2020届杭州市下城区中考英语一模试卷(有答案)
- 格式:doc
- 大小:146.50 KB
- 文档页数:16
浙江省杭州市下城区2020届九年级中考⼀模英语试题(含答案)2019学年第⼆学期初三年级阶段性检测英语考⽣须知:1、本试卷满分120分,考试时间100分钟。
2、答题前,在答题纸上写姓名和准考证号,并在试卷⾸页的规定位置写下姓名和座位号.3、必须在答題纸的对应答題位置答题,写在其他地⽅⽆效。
1⾄50⼩题在答題纸上涂⿊作答。
答题纸答題⽅式详见答题纸上的说明。
4、做听⼒題时,先将答案标在试卷上。
录⾳内容结束后,你将有⼀分钟的时间将试卷上的答案填涂到答题纸上。
5、考试结束后,试卷和答题纸⼀并上交。
第I卷第⼀部分听⼒(共两节,满分30分)第⼀节(共5⼩題,每⼩题2分,满分10分)听下⾯5段对话。
每段对话后有⼀个⼩题。
从題中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关⼩题和阅读下⼀⼩題。
每段对话仅读⼀遍。
1. Where did the woman want to go?A. Post office.B. Police station.C. Theater.2. How many countries did the man mention?A. Three.B. Four.C. Five.3. How does Miss Green probably feel?A. Surprised.B. Angry.C. Sad.4. What will the woman probably do?A. Catch a train.B. See the man off.C. Go shopping.5. Whose phone number docs the woman want?A. Kate's.B. Bob's.C. Nancy's.第⼆节(共10⼩题. 每⼩题2分,满分20分)听下⾯三段对话或独⽩。
每段对活或独⽩后有⼏个⼩题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
2020年中考第一次模拟考试英语试卷卷I和卷II两部分。
卷I为选择题,卷II为非选择题。
本试卷总分120分,考试时间120分钟。
卷I (选择题,共75分)注意事项:1.答卷I前,考生务必将自己的姓名、准考证号、科目填涂在答题卡上.考试结束,监考人员将试卷和答题卡一并收回。
2.答卷I时,每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,答在试卷上无效。
3.听力部分共包括两节:第一节在卷I,第二节在卷II。
完成第一节后,请根据录音指令,在卷II完成第二节。
听力部分(第一节)I.听句子,选出句子中所包含的信息。
(共5小题,每小题1分,计5分)1. A. cake B. cat C. date2. A. put up B. put on C. put off3. A. take a risk B. give a gift C. make a list4. A. Jimmy loves his mother.B. Jimmy looks like his motherC. Jimmy takes care of his mother.5.A. Tony is carrying a box.B. The box is too heavy for Tony.C. The speaker needs Tony's help.II.听句子,选出该句的最佳答语。
(共5小题,每小题1分,计5分)6.A. It's a book. B. It's clean. C. It's badly hurt.7.A. Good luck! B. Never mind. C. Thank you.8.A. By plane. B. Tomorrow. C. With my brother.9.A. OK, I’d love to. B. Yes, you can do it. C. Sure, here you are.10.A. Two dollars. B. Very much. C. Good idea.IIL听对话和问题,选择正确答案。
【文库独家】2020杭州市各类高中招生模拟考试英语(含答案全解全析)Ⅰ听力部分(共25分)(略)Ⅱ笔试部分(共95分)四、单项填空(共15小题,计15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16.The phonetic transcription for the word“breakfast” is.A./ˈbrekfɑːst/B./ˈbreɪkfəst/C./ˈbrekfəst/D./ˈbreɪkfɑːst/17.I think it s really hard work for me to finish the job in twenty minutes.A.aB.anC.theD.不填18.Hangzhou is to hundreds of foreign friends who are working and studying here.A.homeB.houseC.familyD.room19.It s much to have a small lovely room than a big cold one.A.goodB.wellC.betterD.best20.I think he s been drinking,I m not completely sure.A.ifB.thoughC.untilD.as21.This morning I some new restaurants on the Internet for I wanted to take Mia to a nice restaurant for her birthday.A.picked upB.looked upC.cleaned upD.gave up22.Sally took a photo of her friends while they computer games.A.playB.are playingC.have playedD.were playing23.—Pauline has lost her phone.—No.It s in her bag.I hear it.A.mustB.canC.mayD.shall24.She s not strong enough walking up mountains.A.to goB.goingC.goD.went25.Being blind is something most people can t imagine.A.whoB.whatC.thatD.whom26.There has never been such a beautiful village in the world.A.anywhereB.everywhereC.somewhereD.nowhere27.I don t understand that everything s fine when it s not.A.how can he sayB.can he say howC.he can say howD.how he can say28.I think I should be allowed to make decisions myself.A.withB.toC.forD.against29.They are able to talk openly to one another whenever of them feels hurt.A.eitherB.bothC.someD.all30.—I ve run out of money to buy a new bike.—Oh,.You have to walk.A.that s rightB.that s too badC.go aheadD.excuse me五、完形填空(共15小题,计15分)通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。
浙江省杭州市2020年中考英语全真模拟试卷注意事项:1.本试卷共10页,六个大题,满分120分,考试时间100分钟。
2.本试卷上不要答题,请按答题卡上注意事项的要求直接把答案填写在答题卡上。
答在试卷上的答案无效。
第一部分听力理解(共两节,满分30 分)第二部分模拟卷06 2020年浙江中考英语最新题型冲刺卷(听力MP3).MP3双击可打开mp3听力,或者选中点击右键“保存到文件”可单独下载该听力。
第一节(共5 小题,每小题2 分,满分10 分)听句子听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选项。
(每个句子读两遍)1.A B C2.A B C3.A B C4.A B C5.A B C第二节(共10 小题,每小题 2 分,满分20 分)听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。
(每段对话读两遍)听第 1 段对话,回答第6 小题。
6.Where will the man go this summer?A. Beijing.B. Shanghai.C. Guilin.听第2 段对话,回答第7 小题。
7.What should the woman bring?A. A jacket.B. A blouse.C. A T-shirt.听第3 段对话,回答第8 小题。
8.How does the woman feel about shopping online?A. Boring.B. Easy.C. Relaxing.听第4 段对话,回答第9 小题。
9.How long does it take to get to the Summer Palace?A. About 5 minutes.B. About 10 minutes.C. About 15 minutes.听第5 段对话,回答第10、11 小题。
10.What is in Peter’s lunchbox?A. Noodles.B. Meat.C. Fish.11.What are the speakers talking about?A. Table manners.B. Eating habits.C. Cooking skills.听第6 段对话,回答第12、13 小题。
2020年中考英语第一次模拟考试试卷第I卷一、单项选择(本题共20分,每小题1分)选择最佳答案。
( )1. All the practice you’ve done is useful and necessary preparations for the last chance. Come on!A.aB. anC. /( )2. The sun itself can light and heat which are of great importance to humans and plants.A.give awayB. give outC. hand out( )3. Please believe that everyone in the world is born with talent. Apply(将......投入) yourself toYou’re talented in, and you can shine your own way,A.whatever, inB. however, byC. whatever, on( )4. Although people in different places have different religious(宗教的) , their love and care for others should be the same.A.beliefesB. believesC. bliefs( )5. --How do you like the hotel?--It’s one I’ve ever stayed in and I’ll have to move to a different place at once.A.the most comfortableB. the least comfortableC. the uncomfortable( )6. Working a “996” schedule is unhealthy and could cause people to end up losing in work as well as health in life.A. interestingB. interestedC. interest( )7. --Would you please pick me up to work tomorrow morning?--No problem, but I think I must have my car now. It’s too dirty.A. cleanB. cleanedC. to clean( )8. --My mother was still waiting for me I came back home last night.--You shouldn’t stay out too late.A. whileB. whenC. as soon as( )9. About 100 times faster than 4G networks(网络), 5G will a lot more in other areas.A. be used to doB. be used to doingC. used to do( )10. --I wonder if he to my birthday party this evening.--Don’t worry. If he you to come, he is sure to keep his word.A. comes, promisesB. will come, has promisedC. will come, will promise( )11. --Did you imagine on the grass with a blue clear sky over your head years ago?--Never. And now it’s a dream come true for me.A.to go horse ridingB. of going horse ridingC. going horse riding( )12. --What’s wrong with Jack? He’s absent from school today.--He badly on the leg when getting off the bus this morning.A. was hurtB. hurtC. hurts( )13. --What do you think of Tibet?--The most wonderful place I’ve been in the past few years.A. whatB. thatC. to which( )14. --Could you tell me ?--At the age of 4, but actually, it depends.A.what time do kids are supposed to begin a foreign language learningB.how old kids should begin a foreign language learningC.when kids are supposed to begin a foreign language learning( )15. There’s a special day for on the second Sunday of May, which is celebrated to show thanks and love in most countries.A. teachersB. fathersC. mothers( )16. Bus riding is accepted by more and more people due to its advantages, In order to be safe and convenient, which of the followings tips should be remembered?① Make sure that you have your bus card or money ready.① Don’t rush or jump on the bus.① Run after the bus to catch it① You needn’t wear the seatbelt(安全带) even though the bus has seatbelts.① Wait for the bus to come to a complete stop before you get on.A.①①①B.①①①C.①①①( )17. All Peter’s family are swimming fans. This Sunday, Peter wants to go swimming with bis whole family (five-year-old twin sisters, an 18-year-old brother and his parents) in the swimming pool. How much will Peter pay for the tickets?A.$175B. $210C. $245( )18. Which of the following words has a different sound from the underlined letter of the word “fiction”?A.dietB. criminalC. give( )19. Which pair of the words with the underlined letters has the same sound?A. abroad throatB. natural saladC. journey fourteen( )20. Which word of the following doesn’t have the same stress as the others?A. Include.B. Provide.C. Surface.二、完形填空(本题共10分,每小题1分)Running is the kind of thing that you spend your time on and expect to see results, and now what I want to 21 about running is: it is discouraging(令人丧气的) but worthy(值得的) indeed.The first time I ran was during a middle school gym class. It took me 11 minutes and 47 seconds 22 a mile. I’ve been running ever since then. It took me almost 10 years of plodding(沉重缓慢地走)at an 11-minute mile before I realized that I could 23 myself a runner, no matter how slow I go or how many races I lose. Some days, I’ll just go more than a mile, and some days, I’ll walk more than I jog. And yet, my alarm still goes off at 6 a.m. 24 even though there’s probably going to be 25 , and even though most of the time, I really hate running. Don’t ask me 26 I keep running. All I know is this: I love being a runner. Maybe Iwon’t have medals, but I have fresh air, time 27 , and a healthier body.When you’re a runner, people around you might be better, faster or stronger than you, 28 stop comparing yourself with others. Work on yourself and for yourself -- you are the only competition.Persistence(坚持) is nothing more than doing what you enjoy. You are always able to keep trying, and your persistence will take you no matter where you 29 yourself to go.This is how the dream’s 30 .For me, that’s enough. I run, so I am a runner.根据短文内容选择最佳答案( )21. A. talk B. say C. tell( )22. A. finish B. to finish C. finishing( )23. A. call B. shout C. cry( )24. A. next day B. on next day C. the next day( )25. A. rainy B. rain C. raining( )26. A. what B.why C. how( )27. A. alone B. lonely C. by itself( )28. A. and B. or C. but( )29. A. hope B. wish C. plan( )30. A. achieving B. achieved C. achieves三、阅读理解(本题共20分,每小题1分)(A)Tolstoy(托尔斯泰), the great Russian writer, liked to walk about at a railway station near his hometown, always giving people in need a hand. One day when he was walking up down as usual and looking at people getting on and off the trains, he heard a shouting after him “Hey, you old man, go and get my handbag in the waiting room.I left it there.”Tolstoy hurried there. He picked the bag up and went back quickly. The lady was waiting beside the carriage(车厢), looking worried. When Tolstoy gave the bag back to her, she opened it to make sure nothing was missing. “Good, old man,” said the woman, “You’re just as quick as I can expect. Here you are.” She gave him a copper coin(铜币).Tolstoy took the coin and put it into his pocket with a smile.But the woman was greatly surprised when she heard that he was Tolstoy, the writer of the great novel War and Peace. She was aware of her fault She turned to Tolstoy and said “Oh, excuse me...Oh, how foolish(愚蠢的) I was to take you for a ...Please throw back that copper coin if you pardon me.”“Oh, madam, why? You have done nothing wrong.” Tolstoy laughed. Thank you, madam!”根据短文内容选择最佳答案。
杭州中考英语试题卷第I卷第一部分听力理解(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. How di d th e wom a n c ome?A. By a i rB. By tr ain.C. B y ca r2. W he rc docs t h e m a n 1i ve?A. In a t own.B. I n a cit y.C. In a v i11age3. W h o c an pl a y the vio l in?A. Gcorge. B, Helen. C. Alic e.4. How many s t u de nts a r e the r e in th e wo man's sc h oo1?A. 330.B. 350.C.370.5. W h at doe s t he m a n m ea n?A. T he bike is n e w.B. Th e bi k e is e x p en s ive .C.The bike i s hea v y.第二节(共10小题,每小题2分,满分20分)听下面3段对话或独白, 每段对话或独自后有几个小題,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置, 所每段对话或独自前,你有时间阅读各小题,每小题5秒钟. 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话.回答第6至第8三个小题.6. W h at ar e t h e t wo sp ea ke rs t alking a b o ut?A. To u ri ng a sc h o o1.B.V i si tin g a muse u m. 1.H a ving a picnic7. Wh i c h si g n i s ment i one d in t h e c o n v er s at i on?8. What's the p r ob able re l ati o nship be tween the two spea k ers?A.M o m and so n.B.Te a c h erand stud en tC. W a i t r ess and cust o me r听下面一段对话,回答第9至第11三个小题9. W hat i s the woman?A. A r es t a u r an t owne rB.A n i n t e rv i ew e rC. A c a f e wa i t r e s s10. W h e n do people i n.N ew York u su a11y go to r es ta u r a nt s?A. Be t w ee n 5a n d6p.m.B. B e t w e e n 7a n d830 p.m.C. B e t ween 8a n d9 p.m.11. Whi ch r es t au ran ts ar e ge ttin g pop ula r wi t h p e op le in Lo nd o n?A. In d i a n re s t a ura n t s.B. S o u t h A me r ic a n r e s t a ur a n tsC. I t a l i a n r e st au ran s听下面一段独白.回答第12至第15四个小题.12. How many days doe s t h e s p e a k er w o r k ever y w eek?A. F iv e.B. Six.C. Seven.13. W h y does t he s p e a k er oite n e at a bi g l un c h?A. H e i s v er y h u n gry.B. He is t o o bus y fo r d in ne rC. He r e a11y l ik e s t he food. 14, Wh a t d oe s the s p ea ker of t en d o t o r e la x at ni g ht?A. Lis te n to m us i cB. W at c h movi e s.C. Go sho p pi n g.15. W hat d oes t he spea k er thl nk o f h is g ro u p m e m be r s?A. Lo ne l y b u t s u cce s s f u1.B. Fam o us and pro f e s si o na1.C. H ardwor Kin g a nd frien n dly第Ⅱ卷第二部分阅读理解(共两节,满分40 分)第一节(共15 小题.每小题 2 分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中选出最佳选项。
