PEP小学英语五年级阅读理解专项训练
- 格式:pdf
- 大小:109.08 KB
- 文档页数:26
人教PEP版小学五年级英语下册《阅读理解》期末复习题及答案一、阅读短文,在相应的空格内打“√”。
Today is March 3rd. We are having a school trip. Now, we are in the nature park. Look! Tim is taking pictures. Dan is playing football with Tom and Peter. Amy is reading a book under a tree. Sarah is listening to music near a bridge. Where are Sue and Lily? Oh, they are on the grass. They are singing and dancing. We are so happy!二、阅读短文,判断对(√)错(×)。
(A)I am Mike. I have three good friends. They are John, Ben and Anna. John likes spring, because his birthday is in April. He is playing the guitar now. Ben’s birthday is on June 1st. It’s Children’s Day. He likes sports. Look! He is playing basketball. Anna’s birthday is in March. She likes spring, too, because she can fly a kite in spring. Is she flying a kite? No, she is making a kite now. My birthday is in August. I like summer because I like summer vacation. What am I doing? I am reading a storybook.()1. Mike has four good friends.()2. John’s birthday is in spring.()3. Ben’s birthday is not on Children’s Day.()4. Anna is flying a kite now.()5. Mike likes summer because he likes summer vacation.(B)Hi, friends! Let me tell you something about the months and seasons. In Harbin, spring is from March to May. Summer is from June to August. Autumn is short. Winter is long in Harbin. It’s from November to February of thenext year.But in Guangzhou, summer is very long. It’s from April to October. Spring and autumn are very short. March is spring and November is autumn. Winter is from December to February of the next year. And it’s not too cold in winter.()1. In Harbin, autumn is short.()2. Winter is from November to February of the next year in Harbin.()3. Summer is short in Guangzhou.()4. It’s not too cold in winter in Harbin.()5. Spring is very short in Guangzhou.(C)Lily comes from England. She is twelve years old. She is in China with her family now. She is a student at No.1 Middle School. She likes her school and all of her classmates. She thinks her classmates are very friendly. She likes Chinese, too. But she can’t speak Chinese very well. Lily ge ts up very early every morning. She has some milk and bread for breakfast, and then she goes to school on her bike. She doesn’t like to be late. In the evening, she does her homework and reads newspapers. She goes to bed at nine. She is very happy every day.()1. Lily is an English girl, but she lives in China now.()2. Lily gets up early every day so she can get to school on time.()3. All the students in her class are friendly.()4. Lily can speak Chinese very well.()5. Lily goes to bed at ten.(D)This is a photo of Linda’s house. There is a big apple tree beside the house. Under the tree there is a table. You can see some red apples on the table. Look! Linda is putting the red apples into a basket. You can also see many apples on the tree. Some are red and some are green. Linda’s parents are picking apples. They are very busy, but they are happy!()1. The apple tree is behind the house.()2. There are some green apples on the table.()3. Linda is putting some apples into a basket.()4. Linda’s parents are eating apples.()5. Linda’s father and mother are not happy because they’re too busy.三、阅读短文,选择正确的答案。
PEP五年级英语下册阅读理解专题训练成绩姓名班级Passage 1 ( 10分)阅读短文,判断下列句子是否正确,正确的打“√”,错误的打“╳”。
Hello, I’m Jack. I am a student. I usually get up at 6:00 in themorning. Then I do morning exercises. I read English at 6:30 every morning.I eat breakfast at 7:00.I go to school at 7:15.I have lunch at school.I go home at 4:30 in the afternoon. I eat dinner at 6:30.I do my homework at 8:00 p.m.I go to bed at 9:30.This is my day.1.( ) John is a teacher.2.( ) John reads English every day.3.( ) John has lunch at home.4.( ) John watches TV at 8:00 in the evening.5.( ) John goes to bed at 9:30.Passage 2( 10分)阅读短文,回答下列问题。
