeded in my studies. Everybody began to like me and I had some friends. However, I still felt sorry about my scar and my ugly face. Sometimes, when things got really bad,I would cry to my mum.She was always there for me.She would look at me and said,“Hold your head up high and face the world.Let them see the beauty that is inside.”At university, I felt I had really grown up. I could face everything by myself whether it was good or bad. I became confident.I took part in all kinds of activities. I joined a music club.We held concerts to raise money to help poor children. The club became so famous and I had more friends. Then John, a popular musician, came into my life. He didn’t mind the scar.We soon fell in love with each other. Two years later, we got married.My mother’s words have been encouraging me to face my problems bravely and believe in myself.8.How did she lose the sight of the eye?A.She had a fever.B.She often read in the sun.C.She met an accident.D.She stayed up to play the computer games.9.She walked ,looking at the floor in order to____.A.walk carefullyB. hide her ugly faceC. think about thingsD. get home earlier10.When did she become confident?A. When she was a child.B.When she was in high school.C When she was at university D.When she became a wife.11 The real meaning of the sentence “Hold your head up high”is to____.A.be careful to walkB. walk with your head upC.believe in yourselfD. make you look tallerDJimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago. He has a good heart, but always feared applying for a new job.One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed,he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. When Jimmy finished working on thecar, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him;he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said,“Well, I could take you to the office for your interview. It is the least I could do. Please, I insist.” Jimmy agreed.Upon arrival, Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease(油迹) on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer’s office with disappointed looks on their faces. Finally his name was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked,“Do you really need to be interviewed?”Jimmy’s heart sank. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself.Then the interviewer turned the chair and to Jimmy’s surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. It turned out he was the General Manager of the company.“Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped in this office. I just know you would be a trustworthy(值得信任的) worker. Congratulations!”Jimmy sat down and they shared a cup of well--deserved coffee as he landed himself a new job.12.Why did Jimmy apply for a new job?A.He was bored with his job.B.He was out of work.C.He wanted a higher position.D.He hoped to find a better boss.13.What did Jimmy see on the way to the interview?A.An old man’s car broke down.B.A friend’ car had a flat tyre.C.A wild man was pushing a car.D.A terrible car accident happened.14Why did the old man offer Jimmy a ride?A.He was also to be interviewed.B.He need a traveling companion.C.He was thankful to Jimmy.D.He always helped people in need.15What can we learn from Jimmy’s experience?A.Where there is a will, there is a way.B.Good is rewarded with good.C.A friend in need is a friend indeed.D.Two heads are better than one.第二节(共5小题,每小题2分,共10分)根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.How to improve your EnglishLearning English is a continuous process. For tips on how to improve your English , read on.Read English newspapers,books,and magazines. Reading is an active processthat requires your brain to work. When learning a language, much is achieved by speaking, listening and writing. 16____ when you read, you learn new words and will be able to use them.17____ After reading the daily papers, choose one or two articles that stood out among all those that you read, and write down your reactions to them. Read what you wrote afterwards, and check if you made any grammatical errors or would like to improve your work.Read the book version of a movie that you have already seen.18_____Reading the book version means you will find it easier to understand and guess vocabulary, and you can remember it easily since the story is already familiar to you.Teach English to children or friends19_____This also holds true for the English language. When you share and teach English to others, you are able to practice. At the same time, you become more aware of your weak areas.Use English every day. Whatever you are doing , from washing the dishes or taking out the garbage to going to work or to the gym, use English.Take out those new words that you learned and use them. Bring out those new idioms you came across and use them. 20____Learn how to use it in your daily life.As you try to improve your English day by day, you will surely see improvements that are going to “make your day”.A. Open your mouth.B.Keep a news diary.C.But reading is also a great help.D.Listening to songs can help you improve your English.E.The best way to improve something is by teaching it to others.F.If the new knowledge stays inside your head and in your notebooks, it won’t come to life.G.If you are not a serious book reader, reading a story that you are already familiar with will help you move along page by page.第二部分:语言知识运用第一节:完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,并用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
矿产资源开发利用方案编写内容要求及审查大纲
矿产资源开发利用方案编写内容要求及《矿产资源开发利用方案》审查大纲一、概述
㈠矿区位置、隶属关系和企业性质。
如为改扩建矿山, 应说明矿山现状、
特点及存在的主要问题。
㈡编制依据
(1简述项目前期工作进展情况及与有关方面对项目的意向性协议情况。
(2 列出开发利用方案编制所依据的主要基础性资料的名称。
如经储量管理部门认定的矿区地质勘探报告、选矿试验报告、加工利用试验报告、工程地质初评资料、矿区水文资料和供水资料等。
对改、扩建矿山应有生产实际资料, 如矿山总平面现状图、矿床开拓系统图、采场现状图和主要采选设备清单等。
二、矿产品需求现状和预测
㈠该矿产在国内需求情况和市场供应情况
1、矿产品现状及加工利用趋向。
2、国内近、远期的需求量及主要销向预测。
㈡产品价格分析
1、国内矿产品价格现状。
2、矿产品价格稳定性及变化趋势。
三、矿产资源概况
㈠矿区总体概况
1、矿区总体规划情况。
2、矿区矿产资源概况。
3、该设计与矿区总体开发的关系。
㈡该设计项目的资源概况
1、矿床地质及构造特征。
2、矿床开采技术条件及水文地质条件。
2019-2020学年江西省玉山县第一中学高三英语上学期期中试卷及答案第一部分阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AExciting Adventure Options to Choose From!BIRD WALK(Any time of year)-Join us for a private bird walk through our sanctuary(保护区)。
The Bent's grasslands, trees and woods provide great habitat(栖息地)for birds moving from one place to another, such as Warblers, Vireos, Indigo Buntings, Thrushes, Orioles, and more. This walk will be made to the members in your party.Suitable for ages 5 and upProgram Fee:$150NATURE HIKE(Any time of year)-Take a private hike with Bent of the River! Your personal guide will show you notable habitats and wildlife around the center trails. Nature is exciting and always changing, so you never know what we will find along the way! This program is ideal for people who want to enjoy beautiful scenery while hiking.Suitable for ages 8 and upProgram Fee:$150POMPERAUG RIVER EXPLORATION(June and July only)-Many fascinating creatures live in and around the Pomperaug River! During this recreational(休闲的)program, an Audubon naturalist will share the human and natural history of the river and teach you how to catch fish and animals. The Bent will supply you with necessary tools, such as nets, containers, and field guides. Once the animals are caught, we will observe and identify(确定身份)them and learn how they can help show the health of the river before we put them back to the wild.Suitable for ages 8 and upProgram Fee:$150OWL PROWL(January and February only)-Enjoy a special guided adventure in search of one of the most beloved groups of birds-owls(猫头鹰)!We will be prowling for owls on awalk through the grassland and forests in hopes of seeing one of the three owl species known to live in Connecticut: the Great-horned Owl, Barred Owl, or Eastern Screech-Owl.Evening eventSuitable for ages 10 and upProgram Fee:$2251.Which of the programs is suitable for the Browns with a girl of five years old?A.BIRD WALK.B.NATURE HIKE.C.POMPERAUG