中考英语一轮练7阅读理解+任务型阅读外研版
- 格式:docx
- 大小:51.16 KB
- 文档页数:7
中考英语英语任务型阅读理解练习题(附答案)一、英语任务型阅读1.阅读下面短文,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文内容完整、意思连贯。
In 2011, when British photographer David J. Slater was visiting a park in Indonesia, his camera was taken away by a group of black monkeys. The result was hundreds of monkey selfies(自拍照). The best ones show a monkey smiling toothily for the camera. ________Nobody knew they would create a copyright (版权) battle three years later.Last month, a website put the monkey selfies online under a collection d free photos without Slater's permission (允许). ________However, the website refused to do so. They said that according to US copyright law, whoever pushes the button on the camera owns the copyright to the photo. ________They said, "US copyright law says that works that come from a non-human source can't ask for copyright. That means monkeys don't own copyright. "________ He said he bought the cameras; he spent a lot of money traveling to Indonesia, and it was his carelessness that allowed the monkeys to take his cameras away. All these have made him own the pictures, no matter who pushed the button. In a sense, the monkeys helped him take the photos, Slater said.________ Who do you think will win this interesting battle?A. It was the monkeys but not Slater that pushed the button.B. As of now, there has been no result in the Monkey Selfie case.C. Slater then sold the photos and they became popular on the Internet.D. Slater asked the website to take them down since he owns the copyright.E. Slater argues that the pictures belong to him as they were taken from his camera.【答案】 C;D;A;E;B【解析】【分析】选项意思:A. It was the monkeys but not Slater that pushed the button.是猴子而不是Slater按了按钮。
中考英语英语任务型阅读理解(含答案)一、英语任务型阅读1.根据短文内容,回答下列问题。
What do you do when you begin to read an English newspaper?You'd better know what sections there are. Usually, there is international news, business, science and technology, entertainment or lifestyle, sports and cartoons. You can choose your favourite section to read carefully.That you come to the article itself. If you don't have time to read thewhole article, the headline(标题) and photo give you a general idea of the story.Different kinds of articlesA news article includes body text and a photo with a short piece of text under it. It usually puts the most important information at the very beginning. If you don't have much time to read the story, just have a look at the first paragraph.A feature article is an in-depth(深人的) report on an event or a person. It usually has an interesting opening. You get to know the idea of the article as you read.Another kind of article is an opinion article. Usually, some famous people give their own opinions about an important issue in a fun way. Opinion article is different from news stories that are all facts.Be a critical(批判性的) readerThere are advertisements in newspapers. They can provide useful information about products, places, food or jobs. Remember that people make advertisements to sell you things. You don't have to do everything advertisements tell you to do. You should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.(1)How can you catch the general idea of an article in a short time? (不超过6个词)(2)Where is the most important information in a news article? (不超过4个词)(3)How many kinds of articles does the writer talk about in the passage?(不超过1个词) (4)What is the passage mainly about? (不超过6个词)(5)What do you usually do as a critical reader? (请自拟—句话作答)【答案】(1)By reading the headline and photo.(2)In the first paragraph.(3)Three. /3.(4)Tips for reading an English newspaper.(5)I only read the information which is useful to me. /I just read the advertisements I am interested in, /I don't do everything advertisements tell me to do. /...【解析】【分析】主要讲了开始读英语报纸时做什么。
中考英语英语任务型阅读理解(含答案)一、英语任务型阅读1.任务型阅读Boys and girls, welcome to our radio club! Our club is very important in our school now. It was started by Tom ten years ago. When he found it was too quiet during the lunchtime, Tom advised the headmaster to set up a radio club, and he agreed. What great advice! Thanks to Tom, we have had many different programmes to listen to at lunchtime from then on. There is Music Time for us to listen to popular music. And you can hear your favourite songs if you tell us ahead of time. We can give advice on problems too. For example, how should we prepare for exams and how should we make friends? And we can also send your best wishes to your friends or teachers on special days. Do you have a good voice? Can you come here to work on time? If the two answers are "Yes", join us now, please!根据短文内容列要点。
