2017高考英语阅读理解主旨大意题
- 格式:ppt
- 大小:456.50 KB
- 文档页数:23
浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)高考英语阅读理解常考点分析阅读理解试题常采用以下四种题型:1. 考查考生快速捕捉信息、处理信息的能力 (细节理解题);2. 考查考生对某个词或词语的理解能力 (词义猜测题) ;3. 考查考生对文章主旨大意或段落大意的概括能力 (主旨大意题);4. 考查考生对文章的隐含意义、延伸意义的推理判断能力(推理判断题)。
【主旨大意题】主旨大意题要求考生对全文的内容或某一段或某几段的内容加以合理的归纳,目的是检查对短文整体或某一或某几个段落的理解概括能力。
它可以是文章或段落中心的陈述,也可以是文章标题的选择。
有些文章尤其是说明文和议论文,往往有主题句表明中心思想。
但有些文章,比如记叙文往往没有明确的主题句,需要考生在认真体会,明确作者的意图的基础上来概括文章的中心。
【备考策略】1. 注意主题段落和主题句的位置,特别是文章首段和结尾或段首和段尾;2. 注意提炼文章的关键词,文章的关键词有时候会出现在正确选项中。
【干扰项特点】1. 以偏概全。
干扰项只阐述了文章的一部分内容,也就是文章的局部信息。
2. 主题扩大。
干扰项所归纳、概括的范围过大,超过文章实际所讨论的内容。
3. 张冠李戴。
命题者有意地把属于A的特征放在B的身上,构成一个干扰项。
4. 断章取义。
干扰项常常以文章中的个别信息作为选项的设置内容,或者以次要的事实或细节冒充全文的主要观点。
【真题回放】A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs withsymbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people’s attentionA crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.(2013 浙江卷阅读理解A篇)45. The last two paragraphs are mainly about .A. the history of advertisingB. the benefits of advertisingC. the early forms of advertisingD. the basic design of advertising45. C。
2017高考英语阅读理解--主旨大意题讲解及选练(含答案)2017高考英语阅读理解解题指导【1】阅读理解历来都是高考英语试卷中难度最大、区分度最高的题型,它要求考生理解文章的主旨和要义;理解文中的具体信息;根据上下文推断生词的词义;理解文章的基本结构;理解作者的意图、观点和态度等。
下面我们来探讨一下高考阅读理解的解题思路。
一、主旨大意题此类题型主要考查考生的归纳、概括等能力。
一种命题方式是对整篇文章或者某一段落大意的概括,提问方式一般是:What is the text mainly about?/What is the main idea of the text/ the second paragraph?;另一种命题方式是提炼文章的标题,其提问方式一般是:What can be the best title for the text?阅读时,文章的开头、结尾及段落的段首句和段尾句特别重要,因为它们往往包含文章的中心议题。
有时候,文章或段落中没有明确的主题句,需要我们根据所提供的信息归纳出文章或段落的主旨大意。
同时要注意提炼文章的关键词。
此外,标题类题目还要追求语言的生动和趣味性。
【例1】(2013安徽卷B篇)Using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving (铺砌) a road can lead to less useable fresh water. A major part of the water we use every day is groundwater. Groundwater does not come from lakes or rivers. It comes from underground. The more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.63. The text is mainly about ______.A. why paving roads reduces our waterB. how much we depend on water to liveC. why droughts occur more in dry climatesD. how human activity affects our water supply解析:文章主要介绍了由于一些不合理的人类活动,导致了水资源的短缺,呼吁大家从我做起,从小事做起来保护水资源。
2017-2019高考英语真题分类解析阅读理解说明类一、2019年高考真题1. 【2019·全国卷I,C】As data and identity theft becomes more and more common, the market is growing for biometric(生物测量)technologies—like fingerprint scans—to keep others out of private e-spaces. At present, these technologies are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device(装置)that gets around this problem: a smart keyboard. This smart keyboard precisely measures the cadence(节奏)with which one types and the pressure fingers apply to each key. The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a user's typing and the time between key presses. These patterns are unique to each person. Thus, the keyboard can determine people's identities, and by extension, whether they should be given access to the computer it's connected to—regardless of whether someone gets the password right.It also doesn't require a new type of technology that people aren't already familiar with. Everybody uses a keyboard and everybody types differently.In a study describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch”four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different participants based on how they typed, with very low error rates. The researchers say that the keyboard should be pretty straightforward to commercialize and is mostly made of inexpensive, plastic-like parts. The team hopes to make it to market in the near future.28. Why do the researchers develop the smart keyboard?A. To reduce pressure on keys.B. To improve accuracy in typingC. To replace the password system.D. To cut the cost of e-space protection.29. What makes the invention of the smart keyboard possible?A. Computers are much easier to operate.B. Fingerprint scanning techniques develop fast.C. Typing patterns vary from person to person.D. Data security measures are guaranteed.30. What do the researchers expect of the smart keyboard?all 1o soisgitieoco oll.A. It'll be environment-friendly.B. It'll reach consumers soon.C. It'll be made of plastics.D. It'll help speed up typing.31. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A guidebookC. A novel.D. A magazine.【语篇解读】这是一篇说明文。
2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。