RIVER EXPLORATION.D.OWL PROWL.2.What will you do with the fish you catch in POMPERAUG RIVER EXPLORATION?A.Find out their health.B.Do a scientific research.C.Cook them as food on the table.D.Set them free back to the river.3.Whom is this text written for?A.Students.B.Teachers.C.Scientists.D.Adventurers.BPaper is one of our oldest, simplest and most important inventions. But it also presents a danger to the world in two important ways. First, the making of paper requires the loss of many millions of trees each year. And worldwide use of paper is expected to double in the next 40 years. Clearly, the planet cannot stand such a high rate of forest loss. The second great problem with paper is what happens once it is no longer useful. A large amount of wastepaper ends up in landfills, where it can produce harmful gases and finally contribute to global climate change.One simple solution can greatly reduce both of these problems: paper recycling. Instead of cutting down trees, recycle existing paper to feed the paper-making process.Paper is mainly made from cellulose (纤维素),which can be used repeatedly in papermaking. Unfortunately, it also means that paper waste takes a surprisingly long time to break down in landfills. So far, trees are the only source(来源) of cellulose that can fill the great demand for paper products. Therefore, recycling paper is simply one of the best ways to save trees. Thanks to advances in processing, recycled paper need not be the dark-color1 edstuff many of us are familiar with. It now can offer the same print performance as non-recycled paper.Effective recycling requires a continuous effort from everyone at all levels of society. The way to begin is with education and understanding. Once enough people realize the need for recycling, more effective recycling systems can be developed.The need is real. The massive loss of trees affects everybody on earth. Everyone should do their part to recycle paper and encourage government and industry to do the same. The world will be a better place for it!4. What can we infer from the text?A. The use of recycled paper will double in 40 years.B. Recycling paper helps relieve global climate change.C. Wastepaper can easily break down in landfills.D. There are not enough landfills for wastepaper.5. What makes recycled paper more acceptable?A. The great demand of trees.B. The low processing cost.C. Its dark-color1 ed feature.D. Its improved print performance.6. What does the author propose?A. Punishing the act of cutting trees.B. Recycling paper.C. Improving recycling system.D. Promoting paper industry.7. How is the text mainly developed?A. By analyzing causes and effects.B. By offering research plans and data.C. By discussing problems and solutions.D. By comparing strengths and weaknesses.CWhen a United Kingdomsupermarket chain promised to move its farms to Net Zero by 2030, it made it clear that the effort would require working on many different fronts. From energy consumption and land - use change to methane emissions (甲烷排放), cattle farming comes with environmental challenges. So even if recent studies suggesting it's possible to cut methane emissions 80% do turn out to be accurate, there's still a very long way to go for most cattle farming to get anywhere close to truly net zero.Organic Valley, when producing milk, might be closer to that goal. It made headlines in 2019 by going 100% renewable (可再生的). Now the company is expanding on that tradition by starting a major loan initiative (贷款计划) to help its farm suppliers adopt renewable energy too.Created with Clean Energy Credit Union, the $ 1 million loan fund will deliver loans at below - marketrates. Specifically, the money will be made available to Organic Valley's 1, 700 farmer members, and can be used for a variety of projects.“We are focused on a whole systems approach to renewable energy, and I'm excited to launch this energy loan fund. From the farm to the shelf, I see renewable energy playing a bigger role in organic food,” said Bob Kirchoff, Organic Valley CEO.“Organic Valley is already helping to protect the environment through organic farming practices, and nowthey re going one step further by supporting the introduction of renewable energy projects for their farmer members,” said Blake Jones, volunteer board chair of Clean Energy Credit Union. “In addition to the environmental benefits, we re eager to help family farmers throughout the world to lower their energy costs.”The world is not short of examples of farmers innovating in the field of renewable energy. What's encouraging about Organic Valley's announcement is the idea of a national brand putting its marketing and financing weight behind such efforts and, hopefully, creating consumer demand that pushes the rest of the industry in this direction too.8. What does paragraph 1 indicate about going net zero for cattle farming?A It is not easy to achieve B. It is common in the UKC. It is an impractical goalD. It meets no challenges9. What is Organic Valley's tradition according to the text?A. Helping farm suppliersB. Using renewable energyC. Having a loan initiativeD. Making headlines annually10. What is Organic Valley's initiative mainly intended to do?A. Reform organic farming practicesB. Make use of environmental benefitsC. Help farmers decrease energy costsD. Shrink the group of farmer members11. What is the author's attitude towards Organic Valley's initiative?A. WorriedB. DoubtfulC. AmbiguousD. PositiveDWhen girls play with cars, they're serious. It was at primary school that Gu Huijing first became interested in cars after watching some car-themed movies. Born in2004 inShenzhen, Guangdong province, Gu decided to major in automobiles (汽车) when she was in junior high.She's driven by interest, but she is also a realist. “I think the future of the automobile industry is bright because we cannot live without food, clothes, houses and cars,” she said.In April, she won first prize at a competition for vehicle maintenance (车辆维修) in Dongguan city, which drew 33 teams from different cities across the province.“I thought it couldn't be that hard to repair cars when I started to take courses, but I was totally wrong,” Gu said. When she started learning in 2019, she was frequently confused by various problems. “And competition within our school is intense, so I had to work extra hard,” she said.Her teacher once tried to persuade her to give up as she was a sophomore (大二学生), and wasn't asknowledgeable as the seniors, and no women had ever been selected for the competition before. “But I insisted that I would carry on,” she said. Finally, her training and hard work won her the only place to stand for her school at the competition.A woman winning first prize in a vehicle maintenance competition became a hot topic on-line, causing heated discussions over gender (性别) and career choices. “Women should not be influenced by old-fashioned thinking, and should do whatever it takes to discover their interests and strengths. There are more possibilities out there,” one netizen wrote.Gu said, “Many people think vehicle maintenance is a job for men. That's wrong. I don't think gender has anything to do with choice of jobs.” “I have a goal and I will work harder to make it happen,” she added. “I will be responsible for my choices.”12. What was a cause of Gu's choosing automobiles as her major?A. The love for automobiles.B. The guidance from her parents.C. The high popularity of automobiles.D. The determination to contribute to society.13. Why did Gu's teacher advise her to quit the competition?A. She lacked the knowledge related to it.B. She had never taken part in a competition before.C. She was unlikely to win the competition.D. Women were not allowed to enter the competition.14. Which of the following best describes Gu Huijing?A. Creative and caring.B. Determined and hard-working.C. Independent and humorous.D. Honest and courageous.15. What would be the best title for the text?A. There Is No End To LearningB. Teenage Girl Wins Car Repair ContestC. Vehicle Maintenance Catches OnD. Taking Challenge Leads To Success第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