外研版英语【初中英语】七年级英语任务型阅读阅读表达综合测试(含答案)一、七年级英语七选五任务型阅读阅读表达1.根据短文内容,回答下列问题。
Last year, Tom left school. He went to Beijing to look for(寻找) a job. He went from one company(公司) to another. But he didn't get one. He had only a little money. So he had to go back to his home. Then he came to the train station.When he got to the train station at night, there were many people buying tickets at the station He bought the last ticket. He felt happy.At that time, a young woman with a baby walked to him. She asked him to sell her the ticket. Tom gave her the ticket, because he thought they needed it more. After the train left, he didn't know where to go. Just then, an old man came to him and said, "Young man, I saw what you did to the woman. I have a big company. I need a good young man like you. Would you like to work for me?" Tom was so excited that he couldn't say a word.(1)Where did Tom go to look for a job last year?(2)When did Tom get to the train station?(3)How did Tom feel when he bought the last ticket?(4)Why did Tom give his ticket to the young woman?(5)Can Tom get a good job in the old man's company?【答案】(1)Beijing. / He went to Beijing.(2)At night. / He got to the train station at night.(3)Happy./ He felt happy./ He was happy.(4)Because he thought they needed it more.(5)Yes./ Yes, he can.【解析】【分析】主要讲了Tom去北京找工作时没有找到,去火车站买票时买了最后一张票,一个年轻女士让Tom把票卖给她,Tom卖了,一个老人看见了,告诉Tom让Tom去他公司工作。
中考英语英语任务型阅读理解(及答案)一、英语任务型阅读1.阅读下面一段短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词。
Creating a study planStudying is important to students. But it is always difficult to find enough time to study every subject you need. So a good plan helps you to make sure of your success in study.Then, how to make a study plan? Well, you can begin with listing all the subjects you need to study and make sure what you need to do for each subject. Next, you should decide how much time you should spend on different subjects. Now, it is a good idea to study at the same time every day. In this way, you actually have a plan you can remember easily. While arranging (安排) time for each subject, you also need to make sure that you still have time for family, friends and rest. This is because you won't be able to succeed in your studies unless you balance your personal life and your study.Once the plan is made, the next thing you need to do is to follow it. One of the biggest challenges in following your study plan is that you will be tempted (诱惑) to avoid it and do something relaxing, or fun instead. Luckily, you can fight this temptation by taking breaks. But be sure not to take extra breaks or too long breaks as it can affect your plan. So at the start of your break,set an alarm clock to remind you when your break is over. Also, you need to use your break wisely. For example, go for a short walk, eat a small snack, or listen to some music.To avoid forgetting to follow your plan, try to get into the habit of looking at your calendar every day. Sometimes our plans are herd to follow because some important people in our lives distract (使分心) us from our goals. In order to avoid this, tell people in your life about your plan. Put up a copy of your study guide at home so you and your family can see it, and email a copy to your friends so they know when you have spare time.2.阅读下面短文,根据短文内容和情境把文章中的画线句子(英语或汉语)翻译成汉语或英语。
人教版英语英语总复习 (外研版)七年级英语任务型阅读阅读表达专项练习题及答案一、七年级英语七选五任务型阅读阅读表达1.人们在梦中经常会梦到不同的动物,它们所代表的寓意各不相同。
根据Andy,Mary,Ben,Danny和Gina的近况,选择在他们梦中可能出现的动物。
