2018版高考英语一轮总复习第一部分重点全程攻略Unit3AtasteofEnglishhumour限时规范特训

  • 格式:doc
  • 大小:85.00 KB
  • 文档页数:7

1 Unit 3 A taste of English humour

Ⅰ.完形填空(建议用时17′)

[2017·河北阶段检测]Years ago, I would wake up two or three times each night

because of terrible pains. Having watched my father die of cancer, I __1__ that I

also had a cancer. So I went to a clinic. A doctor examined me, gave me some medicine

and cleared my mind of __2__ that I had a cancer. He suggested I should relax. After

hearing these words, I felt __3__ and acted on the doctor's __4__.

One day while I was looking over an accumulation of old __5__ on matters that

were past and gone, I threw them into the wastebasket one by one. __6__ I stopped

and said to myself, “Bill, why don't you do the __7__ thing with your worries that

you are doing with these notes?” That idea gave me immediate __8__—gave me the

feeling of a weight being lifted from me. From that day, I have made it a(n) __9__

to throw into the wastebasket all the __10__ that I can no longer do anything about.

Then one day while my wife was wiping the dishes happily, another idea __11__

to me. I thought, “Look, Bill, how __12__ your wife is. Had she thought of washing

the pile of dirty dishes like a barn these years, she would have been __13__ by the

thought. The reason my wife doesn't __14__ washing the dishes now is that she washes

only one day's dishes at a time.” I saw what my __15__ was. I was trying to wash

today's dishes and yesterday's dishes and __16__ the dishes that weren't dirty yet.

I saw how __17__ I was. I used to stand in front of people, telling other people

how to live, yet I myself was leading a tense, worried, hurried existence. I felt

__18__ of myself.

Worries don't __19__ me any more. I now throw yesterday's anxieties into the

wastebasket, and I have __20__ trying to wash tomorrow's dirty dishes today.

篇章导读:本文是一篇议论文。作者曾经生活得过度紧张,夜不能寐,甚至怀疑自己得了绝症,但他最终通过观察生活细节悟出了让自己生活轻松、充实的办法。

1.A.declared B.feared

C.acknowledged D.confirmed

答案:B 上文提到作者过去常常晚上因剧烈疼痛而醒来两、三次及目睹了他的父亲因癌症去世,所以担心(feared)自己也会患上癌症。

2.A.dissatisfaction B.misfortune

C.doubt D.threat

答案:C 由语境可知,医生给作者检查,开了药并消除了作者的疑虑(doubt)。

3.A.relieved B.optimistic

C.content D.depressed

答案:A 结合语境可知,作者听了医生的话以后,知道自己没得癌症,可推断出作者心里感到了宽慰(relieved)。

4.A.opinions B.experience

C.promises D.advice

2 答案:D 作者听从医生的建议。

5.A.books B.papers

C.notes D.clothes

答案:C 依据下文第7空后的“doing with these notes”提示可知,此处填notes。

6.A.Suddenly B.Gradually

C.Eventually D.Obviously

答案:A 由上下文可知,作者前面一个接一个地扔掉便条,然后突然(suddenly)停下来并对自己说。

7.A.meaningful B.same

C.important D.unique

答案:B 由下文提到的作者要扔掉自己的麻烦问题可知,这里是要做和扔掉便条一样的(same)事情。

8.A.anxiety B.confusion

C.strength D.inspiration

答案:D 由语意可知,作者的这个想法给了自己灵感(inspiration),同时使自己有一种如释重负的感觉。

9.A.rule B.order

C.difference D.plan

答案:A 结合语境可知,从那天起,作者就培养了一个习惯。

10.A.habits B.achievements

C.failures D.problems

答案:D 根据上文第7空后提到了“your worries”可知,这里是扔掉所有的麻烦(problems)。

11.A.returned B.happened

C.occurred D.appealed

答案:C 句意:一天,当我的妻子正快乐地洗盘子时,我突然有一个想法。...occur to

sb. 意为“某人突然想到„„”。

12.A.determined B.pleased

C.surprised D.puzzled

答案:B 从前面的信息:作者妻子快乐地洗盘子可知,这里是高兴的(pleased)。

13.A.encouraged B.disappointed

C.defeated D.surprised

答案:C 句意:如果想到这些年会洗堆得像谷仓一样大的脏盘子时,她一定会被这个想法击垮的。defeat“打败;击垮”。

14.A.enjoy B.mind

C.consider D.avoid

答案:B 由语境可知,作者的妻子不介意洗盘子的原因是她一次只洗一天的盘子。mind

“介意”,后接动词-ing形式。

15.A.thought B.embarrassment

3 C.excuse D.trouble

答案:D 由上文中作者妻子洗盘子的做法和第16空所在句子表明作者自己洗盘子的做法,可知作者明白了自己的问题所在。

16.A.even B.still

C.mainly D.partly

答案:A 作者自己不仅洗今天和明天的盘子甚至(even)还洗没有脏的盘子,可知,作者看到了自己的问题(trouble)所在。

17.A.foolish B.intelligent

C.modest D.abnormal

答案:A 由下文作者提到自己过去常常站在人们面前告诉大家怎么生活,自己却过着焦虑、紧张和匆忙的生活,可知此处作者觉得自己是多么愚蠢(foolish)。

18.A.conscious B.ashamed

C.proud D.terrified

答案:B 由前句内容可知,作者对自己感到很羞愧(ashamed)。

19.A.convince B.oppose

C.excite D.bother

答案:D 由下文作者现在把昨天的焦虑都扔掉可知,担忧不再困扰(bother)作者了。

20.A.admitted B.delayed

C.stopped D.regretted

答案:C'由句意可知,作者已经停止“今天提前洗明天的盘子了”。

Ⅱ.阅读理解(建议用时16′)

A

[2017·天水一中考试]Recordings of angry bees are enough to send big, tough

African elephants running away, a new study says. Beehives (蜂窝)—either recorded

or real—may even preventW1 elephants from damaging farmer's crops.

In 2002, scientist Lucy King and her team found that elephants avoid certain trees

with bees living in them. Today, Lucy wants to see if African honeybees might

discourage elephants from eating crops. But before she asked farmers to go to the

trouble of setting up beehives on their farms, she needed to find out if the bees

would scareW2 elephants away.

Lucy found a wild beehive inside a tree in northern Kenya and set upP1 a recorder.

Then she threw a stone into the beehive, which burst into life. Lucy and her assistant