定远育才学校18-19学年第一学期期中考试高一实验班英语试卷第Ⅰ卷第一部分:听力(共20小题; 每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. When will the bus leave?A. At 7:00.B. At 7:15.C. At 7:30.2. Which dress does the woman like?A. The yellow one.B. The white one.C. The pink one with white buttons.3. What does the man ask the woman to do?A. Lose weight.B. Go to a movie.C. Have some ice cream.4. Which subject does the woman think is harder?A. Physics.B. Chemistry.C. Chinese.5. Where is the woman going?A. A museum.B. A bank.C. A supermarket.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段材料。
每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
每段材料读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. What is the possible relationship between the two speakers?A. Friends.B. Neighbors.C. Passenger and taxi driver.7. When is the important meeting?A. At about 1:00 p.m..B. At about 2:00 p.m..C. At about 3:00 p.m..听第7段材料,回答第8至第10题。
2018-2019学年江西省上饶市玉山一中高二(上)期中英语试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AIf you want to dine out with your parents in San Francisco,here are the best restaurants for you.Maybeck'sMarina3213Scott St.Telephone(415)400-8500What do you get when you mix amazing foods with a pleasant atmosphere?The perfect place for family dinner.Maybeck's homemade pastas will transport you to the Italian countryside but the fried chicken brings you right back down to earth.It's a great meal in a peaceful setting that everyone will be sure to remember.Liholiho Yacht ClubNob Hill871Sutter St.Telephone:(415)440-5446Sometimes,dinner with the parents can be a little bit self-serving.Like making a reservation at the place you've been dying to go to for months.They'll enjoy Liholiho's fine design and the creative dishes like togarashi popcorn(托加林爆米花)and roasted octopus (章鱼).You'll have a delicious dinner and catch up with your parents-two birds,one stone.Mason PacificNob Hill1358Mason St.Telephone(415)374-7185If your parents enjoy a classic dining experience,this tiny American restaurant is a bit fancy,but the food is just as good as the atmosphere.And they've got great wine.Heirloom CaféMission2500Folsom St.Telephone:(415)821-2500One good tip for deciding on the place to take your parents to dinner:listen to their opinions.If they love a restaurant and keep telling you to go to it,chances are you should book a table for all of you.For yours truly,that is Heirloom Café.The food is always fresh,the atmosphere is clean but relaxed and the service is always friendly.1.What can you enjoy at Maybeck's?______A.Some creative dishes.B.Delicious fried chicken.C.Different homemade foods.D.Foods from the Italian countryside.2.What do the"two birds"refer to?______A.The food and the atmosphere.B.Liholiho's fine design and parents.C.Togarashi popcorn and roasted octopus.D.Delicious foods and the time spent with parents.3.Where should you go if you want to have some good wine?______A.Maybeck's.B.Mason Pacific.C.Heirloom CaféD.Liholiho Yacht Club.【答案】【小题1】B【小题2】D【小题3】B【解析】1.B.细节理解题.根据Maybeck's homemade pastas will transport you to the Italian countryside but the fried chic ken brings you right back down to earth.Maybeck的自制意大利面将带您前往意大利乡村,但炸鸡带您回到地球.可知,在Maybeck's有美味的炸鸡.故选B.2.D.词义猜测题.根据上下文内容可知,You'll have a delicious dinner and catch up with your parents-two birds,one stone.句意为你将享用美味的晚餐,和你的父母-两只鸟,一块石头.故两只鸟指的是晚餐和父母.故选D.3.B.细节理解题.根据Mason Pacific部分And they've got great wine.可知,如果你想要一些好酒,你应该去梅森太平洋.故选B.本文是一篇广告布告类阅读,主要介绍了旧金山一些餐厅的基本情况以及特色.本文是广告布告类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据BLondon Underground The world's first subway was built in London in1863.At the time,the government was looking for a way to reduce traffic problems in the city of London.The poor areas of the city were so crowded with people that it was almost impossible for horse carriages to get through.The city officials were interested in trying to make it possible for workers to live outside of London and travel easily to work each day.If people had a cheap and convenient way that they could depend on to go to and from work,they would relocate their homes outside of the city.This would help ease(减轻)the pressure of too many people living in the poor parts of London.From these problems,the idea of the London Underground,the first subway system,was born.The plans for building the Underground met with several problems and delays,but the fast track was finally opened in January1863.A steam train pulled the cars along the fast underground track which was6kilometers(3.7miles)long.About30,000people got on the subway the first day.Riders were treated to comfortable seats(standing up while the train was moving was not allowed),and pleasant decorations inside each of the cars.However,the smoke from the engine soon filled the air in the tunnels with ash and soot (煤灰),as well as chemical gases.Fans had to be put in the tunnels later to keep the air clean enough for people to breathe.Even with its problems,riding in the Underground did catch on.It carried9million riders in its first year.4.What led the British government to build the London Underground?______A.Traffic jams and pollution.B.Population and pollution.C.Overcrowding and traffic jams.D.The poverty and subway problems.5.How did the London Underground solve the smoke problem?______A.It made the tunnels larger.B.It put fans in the tunnels.C.It cleaned the chemical gases in the tunnels.D.It reduced the number of passengers riding in the train.6.The underlined phrase"catch on"most probably means"______".A.be troublesomeB.become popular and fashionableC.keep up withD.seize7.Which of the following is TRUE?______A.To relocate the workers'homes outside London,the government built the subway.B.There were so many problems and delays that in18th century the first subwayopened.C.The subway greatly eased the pressure of traffic.D.There were not enough seats for the passengers the first day the subway opened.【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】B【小题4】C【解析】71.C细节理解题.根据第一段第一行the government was looking for a way to reduce traffic problems in the city of London.The poor areas of the city were so crowded with people that it was almost impossible for horse carriages to get through.可知,是交通拥挤问题使政府建造地铁.故选C.72.B细节理解题.根据第二段倒数第二行Fans had to be put in the tunnels later to keep the air clean enough for people to breathe.可知,伦敦地铁通过在隧道里安装风扇来解决人民吸烟问题.故选B.73.B猜测词义题.根据文章最后一句It carried9million riders in its first year.第一年承载了9百万人可知,catch on意为变得流行了起来.故选B.74.C推断判断题.根据At the time,the government was looking for a way to reduce traffic problems in the city of London.可知,建立地铁就是为了减轻交通压力,故地铁减轻了交通压力.故选C.本文是一篇广告布告类阅读,属于说明文,告诉我们伦敦地铁建立的原因以及在建设过程中遇到的问题.考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.CDo you always read newspapers over breakfast?If so,unfortunately sometime in the next century,the familiar early-newspaper on the front porch(门廊)will disappear.And instead of reading your newspaper,it will read to you.You'll get up and turn on the computer newspaper just like switching on the TV.An electronic voice will distribute stories about the latest events,guided by a program that selects the type of news youwant.You'll even get to choose the kind of voice you want to hear.Want more information on this brief story?A simple touch makes the entire text appear.Save it in your own personal computer if you like.These are among the predictions from communication experts working on the newspapers of the future.Pictured as part of broader home-based media and entertainment systems,computer newspapers will unite print and broadcast reporting,and offer news and analysis with video images of news events.Most of the technology is available now,but convincing more people that they don't need to read a newspaper is the next step.But resistance to computer newspapers may be stronger from within journalism.Since it is such a cultural change,it may be that the present generation of journalists and publishers will have to die off before the next generation realizes that the newspaper industry is no longer a newspaper industry.Technology is making the end of traditional newspapers unavoidable.Despite technological advances,it could take decades to replace newsprint with computer screens.It might take30to40years to complete the changeover because people need to buy computers and because newspapers have established financial interests in the paper industry.8.Which of the following is NOT an advantage of computer newspapers?