Tutorial 14_Externalities_Answer
- 格式:docx
- 大小:29.30 KB
- 文档页数:6


微观经济学英文作业答案(chap1-chap13)
Microeconomics, 8e (Parkin) Testbank 2 Answer(chap1-chap13)
Chapter 1 What Is Economics?
1) An inducement to take a particular action is called
Answer: D
2) All economic questions arise because we
Answer: A
3) All economic questions arise because
Answer: C
4) Scarcity is
Answer: A
5) Scarcity arises from
Answer: C
6) When an economist talks of scarcity, the economist is
referring to the
Answer: C
7) Scarcity is experienced by
Answer: D
8) Fundamental economic problems basically arise from
Answer: D
9) Scarcity exists because
Answer: B
10) Scarcity can be eliminated through
Answer: D
11) Scarcity is common to all economic systems because
resources are
Answer: D
12) People must make choices because Answer: B
13) The problem of "scarcity" applies
Answer: D
14) When a wealthy businessman is unable to buy tickets to
经济学原理外部性练习题+答案
第一篇:经济学原理 外部性 练习题+答案
第10章 外部性
一、为每个关键术语选择一个定义
关键术语
定义
-------------外部性
1、认为如果私人各方面可以无成本地就资源配置达
成协议,他们就可以自己解决外部性问题的一个 命题
-------------正外部性
2、在谈判和实施过程中产生的成本
-------------负外部性
3、当一个人的行为对旁观者有不利影响时的情况-------------社会成本
4、为引导私人决策考虑由负外部性造成的社会成本
而征收的一种税
-------------外部性内在化
5、一个人的行为对旁观者福利无补偿的影响-------------矫正税
6、改变激励,以使人们考虑到自己行为的外部效应-------------科斯定理
7、私人成本和外部成本之和
-------------交易成本
8、当一个人的行为对旁观者有有利影响时的情况
二、判断正误
-------------
1、正外部性是一种归市场上买者的外部利益,而负外部性是一种归市场上卖者的
外部成本
------------- 2、如果一个市场引起负外部性,社会成本曲线在供给曲线(私人成本曲线)之上-------------
3、如果一个市场引起正外部性,社会价值曲线在需求曲线(私人价值曲线)之上-------------
4、带来未被内在化的负外部性的市场产生的均衡数量小于最优数量
-------------
5、如果市场引起负外部性,那么,矫正税就将使市场向更有效率的结果变动-------------
6、根据科斯定理,外部性总是要求政府为了使外部性内在化而进行干预
-------------
7、为了使污染减少到某个目标量,如果每个污染企业都等量的减少其污染,这就
是最有效率的-------------
8、当斯莫基熊说“只有你能防止森林火灾”时,社会是在努力用道德规范与社会惩
1
Answers to Even Problems for Thomas Pugel,
International Economics Text (14th Edition)
TRADE MODULE
Chapter 1
International Economics Is Different
Overview
The introduction to the subject of international economics has three major purposes:
1. Show that international economics addresses important and interesting current events and
issues.
2. Show why international economics is special.
3. Provide a broad overview of the book.
We begin with four controversies that show the importance of current issues addressed by
international economics.
The first is the rise of international outsourcing (or offshoring) of service activities and jobs from
the United States and other industrialized countries to India and other developing countries. Here
we introduce the idea that business activities that would be normal and almost unnoticed if they
【国际经济学专题考试试卷⼗】Externalities
Chapter 10
Externalities
TRUE/FALSE
1. Markets sometimes fail to allocate resources efficiently.
ANS: T DIF: 2 REF: 10-0
NAT: Analytic LOC: Markets, market failure, and externalities
TOP: Market failure MSC: Interpretive
2. When a transaction between a buyer and seller directly affects a third party, the effect is called an externality. ANS: T DIF: 1 REF: 10-0
NAT: Analytic LOC: Markets, market failure, and externalities
TOP: Externalities MSC: Definitional
3. Buyers and sellers neglect the external effects of their actions when deciding how much to demand or supply. ANS: T DIF: 2 REF: 10-0
NAT: Analytic LOC: Markets, market failure, and externalities
TOP: Externalities MSC: Interpretive
4. In a market characterized by externalities, the market equilibrium fails to maximize the total benefit to society