中考全真模拟测试英语试卷考生注意:1. 考生必须将自己的姓名、准考证号填写到试卷和答题卡规定的位置.2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号.3. 非选择题用黑色墨水签字笔在答题卡上书写作答,在试题卷上作答无效.4. 考试时间120分钟.5. 全卷共分两部分,听力部分25分,笔试部分95分,总分120分.第一部分听力Ⅰ.ListeningPart One Choose the right picture according to the dialogue you hear.1. How does the woman go to work on sunny days?A. B. C.2 What will the weather be like tomorrow?A. B. C.3. What does the woman want to buy?A. B. C.4. What is the woman’s job?A. B. C.5. What does Mary like to do after class?A. B. C.Part Two Match the best choice from a to G according to the dialogue you hear.6. What is Wu Dong doing?7. Why is Wu Dong a little sad?8. When did the earthquake happen?9. How did the girl know the earthquake?10.What are they talking about? A. There was an earthquake in Yunnan Province. B. Yesterday. C. He is reading a newspaper. D. Just now. E. A play. F. An earthquake. G. She saw it on TV. Part Three Choose the right answer according to the dialogue or passage you hear. 听第1段材料,回答第11-12题. 11. Where may the conversation take place? A. In a bank. B. In a shop. C. At a restaurant. 12. What does the man want? A. a pair of shoes. B. Some tasty fruit. C. Some sportswear. 听第2段材料,回答第13-15题. 13. How is the weather today A. It’s cloud. B. It’s fine. C. It’s bad.14. What is the woman doing now? A. She’s cooking B. She is reading a book. C. She’s writing a letter.15Where will they meet?A.In the par.B. Near the park.C. Outside the park. 听第3段材料,回答第16-20题. 16. When did Emily write the letter to Sally? A. On March 5th. B. On May 5th. C. On May 14th. 17. How long has Emily been away? A. About three month. B. About two months. C. About three weeks. 18. Where is Emily working? A. In New York. B. In London. C. In Washington. 19. What does Emily think of her new job? A. Boring. B. Easy. C. Interesting. 20. Why can’t Sally go to Emily’s birthday party?A. Because she is busy working. B. Because she has to visit her aunt. C. Because her aunt will come to visit her family. 第二部分笔试第一节选择题Ⅱ. Multiple Choice 1.—Have you seen ________ TV programme Running Man? —Of course It’s really ________ funny one.A. a; theB. the; aC. a; aD. the; the2.The number of wild animals ________ getting bigger and bigger in the nature reserve now.A. wasB. wereC. isD. are3.Boys and girls, you can’t carry much money with you and don’t go out alone at night either. You need to guardagainst any possible ________ around you.A. friendshipB. dangerC. sadnessD. truth4.They ________ stand at the gate and welcome the guests because the robots can do that.A. mustn’tB. shouldn’tC. needn’tD. can’t5.The boy is dishonest. He always ________ some excuses for doing something wrong.A. makes upB. sets upC. takes upD. wakes up6.—Mr Black, my computer is broken, it needs ________.—OK, I will have it ________ tomorrow.A. to be mended; mendingB. mending; to mendC. mending; mendedD. to mend; to be mended7.—Could you tell me ________?—You bet. He is always helpful.A. whether he will do us a favorB. whether he would do us a favor or notC. whether will he do us a favorD. if he would do us a favor8.Jim’s mother is the one who looks ________ of the two women.A. thinnerB. the thinnerC. more thinnerD. the thinnest9.Story of Yanxi Palace is one of the most popular________ and the main role Wei Yingluo ______ the hearts of many people, so it is a big success.A. plays; winB. plays; has wonC. play; has wonD. play; won10.When we study at school, we can’t _____ read e-books with mobile phone. Teachers always make us ____ hard.A. see; studyB. be seen to; to studyC. see; studyingD. be seen to; study11.I found it ________ to finish the work with so ________ money.A. hard; littleB. hard; manyC. easy; manyD. easy; few12.—________ is your home from the library?—It is about fifteen ________ walk.A. How long; minutes’B. How far: minutesC. How long; minute’sD. How far; minutes’13.The only thing ________ I want to do is ________ a rest.A. that: haveB. which; havingC. which; to haveD. that; to have14.At school we are taught ________ knowledge ________ how to behave well.A. neither; norB. not only; but alsoC. as; asD. either; or15.—My name is Harden. Shall I spell it for you?—________.A. If you don’t mindB. My pleasureC. Nice to meet youD. Not at allⅢ. Cloze TestChoose the best answer to complete the passage.In nature, you may see ___16___ insects and animals of different colors. Have you ever wondered ___17___?Locusts (蝗虫) are super delicious food for birds, but it is not always an easy job for birds ___18___ them. It is neither because locusts are good jumpers or runners ___19___ because they are smarter than their enemies. The reason is that the colors of locusts change with the colors of crops (庄稼) . When crops are young, locusts look green. But when autumn comes, locusts change to the yellow and brown color as crops do.Brown bears, tigers and other animals ___20___ quietly through forests. They can’t be seen easily by their enemies. This is because they have colors similar to the trees. For the same reason, polar bears that live on a land of snow and ice are white. Butterflies and bees living among the flowers are colorful ___21___ flowers. Soil insects are mostly dark-colored and they live under the soil in a dark and wet environment. ___22___, insects with colors different from plants can easily be found and ___23___ by others. So in order to survive, they have to hide themselves in the daytime and appear only at night.Have you ever noticed some even strange acts? The ink fish in the sea can send out very black ink when it faces danger. As the ink spreads over, its enemies will find themselves ___24___ in a dark world. At the same time the ink fish immediately swims away. That is how it keeps ____25____ safe though it is not strong at all.16. A. many B. much C. every D. few17. A. what B. how C. why D. where18. A. catch B. to catch C. catching D. catches19. A. so B. but C. or D. nor20. A. walk B. climb C. fly D. run21. A. as B. like C. in D. with22. A. However B. So C. If D. But23. A. ate B. flown C. eaten D. flew24. A. quickly B. suddenly C. slowly D. wonderfully25. A. them B. themselves C. itself D. itⅣ. CommunicationChoose the sentences from the box to complete the dialogue. (There are two extra sentences)A: Hi, John. I’m going home this weekend.B: _____26_____A: To celebrate the Mid-Autumn Festival.B: ____27____A: It is an important time for family.B: _____28_____A: We will have dinner together, watch the moon and eat mooncakes.B: Mooncakes? Are they delicious?A: Yes, _____29_____ We can celebrate it together.B: ____30____Thank you!A: You are welcome.A. Would you like to go with me?B. For what?C. That’ s great.D. What kind of festival is it?E. I have never tasted them.F. How will you celebrate it?G.I like drinking them. Ⅴ. Reading Comprehension A Ningbo-born scientist awarded Nobel Prize in medicine Dressed in purple,85-year-old Chinese pharmacologist (药理学家) Tu Youyou received the 2015 Nobel Prize inmedicine from King Carl XVI Gustaf of Sweden on Dec 10.Born in Ningbo, Tu is the first scientist from the Chinese’s mainland to receive the Nobel Prize. Together with her team, she was able to get artemisinin (青蒿素), which can be used to cure the deadly disease called the malaria and has saved millions of lives around the world.Tu shared the prize with two scientists from the US and Japan.Judge the sentences True(A) or False(B) according to the passage.31. Tu Youyou received the 2015 Nobel Prize in medicine.32. Chinese people had never got Nobel Prize before33. Tu found the medicine herself.34. Malaria is a kind of serious disease.35. Three scientists shared the prize.B36. In Friendship Restaurant you can eat ________ food.A. ChineseB. EnglishC. AmericanD. Japanese37. Sarah wants to help someone in trouble, she should call ________.A. 846-3809B. 312-9997C. 822-3331D. 822-556638. Red Bird Club is closed on ________ June 6,2017.A. TuesdayB. MondayC. SaturdayD. Thursday39. We can see ________ in Underwater World.A. V olunteersB. excellent dancersC. sea animalsD. waiters and waitresses40. If you want to practice English with English speakers, you can join ________.A. Red Bird ClubB. Dream CornerC. V olunteer ProjectD. Underwater WorldCPaula was seven that year. One day, she saw Mom making clothes. When Paula asked who the clothes were for, Mom said they were for the poor people. On Christmas morning, Paula opened her presents and saw those beautiful clothes she had seen Mom making. “I thought the clothes were forTh e poor people,” said Paula. Mom smiled and said, “They are for the poor people. We’re poor.”When Paula was nine, her greatest wish was to own a pogo stick(弹簧单高跷). When Christmas season came again, she told Mom all she wanted was a pogo stick. Mom told he r they couldn’t afford one. One a Saturday morning before Christmas, Paula went shopping with her parents. While they were buying fruit, Dad said: “I need to buy some tools. I’ll be back soon.” Later, Paula and Mom got In their truck. Soon Dad walked out w ith a long thin box. Paula wondered if it was a pogo stick in the box.When they got back home, Dad put the box in the storeroom. That afternoon, while her parents were busy doing housework, Paula walked secretly into the storeroom and found the box. There was a silly old broom(扫帚) in the box! Paula was so disappointed. On Christmas morning, she got some gifts, but she didn’t get what she really wanted. Then Paula saw Dad enter the storeroom. He came back carrying a beautiful pogo stick! She couldn’t believ e it! That was many years ago. But Paula recalls those sweet memories every Christmas season. Her parents didn’t have much money, but they gave her the most important gift of all, full of love. She will never forget all the joy her parents brought into her life.41. Paula’s parents gave her ___________ as a Christmas gift when she was seven.A.a new computerB. a nice pencilC. beautiful clothesD. delicious food42. At the age of___________, Paula wished to have a pogo stick.A. eightB. nineC. tenD. eleven43. Paula’s father went back to their truck with a ___________ .A. bagB. hatC. mapD. box44. Paula’s parents were___________when she walked secretly into the storeroom.A. sleepingB. eating dinnerC. doing houseworkD. feeding cows45. Which of the following is the best title of this passage?A. The Great GiftB. A Nice Pogo StickC. A Kind Little GirlD. Paula And Her MomDToday there are more than 6 million people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. This means we need more food.One way to produce more food is by growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very lowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic material (遗传物质). Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods (转基因食品), or GM foods.By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases: a kind of rice is being prepared, for example, which stops people from becoming blind.Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food. GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them, because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But, both rich and poor countries are very interested in their use, and they are not going to go away. In 2050 we may think differently about them.46. What does the underlined word “GM foods” in paragraph 2 mean?A. Genetic material of a plantB. Genetic materialC. DiseasesD. Genetically modified foods47. How many people will there be by the year 2050?A. 6 billion.B. Perhaps 12.5 billion.C. Less than 6 billion.D. We have no idea.48. Does anyone know how good or bad GM foods are?A. No, no one knows.B. Yes, no one does.C. No, someone does.D. Yes, someone knows.49. Why do rich countries produce GM foods?A. Because they work very slowly.B. Because poor countries are not interested in this kind of foods.C. Because GM foods are easy to grow and bring in more money.D. Because GM plants are not natural.50. The best title of this passage is ________.A. Dolphin’s life and foodB. Amy’s job at a marine parkC. Education in parkD. GM foods第二节非选择题Ⅵ. VocabularyComplete the sentences with proper forms of the words given.51. _________ (cook) for our parents is a good way to show our love to them.52. I was so busy _________ (celebrate) the school leavers’ party that I missed the trip to Nanjing.53. She will never forget the _________ (usual) day.54. He is the third _________ (fat) boy in his class.55. The song _________ (call) My heart will go on is my favorite.56. Have you found out the _________ (true) of the matter?57. Now the students each _________ (have) an English-Chinese dictionary.58. The workers were made _________ (work) for nearly 15 hours every day.59. It’s my _________ (please) to help you with the programme.60. He devoted all his savings to local education in his _________ (ninety).Ⅶ. Reading ComprehensionFill in each blank with a proper word with the help of the first letter.Suppose you are going to Shenzhen, and to you, Shenzhen is a new city. You h____61____ only visited the city once. your friends have been to the city many times. They say there are many i____62____ places in Shenzhen. So you begin to know something a____63____ Shenzhen, but you don’t know where these places are or you don’t know how to find them. At this time, you need a map of Shenzhen. Maps are u____64____ and could help you find your way around a city which you have never been to. When you want to go to a new place, you’d better r____65____ to take a map with you.BA girl riding a bike hit and scratched (刮)a parked expensive car by accident when she was busily looking at a road sign. That poor girl was Zhang Yu, an 18-year-old college student from Yunnan Province. Instead of runner away, she decided to wait for the owner of the car. She made that decision just because she wanted to say sorry for the accident.Zhang Y u was scared when Song Ming, the owner of the car, saw her standing beside his car. Knowing that shehad waited in the hot sun for an hour and that she was from a poor family, he was deeply moved. He told her that she didn’t need to pay any money for the scratched part of the car. Hearing the words, Zhang Yu bowed at once and thanked Song Ming sincerely.The heartwarming moment didn’t end there. Li Qiang was boss of the factory where Song Ming wo rked. After hearing what had happened, he was also deeply moved. He told the story to his workers and announced, “It is great that Song Ming didn’t ask Zhang Yu to pay, and I would like to help her to complete her college education.”During the following three years, Zhang Yu made great efforts to study and took an active part in different activities to develop her abilities with the help of Li Qiang. By the time she left college, she had been an excellent student. Having competed with many others, she got a job at Li Qiang’s factory. That excited her most.One good turn deserves another.根据短文内容,回答下列问题.66. Where was Zhang Yu from?67. Why did Zhang Yu make the decision to wait?68. How did Zhang Yu feel when Song Ming say her?69. Who helped Zhang Yu complete her college education?70. What made Zhang Yu excited most?Ⅷ.writing假如你校将开展以“安全”为主题的英语演讲比赛,以增强同学们的安全意识,提高自我保护能力.请你根据以下内容要点写出5句话.71. ___________________________________________________72. _______________________________________________________73. _______________________________________________________74. _______________________________________________________75. _______________________________________________________B76.话题作文:为了促进中小学生身心健康发展,我省自2018年3月1日起延迟中小学生到校时间,请你联系生活实际,谈谈对这一举措的看法.请以“My Opinions about the New Policy”为题,写一篇英语文章.提示:1.原来的学习生活2.延迟后的学习生活3.个人感受(看法)提示词:policy(政策), the time of arriving at school答案与解析考生注意:1. 考生必须将自己的姓名、准考证号填写到试卷和答题卡规定的位置.2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号.3. 非选择题用黑色墨水签字笔在答题卡上书写作答,在试题卷上作答无效.4. 考试时间120分钟.5. 全卷共分两部分,听力部分25分,笔试部分95分,总分120分.第一部分听力Ⅰ.ListeningPart One Choose the right picture according to the dialogue you hear.1. How does the woman go to work on sunny days?A. B. C.2 What will the weather be like tomorrow?A. B. C.3. What does the woman want to buy?A. B. C.4. What is the woman’s job?A. B. C.5. What does Mary like to do after class?A. B. C.Part Two Match the best choice from a to G according to the dialogue you hear.6. What is Wu Dong doing?7. Why is Wu Dong a little sad?8. When did the earthquake happen?9. How did the girl know the earthquake?10. What are they talking about? A. There was an earthquake in Yunnan Province.B. Yesterday.C. He is reading a newspaper.D. Just now.E. A play.F. An earthquake.G. She saw it on TV.Part Three Choose the right answer according to the dialogue or passage you hear. 听第1段材料,回答第11-12题.11. Where may the conversation take place?A. In a bank.B. In a shop.C. At a restaurant.12. What does the man want?A. a pair of shoes.B. Some tasty fruit.C. Some sportswear.听第2段材料,回答第13-15题.13. How is the weather todayA. It’s cloud.B.It’s fine.C. It’s bad.14. What is the woman doing now?A. She’s cookingB. She is reading a book.C. She’s writing a letter.15. Where will they meet?A. In the par.B. Near the park.C. Outside the park.听第3段材料,回答第16-20题.16. When did Emily write the letter to Sally?A. On March 5th.B. On May 5th.C. On May 14th.17. How long has Emily been away?A. About three month.B. About two months.C. About three weeks.18. Where is Emily working?A. In New York.B. In London.C. In Washington.19. What does Emily think of her new job?A. Boring.B. Easy.C. Interesting.20. Why can’t Sally go to Emily’s birthday party?A. Because she is busy working.B. Because she has to visit her aunt.C. Because her aunt will come to visit her family.第二部分笔试第一节选择题Ⅱ. Multiple Choice1.