______A.They are cheaper than traditional newspapers.B.They are more convenient to read.C.You can choose the kind of voice you want to hear.D.You can easily save information for future use.9.It can be inferred that journalists are against computer newspapers because______.A.they don't know how to use computersB.they think computer newspapers take too much time to readC.they think the new technology is badD.they have been trained to write for traditional newspapers10.We can infer from the passage that______.A.all technological changes are goodB.new technologies don't always replace old onesC.new technologies will eventually replace old onesD.traditional newspapers are here to stay for another century11.What is the best title of the passage?______puter newspapers are well liked.B.Newspapers of the future will be on the computer.C.Newspapers are out of fashion.D.New communications technology.【答案】【小题1】A【小题2】D【小题3】C【小题4】B【解析】(1)---(4):ADCB(1).A.细节理解题.根据第一段第三句And instead of reading your newspaper,it will read to you(不用你读,电脑会读给你听---吻合选项B);第一段第六句You'll even get to choose the kind of voice you want to hear (你甚至可以选择你要听的声音类型---吻合选项C)以及第九句Save it in your own personal computer if you like(喜欢的话你可以把信息保存在自己的个人电脑上---吻合D选项),利用排除法可知应该选择A.(2).D.推理判断题.根据文章第二段第二句But resistance to computer newspapers may be stronger from within journalism.Since it is su ch a cultural change,it may be that the present generation of journalists and publishers will h ave to die off before the next generation realizes that the newspaper industry is no longer a newspaper industry.Technology is making the end of traditional newspapers unavoidable(但是来自报业内部对电脑报纸的排斥是巨大的.由于这是文化上的巨变,可能目前这代的记者和出版商将会逐渐消失,而下一代意识到报业不再是报纸行业.科学技术不可避免地终结了传统报纸)由此推断记者排斥电脑报纸是因为他们一直是为传统报纸撰稿的,对于新技术有抵触情绪.故选D.(3).C.推理判断题.根据文章最后一段第二句It might take30to40years to complete the changeover because people need to buy computers and because newspa pers have established financial interests in the paper industry(可能要用30或40年才能完全改变因为人们需要买电脑,也因为报纸在报业长久建立的金融利益)可知电脑报纸终将取代报纸,故应选C(4).B.主旨大意题.根据第一段第三和四句And instead of reading your newspaper,it will read to you.You'll get up and turn on the co mputer newspaper just like switching on the TV(不用你读,电脑会读给你听;你起床打开电脑就像打开电视一样)可知未来的报纸就在电脑上.故选B.也许下个世纪,人们每天的读报活动会在电脑上进行,你只需打开电脑,电脑就会把最新资讯读给你听,报业职工也面临着重大挑战.英语阅读理解的步骤:第一遍:阅读的第一遍是非常重要的.这一遍讲究的是速度与技巧.先用最快的时间将题迅速扫一遍,了解你需要回答什么,做到一会儿阅读时心中有数.这个时候你就可以胸有成竹地进行第一遍阅读.在第一遍阅读时不要求精,只要求速度.同时在这一遍中,关于文章的主旨等宏观方面的问题就可以解决了.第二遍:这一遍是文章的精读过程,一般采用随看随做的方法,也就是说,每当你阅读完一段内容,就可以到下面去看看有没有与之相关的问题,同时趁着对该段文章的熟悉去做题.如此下去,在你精读完之后,题也就做完了.第三遍:这一遍一般放在最后的检查时阅读,一般以你的时间是否充足来决定.检查一般要注意文章的细节,不要因为疏忽出错.DElectronic equipment is more harmful than you thought.According to the latest study,the regular use of text messages and e-mails can lower the IQ more than twice as much as smoking marijuana(大麻).That is the statement of researchers who have found that tapping away on a mobile phone or computer keypad or checking for electronic messages temporarily knocks up to10points off the user's IQ.This rate of decline in intelligence compares unfavorably with the four-point drop in IQ associated with smoking marijuana,according to British researchers,who have described the phenomenon of improved stupidity as"infomania".The research conducted by Hewlett Packard,the technology company,has concluded that it is mainly a problem for adult workers,especially men.It is concluded that too much use of modern technology can damage a person's mind.It can cause a constant distraction of"always on"technology when employees should be concentrating on what they are paid to do.Infomania means that they lose concentration as their minds remain fixed in an almost permanent state of readiness to react to technology instead of focusing on the task in hand.The report also added that,in a long term,the brain will be considerably shaped by what we do to it and by the experience of daily life.At a microcellular(微细胞)level,the complex networks of nerve cells that make up parts of the brain actually change in response to certain experiences.Too much use of modern technology can be damaging not only to a person's mind,but to their social relationship.1100adults were interviewed during the research.More than62percent of them admitted that they were addicted to checking their e-mails and text messages so often that they scrutinized work-related ones even when at home or on holiday.Half said that they always responded immediately to an email and will even interrupt a meeting to do so.It is concluded that infomania is increasing stress and anxiety and affecting one's characteristics.Nine out of ten thought that colleagues who answered e-mails or messages during a face-to-face meeting were extremely rude.The effects on IQ were studied by Dr Glenn Wilson,a psychologist at University of London."This is a very real and widespread phenomenon,"he said."We have found that infomania will damage a worker's performance by reducing their mental sharpness and changing their social life.Companies should encourage a more balanced and appropriate way of working."12.We can learn from the passage that"infomania"______.A.has a positive influence on one's IQB.results in the change of part of the brainC.lies in the problem of lack of concentrationD.is caused by too much use of modern technology13.The research mentioned in the passage is most probably about______.A.the important function of advanced technologyB.the damage to one's brain done by unhealthy habitsC.the relevance between IQ and use of modern technologyD.the relationship between intelligence and working effectiveness14.The underlined word"scrutinized"probably means"______".A.examined carefullyB.copied patientlyC.corrected quicklyD.admitted freely15.Which of the following shows the structure of the passage?______(CP:central point;P:point;Sp:supporting point;C:conclusion.)A. B.C. D.【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】A【小题4】B【解析】答案:1-4:DCAB1.D.细节理解题.根据第一段内容可知,据英国研究人员称,这种智力下降的速度与与吸食大麻相关的智商下降四点相比是不利的,他们描述了改进的愚蠢的现象称为"信息狂躁".研究由惠普科技公司得出结论认为,这主要是一个问题为成年工人,尤其是男人.根据语境可知,信息狂热是由于过度使用现代技术引起的.故选D.2.C.推理判断题.根据第一段That is the statement of researchers who have found that tapping away on a mobile phone or computer keypad or checking for electronic messages temporarily knocks up to10points off the user's IQ.可知,这是研究人员的声明,他们发现在手机或电脑键盘上轻敲或检查电子信息会暂时使用户的智商下降10个百分点.由此可见,文章中提到的研究很可能是关于智商和使用现代科技之间的关系.故选C.3.A.词句猜测题.根据第三段More than62percent of them admitted that they were addicted to checking their e-mails and text messages so often that they scrutinizedwork-related ones even when at home or on holiday.可知,超过62%的受访者承认,他们沉迷于经常查看电子邮件和短信,甚至在家里或度假时也会仔细检查与工作有关的邮件.根据语境分析,scrutinized仔细检查,符合题意,故选A.4.B.推理判断题.根据整篇文章结构可知,文章开始提出中心观点,然后提出两个观点,通过例子支持第一个观点,最后得出结论,根据选项分析,故选B.本文是一篇说明文,根据最新的研究表明,经常使用短信和电子邮件会降低智商,由此得出"信息狂躁"概念,"信息狂躁"意味着那些人群没有主动思想,几乎都是保持不变的永久状态去准备应对技术,而不是专注于手头的任务."信息狂躁"对人们是损害很大,希望引起高度重视.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Eyesight plays a very important role in our daily life.Every waking moment,the eyes are working to see the world around us.Over forty percent of Americans worry about losing eyesight,but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes.Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:Schedule yearly exams.