2019年中考英语总复习优化设计第一部分教材知识梳理第16课时Units7_8知能优化训练(人教新目标版)

  • 格式:docx
  • 大小:30.09 KB
  • 文档页数:5

第16课时 Units7-8

知能优化训练

Ⅰ.根据句意及汉语提示完成单词

1.My parents often (教育) me to study well.

答案:educate

2.My father has given up (吸烟).

答案:smoking

3.Two big (狼) appeared in the mountains.

答案:wolves

4.He (收到了) a storybook on his last birthday.

答案:received

5.Take the medicine. It will (阻止) you from having a cold.

答案:prevent

Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空

1.The final result can (find) on our website by the end of this

week.

答案:be found

2.Dear Erie, your room is too dirty. It should (clean) right away.

答案:be cleaned

3.The young should be allowed (achieve) their dreams.

答案:to achieve

4.This e-dictionary doesn’t belong to (he). It is Sandy’s.

答案:him

5.A friend of (I)is going to visit me tomorrow.

答案:mine

Ⅲ.单项选择

1.He is boy with two big eyes.

A.a 8-year-old B.an 8-year-old

C.a 8-years-old D.an 8-years-old

答案:B

解析:句意:他是一位有着两只大眼睛的八岁男孩。复合形容词作定语,中间加“-”连接,名词用单数形式。所以答案选B项。

2.Dad, you have worked for three hours. Stop and have a rest, please.

A.to work B.working

C.work D.works

答案:B 解析:“停止手中正在做的事”用stopdoingsth.。故选B项。

3.Don’t spend much time the Internet.

A.in B.on

C.at D.to

答案:B

解析:sb.spendsometimeonsth.表示“某人在某物上花费多少时间”。

4.I think the poor health will get of your study.

A.on the way B.by the way

C.in the way D.at the way

答案:C

解析:getintheway意为“阻碍,妨碍”。句意:我认为身体不好会妨碍你学习。

5.That T-shirt be expensive because it’s by a famous designer.

A.can’t B.mustn’t

C.must D.should

答案:C

解析:can’t可用于否定推测;mustn’t“禁止”;must“一定”;should“应该”。由句意“那件T恤一定很贵,因为它是由一个著名设计师设计的”可知,选C项。

6.The baby is sleeping. Don’t make so much .

A.smell B.voice

C.sound D.noise

答案:D

解析:make和noise搭配,意为“制造噪音”。故选D项。

7.(2018·内蒙古包头中考)He is a person, but he is good at telling funny

stories.

A.serious B.patient

C.kind D.humorous

答案:A

解析:句意:他是一个严肃的人,但他也擅长讲幽默故事。serious“严肃的,认真的”;patient“有耐心的”;kind“善良的”;humorous“幽默的”。故选A项。

8.(2017·乌鲁木齐中考)Henry has got two bicycles. of them is expensive.

A.Neither B.None

C.Both D.All

答案:A

解析:句意:亨利有两辆自行车。哪一辆也不贵。由谓语动词is可知此处表示“两者都不”用neither。故选A项。

9.Sorry, I haven’t money buy the new iPad.

A.such; that B.too; to

C.enough; to D.so; that 答案:C

解析:money为名词,所以排除B、D项;后面接动词原形buy,应为不定式用法。故选C项。

10.—May I go swimming now?

—No, you . You must finish your homework first.

A.mustn’t B.may not

C.couldn’t D.needn’t

答案:A

解析:may引导的一般疑问句的否定回答是mustn’t。故选A项。

Ⅳ.完形填空

Once a man and his wife worked for an old man. There was a big box in the old

man’s living room. The old man pointed to the box and said,“There’s only one thing

you 1 do. Don’t open the box.” 2 saying this, he left his home.

The woman said to her husband,“There must be 3 expensive in the box. Let’s

open it, shall we?” Her husband 4 with her. But the woman didn’t give 5 her

idea. One day, she decided to 6 what was in it. Her husband didn’t stop her this

time. She opened the box and looked inside. 7 her surprise, she found nothing in

the box. She tried hard to close it, but she 8 .

That evening the old man came home and found the box was open. He was very 9

and asked the woman and her husband to leave his home.

“But there was nothing in the box,” the woman said.“We haven’t taken anything

at all.” The old man 10 them,“The box is not important, but I cannot believe

you. That’s important!”

1.A.might not B.needn’t

C.mustn’t D.may not

答案:C

解析:根据下文“Don’topenthebox.”可知老人禁止他们做这件事,故选C项。

2.A.After B.Before

C.From D.By

答案:A

解析:根据情境可知,老人是说完这些话后才离开的,故选A项。

3.A.nothing B.something

C.anything D.everything

答案:B

解析:根据本句中的must表示肯定推测,可知妇女认为“箱子里一定有些贵重的东西”。故选B项。

4.A.agreed B.disagreed

municated D.fought

答案:B

解析:根据下文,可知此时她的丈夫不同意她的做法,但是她后来还是做了。故选B项。