Hello, I am Lina. I live in Jinhua. It’s a beautiful city. There are four seasons in my city. They are spring, summer, fall and winter. It’s warm in spring. The trees are green. The flowers are beautiful. We canplant many flowers in spring. We often fly kites. Summer is fun for me.It’s very hot.I can swim in the river. But I like fall best. It’s windy and cool in fall. I often play basketball with my friends. Sometimes Igo hiking with my parents. It ’s usually cold in winter in my city. Sometimes it snows. So we can make a snowman in winter. I like my cityvery much.1. How many seasons are there in Lina’s city?2. What’s Lina’s favourite season?3. What can Lina do in summer?4. What’s the weather like in fall in Jinhua?5. What’s Jinhua like?Passage3 ( 10分)阅读短文,判断下列句子是否正确,正确的打“√”,错误的打“╳”。
人教pep五年级上册英语阅读理解含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
BI am Tom. This is my good friend, Peter. We are in the same class. He is fat, but I am thin. I have big eyes, but he has small eyes. We both have short hair. We both like sport. I like playing football and he likes playing table tennis. I can run fast but he cannot. We like different subjects. I like English and he likes Chinese. He is good at reading and writing. We both want to be teachers in the future. We like different food. He likes meat and chicken. But I like fish and vegetables. We like different seasons. He likes winter, but I like spring. We are different, but we are good friends. (1)Tom and Peter are good friends. They are in the class.A. differentB. sameC. both(2)Tom and Peter have short hair.A. allB. andC. both(3)Tom and Peter both want to be in the future.A. doctorsB. cooksC. teachers(4)Do Tom and Peter like the same season?A. No, they don't.B. Yes, they do.C. Yes, they are.【答案】(1)B(2)C(3)C(4)A【解析】【分析】这是一篇介绍作者和朋友相同点和不同点的短文.(1)这是细节理解。
pep小学英语五年级阅读试题及答案PEP小学英语五年级阅读试题及答案一、阅读理解(共20分)阅读下面的短文,然后回答问题。
A Trip to the ZooLast Sunday, my family and I went to the zoo. We saw many animals there. The monkeys were very funny. They were jumping around and playing with each other. The elephants were huge. They were eating leaves and trunking. The lions were sleeping, but they looked very fierce. The birds were singing beautifully. We also saw some zebras and giraffes. They wereso interesting. At the end of the day, we were tired but happy.1. How many animals did the family see at the zoo? (2分)A. ThreeB. FourC. FiveD. Six2. What were the monkeys doing? (2分)A. SleepingB. EatingC. JumpingD. Singing3. What were the elephants doing? (2分)A. JumpingB. TrunkingC. SingingD. Running4. How did the lions look? (2分)A. FriendlyB. FierceC. SmallD. Quiet5. What did the family feel at the end of the day? (2分)A. TiredB. HappyC. AngryD. Bored6. Fill in the blanks with the correct words from the passage. (10分)- The monkeys were very ________.- The elephants were ________.- The lions were ________.- The birds were ________.二、答案一、阅读理解1. D2. C3. B4. B5. B6.- funny- huge- sleeping - singing。
人教pep小学五年级下册英语阅读理解专项习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容判断对错。
Jill is going to a new school. He is very excited.(兴奋的)And his friend, Tony, is going to middle school,(中学)too. They are going to write email to each other. Tony is going to study Chinese, math and physics. But Jill is going to study English, art and science. Jill's house is far from the school. So he is going to school by bus. Tony is going to walk to school.(1)Jill is Tony's brother.(2)Jill is going to be a middle school student.(3)Jill is very excited to go to a new school.(4)Tony is going to study Chinese, math and physics.(5)Tony is going to school by bus because his house is far from the school.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)1(5)0【解析】【分析】大意:短文讲述了吉尔和他的朋友托尼上中学了,他们打算学习不同的学科,吉尔乘公共汽车去上学,托尼打算步行去学校。