(1)Experts advise parents to bring babies6to12months of age to the doctor for a careful check.The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment,including eye-glasses.Protect against UV rays.Long-term stay in the sun creates risk to your eyes.No matter what the season is,it's extremely important to wear sunglasses.(2)Give your eyes a break.Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.(3)Experts recommend that people practice the20/20/20rule:every20minutes,take a20-second break and look at something20feet away.(4)As part of a healthy diet,eat more fruits and vegetables each day.Vitamins C and E help protect eyesight and promote eye health.Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜).Many Americans use contact lenses to improve their eyesight.While some follow the medical guidance for wearing contact lenses,many are breaking the rules and putting their eyesight at risk.(5) Otherwise,you may have problems such as red eyes,pain in the eyes,or a more serious condition.A.Eat your greens.B.Eye care should begin early in life.C.They can properly protect your eyes.D.Stay in good shape by taking more vitamins.E.Parents usually don't care about their own eyesight.F.Always follow the doctor's advice for appropriate wear.G.This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.16. A.A B.B C.C D.D E.E F.F G.G17. A.A B.B C.C D.D E.E F.F G.G18. A.A B.B C.C D.D E.E F.F G.G19. A.A B.B C.C D.D E.E F.F G.G20. A.A B.B C.C D.D E.E F.F G.G【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】G【小题4】A【小题5】F 【解析】1-5B C G A F1.B.考查上下文理解判断能力.根据下文Experts advise parents to bring babies6to 12months of age to the doctor for a careful check可知,专家建议父母亲在6-12个月的时候就带着孩子去进行眼部检查,上文应是:眼部检查要尽可能地早进行.故选B.2.C.考查上下文理解判断能力.根据上文No matter what the season is,it's extremely important to wear sunglasses可知,不管是什么季节,我们都要佩戴太阳镜,下文应是:佩戴太阳镜的好处,即:太阳镜可能会适当地保护你的眼睛.故选C.3.G.考查上下文理解判断能力.根据上文Give your eyes a break.Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products可知,让眼睛休息,三分之二的美国人花7个小时的时间使用电脑或者电子产品,没有让我们的眼睛得到休息,下文应是:这样频繁地使用眼睛会增加我们眼睛疲劳的危险.故选G.4.A.考查上下文理解判断能力.根据下文As part of a healthy diet,eat more fruits and vegetables each day可知,作为健康饮食的一部分,每天吃更多的水果或蔬菜,上文应是:要多吃蔬菜等绿色食品,对我们的眼睛是有好处的.故选A.5.F.考查上下文理解判断能力.根据上文While some follow the medical guidance for wearing contact lenses,many are breaking the rules and putting their eyesight at risk可知,很多人都佩戴隐形眼镜等,但是在使用中总是没有按照使用说明,这也让他们的眼睛处于危险之中下文应是:要采纳医生的建议,合理使用这些设备.故选F.本文主要介绍保护眼睛的一些建议.1.定期检查;2.保护眼睛免受紫外线伤害;3.让眼睛休息;4.多吃水果蔬菜等绿色食品;5.安全佩戴隐形眼镜.此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Today,I want to share my favorite story to encourage you.When Henry Ford decided to produce his famous V-8motor,he chose to build an engine with the entire eight cylinders cast in one block(将八个气缸全部放在一起的引擎),and instructed his engineers to(21) it.The(22)was placed on paper,but the engineers found it was(23)impossible to make it.Ford said,"Produce it(24).""But,"they replied,"it's impossible!""Go ahead."Ford(25),"And stay on the job(26)you succeed,no matter how much time is required."The engineers went ahead.They had no other(27),if they were to(28)on the Ford staff.One year passed but(29)happened.The engineers tried every plan possible to(30)the orders,but the thing seemed(31):"impossible!"At the end of the year Ford(32)with his engineers,and again they(33)him they had foundno way out."Go right ahead,"said Ford,"I want it,and I'll have it."They went ahead,and then,as if by(34),the secret was(35).Ford was(36),because he understood and(37)the principles of success.One of these is desire:knowing what one wants.Remember this Ford story as you read.If you can(38) your fingers on the particular group of principles which made Henry Ford rich,you can(39) his achievements in almost any calling(行业)for which you are(40).21. A.work out B.work for C.work on D.work with22. A.schedule B.program C.design D.table23. A.hardly B.constantly C.gradually D.simply24. A.anyway B.however C.whenever D.moreover25. manded mented C.suggested D.requested26. A.if B.as C.until D.unless27. A.ideas B.substitutes C.choices D.suggestions28. A.remain B.keep st D.appear29. A.something B.nothing C.anything D.everything30. A.set down B.carry out C.pick up D.take in31. A.out of control B.out of conditionC.out of the questionD.out of question32. A.discussed B.consulted C.debated D.checked33. A.persuaded B.explained rmed D.confirmed34. A.magic B.accident C.hand D.design35. A.displayed B.disposed C.discovered D.distinct36. A.fortunate B.successful C.patient D.ambitious37. A.made B.clarified C.disobeyed D.applied38. A.dip y C.lie D.hold39. pare B.make C.equal D.conquer40. A.suited B.required C.eager D.dreaming【答案】【小题1】C【小题2】C【小题3】D【小题4】A【小题5】A 【小题6】C【小题7】C【小题8】A【小题9】B【小题10】B 【小题11】C【小题12】D【小题13】C【小题14】A【小题15】C 【小题16】B【小题17】D【小题18】B【小题19】C【小题20】A 【解析】1--5:CCDAA6---10:CCABB11-15:CDCAC16-20:BDBCA 1.C.考查固定短语辨析.A.计算出;B为…工作;C致力于,继续做;D和…一起工作.他指示他的工程师们致力于他的发动机.所以答案选C.2.C.考查名词辨析.A时间表;B.程序;C.设计;D.表格目录.这里是把设计画到纸上,所以答案选C.3.D.考查副词辨析.A几乎不;B不间断地;C逐渐地;D简单地,仅仅.工程师们发现做出这样一个发动机仅仅是不可能的,所以答案选D.4.A.考查副词辨析.A无论如何;B然而;C无论什么时候;D而且,此外.根据句意应该是无论如何都要生产它,所以选A.5.A.考查动词辨析.A.命令;B.评论;C建议;D要求.前文说做不出来,后文福特应该是命令他们做出来,所以选A.6.C.考查连词辨析.A如果;B因为;C直到;D除非.命令的内容是一直工作直到成功,所以选C.7.C.考查名词辨析.A主意,想法;B替代品;C选择;D建议.这些工程师只能继续别无选择,所以答案选C.8.A.考查动词辨析.A保留;B保持;C持续;D出现.如果他们想留在福特做福特的员工,他们就得继续工作,所以答案选A.9.B.考查不定代词.A一些事情用于肯定句;B没有事情;C一些事情用于否定或者疑问句;D每一件事情.根据语境应该一年了没有事情发生,所以选B.10.B.考查固定短语辨析.A.写下;B.执行;C捡起;D吸收.工程师们尝试了每一种计划来执行福特的命令,所以选B.11.C.考查固定短语辨析.A失控;B身体不好;C.毫无可能;D.毫无疑问;根据后文的"impossible"可知这件事是毫无可能,所以选C.12.D.考查动词辨析.A讨论;B咨询;C辩论;D检查.根据下文再一次被告知么有方法,可见这里是和工程师们检查了这项工程,故选D.13.C.考查动词辨析.A说服;B解释;C通知;D确定.检查的结果是他们通知福特没有办法,所以选C.14.A.考查短语辨析.by magic魔力地;B by accident偶然地;by hand手工;by design 故意地.应该是很魔力地,这个秘密被发现了.所以答案选A.15.C.考查形容词辨析.A被展示;B倾向于的;C被发现;D清楚的.应该是很魔力地,这个秘密被发现了,所以选C.16.B.考查形容词辨析.A幸运的是;B成功的;C有耐心的;D有野心的,有雄心的.根据语境可知福特成功了,所以答案选B.17.D.考查动词辨析.A制造;B澄清;C.不服从;D.应用,运用.福特明白运用成功的法则,所以答案选D.18.B.考查动词辨析.A浸,下沉;B放置;lay one's finger on正确地指出;C撒谎,躺;D抓住,握住.只要你能做到,能正确无误地指认出福特所运用的原则,就几乎可以在适合自己的任何行业里,和他一样地出类拔萃.19.C.考查动词辨析.A比较;B制造;C等于,比得上;D克服,根据语境如果你能抓住亨利•福特致富的特定原则,攻克你几乎可以在任何你适合做的事上与他的成就相提并论.所以选C.20.A.考查动辨析.A适合;B要求;C热切根据语境如果你能抓住亨利•福特致富的特定原则,攻克你几乎可以在任何你适合做的事上与他的成就相提并论.所以选A.短文讲了我是一个摄影爱好者.但今天与大家分享的我最喜欢的15张照片是别的游客给我们拍摄的.近几年高考试题中的完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完型填空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)41.I was on my way to the Taiyetos Mountains.The sun was setting(1)my car broke downnear a remote and poor village.Cursing my(2)(fortune),I was wondering where I was going to spend the night when I realized that the villagers who had gathered around me(3)(argue)as to should have the honor of receiving me(4)a guest in theirhouse.Finally,I accepted the offer of(5)80-year-old who lived alone in a littlehouse.While she was getting me settled into a tiny but clean room,the head of thevillage was tying up his horse(6)my car to pull it to a small town some20kilometres away(7)there was a garage.I had noticed three hens(8)(run)free in my hostess's courtyard and that night one ofthem ended up in a dish on my table.Other villagers brought me goat's cheese andhoney.We drank together and talked(9)(happy)till far into the night.When the time came for me to say goodbye to my friends in the village,I wanted toreward the old woman for the trouble I(10)(cause)her but the refused.【答案】【小题1】when【小题2】misfortune【小题3】were arguing【小题4】as【小题5】an【小题6】to【小题7】where【小题8】running【小题9】happily【小题10】had caused【解析】61.when,考查固定搭配,was/were doing sth.when-did sth.意为"正在做某事,这时突然…",是一种句式结构.62.misfortune,考查名词,根据上下文的意思天快黑了,车子又坏了,对于作者来时不是一件幸运的是,misfortune是fortune的反义词"不幸运",需要卖出作宾语,所以答案是misfortune.63.were arguing,考查过去进行时,根据语境可知,此处表示"村民们围着我在争论谁会很荣幸地邀请到我这位客人".64.as,考查介词,as意为"作为".65.an,考查冠词,根据句意"我接受了一位八十岁的老奶奶的提供的帮助",这里的老奶奶是泛指一个,又因为80的英文发音以元音开头,所以用不定冠词an.66.to,考查介词,tie sth to把…绑到,村长把他的马绑到"我"的汽车上,将汽车拉去一个小镇上的汽车修理厂.67.where,考查定语从句,分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词a small town 在从句中作地点状语,用关系副词where引导.68.running,考查非谓语,本题考查非谓语动词在句中做宾语补足语,hens与动词run 之间是主谓关系,所以要用现在分词在句中做补语,故答案是running.69.happily,考查副词,我们一起喝酒而且谈到深夜,这里要用副词修饰动词talk,happily 是副词"愉快地".70.had caused.考查时态,本故事的叙述都是过去时,我想回报这个老妇人用的是过去时,因为我给她造成的麻烦,应该是之前发生,所以要用过去完成时,故答案是had caused.本文主要讲述作者去Taiyetos山的途中,在太阳快要下山时汽车抛锚了.在一个遥远且贫穷的村子里受到了热情款待,当作者离开村子时,想要报答招待作者的老太太.本题主要考查了用单词或短语的适当形式填空.做本题的关键是在理解短文的基础上,灵活运用所学的基础知识.本题考到的知识点有:固定的短语,词类的转换,名词的复数形式,副词以及祈使句的用法等.因此,这就需要在平时的学习中,牢固掌握各语言点及一些语法知识.五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)42.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.。