—Have you seen ________ TV programme Running Man?—Of course It’s really ________ funny one.A. a; theB. the; aC. a; aD. the; the【答案】B【解析】【分析】【详解】句意:--你看过电视节目《奔跑吧,兄弟》吗?--当然,它确实是一部有趣的节目.前空表示特指“Running Man”这个名字的TV programme,表示特指,用定冠词the;后空表示“一……”,是不定冠词a/an的用法,a用在以辅音音素开始的单词前,an用在以元音音素开始的单词前,funny的第一个音[f]是辅音音素,前加a.故选B.2.The number of wild animals ________ getting bigger and bigger in the nature reserve now.A. wasB. wereC. isD. are【答案】C【解析】【详解】句意:如今自然保护区野生动物的数量变得越来越多.本题主要考查主谓一致的用法.wild animals虽然是复数形式,但是此题的主语是单数的the number,不是它后面的复数名词,谓语动词必须和the number呼应.the number of作主语,谓语动词用第三人称单数,时间状语词now说明时态为一般现在时.故选C.3.Boys and girls, you can’t carry much money with you and don’t go out alone at night either. You need to guard against any possible ________ around you.A. friendshipB. dangerC. sadnessD. truth【答案】B【解析】【详解】句意:孩子们,你不能随身携带很多钱,晚上也不要单独外出.你需要防范你周围的任何危险.本题主要考查名词词义辨析.A. friendship友谊;B. danger危险;C. sadness悲伤;D. truth真理.结合句意,不能随身携带很多钱,晚上也不能单独外出,可知应该是“危险”.故选B.4.They ________ stand at the gate and welcome the guests because the robots can do that.A. mustn’tB. shouldn’tC. needn’tD. can’t【答案】C【解析】【详解】句意:他们不必站在门口欢迎客人,因为机器人能做到.考查情态动词否定式的用法.A. mustn’t禁止,不准;B. shouldn’t不应该;B. needn’t不必;D. c an’t不可能.结合语境“因为机器人能做到,所以没有必要站在门口欢迎客人”.故选C.【点睛】情态动词无人称和数的变化;不能单独使用,必须与其后的动词原形构成谓语.否定形式通常在后面加not.要注意情态动词的不同用法.5.The boy is dishonest. He always ________ some excuses for doing something wrong.A. makes upB. sets upC. takes upD. wakes up【答案】A【解析】【详解】句意:这个男孩不诚实,他总是为做错事而编造一些借口.本题主要考查动词短语辨析.A. makes up编造;B. sets up建立;C. takes up从事,占据;D. wakes up唤醒;分析句子“The boy is dishonest”及“some excuses”.推测意思是这个男孩不诚实,他总是为做错事而编造一些借口.故选A.6.—Mr Black, my computer is broken, it needs ________.—OK, I will have it ________ tomorrow.A. to be mended; mendingB. mending; to mendC. mending; mendedD. to mend; to be mended【答案】C【解析】【详解】句意:—布莱克先生,我的电脑坏了,它需要修理.—好的,我明天就修.本题主要考查固定搭配.主语为人时.一般用need to do sth. 句型.主语为物时,通常用need doing.need doing 中的need属实义动词,后跟动名词形式,表示被动意义.“have + sth.(宾语)+ 过去分词(宾语补足语)”意为“让/叫/使/请别人做某事”.宾语sth.后面用过去分词作宾语补足语,说明sth.与过去分词表示的动作之间是被动关系.故选C.7.—Could you tell me ________?—You bet. He is always helpful.A. whether he will do us a favorB. whether he would do us a favor or notC. whether will he do us a favorD. if he would do us a favor【答案】A【解析】【详解】句意:—你能告诉我他是否会帮我们一个忙吗?—当然,他总是乐于助人的.本题主要考查宾语从句.宾语从句要用陈述句语序,排除C;根据语境可知“帮忙”这个动作还没有发生.此处从句应为一般将来时态,排除B、D,故选A.【点睛】宾语从句无论主句是陈述句还是疑问句,从句都必须使用陈述语序,即“主句+连词+宾语从句(主语+谓语+……)”句式.含宾语从句的复合句,主、从句谓语动词的时态呼应应包括以下三点内容:(1)如果主句的谓语动词是一般现在时,从句的谓语动词可根据需要,选用相应的任何时态.(2)如果主句的谓语动词是过去时,宾语从句的谓语动词只可根据需要,选用过去时态即一般过去时、过去进行时、过去将来时或过去完成时的某一种形式.(3)如果宾语从句所表示的是客观事实、普遍真理、自然现象或习惯性动作等,不管主句用什么时态,从句时态都用一般现在时.8.Jim’s mother is the one who looks ________ of the two women.A. thinnerB. the thinnerC. more thinnerD. the thinnest【答案】B【解析】【详解】句意:吉姆的妈妈是这两个女人中看起来更瘦的那个.本题主要考查形容词比较级的运用.根据空后of the two women.可知此处为两者之间比较,故用比较级,当要特指两者中“较(更)…”时,比较级前通常要带定冠词,需要用“the”来特指,故应选B.9.Story of Yanxi Palace is one of the most popular________ and the main role Wei Yingluo ______ the hearts of many people, so it is a big success.A. plays; winB. plays; has wonC. play; has wonD. play; won【答案】B【解析】【详解】句意:《延禧攻略》是最受欢迎的剧之一,其主角魏璎珞赢得了许多人的心,因此这部剧是一个巨大的成功.本题主要考查名词及动词的形式.根据“one of +名词的复数,表示……之一”可知,这里表示“最受欢迎的剧之一”,故第一空“play”用复数形式.“剧中魏璎珞赢得许多人的心”表示从过去已经开始,持续到现在,并有可能继续持续下去,故第二空为现在完成时态.故选B.10.When we study at school, we can’t _____ read e-books with mobile phone. Teachers always make us ____ hard.A. see; studyB. be seen to; to studyC. see; studyingD. be seen to; study【答案】D【解析】【详解】句意:当我们在学校时,我们不能被看见用手机阅读电子书,老师总是要我们努力学习.本题主要考查固定搭配.第一空根据题意可知此处“see”这个动作为被动,意为我们不能被别人看到阅读电子书,故用被动语态;第二空根据固定搭配“make sb do sth让某人做某事”可知,此处应填动词原形.故选D.11.I found it ________ to finish the work with so ________ money.A. hard; littleB. hard; manyC. easy; manyD. easy; few【答案】A【解析】【详解】句意:我发现用如此少的钱去完成这份工作是很难的.本题主要考查形容词辨析.根据句意可知,此处是指用很少的钱完成工作很难,故第一空填“hard”;由于“money”为不可数名词,“许多钱”应该用“much money”;形容钱少应用“little”修饰.故选A. 12.—________ is your home from the library?—It is about fifteen ________ walk.A. How long; minutes’B. How far: minutesC. How long; minute’sD. How far; minutes’【答案】D【解析】【详解】句意:—你家离图书馆多远?—走路大约15分钟.本题主要考查特殊疑问词组及名词所有格的用法.根据about fifteen minutes’ walk,可知上文是询问你家离图书馆多远,How far询问多远,How long询问时间多久或物体多长;minute是可数名词.“15分钟”的英文翻译为“fifteen minutes”.以s结尾的名词的所有格的构成是在词尾加’.故选D.13.The only thing ________ I want to do is ________ a rest.A. that: haveB. which; havingC. which; to haveD. that; to have【答案】D【解析】【详解】句意:我唯一想做的事情就是歇一会儿.本题主要考查定语从句关系词和动词不定式.先行词“thing”被“the only”修饰时,关系代词只能用that,排除B和C,此处为不定式做表语,说明主语的内容(休息是我唯一想做的事情).故选D.【点睛】定语从句中关系代词只能用that引导的几种情况:(1)如果先行词是all, much, anything, something, nothing, everything, little, none等不定代词,关系代词一般只用that,不用which.(2)如果先行词被the only, the very, the same, the last, the best等词修饰,关系代词常用that(指人时,可以用who).(3)当先行词被all, every, no, some, any, little, much所修饰时.(4)当先行词被序数词或形容词最高级所修饰时.(5)在there be句型中,常用that.(5)先行词有两个,一个指人,一个指物,关系代词应该用that.14.At school we are taught ________ knowledge ________ how to behave well.A. neither; norB. not only; but alsoC. as; asD. either; or【答案】B【解析】【详解】句意:在学校,我们不仅被传授知识,而且还被传授如何做到行为得体.本题主要考查连词词义辨析.A. neither; nor意思为“既不…也不…”;B. not only; but also意思为“不但…而且…”;C. as; as 意思为“和……一样”D. either; or意思为“要么…要么…”;根据句意可知,在学校,我们不仅被传授知识,而且还被传授如何做到行为得体.故选B.15.—My name is Harden. Shall I spell it for you?—________. A.If you don’t mind B. My pleasure C. Nice to meet you D. Not at all 【答案】A 【解析】【详解】句意:—我的名字叫哈登,我给你拼一下好吗?--如果你不介意的话. 本题主要考查情景交际.A. If you don’t mind如果你不介意的话;B. My pleasure我很荣幸,用于回答感谢;C. Nice to meet you见到你很高兴,用于两人见面时问候;D. Not at all不客气,用于回答感谢;根据题干My name is Harden.Shall I spell it for you?可知应说我给你拼一下好吗?如果你不介意的话.故选A.Ⅲ. Cloze TestChoose the best answer to complete the passage.In nature, you may see ___16___ insects and animals of different colors. Have you ever wondered ___17___?Locusts (蝗虫) are super delicious food for birds, but it is not always an easy job for birds ___18___ them. It is neither because locusts are good jumpers or runners ___19___ because they are smarter than their enemies. The reason is that the colors of locusts change with the colors of crops (庄稼) . When crops are young, locusts look green. But when autumn comes, locusts change to the yellow and brown color as crops do.Brown bears, tigers and other animals ___20___quietly through forests. They can’t be seen easily by their enemies. This is because they have colors similar to the trees. For the same reason, polar bears that live on a land of snow and ice are white. Butterflies and bees living among the flowers are colorful ___21___ flowers. Soil insects are mostly dark-colored and they live under the soil in a dark and wet environment. ___22___, insects with colors different from plants can easily be found and ___23___ by others. So in order to survive, they have to hide themselves in the daytime and appear only at night.Have you ever noticed some even strange acts? The ink fish in the sea can send out very black ink when it faces danger. As the ink spreads over, its enemies will find themselves ___24___ in a dark world. At the same time the ink fish immediately swims away. That is how it keeps ____25____ safe though it is not strong at all.16. A. many B. much C. every D. few17. A. what B. how C. why D. where18. A. catch B. to catch C. catching D. catches19. A. so B. but C. or D. nor20. A. walk B. climb C. fly D. run21. A. asB. likeC. inD. with 22. A. HoweverB. SoC. IfD. But 23. A. ateB. flownC. eatenD. flew 24. A. quicklyB. suddenlyC. slowlyD. wonderfully 25. A. them B. themselves C. itself D. it【答案】16. A 17. C 18. B 19. D 20. A 21. B 22. A 23. C 24. B 25. C【解析】【分析】这篇文章主要介绍了一些动物依靠自身颜色来保护自己的生存方式.自然界有许多昆虫和动物都有不同的颜色.本文以蝗虫、棕熊、老虎、北极熊、蝴蝶和土壤昆虫为例叙述了动物的保护色,并介绍了墨鱼保护自己的方式.【16题详解】句意:在大自然中,你可能会看到许多不同颜色的昆虫和动物.考查形容词用法及上下文语境理解.A. many 许多的(修饰可数名词);B. much 很多的(修饰不可数名词);C. every 每个;D. few 很少的(修饰可数名词).根据空后的“insects ”为可数名词复数,此处应由“many ”修饰,故选A .【17题详解】句意:你有没有想过这是为什么呢?考查疑问副词及上下文语境理解.A. what 什么;B. how 怎样;C. why 为什么;D. where 哪里.根据下文介绍昆虫和动物的颜色不同是为了保护自己,解释了为什么它们的颜色不一样,故选C .【18题详解】句意:对于鸟儿们来说蝗虫是超级美味的食物,但是鸟儿们要抓住蝗虫却并不容易.考查固定搭配.A. catch (原形);B. to catch (不定式);C. catching (现在分词);D. catches (第三人称单数形式).根据固定句型“it is adj/n for sb to do sth ”可知此处应填不定式,故选B .【19题详解】句意:这既不是因为蝗虫是好的跳跃者或者好的奔跑者,也不是因为它比它的敌人更聪明.考查连词词义辨析及上下文语境理解.A. so 因此(表结果);B. but 但是(表转折);C. or 或者(表选择);D. nor 也不是.根据前句“neither ”可知应选择“nor ”,构成固定搭配“neither…nor…既不是……也不是”故选D .【20题详解】句意:棕熊、老虎和其他动物安静的走过森林.。
浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷一、第一部分听力(共两节,满分30分)1-15题(略)第二部分阅读理解(共3小题,满分30分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C.D)中选出最佳选项.第二节A16.Introduction:Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips (告诫)to rememberwhen speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties understanding foreign accents (口音):Many Americans are not used toforeign accents.Conversation TipsSpeak about location (位置):They love to talk about their experiences or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask,"What do you do?"It's not thought impolite (as in somecountries)Talk about sports:It is a popular topic to discussbetween strangers.Addressing (称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use"Ms"when addressing women.ManyAmericans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates andfriends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around others in public in theUSA.Smoking is Out!Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.16.What is necessary to.know when we speak English besides using grammar?A.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.17."When speaking to a stranger,ask them where they are from and then make a connection (联系)with that place."can be used as a sentence to.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location18.If you are introduced to a woman called Pearl S.Buck,how should you address her usually?A.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs Pearl.D.Ms Buck.19.We can learn from the text that.A.smoking is not allowed in the modem United States.B.Americans shake hands when greeting same sex friends.C.when you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.different sex friends should hold hands when first meeting.20.What would be the best title for the text?A.American English TipsB.The Different Language CultureC.Language DifferencesD.American Customs.21.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tinystore at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.21.What shop did the author's father own?A.A food shop.B.A bookshop.C.A coffee shop.D.A clothing shop.22.Which of the following is NOT true according to the passage?A.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The author's father made some money.23.All the following are talked about in the passage EXCEPT.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make24.According to the author,what usually makes people go in debt?A.To enjoy something unnecessaryB.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.25.What is the passage mainly about?A.How to live a happy LifeB.What Makes a Person SuccessfulC.The Help I Got From My FatherD.What the author Learned From his Father.26.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Thenthe company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably meansA.closedB.managedC.leftD.sold27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?a.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b28.Why did so many Starbucks close in small areas?A.Because the coffee in these places was too expensiveB.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friendsD.Because there were too many coffee shops in one place.29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)30.What's the best title for the passage?A.The History of StarbucksB.The Culture of StarbucksC.The Popularity of StarbucksD.The Environment of Starbucks.二、第三节任务型阅读(共1小题,每小题10分,满分10分)请仔细阅读第31-35题中的内容,然后从A 到F的六个选项中,选出最佳标题选项,其中一项为多余选项.31.A.Never be afraid to giveB.Plan ahead as much as possibleC.Work out your priorities(优先考虑的事)D.Be disciplined(有纪律的)at all timesE.Make sure everything has its placeF.Stick to a scheduleBeing Well﹣Organized And Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实施)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(31)It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(32)Next,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(33)Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(34)Giving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(35)Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process.The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.三、第三部分英语知识运用(共1小题,满分15分)第一节完型填空(共1小题,每小题15分,满分15分)根据要求完成下列各小题.36.Thanksgiving(感恩节)Day was near.The first grade teacher gave her class a fun(36)﹣﹣﹣to draw a picture of something for which they were thankful.Most of the class considered turkey(火鸡)and other traditional goodies(好吃的东西)of the season.These,the teacher thought,would be the (37)of most of her students'art.And they were.But in her class there was a different kind of boy,Douglas.He was always unhappy.When other children played together,he was likely to stand close by the teacher's slide.The boy drew a hand in his picture.(38)else.Just an empty hand.Whose hands(39)it be?His abstract(抽象的)picture made classmates really(40)One child guessed it was the hand of the(41)because they raise turkeys.Another suggested police officers,because the police (42)and care for people.Still others guessed it was the hand of God,for God feeds us.And so the discussion went﹣﹣(43)the teacher almost forgot the young artist himself.When the childern went on to other projects,she(44)at Douglas's desk,bent down,and asked him (45)hand it was.The little boy looked away and said in a low voice,"It's (46),teacher."The teacher recalled the times she had taken his hand and walked with him here and there,as she had other students.How often had she said,"(47)my hand,Douglas,we'll go outside."Or,"Let me (48)you how to hold your pencil."Or,"Let's do this together."Douglas was most thankful for his teacher's hand.Hearing the boy's words,tears ran down the teacher's face.She brushed aside a tear and went on with her work.The story speakes of (49)than thankfulness.It says something about teachers teaching and parents parenting and friends showing friendship.They might not always say (50)but they'llremember the hand that reaches out.36.A.project B.exam C.test D.match37.A.solutions B.subjects C.characters D.signs38.A.Everything B.Something C.Nothing D.Anyting39.A.must B.could C.would D.should40.A.mad B.bored C.moved D.interested41.A.nurses B.farmers C.gardeners D.businessmen42.A.protect B.check C.catch D.find43.A.when B.before C.after D.until44.A.knocked B.pointed C.stopped D.looked45.A.how B.which C.whose D.where46.A.his B.mine C.yours D.theirs47.A.Take B.Give C.Accept D.Receive48.A.advise B.train C.tell D.show49.A.less B.more C.fewer D.bigger50.A.love B.good C.hello D.thanks四、第二节语法填空(共1小题,计10分)51.A:Time flies!It's time to say goodbye to my junior high school!.When looking back at these past three (51)(year),I remember many things.B:Yeah,I will miss Ms.Miller very much.She was so patient with me that she took the time to explain things to me(52)(clear)whenever I could't understand(53)(something).And she guided me to do a lot (54)(good)in English.A:I used to be weak in English,(55)because of Ms.Miller,I put in more effort and my scores doubled.She (56)us so well.B:She was also strict with us and nobody was allowed to arrive late (57)moring readings.A:But she was also friendly and always made her classes (58)(interest).I always remember the excitement.B:Yes,we were lucky to spend time (59)our kind and caring teachers.A:Shall we get each of them a card and a gift to say thank you?B:OK.Let's make a card by(60)(we)A:Good idea.