【成才之路】高中英语 unit2 section3 using language练习 新人教版选修6

  • 格式:doc
  • 大小:295.50 KB
  • 文档页数:7

Unit 2 Section Ⅲ

Ⅰ.单词拼写

1.An ________(合适) method must be found to deal with such situations.

2.The ________(钻石) ring on her finger glittered in the light.

3.I ________(永远)remember that he had helped me.

4.She found a company to ________(资助) her through college.

5.Autumn leaves add color and ________(暖和) to home decoration.

6.Have you turned from ________(黑暗) to light?

7.I can't continue my study without this ________(奖学金).

8.Obviously this music is in the ________(钢琴家的) blood.

9.He was carrying a very heavy ________(沉甸甸的东西).

10.In contrast, education can actually ________(使改变) a nation.

答案:1.appropriate 2.diamond 3.forever 4.sponsor 5.warmth 6.darkness

7.scholarship 8.pianist's 9.load 10.transform

Ⅱ.选词填空

by chance, on time, hold on, at the bottom of, note down, try out, experiment

with, in particular, take it easy, run out of

1.Could you just ________ one second?

2.Despite the traffic jam he arrived here ________.

3.I ran into her ________ one night and got her e­mail address.

4.It has large openings ________ the net.

5.Please ________ what I'm about to say.

6.________ the above 15 steps and see what works for you.

7.I'm here to ________ for the play.

8.But they ________ steam eventually.

9.They never interested me ________.

10.________.You're just making it worse.

答案:1.hold on 2.on time 3.by chance 4.at the bottom of 5.note down

6.Experiment with 7.try out 8.run out of 9.in particular 10.Take it easy

Ⅲ.完成句子

1.这种新型发动机在销售之前一定要进行试验。

The new kind of engine must be ________ ________ before it is solD.

2.要不是你把这个机密泄漏出去,我就会告诉你另外一个。

If you hadn't ________ this secret ________, I would tell you another.

3.抓住我的手直到我们过了这条马路。

________ ________ ________ my hand ________ we have crossed the street.

4.他可能在回家的路上。

He ________ ________ to be ________ ________ ________ home.

5.虽然玛丽学习负担很重,但她并没有放弃她的爱好。

Although she has a heavy studying ________, Mary does not ________ ________ her

hobbies.

答案:1.tried out 2.let; out 3.Hold on to;till 4.is likely; on his way 5.load;

give up

Ⅳ.完形填空

I met Mrs Neidl in the ninth grade on a stagedesign team for a play and she was

one of the directors.Almost instantly I loved her.She had an unpleasant voice and

a direct way of speaking, __1__she was encouraging and inspiring.For some reason,

she was impressed with my work and me.

Mrs Neidl would ask me for my __2__.She wanted to know how I thought we should

__3__ things.At first I had no idea how to answer because I knew __4__ about stage

design! But I slowly began to respond to her __5__.It was cause and effect: She

believed I had opinions, so I began to __6__ them.She trusted me to complete things,

so I completed them perfectly.She loved how __7__ I was, so I began to show up to

paint more and more.She believed in me, so I began to believe in myself.

Mrs Neidl's __8__ that year was,“Try it.We can always paint over it __9__ !”

I began to take __10__.I had been so afraid of failing but suddenly there was no

failing—only things to be __11__ upon.I learned to dip my brush into the paint and

__12__ create something.

The shy, quiet freshman achieved success that year.I was __13__ in the program

as “Student Art Assistant”because of the time and effort I'd put in.It was that

year that I __14__ I wanted to spend the rest of my life doing stage design.

Being on that stagedesign team __15__ Mrs Neidl changed me completely.Not only

was I stronger and more competent than I had thought, but I also __16__ a strong

interest and a world I hadn't known existeD.She taught me not to __17__ what

people

think I should do.She taught me to take chances and not be __18__.Mrs Neidl was

my comforter when I was upset.Her __19__ in me has inspired me to do things that

I never imagined__20__.

1.A.and B.yet

C.so D.for

答案:B 根据前半句“She had an unpleasant voice and a direct way of speaking...”和后半句“...she was encouraging and inspiring.”可以看出,这里表示转折。

2.A.opinion B.impression

C.information D.intention

答案:A 由后文中的“how I thought”和“opinions”等可知在,她会征求“我”的意见。

3.A.make B.keep

C.handle D.change

答案:C make “制造,安排”;keep“保持,保存,遵守”;handle “处理,操作”;change“改变,变革,改造”。这里指“处理”事情,故用handle。

4.A.anything B.something

C.everything D.nothing

答案:D 由前面的“had no idea”可以得出,“我”对于舞台设计一窍不通,故用nothing。

5.A.questions B.comments

C.explanations D.remarks

答案:A 由前面的“ask”一词可以得到提示,这里指回答她的问题。question“问题”;comment“评论,意见”;explanation“解释,解说”;remark“评论,言论”。

6.A.hold B.follow

C.evaluate D.form

答案:D 她相信“我”有主意,所以“我”开始形成自己的想法。hold“拿着,保存,支持,占据,持有”;follow“跟随,追随”;evaluate“评价,估计”;form“形成,构成”。

7.A.happy B.lively

C.reliable D.punctual

答案:C 句意:她喜欢我是那样的可靠……happy “快乐的,幸福的”;lively“活泼的,活跃的”;reliable“可靠的,可信赖的”;punctual“严守时刻的,准时的”。

8.A.message B.motto