________ Andy is worried about the future.His mother lost her job and his father mayhave to go to hospital.________ Mary is waiting for her examresults tomorrow. She enjoyed the examsand thinks she will get good results.________ Ben gets to know that hisgrandfather wants to give him a gift of$1,500.________ Danny and Mike are good friends,but they just had a fight and were unhappyyesterday.________ Gina started to work as a waitressin a restaurant last month, but now shewants to get a new job.A. BeesBuzzing bees mean that money is coming. Maybethe person who dreams will get some moneyfrom others.B. ButterfliesA butterfly means some news(消息) will comesoon. Open butterfly wings(翅膀) mean goodnews.C. CatsA sleeping cat means problems with a good friend.It's not easy to get them over.D. DogsA barking dog means problems are coming.Maybe it's about the person himself/herself orhis/her family. What a bad luck!E. HorsesA running horse means the dreamer wants to getsomething new in his/her life.F. BirdsFlying birds mean love and kindness. A singing birdis often a symbol of love.【解析】【分析】文章大意:本文分别介绍了5个人现在遇到的困难,然后罗列了6种不同动物代表的意义。
中考英语英语任务型阅读理解试题(含答案)一、英语任务型阅读1.任务型阅读Boys and girls, welcome to our radio club! Our club is very important in our school now. It was started by Tom ten years ago. When he found it was too quiet during the lunchtime, Tom advised the headmaster to set up a radio club, and he agreed. What great advice! Thanks to Tom, we have had many different programmes to listen to at lunchtime from then on. There is Music Time for us to listen to popular music. And you can hear your favourite songs if you tell us ahead of time. We can give advice on problems too. For example, how should we prepare for exams and how should we make friends? And we can also send your best wishes to your friends or teachers on special days. Do you have a good voice? Can you come here to work on time? If the two answers are "Yes", join us now, please!根据短文内容列要点。
外研版英语中考任务型阅读专项训练试题及答案(1-12套)外研版英语中考任务型阅读专项训练试题及答案(1)阅读下列短文,回答问题。
There once was a man who went to I ndia. At tha t t ime,people cou ld never t r ave l by p lane, byt r a in o r by ca r. So t he man walked to I ndia which he had never v i s i t ed. And when he go t the re,he was exc i ted to see a lo t o f f ru i t.I t was much expens ive t han tha t in h i s own coun t ry. At l a s t, h e found a b ig baske t of red,long f ru i t a nd i t was the cheapes t in the shop. He bought a k i lo ands ta r t ed to ea t i t. But a f t e r he a te some of i t, Oh, my God!His eyes wate red,his mouth burned and his face became red. He jumped up and down, bu t he cont inued to ea t the f ru i t!Some people who were looking at him shook their heads and said, “You’re crazy, man. Those are chilies! You can’t eat so many and they’re not good for you. They are not fruit!” Then the man said, “No, I can’t stop. I paid money for them, and now I’ll eat them. It’s my money!”And you th ink tha t man was s tup id,r i ght?In fac t, we somet imes do a lo t o f th ings l ike tha t. We spend a lot on the work, business or jobs. And even though we know there’s no more hope that things will change, we will continue just because we’ve put money, time and love into it. So evenif you’ve lost something, let it go and move on. That’s better than continuing to lose.1. How d id the man go to Ind ia?_________________________________________2. How many ch i l i es d id the man buy?_________________________________________3.What happened to the man a f te r ea t ing some of the ch i l i e s?___________________________________________4.Why d id the man go on ea t ing ch i l i es?_______________________________________________5.What does the l a s t pa ragraph want t o te l l us?________________________________________________参考答案1. He went the re on foo t.2. A k i lo.3. His eyes wa te red, h i s mouth burned and h i s face became red.4. Because he thought he had pa id money fo r them.5. Los ing someth ing i s be t t e r than cont inue to lose.外研版英语中考任务型阅读专项训练试题及答案(2)T wo f rogs l ived in a v i l l age f rom the day they were born. They thought they would l ike to go and see the b ig c i ty tha t was abou t t en miles away.They ta lked abou t i t fo r a long t ime, a nd a t l a s t they s ta r t ed.I t was a ho t day, and they soon began to feel tired. However, they only went a little way. One frog said to the other, “Do you think we are near there now? Can you see the city?”“No,” said the other frog, “But if I climb on your back I might be able to see it.” So he climbed up on the back o f t he o ther f rog to see the c i ty.W hen the f rog pu t up h i s head, h i s eyes cou ld on ly see what was beh ind,a nd no t wha t was in f ron t. So he on ly s aw the i r v i l l age.“Can you see the city?, asked the frog below.“Yes,” answered the other frog. “I can see it. It looks just like our village.”Then the f rogs thought tha t i t was no t wor th whi le go ing. They went back and to ld the f rogs around the v i l l age tha t they saw the c i ty,and i t was jus t l ike the i r v i l l age.1题为判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);2.-4为简略回答问题;5.题为英译汉。