A lot of us lose life's tough battles by starting a frontal attack--when a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who was on his trapped w ay to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒) about the job. Although there was a good reason for Sam' s being late--serious illness at home--he decided that this by-now-familiar excuse wouldn't work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal s peech.Yes, the boss was, Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room; everyone was hard at work. S am's supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. "How do you do!" he said. "I'm S am Maynard. I'm applying for a job, which, I understand, beca me available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?"The room exploded in laughter, except that the supervisor ha d to clamp off a smile and walked back to his office. Sam May nard had saved his job--with the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying "no", criticizing, g etting the other fellow to do what you want without his losing f ace. For some jobs, it's the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may s tart a quarrel. For example, many believe that comedians on t elevision are doing more today for racial and religious toleran ce than people in any other forum.1. Why was Sam late for his job?A. Because he was seriously ill at home.B. Because he received an ultimatum.C. Because he was busy applying for a new job.D. Because he was caught in a traffic jam.2. What is the main idea of this passage?A. Sam Maynard saved his job with humor.B. Humor is important in our lives.C. Early bird can get the worm.D. Humor can solve racial discriminations.3. The phrase "clamp off" in Paragraph 3 means ________.A. try to hold backB. pretend to setC. send offD. give out4. Which of the following statements can we infer from the pa ssage?A. Many lose life's battles for they are always late.B. Sam was supposed to come to his office at 8:30.C. It wasn't the first time that Sam came late for his work.D. Humor is the most effective way of solving problems.1、答案解析:答案为D。
2017年普通高等学校招生全国统一考试天津卷英语本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。
第I卷1至10页,第II卷11至12页。
答卷前,考生务必将自己的姓名、准考号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码。
答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。
考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
祝各位考生考试顺利!第I卷注意事项:1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
2. 本卷共55小题,共95分。
第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
例:Stand over there___________ you’ll be able to see it better.A. orB. andC. butD. while 答案是B。
1. —Albert’s birthday is on next Saturday, and I’m planning a surprise party for him. —__________. I’ll bring some wine.A. Sounds like funB. It dependsC. Just a minuteD. You are welcome【答案】A【解析】试题分析:句意:艾儿伯特的生日在下星期日,我准备给他办一个惊喜派对,听起来很有趣,我将带些酒来,选择A。
2. My room is a mess, but I __________clean it before I go out tonight. I can do it in the morning.A. daren’tB. shouldn’tC. needn’tD. mustn’t【答案】C【解析】试题分析:句意:我的房间很乱,但是在今晚我出去之前不需要打扫,我可以明天早晨再打扫。
主旨大意题【题型突破】主旨大意题主要考查学生把握全文主题和理解中心思想的能力。
根据多年的备考及高考实践,这类题目考查的范围是:基本论点、文章标题、主题或段落大意等。
它要求考生在理解全文的基础上能较好地运用概括、判断、归纳、推理等逻辑思维方法,对文章进行高度概括或总结,属于高层次题。
选择"主题"旨在考查考生是否掌握了所读文章的主要内容或主旨,通常用词、短语或句子来概括。
常见的提问方式有:1. What is the main / general idea of this text?2. What is mainly discussed in this passage?3. What is the text mainly about?4. This text mainly tells us ________.5. This passage mainly deals with _________.6. The main idea of this passage may be best expressed as_________.选择标题题则是让考生给所读的文章选择一个合适的标题。
通常标题由一个名词或名词短语充当,用词简短、精练。
常见的提问方式有:1. What would be the best title for the text?2. Which of the following is the best / most suitable title for this text?3. The best / most suitable title for this text would be ________.4. The topic of this passage is _________.不管是选择"主题"还是选择"标题",实质上都是要求考生从整体上理解语篇内容,找出贯穿语篇的主线;不管是何种体裁的文章,总是围绕一个主题来展开的。
2017高考英语阅读理解解析版汇编(52)阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
I grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part. in. and live in.With this unshakable belief, I, at. fourteen, decided to become a writer. Here too, reading became useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshapes his own world. He cannot write without loving to read, because only through reading other people’s writing can one discover what works, what doesn’t and, in the end, together with lots of practice, what voice he has.Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品).As a. law student, my reading is in fact limited to subject matter—the volume (量) of what I have to read for classes every week means there is little time to read anything else. Such reading made it all the clearer to me that I live in a very small part in this great place called life. Reading fiction reminds me that there is life beyond my own. It allows me to travel across the high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that I wouldn't necessarily be able to have in my lifetime.( ) 1. What can be inferred about the author as a child?A. He never watched TV.B. He read what he had to.C. He found reading unbelievable.D. He considered reading part of his life.( ) 2. The underlined word "voice" in the second paragraph most probably means “”.A. an ideaB. a sound qualityC. a way of writingD. a world to write about( ) 3. What effect does reading have on the author?A. It helps him to realize his dream.B. It opens up a wider world for him.C. It makes his college life more interesting.D. It increases his interest in worldwide travel.( ) 4. Which of the following can be the best title of this text?A. Why do I read?B. How do I read?C. What do I read?D. When do I read?语篇解读:本篇文章是记叙文。
2017年普通高等学校招生全国统一考试英语(新课标Ⅰ卷)参考答案及解析【答案快查】21-23 BDA 24-27 ACAB 28-31 DCCA 32-35 DBCD 36-40 DCAFE41-45 ABCDA 46-50 CBADB 51-55 DBCAC 56-60 DACBD61 as 62 effects 63 to process 64 are removed 65 a66 worse 67 is 68 eating 69 careful 70 which第二部分阅读理解(共两节,满分40分)A【语篇解读】本文是一篇应用文。
本文介绍了太平洋科学中心的一些附属服务项目和资助捐款信息。
广告号召人们踊跃为科学中心捐款,支持科学普及事业。
【答案解析】21. B 细节理解题。
由The store is located(位于) upstairs in Building 3 right next to the Laster Dome可知太平洋科学中心的纪念品购物商店位于三栋楼上。
故B项正确。
22. D 细节理解题。
由Today Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and brings inquiry-based science education to classrooms and community events all over Washington State可知太平洋科学中心把科学教育带入了课堂。
23. A 推理判断题。
由It’s an amazing accomplishment and one we can’t achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Visit to find various ways you can support Pacific Science Center可知太平洋科学中心取得的令人惊喜的成绩离不开个人、公司和其它社会组织的慷慨支持。
2017高考英语一轮阅读理解练习(三)阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。
Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn pr oduced influence on consumers’ desire to go green. However, shoppers are still laying stress on environmental concerns. Two thirds of customers say that environmental consideration s inform their purchases to the same degree as they did a yea r ago, while more than a quarter say that they are now even b etter aware of the environmental effect on what they buy. This may help to influence how shops store goods on their sh elves. And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible compani es, with about one in seven saying that they had even decide d to take their custom elsewhere if they felt a company’s envir onmental reputation was not good enough.Harry Morrison, chief executive(主管)of the Carbon Trust, sympathizes:“I understand this situation where survival is very important no w. But from environmental considerations, the clock is ticking—we don’t have much time. In addition, cutting carbon has an i mmediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.”Larger companies have an extra motivation to look at reducin g their carbon footprint, as new rules next year will require bu sinesses to buy carbon allowances to make up for their emissi ons(排放). Those that have taken early action will have a head star t. More than two thirds of consumers are not clear about whic h companies are environmentally responsible. This suggests t hat firms that are able to relay clearly their message to the pu blic will be in a pole position to attract shoppers.The Carbon Trust believes that it can help by informing custo mers about the good work companies are doing. “When comp anies are granted(授予)the standard, they can use a logo (标识)in all their marketing which makes it clear that they are workin g towards cutting emissions,” Mr. Morrison said.( ) 1. What’s the main idea of the passage?A. Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.B. Companies will soon get information about cutting carbon emissions.C. Firms are making efforts to encourage customers to keep g oods at home.D. Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers’ envi ronmental awareness.( ) 2. The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means“”.A. affectB. changeC. disturbD. reject( ) 3. According to Harry Morrison, businesses .A. will benefit from cutting carbon emissionsB. should buy carbon allowances for shoppersC. are required to make up for their carbon emissionsD. have encouraged shoppers to take their custom elsewhere ( ) 4. We can learn from the passage that businesses will .A. have a strong desire to reduce costsB. use the same logo in their marketingC. gain advantages by taking early actionD. attract more shoppers by storing goods【语篇解读】本篇文章为说明文。
