2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案

  • 格式:doc
  • 大小:1.85 MB
  • 文档页数:20

2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案

第 2 页 2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案

一、阅读理解。

Many people would love to leave their jobs

behind and have a life-changing adventure

overseas.They imagine lying under palm trees as

the sun goes down.However,life overseas is not

always easy,and many are not prepared for the

shock of living in an alien culture.

The honeymoon period

At first,for those who actually decide to move

abroad,life is an exciting adventure.They enjoy

exploring their new surroundings,and life seems

like an extended holiday.They don’t mind trying

the local cuisine and discovering the local

culture.They can even afford to practise their

foreign-language skills without fear of making

mistakes.

Trouble in paradise

In many cases,when people consider moving

第 3 页

第 4 页

trying to change your host country. If not,you

risk losing your dream and having to return to

the old life you wanted to leave behind.

【解题导语】 本文是一篇说明文。许多人因为喜欢冒险和探索,所以移居国外生活,但文化的差异和语言的不同又使得他们很沮丧,因此作者建议移居国外的人最好能够学好当地语言以适应当地生活。

1.Why do people moving abroad feel excited

at first?

A.They find foreign living much easier.

B.They have the necessary language skills.

C.They love the adventure and exploration.

D.They enjoy meeting people from different

cultures.

第 5 页 C 解析:细节理解题。该题问的是移居海外的人最初感到兴奋的原因。根据The honeymoon

period部分第一、二句可知,因为他们喜欢冒险和探索,所以会感到兴奋。故选C。

2.According to the author,what is the main

problem many people moving abroad face?

A.Homesickness. B.Culture shock.

C.Health problems. D.Lack of employment.

B 解析:细节理解题。根据Trouble in

paradise部分第二句以及联系本段内容可知,许多移居海外的人面临的主要问题是文化冲击。故选B。

3.What would the author suggest people

moving abroad do?

A.Study the local language.

第 6 页 B.Go on holidays frequently.

C.Learn how to open a bank account.

D.Seek out people from their home country.

A 解析:推理判断题。根据The road to

recovery部分第二句以及最后一段可知, 作者建议移居海外的人学习当地的语言,这样才能够适应海外的生活。故选A。

二、单句语法填空

1.The escaped prisoner, ___________

(alarm), looked up and stared in the direction

where the noise came from.

答案:alarmed

2.Marriages based on money rather than love

are bound ___________ (end) in divorce

sooner or later.

答案:to end

第 7 页 3.Having been warned of danger in the street at

night, she had to go home, with a friend

___________ (accompany) her.

答案:accompanying

4.The majority of students were ___________

favour of the suggestion that they go to picnic

the next day.

答案:in

5.(2019·湖南衡阳联考)The young couple set

___________ some money each month for

their future use even though their income can

only make ends meet.

答案:aside

6.It is obvious to the students ___________

they should get well prepared for the coming

examination.

答案:that

7.If ___________ (leave) alone outside, dogs

and cats can be very smart in their search for

第 8 页 warm shelter.

答案:left

8.In September 1939, Britain declared war

___________ German after Germany

invaded Poland.

答案:on

9.He expressed a strong desire that measures

___________ (take) to stop pollution.

答案:(should) be taken

10.It was a great ___________ (satisfy) for

her to know that her son was doing so well at

college.

答案:satisfaction

三、完形填空。

Every morning,on my way to work,I see

homeless people sleeping on sidewalks.Clearly,they're in need of __1__.I feel it a(n) __2__ to see

this,and most people walk by, __3__ the

第 9 页 homeless don't exist,and don't offer any help at

all,not even a __4__.Recently,it's been

extremely cold,making things especially __5__

for the homeless.

Usually I arrive at work around 8 am,when

the homeless are still asleep.I'm not sure

whether it's a good __6__ to leave something for

them while they're __7__ ,as it may get stolen

or they may not even __8__ it.

Today,I __9__ someone,who seemed to be

homeless,sitting on the sidewalk,awake.I had

some time __10__ I was due to start work,so I

dashed across the street to ask if I could get

anything for him to drink or eat.He wanted a

cola,so I went and got this for him __11__ a

banana.

第 10 页 I gave him the drink and banana,then went

back to my office across the street,and went

upstairs to get the bag I recently __12__ with

everyday items.I'd been planning to give it to

someone in need,so this was a great __13__.I

hurried back to give the bag to the stranger,who was __14__.

Society may feel uncomfortable with

homeless people.__15__ ,we must remember

they're just like us.They're just down on their

__16__ for different reasons.If we __17__ to

those in need,our hearts will grow and we can

__18__ make our world better.

Singer Phil Collins sang a song titled

Another Day in Paradise,which __19__ us to be

grateful for the many blessings we have and not

to __20__ those who are less fortunate.