中考英语⼀轮复习阅读理解第7集【任务型阅读理解专辑】2013中考英语⼀轮复习阅读理解第7集【任务型阅读理解专辑】主要选⾃2012年的模拟题、中考真题,很少选⾃2011年的模拟题、中考真题.。
是专题练习的好材料,也是出题、选题的好材料。
基本上标明了年代和出处,⽅便会员选⽤。
****************************************************01--【2012南京⿎楼区⼀模】World Sleep Day, on 21st March, was created to bring attention to the growing number of sleep problems. Sleep is a natural part of human life, but many people in the modern world don’t realize it’s very important. As a result, sleep problems are quite common.In 2011, scientists at the University of Athens in Greece did a survey(调查) of over 35,000 people in 10 countries around the world, including China, Belgium and South Africa. Among the people, 24 percent said that they did not sleep well, 31.6 percent were diagnosed(诊断) with insomnia(失眠). In addition, 30.7 percent of them have visited doctors for help with sleep problems and 11.6 percent said that they felt very sleepy during the day.The survey found that many people suffer the effects of poor quality sleep, some examples can’t fall asleep and often wake up in the middle of the night. The main reasons of the problems are pressure(压⼒) from school or work and a fast pace(节奏) of life, but noise pollution and light pollution also affect sleep and cause poor quality sleep. The survey also found that large numbers of people find it hard to sleep at night. The short term effects of this are tiredness and trouble concentrating(专⼼). If this happens for a long time, the risk of gaining weight and having a heart attack may increase.There are many things you can do to improve the quality of your sleep. First, you should have regular sleep habits. Try to go to bed and wake up around the same timeeach day. You also need to make your bedroom a cool, dark, quiet place to sleep so that heat, light and noise do not disturb you. At night, you should also avoid things that contain caffeine, such as chocolate, coffee, tea and many soft drinks, as caffeine may keep you fromsleeping.Getting a good night's sleep is important for everyone. By following the advice above, you can rest better at night and work better during the day.Have a good sleepWorld Sleep Day World Sleep Day was created to make people understand the62 of sleep.A survey by scientists Of 35 000 people in 10 countries in the world, there were 24 percent of the people 63 they didn’t sleep well. 31.6 percent were diagnosed with insomnia.30.7 percent have 64 to a doctor for sleep problems.11.6 percent of the people feel sleepy during the day .65 of sleep problems People feel the pressure from school or work .A fast pace of life 66 to sleep problems as well. Noise and light pollution also 67 sleep and cause poor quality sleep. Results of sleep problems Some people aren’t 68 to fall asleep and often wake up at night.Feeling 69 , people find it hard to concentrate.It’s highly possible that sleepless people easily gain weight and have a heart attack.70 to improve sleep quality Have regular sleep habits.Make your bedroom cool, dark and quietDon’t drink anything 71 caffeine at bedtime.参考答案A) 62.importance 63.saying 64.gone/turned 65.Causes/Reasons66. leads 67. affect 68. able 69.tired70.Ways/Methods/ Measures/Steps/How 71.with************************************************************结束02--【2012绵阳市联考】六、任务型阅读(本题有5⼩题,每⼩题1分,共5分)阅读下⾯五则⼴告,以下五⼈分别会对哪则⼴告感兴趣呢?请从A⾄F六个选项中帮他们选出感兴趣的⼴告序号,完成71-75⼩题。
中考英语英语任务型阅读理解试题(含答案)一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Hans Christian Andersen, a great Danish(丹麦的) writer, is very famous for his fairy tales. He wrote a lot of best-known stories such as The Emperor's New Clothes and The Ugly Duckling. His fairy tales have brought happiness to children across the world. The tales have versions(版本) of over a hundred languages.Andersen was born in Denmark in 1805. When he was still a young boy, he was already very clever and imaginative(富有想象力的). He created a small toy theatre and made clothes for his puppets(木偶). He also loved reading.After his father died, he learned to be a tailor (裁缝). Later he worked in a factory. At the age of fourteen, Andersen moved to the capital of Denmark to become an actor and gave performances(演出) in the Royal Danish Theatre. However, his voice changed when he grew older, so the job had to stop. Then he began to write poems and fairy tales.In the spring of 1872, Andersen fell out of bed and didn't get well again. He lived until 1875 and died peacefully in the house of his close friend.Hans Christian Andersen is very famous for his ________. He created a small toy theatre and ________ for his puppets. Andersen moved to ________ become an actor. Andersen couldn't give performances because his ________ in 1872, Andersen. ________ And didn't get well again.【答案】 fairy tales;made clothes;the capital of Denmark;voice changed;fell out of bed 【解析】【分析】主要讲了丹麦著名的童话故事作家——Hans Christian Andersen。
