优化方案高考英语总复习第一部分基础考点聚焦Unit6Design高效演练跟踪检测北师大版必修2
- 格式:doc
- 大小:58.04 KB
- 文档页数:3
1
Unit6 Design
Ⅰ
单句语法填空
1.The scenery of nature there is so beautiful,in other words,it’s beyond
____________(imagine).
答案:imagination
2.It is hard for us to come to a ____________(conclude) without any evidence.
答案:conclusion
3.In spite of her illness,she still took great pains ____________(help)us out.
答案:to help
4.____________(complete) all the homework on time,the girl has to work till
midnight.
答案:To complete
5.He’s been really annoying me and I think he’s doing it ____________ purpose.
答案:on
6.The mother left the dying baby in the hospital without
____________(merciful).
答案:mercy
7.The doctor sat with his eyes quietly ____________(fix) on his bright face.
答案:fixed
8.When he came back,he found the bag he had left ____________(hang) over the seat
was gone.
答案:hanging
9.The other day my father bought an old vase __________(date)back to the Qin Dynasty.
答案:dating
10.Sorry,I have no time left.Can we discuss the matter ____________ supper?
答案:over
Ⅱ
单句改错
1.It has been raining for days,completely ruined our plan.ruined→ruining
2.This afternoon we will discuss all the being related problems at the meeting.
去掉being
3.He told us that we should show little mercy for the enemy.for→to
4.The prize will go to the writer which story shows the most imagination.which
2
→whose
5.The old man entered the room to see the bowl dating to the Ming Dynasty.第二
个to改为from或dating后加上back
Ⅲ
完成句子
1.Hearing the news,they hurried to the station,____________________(食物都没
有动).
答案:leaving the food untouched
2.When the chairman was announcing the result,all the people
____________________(屏住了呼吸).
答案:held their breath
3.The young man was standing there,____________________(注视着这个雕塑).
答案:fixed his eyes on this statue
4.When the scientist was young,he was always ____________________(实验一些新想
法).
答案:trying out some new ideas
5.____________________(为了鼓励学生们参加户外运动),our school organized a
mountainclimbing in May.
答案:To encourage the students to take outdoor exercise
【写作素材】 根据要求运用本单元所学知识完成下面小作文,并背诵成文。
1.昨天我们去展览会了,看到了一些新发现的希腊的雕像。(exhibition;discover)
2.有些雕像很抽象,以至于我们不理解。(abstract;so...that...)
3.有些雕像可以追溯到公元前三世纪。(date back to...)
4.王林盯着一个雕像,很想知道它是用什么工具雕刻而成的。(fix one’s eyes on;be carved
with)
5.看了这些雕像,我们都对那些雕刻家的想象力非常佩服。(imagination)
【连句成篇】 (将以上句子连成一篇英语短文)
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
3
One possible version:
Yesterday,we went to an exhibition and saw some newly discovered sculptures of
Greece.Some sculptures were so abstract that we couldn’t understand them.Some
could date back to the 3rd century B.C.Wang Lin fixed his eyes on a sculpture,
wondering what tools it was carved with.Seeing these sculptures,we all admired
those sculptors’ imagination.