module2 A job worth doing--reading

  • 格式:doc
  • 大小:71.50 KB
  • 文档页数:5

Module 2 第二课时

Ⅰ.单词拼写

1.Let me reassure you your service is quite s______.

2.It seemed to be her m______ to care for her brother's children.

3.We must r______ the laws of a country we are in.

4.He came towards me, smiled and o______ his hand.

5.She recognized that he was not ________(合格的) for the post.

6.The ________(志愿者) for community service are doing a good job.

7.Is this announcement the ________(信号) of better times ahead?

8.Her parents' divorce had a ________(极大的) effect on her life.

答案:1.satisfying 2.mission 3.respect 4.offered 5.qualified 6.volunteers 7.signal

8.profound

Ⅱ.单项填空

1.Luke was ________ a job to work abroad immediately after he graduated from university.

A.obtained B.offered

C.provided D.supplied

答案:B 句意是:卢克大学毕业后立刻被提供了一份去国外工作的职业。obtain“得到”。provide和supply都表示“提供”,但不接双宾语,只有offer能形成offer sb. sth.或sb. be offered sth.或sth. be offered to sb.结构。

2.When Bob could not get a good job, he realized he had to ________ all the years of

fooling around instead of working hard in school.

A.make for B.pay for

C.call for D.apply for

答案:B 句意是:当鲍勃找不到理想的工作时,他意识到了这些年来他游手好闲,在学校不用心读书,因而得付出代价。make for“走向”;pay for“付出代价”;call for“要求,提倡”;apply for“申请”。

3.The government work report by Premier Wen covers a variety of issues, and social justice

________.

A.in common B.in general

C.in particular D.in pratice

答案:C 句意是:温总理作的政府工作报告包含了一系列的问题,尤其是社会公正问题。此句要用in particular突出重要内容,意为“尤其是”;in common“共同”;in

general“总的来说”;in practice“实际上”。

4.In the late afternoon, we reached ________ small village ________ east of ________ West

Hill.

A.the; the; the B.a; 不填;the

C.a; the; the D.a; 不填;不填

答案:B 句意是:下午很晚的时候,我们到了西山东边的一个小村庄。village前面要加不定冠词,表示“一个”;east在此句中作副词用,如果作名词则用to the east of; West Hill虽然是专有名词,但它是由普通名词构成的,所以前面要用定冠词。

5.The youngsters are to be taught to have respect ______ social moral standards.

A.of B.for

C.over D.with

答案:B 句意是:年轻人应当得到教育,尊重社会道德规范。have respect for是习惯用语,意为“尊重”。

6.________ from space, the earth, with water ________ seventy percent of its percentage,

looks a “blue ball”.

A.Seen; covered B.Seeing; covering

C.Seeing; covered D.Seen; covering

答案:D 句意是:从太空中看,被水覆盖了百分之七十的地球,看起来像是一个蓝色的球。seen是过去分词,与主语earth是被动关系;第二个空用covering,因为cover与water是主动关系。

7.There are a lot of websites offering different ________ to the study of English to the

beginners.

A.ways B.approaches

C.methods D.means

答案:B 句意是:有许多网站向初学者提供学习英语的不同方法。四个备选项中只有approaches后面才能接介词to。

8.A teacher cannot take ________ for granted that students always do their homework.

A.that B.the thing

C.it D.this

答案:C 句意是:老师不能假定学生们一定会做家庭作业。it是形式宾语,真正的宾语是由that引导的从句:that students always do their homework。for granted是宾补。

9.My brother is ________ about what he eats.

A.special B.particular

C.peculiar D.unusual

答案:B be particular about/over sth.“对„„特别讲究,挑剔”;special“特别的;专门的”;peculiar“特殊的;独特的”;unusual“不寻常的”。

10.The boss managed ________ the debts and ________ all his men.

A.to pay for; pay for B.paying back; pay

C.to pay off; pay D.to pay off; pay for

答案:C 句意为:老板还清了 债务并付了他手下人的工资。pay off the debts意为“还清债务”;pay sb.意为“付某人钱”。

Ⅲ.完形填空

When I walked into the house after school, the first thing I noticed was a box with items I

recognized form my dad's office.

“What are you doing home already?” I asked __1__.

“Andrew, I was __2__ today,” he answered quietly.

I was sure he was joking. “No, you weren't. Why are you really home?”

Then I noticed his __3__ and realized he was telling the truth. My father has always been a

hard worker and __4__ himself on his career. __5__ for our family has been his joy, and I guess I

had taken his work for __6__.

My father's unemployment created many changes in our lives. He was home all day, __7__

meant my bed had to be made, my room __8__, and my homework done right after school. I

would come home every day to find him at the computer __9__ jobs. I began to notice how down

he seemed, and how losing his job had affected his self-esteem(自尊心), though he tried to be

__10__. For the first time, I saw my dad as the vulnerable. I gave up my __11__, which even

though it wasn't much, felt like the right thing to do. I __12__ found a part-time job.

After several difficult months of searching, my dad decided to go in a totally different

direction. He __13__ that he never wanted to be laid off again, so he was going to start his own

business. Day by day, I watched him build it, and I admired how much time and energy he devoted

to it.

One evening I asked if he needed help.

“__14__ it doesn't interfere(妨碍) with school,” he said, which sounded like a yes.

I __15__ at his office the next afternoon, and most afternoons after that for two months. I