(1)句意:吉尔是托尼的弟弟。
根据 And his friend, Tony, is going to middle school,too. 可知吉尔是托尼的朋友,故答案为错误。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
CFire can bum down a lot of trees. It can hurt people too. We must be careful with fire. There are some fire safety rules. To stop fires:♦We mustn't smoke in the forest.♦We mustn't play near fires at home.♦We mustn't play with matches at home.♦We mustn't play with burning candles at home.♦We mustn't put clothes on lamps or heaters.♦We mustn't cook when no adults are at home.(1)Fire can hurt people. We must be careful fire.A. withB. ofC. and(2)We mustn't near fires at home.A. playsB. playingC. play(3)We cook when no adults (成年人)are at home.A. mustB. mustn'tC. don't(4)Which one is wrong (错误的)?A. Don't play with matches or burning candles at home.B. Don't put clothes on lamps or heaters.C. We can smoke in the forest.【答案】(1)A(2)C(3)B(4)C【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍了火的危险性以及一些根火有关的要禁止做的事情。
实用文档五年级阅读级别指数200On weekends, I play sports between 9 and 11 am. Sometimes, I go to the park to watch others play basketball. At noon, I usually eat a sandwich or a salad with a water bottle. After lunch, I do my homework or draw cartoons. In the evening, I watch funny videos on my computer.On Mondays, Wednesdays, and Fridays, I go to Kung Fu classes in the forest. My teacher is strict but helpful. He teaches me to move cleverly and politely. I am tired but happy after the class.On Tuesdays and Thursdays, I play ping pong with my grandfather. He is old but hard-working. He always finishes his work before playing. He is also funny and smart. He likes to tell me stories about his childhood. On every Wednesday, I plant flowers in my garden. I also cook delicious and healthy food for my family. My mom helps me to wash the dishes. After dinner, I play the pipa or sing English songs. My dad takes a lot of photos of us.Next weekend, I want to go boating with my friends on the river. We will bring a hot bottle of water and some ice cream. We will also draw cartoons and play the pipa. We aren't shy or tired. We are happy and energetic. We will have a wonderful time.1.What does the protagonist usually eat for lunch?a) Salad and water bottleb) Sandwich and ice creamc) Salad and ice creamd) Sandwich and hot bottle of water2.What does the protagonist do on Wednesdays?a) Goes to Kung Fu classb) Plays ping pong with his grandfatherc) Plants flowers in the gardend) Watches funny videos on the computer3.What does the protagonist plan to do next weekend?a) Play sports in the parkb) Draw cartoons and sing songsc) Go boating with friendsd) Visit his grandfather4.What is the protagonist's grandfather like?a) Old and strictb) Funny and smartc) Polite and helpfuld) Tired and shy5.What does the protagonist usually do after Kung Fu class?a) Play ping pongb) Watch funny videosc) Do homeworkd) Draw cartoons问题:主人公通常吃什么午餐?答案:a) 沙拉和水瓶。
PEP五年级英语上册阅读专项练习题一、阅读理解1.根据短文内容选择正确的答案(1)There are some ______ in the zoo.A. lions and tigersB. birds and fishC. monkeys and camelsD. lions and snakes(2)Tom and Jack ______ at school now.A. are playing soccerB. are having classC. are running in the parkD. are sleeping at home(3)This is the ______.A. art roomB. music roomC. libraryD. gym2.根据短文内容判断正误Tom is in Class One. He is in the same class with Jack. They are good friends.Jack is good at English. He is also good at playing the piano. Tom likes playing soccer and drawing.