2019高考英语一轮基础达标练题Unit1Friendship含解析新人教版必修1

  • 格式:doc
  • 大小:100.00 KB
  • 文档页数:9

最新中小学教案、试题、试卷

最新中小学教案、试题、试卷 1 Unit 1 Friendship

一、阅读理解。

If you think that running marathons will help you live a long and healthy life,new research may come as a shock. According to a recent scientific study,people who

do a

very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.

Scientists in Denmark have been studying over 1,000 joggers and non-joggers for

12 years. The death rates from the sample group indicate that people who jog at a

moderate pace two or three times a week for less than two and a half hours in total

are least likely to die. The best speed to jog at was found to be about 5 miles per

hour. The research suggests that people who jog more than three times a week or at

higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non-joggers. The scientists think

that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and

arteries(动脉).Over time,this can cause serious injuries.

Peter Schnohr,a researcher in Copenhagen,said,“If your goal is to decrease

risk of death and improve life expectancy,jogging a few times a week at a moderate

pace is a good strategy. Anything more is not just unnecessary,and it may be harmful.”

The implications of this are that moderate forms of exercise such as tai chi,yoga and brisk walking may be better for us than “iron man” events,triathlons and

long-distance running and cycling. According to Jacob Louis Marott,another researcher

involved in the study,“You don’t actually have to do that much to have a good impact

on your health. And perhaps you shouldn’t actually do too much”.

1.The underlined word “strenuous” in Paragraph l is closest in meaning

to“___________”.

A. hard B. regular

C. practical D. flexible

2.The author presents some figures in Paragraph 2 to ___________.

A. suggest giving up jogging B. show risks of doing sports

C. provide supportive evidence D. introduce the research process

3.According to the scientists,why is too much exercise harmful? 最新中小学教案、试题、试卷

最新中小学教案、试题、试卷 2 A. It may injure the heart and arteries. B. It can make the body tired out.

C. It will bring much pressure. D. It consumes too much energy.

4.What can be inferred from the text?

A. No exercise at all is the best choice.

B. More exercise means a healthier life.

C. Marathons runners are least likely to die.

D. Proper exercise contributes to good health.

【文章大意】本文主要讲述了做运动过多或过少都对身体有害,只有做适量的运动才对身体有益。

1.A 【解析】考查词义推测。hard耗费体力的;regular有规律的;practical实际的;flexible灵活的。由第一段最后一句“According to a recent scientific study,people who do

a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.”可知,一点不做运动的人和非常艰苦锻炼的人都极有可能死,故应选A。

3.A 【解析】考查细节理解。由第二段倒数第二句“The scientists think that this is because

strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries(动脉).”可知,做过多的运动有害是因为它可能伤害心脏和动脉,故应选A。

4.D 【解析】考查推理判断。根据第三段可知,做运动过多或过少都对身体有害,只有做适量的运动才对身体有益,故应选D。

二、单句语法填空

1.It was when I got back to my apartment ________I first came across my new

neighbors.

答案:that 本句是强调句。被强调部分是时间状语,故应填that。

2.Lily can't fall asleep, extremely ________ (concern) about the result of her

maths test.

答案:concerned 短语be concerned about ... “担忧,挂念……”,本句中逗号后没有连词,故逗号后的部分为状语,此处应用形容词短语作伴随状语。

3.It's no pleasure ________ (go) camping on such a foggy day. 最新中小学教案、试题、试卷

最新中小学教案、试题、试卷 3 答案:going It's no pleasure doing sth. “做某事没有乐趣”。

4.The little boy is clever enough to have no trouble ________ (find) his house

without others' help.

答案:finding have no trouble doing sth. “做某事没困难”。

5.There was no ________ (agree), and the proposal was accepted.

答案:disagreement 由形容词no可知,本空应填名词,再由后一分句“建议被接受了”可知,应填名词disagreement。

6.He happened ________ (know) the secret, so I needn't tell him.

答案:to have known happen to do sth. “碰巧做某事”,再由后一并列分句“没有必要告诉他”可知,前一分句谓语部分应用不定式的完成式。

7.He set his alarm clock before going to bed in order ________ (get) up earlier

than usual the next morning.

答案:to get in order to do sth. “为了做某事”。

8.Several weeks had gone by ________ they knew the painting was missing.

答案:before before引导的时间状语从句,表示“在……以前”,从句常用一般过去时,主句用过去完成时。

9.While ________ (wait) for the bus by the roadside, I found a wallet on the

ground.

答案:waiting 时间状语从句的主语和主句主语一致,且从句谓语部分含有be动词,故从句中省略主语和be动词,填waiting。while waiting可看作是while I was waiting的省略。

10.The windows haven't been cleaned for at least a year and are ________ (dust)

now.

答案:dusty dusty “脏的,布满尘土的”,是形容词,在此处作表语。

三、完形填空。

Something quite tragic(悲剧的)happened in our home.It had a

__1__ effect on our

lives.It __2__ the way we relax and even where we sit.There was no fire or flood...we

__3__ our Wi­Fi service,for over a week.

I was raised in the pre­Wi­Fi era,so I was relatively