人教高中英语必修4Unit1 Writing (共20张PPT)
- 格式:ppt
- 大小:9.96 MB
- 文档页数:20


必修4 Unit 1 A STUDENT OF AFRICAN WILDLIFE
It is 5:45 am and the sun is just rising over Gombe National Park in East Africa. Following Jane's way of studying chimps, our group are all going to visit them in the forest. Jane has studied these families of chimps for many years and helped people understand how much they behave like humans. Watching a family of chimps wake up is our first activity of the day. This means going back to the place where we left the family sleeping in a tree the night before. Everybody sits and waits in the shade of the trees while the family begins to wake up and move off. Then we follow as they wander into the forest. Most of the time, chimps either feed or clean each other
as a way of showing love in their family. Jane warns us that our group is going to be very tired
and dirty by the afternoon and she is right. However, the evening makes it all worthwhile. We watch the mother chimp and her babies play in the tree. Then we see them go to sleep together in their nest for the night. We realize that the bond between members of a chimp family is as strong as in a human family.
必修④
Unit 1
Ⅰ.单词拼写
1.He is always ________ (谦逊的) about his success.
答案:modest
2.The teacher often tells us to show ________ (尊敬) for our elders.
答案:respect
3.As a teacher,all her life is ________ (奉献) to her education.
答案:devoted
4.This book is ________ (设计) for children.
答案:intended
5.He was ________ (资助) by my father when he was at college.
答案:supported
6.I hope my son will ________ (表现) himself when at school.
答案:behave
7.The young couple are ________ (争辩) with each other about money.
答案:arguing
8.You'd better take time and money into ________ (考虑) when making a plan.
答案:consideration
9.The policeman ________ (观察) a man enter the bank.
答案:observed
10.Have you ________ (传递) my message to your father?
答案:delivered
Ⅱ.完成句子
1.We agreed never to ________ ________ the matter again.
我们同意不再谈这件事了。
答案:refer to
1 / 10 选择性必修四Unit 1 Science Fiction写作作业设计(学生版)
一、单元写作任务
假设你是李华,你所在的学校英语社即将举办一次“科幻小说”分享会 “science fiction sharing
session”活动,请写一封邀请函给你的交换生同学Peter,请求他参加。内容包括:1.告知分享会的时间地点;2.分享的主要内容。
注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 2 / 10 emotions and qualities (态度情感)
1. feel alarmed ____________
2. ___________ 感到尴尬的
3. ____________ 感到罪恶的
4. with dignity ____________
5. ____________ 惊奇地
6. be sensitive to _____________
7. absolute honesty____________
8. feel envy at _______________
9. with curiosity______________ 10. ____________________尊严扫地(p 4)
11. draw a breath ____________
12. be treated badly ____________
13. ____________________ 赞赏某人的智慧和正直
14. ____________________仔细看一下
15. ________________令人宽慰的是
16.crowd into one’s mind_____________
17.to one’s amazement____________________
science exploration (科学探索)
如何介绍人物
介绍人物属于记叙文,记叙文以叙述和描写为主。写作顺序可以采用“顺叙”、“倒叙”和“插叙”,叙述过程中应当条理清楚,脉络分明。
[写作指导]
1. 审题定调:
人物介绍类作文通过描写人物的肖像、语言、动作、性格特征、精神气质、心理活动及生活细节等,塑造活灵活现的人物,使读者如闻其声、如见其人。
2. 思路点拨:
首先,必须把时间交代清楚,要交代清楚时间的推移顺序,两部分之间的转换最好有明显的时间转换标志。
其次,要有重点,分清主次。 发生在一个人身上的事情很多,取材时要注重就此人突出的事迹或成就重点描写。要挑选在一段时间内最有意义的典型事例来写,不能面面俱到, 要重点突出,否则易出现罗列现象,使人读了索然无味。
最后,在描写和叙述的过程中应该对人物的行为和事迹进行适当评论,或对所介绍的人物作恰当的评述或描述自己的感受。
[常用表达]
graduate from ...
When at college, she / he majored in ...
receive a doctor’s degree
go abroad for further study
devote one’s lifetime to ...
do research on / into ...
try one’s best to do sth.
encourage sb. to do sth.
fight for ...
give up one’s life for sb. / sth.
win a prize in ... competition
set a new world record of ...
win a gold medal work hard to improve ...
one of the best / most important / impressive / moving ...