(1)Tom and Jack are not in the same class. ( )(2)Jack likes playing the guitar. ( )(3)Tom likes drawing. ( )二、完形填空I'm from China. I am a 1 . I love 2 and 3 . I can speak Chinese well.I can also speak a little English. My father is a 4 . My mother is a doctor.5 , I want to be a6 in the future. I will study hard.(1) A. teacher B. doctor C. student D. driver(2) A. English B. math C. Chinese D. history(3) A. singing B. dancing C. playing D. reading(4) A. farmer B. driver C. teacher D. waiter(5) A. However B. And C. But D. So(6) A. teacher B. writer C. doctor D. actor三、阅读短文,根据短文内容回答问题This is a classroom. There are many things in it. A blackboard is on the wall. A teacher's desk and some students' desks are in the front of the classroom. There are some chairs behind the desks. The students sit on the chairs.(1) What is on the wall?(2) Where are the desks?(3) Do the students sit on the desks?四、阅读短文,将问题与答案连线(1)What's your name? A. I'm a teacher.(2)How old are you? B. No, it isn't.(3)What's this? C. It's a toy car.(4)Is it your schoolbag? D. I'm eleven.(5)What do you do? E. My name is Tom.五、选出不同类的单词(1) A. car B. bike C. pig D. train(2) A. chair B. desk C. elephant D. blackboard(3) A. tomato B. apple C. carrot D. bus。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
(1)—Is the boy riding a bike?—A. Yes, he is.B. No, he isn't.C. Yes, I am.(2)Look at the three birds. They now.A. are singB. are singingC. singing(3)—What are the dogs doing?—A. They are sleeping.B. They are running.C. They are flying(4)Which one is right (正确的)?A. The rabbit is eating.B. The girl is flying a kite in the park.C. The turtles (乌龟)are swimming in the water.【答案】(1)A(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】这是看图选择正确选项的题目.(1)题目的问题是: —男孩在骑自行车吗? — ...... 根据图片, 男孩在骑自行车. A选项是: 是的, 他是. B选项是: 不, 他没有. C选项是: 是, 我是. 故答案为: A.(2)题目的问题是: 看那三只鸟. 现在它们...... 根据图片正在唱歌, 有now这里用现在进行时, 选项中A和C选项的结构不正确. 只有B选项正确. 故答案为: B.(3)题目的问题是:—狗们在做什么? — ...... 根据图片正在奔跑. A选项的意思是: 它们在睡觉. B选项的意思是: 它们在奔跑. C选项的意思是: 它们在飞. 故答案为: B.(4)题目的问题是: 哪句是正确的? A选项的意思是: 兔子在吃东西. 根据图片在奔跑, 错误. B选项是: 那位女孩正在公园里放风筝. 根据图片在跳舞,错误. C选项的意思是: 乌龟正在水里游泳. 根据图片正确. 故答案为: C.【点评】这是考查阅读能力的题目. 根据图片结合问题, 选择合适的选项即可.2.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
阅读与写作专项复习卷阅读部分一、完形填空。
(10分)The Spring Festival(春节) is the 1 New Year's Day. It usually comes 2 January or February. Everyone in China 3 the Spring Festival very much. Before the Spring Festival 4 , Li Ming usually 5 his parents clean their house and6 shopping and does other housework. On that7 people wear new clothes and get together with their families. They also eat dumplings, New Year's cakes, and other8 . Li Ming likes New Year's cakes. But Wang Hong says dumplings are more9 . Children can get lucky money(压岁钱). How 10 they are!()1.A.china B. China C. Chinese()2.A.on B. in C. after()3.A.has B. likes C. like()4.A.goes B. comes C. hears()5.A.helps B. makes C. takes()6.A.buys B. goes C. does()7.A.month B. year C. day()8.A.food B. drinks C. fruit()9.A.best B. good C. delicious()10.A.happy B. love C. delicious二、选词填空, 完成短文。
人教PEP版小学英语五年级下册期中阅读理解专项练习一My name is Amy. I’m from Canada. I usually have Chinese classes on Tuesdays. I often go for a walk on the weekend. I like spring best. It’s windy and warm. I can go on a picnic with my family. And I like summer, too. Because my birthday is in July and I can go swimming. My mother’s birthday is in February. My father’s birthday is in April. 1.Amy usually has ______ classes on Tuesdays. ( )A.English B.English C.Chinese2.Amy’s birthday is in ______. ( )A.spring B.summer C.winter3.Which season does Amy like best? ( )A.Spring. B.Autumn C.Winter.4.Amy likes summer because she can ______. ( )A.go shopping B.go on a picnic C.go swimming5.When is Amy’s father’s birthday? ( )A.In February. B.In April C.In July.二阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Lily is a doctor. She is very pretty and active. Every day she goes to work at 7: 50 in the morning. Then she goes home at 5: 00 in the afternoon. On Monday and Tuesday evenings,she reads books. OnWednesday evening, she has an English class. She often goes shopping with her mother on Saturdays. Sometimes she cleans her room. On Sundays,she usually does morning exercises. Because the weather report says it's going to rain! So, she will listen to music at home this Sunday.6.Lily is a beautiful doctor. ( )7.Lily goes to work in the morning and goes back home in the afternoon. ( )8.Lily and her mother often go shopping on Wednesday. ( ) 9.Lily will listen to music at home this Sunday, because the weather will be bad. ( )10.Lily is also an English teacher, because she has an English class on Wednesday. ( )三根据短文内容,选择正确的答案。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
Look at that boy. His name is Liu Bing. He's a Chinese boy. He is in the kitchen. He likes apples. Su Yang is at home too. She is in the study. She likes drawing. Is Gao Shan at home? No, he is in the park. He is thirsty. He wants to drink some juice. Miss Li is in the office. She is reading.(1)Liu Bing is in the kitchen .(2)Liu Bing likes eating pears.(3)Su Yang isn't in the study .(4)Gao Shan is thirsty and he wants to drink.(5)Miss Li is drawing .【答案】(1)1(2)0(3)(4)1(5)【解析】【分析】短文大意:看那个男孩。
他的名字是刘冰。
他是一个中国男孩。
他在厨房里。
他喜欢吃苹果。
苏阳也在家。
她在书房里。
她喜欢画画。
高山也在家吗?不,他在公园里。
他渴了。
他想喝点果汁。
李小姐在办公室里。
她正在读书。
(1)刘冰在厨房里,正确。
(2)刘冰喜欢吃梨,错误。
(3)苏阳不在书房里,错误。
(4)高山渴了,想喝点东西,正确。
(5)李小姐正在画画,错误。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练。
需要学生有一定的语言积累。
2.阅读理解阅读短文,选择最佳答案。
Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn't like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning. He doesn't brush his teeth or wash his face. He doesn't have breakfast, either.On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light. The policeman says, "Look out, boy. It's dangerous." Sometimes he's late for school. He is always asleep when he has a lesson. He doesn't listen to the teacher carefully. His voice isn't loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him.(1)Toby can't get up early because he ________.A. goes to bed earlyB. does his homework lateC. goes to bed late(2)Toby goes to school ________.A. on footB. by bikeC. by car(3)Toby ________ early every day.A. goes to schoolB. gets upC. doesn't go to bed(4)Toby is ________ when he crosses the road.A. carefulB. quietlyC. in a hurry(5)"Look out." means ________.A. Look at the policeman.B. Be careful.C. Be brave.【答案】(1)C(2)B(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】这是一篇介绍Toby的短文。
五年级英语下册Unit 6 阅读专项一、读对话回答问题Mike: Wow! There are so many animals in the zoo.Chen Jie: Yes. I love them. Look! The birds are flying.Mike: And there is a yellow tiger,too.Chen Jie:Yes. It is running very fast. Look at the pandas.Mike: What are they doing?Chen Jie: Haha. They’re eating lunch! They are so cute.Mike: Oh, yes! They like bamboo.Chen Jie: What’s the little monkey doing?Mike: It’s playing with its mother.Chen Jie: Do you see any elephants?Mike: Yes! Look there ! The elephant is drinking water.1.What are the birds doing?_________________________________________2.What is the tiger doing?_________________________________________3.What are the pandas doing?_________________________________________4.What is the elephant doing?_________________________________________5.What is the mother monkey doing?_________________________________________二、根据对话内容判断句子正误(T/F)Tom: Hi, I am new here. Is this the library?John: Yes, it is. Can I help you?Tom: Yes. Where are the English books?John: Oh, over there.Tom: My name is Tom. What’s your name?John: Shh. Talk quietly. I’m John. I can show you the English books. Tom: Thanks.John: Here they are.Tom: OK. Can I read the books here?John: Yes. Of course.Tom: Anything else?John: Keep your desks clean.Tom: OK. I will, Thanks.