高考英语北师大版一轮复习教案:必修2 Unit 6 Design Word版含解析

  • 格式:doc
  • 大小:188.06 KB
  • 文档页数:14

第1页 共14页

[话题素材]

好词

1.inspire v. 激励,鼓舞

2.represent v. 象征

3.attractive adj. 有吸引力的

4.excellent adj. 优秀的,极好的

5.origin n. 起源

6.decorate v. 装饰

7.equipment n. 设备

8.date back to/date from 追溯到

9.devote oneself to 致力于

10.be accustomed to 习惯于

11.apply to 适用于

12.make a hit 红极一时

13.appeal to sb. 对某人有吸引力

14.be set in 以……为背景

15.enrich one's life 丰富某人的生活

佳句

1.The exhibition gives local artists an_opportunity_to display their works.

这次展览为当地艺术家提供了展示自己作品的机会。

2.The tourists crowded closer to get_a_view_of the painting.

游客们聚集得更近些以便观看这幅画。

[精美语篇]

As is known to us all, shoes play an important role in our life, for it can protect our feet

from being hurt. However, as a boy who has athlete's foot, I am looking forward to

inventing a pair of shoes helping my feet keep dry and me walk conveniently. Therefore, this

new kind of shoes has come into being recently.

To keep the feet dry and comfortable, this new kind of shoes is equipped with a micro-fan.

When you walk, a small machine changes the energy produced by walking into electric

energy and stores it. If you stop walking, the micro-fan can work immediately to dry your feet.

However, what amazes you most is the following new function. There is a special red button

in each of the shoes.If the road you are walking is flat, you can press the red button, which

第2页 共14页 helps your shoes change into a roller skate with two rollers appearing beneath your shoes,

and you can reach your destination quickly. On arriving at your destination, press the red

button again and the rollers will return to your shoes, so you can walk normally like others.

That's my magic shoes. Do you like it or would you like to have a try?

高频单词

1.abstract (adj.) 抽象的,深奥的

2.straight (adj.) 直的; (adv.) 直,直接

3.typical (adj.) 典型的

4.ruin (vt.) 毁坏,毁灭 (n.) 毁灭,毁坏;废墟,遗址(常用复数)

5.purpose (n.) 目的,意图

6.imagination (n.) 想像;想像力→imagine (vt.) 想像→imaginative (adj.) 富有想像力的

7.poetry (n.) 诗(总称)→poem (n.) 诗→poet (n.) 诗人

8.valuable (adj.) 贵重的,有价值的→value (n. & vt.) 价值;评价

9.detail (n.) 细节,详情→detailed (adj.) 详细的

10.character (n.) (书写或印刷的)字,字体→characteristic (adj.) 典型的,特有的

11.relate (vt.) 把……与……联系起来→related (adj.) 有联系的;相关的→relation (n.)

关系;联系

12.mercy (n.) 慈悲,怜悯,同情心→merciful (adj.) 仁慈的;宽容的

13.narrow (adj.) 狭窄的→narrowly (adv.) 勉强地

14.conclusion (n.) 结论;结束→conclude (vt.) 结束;推断

15.bathe (vi.) 洗澡;沐浴→bath (n.) 洗澡;沐浴

重点短语

1.fix_one's_eyes_on 注视,凝视

2.sort_of 有几分地

3.date_back_(to) 追溯(到)

4.try_out 试用,试验

5.hold_one's_breath 屏住呼吸

6.be_deep/lost_in_thought 陷入沉思

7.add...to 增添,增加

8.cross_out 画掉,删掉

9.in_the_shape_of 以……的形状

10.put_on 上演,穿上

热点句型

1.leave sb./sth. doing...“让某人/某物处于某种状态”

Qi Baishi's style of painting often leaves_the_audience_guessing and makes them use their

imagination.(教材P36)

第3页 共14页 齐白石的绘画风格常常给观赏者留出运用想像力解读其内涵的余地。

2.不定式短语to do作目的状语

To_emphasise_the_woman_even_more,_Chen adds a lot of detail to the fan and the cloth of

her dress, and chooses to paint the background behind the woman black.(教材P36)

为了进一步突出这位女子,陈逸飞在她的扇子和衣服的布料上加入了很多细节,并选择黑色作为女子的背景颜色。

3.with+宾语+宾语补足语结构作状语

Our house would be white

with_trees_around_it,_a_great_big_yard_and_grass_growing_without_a_fence.(教材P42)

我们的房子应该是白色的,树木环绕,有一个大花园,草随意生长没有篱笆阻隔。

4.the way+定语从句

But the house on Mango Street is not the_way they described it at all.(教材P42)

但是芒果街上的房子根本不是他们所描述的那样。

5.It's one's turn to do sth.“轮到某人做某事了”

It's_finally_our_turn_to_do_the_wallboard in the school hall!(教材P47)

最后轮到我们做学校礼堂的墙板了!

教材复现

在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

1.During his lifetime, he developed the tradition of combining poetry ________ painting.

答案:with

2.Qi Baishi's style of painting often leaves the audience ________ (guess) and makes them

use their ________ (imagine).

答案:guessing; imagination

3.Chen adds a lot of detail ________ the fan and the cloth of her dress, and ________

(choose) to paint the background behind the woman black.

答案:to; chooses

4.This was probably painted ________ the nineteenth century and shows people ________ a

park ________ a Sunday afternoon.

答案:in; in; on

5.Paper­cutting is something ________ he learned to do from an early age.

答案:that

6.A present for parents ________ child has recently been born might show a paper cut of

children.

答案:whose

7.That's ________ we moved into the house on Mango Street, far away, ________ the other

side of town.

答案:why; on

8.Our house would be white ________ trees around it, a great big yard and grass growing

________ a fence.

答案:with; without