江西省玉山县第一中学2018-2019学年高一上学期期中考试语文试题一、语言基础知识及应用(40分)1.下列加点字的读音,完全正确的一项是()(3分)A.婆娑.(shā)蕈.菌(xùn)拊.心(fǔ)目眦.(cǐ)B.船棹.(zhào)骨髓.(suǐ)卮.酒(zhì)殒身不恤.(xùn)C.袅娜.(nuó)一椽.(yuán)莅.临(lì)房檩.(bǐng)D.霎.时(shà)横亘.(gèn)纤.腰(xiān)敛裾.(jū)2. 下列各句中加点成语的使用,全都错误的一项是()(3分)①中国专家说不久的将来人人可以活过100岁,无独有偶....,伦敦商学院教授也称再过10年科技的发展使人人活过100岁是大概率的事。
②一个国家,需要的是有远大理想、有创造激情、有头脑且精神高扬的国民,要能真正尊重科学家、企业家,而不是只会一味追捧炙手可热....的娱乐明星。
③中国已经是工业总产值最大的国家,拥有最齐全的工业门类和最大数量的产业工人,能生产品类最丰富的工业产品,实在是擢发难数....。
④许多人都上过电话、网络诈骗的当,电话那头骗子言之凿凿....,尤其使得文化水平不高的、信息闭塞的中老年人难于识别。
⑤鲁迅对于请愿的事,一向就不以为然....。
他认为在“三•一八”惨案中遇难的爱国群众,不过供无恶意的闲人以饭后的谈资,或者供有恶意的闲人作“流言”的种子罢了。
⑥梁任公先生,短小精悍....,学识丰富,思维敏捷,演讲时旁征博引,激情投入,手之舞之足之蹈之,使听者深受感动。
A.①②③B.④⑤⑥C.②③④D.①⑤⑥3. 下列各句中,没有语病的一句是()(3分)A.西班牙巴塞罗那足球俱乐部球员梅西第五次获得国际足联金球奖,用来表彰年度表现最出色的的足球运动员。
B.外国专家表示,中国生态文明建设扎实推进,为经济可持续发展、人与自然和谐发展奠定了基础,也为全球绿色发展和治理树立了典范。
江西省景德镇市第一中学2018-2019学年高一英语上学期期中试题(素质班)第一卷(选择题)第一部分听力(共两节,满分30分)参加全市听力考试第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AOne day, I received a call from a colleague. He was about to give a student a zero for his answer to a physical problem,while the student claimed a perfect score. I was elected as their arbiter. I read the examination problem:“Show how it is possible to determine the height of a tall building with the aid of a barometer(气压计).” The student had answered:“Take the barometer to the top of the building,attach a long rope to it,lower it to the street,and then bring it up, measuring the length of the rope. The length of it is the height of the building. ”The student had really answered the question completely, but the answer didn’t confirm his competence in physics. I suggested the student try again. I gave him six minutes to answer the question, warning that the answer should show some knowledge of physics. Five minutes later, he said he had many answers and clashed off one, which read:“Take the barometer to the top of the building and lean over the edge of the roof. Drop the barometer, timing its fall with a stopwatch. Then, use the physical formula (公式)to calculate the height of the bui lding. ”At this point, my colleague had to accept it, and then the student made almost full marks. I couldn’t help asking the student what the other answers were. He listed many others ,and then added “Probably the best is to take the barometer to the administrator and said to him,' Sir, here is a fine barometer. If you tell me the height of the building, I will give it to you.,”Then, I asked the student if he really did not know the conventional answer to this question. He admitted that he did, but said that he was fed up with high school and college instructors trying to teach him how to think.The name of the student was Bohr who later was famous all over the world. He won the Nobel Prize for Physics in 1922.21. The student got a zero at the beginning because_______.A. the teacher wasn’t satisfied with himB. his answer wasn't complete or correctC. his answer didn’t show his knowledge of physicsD. the teacher clicln5t fully understand his answer22. We know from the passage that______A. the teacher was a very stubborn personB. the administrator told Bohr the heightC. the author preferred Bohr’ s last answerD. the student knew the expected answer23. We can learn from the passage that______.A. instructors can teach students how to thinkB. students should be given more freedom in thinkingC. arbiters can help students to get high scoresD. teachers should make students use physical formulasBIt is often necessary to release a fish, that is, set it free after catching, because it is too small, or you just don’t want to take it home to eat. In some cases, releasing fish is a good measure that will help keep fish variety and build their population size. The Department of Game and Inland Fisheries (DGIF) encourages fishermen who practice catch-and-release fishing to use a few simple skills when doing so. The advice provided below will help make sure that the fish you release will survive to bite again another day.—When catching a fish, play it quickly and keep the fish in the water as much as possible.Don’t’ use a net in landing the fish and release it quickly to prevent it from dying.—Hold the fish gently. Do not put your fingers in its eyes. Don’t wipe the scales (鱼鳞) off the fish because it might cause it to develop a disease and reduce its chance of survival.—Remove your hook (鱼钩) quickly. If the hook is too deep or hooked in the stomach, cut the line and leave the hook in. The hook left inside will cause no serious problem to the fish.—Take good care of the fish by moving it gently in water . Release the fish when it begins to struggle and is able to swim.—Do not hold fish in a bucket or some other containers and later decide to release it. If you are going to release a fish, do so right away.With a little care and by following the suggestions given above, you can give the released fish a better chance of survival.24. People sometimes set a fish free after catching it because they _________A. don’t want it to dieB. hope it will grow quicklyC. don’t want to have it as foodD. want to practice their fishing skills25. Which of the following will probably make a fish ill?A. Taking the hook off it.B. Removing its scales.C. Touching its evesD. holding it in your hand.26. A proper way to release a fish is to _________.A . move it in water till it can swim B. take the hook out of its stomachC. keep it in a bucket for some timeD. let it struggle a little in your hand27. What is the purpose of the text?A. To show how to enjoy fishing.B. To persuade people to fish less often.C. To encourage people to set fish free.D. To give advice on how torelease fish.CT-shirts out; uniforms inSchool uniforms are becoming more and more popular across the U.S.A. That’s no surprise, because they offer many benefits. They immediately end the powerful social sorting and labeling (标记) that come from clothing. If all students are dressed in the same way, they will not pay too much attention to their clothing, and some of them will not be laughed at for wearing the “wrong” clothes.Some people are against the strict rule of school uniforms, but they do not realize that students already accept a kind of rule —wanting to look just like their friends. The difference is that the clothing students choose for themselves creates social barriers; school uniforms tear those barriers down.As in other places, uniforms remind the wearers of their purposes and duties. For example, when a man or woman puts on a police uniform, he or she becomes, for a time, the symbol of law and order. The uniform means to the wearer his or her special duties and sends the same message to everyone the wearer meets. People with different jobs wear uniforms of one kind or another. For students, the school uniform reminds them that their task for the six or seven hours they are in school is to get an education.Some parents are unhappy about uniforms, saying that school uniforms will affect their children’s “creativity.” First, the clothes students choose to wear do not necessarily express the individuality . They just copy their classmates. Second, students have the rest of the day to be as creative as they like. While they’re in school, their job is to master reading, writing, and math; this should take up all the creativity they have. Mastery of those skills will be good for the students to build up their creativity in every way.28. From the passage we learn that uniforms in general .A. prevent the wearers from being laughed atB. help the wearers keep their duties in mindC. are seen as a symbol of powerD. help to create social barriers29. Some people are against school uniforms