外研版英语七年级英语任务型阅读阅读表达练习题一、七年级英语七选五任务型阅读阅读表达1.信息归纳Kevin has an interesting hobby. He likes collecting tropical fish (热带鱼). He keeps his hobby for seven years. Now he is fourteen. There is a big aquarium in his room. There are many fish in it.Kevin often travels around the world with his family. He loves it because he can see the underwater world in many places. Under the water, he can see lots of tropical fish. Sometimes he can see sharks (鲨鱼). He wants to keep one or two small sharks in an aquarium, but he can't do it at home. So Kevin goes to help in the ZO0 on the weekend. There he can see a lot of sharks and some other big fish. Kevin likes working in the zoo because he can work with his favorite animals and learn more about them.Information Card;his family;the zoo【解析】【分析】主要讲了Kevin喜欢收集热带鱼。
(1)根据He likes collecting tropical fish (热带鱼).可知Kevin喜欢收集热带鱼,故填collecting tropical fish。
中考英语英语任务型阅读理解试题(及答案)一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Today teamwork is becoming more and more important in businesses and other jobs. Our society needs people who can work with and get on well with others.John Brown, Design WorksA good team needs people with different skills and talents. The best people can work with others and develop ideas with a team. It's important that everyone uses his talents in work.Lee Chung, Computer WorldGood team players are usually friendly and easy to talk to. They are also good at listening to other people. They are happy to share ideas.Jane Lin, Lin ElectricalsMost teams need a mixture of people. It is great 10 have people with ideas but you also need people who get things done on time. A team made up of people that all have the same skills would not work.Jim Khan, Northern BankI prefer people who can bring out the best in other people. In a group you can see people that know how to get a team to work together. They understand teams and they can make a team work. A good team is the key to success.Here is an article about ________. John Brown thinks the best people in a team do well in working with others and ________. Lee Chung thinks a good team player should be friendly, easy to talk to and ________. In Jane's opinion, a good team needs not only clever people but also those who can finish things ________. Jim thinks we need people who can ________ the best in others and know how to get a team to work together.【答案】 teamwork;developing ideas;good at listening;on time;bring out【解析】【分析】主要讲了团队合作在商业和其他工作中变得越来越重要。
外研版英语七年级英语任务型阅读阅读表达基础知识汇编及练习测试题一、七年级英语七选五任务型阅读阅读表达1.阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Here are some restaurants. Some people are hungry (饥饿的). Please help them choose restaurants.she wants to have dinner near her house. She likes fresh salads very much. ________⑵Jerry, a school boy who likes having dinner with his friends. He likes chatting with his friends while he is having dinner. And they want to have dinner with little money. ________⑶Charlie, an Australian art teacher. He likes drinking a cup of coffee after meals. And he often chats on MSN with his daughter when he drinks coffee. ________⑷Lucy is a college student who majors in Chinese Culture. She is interested in Chinese music and Chinese tea. ________⑸Bob, a businessman from England, likes fish and chips very much. ________【答案】 A;C;D;E;B【解析】【分析】A.牛排屋:它有厚厚的牛排、新鲜的沙拉和最好的新鲜的煎饼。
2024年中考英语一轮复习语篇解读能力考查梳理与巩固—任务型阅读理解及短文还原等(含解析)第一部分 题型及备考策略解析类型1:补全对话命题原则命 题 角 度 【方法解析】一、通览对话, 确定话题首先通读对话, 了解对话的基本内容和交际情景, 确定此题目属于哪一类交流话题, 不同的场景有其特定的习惯表达方式和惯用句式。
做题时应该运用相关的常用句式, 这样才会得心应手。
二、结合语境, 逐句推敲在弄清楚话题的基础上, 要细读对话, 充分利用已知的有效信息, 摸清对话发生的地点、时间、人物的身份等。
要注意对话中的标点符号(如问号、句号、省略号、感叹号等)暗示的意思由易到难, 逐层深入, 先将有把握的答案确定下来, 暂时放下不能确定下来的答案, 然后回过头来再解决难题。
三、瞻前顾后, 全盘考虑要从对话整体出发, 依照上下文的关系来考虑补缺句子。
因此, 一定要注意前后照应, 密切关注上下文之间的关系。
四、复读对话, 核对答案做完之后, 再将对话通读一遍, 看看对话是否通顺、流畅、自然, 单词的拼写是否有误, 语法结构和习惯用语搭配是否正确, 整体对话是否连贯、流畅, 内容是否清晰, 前后意思是否矛盾, 书写是否规范。
