高中英语外研版必修2习题:Module 4 第2课时 Word版含解析
- 格式:doc
- 大小:83.50 KB
- 文档页数:7
1 Module 4 第二课时
Ⅰ.用所给词的适当形式填空
1.I really appreciate your ________(take)a great effort to help me out of the trouble.
2.As a result of the serious flood,two-thirds of the buildings in the area need ________.
(repair)
3.Would you mind ________(wait)outside for a moment?
4.She forgot ________(lock)her door one day and two men got in.
5.She's good at ________(make)things.
6.I can't afford ________(buy) the house.
7.I can't help ________(laugh) when I hear it.
8.The man couldn't stand ________(laugh) at.
9.I look forward to ________(avoid) ________(make) mistakes.
10.The boy attempted ________(move) the boat all by himself, but failed.
答案:1.taking 2.repairing/to be repaired 3.waiting 4.to lock 5.making 6.to buy
ughing 8.being laughed 9.avoiding; making 10.to move
Ⅱ.语法填空
1.I remembered ________ (lock) the door before I left the office, but forgot to turn off the
lights.
答案:to lock remember后面既可以接不定式,也可以接动名词。句意:在我离开前记得锁门,但忘了关灯。由句意可知用to lock。
2.One learns a language by making mistakes and ________(correct) them.
答案:correcting making与correcting为并列关系。
3.I looked up and noticed a snake ________(wind) its way up the tree to catch its breakfast.
答案:winding 此题考查现在分词作宾语补足语。winding its way与宾语snake之间为主动关系且此动作正在进行。
4.No matter how bright a talker you are, there are times when it's better ________ (remain)
silent.
答案:to remain it做形式主语,真正的主语是后面的不定式to remain silent,其句型:It is+形容词/名词+to do/that...
5.________(stand) in a long queue, we waited for the store to open to buy a new iPad.
答案:Standing 非谓语动词短语后有逗号,说明非谓语动词做题干的状语,逻辑主语是句子的主语we,非谓语动词与逻辑主语是主动关系,且其动作与谓语动词wait的动作同时进行,用动词doing的一般式。
6.While shopping, people sometimes can't help ________ (persuade) into buying something
2 they don't really need.
答案:being persuaded 句意:在购物时,人们忍不住被劝说购买他们根本不需要的东西。can't help doing sth.“禁不住做某事”。people与persuade之间为被动关系,故用being
persuaded。
7.The woman, in the end, was made to admit ________ (steal) the necklace from the shop.
答案:having stolen admit后要用v.-ing形式作宾语。
8.Nobody can imagine what difficulty we had ________(walk) home in the snowstorm.
答案:walking have difficulty (in) doing sth. “做某事有困难”。
9.Before her stood a terrible man; Linda could do nothing but________(cry).
答案:cry but作为介词,后跟动词不定式是否带to取决于其前有没有do或do的其它形式,若有,则用不带to的动词不定式,否则用带to的动词不定式。
10.—I regret ________(tell) you John has been fired.
—I can hardly believe my ears. He is such a good worker.
答案:to tell regret后既可以用doing,意为“做过某事而后悔”,又可以用to do,意为“遗憾地去做某事”。句意:——遗憾地告诉你约翰已经被解雇了。——我不敢相信自己的耳朵,他是这么好的一位工人。由句意可知用to tell。
11.—There is a story here in the paper about a 110-year-old man.
—My goodness! I can't imagine ________(be) that old.
答案:being 句意:——报纸上有关于一位110岁的老人的故事。——天啊!我无法想象年龄那么大。imagine意为“想象,料想”,后面跟动词时须用动词的-ing形式。
12.It's necessary to be prepared for a job interview. ________(have) the answers ready will
be of great help.
答案:Having 考查非谓语动词用法。句意:有必要为求职面试做好准备。准备好答案会有很大帮助的。用动词-ing形式作主语,表示抽象的动作,符合题意。
13.She pretended ________(see) me when I passed by.
答案:not to see 句意:我经过时她假装没有看到我。pretend意为“假装”,后面须跟不定式形式;用不定式的否定形式时在不定式符号to前用否定词not。
14.A child learns doing things by making mistakes and ________(correct) them.
答案:correcting 句意:小孩子是通过出了错再改正错误的方式学会做事情的。by作介词意义可为“通过,凭借”,making和correcting是介词by的并列宾语。
15.Nowadays more and more students look forward to ________(study) abroad.
答案:studying 句意:现在越来越多的学生期待到国外学习。look forward to意为“期待,盼望”,短语中的to是介词,后面跟动词的-ing形式。
3 Ⅲ.阅读理解
A
France has been one of the main pioneers of many forms of artistic expression throughout
its history. France and art are strongly connected with each other, and it would not be possible to
think of world art without thinking of France.
The importance of art in France can be easily seen by the great number of museums and art
exhibitions throughout the country. They include the Musée du Louvre, which is one of the
greatest museums of the world. There is also the Musée du Moyen Age in this list, which exhibits
medieval art works,and the Centre Pompidou, exhibiting art from the twentieth century. Among
other important museums and exhibitions are the Musée d'Orsay,where visitors can observe a
collection of French art from the century, and the Musée Picasso, which exhibits amazing art
works from this outstanding artist. The Musée Rodin is another great place to visit in order to
enjoy French art and to observe some amazing sculptures from this artist.
The relation between France and art can be traced back to as long ago as the Stone Age.
Many art works dating from this period have been found in France and provide unique
information about the culture and art of the world. In France, each different periods of time was
strongly connected with art and had its own art expression forms and characteristics,and they