( )1. Tom is a new student.( )2. Tom and John are in the classroom.( )3. Tom can’t read the books in the library.( )4. In the library, we should talk quietly.( )5. John won’t keep the desk clean.三、根据短文内容填空The World Robot ExhibitionRobin: Ni hao. Ni zai gan shen me ne?I’m speaking Chinese.Canadian Robot: Sorry. What are you saying?Robin: Oh, hello. What are you doing?Canadian Robot: I’m drawing a picture. Have a look.Robin: It’s lovely.Robin: Are you cooking?Japanese Robot: Yes. I’m cooking rice. Asako is making sushi.Sarah&Robin: Can we play music with you?Spanish Robot: Sure. Please take turns.Robin: Are you from China?Chinese Robot: Yes, I am.Robin: You’re so cool. Can you teach me?Chinese Robot: Sure!American Robot: Are you doing kung fu?Robot: Yes, I am. I’ll show you.Sarah and Robin are in the world _________ ________. There are many robots. The Canadian robot is _______ a picture. The picture is _________. But he can’t speak __________. ________ is from Japan. She is ________sushi. The Spanish robot is ________ music. Sarah and Robin want to play________ with him. But they should take________. The Chinese robot is________ kung fu. Robin can _______ kung fu. He will show it to other robot.四、根据故事内容回答问题Zip: I love the film.Zoom: Yes. The gorilla is great!Zip: Wow! The gorilla is eating bananas.Zoom: It’s so big and strong.Zip: What’s that noise?Zoom: I’m eating popcorn.Zip: It’s so exciting!Zoom: Yes, it is!Tiger: Shh! Talk quietly.Zoom: Sorry!Zip: Look at the sign.Zoom: Oh, no!1.What is the gorilla like?_________________________________2.What is the gorilla doing?_________________________________3.What is Zoom doing?________________________________4.Can we make noise in the cinema(电影院)?________________________________5.In the picture 6, what should Zoom do?_________________________________五、用所给单词的适当形式填空1.I________(be) doing homework now.2.My parents _______(be) playing sports.3.The elephant is ________(drink) water.4.Chen Jie is _________(read) a book now.5.Look! The birds are _________(fly).6.At 8:00 p.m. my family are _________(watch) TV together now.7.My grandpa is sleeping, please talk _________(quiet).8.In the library, no _______(eat).9.________(keep) your desk clean.10.–Can we use your crayons? –OK. Take _______(turn).六、根据短文内容选择正确答案Today is Sunday. We don’t have classes at school. Look! Zhang Peng and Oliver are playing basketball. Sarah is dancing in the music room. Chen Jie and Amy are reading books in the library. Wu Yifan is doing kung fu. What are Tom and John doing? They are playing football together. What am I doing? I am talking to you. We are very happy.( )1. What day is it today?A, Sunday B, Sunny C, Saturday( )2. Zhang Peng and Oliver are ______.A, doing kung fu B, playing basketball C, playing football( )3.______ is dancing.A, Chen Jie B, Wu Yifan C, Sarah( )4. Chen Jie and Amy are in the ______.A, library B music room C, classroom( )5. Tom and John are ________.A, playing ping-pong B, playing football C, singing。
期末阅读理解检测卷-小学英语五年级下册人教PEP版一、阅读选择Hi, I’m John Smith. I am an English teacher. I have a busy day every day. I get up at 6:00 a.m. I walk to school. I eat breakfast at 7:30 at school. I start my work at 8:00. In the morning, I usually have three classes. I eat lunch at 12:00 in my classroom. After lunch, I read some books. In the afternoon, I have two classes. At 4:20, I play sports with my students. I like to play ping-pong. I eat dinner at 5:30 p.m. at school. Then I read books in my office. I go home at 6:30 p.m. and I go to bed at 10:00 p.m. This is my day. I enjoy my life.1.John Smith is a ______. ()A.doctor B.teacher2.John Smith goes to school ______. ()A.by bus B.on foot3.John Smith starts his work at ________. ()A.8:00B.7:304.John Smith eats lunch ______. ()A.at home B.at school5.John Smith usually has ______ classes a day. ()A.three B.five阅读理解。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容,选择正确答案,在答题卷上将对应的字母编号涂黑。