【真题演练】(2020·河南中招)根据下面的对话情景, 在每个空白处填上一个适当的句子, 使对话的意思连贯、完整。
A:Hi! My name’s Carl. Nice to meet you.B:Nice to meet you, too. My name is Francisco.A:Wait, wait, please. 1. ________?B:Francisco. All my friends and family back in Peru call me Pancho.A:Okay, Pancho. 2. ________?B:Well, I have three brothers and two sisters.A:Wow. 3. ________. So are you the oldest, Pancho?B:No. I’m the second oldest in my family.A:So, what do your parents do?B:4. ________. It’s a hard job, but he works hard to support the family.A:How about your mother?B:She helps run a small family store with some of my brothers and sisters.A:5. ________?B:We mainly sell food, like bread, eggs, soft drinks, rice, sugar, and cookies. Things that people buy every day.【答案与解析】本对话主要谈论了家人的相关情况。
中考英语英语任务型阅读理解练习题(含答案)一、英语任务型阅读1.根据材料内容,从A—G七个选项中选择五个还原到文中空白处,使材料完整、通顺。
My challenge for you is this: to read a book for 15 minutes a day. Let me explain where the challenge came from.I have many things in common with my dad, like music taste and sense of humor, but sadly reading isn't one of them. I can happily spend a whole day reading a book. ________ He reads e-mails, websites and papers for work, but not books. He is a busy person, with a short attention span, so I think that sitting down to read for just 15 minutes a day is a good way to introduce him to reading. Giving yourself a goal or challenge is a good way to change a habit or achieve something, so why not try to develop a new habit of reading?________ Everyone is different and has their own interests, but I think there are lots of benefits of reading, which screen-based activities (games, films,TV) don't have.________ Looking at screens can cause tire eyes, and you should avoid looking at screens for a long time.Another thing I love about reading is being transported to another world. ________ So you go to bed. Because you think more about the world of the book, rather than the real world and the problems you have during the day, so you can truly relax.I also love people. I enjoy hearing what people are doing and finding out what people think.________ It also teaches me to see things from other people's point of view, and understand other people's decisions or opinions.So give it a try! Include 15 minutes of reading in your daily schedule and see the difference you can make.A. Firstly, it's better for your eyes.B. But my dad can't read a book for longer than 5 minutes.C. I often forget the time or things that are going on around me.D. Reading ten thousand books is like travelling ten thousand miles.E. Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people.F. You can download free e-books online and read them on your computer.G. I know lots of people would rather relax at the computer or in front of the TV.【答案】 B;G;A;D;E【解析】【分析】所给选项意思:A. Firstly, it's better for your eyes.首先,它对你的眼睛是更好。
Word文档,精心制作,可任意编辑2019中考英语一轮练(7)(阅读理解+任务型阅读)一、阅读理解:AEvery day when I enter the classroom, I will take a look at the wall beside my seat. You will find nothing special about this old wall if you just look at it. But for the students in my class, it is a special wall. Take a good look at it, and you will get to know the real feelings and thoughts of us, the 9th graders.In the middle of the wall, there is a big "VICTORY". It was written in pen cil. I guess it must have been written by someone who got a good mark in an exam.A little higher above the formulas, there is a poem. It only has two sentences. It reads: All those sweet memories have disappeared. Like tears dropping in the heavy rain.Oh! It must have been written at the end of the last semester in middle school. Classmates had to leave school and good friends had to part. What a sad poem!If you "explore" the wall more carefully, you will find many other interesting things, like a crying face, or a happy face, and other patterns(图案). There are still some patterns and letters that I can't understand, but they all show the feeling of the students who drew them.For years, the wall has witnessed(目睹) all the things that have happened in the classroom. I don't know how it will be next year, two years from now, or even ten years from now. But I hope more smiling faces will be drawn on it.1. There is ____ special on this wall.A. somethingB. anythingC. nothingD. everything2. What was the "VICTORY" written in?A. ChalkB. PencilC. PenD. Brush3. When has the poem been written?A. At the beginning of the last semester.B. At the end of the year.C. At the end of the last semester.D. At the beginning of the last month.4. What's the meaning of the underlined word?A. 