高中英语Module5ALessoninaLabSection4课时作业外研版必修1
- 格式:doc
- 大小:45.50 KB
- 文档页数:5
1 Module 5 A Lesson in a Lab Section 4
Ⅰ.单句语法填空
1.In the last few years,we have made great progress the area of
telecommunication.
答案: in
2.He is always proud his excellent spoken English,while his sister takes
pride her beauty.
答案: of;in
3.He is
supposed (arrive) an hour ago,but he hasn’t appeared
by now.
答案: to have arrived
4.The news that he was killed all of us and we all felt
(astonish) at it.
答案: astonishing;astonished;astonished
5.The average (weigh) of a baby at birth is just over seven pounds.
答案: weight
6.Some countries plan to kill whales for what they call (science)
experiments.
答案: scientific
7.The problem is so difficult that none of the students in the class can answer
it (correct).
答案: correctly
8.I used
to (get) up late,but now I have been used
to (get) up
early.
答案: get;getting
9.He (lecture) on European art at Manchester University.
答案: lectured
10.It’s your turn (clean) up the classroom.
答案: to clean
Ⅱ.单词拼写
1.Water will turn into (蒸汽;水汽) when heated to 100 ℃.
答案: steam
2.Events in early childhood help to (形成) our personalities in later
life. 2 答案: form
3.I looked up at the clouds (漂浮) in the sky.
答案: floating
4.To do the experiment,you need two (天平)and some other materials that
react with oxygen.
答案: balances
5.People are not allowed to use matches or any open (火焰) in the forest.
答案: flame
6.Some substances don’t (溶解) in water whether they are heated or not.
答案: dissolve
Ⅲ.完成句子
1.Jack being the son of a scientist.
作为一位科学家的儿子,杰克感到自豪。
答案: is proud of
2.I go to the park,but I never get the time now.
我过去常去公园,但是现在根本没有时间去了。
答案: used to
3.In the last few years, great improvements in the area
of education in China.
几年来,中国在教育领域有很大的改善。
答案: there have been
4.To her delight,her child is becoming the world around
himself.
令她高兴的是,她孩子对周围的事物越来越感兴趣。
答案: more and more interested in
5.I see her off,but I was busy with work and forgot it.
我应该去给她送行的,但我忙于工作以至于把这事给忘了。
答案: was supposed to
Ⅳ.阅读理解
News 1
At 8:13 Sunday morning,a 4.4magnitude earthquake hit central Labrador,about
150 kilometres southwest of Happy Valley.
There were no reports of damage and none would be expected according to Steven
Halchuk,an earthquake expert with Natural Resources Canada.“An earthquake of this 3 size is not large enough to cause any damage.But if you were close to it,you would
feel clear shaking,” Halchuk told CBC News.
Earthquakes in the area are few,according to Halchuk.“There is a scattering
of earthquake activity that extends from the Gulf of wrence up through Quebec
and Labrador past Happy Valley.But it’s usually small.The last earthquake I can
find of this size in the region happened about 50 years ago,in 1962 actually,”
said Halchuk.
News 2
A 7.0magnitude earthquake struck under the sea south of Japan on Sunday.It shook
buildings in the capital but caused no serious damage or tsunami (海啸).
The quake struck near the island of Torishima in the Pacific Ocean,about 600
kilometers south of Tokyo.Its epicenter (震中) was about 370 kilometers below the
sea.Luckily,it did not generate a tsunami.
No people lived on the island,so the quake led to no deaths there.Buildings
in the Tokyo area shook,but no damage or injuries were reported.Express trains in
northern and central Japan were stopped for a while for safety checks but later ran
again.According to the report by public broadcaster NHK,the nuclear power plant
in northeast Japan,hit by the March earthquake and tsunami,was not affected by
the quake.
A big earthquake and tsunami that happened on March 11,2011 in Japan left nearly
20,000 people dead or missing,Japan,which lies along the Pacific “Ring of Fire”,often suffers earthquakes.
语篇解读 本文是两则关于地震的新闻报道,这两起地震都没有造成人员伤亡。
1.What’s the best title for News 1?
A.Happy Valley was endangered.
B.A small earthquake hit central Labrador.
C.An earthquake in Labrador caused clear shaking.
D.Central Labrador was seriously hit by an earthquake.
解析: 主旨大意题。根据第一则新闻的内容,可知主要是讲Labrador中部发生了一起小地震,故选B。
答案: B
2.We can infer from what Halchuk said in News 1 that .
A.Happy Valley was badly damaged about 50 years ago
B.the Gulf of wrence often suffers big earthquakes