2019版高考(人教)英语一轮基础达标练:必修2U1含答案

  • 格式:doc
  • 大小:48.00 KB
  • 文档页数:8

2019版高考(人教)英语一轮基础达标练:必修2U1含答案

**阅读理解

Recently I and other Red Cross volunteers met a group of victims from Hurricane Katrina. We

were there, as mental health professionals, to offer "psychological first aid" and I was struck by

the simple healing power of presence. As we walked in the gate to the shelter, we were greeted with

a burst of gratitude (感激) from the first person we met. I felt appreciated, but also guilty, because I

hadn’t really done anything yet.

I first realized the power of presence many years ago when a friend’s mother passed away

unexpectedly. I had received a call saying she had just passed away. I wanted to rush down there

immediately, but didn’t want to intrude (打扰) on this very personal period of sadness. I was torn

about what to do. Another friend with me then said, "Just go. Just be there." I did, and I will

never regret it.

Since then, I have not hesitated to be in the presence of others. Once I sat at the bedside of a

young man suffering from the pain of his AIDS — related dying. He was not awake, and obviously

unaware of others’ presence. However, the atmosphere was by no means solemn. His family, playing

guitars and singing, allowed him to be present with them as though he were still fully alive.

In my life, I am repeatedly struck by the healing power of presence. In it, none of us are truly

alone. It is not only something we give to others but also changes me for the better.

1.Why were the hurricane victims grateful to the author?

A. He built shelters for them.

B. He gave immediate first aid to them.

C. He came to stay with them.

D. He brought mental health professionals.

2.What did the author do when his friend’s mother passed away?

A. He hesitated over whether to go.

B. He went to his friends’ at once.

C. He knew what to do instantly.

D. He decided not to disturb. 3.What does the underlined word "solemn" in Paragraph 3 probably mean?

A. Heavy but warm.

B. A little sad but cosy.

C. Relaxing and delightful.

D. Very serious and unhappy.

4.What has the author learned from his experience?

A. A friend in need is a friend indeed.

B. Being present can make a big difference.

C. The family harmony is the happiest thing in life.

D. Being a volunteer can make one’s life more significant.

【文章大意】本文是一篇记叙文。经过几次出现在诸如灾难现场、失去亲人的朋友家里等,作者体会到出现产生的巨大力量,因为这不仅帮助了别人,也提高了自己。

1.C 【解析】细节理解题。根据第一段末we were greeted with a burst of gratitude (感激)from the

first person we met….I hadn’t really done anything yet.可知,我们只是和他们见面,还没有做什么,故选C。

3.D 【解析】词义猜测题。根据画线词后一句中His family, playing guitars and singing, allowed

him to be present with them as though he were still fully alive.可知,当时气氛并不严肃,故选D。

4.B 【解析】细节理解题。根据第 4 段中In my life, I am repeatedly struck by the healing power

of presence.可知,每次的出现都会产生很大的影响,故选B。

**单句语法填空

1.(2017·北京高考)The little problems ________ we meet in our daily lives may be inspirations for great inventions.

答案:that 分析句子结构可知,空格处引导定语从句,先行词是the little problems,且从句中缺少宾语,故用that。

2.(2017·天津高考)My eldest son, ________ work takes him all over the world, is in New

York at the moment.

答案:whose 分析句子结构可知,此处缺少非限制性定语从句的引导词,且与其后名词存在所属关系,故应用whose。

3.Mr Reed ________ (select) to represent us in the meeting has been sent to have a talk with

them.

答案:selected 由句子结构可知,此处应用非谓语动词作后置定语。select与其所修饰的Mr Reed之间为逻辑上的被动关系,因此填selected。

4.It was clearly ________(evidence) that the company was in great difficulties.

答案:evident It is/was evident that ... 是常用句型,意为“很明显……”。

5.Perhaps the most difficult challenge is how ________(survive) without friends in life.

答案:to survive “疑问词+动词不定式”在本句中作表语,how to survive “怎么生存”。

6.I don't really fancy ________ (do) business with him.

答案:doing fancy doing ... “想要做……”。

7.He was severely criticized and ________ (remove) from his post.

答案:removed remove sb. from his post “开除某人”,此处是被动语态,因此填removed。

8.It is said that the early European playing cards ________ (design) for entertainment and

education.

答案:were designed be designed for “为……而设计”。

9.We ________(face) the difficulty together, but why didn't you tell me?

答案:could have faced 由后一分句可知,前一分句谓语应用could have done结构,表示“过去我们本来可以共同面对困难”。

10.All the workers ________(belong) to the factory must obey the rule.

答案:belonging 由句子结构可知,此处应填belong的非谓语动词形式,workers与belong to之间为逻辑上的主谓关系。故用现在分词belonging to作后置定语。belong to无被动语态。

(2018·长沙二模)

There was once a widow who had two daughters.The __1__ widow loved the elder who was

like herself both in looks and personality,but didn't love the other,who resembled her __2__,although she was pretty and friendly.

The younger daughter had to __3__ hard all day and live upon the leftovers of her elder

sister.Among her other __4__ jobs,she was forced to carry water every day __5__.