部分B. 分离C. 和好D. 聚集5. What's the title of the passage?A. The Pictures of the WallB. The Feelings of the StudentsC. The Patterns of the ClassroomD. The Hope of the Writer阅读理解答案:1—5、ABCBCB[2018·成都改编]Thank you for dining atPizza ManMenuYou can get something at half price on Special Days!Pizza ManThe best pizza in town!Opening Hours:Mon—Thurs 11 a.m.—9 p.m.Fri, Sat & Sun 11 a.m.—10 p.m.Add:103 Center Street, New YorkIf you want to order food, find us:Tel:678-453-4416No Money? No Worry!Chinese customers can also pay by:1.If you want to buy a chicken pizza at half price, you should go on .A.MondayB.TuesdayC.WednesdayD.Thursday2.At weekends, you should pay dollars for a large cola and a small Hawaii pizza.A.sevenB.tenC.twelveD.fourteen3.You can get your meal at all the week.A.8:00 amB.10:00 pmC.noonD.midnight参考答案:[主旨大意] 这是一则广告,介绍了一家比萨店的营业时间,联系方式和付款方式。
(阅读理解)(限时:30分钟)A图书免费看通知International LibraryBOOKS,CDs,AND VIDEOSOver 100 foreign newspapers andmagazinesEntrance(进入) FreeMonday-Friday 8:30 a.m.-6:30 p.m.( C )1.There are over 100 ________ in the International Library. A.foreign books B.CDs and videos.C.foreign newspapers and magazines( C )2.The library is NOT open on ________.A.Tuesday B.ThursdayC.Saturday( A )3.People ________ if they want to go into the International Library. A.don't need to pay B.need ID cardsC.need to buy ticketsBMost of us have experienced trouble sleeping at one time or another. This is normal and usually temporary (短暂的), because of stress(压力) or other reasons. But if sleep problems last too long in your daily life, you may be have a sleep disorder. Sleep disorders cause more than just sleepiness.The lack(缺乏) of quality sleep can be bad for your health. If you're experiencing sleep problems, learn about what you can do to help yourself, and when to see a doctor.Sleep can be a barometer(晴雨表) of your health. In many cases, people in good health sleep well, while those suffering from sleep problems often have a health problem. Sleeping well is necessary for your physical health. Unfortunately, if you don't care for your sleep problems it can lead to poor health, weight gain and accidents. If you want to feel at your best and stay healthy, sleep is necessary.It's not normal to feel sleepy during the day, to have problems getting to sleep at night, or to wake up feeling tired. But even if you've struggled with sleep problems for so long, you can still learn to sleep better and then make healthy changes to your daytime habits and bedtime. If self-help doesn't work, you can turn to sleep specialists who are trained in sleep medicine. Together, you can find out causes of your sleep problem and find ways to improve your sleep and quality of life.1.Temporary sleep problems .A.can lead to bad healthB.are good for your healthC.are all caused by stressD.hardly affects health2.What does the underlined part most probably mean?A.Sleep is not very important to your health.B.Sleep problems have an effect on your life.C.Sleep can show your health condition.D.Sleeping well is not an easy thing.3.What should you do to learn to sleep well?A.Go to bed as early as possible.B.Develop healthy sleep habits.C.Do more exercise before going to bed.D.Avoid feeling tired during the daytime.4.We know from the passage that .A.an angry person must have sleep disordersB.the better you sleep, the better you will workC.sleep is really more important than our mealsD.sleep problems are too hard to solve[主旨大意] 假如一个人常常失眠,或者睡眠质量很差的话,那么他的健康会受到危害,因此关注睡眠是特别重要的。
2020中考英语一轮练(7)(阅读理解+任务型阅读)一、阅读理解:AEvery day when I enter the classroom, I will take a look at the wall beside my seat. You will find nothing special about this old wall if you just look at it. But for the students in my class, it is a special wall. Take a good look at it, and you will get to know the real feelings and thoughts of us, the 9th graders.In the middle of the wall, there is a big "VICTORY". It was written in pen cil.I guess it must have been written by someone who got a good mark in an exam.A little higher above the formulas, there is a poem. It only has two sentences. It reads: All those sweet memories have disappeared. Like tears dropping in the