2017高考英语一轮阅读理解选编(四)阅读理解。
阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
(2014·天津模拟)I heard many parents complaining that their teenage children are rebelling(叛逆). I wish it were so. At your age you ought to be growing aw ay from your parents. You should be learning to stand on your own feet. But take a good look at the present rebellion. It see ms that teenagers are taking the same way of showing that th ey disagree with their parents. Instead of striking out boldly on their own, most of them are clutching(紧握)at one another’s hands for reassurance(安慰).They claim they want to dress as they please. But they all we ar the same clothes. Then set off in new directions in music. But somehow they all end up with listening to the same record together. Their reason for thinking or acting in thus-and-such a way is that many people are doing it. They have come out of their cocoon(茧)into a larger cocoon.It has become harder and harder for a teenager to stand up a gainst the popularity wave and go his or her own way. Industry has firmly carved out a teenage market. These days every t eenager can learn from the advertisements what a teenager s hould have and be.And many of today’s parents have come to award high marks for the popularity of their children. All this adds to a great barri er(障碍)for the teenager who wants to find his or her own path. But the barrier is worth climbing over. The path is worth follow ing. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don’t care to share with your classmates at once, well, go to it . Find yourself. Popularity will come with the people who resp ect you for who you are. That is the only kind of popularity tha t really counts.【文章大意】本文鼓励青少年要有自己独立的思维, 不要依赖父母或随波逐流。
2017年高考英语阅读理解真题及答案解析2017年高考英语阅读理解真题及答案解析高考试卷是一把刻度不均匀的尺子:对于你自己来说,难题的分值不一定高。
下面是店铺为大家推荐的2017年高考英语阅读理解真题,仅供大家参考!2017年高考英语阅读理解真题1What should you think about when trying to find your career? You are probably better at some school subjects than others. These may show strengths that you can use in your work. A boy who is good at mathematics can use that in an engineering career.A girl who spells well and likes English may be good at office work. So it is important to know the subjects you do well in at school. On the other hand, you may not have any specially strong subjects but your records show a general satisfactory standard. Although not all subjects can be used directly in a job, they may have indirect value. A knowledge of history is not required for most jobs but if history is one of your good subjects you will have learned to remember facts and details. This is an ability that can be useful in many jobs.Your school may have taught you skills, such as typing or technical drawing, which you can use in your work. You may be good at metalwork or cookery and look for a job where you can improve these skills. If you have had a part-time job on Saturdays or in the summer, think what you gained from it. If nothing else, you may have learned how to get to work on time, to follow instructions and to get on with older workers. You may have learned to give correct change in a shop, for example. Just as important, you may become interested in a particular industry or career you see from the inside in a part-time job.Facing your weak points is also part of knowing yourself. You may be all thumbs when you handle tools; perhaps you are a poor speller or cannot add up a column of figures. It is better to face any weakness than to pretend they do not exist. Your school record, for instance, may not be too good, yet it is an important part of your background. You should not be apologetic about it but instead recognize that you will have a chance of a fresh start at work.46. We can infer from the first paragraph that ________.learning better at school shows power in your jobthe better you are at school subjects, the more helpful they are in your career.learning each subject well is an ability in many jobs.we should think about how