五、第四部分(共二节,满分10分)第一节单词拼写(共10题,计10分)根据下列句子及所给单词的首字母,在答卷上按题号写出各个单词的完全形式(每空一词)61.What a nice day!Let's go h and take some photos!62.Why do you like green tea?Can you tell me two r?63.Next week is my grandpa's n birthday,we're having a big party.64.Which country has the l population,China,Indian or Russia?65.Last night,I f closing the door.What a bad memory I have!66.Although Martin is 70years old,he still k active in sports.67.Yesterday Mum told us that a friend of o was going to visit us soon.68.City Park is not far away from here.It's only ten m walk.You can't miss it.69.G20will be held in Hangzhou.As a student from Hangzhou,I feel very p.70.Some girls would never go out w taking time to dressing themselves up.六、书面表达(共1题,计15分)71.假如你是李明,打算利用暑假在科技博物馆做英语志愿者,既可以帮助外国友人又可以开阔自己的眼界.请用英语写一封电子邮件给科技博物馆负责人,讲述你的申请理由:1擅长英语,喜欢科学,阅读了大量有关动物,植物和著名发明等书籍;2乐于助人,擅长于人打交道,可以给小朋友讲科学家的故事;3 整个暑假及平时周末都有空;要求:1 邮件必须包含以上3条理由,并可增加一些内容,使文章通顺、连贯;2 邮件中不得使用真实的人名、校名;3 词数不少于80,开头和结尾已给出(不计入总词数).Dear Sir/Madam,I am writing to you about volunteering at the science museum.Yours truly,Li Ming.浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷参考答案与试题解析一、第一部分听力(共两节,满分30分)1-15题(略)第二部分阅读理解(共3小题,满分30分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C.D)中选出最佳选项.第二节A16.Introduction:Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips (告诫)to rememberwhen speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties understanding foreign accents (口音):Many Americans are not used toforeign accents.Conversation TipsSpeak about location (位置):They love to talk about their experiences or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask,"What do you do?"It's not thought impolite (as in somecountries)Talk about sports:It is a popular topic to discussbetween strangers.Addressing (称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use"Ms"when addressing women.ManyAmericans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates andfriends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around others in public in theUSA.Smoking is Out!Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.16.What is necessary to.know when we speak English besides using grammar?AA.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.17."When speaking to a stranger,ask them where they are from and then make a connection (联系)with that place."can be used as a sentence to D.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location18.If you are introduced to a woman called Pearl S.Buck,how should you address her usually?D A.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs Pearl.D.Ms Buck.19.We can learn from the text that C.A.smoking is not allowed in the modem United States.B.Americans shake hands when greeting same sex friends.C.when you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.different sex friends should hold hands when first meeting.20.What would be the best title for the text?AA.American English TipsB.The Different Language CultureC.Language DifferencesD.American Customs.【考点】广告布告类阅读.【分析】本文主要介绍在美国说英语不仅仅要语法正确,也要理解文化背景.当在美国说英语的时候,这里给出了一些重要的建议.【解答】16.A 细节理解题.题干What is necessary toknow when we speak English besides using grammar意为:,当我们说英语除了使用语法之外什么还是有必要知道的?besides除…之外还有….根据文中To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.为了正确使用英语,你需要了解你所说的语言的文化,故选A.17.D 细节理解题.根据题干中的关键词where,from,place 都和位置location有关.因此可以作为conversation tips 中speak about location的一个例子.故选D.18.D细节理解题.根据addressing people 中的Always use"Ms"when addressing women可知,当称呼女子时,总是用Ms.故选D.19.C细节理解题.根据public behavior 中的Look your partner in the eyes.可知当和别人说话时,看着对方的眼睛是礼貌的,根据Smoking is Out!可知选项A是不对的;根据Same sex friends do not usually hold hands 可知选项B是不对的;选项D文中没有提到不同性别的朋友第一次见面应该握手,故选C.20.A主旨大意题.根据文章主要内容General Points to Remember;Conversation Tips;Addressing (称呼)People;Public Behavior可知本文主要介绍了在美国说英语的一些小提示,故选A.21.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.21.What shop did the author's father own?DA.A food shop.B.A bookshop.C.A coffee shop.D.A clothing shop.22.Which of the following is NOT true according to the passage?CA.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The author's father made some money.23.All the following are talked about in the passage EXCEPT B.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make24.According to the author,what usually makes people go in debt?AA.To enjoy something unnecessaryB.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.25.What is the passage mainly about?DA.How to live a happy LifeB.What Makes a Person SuccessfulC.The Help I Got From My FatherD.What the author Learned From his Father.【考点】日常生活类阅读.【分析】全文大意:我从父亲那里我学会了很多,我很感激他.我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作.为了8:30到达他开的小店,他需要在6:30离开我们的公寓.毕竟他不得不先乘坐公共汽车,然后再乘地铁.最后的路程是穿过一个漫长的布满了垃圾气味的街区.我学会了工作非常重要.不要找任何借口.当我12岁的时候,我经常在周六,去父亲的商店帮忙.在帮助父亲把衣服展示到外面之后,其余的时间,我要注意观察确保没有人偷东西.当我注意到有不同寻常或奇怪的人的时候,我会看着对方的眼睛,微笑着说,"我可以帮你吗?"通常会起作用,但有时候,有人会拿着东西就跑掉了.第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车,一辆便宜的车.他在不借钱自己能付得起钱的情况下才买了一辆车.我学会了:只买你能支付得起的东西.买必要的食物和衣服不会让我们负债,不必要的东西不会给我们带来幸福,幸福只来自于成就.【解答】答案:21、D 推理判断题根据短文第二段中When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,可知,在作者12岁的时候,星期六的时候他会去爸爸的店里帮忙,他帮着父亲把衣服展示到外面.可推知作者的父亲拥有一个服装店.故选D.22、C 推理判断题根据题目要求可知根据短文找出不对的选项,根据第一段From my fatherI have learned a lot.And I'm very thankful to him"我从父亲那里我学会了很多,我很感激他",结合选项A的意思"作者很感谢父亲"可知与短文意思一致,该项正确故排除A;根据第一段I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work"我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作."结合选项B的意思"作者父亲工作很努力"可知与短文意思一致,该项正确故排除B;根据第三段After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car"经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车"结合选项D的意思"作者的父亲挣了一些钱"可知与短文意思一致,该项正确故排除D;根据第二段The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money."第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.可推知作者只追过一次小偷,"结合选项C的意思"作者追了很多次小偷"可知与原文不符,故判断该项错误,故选C23、B 推理判断题根据题目要求可知除了哪一项以外短文中都谈论到了,根据第一段I learned:it is very important to work.可知作者学会了工作非常重要.结合选项A的意思"工作的重要性"可短文中提到了故排除A;根据第二段It's true that safety is more important than money.可知作者学会了安全比金钱更重要;结合选项C的意思"安全比金钱更重要"可知短文中提到了故排除C;根据I learned:buy only what you can afford可知作者学会了只买能支付得起的东西,结合选项D的意思"支出大于收入是不好的"可知短文中提到了,故排除D,结合选项B的意思"保持健康的好方法"结合短文大意可知没有提到,故选B24、A 推理判断题根据最后一段I learned:buy only what you can afford Buying necessary food and clothing won't make us go in debt."我学会了:只买你能支付得起的东西,买必要的食物和衣服不会让我们负债",可推知享受一些不必要的东西有可能会使人们负债,故选A25、D 主旨大意题根据这篇短文第一段作者就告诉我们他从父亲身上学到了很多东西,他对父亲非常的感激.接下来作者在文中举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了工作非常重要、安全比钱更重要以及只买能负担得起的东西,可知短文讲述了作者从父亲身上学到了什么,即What the author Learned From his Father,故选D.26.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably means BA.closedB.managedC.leftD.sold27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?Ca.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b28.Why did so many Starbucks close in small areas?DA.Because the coffee in these places was too expensiveB.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friendsD.Because there were too many coffee shops in one place.29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)C30.What's the best title for the passage?AA.The History of StarbucksB.The Culture of StarbucksC.The Popularity of StarbucksD.The Environment of Starbucks.【考点】社会文化类阅读.【分析】文章大意:尽管世界各地的人们似乎喜欢喝咖啡,但他们并不都有同样的咖啡文化.在欧洲,咖啡店是常见的地方,人们在这里喝咖啡,结交朋友和谈话.另一方面,这在北美不常见.过去,北美人喜欢在家里和朋友喝咖啡.当星巴克咖啡店遍布全国时,美国的咖啡文化发生了变化.第一个星巴克咖啡店在1971年美国华盛顿州西雅图市中心年开业.它是一家小咖啡店,自己煮咖啡豆.咖啡店的业务表现良好,而在1981年西雅图有三家星巴克咖啡店.事情真的开始发生改变是在1981年.在那一年,霍华德舒尔茨遇见了三个开星巴克咖啡店的人.舒尔茨在纽约工作,在一家公司做厨房设备.他注意到星巴克订购了大量的特殊咖啡壶,这引起了他的兴趣.后来,Schultz去西雅图看看星巴克做了什么.1982年,原来的星巴克业主聘请Schultz作为公司的市场营销主管.1983年,Schultz前往意大利.浓咖啡酒吧的特殊环境吸引了他的眼球.回到美国之后,Schultz为星巴克咖啡店创造了一个环境舒适休闲的环境,到处来的客户都喜欢它.星巴克开始在美国开设更多的商店.该公司在其他国家开设了咖啡店.今天,全世界有超过16,000家星巴克咖啡店.然而,这并不意味着星巴克没有问题.事实上,许多星巴克的商店在过去几年已经关闭.一方面,这是因为有太多的咖啡店在一个小区域内竞争业务.在另一方面,在一些国家的商店关闭,因为咖啡文化在那里没能实现"感觉无处不在"的环境.【解答】26.B,词义猜测题.根据第三段,"Howard Schultz met the three men who ran Starbucks"句子后边是Starbucks,是一家咖啡商店,而who引导的定语从句修饰three men,由此可知,咖啡店是这三个人的,因此选择B.在此ran是经营的意思.27.C,细节理解题.首先是第一家咖啡店在"in 1971in downtown Seattle"seattle成立(b),之后为了扩大规模,"Starbucks ordered a large number of special coffee makers"购置许多咖啡壶(d),这引起了人的注意,所以"which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did"去看看发生了什么(c),然后就将星巴克商店扩大到全球范围(a),因此确定答案是C.28.D,细节理解题.根据文中最后一句On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks可知许多星巴克倒闭是因为有许多咖啡公司.故选D.29.C,文章结构分析题,第一段综述咖啡文化,第2,3,4段三段从第一家咖啡馆开业说起,讲述了星巴克的发展及壮大,最后一段又提出总结,指出虽然效果不错,但是存在缺点并进行分析,所以总体属于总分总结构,选择C.30.A,主旨大意题.虽然开头指出"they don't all have the same coffee culture"不同的咖啡店有不同的咖啡文化,但是在下文介绍中一直在论述星巴克咖啡店的发展历程,所以选择A.二、第三节任务型阅读(共1小题,每小题10分,满分10分)请仔细阅读第31-35题中的内容,然后从A 到F的六个选项中,选出最佳标题选项,其中一项为多余选项.31.A.Never be afraid to giveB.Plan ahead as much as possibleC.Work out your priorities(优先考虑的事)D.Be disciplined(有纪律的)at all timesE.Make sure everything has its placeF.Stick to a scheduleBeing Well﹣Organized And Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实施)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(31)CIt is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(32)BNext,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(33)EKnowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(34)AGiving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(35)F。
2020年杭州中考仿真模拟卷英语2020.6考试时间:100分钟注意事项:1. 本试卷共四部分,共七大题,满分120分,考试时间120分钟。
2. 请务必在答题卡上答题,在试卷上答题无效。
3. 考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。
第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题2分,满分10分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What festival does Mike like best?A. Mid-Autumn Festival.B. Spring Festival.C. Christmas Day.2. When will Benny get home?A. 4:55.B. 5:05.C. 5:25.3. Where does the conversation probably take place?A. In an office.B. In a restaurant.C. In a shop.4. How will Jack go home from the bus stop today?A. By bike.B. By car.C. By bus.5. Why did Jenny ask Mr. Wilson for help?A. She missed her today’s history lesson.B. She wanted to learn how to take notes.C. She had trouble with today’s history lesson.第二节(共10小题,每小题2分,满分20分)听下面3段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
中考英语仿真模拟测试题(全卷四个部分,满分120分,考试用时120分钟)第Ⅰ卷(选择题共90分)第一部分听力(共四节,满分30分)第一节听句子,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画,每个句子听两遍.(共5小题;每小题1分,满分5分)第二节听句子,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语.每个句子听两遍.(共7小题;每小题1分,满分7分)()6. A. Twenty meters. B. Twenty kilos. C. Twenty yuan.()7. A. Lazy. B. Rainy. C. Two meters.()8. A. At seven. B. By air. C. Do some cleaning.()9. A. On the playground. B. Very well. C. My classmates.()10. A. Have breakfast. B. At half past six. C. Go to school.()11. A. It’s my pleasure. B. Yes, I am.C. Thank you for saying so.()12. A. Winter. B. Spring is windy. C. It’s summer here.第三节听对话及问题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出能回答问题的正确选项.每段对话听两遍.(共8小题;每小题1分,满分8分)()13. A. Chinese. B. Chemistry. C. English.()14. A. Her handbag was stolen.B. She found a policeman.C. She bought a brown schoolbag.()15. A. In a bookstore. B. In a supermarket. C. In a theater.()16. A. Very funny. B. Boring. C. Moving.()17. A. It should be allowed.B. She doesn’t mind it.C. It should be forbidden.()18. A. Because he is a new student.B. Because he is a new teacher.C. Because he has been ill for a long time.()19. A. Fried rice. B. Noodles. C. Dumplings.()20. A. Call his best friend.B. Visit his best friend.C. Write a letter to his best friend.第四节听短文,从题中所给的A,B,C三个选项中选出能完成下列题目的正确选项.短文听两遍.(共5小题;每小题2分,满分10分)()21. Where did the friend’s grandfather of the writer come from?A. Thailand.B. Manhattan.C. New York.()22. Why did the grandfather go into a cafeteria?A. Because he wanted to wait for someone.B. Because he wanted to get something to eat.C. Because he wanted to meet his friend.()23. Who might the woman in the cafeteria be?A. She might be a waitress.B. She might be a friend of the grandfather.C. She might be a customer.()24. What should we do to get food in a cafeteria?A. We should wait for the waiter patiently.B. We should ask someone for help.C. We should get it ourselves.()25. What can we learn from the grandfather’s words about the life in the US?A. Get up early and you can succeed.B. Act and get what you want on your own.C. Nobody brings you anything unless you pay the price.第二部分英语知识运用(共二节,满分25分)第一节单项选择从题中所给的A,B,C,D四个选项中选出能填入空白处的最佳选项.(共15小题;每小题1分,满分15分)()26. —I am not good at my subjects. When I want to give up, my teacher tells me that three months enough for me as long as I stick to my dream.—I agree. Let’s work harder together now.A. hasB. haveC. isD. are()27. —You used to weak in most of your subjects, didn’t you?—Yes, I paid too much attention to online games then.A. be; playB. be; playingC. being; playD. being; playing()28. —The hazy weather(雾霾天气) is so serious in the north of China recently.—Yes. All of us must do to help the environment, or we will havemore hazy weather.A. something usefulB. anything usefulC. useful somethingD. useful nothing()29. She was angry at all I was doing she walked out without saying anything.A. so; /; thatB. such; /; thatC. so; what; thatD. such; what; that()30. —My uncle says that Guo Jingming’s movies are absurd(荒谬的).—Maybe he is right. But Guo is good at making films are liked byteenagers.A. whatB. thoseC. whoD. that()31. I borrowed a lot of books from the library, but I read only of them becauseI had time.A. few; littleB. a few; littleC. little; littleD. a few; a few()32. —will you finish your homework?—In an hour.A. How manyB. How longC. How oftenD. How soon()33. —Where would you like to visit tomorrow, Julia? How about going to the Kunming Zoo?—A. Well, to be honest, I’m not really interested in going to the Kunming Zoo.B. Terrible! You’d better take the subway.C. Take it easy! You can do it.D. It doesn’t matter.()34. —Listen! Is Professor Johnson giving a report in Yunnan University?—No, it be him. He has gone to Taiwan.A. needn’tB. may notC. can’tD. mustn’t()35. —Which of the two T-shirts will you take?—I will take , because I find of them are too expensive for me.A. both; bothB. neither; bothC. both; neitherD. neither; neither()36. It’s very important for us to protect the nature because we its rich resource to live.A. leave forB. give upC. depend onD. lead to()37. —Granny, the school trip was very exciting but a little tiring.—Oh, could you tell me ?A. how did you go to workB. what you did in the tripC. that you saw something beautifulD. if your friends had played with you()38. —I’m worried about my P.E. examination on April 15th.—I know you hate doing sports, but exercise you take,you’ll be.A. the fewer; the fatterB. the less; the more fatterC. the more; the fatterD. the less; the fatter()39. —Let’s talk about that report again.—Oh, no. I don’t want to beat a dead horse.A. kill the horseB. waste timeC. do the same thingD. win the dead horse()40. My teacher said to me, “If you don’t pull your socks up, you will fail the exam.”A. have a good restB. put on your socksC. study harderD. stay up late第二节完形填空从题中所给的A,B,C,D四个选项中选出能填入空白处的正确选项.