because .A. they fail to realize that students have accepted the uniformsB. they believe that uniforms will make students less creativeC. they don’t agree that uniforms can remove social barriersD. they think that school uniforms are too popular30. The author would probably agree that .A. it makes no difference whether to wear school uniforms or notB. students’ individuality may not come from school educationC. students’ creativity is related to the clothes they chooseD. school uniforms help to create equality among students31. School uniforms are becoming more and more popular and important because _____A. they can stop the powerful social sorting and labeling.B. if all students are dressed in the same way, they will not pay too much attention to their clothing.C. uniforms can remind the wearers of their purposes and dutiesD. school uniforms will affect their children’s creativity.DHave you ever received a gift that was so clearly not your taste that you wondered if perhaps it had been handed to you by mistake? Worse, have you ever given a present and watched your friend look as though she had opened the wrong box? Maybe she responded with a polite "Why, thank you," but you knew you had missed the mark. Why do presents sometimes go wrong? And what do your choices (good and bad) reflect about your personal qualities?Choosing the right gift is an art, I believe. It calls for empathy —the ability to put yourself into someone else's head and heart .We're all able to do this; in fact, we're born with a kind of natural empathy. After the earliest period of childhood, however, it needs to be reinforced (加强)—by our parents, teachers, friends. When it isn't, we're not able to understand other people's feelings as sharply. This canshow in the gifts we select, and so can many other emotional (情感的) qualities.Think back to the presents you’ve given over the past year, the time and effort you put into your selection, how much you spent, your thoughts while you were shopping, and your feelings when the receiver opened the package. Keep in mind that what you choose displays your inner world. Of course, you may express yourself differently with different friends, relatives, and other people you know.We live in a society where exchanging presents is an important part of communication. Ignoring the tradition won't make it go away. If you really dislike such a tradition, tell your friends ahead of time.32. The underlined expression "you had missed the mark" means "you had failed to _____'.A. get the expected effectB. keep your friendshipC. receive a present in returnD. make her feel better33. Which of the following is the main idea of the second paragraph?A. Natural empathy needs to be reinforced.B. Choosing gifts requires one to understand the receivers.C. Selecting the right gift is an ability people are born with.D. Emotional changes influence one's choice of gifts.34. In the third paragraph, the author tells us that________..A. attention should be paid to the receivers' responsesB. one learns from what he did in the pastC. the choice of gifts reflects one's emotional qualitiesD. one should spend more time choosing gifts35. The best possible title for this passage is “_______”.A. Ways of Choosing GiftsB. An Important TraditionC. Exchanging PresentsD. Message in a Gift第二小节(共5题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
通辽实验中学2018-2019学年第一学期期中考试高一英语(本卷分第一卷和第二卷满分150分时间120分钟)第一卷(满分90分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
每段对话仅读1遍。
(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)1.What does the man hope the weather will be like tomorrow?A.Fine.B. Rainy.C. Cloudy.2.What does the woman like doing in her spare time now?A.Watching movies.B. Watching TV.C. Reading3.What size shoes does the man wear now?A.Size 40.B. Size 41.C. Size 42.4.Who does the man think plays football the best in his school?A.James Smith.B. Adam Brown.C. Jane Smith.5.Which means of transport did the woman take?A.The c ar.B. The bus.C. The bike.第二节听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
每段对话或独白读两遍。
(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6至7题。
6.What did Ted Williams choose to do in WWII?A.Teach baseball.B. Cheer up soldiers.C. Fight in the war.7.What are the speakers mainly talking about?A.Their sports heroes in history.B.Famous athletes in wars.C.Great baseball players.听第7段材料,回答第8, 9题。
玉山一中2018—2019学年度第一学期高二期中考试英语试卷满分:150分考试时间:120分钟第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1.How did the woman feel when she was called by the head?A. She was pleased.B. She was relaxed.C. She was nervous.2. What is the woman doing?A. Offering help.B. Asking for help.C. Asking for permission.3. Where does this conversation take place?A. In a bookstore.B. In a library.C. In the post office.4. How much does the man have to pay?A. 20 dollars.B. 30 dollars.C. 40 dollars.5.What did the woman do?A.She forgot to do as told to.B.She corrected the figures in the front page.C.She wrote the correct part in another page.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。
高安二中2018----2019(上)高一期中考试英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共 5小题;每小题 1.5分,满分 7.5分)听下面 5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What will the man probably do?A. Ask Linda for advice.B. Tell his sister the truth.C. Lend some money to his sister.2. What does the man suggest the woman do tomorrow night?A. Stay at the party for a while.B. Study at school.C. Do her work.3. What band did the woman see?A. The one with a dancer.B. The one with a pianist.C. The one with three guitarists.4. Why does the man prefer magazines?A. They are cheaper.B. They are more interesting.C. They can be finished more quickly.5. Where does this conversation probably take place?A. At the woman’s home.B. At a hotel.C. At a hos pital.第二节(共 15小题;每小题 1.5分,满分 22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
玉山一中2018—2019学年度第一学期高一期中考试英语试卷满分:150分考试时间:120分钟第一部分听力 (共20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. How long does the man want to stay in the hotel?A. one nightB. two nightsC. three nights2. What does the man want to do on Saturday night?A. Go to a concert.B. Go to a partyC. Go to the movies3. Why does the man visit the woman?A. To invite her to dinner.B. To help her cook dinner.C. To borrow some oil.4. Where does the woman want to go?A. NewtonB. Hampton.C. New York5. How does the man most often go to his pany?A. By bus.B. On foot.C. By car第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. Who is going to have a birthday party?A. The womanB. The manC. The man’s roommate7. When will the birthday party be held?A. on Friday nightB. on Saturday nightC. on Sunday night听第7段材料,回答第8至9题。
8. What happened to David?A. He fell off a horseB. He was bitten by a dogC. He had a car accident9. How does the man feel about learning to driving?A. InterestingB. DangerousC. Necessary听第8段材料,回答第10至12题。
10. What is the woman doing when the man es?A. Having a class.B. Having a meetingC. Correcting homework11. Why does the man say sorry?A. He broke the woman’s alarm clock.B. He didn’t finish his homeworkC. He was late for school again12. How many times has the man forgotten to bring his homework this month?A. 3B. 4C. 6听第9段材料,回答第13至16题。
13. Where does the conversation most likely take place?A. In a restaurantB. In a post officeC. In a shop14. How long will the woman wait according to the man?A. 5 minutesB. 10 minutesC. 15 minutes15. Why does the man apologize at the end of the conversation?A. He smoked in front of the woman.B. He made a mistakeC. He shouted at the woman16. What can we know from the conversation?A. The woman booked a table in advanceB. The man brought the woman the wrong order.C. The woman got a table in the smoking section.听第10段材料,回答第17至20题。
