智慧树知到答案 3S技术及其应用进展章节测试答案

  • 格式:docx
  • 大小:17.62 KB
  • 文档页数:15

第一章 单元测试

1、单选题:

A ( ) is a computer system for capturing, storing, querying, analyzing, and displaying

geospatial data.

选项:

A:Global Navigation Satellite Systems(GNSS)

B:Geographic Information System (GIS)

C:Remote Sensing (RS)

D:Global Positioning System(GPS)

答案: 【Geographic Information System (GIS)】

2、单选题:

( ) explicitly expresses the spatial relationships between features, such as two lines

meeting perfectly at a point.

选项:

A:Polygons

B:Raster data

C:Topology

D:Vector data

答案: 【Topology】

3、单选题:

The raster data model uses ( ) to represent spatial features.

选项:

A:Point features

B:Line features

C:A grid and grid cells

D:Polygon features

答案: 【A grid and grid cells】

4、多选题:

The vector data model uses ( ) to represent spatial features with a clear spatial

location and boundary.

选项:

A:Polygons

B:Lines

C:Pixels

D:Points

答案: 【Polygons ;

Lines ;

Points】 5、多选题:

The most expensive part of a GIS project is data acquisition, and two basic options

for data acquisition are ( ).

选项:

A:Scanning

B:Use existing data

C:Create new data

D:Manual digitizing

答案: 【Use existing data;

Create new data】

6、判断题:

Feature-based query can involve either attribute or spatial data. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

7、判断题:

Buffering combines geometries and attributes from different layers to create the

output. ( )

选项:

A:错

B:对

答案: 【错】

8、判断题:

GIS models can be grouped into four general types: binary model,index model,regression model,and mathematic model. ( )

选项:

A:错

B:对

答案: 【错】

9、判断题:

A zonal operation of raster data analysis operates on a group of cells with same

values or like features. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

10、判断题:

A process model integrates existing knowledge about the environmental processes

in the real world and quantifies the processes with a set of relationships and equations. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

第二章 单元测试

1、单选题:

A ( )is a mathematical model of the Earth, which serves as the reference or base

for calculating the geographic coordinates of a location.

选项:

A:spheroid

B:datum

C:geodetic coordinates

D:geoid

答案: 【datum】

2、单选题:

( ),an even closer approximation of the Earth, has an irregular surface, which is

affected by irregularities in the density of the Earth's crust and mantle.

选项:

A:Spheroid

B:Mean sea level

C:Datum

D:The geoid

答案: 【The geoid】

3、多选题:

Which following projections are conformal projections? ( )

选项:

A:Albers equal-area conic projection

B:Mercator projection

C:Lambert conformal conic projection

D:Transverse Mercator projection

答案: 【Mercator projection ;

Lambert conformal conic projection ;

Transverse Mercator projection】

4、多选题:

Which following characteristics belong to Transverse Mercator projection ? ( )

选项:

A:Use standard meridian

B:Conformal C:No length distortion on standard meridian

D:An equivalent projection

答案: 【Use standard meridian;

Conformal;

No length distortion on standard meridian】

5、单选题:

5If I want to preserve direction during projection, I need to choose ( ) map projection.

选项:

A:Equidistant

B:Conformal projection

C:Azimuthal projection

D:Equivalent projection

答案: 【Azimuthal projection】

6、判断题:

The principal scale applies only to the standard line in a map projection. ( )

选项:

A:错

B:对

答案: 【对】

7、判断题:

The projection you choose significantly affects the properties of a large-scale map

but has less effect on the properties of a small-scale map. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

8、判断题:

8A map projection allows us to work with longitude and latitude values rather plane

coordinates. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

9、判断题:

9A standard line refers to the line of tangency between the projection surface and

the reference globe, including standard parallel and standard meridian. ( )

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】 10、判断题:

The origin of local datum is at the center of the Earth. ( )

选项:

A:错

B:对

答案: 【错】

第三章 单元测试

1、单选题:

The ( ) of a raster refers to the number of bits for storing cell values, a higher ( )

means that the cell can store a wider range of values.

选项:

A:Cell size

B:Cell depth

C:Raster format

D:Raster pixels

答案: 【Cell depth】

2、单选题:

The cell ( ) is the size of the area represented by a single cell.

选项:

A:depth

B:size

C:range

D:values

答案: 【size】

3、单选题:

Which procedure converts vector data to raster data? ( )

选项:

A:Automatic Vectorization

B:Digitization

C:Interactive Tracing

D:Rasterization

答案: 【Rasterization】

4、多选题:

The spatial data could come from ( )。

选项:

A:X-Y Coordinates

B:Digital data