(共10小题;每小题1分,满分10分)It was a cold afternoon. I was training a soccer team of first graders. It was the day of our41 practice.I told the kids to sit on a long bench in the grass. Any time I train a new team, I spend a few minutes helping them get to 42 one another. Each kid needs to say his own name and the names of all the kids sitting to the left of him.A few minutes later, I decided to put the kids to a test. Alex was chosen to start at the end of the bench, go up to each kid, say that kid’s 43 and then shake his right hand.Alex was doing well, and he went down the row—Dylan, Micah, David and Beau-until he reached Ben. He said Ben’s name and reached out his right hand, but Ben just 44 there, his right hand 45 in his jacket.“Ben, why don’t you let Alex shake your hand?”I asked. Ben stood up, and said: “But I don’t have that 46.”He pulled his jacket away from his right shoulder.Ben’s arm ran from his right shoulder but his arm 47 at the elbow. No forearm, no hand, no fingers!I was shocked and couldn’t think of 48 to say, but the little kids were unwilling to hide their curiosity(好奇心).“Look at that,” said Alex.“Hey, what happened to your arm?” another asked.“Does it hurt?”Ben took off his jacket to 49 the kids what they all wanted to see. He explained to them that he had always been that 50, and it was nothing special. What he meant was that he wanted to be treated like everybody else.And he was. From that day on, he was just Ben, one of the players on the team.()41. A. first B. next C. later D. last()42. A. help B. see C. know D. teach()43. A. number B. class C. story D. name()44. A. sat B. played C. lay D. studied()45. A. opened B. hidden C. waved D. raised()46. A. finger B. hand C. foot D. leg()47. A. stopped B. pointed C. met D. joined()48. A. something B. anything C. nothing D. everything()49. A. offer B. give C. show D. ask()50. A. style B. manner C. nature D. way第三部分阅读理解(共20小题,满分35分)AHave you ever heard about the periodic table(元素周期表) lately? Well, there is some good news about this special table, but first, remember that the periodic table is used to organize all the elements, or things that make up our world.Elements are all around us. Iron is one of the most common elements found within the Earth. You probably know the element oxygen(氧), which is the element that we breathe in all the time. And elements can combine(结合) to make new things like H2O. This is hydrogen(氢) and oxygen put together, also known as water! Learning about these things helps us better understand the world we live in.But have you ever noticed something missing in the periodic table? There were already 114 elements. But the seventh row of the table was not finished, until now!In December, scientists from the International Union of Pure and Applied Chemistry(IUPAC,国际纯粹与运用化学联合会) found the four elements that were missing. They are elements 113, 115, 117 and 118.“To scientists, this is of greater value than an Olympic gold medal,” Royoji Noyori, a Nobel honored chemist, told the Guardian.The new elements are heavy metals and were made in laboratories. These kinds of elements can’t be found in nature. Scientists are still looking for ways to use these elements, and other elements in the eighth row, in our daily lives.Scientists have been working on this for 10 years, but the work is not done. Now they will prepare to look for “element 119 and beyond”. But for now, be mindful when you read your science books because the periodic table might be outdated.根据短文内容,判断正误,正确的用“T”,错误的用“F”.(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)()51. The periodic table is a special table which is used to organize all the elements, or things that make up our world.()52. Elements are around us. Oxygen is one of the most common elements found on the earth.()53. We know examples of some common elements from Paragraph 2.()54. The newly found elements are elements 113, 114, 117 and 118.()55. The new elements are widely used in our daily lives.BDragons are not real animals, but look like a combination(结合体) of many animals such as snakes, fish, and deer. They have two horns and a long mustache(胡子). With fantastic power, they fly in the sky or swim in the sea. They can make rain, too. The Chinese dragon is a symbol of strength and good luck. The emperors of ancient China loved dragons. Their clothes were covered with pictures of dragons.We are proud to call ourselves the “descendants(传人) of the dragons”. In China, “excellent”people are often called “dragons”. A number of Chinese sayings and idioms talk about dragons, for example, “Hoping one’s child will become a dragon”, which means hoping one’s child will be successful.It is said that people born in the Year of the Dragon have certain characteristics. They are creative, confident, brave and quick-tempered. There are some famous “dragons”who have done excellent things, for example, the great man Deng Xiaoping who was born on August 22nd in1904, the famous businessman Li Jiacheng and the movie star Zhao Wei. They are all successful.There are also some traditional festivals in China, such as Dragon Head-Raising Day and Dragon Boat Festival. We have different kinds of activities to celebrate them. These two festivals come every year, but the year of the Dragon comes every twelve years.The dragon is very important in Chinese culture. As the “descendants of the dragons”, it is necessary for us to know the views on dragons in our culture. It can help us understand why our parents always want us to be “dragons”.根据短文内容,选择最佳答案.(共5小题;每小题2分,满分10分)()56. What does the Chinese dragon symbolize?A. A combination of many animals.B. Chinese sayings and idioms.C. Traditional festivals.D. Strength and good luck.()57. In the passage, the underlined sentence “Hoping one’s child will become a dragon”means “”in Chinese.A. 龙马精神B. 龙飞凤舞C. 望子成龙D. 龙腾虎跃()58. What characteristics may the people born in the Year of Dragon have?A. They may be creative, confident, brave and powerful.B. They may be creative, confident, brave and quick-tempered.C. They may be lovely, confident, brave and quick-tempered.D. They may be lucky, confident, creative and successful.()59. Which of the following years is the Year of the Dragon?A. 2012.B. 2016.C. 2008.D. 2018.()60. According to the passage, which of the following statements is TRUE?A. Dragons are real animals.B. There are many Chinese sayings and idioms about dragons.C. People born in the Year of the Dragon must be successful.D. The “descendants of the dragons” are often called “dragons”.CWhat is your impression of Denmark? Many of you may know it as a country of fairy talesbecause it is the home place of Heinz Christian Andersen. But now Denmark has a new title: the happiest country in the world, according to the 2016 World Happiness Report. The report chose countries considering the following six factors: GDP per capita(人均生产总值), healthy life expectancy(平均寿命), low government corruption(腐败), a sense of social support, freedom to make life choices and a culture of generosity(慷慨).Denmark is neither the richest nor the biggest country. So why do the 5.7 million people of Denmark smile so much?“We have no worries. And if we do worry, it’s about the weather. Will it rain today, remain grey or get cold?”Knud Christensen, a-39-year-old social worker from Copenhagen, explained to the Independent.Denmark has a series of policies that benefit its people. For example, the country supports parents if they want to be with their children, especially newborn babies. Danish families receive a total of 52 weeks of parental leave(育婴假). While American women only have an average of 10.3 weeks.Besides, women in Denmark don’t need to worry about whether they are treated unfairly by their male workmates. In Denmark, gender equality(性别平等) is the priority(优先). In 1915, the country gave women the right to vote(选举). You also see women in the political world. The country now has its first female prime minister, Helle Thorning-Schmidt.The Nordic country is also famous for its biking culture. In Denmark’s capital Copenhagen, bikes are used for about 50 percent of its people’s trips to school or work. Biking is not only good for reducing environmental pollution, but also good for people’s health. Just 30 minutes of biking a day adds an average of one to two years to a person’s life expectancy, The Huffington Post reported.根据短文内容,选择最佳答案.(共5小题;每小题2分,满分10分)()61. The report chose the happiest country according to the following factors EXCEPT .A. GDP per capitaB. a culture of generosityC. their people’s life expectancyD. their people’s looks()62. What does the weather example want to show?A. Danish people don’t like rain.B. Danish people hate cold weather.C. Denmark often has bad weather.D. Danish people don’t worry much.()63. In Denmark, .A. women don’t like to workB. people enjoy some good policiesC. men and women are treated unfairlyD. women don’t have the right to vote()64. What does the last paragraph talk about?A. Denmark’s big biking culture.B. Biking, the best transportation.C. Why Danish people live a long life.D. How Denmark protects its environment.()65. What’s the best title of the passage?A. A country of fairy tales.B. The happiest country.C. A country which has a series of policies to enrich people.D. Neither the richest nor the biggest country.DAnger is a kind of feeling. 66 When your teacher gives you too much homework, when your team loses an important game, when a friend borrows your favorite thing and then breaks it, you may get angry.67 For example, you breathe faster, your face turns red, and you may want to break something or hit someone, but sometimes you hide your anger. For example, you may hide it in your heart. The problem is that if you do this, you may get a headache or your stomach may hurt.In fact, it’s normal for you to get angry sometimes, but it’s not good to hide your anger.68 When you get angry, you can talk about it with adults, such as parents, teachers, etc.69 Here are some other things you can do when you start to feel angry: count from 1 to 100; give someone a hug; go for a bike ride; think about good things, etc.Remember that when you are angry, how you act can make things better or worse. 70根据短文内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项.其中有两项为多余选项.(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A. So anger must be let out in the right way, without hurting others or yourself.B. Don’t let your anger control you.C. Anger can cause many serious diseases.D. Usually, your body will tell you when you are angry.E. After doing that, you will find those bad feelings can start to go away.F. Many things can make you angry.G. As soon as you find your problems, you may cry to relax.第Ⅱ卷(非选择题共30分)第一节单词填空用括号中所给词的适当形式填空,使语篇意思完整,必要时用否定形式.(共10小题;每小题1分,满分10分)Shark fin soup is especially popular in 71 (south)China. But do you realize you’re killing a whole shark each time you enjoy a bowl of shark fin soup? It is not only cruel, but also 72 (harm) to the environment. 73 (with) a fin, a shark can’t swim anymore and slowly dies. Sharks are at the top of the food chain in the 74 (ocean) ecosystem. If their numbers drop too low, it 75 (bring) danger to all ocean life. Every year, around 70 million sharks 76 (catch) and traded in this industry, so environmental 77 (protect) groups around the world are teaching the public about “finning”. They78 (ask) governments to develop laws to stop the sale of shark fins. So far, no 79 (science) studies have shown that shark fins are good for health, so why eat them? 80(help) save the sharks!第二节补全对话根据对话内容,在空白处写出适当的句子,使对话意思连贯,内容完整.所写句子应与所给的标点符号一致.(共5个句子;每句1分,满分5分)A: Hi, Sandy. Long time no see. 81 ?B: Hi, William. I have just returned from my hometown.A: 82 ?B: Wonderful! I couldn’t believe my eyes when I got there.A: Really? What is it like at present?B: It’s so beautiful with clean streets and many tall buildings.A: 83 ?B: Sure. Look, here they are.A: Wow! So great! 84 .B: I agree. I wish to work and live there when I finish college, too.A: Hope your dream can come true. But could you take me there next time?B: No problem. 85A: That’s great. Thanks a lot.B: You are welcome.第三节书面表达(满分15分)人生如旅途.在你的成长过程中,许多人让你难以忘怀,许多事给你留下了美好的回忆.请从以下两个题目中任选一个作答.A. The meaning ofB. The happiest memories要求:1. 如选A,请把题目补充完整再作答;2. 注意紧扣主题,意思连贯,语言通顺,书写规范;3. 不得使用真实姓名和校名;4. 词数不得少于80词.答案与解析(全卷四个部分,满分120分,考试用时120分钟)第Ⅰ卷(选择题共90分)第一部分听力(共四节,满分30分)第一节听句子,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画,每个句子听两遍.(共5小题;每小题1分,满分5分)第二节听句子,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语.每个句子听两遍.(共7小题;每小题1分,满分7分)()6. A. Twenty meters. B. Twenty kilos. C. Twenty yuan.()7. A. Lazy. B. Rainy. C. Two meters.()8. A. At seven. B. By air. C. Do some cleaning.()9. A. On the playground. B. Very well. C. My classmates.()10. A. Have breakfast. B. At half past six. C. Go to school.()11. A. It’s my pleasure. B. Yes, I am.C. Thank you for saying so.()12. A. Winter. B. Spring is windy. C. It’s summer here.第三节听对话及问题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出能回答问题的正确选项.每段对话听两遍.(共8小题;每小题1分,满分8分)()13. A. Chinese. B. Chemistry. C. English.()14. A. Her handbag was stolen.B. She found a policeman.C. She bought a brown schoolbag.()15. A. In a bookstore. B. In a supermarket. C. In a theater.()16. A. Very funny. B. Boring. C. Moving.()17. A. It should be allowed.B. She doesn’t mind it.C. It should be forbidden.()18. A. Because he is a new student.B. Because he is a new teacher.C. Because he has been ill for a long time.()19. A. Fried rice. B. Noodles. C. Dumplings.()20. A. Call his best friend.B. Visit his best friend.C. Write a letter to his best friend.第四节听短文,从题中所给的A,B,C三个选项中选出能完成下列题目的正确选项.短文听两遍.(共5小题;每小题2分,满分10分)()21. Where did the friend’s grandfather of the writer come from?A. Thailand.B. Manhattan.C. New York.()22. Why did the grandfather go into a cafeteria?A. Because he wanted to wait for someone.B. Because he wanted to get something to eat.C. Because he wanted to meet his friend.()23. Who might the woman in the cafeteria be?A. She might be a waitress.B. She might be a friend of the grandfather.C. She might be a customer.()24. What should we do to get food in a cafeteria?A. We should wait for the waiter patiently.B. We should ask someone for help.C. We should get it ourselves.()25. What can we learn from the grandfather’s words about the life in the US?A. Get up early and you can succeed.B. Act and get what you want on your own.C. Nobody brings you anything unless you pay the price.答案:1-5 CBCBA 6-10 CCACB 11-15 ABCBC 16-20CBABC 21-25 BABBA第二部分英语知识运用(共二节,满分25分)第一节单项选择从题中所给的A,B,C,D四个选项中选出能填入空白处的最佳选项.(共15小题;每小题1分,满分15分)()26. —I am not good at my subjects. When I want to give up, my teacher tells me that three months enough for me as long as I stick to my dream.—I agree. Let’s work harder together now.A. hasB. haveC. isD. are()27. —You used to weak in most of your subjects, didn’t you?—Yes, I paid too much attention to online games then.A. be; playB. be; playingC. being; playD. being; playing()28. —The hazy weather(雾霾天气) is so serious in the north of China recently.—Yes. All of us must do to help the environment, or we will havemore hazy weather.A. something usefulB. anything usefulC. useful somethingD. useful nothing()29. She was angry at all I was doing she walked out without saying anything.A. so; /; thatB. such; /; thatC. so; what; thatD. such; what; that()30. —My uncle says that Guo Jingming’s movies are absurd(荒谬的).