heavy rain.Oh! It must have been written at the end of the last semester in middle school. Classmates had to leave school and good friends had to part. What a sad poem!If you "explore" the wall more carefully, you will find many other interesting things, like a crying face, or a happy face, and other patterns(图案). There are still some patterns and letters that I can't understand, but they all show the feeling of the students who drew them.For years, the wall has witnessed(目睹) all the things that have happened in the classroom. I don't know how it will be next year, two years from now, or even ten years from now. But I hope more smiling faces will be drawn on it.1.There is special on this wall.A. somethingB. anythingC. nothingD. everything2.What was the "VICTORY" written in?A. ChalkB. PencilC. PenD. Brush3.When has the poem been written?A. At the beginning of the last semester.B. At the end of the year.C. At the end of the last semester.D. At the beginning of the last month.4.What's the meaning of the underlined word?A. 部分B. 分离C. 和好D. 聚集5.What's the title of the passage?A. The Pictures of the WallB. The Feelings of the StudentsC. The Patterns of the ClassroomD. The Hope of the Writer阅读理解答案:1—5、ABCBCB[2018·成都改编]Thank you for dining atPizza ManMenuFood & drinksM L Special DayHawaii Pizza 6$8 $10 MondayBeef Pizza 8$10 $12 Wednesday Chicken Pizza 7$9 $11 ThursdayFrench Fries 2$3 $4 TuesdayOrange Juice 3$4 $5 Wednesday Coca-Cola 2$3 $4 Wednesday You can get something at half price on Special Days!Pizza ManThe best pizza in town!Opening Hours:Mon—Thurs 11 a.m.—9 p.m. Fri,Sat & Sun 11 a.m.—10 p.m.Add:103 Center Street, New YorkIf you want to order food, find us:Tel:678-453-4416 No Money? No Worry! Chinese customers can also pay by:1. If you want to buy a chicken pizza at half price, you should go on. A.Monday B.Tuesday C.Wednesday D.Thursday 2. At weekends, you should pay dollars for a large cola and a small Hawaii pizza. A.seven B.ten C.twelve D.fourteen 3.You can get your meal at all the week. A.8:00 am B.10:00 pm C.noon D.midnight 参考答案: [主旨大意] 这是一则广告,介绍了一家比萨店的营业时间,联系方式和付款方式。
1.D 细节理解题。
由 chicken pizza 和 half price 可知,这是周四的特卖,故选 D 。
2.B 细节理解题。
由 weekends 和 large cola, Hawaii pizza 可知,这段时间没有特价,两件商品原价$6+$4=$10。
故选 B 。
3.C 细节理解题。
由 all the week 和最小营业时间 11:00a.m.-9:00p.m.可知,中午是都可以买到餐的时间,故选 C 。
C 阅读下列短 文,从每小题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。
A large number of people in the world eat fast food. Whenever you go into a fast food restaurant, you can see lots of people enjoying their meals there. How do you know in which country people like fast food best? The English people are the world’s biggest fans of fast food, while the French are the least interested in quick meals, according to a survey done last year. The survey of thirteen countries shows 45﹪ of the English people say they can’t give up fast food because it’s delicious. And 44﹪of Americans and 37﹪of Canadians say the same.The French, proud of their delicious and high-class cuisine, don’t like fast food. 81﹪of them think it is unhealthy, followed by 75﹪ of the Japanese.How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn’t matter whether you like western fast food or Chinese food. The most important thing is to keep a balanced diet.( ) 1. From the survey we know like fast food best.A. the ChineseB. the FrenchC. the English () 2. The survey shows of Americans like fast food.A. 37﹪B.44﹪() 3. According to the C.75 ﹪survey, some can’t give up fast food because .A. it’s cheapB. it’s healthyC. it’s delicious( ) 4. The underlined word “cuisine” in the passage means .A. foodB. houseC.water( ) 5. The survey is about .A.western countriesB. fast foodC. restaurants in the world参考答案 1—5、CBCABDWhen did you last say “I love you” to your father? If you can't remember, then you can get the chance this Father's Day on June 18.Generally compared to a mother's gentle love,a father represents(代表) qualities like independence(独立), confidence, courage and adventure.Also, a caring father can help their children get along with others, according to a study on Live Science. Fathers not only lead their children into their social circle but also teach them how to act and control their feelings.For example, Microsoft founder Bill Gates was quiet and didn't like to talk with others when he was a little kid. So his father often held family parties and let Bill可能的。