2019年高考英语一轮复习完形填空和语法填空选练(4)(含解析)
- 格式:doc
- 大小:50.00 KB
- 文档页数:8
2019年高考英语一轮完形填空和语法填空选练(4)
李仕才
第一部分:完形填空
A
These days everyone wants to “get rich” overnight. We all __1__ marrying someone from a wealthy family, making a lot of __2__, or winning the lottery (彩票). But do these things really make us happy? Many of the richest celebrities (名人) happen to be some of the most __3__ people. They buy expensive houses and clothes that they __4__ use. They may become __5__ and even become addicted to __6__. They have become so focused on money and material things that they forget about the people and activities they __7__.
Now, more young people have the opportunity for a better education, and better chances of making a high __8__. These are great achievements,__9__ will they make you happy? In the US many young people believe that being rich and being happy are two __10__ things. When attending university, they often choose to study subjects that they are __11__ rather than subjects that will get them __12__ jobs. Instead of majoring in “business” or “management”, many American students today have majors like “theater” or “modern dance”. The __13__ is that making a lot of money doesn't mean that you will be satisfied with your __14__. Nowadays, young people are __15__ careers that they love doing rather than careers that pay well.
I think that as being __16__ becomes more possible, we need to __17__ what the term “fortune” really means. Do we need to have money and material things to be fortunate? Or does __18__ just mean having what we need to be happy? __19__, what things make you happy? Be honest with yourself. It may take __20__ a rich spouse(配偶)or much money to make you happy!
拥有财富和拥有幸福本质上是有区别的。
有些有钱人去购买永远不会去用的昂贵的房子、衣服,沉溺于吸毒,其实他们并不幸福。
现在更多的年轻人选择了去接受良好的教育,从事自己乐意从事的职业,上大学、接受教育并不仅仅是为了有一份高薪的工作。
1.A.think of B.dream of
C.care about D.insist on
答案:B 根据上一句中的wants和下文可知,这些想法都是“梦想”。
2.A.changes B.friends
C.efforts D.money
答案:D 要快点富起来,当然要赚到一大笔钱。
make a lot of money“赚大钱”。
3.A.unhappy B.happy
C.lucky D.unlucky
答案:A 从下文那些有钱人的做法可知他们中有些人不幸福。
4.A.always B.really
C.never D.personally
答案:C 他们去购买永远不会去用的昂贵的房子、衣服。
5.A.annoyed B.depressed
C.satisfied D.injured
答案:B 此空和下文become addicted to... 是并列关系,因此选择depressed“郁闷的,消沉的”。
6.A.work B.games
C.adventures D.drugs
答案:D become addicted to...常用来指“沉迷于”一些不良的嗜好。
drug“毒品”。
7.A.love B.hate
C.enjoy D.know
答案:A 前面的先行词是people and activities, 因此只能用love, 而不能用enjoy“喜欢”。
8.A.salary B.goal
C.degree D.fame
答案:A
解析:本文主要讲对财富的追求,故选A。
句意:现在更多的年轻人有机会接受更好的教育,有机会赚到高额的“薪水”(salary)。
这里和文章开头呼应。
goal“目标”;degree“程度”;fame“名誉”。
9.A.so B.and
C.but D.or
答案:C 从上下文来看,这里是转折关系。
10.A.difficult B.different
C.pleasant D.important
答案:B 联系上下文可知,富有和幸福是不同的。
11.ed to B.familiar with
C.related to D.interested in
答案:D 根据rather than和get them ______ jobs 可知此处指选择他们感兴趣的专业。
be used to sth.“习惯于”;be related to“与……有关”;be familiar with“熟悉”。
12.A.highpaying B.prizewinning。