—Maybe he is right. But Guo is good at making films are liked byteenagers.A. whatB. thoseC. whoD. that()31. I borrowed a lot of books from the library, but I read only of them becauseA. few; littleB. a few; littleC. little; littleD. a few; a few()32. —will you finish your homework?—In an hour.A. How manyB. How longC. How oftenD. How soon()33. —Where would you like to visit tomorrow, Julia? How about going to the Kunming Zoo?—A. Well, to be honest, I’m not really interested in going to the Kunming Zoo.B. Terrible! You’d better take the subway.C. Take it easy! You can do it.D. It doesn’t matter.()34. —Listen! Is Professor Johnson giving a report in Yunnan University?—No, it be him. He has gone to Taiwan.A. needn’tB. may notC. can’tD. mustn’t()35. —Which of the two T-shirts will you take?—I will take , because I find of them are too expensive for me.A. both; bothB. neither; bothC. both; neitherD. neither; neither()36. It’s very important for us to protect the nature because we its rich resource to live.A. leave forB. give upC. depend onD. lead to()37. —Granny, the school trip was very exciting but a little tiring.—Oh, could you tell me ?A. how did you go to workB. what you did in the tripC. that you saw something beautifulD. if your friends had played with you()38. —I’m worried about my P.E. examination on April 15th.—I know you hate doing sports, but exercise you take,A. the fewer; the fatterB. the less; the more fatterC. the more; the fatterD. the less; the fatter()39. —Let’s talk about that report again.—Oh, no. I don’t want to beat a dead horse.A. kill the horseB. waste timeC. do the same thingD. win the dead horse()40. My teacher said to me, “If you don’t pull your socks up, you will fail the exam.”A. have a good restB. put on your socksC. study harderD. stay up late26. C【解析】考查主谓一致.句意“我不擅长我的学科.当我想要放弃的时候,我的老师告诉我只要坚持梦想,三个月对于我来说就够了.”“我同意.让我们从现在开始一起更加努力吧.”根据空前的“three months”可知此处是一段时间作主语,应看成一个整体,所以谓语动词用单数形式,排除B、D项.再根据空后的形容词enough可知此处应填系动词is,构成系表结构.故选C.27. B【解析】考查非谓语动词的用法.句意“你过去大部分学科都很差,不是吗?”“是的,那时我把太多的注意力放在了网游上.”used to do sth. 意为“过去常常做某事”;pay attention to sth./doing sth.意为“关注做某事”.故选B.28. A【解析】考查形容词修饰不定代词的用法.句意:“最近中国北部雾霾是如此严重.”“是的.我们所有人必须做来帮助改善环境,否则雾霾天气会更多.”形容词修饰不定代词应放在不定代词之后,排除C、D项;并且本句为肯定句,应用something.故选A.29. A【解析】考查固定句型和定语从句.句意:她对于我做的一切如此生气以至于她什么也没说就走了出去.so+adj.+that...意为“如此……以至于……”.”本句中包含一个定语从句,其中先行词为all,且在从句中作宾语,关系代词that可以省略,故选A.30. D【解析】考查定语从句.句意“我的叔叔说郭敬明的电影很荒谬.”“也许他是对的.但是郭敬明擅长制作受青少年青睐的电影.”本句中包含定语从句,先行词films指物,在从句中作主语,所以应用关系代词that.故选D.31. B【解析】考查不定代词词义辨析.句意:“我从图书馆借了很多书,但是我因为时间少只读了很少几本.”few修饰可数名词,表否定;a few修饰可数名词,表肯定;little修饰不可数名词,表否定;a little修饰不可数名词,表肯定.结合前半句“borrowed a lot of books”可知第一空修饰书,为可数名词,且强调仅仅读了几本,所以用a few;第二空修饰时间,为不可数名词,且强调几乎没有时间,所以用little,故选B.32. D【解析】考查How词组辨析.句意:“你完成你的作业?”“一小时之后.”How many多少,修饰可数名词复数;How long多长时间,一般与现在时态,过去时态,或者完成时连用,且答语为for+一段时间;How often提问频率;How soon多久,与一般将来时连用.根据答语“In an ho ur.一小时之后.”可知应用How soon.故选D.33. A【解析】考查情景交际.句意:“茱莉亚,明天你想要去哪里参观?去昆明动物园怎么样?”“”A项:哦,说实在的,我对去昆明动物园真的不太感兴趣;B项:糟糕!你最好乘坐地铁;C项:放轻松!你能行;D项:没关系.结合问句句意“你想去哪里参观?”可知选项与地方有关.故选A.34. C【解析】考查情态动词的用法.句意:“听!是约翰逊教授正在云南大学演讲吗?”“不,是他.他去台湾了.”needn't不必;may not可能不,表示否定推测,把握不大;can't不可能,表示否定推测,把握很大;mustn't禁止,不允许.结合答语后半句“He has gone to Taiwan.”可知约翰逊教授不在说话的地方,所以此处表示否定推测,而且把握较大,故选C.35. B【解析】考查不定代词词义辨析.句意:“这两件T恤衫你准备买哪一件?”“我将买,因为我发现它们对我来说太贵了.both两者都;neither两者都不.根据答句中的“are too expensive”可知两件都太贵,因此一件也不买.故选B.36. C【解析】考查动词短语辨析.句意:对于我们来说保护自然很重要,因为我们丰富的自然资源来生活.leave for动身去某地;give up放弃;depend on依赖,依靠;lead to导致,通向.结合生活常识可知,我们应该是依赖自然资源来生活.故选C.37. B【解析】考查宾语从句的用法.句意:“奶奶,学校旅行非常令人兴奋,但是让人有点儿疲惫.”“哦,你能告诉我吗?”主句为一般疑问句,排除选项C;宾语从句应用陈述句语序,排除选项A,再结合上句中的“school trip”可知B项符合语境,故选B.38. D【解析】考查形容词的比较级.句意:“对4月15日的体育考试我感到很担心.”“我知道你讨厌运动,但是你做的运动,你将会.”结合生活常识及句意可知做的运动越少,就会越胖;little的比较级为less, less修饰不可数名词exercise;fat的比较级为fatter,故选D. 39. B【解析】考查同义短语替换.句意:“让我们再次讨论一下那个报告吧.”“哦,不.我不想.”kill the horse 杀死马;waste time 浪费时间;do the same thing做相同的事情;win the dead horse 赢得了死马.beat a dead horse意为“浪费时间”,故选B.40. C【解析】考查同义短语替换.句意:我的老师对我说:“如果你不,你就会考试不及格.”havea good rest好好休息;put on your socks穿上袜子;study harder学习更努力;stay up late熬夜.根据句意可推出,此处是指不努力学习就会考试不及格.pull your socks up意为“努力学习”,故选C.第二节完形填空从题中所给的A,B,C,D四个选项中选出能填入空白处的正确选项.(共10小题;每小题1分,满分10分)It was a cold afternoon. I was training a soccer team of first graders. It was the day of our41 practice.I told the kids to sit on a long bench in the grass. Any time I train a new team, I spend a few minutes helping them get to 42 one another. Each kid needs to say his own name and the names of all the kids sitting to the left of him.A few minutes later, I decided to put the kids to a test. Alex was chosen to start at the end of the bench, go up to each kid, say that kid’s 43 and then shake his right hand.Alex was doing well, and he went down the row—Dylan, Micah, David and Beau-until he reached Ben. He said Ben’s name and reached out his right hand, but Ben just 44 there, his right hand 45 in his jacket.“Ben, why don’t you let Alex shake your hand?”I asked. Ben stood up, and said: “But I don’t have that 46.”He pulled his jacket away from his right shoulder.Ben’s arm ran from his right shoulder but his arm 47 at the elbow. No forearm, no hand, no fingers!I was shocked and couldn’t think of 48 to say, but the little kids were unwilling to hide their curiosity(好奇心).“Look at that,” said Alex.“Hey, what happened to your arm?” another asked.“Does it hurt?”Ben took off his jacket to 49 the kids what they all wanted to see. He explained to them that he had always been that 50, and it was nothing special. What he meant was that he wanted to be treated like everybody else.And he was. From that day on, he was just Ben, one of the players on the team.()41. A. first B. next C. later D. last()42. A. help B. see C. know D. teach()43. A. number B. class C. story D. name()44. A. sat B. played C. lay D. studied()45. A. opened B. hidden C. waved D. raised()46. A. finger B. hand C. foot D. leg()47. A. stopped B. pointed C. met D. joined()48. A. something B. anything C. nothing D. everything()49. A. offer B. give C. show D. ask()50. A. style B. manner C. nature D. way【主旨大意】本文是一篇记叙文.讲述了作者在给参加足球训练的小孩子们上第一节课,让他们做自我介绍时,发现其中一个小男孩本没有右手.当其他孩子好奇地问本发生了什么事时,本非常坦然地向其他孩子说明了情况,而队友们也欣然接纳了他.41. A【解析】考查形容词词义辨析.句意:那天是我们的练习.first 第一;next下一个;later 更迟的;last最后.根据第二段第二句中的“Any time I train a new team”可知此处是指第一次练习,故选A.42. C【解析】考查动词词义辨析.句意:任何时候我训练一个新队,我都要花费一些时间帮助他们彼此.help帮助;see看到;know知道,了解;teach教.根据下句中的“Each kid needs to say his own name and the names of all the kids sitting to the left of him.”可知此处是指“互相了解”,故选C.43. D【解析】考查名词词义辨析.句意:亚历克斯被选中从长凳末端开始,走向每一个孩子,说出那个孩子的并且握他的右手.number数字;class班级;story故事;name名字.根据上段中的“Each kid needs to say his own name...”可知此处是指测试孩子们是否记住了其他孩子的名字,故选D.44. A【解析】考查动词词义辨析.句意:他说出了本的名字并伸出了他的右手,但是本只是那里……sat坐;played玩;lay躺下;studied学习.根据第二段中“I told the kids to sit on a long bench in the grass”可知孩子们是坐在长凳上,故选A.45. B【解析】考查动词词义辨析.句意:……但是本只是坐在那儿,他的右手在他的夹克里.opened打开;hidden藏起来;waved摇晃;raised举起.根据下文提到本没有右手,可知这里是推测他把右手藏在夹克衫里,故选B.。
2019学年第二学期初三年级下城区阶段性检测第一部分听力略第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
16. What does Peter share on his Wechat?A. A set of pictures of his son.B. A conversation between his son and him.C. A new story from his kids.D. Memory about grandfather and his son.17. What does the son mean when he said “that makes sense”?A. It means that he understood something.B. It means he thought what Dad said was wrong.C. It means that he didn’t agree with his fatherD. It means Dad was making a joke.18. What do you know after reading Peter’s post?A. Peter is now very angry at his son.B. Peter used to make his mom crazy.C. Frida has the sense of humorD. Sarah doesn’t know Peter’s mother.B19. Grandpa Banyan is ________.A. a good tree doctorB. Jefferson Junior High SchoolC. the sick, old treeD. the writer’s grandfather20. Which is NOT mentioned about Sherry Sanders?A. Her age.B. Her woks.C. Her first bookD. Her nationality.21. What is the correct order in which these happen?a. Jim wrote a letter to CAA Newspaper.b. Help and money came very soon.c. Amanda had to say goodbye to the dying tree.d. Dr. Davis came to help.A. a-b-c-dB. d-a-b-cC. a-b-d-cD. a-d-b-c22.Which is most likely the song Jim White wrote?A BSitting under you, A tree doctor.I feel the love from you. An interesting job.You listen to me, When trees are sick,and I talk and talk, they need a wonderful doctor toweak and old, take care of them.you can't stand on your own-- Do you love trees?C DAmanda and Jim like each other. Our Earth needs trees,They like to study and play together. there are trees everywhere.They study in the library, We need wood.play basketball in the gym, We need fruit.and talk under the oldest tree at school. Birds need a home.The two are great friends--- Plant more trees.CHow much time do you spend looking at your smartphone, tablet, or computer every day? These electronic devices help us in many ways, but they may also cause health problems.Too much screen time can cause eyestrain, which leaves your eyes feeling dry and sore and could also affect your eyesight. To help your eyes stay healthy, follow the “20-20-20” rule: every 20 minutes, look at something 20 feet away for 20 seconds.Your eyes aren’t the only parts of your body that could become worse from using electronic devices. People who write a lot of text messages can develop an injury calle d “texting thumb”. The repeated movement of typing with thumbs can cause thumb and wrist pain and lead to the loss of grip strength(握力受损). To avoid this,do this exercise: put rubber band around the tips of your five fingers and open your hand to stretch the rubber band. Repeat this a few times.Scientific research suggests that electronic devices can also hurt your mind. One of the biggest problems is that using these devices can affect your sleep patterns. Doctors say the screen light stop you from feeling sleepy. So they advise people not to use electronic devices for at least one hour before trying to sleepAnother serious danger is Internet addiction(瘾). Many people turn to the Internet to ease feelings of stress,sadness, and loneliness. Over time, they might start to depend on the Internet and feel worried if they’re not connected. To stop yourself from falling into this kind of trap, limit the amount of time you spend on line.To use your smartphone or computer safely, just make sure you follow these health tips. Also, remember that there is more to life than looking at an electronic screen.23. The first 20 of the “20-20-20” rule in the passage suggests__________.A. how long the break lastsB. how often you have the breakC. how far you look at objects from youD. how long you need to take break24. Which picture best shows the rubber band exercise according to the passage?25. The underlined word “they” in Paragraph5 refers to ___________.A. computer games or InternetB. feelings of stress, sadness and lone linenessC. several serious mind problemsD. people who have Internet addiction26. What's the passage mainly about?A. Electronic devices can hurt both your body and mindB. Looking at screen for too long can cause sore eyes.C. Typing a lot can develop “texting thumb”.D. The more you depend on the Internet, the less worried you might be.DPlastic is all around us. It’s in the TVs we watch at home, the desks we use at work, and the pens we write with at school. It’s even wrapped around the food we buy. Some people have had enough of plastic, though, and have chosen a new lifestyle. These people have become plasticarians, meaning they try to live life without buying or using plastic.British student Thomas Smith decided to go plastic-free, telling reporters, “A bit of plastic you had for asecond lasts longer than your lifetime.” Smith tried to avoid buying anything that had plastic in it, which made getting even the simplest items, like toilet paper, difficult. Over period of six months, he lost five kilograms in weight and finally gave up.Beth Terry, a woman in California, has lived mostly plastic-free for more than six years. For Beth, choosing plasticarian lifestyle came out of concern for the planet and her health. Studies have linked some kinds of plastic to cancer and heart disease, and chemicals in these plastics can influence a baby’s development. That’s why some doctors say it is important that women who are having babies in their bodies avoid eating food stored in plastic containers.It’s never too late to start reducing the amount of plastic. You can start by giving up bottled water and teas. Instead, buy a reusable stainless-steel bottle and bring drinks from home. You can also buy food from farmers’ markets, where fresh produce and meat are not packaged in plastic Finally, it’s better to use soap and shampoo bars that are wrapped in paper than liquid soaps and shampoos that come in plastic bottles.While cutting plastic out of your life all at once may be too much to manage, every journey begins with one step. Choose one plastic item to live without today, and you will be on your way to a healthier life and a cleaner planet.27. How does the writer show the fact that plastic is all around us?A.By telling a storyB. By describing a pictureC. By giving exampleD. By using numbers28.Why did British student Thomas Smith decide to give up plastic?A. He wanted to experience how to live without plastic in his life.B. He thought that plastic could help him lose weightC. He wanted to be healthier.D. He wanted to help the environment29. Which of the following statements in NOT true, according to the article?A. You should use a plastic bottle and fill it with water over and over again.B. You can start to bring drinks from home rather than buy bottled teas at a storeC. It’s better to buy soap and shampoo bars wrapped in paper.D. Studies have shown that chemicals in the plastics can be harmful to a baby’s development.30. In the last paragraph, the writer is mainly _________.A. showing a prediction of using plastic in our daily lifeB. introducing the results of cutting plastic out of life at onceC. expressing a feeling about stopping using plastic thingsD. giving advice on cutting down plastic use第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)下面文章有五处(第31-35题)需要添加小标题请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。