17. Where does the Mauritius lie?A. In the Indian OceanB. In the Pacific OceanC. In the Atlantic Ocean18. When did the Mauritius win its independence?A. in 1896B. in 1968C. in 198619. Who brought the ancestor(祖先) of Hindu and Muslim to Mauritius?A. The BritishB. The FrenchC. The Dutch20. What kind of sport can tourists do in Mauritius according to the speaker?A. Beach volleyballB. DivingC. Sailing第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AIn recent years, the popularity of shared bikes has increased in China. There are currently around 60 bike sharing panies with more than 19.5 million bikes and about 50 million daily uses. City streets have seen colorful shared bikes, which people can rent(租) at any time with a phone app and then park wherever they choose with nothing to worry about.To reduce traffic jams and air pollution, many cities have offered bike-sharing. But sometimes, dreams can be destroyed. As shared bikes bee more popular, problems such as random parking and dangerous riding keep showing up. According to news reports, shared bikes are even badly treated by users. When people are using the bike, some of them just throw it onto streets. Some bikes are stolen. Recently, a man in Shanghai was fined (罚款)1,000 yuan for stealing a shared bike.Besides, the damage to the QR codes on the bikes has brought huge loss es to bike-sharing panies like Mobike. If the QR code is damaged, the bike cannot be used any more. It can take several hundred yuan for the pany workers to find a lost bike and get it repaired.Mobike has 100 credit (信用) scores for each user. Once the score drops to 80 or below , bike rental will go up to five yuan per 30 minutes.However, punishment may not be the best way to stop shared bikes from being stolen or damaged. Bike-sharing services will work well only if people follow the rules and show respect for the bikes and other users.21.Why do many cities have offered bike-sharing?A.To provide convenience to travelers.B.To encourage more people to excise by riding.C.To make money for the pany by renting.D.To reduce traffic jams and air pollution.22.If Mr. Li’s credit scores is 80, he should pay _____ for his one hour’s riding shared Mobike.A.five yuanB.eighty yuanC.fifteen yuanD.ten yuan23.The underlined word “loss” may means ______.A.回报B.利益C.深思D.损失24.Which of following is NOT true according to the passage?A.People can rent the shared bikes with a phone app.B.Punishment is the best way to stop shared bikes from being damaged.C.If the QR code is damaged, the shared bike can’t be used any more.D.If someone steals a shared bike, he will be fined.BWhat’s On?Electric Underground7.30pm―1.00am Free at the Cyclops TheatreRock and pop music from the best local bands. Are you interested in being a musician and getting a recording contract(合同)? If so, e early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce your music.Gee Whizz8.30pm―10.30pm edy at Kaleidoscopee and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up edian on the edy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐).Simon’s Workshop5.00pm―7.30pm Wednesdays at Victoria StageThis is a good chance for anyone who wants to learn how to do edy. The workshop looks at every kind of edy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a edian and actor who has 10 years’ experience of teaching edy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.Charlotte Stone8.00pm―11.00pm Pizza WorldFine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.25.Who can help you if you want to have your music produced?A.Jules Skye.B.Gee Whizz.C.Charlotte Stone.D.James Pickering.26.At which place can people of different ages enjoy a good laugh?A.The Cyclops TheatreB.KaleidoscopeC.Victoria StageD.Pizza World27.When will Charlotte Stone perform her songs?A.5.00pm―7.30pm.B.7.30pm―1.00am.C.8.00pm―11.00pm.D.8.30pm―10.30pm.CThere are only 24 hours in a day, but people can use the time wisely. In other words, effective (有效的) time management is important if you want to succeed.Knowing the importance of daily matters is the first step towards good time management. Write down the things that you want to do and organize them according to their level of importance. The important thing should be done first. If there are too many things that have to be done in one day, then you have to give up doing something that is less important on your list.Besides this, you need to spend a specific (特定的) amount of time doing all the activities you have written down and make sure you finish them on time. People often slow down in their work even though they know that time will never wait for them. Make sure you keep to your plan and finish the tasks one by one. Do not try to do too many things at once.Also, you can group similar activities together and do them one by one. For example, you can group all the tasks you need to do in the office together and do them while you're in office. Do all the tasks that have to be done in one place first, and then move to the next place to do the other tasks.“The bad news is that time flies. The good news is that you're the pilot, ”said Michael Althsuler. Your future is in your hands, so remember to invest (投资) your time wisely from today on.28.Which of the following things should be done first?A.The most difficult thingsB.The most important thingsC.The things that weren't done yesterdayD.The things that take the least time29.Which of the steps below is NOT important for effective time management?A.Do all the tasks that need to be done in one place togetherB.Write down daily tasks that need to be doneC.Do as many tasks as you can at the same timeD.Understand and know the importance of daily matters30.Which of the following ideas would the author agree with?A.Never give up doing the least important thingsB.Successful people can make a day last longer than 24 hoursC.Writing down daily tasks is the first step towards successD.Effective time management can help one to succeed31.The author quoted (引用) the words by Althsuler to say that ________.A.you can manage your time wiselyB.you can't control timeC.time passes quicklyD.everything has two sidesDA new research tells us that in the near future our puters and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The programme works because everyone's eyes are different. Therefore, in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You'll just have to look at the machine and it will be able lo tell who you are.The eye-recognition programme has already been tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.However, scientists are also working on other systems. Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even our smell! We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger.Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older, and don't get dirty like hands or fingers, and even twins have different eyes. Theeye-recognition programme can be up to 94% correct depending on how good the technology is. However, some other programmes may only be 51% correct at present, In Britain,it was found that 91% of people who had tried it said that they only liked the idea of eye-recognition.In the future your puter will be looking at you in the eye. So smile!32.What can we learn from the programme?A.You don't need to remember a number to draw money.B.The programme has replaced other ways to recognize people.C.It will be some time before the programme works.D.It is no use working on other system because of having this programme.33.Where has the eye-recognition programme already been tested in a few countries?A.In shops and school.B.In shops and banksC.In banks and schools.D.In schools and hospitals.34.We already have machines that can tell who you are from _____________.A.your eyes or your smellB.your face or your voiceC.your voice or the mark by your fingerD.your face or your hand35.Which of the following doesn't belong to the advantages of the eye-recognition programme?A.We can't see anything without eyes.B.Eyes don't get dirty like hands or fingers.C.Your eyes don't change as you get older.D.Everyone's eyes are different, even twins included.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。