(B)A man is walking through(穿过) a forest. He has some caps(帽子) in his hands. In the forest, there are a lot of monkeys. The day is hot, so the man has a rest under a tree. He puts one cap on his head and lies down to sleep(躺下睡觉). When he wakes up(醒来), he can't find his caps. "Where are my caps?" he cries and looks up. He sees some monkeys in the trees. Each(每个)has a cap on its head. "Give me back my caps!" shouts the man to the monkeys. But they don't understand(理解) him. They only jump, laugh(笑) and dance. "How can I get back my caps'?" he thinks. Then he has an idea. He takes off his cap and throws it on the ground. The little animals do the same thin9.Happily the man picks up all the caps and goes on his way.(1)There are in the man's hands.A. some booksB. some capsC. some monkeysD. some maps(2)How's the weather that day?A. Hot.B. Cool.C. Windy.D. Cloudy.(3)Where does the man lie down to sleep?A. In a treeB. In a hole.C. Under a tree.D. Beside a tree (4)Why does the man can't find his caps when he wakes up?A. Because(因为)he gives his caps to his friends.B. Because the monkeys take his caps.C. Because some people steal(偷)his caps.D. Because he throws his caps on the ground.(5)How is the man when he gets all his caps back?A. Sad.B. Bored.C. Angry.D. Happy.【答案】(1)B(2)A(3)C(4)C(5)D【解析】【分析】请仔细阅读题目,找出关键字,再与文章内容进行比较,判断对错。
小学五年级人教PEP版下册英语阅读理解复习专项题班级:__________ 姓名:__________1. 阅读判断。
My name is Chen Jie. I''m from China. I''m a Chinese girl. I live in a big city. We have spring, summer, fall and winter here. I like spring best. It''s windy and warm. We can fly kites in spring. It''s the best time to plant trees, too. I don''t like summer. It''s too hot. In winter it never snows in our city. So it''s not very cold.( )(1)There are four seasons in a year.( )(2)Summer is Chen Jie''s favourite season.( )(3)We can plant trees in winter.( )(4)Chen Jie can go swimming in summer so she likes summer.( )(5)It doesn''t snow in Chen Jie''s city.2. 阅读理解,判断对错。
Hello, I am Franklin. I come from the UK. But I am a Chinese boy. I am eleven years old. I have a sister. Her name is Sarah. She''s nine years old. We''re in the same school. But we''re in different grades. At school, we study Chinese, math, English, PE, art and so on. Our teachers are nice. My mother is in China. My father is in the UK. I love my family very much.( )(1)Franklin comes from China.( )(2)Franklin''s sister is nine years old.( )(3)Franklin''s father is in china( )(4)Franklin and his sister are in the same school( )(5)Franklin loves his family very much.3. 根据例句和表格回答下列问题。
pep小学英语五年级下册阅读理解专题训练PEP五年级英语下册阅读理解专题训练Passage 1 (10分)Hello。
I’m Jack。
I am a student。
I usually get up at 6:00 in the morning。
Then I do morning exercises。
I read English at 6:30 every morning。
I eat breakfast at 7:00.I go to school at 7:15.I have lunch at school。
I go home at 4:30 in the afternoon。
I eat dinner at 6:30.I do my homework at 8:00 p.m。
I go to bed at 9:30.This is my day.1.(╳) John is a XXX。
2.(√) Jack reads English every day.3.(╳) Jack has lunch at home.4.(╳) Jack watches TV at 8:00 in the evening.5.(√) Jack goes to bed at 9:30.Passage 2 (10分)Read XXX.My name is Lily。
I am a student。
I study in Grade 5.I like English and music。
I usually go to school at 7:30 in the morning。
I have four classes in the morning and two classes in the afternoon。
I have lunch at school。
After school。
I often play with my XXX。