2020年杭州市下城区初中毕业一模模拟考试英语试题卷第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A16.What does peter share on his Wechat?A. A set of pictures of his son.B. A conversation between his son and him.C. A new story from his kid.D. Memory about Grandfather and his son.17. What does the son mean when he said “that make sense”?A. It means that he understood something.B. It means he thought what Dad said was wrong.C. It means that he didn’t agree with his father.D. It means Dad was making a joke.18.What do you know after reading peter’s post?A. Peter is now very angry at his son.B. Peter used to make his mom crazy.C. Frida has the sense of humor.D. Sarah doesn’t know peter’s mother.BRichard wrote a book report for his English class.19. Grandpa Banyan is __________.A. a good tree doctorB. Jefferson Junior High SchoolC. the sick, old treeD. the writer’s grandfather20. Which is NOT mentioned about Sherry Sanders?A. Her ageB. Her worksC. Her first bookD. Her nationality21. What is the correct order in which these happen?a. Jim wrote a letter to CAA Newspaperb. Help and money came very soonc. Amanda had to say goodbye to the dying treed. Dr. Davis came to helpA. a-b-c-dB. d-a-b-cC. a-b-d-cD. a-d-b-c22. Which is most likely the song Jim White wrote?A. B.C. D.CHow much time do you spend looking at your smartphone, tablet, or computer every day? These electronic devices help us in many ways, but they may also cause health problems.Too much screen time can cause eyestrain, which leaves your eyes feeling dry and sore and could also affect your eyesight. To help your eyes stay healthy, follow the “20-20-20” rule: every 20 minutes, look at something 20 feet away for 20 seconds.Yours eyes aren’t the only parts of your body that could become worse from using electronic devices. People who write a lot of text messages can develop an injury called “texting thumb”. The repeated movement of typing with thumbs can cause thumb and wrist pain and lead to the loss of grip strength(握力受顺). To avoid this, do this exercise: put a rubber band around the tips of your five fingers and open your hand to stretch the rubber band. Repeat this a few times.Scientific research suggests that electronic devices can also hurt your mind. One of the biggest problems is that using these devices can affect your sleep patterns. Doctors say the screen lightstop you from feeling sleepy. So they advise people not to use electronic devices for at least one hour before trying to sleep.Another serious danger is Internet addiction(瘾). Many people turn to the Internet to cause feelings of stress, sadness, and loneliness. Over time, they might start to depend on the Internet and feel worried if they’re not connected. To stop yourself from falling into this kind of trap, limit the amount of time you spend on line.To use your smartphone or computer safely, just make sure you follow these health tips. Also, remember that there is more to life than looking at an electronic screen.23. The first 20 of the “20-20-20” rule in the passage suggests __________.A. how long the break lastsB. how often you have the breakC. how far you look at objects from youD. how long you need to take a break24.Which picture best shows the rubber band exercise according to the passage?A. B. C. D.25. The underlined word “they” in Paragraph 5 refers to __________.A. computer games or InternetB. feeling of stress, sadness and lonelinessC. several serious mind problemsD. people who have Internet addiction26. What’s the passage mainly about?A. Electronic devices can hurt both your body and mind.B. Looking at screen for too long can cause sore eyes.C. Typing a lot can develop “texting thumb”.D. The more you depend on the Internet, the less worried you might be.DPlastic is all around us. It's in the TVs we watch at home, the desks we use at work, and the pens we write with at school. It's even wrapped around the food we buy. Some people have had enough of plastic, though, and have chosen a new lifestyle. These people have become plasticarians, meaning they try to live life without buying or using plastic.British student Tom Smith decided to go plastic-free, telling reporters, “A bit of plastic you had for a second lasts longer than your lifetime.” Smith tried to avoid buying anything that hadplastic in it, which made getting even the simplest items, like toilet paper difficult. Over a period of six months, he lost five kilograms in weight and finally gave up. Beth Terry, a woman in Califomia, has lived mostly plastic-free for more than six years. For Beth, choosing a plasticarian lifestyle came out of concern for the planet and her health. Studies have linked some kinds of plastic to cancer and heart disease, and chemicals in these plastics can influence a baby’s development. That's why some doctors say it is important that women who are having babies in their bodies avoid eating food stored in plastic containers.It’s never too late to start reducing the amount of plastic. You can start by giving up bottled water and teas. Instead, buy a reusable stainless-steel bottle and bring drinks from home. You can also buy food from farmers’ markets, where fresh produce and meat are not packaged in plastic. Finally, it's better to use soup and shampoo bars that are wrapped in paper than liquid soaps and shampoos that come in plastic bottle.While cutting-plastic out of your life all at once may be too much to manage, every journey begins with one step. Choose one plastic item to live without today, and you will be on your way to a healthier life and a cleaner planet.27. How does the writer show the fact that plastic is all around us?A. By telling a story.B. By describing a picture.C. By giving examples.D. By using numbers.28.Why did British student Thomas Smith decide to give up plastic?A. He wanted to experience how to live without plastic in his life.B. He thought that plastic could help him lose weight.C. He wanted to be healthier.D. He wanted to help the environment.29. Which of the following statement is NOT true, according to the article?A. You should use a plastic bottle and fill it with water over and over again.B. You can start to bring drinks from home rather than buy bottled teas at a store.C. It’s better to buy soap and shampoo bars wrapped in paper.D. Studies have shown that chemicals in the plastics can be harmful to a baby’s development.30. In the last paragraph, the writer is mainly ________.A. showing a prediction of using plastic in our daily lifeB. introducing the results of cutting plastic out of life at onceC expressing a feeling about stopping using plastic thingsD. giving advice on cutting down plastic use第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)下面文章中有五处(第31-35题)需要添加小标题,请从以下选项(A、B、C、D、E 和F)中选出符合各段意思的小标题。
杭州市中考英语模拟试卷考生须知 :1、本试卷份试题卷和答题卷两部分,满分120分,考试时间 100分钟;2、答题时,必须在规定区内写明校名、姓名和准考证号;3、所有答案都必须做在答题卷标定的位置上,请务必注意试题序号和答题序号相对应;4、考试结束后,上交试题卷和答题卷。
试题卷I .听力部分 (25分 )一、听短对话,回答问题 (共5小题,计 5分) ( 原创 )听下面5段对话。
每段对话后有一个小题。
从题中所给的 A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。
听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. Where does the dialogue probably take place?A. In a library.B. In a classroom.2. What does the man ask the woman for?A. Jane ’ s phone number.B. Jane ’ s address. 3. What will the weather probably be like tomorrow?A. Stormy.B. Rainy.4. How much should the man pay?A.4.5 dollars.B.5 dollars.5. What ’s the problem with Professor Brown ’s lectures?A. He speaks too fast.B. He uses very few examples to explain his ideasC. He doesn ’ t know what he means.(共 6小题,计 12分) ( 根据回澜教育集团中考英语一模改编听下面两段长对话。
每段对话后有几个小题。
从题中所给的A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项。
【文库独家】2020杭州市初中毕业升学模拟考试英语(含答案全解全析)第Ⅰ卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
ARob Frenette had problems with bullies(欺辱)at school for eleven years.He was often lonely and scared.When he was fifteen,however,he decided to do something about his problems. He walked into a newspaper office and told them about the bullying.His story went into the newspaper and soon all the TV stations in Canada wanted to talk to him about his experiences. They also wanted to hear his ideas to stop bullying.After that,Rob continued his studies at school,but in his free time he helped other people with bullying problems.With a friend Katie Neu,he made a website called www. bullyingcanada.ca.Visitors to the website can find advice,stories and poems about bullying,in both English and French.When people are upset,they can talk on the phone or online to Rob and his team.Every weekend Rob has to answer e-mails to the website.He also speaks to children,teachers and members of government around the country about bullying.your fault.Rob’smost important message is:“When bullies are unkind to you,it isn’tThere’sn othing wrong with you,so you should try to keep trusting yourself.And remember that people care about your problems.You just have to find those people.”One of Rob’sideas is“Blue Day”,a special day for stopping bullying in schools.Students have to wear blue clothes and in class they learn how to stop bullying.More than150Canadian schools now celebrate Blue Day,but Rob won’tstop until there’sa Blue Day in every school in Canada.16.How did Rob often feel at school before he was fifteen?A.Relaxed.B.Unhappy.C.Shocked.D.Tired.17.We can learn from this passage that Rob suffered from bullying since he was.A.fourB.sevenC.elevenD.fifteen18.www.bullyingcanada.ca is a website where people can.A.learn how to write poemsB.get advice about bullying problemsC.get blue clothes for freeD.practice both English and French19.The underlined part“those people” in Paragraph3means.A.people who always bullied others beforeB.people who help others with bullying problemsC.people who are members of the governmentD.people who write e-mails about their problems20.What was the correct order in which these events happened?a.Rob and his friend made a website.b.Rob was bullied at school.c.Rob created“Blue Day”.d.Rob told his story in public.A.b—d—a—cB.a—b—c—dC.b—a—d—cD.c—b—a—dBBelow are several posters about community matters for people:21.Which of the following says that parents could take their children along?A.Qigong.B.Watercolor.C.Drop-In Social Club.D.The Community Sings.22.If an office worker needs to improve his health at weekends,he should call.A.7564349B.8743236C.9652313D.890880923.Who fits WEA best?A.One who enjoys working with others and making new friends.B.One who has a strong wish to be an English teacher in the future.C.One who has recently arrived and hopes to improve her English.D.One who is good at her spoken English and tries to help others.24.What can a beginner learn in The Community Sings?A.How to take a deep breath.B.How to protect the environment.C.How to write a song.D.How to improve singing skills.CYou need some bread and milk.But half an hour later,you leave the supermarket with a trolley(手推车)full of food.What games do supermarkets play to make us spend so much money?The tricks usually start before you walk in.Outside the supermarket entrance,anybody who walks past can smell warm,fresh bread.That makes us hungry and ready to buy lots of food,not just bread.Now you’re inside and,of course,a small basket would be fine,but all they have are trolleys.And of course the problem with a trolley is that it looks sad and lonely with just one or two products inside.So we may fill it with something.In fact,supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.Of course,many people shop in supermarkets because they think everything is cheaper than in other shops.So supermarkets offer very cheap prices on some things but then have higher prices for other products.One new trick is to put red stickers on products.Customers usually connect red stickers with lower prices so the red sticker is easy to be noticed,even when there is no reduction!Interestingly,this trick appears to work more with men than with women.There is a story behind the position of everything in the supermarket.For example,customers often go only to buy milk.So they put it right at the back,forcing you to go past hundreds of shelves full of other products.The position of products on each shelf is also important.The most expensive products are usually at eye-level so you see these immediately.The exception is anything that children might like.These products are on lower shelves so that kids see them.Apart from what you see and smell in a supermarket,what about what you listen to?Inso relaxing that you slow down and spend most supermarkets they have soft,slow music.It’smore time(and money!)in the store.You also move more slowly when the supermarket is busy.quieter,on a Monday or a Tuesday for example.better to shop when it’sExperts suggest it’sAnd be careful with queues at the checkouts.These are sometimes deliberate(故意),to make you buy something from the checkout shelves while you wait.So,next time you go into your local supermarket,remember these tricks and see if you can come with just the things you went for.25.Smells from bread in the supermarket.A.make you feel hungry and buy more foodB.draw your attention to bread onlyC.make you buy less bread than you needD.force you to leave the supermarket26.Supermarkets don’tprovide baskets because.A.supermarkets don’tusually have manyB.baskets are too small to hold many productseasy to go shopping with trolleysC.it’sD.a trolley can hold one or two products inside27.According to the passage,supermarkets put red stickers on products to.A.make them look more beautifulB.make them different from cheaper onesC.make people think the stickers are for menD.make people think they could save money28.According to the passage,toys for children are usually placed.A.on higher shelvesB.on each shelfC.on lower shelvesD.on the back shelves29.It can be learnt from Paragraph6that supermarkets usually.A.stop people lining up at the checkoutsB.close on Monday morningC.play loud and noisy music insideD.make customers feel relaxed30.The passage is mainly about.A.several ways supermarkets use to sell more productsB.some advice when people go shopping on the streetC.several rules that every business should followD.some advertisements that make people buy more第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)下面文章中有五处(第31—35题)需要添加小标题。
一模教学质量抽测九年级英语一、单项填空(每小题1分,共10分)1.---May I take this magazine out of the library?---No, you ____. All the magazines are not allowed to be taken out of the library.A. may notB. couldn’tC. needn’tD. mustn’t【答案】D【考点】情态动词用法【解析】根据题意可知杂志是不允许带离图书馆。
couldn’t表示否定,may表示可能,must 表示100%肯定,mustn’t表示禁止。
故答案选D。
C为易错选项。
2.I f you want me to help you, why don’t you say ____?A. itB. soC. thisD. that【答案】B【考点】代词【解析】so 经常是“这样”意思。
why don't you say so?“为什么你不这么跟我说呢”you say so是“你这样说”的意思。
3.After moving to their new house, the Lees bought some ____ in the mall nearby.A. furnitureB. chairC. tableD. shelf【答案】A【考点】名词用法【解析】furniture意为家具,是不可数名词。
some+可数名词复数/不可数名词。
(chair, table, shelf 全部是可数名词, 同some连用时, 必须用复数形式。
)4.Try this blue skirt, and you will look great ____ it.A. onB. byC. forD. in【答案】D【考点】介词【解析】句意:试着穿上这件蓝裙子,你穿着它看起来会很漂亮。
介词in常指穿着什么样的衣服。
浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷一、第一部分听力(共两节,满分30分)1-15题(略)第二部分阅读理解(共3小题,满分30分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C.D)中选出最佳选项.第二节A16.Introduction:Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips (告诫)to rememberwhen speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties understanding foreign accents (口音):Many Americans are not used toforeign accents.Conversation TipsSpeak about location (位置):They love to talk about their experiences or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask,"What do you do"It's not thought impolite (as in somecountries)Talk about sports:It is a popular topic to discussbetween strangers.Addressing (称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use"Ms"when addressing women.ManyAmericans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates andfriends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around others in public in theUSA.Smoking is Out!Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.16.What is necessary to.know when we speak English besides using grammar?A.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.17."When speaking to a stranger,ask them where they are from and then make a connection (联系)with that place."can be used as a sentence to.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location18.If you are introduced to a woman called Pearl S.Buck,how should you address her usually?A.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs Pearl.D.Ms Buck.19.We can learn from the text that.A.smoking is not allowed in the modem United States.B.Americans shake hands when greeting same sex friends.C.when you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.different sex friends should hold hands when first meeting.20.What would be the best title for the text?A.American English TipsB.The Different Language CultureC.Language DifferencesD.American Customs.21.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tinystore at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.21.What shop did the author's father own?A.A food shop.B.A bookshop.C.A coffee shop.D.A clothing shop.22.Which of the following is NOT true according to the passage?A.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The author's father made some money.23.All the following are talked about in the passage EXCEPT.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make24.According to the author,what usually makes people go in debt?A.To enjoy something unnecessaryB.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.25.What is the passage mainly about?A.How to live a happy LifeB.What Makes a Person SuccessfulC.The Help I Got From My FatherD.What the author Learned From his Father.26.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Thenthe company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably meansA.closedB.managedC.leftD.sold27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?a.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b28.Why did so many Starbucks close in small areas?A.Because the coffee in these places was too expensiveB.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friendsD.Because there were too many coffee shops in one place.29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)30.What's the best title for the passage?A.The History of StarbucksB.The Culture of StarbucksC.The Popularity of StarbucksD.The Environment of Starbucks.二、第三节任务型阅读(共1小题,每小题10分,满分10分)请仔细阅读第31-35题中的内容,然后从A 到F的六个选项中,选出最佳标题选项,其中一项为多余选项.31.A.Never be afraid to giveB.Plan ahead as much as possibleC.Work out your priorities(优先考虑的事)D.Be disciplined(有纪律的)at all timesE.Make sure everything has its placeF.Stick to a scheduleBeing Well﹣Organized And Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实施)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(31)It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(32)Next,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(33)Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(34)Giving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(35)Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process.The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.三、第三部分英语知识运用(共1小题,满分15分)第一节完型填空(共1小题,每小题15分,满分15分)根据要求完成下列各小题.36.Thanksgiving(感恩节)Day was near.The first grade teacher gave her class a fun(36)﹣﹣﹣to draw a picture of something for which they were thankful.Most of the class considered turkey(火鸡)and other traditional goodies(好吃的东西)of the season.These,the teacher thought,would be the (37)of most of her students'art.And they were.But in her class there was a different kind of boy,Douglas.He was always unhappy.When other children played together,he was likely to stand close by the teacher's slide.The boy drew a hand in his picture.(38)else.Just an empty hand.Whose hands(39)it be?His abstract(抽象的)picture made classmates really(40)One child guessed it was the hand of the(41)because they raise turkeys.Another suggested police officers,because the police (42)and care for people.Still others guessed it was the hand of God,for God feeds us.And so the discussion went﹣﹣(43)the teacher almost forgot the young artist himself.When the childern went on to other projects,she(44)at Douglas's desk,bent down,and asked him (45)hand it was.The little boy looked away and said in a low voice,"It's (46),teacher."The teacher recalled the times she had taken his hand and walked with him here and there,as she had other students.How often had she said,"(47)my hand,Douglas,we'll go outside."Or,"Let me (48)you how to hold your pencil."Or,"Let's do this together."Douglas was most thankful for his teacher's hand.Hearing the boy's words,tears ran down the teacher's face.She brushed aside a tear and went on with her work.The story speakes of (49)than thankfulness.It says something about teachers teaching and parents parenting and friends showing friendship.They might not always say (50)but they'llremember the hand that reaches out.36.A.project B.exam C.test D.match37.A.solutions B.subjects C.characters D.signs38.A.Everything B.Something C.Nothing D.Anyting39.A.must B.could C.would D.should40.A.mad B.bored C.moved D.interested41.A.nurses B.farmers C.gardeners D.businessmen42.A.protect B.check C.catch D.find43.A.when B.before C.after D.until44.A.knocked B.pointed C.stopped D.looked45.A.how B.which C.whose D.where46.A.his B.mine C.yours D.theirs47.A.Take B.Give C.Accept D.Receive48.A.advise B.train C.tell D.show49.A.less B.more C.fewer D.bigger50.A.love B.good C.hello D.thanks四、第二节语法填空(共1小题,计10分)51.A:Time flies!It's time to say goodbye to my junior high school!.When looking back at these past three (51)(year),I remember many things.B:Yeah,I will miss Ms.Miller very much.She was so patient with me that she took the time to explain things to me(52)(clear)whenever I could't understand(53)(something).And she guided me to do a lot (54)(good)in English.A:I used to be weak in English,(55)because of Ms.Miller,I put in more effort and my scores doubled.She (56)us so well.B:She was also strict with us and nobody was allowed to arrive late (57)moring readings.A:But she was also friendly and always made her classes (58)(interest).I always remember the excitement.B:Yes,we were lucky to spend time (59)our kind and caring teachers.A:Shall we get each of them a card and a gift to say thank you?B:OK.Let's make a card by(60)(we)A:Good idea.五、第四部分(共二节,满分10分)第一节单词拼写(共10题,计10分)根据下列句子及所给单词的首字母,在答卷上按题号写出各个单词的完全形式(每空一词)61.What a nice day!Let's go h and take some photos!62.Why do you like green tea?Can you tell me two r?63.Next week is my grandpa's n birthday,we're having a big party.64.Which country has the l population,China,Indian or Russia?65.Last night,I f closing the door.What a bad memory I have!66.Although Martin is 70years old,he still k active in sports.67.Yesterday Mum told us that a friend of o was going to visit us soon.68.City Park is not far away from here.It's only ten m walk.You can't miss it.69.G20will be held in Hangzhou.As a student from Hangzhou,I feel very p.70.Some girls would never go out w taking time to dressing themselves up.六、书面表达(共1题,计15分)71.假如你是李明,打算利用暑假在科技博物馆做英语志愿者,既可以帮助外国友人又可以开阔自己的眼界.请用英语写一封电子邮件给科技博物馆负责人,讲述你的申请理由:1擅长英语,喜欢科学,阅读了大量有关动物,植物和著名发明等书籍;2乐于助人,擅长于人打交道,可以给小朋友讲科学家的故事;3 整个暑假及平时周末都有空;要求:1 邮件必须包含以上3条理由,并可增加一些内容,使文章通顺、连贯;2 邮件中不得使用真实的人名、校名;3 词数不少于80,开头和结尾已给出(不计入总词数).Dear Sir/Madam,I am writing to you about volunteering at the science museum.Yours truly,Li Ming.浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷参考答案与试题解析一、第一部分听力(共两节,满分30分)1-15题(略)第二部分阅读理解(共3小题,满分30分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C.D)中选出最佳选项.第二节A16.Introduction:Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips (告诫)to rememberwhen speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties understanding foreign accents (口音):Many Americans are not used toforeign accents.Conversation TipsSpeak about location (位置):They love to talk about their experiences or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask,"What do you do?"It's not thought impolite (as in somecountries)Talk about sports:It is a popular topic to discussbetween strangers.Addressing (称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use"Ms"when addressing women.ManyAmericans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates andfriends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around others in public in theUSA.Smoking is Out!Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.16.What is necessary to.know when we speak English besides using grammar?AA.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.17."When speaking to a stranger,ask them where they are from and then make a connection (联系)with that place."can be used as a sentence to D.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location18.If you are introduced to a woman called Pearl S.Buck,how should you address her usually?D A.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs Pearl.D.Ms Buck.19.We can learn from the text that C.A.smoking is not allowed in the modem United States.B.Americans shake hands when greeting same sex friends.C.when you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.different sex friends should hold hands when first meeting.20.What would be the best title for the text?AA.American English TipsB.The Different Language CultureC.Language DifferencesD.American Customs.【考点】广告布告类阅读.【分析】本文主要介绍在美国说英语不仅仅要语法正确,也要理解文化背景.当在美国说英语的时候,这里给出了一些重要的建议.【解答】16.A 细节理解题.题干What is necessary toknow when we speak English besides using grammar意为:,当我们说英语除了使用语法之外什么还是有必要知道的?besides除…之外还有….根据文中To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.为了正确使用英语,你需要了解你所说的语言的文化,故选A.17.D 细节理解题.根据题干中的关键词where,from,place 都和位置location有关.因此可以作为conversation tips 中speak about location的一个例子.故选D.18.D细节理解题.根据addressing people 中的Always use"Ms"when addressing women可知,当称呼女子时,总是用Ms.故选D.19.C细节理解题.根据public behavior 中的Look your partner in the eyes.可知当和别人说话时,看着对方的眼睛是礼貌的,根据Smoking is Out!可知选项A是不对的;根据Same sex friends do not usually hold hands 可知选项B是不对的;选项D文中没有提到不同性别的朋友第一次见面应该握手,故选C.20.A主旨大意题.根据文章主要内容General Points to Remember;Conversation Tips;Addressing (称呼)People;Public Behavior可知本文主要介绍了在美国说英语的一些小提示,故选A.21.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.21.What shop did the author's father own?DA.A food shop.B.A bookshop.C.A coffee shop.D.A clothing shop.22.Which of the following is NOT true according to the passage?CA.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The author's father made some money.23.All the following are talked about in the passage EXCEPT B.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make24.According to the author,what usually makes people go in debt?AA.To enjoy something unnecessaryB.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.25.What is the passage mainly about?DA.How to live a happy LifeB.What Makes a Person SuccessfulC.The Help I Got From My FatherD.What the author Learned From his Father.【考点】日常生活类阅读.【分析】全文大意:我从父亲那里我学会了很多,我很感激他.我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作.为了8:30到达他开的小店,他需要在6:30离开我们的公寓.毕竟他不得不先乘坐公共汽车,然后再乘地铁.最后的路程是穿过一个漫长的布满了垃圾气味的街区.我学会了工作非常重要.不要找任何借口.当我12岁的时候,我经常在周六,去父亲的商店帮忙.在帮助父亲把衣服展示到外面之后,其余的时间,我要注意观察确保没有人偷东西.当我注意到有不同寻常或奇怪的人的时候,我会看着对方的眼睛,微笑着说,"我可以帮你吗?"通常会起作用,但有时候,有人会拿着东西就跑掉了.第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车,一辆便宜的车.他在不借钱自己能付得起钱的情况下才买了一辆车.我学会了:只买你能支付得起的东西.买必要的食物和衣服不会让我们负债,不必要的东西不会给我们带来幸福,幸福只来自于成就.【解答】答案:21、D 推理判断题根据短文第二段中When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,可知,在作者12岁的时候,星期六的时候他会去爸爸的店里帮忙,他帮着父亲把衣服展示到外面.可推知作者的父亲拥有一个服装店.故选D.22、C 推理判断题根据题目要求可知根据短文找出不对的选项,根据第一段From my fatherI have learned a lot.And I'm very thankful to him"我从父亲那里我学会了很多,我很感激他",结合选项A的意思"作者很感谢父亲"可知与短文意思一致,该项正确故排除A;根据第一段I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work"我记得当我还是个孩子的时候父亲总是很早起床,悄悄地穿上衣服去工作."结合选项B的意思"作者父亲工作很努力"可知与短文意思一致,该项正确故排除B;根据第三段After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car"经过十年的努力,他攒够了钱买了第一辆车"结合选项D的意思"作者的父亲挣了一些钱"可知与短文意思一致,该项正确故排除D;根据第二段The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money."第一次,我去追小偷,但是父亲喊道:"马丁,停下来!没有必要这样做."的确,安全比金钱更重要.可推知作者只追过一次小偷,"结合选项C的意思"作者追了很多次小偷"可知与原文不符,故判断该项错误,故选C23、B 推理判断题根据题目要求可知除了哪一项以外短文中都谈论到了,根据第一段I learned:it is very important to work.可知作者学会了工作非常重要.结合选项A的意思"工作的重要性"可短文中提到了故排除A;根据第二段It's true that safety is more important than money.可知作者学会了安全比金钱更重要;结合选项C的意思"安全比金钱更重要"可知短文中提到了故排除C;根据I learned:buy only what you can afford可知作者学会了只买能支付得起的东西,结合选项D的意思"支出大于收入是不好的"可知短文中提到了,故排除D,结合选项B的意思"保持健康的好方法"结合短文大意可知没有提到,故选B24、A 推理判断题根据最后一段I learned:buy only what you can afford Buying necessary food and clothing won't make us go in debt."我学会了:只买你能支付得起的东西,买必要的食物和衣服不会让我们负债",可推知享受一些不必要的东西有可能会使人们负债,故选A25、D 主旨大意题根据这篇短文第一段作者就告诉我们他从父亲身上学到了很多东西,他对父亲非常的感激.接下来作者在文中举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了工作非常重要、安全比钱更重要以及只买能负担得起的东西,可知短文讲述了作者从父亲身上学到了什么,即What the author Learned From his Father,故选D.26.Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso (浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that does not mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks.26.The underlined word"ran"in Paragraph 3probably means BA.closedB.managedC.leftD.sold27.According to the passage,which is the right order for the following sentences?Ca.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.b.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b28.Why did so many Starbucks close in small areas?DA.Because the coffee in these places was too expensiveB.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friendsD.Because there were too many coffee shops in one place.29.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=paragraph)C30.What's the best title for the passage?AA.The History of StarbucksB.The Culture of StarbucksC.The Popularity of StarbucksD.The Environment of Starbucks.【考点】社会文化类阅读.【分析】文章大意:尽管世界各地的人们似乎喜欢喝咖啡,但他们并不都有同样的咖啡文化.在欧洲,咖啡店是常见的地方,人们在这里喝咖啡,结交朋友和谈话.另一方面,这在北美不常见.过去,北美人喜欢在家里和朋友喝咖啡.当星巴克咖啡店遍布全国时,美国的咖啡文化发生了变化.第一个星巴克咖啡店在1971年美国华盛顿州西雅图市中心年开业.它是一家小咖啡店,自己煮咖啡豆.咖啡店的业务表现良好,而在1981年西雅图有三家星巴克咖啡店.事情真的开始发生改变是在1981年.在那一年,霍华德舒尔茨遇见了三个开星巴克咖啡店的人.舒尔茨在纽约工作,在一家公司做厨房设备.他注意到星巴克订购了大量的特殊咖啡壶,这引起了他的兴趣.后来,Schultz去西雅图看看星巴克做了什么.1982年,原来的星巴克业主聘请Schultz作为公司的市场营销主管.1983年,Schultz前往意大利.浓咖啡酒吧的特殊环境吸引了他的眼球.回到美国之后,Schultz为星巴克咖啡店创造了一个环境舒适休闲的环境,到处来的客户都喜欢它.星巴克开始在美国开设更多的商店.该公司在其他国家开设了咖啡店.今天,全世界有超过16,000家星巴克咖啡店.然而,这并不意味着星巴克没有问题.事实上,许多星巴克的商店在过去几年已经关闭.一方面,这是因为有太多的咖啡店在一个小区域内竞争业务.在另一方面,在一些国家的商店关闭,因为咖啡文化在那里没能实现"感觉无处不在"的环境.【解答】26.B,词义猜测题.根据第三段,"Howard Schultz met the three men who ran Starbucks"句子后边是Starbucks,是一家咖啡商店,而who引导的定语从句修饰three men,由此可知,咖啡店是这三个人的,因此选择B.在此ran是经营的意思.27.C,细节理解题.首先是第一家咖啡店在"in 1971in downtown Seattle"seattle成立(b),之后为了扩大规模,"Starbucks ordered a large number of special coffee makers"购置许多咖啡壶(d),这引起了人的注意,所以"which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did"去看看发生了什么(c),然后就将星巴克商店扩大到全球范围(a),因此确定答案是C.28.D,细节理解题.根据文中最后一句On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the"feel the same everywhere"environment offered by Starbucks可知许多星巴克倒闭是因为有许多咖啡公司.故选D.29.C,文章结构分析题,第一段综述咖啡文化,第2,3,4段三段从第一家咖啡馆开业说起,讲述了星巴克的发展及壮大,最后一段又提出总结,指出虽然效果不错,但是存在缺点并进行分析,所以总体属于总分总结构,选择C.30.A,主旨大意题.虽然开头指出"they don't all have the same coffee culture"不同的咖啡店有不同的咖啡文化,但是在下文介绍中一直在论述星巴克咖啡店的发展历程,所以选择A.二、第三节任务型阅读(共1小题,每小题10分,满分10分)请仔细阅读第31-35题中的内容,然后从A 到F的六个选项中,选出最佳标题选项,其中一项为多余选项.31.A.Never be afraid to giveB.Plan ahead as much as possibleC.Work out your priorities(优先考虑的事)D.Be disciplined(有纪律的)at all timesE.Make sure everything has its placeF.Stick to a scheduleBeing Well﹣Organized And Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实施)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(31)CIt is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(32)BNext,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(33)EKnowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(34)AGiving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(35)F。