to find our career47. From the passage we learn that if a student’s school performance is not good, he will _____.A. have no hope in his future workB. be hopeful to find a suitable jobC. regret not having worked harder at schoolD. have an opportunity of a new beginning in his future work48. All the subjects may have direct value for job hunting except _________.A. mathematicsB. EnglishC. historyD. technical drawing49. The underlined phrase “be all thumbs” (in Paragraph 3) probably means “_________”.A. heavy- handedB. the bestC. importantD. skilled50. The passage mainly discusses ___________.A. The relationship between school performance and careerB. how to get a jobC. How to show strengths in your workD. working experience and knowledge at school答案:46- 50 BDCAA2017年高考英语阅读理解真题2In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity, others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between people.I have taught many children who held the belief that their self – worth relied (依赖) on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life – and – death affairs. In their single – minded pursuit (追求) of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to se ek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try.” What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove t hemselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self – respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic andoften troublesome fear begins to dissolve (缓解) can we discovera new meaning in competition.41.What does this passage mainly talk about?petition helps to set up self – respect.B.Opinions about competition are different among people.petition is harmful to personal quality development.D.Failures are necessary experiences in competition42.Why do some people favor competition according to the passage?A.It pushes society forward.B.It builds up a sense of duty.C.It improves personal abilities.D.It encourages individual efforts.43.The underlined phrase “the most vocal” in Paragraph 3 means .A.those who try their best to winB.those who value competition most highlyC.those who are against competition most stronglyD.those who rely on others most for success44.What is the similar belief of the true competitors and those with a desire to fail ?A.One’s worth lies in his performance compared with others.B.One’s success in competition needs great efforts.C.One’s achievement is determined by his particular skills.D.One’s success is based on how hard h e has tried.45.Which point of view may the author agree to?A.Every effort should be paid back.petition should be encouraged.C.Winning should be a life – and – death matter.D.Fear of failure should be removed in competition.答案:41.B 42.A 43.C 44.A 45.D2017年高考英语阅读理解真题3Sometimes you’ll hear people say that you can’t love others until you love yourself.Sometimes you’ll hear people say that you can’t expect someone else to love you until you love yourself.Either way, you’ve got to love yourself first and this can be tricky.Sure we all know that we’re the apple of our parents’ eyes, and that our Grandmas think we’re great talents and our Uncle Roberts think that we will go to the Olympics.but sometimes it’s a lot harder to think such nice thoughts abou t ourselves.If you find that believing in yourself is a challenge.it is time you build a positive self-image and learn to love yourself.Self-image is your own mind’s picture of yourself.This image includes the way you look, the way you act, the way you talk and the way you think.Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about US.Unfortunately, most of these images are more negative than they should be.Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world.The best way to defeat a passive self-image is to step back and decide to stress your successes.That is, make a list if you need to, but write down all of the great things you do every day.Don’t allow doubts to occur in it.It very well might be that you are experiencing a negative self-image because you can’t move past one flaw or weakness that you see about yourself.Well, roll up your sleeves and make a change of it as your primary task.If you think you’re sill y because you aren’t good at math, find a tutor.If you think you’re weak because you can’t run a mile, get to the track and practice.If you think you’re dull because you don’t wear thelatest trends, buy a few new clothes.But remember, just because you thi nk it doesn’t mean it’s true.The best way to get rid of a negative serf-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities.Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive self-image.When you can pat(拍) yourself on the back, you’ll know you’re well on your way.Good luck!41.You need to build a positive self-image when you _________.A.dare to challenge yourselfB.feel it hard to change yourselfC.are unconfident about yourselfD.have a high opinion of yourself42.According to the passage, our serf-images _________.A.have positive effectsB.are probably untrueC.are often changeableD.have different functions43.How should you change your serf-image according to the passage?A.To keep a different image of others.B.To make your life successful.C.To understand your own world.D.To change the way you think.44.What is the passage mainly about?A.How to prepare for your success.B.How to face challenges in your life.C.How to build a positive self-image.D.How to develop your good qualities.45.Who are the intended readers of the passage?A.Parents.B.Adolescents.cators.D.People in general.答案:41—45CBDCB。
2017年高考题故事类1.【2017·浙江卷6月考,A】Benjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In those days, a brush was made from camel's hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged (蓬乱). His father said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing.The cat's lot was about to improve. That year, one of Benjamin's cousins, Mr Pennington, came to visit. He was impressed with Benjamin's drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings (版画) by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old,Mr Pennington returned for another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamin's parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.In the city, Mr Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape (风景) painting. William Williams, a wellknown painter,came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said,“Those two books were my companions by day, and under my pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings. The nineyearold boy decided then that he would be an artist.21.What is the text mainly about?A. Benjamin's visit to Philadelphia.B. Williams' influence on Benjamin.C. The beginning of Benjamin's life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.22.What does the underlined sentence in Paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have real brushes soon.23.What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see painting exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.24.Williams' two books helped Benjamin to ________.A. master the use of paintsB. appreciate landscape paintingsC. get to know other paintersD. make up his mind to be a painter【文章大意】本文是一篇人物介绍类的记叙文,主要讲述了美国绘画之父本杰明·韦斯特小时候绘画天赋的培养和他在6至9岁时受到的艺术启蒙教育。
2017年普通高等学校招生全国统一考试英语答案解析第一部分听力第一节1.【答案】C2.【答案】A3.【答案】C4.【答案】B5.【答案】A第二节6.【答案】C7.【答案】A8.【答案】B9.【答案】C10.【答案】B11.【答案】B12.【答案】C13.【答案】A14.【答案】B15.【答案】A16.【答案】B17.【答案】C18.【答案】A19.【答案】C20.【答案】A第二部分阅读理解第一节21.【答案】B【解析】根据文章第一段while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir to remember your visit.可知买纪念品应该在building3。
22.【答案】D【解析】根据文章第一段while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir to remember your visit.可知买纪念品应该在building3。
23.【答案】A【解析】通过It's an amazing accomplishment and one we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Visit to find various ways you can support Pacific Science Center.可知在寻求支持和捐赠。
24.【答案】A【解析】细节理解题。
定位到第一段第二句话,“竭力去帮助那些受伤的、无家可归的和虚弱的动物让我悲伤难忍,但是它们能否生存下来是不敢肯定的”,由此可知,他们纵然付出很多,但最后可能白忙一场。
因此,选择A。
2017高考英语阅读理解解析版汇编(46)阅读理解—主旨大意题、标题概括题。
(2015年河南焦作调研)What's your idea of a good time?What about dancing in a rainy field with one hundred and fifty thousand other people while a famous rock band plays on a stage so far away that the performers look like ants?It may sound strange but that is what many hundreds of thousands of young people in the UK do every summer。
Why ? Because summer is the time for outdoor music festivals.Held on a farm, the time Glastonbury Festival is the most well—know and popular in the UK. It began in 1970 and was attended by one thousand five hundred people each paying an admission price of £1 including free milk from the farm.Since then the Glastonbury Festival has gone from strength to strength-in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended,paying £112 for tickets to the three—day event。