2019年高考英语模拟试卷(一)及答案解析
- 格式:docx
- 大小:39.29 KB
- 文档页数:15
2019 年高考英语模拟试卷( 一 )第Ⅰ卷第一部分听力 ( 略 )( 共两节 , 满分 30 分 )第二部分阅读理解( 共两节 , 满分 40 分 )第一节 ( 共 15 小题 ; 每小题 2 分 , 满分 30 分 )阅读下列短文 , 从每题所给的A、 B、 C和 D 四个选项中 , 选出最佳选项。
A(2016 课标全国Ⅰ )You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Ofthe outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(1860 —1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating sheltersand promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the firstAmerican woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907—1964)If it weren’t for Rachel Carson, the environmental movement migh t not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmfuleffects of chemicals on humans and on the world’s lakes and oceans.Sandra Day O’Connor(1930—present)When Sandra Day O’Connor finished thir d in her class at Stanford Law School, in 1952,she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona statesenator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O’Connor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913 —2005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on abus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off theMontgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “ The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.21.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.22.What was the reason for O’Connor’s being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.23.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day O ’Connor.D.Rosa Parks.24.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.B(2016 课标全国Ⅰ ,C)I am Peter Hodes,a volunteer stem cell courier. Since March 2012, I’ve done 89 trips—of those, 51 have been abroad. I have 42 hours to carry stem cells(干细胞) in my little box because I ’ve got two ice packs and that’s how long they last. In all, from the time the stem cellsare harvested from a donor(捐献者)to the time they can be implanted in the patient, we’vegot 72 hours at most. So I am always conscious of time.I had one trip last year where I was caught by a hurricane in America. I picked up thestem cells in Providence, Rhode Island, and was meant to fly to Washington then back to London. But when I arrived at the check-in desk at Providence, the lady on the desk said:“ Well,I ’m really sorry, I’ve got some bad news for you—there are no flights from Washington.” So I took my box and put it on the desk and I said: “In this box are some stem cells that are urgently needed for a patient—please, please, you’ve got to get me back to t he United Kingdom.” She just dropped everything. She arranged for a flight on a small plane to be held for me,re-routed(改道)me through Newark and got me back to the UK even earlier than originallyscheduled.For this courier job,you ’re consciously aware that in that box you’ve got something that is potentially going to save somebody’s life.25.Which of the following can replace the underlined word“ courier”in Paragraph 1?A.providerB.delivery manC.collectorD.medical doctor26.Why does Peter have to complete his trip within 42 hours?A.He cannot stay away from his job too long.B.The donor can only wait for that long.C.The operation needs that much time.D.The ice won ’t last any longer.27.Which flight did the woman put Peter on first?A.To London.B.To Newark.C.To Providence.D.To Washington.C(2018 课标全国Ⅱ ,D)We’ve all been there:in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with theuncomfortable silence.What’s the problem?It ’s possible that we all have compromised conversationalintelligence. It ’s more likely that none of us start a conversation because it ’s awkward and challenging, or we think it ’s annoying and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say it ’s an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy, but we can’t forget that deep relationships wouldn’t even exist if it weren ’t for casual conversation. Small talk is the grease( 润滑剂 )for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. “ Almost every great love story and each big business dealbegins with small talk, ” he explains. “ The key to successful small talk is learning how toconnect with others, not just communicate with them. ”In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction( 互动 )with its waiter;the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shopexperience. “It ’s not that talking to the waiter is better than talking to your husband, ”says Dunn. “ But interactions with peripheral( 边缘的 )members of our social network matter forour well-being also. ”Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater senseof belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk.“ Small talk is the basis of good manners,” he says.28.What phenomenon is described in the first paragraph?A.Addiction to smartphones.B.Inappropriate behaviours in public places.C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.29.What is important for successful small talk according to Carducci?A.Showing good manners.B.Relating to other people.C.Focusing on a topic.D.Making business deals.30.What does the coffee-shop study suggest about small talk?A.It improves family relationships.B.It raises people’s confidence.C.It matters as much as a formal talk.D.It makes people feel good.31.What is the best title for the text?A.Conversation CountsB.Ways of Making Small TalkC.Benefits of Small TalkD.Uncomfortable SilenceD(2017 课标全国Ⅰ ,D)A build-it-yourself solar still(蒸馏器) is one of the best ways to obtain drinking waterin areas where the liquid is not readily available. Developed by two doctors in the U.S.Department of Agriculture, it’s an excellent water collector. Unfortunately, you must carrythe necessary equipment with you, since it’s all but impossible to find natural subs titutes. The only components required, though, are a 5'× 5' sheet of clear or slightly milky plastic,six feet of plastic tube, and a container—perhaps just a drinking cup—to catch the water. These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet acrossand three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catcher’sproductivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place sothat one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up—and out—the side of the hole.Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirtand weighting the sheet’s center dow n with a rock. The plastic should now form a cone(圆锥体 ) with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet must be centered directly over,and no more than three inches above, the cup.The solar still works by creating a greenhouse under the plastic.Ground water evaporates(蒸发 ) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material, and falloff into the cup. When the container is full, you can suck the refreshment out through thetube, and won ’t have to break down the still ev ery time you need a drink.32.What do we know about the solar still equipment from the first paragraph?A.It ’s delicate.B.It ’s expensive.C.It ’s complex.D.It ’s portable.33.What does the underlined phrase“the water catcher” in paragraph 2 refer to?A.The tube.B.The still.C.The hole.D.The cup.34.What is the last step of constructing a working solar still?A.Dig a hole of a certain size.B.Put the cup in place.C.Weight the sheet’s center down.D.Cover the hole with the plastic sheet.35.When a solar still works, drops of water come into the cup from.A.the plastic tubeB.outside the holeC.the open airD.beneath the sheet第二节 ( 共 5 小题 ; 每小题 2 分 , 满分 10 分)(2018 课标全国Ⅱ )根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2019年高考英语模拟试题(一)第一部分听力(共两节,满分30 分)(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AWelcome to AMDAYour future in the performing arts doesn’t have to be a dream. For over 50 years, AMDA has launched some of the most successful careers in theatre, film and television. AMDA creates industry professionals who don’t just wait for life to happen—they stage their own career path. Now it’s your turn.Program descriptionAt AMDA, we believe a performer must perform. From the first day, you’ll find many performance opportunities in the three core areas of acting, musical theatre and dance, both in and out of the classroom, plus individual voice lessons. Over the course of your four semesters (学期), you’ll also improve your performance technique through an intensive curriculum that focuses on both foundational and advanced concepts in acting, musical theatre and dance. Finally, through courses i n career preparation, you’ll learn how to apply all of this training to a successful career on stage and screen.Philosophy and missionAMDA is committed to providing a splendid performing arts education to a diverse community of creative artists. AMDA serves as both school and stage, where students are given the support and opportunity to identify their own personal objectives and to develop and improve their own distinctive artistic voices. AMDA tries to create an environment for students to develop the skills, confidence, imagination, and power to contribute to their community as artists, businesspeople, lifelong learners, and hard-working citizens of the world Above all, AMDA wants to teach students that commitment and passion are the marks of a successful and joyous career.Registration6305 Yucca Street Los Angeles800-367-7908https: //21. What is the curriculum of AMDA about?A. Drawing.B. Philosophy.C. Performing.D. Photography.【答案】C【解析】细节理解题。
最新2019届(新课标)全国卷英语高考模拟试卷(一)时间:120分钟;总分150分第Ⅰ卷第一部分听力(共两节,满分30 分)(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AWhen I was a kid in the 1960s. my parents had a country store in the small town of Frankfort, Maine. No neighboring houses could be seen from our place,and new salesmen were always amazed at the amount of business we did. Dad's motto was, “We sell everything.” If he didn't ha ve something in store, he would pick it up for customers on his weekly trip to Bangor.One time Dad was in Bangor getting shoes for someone at a shoe factory. He saw big boxes full of shoes and asked about them. They were the mates(一双鞋中的一只) to faulty shoes that had been thrown away. He looked through the boxes and realized that there were usable brand-new shoes in there. He offered the manager five cents a shoe. Dad made the deal and got the manager to reserve any future boxes for him.Of course Mon, his bu siness partner, was more practical, and her first reaction was, “But what are you going to do with them?” Dad bought an old school bus. He cleaned it up, removed the seats and placed big containers down both sites of the aisle(通道). When all was ready, the whole family helped to put the shoes in place. At first, it looked like we had plenty of room on the bus, but Dad kept bringing home more boxes.There was no sign on the Shoe Bus. The only advertising Dad did was to place a piece of paper beside the store exit that read “Shoes $1 a pair.”When folks asked about the deal. they learned it wasn’t that easy because they had to find their own pairs. The attraction was a combination of getting a good deal on a quality pair of shoes and the thrill of the hunt.To this day I still run into people who talk about the fun they had searching for pairs in Dad's Shoe Bus.21. The author's parents ran their store well becauseA. they always had enough supplies in store.B. they won the great support of new salesmen.C. they opened it in a very crowded neighborhood.D. they did all they could to meet their customers' need.22. Why did the customers think it fun shaping in the Shoe Bus?A. There were free bus rides offered on them.B. 'They could receive better customer service.C. They could match pairs of shoes by themselves.D. There was a wide variety of shoes to choose from.23. What can we learn about the author's father from the text?A. He had a good nose for business.B. He was clever at transforming a store.C. He was patient with customersD. He had a strong preference for bargains.BFor the past 15 years, factory owner Kamal Parmar has been running an after-school program for slum kids in Ahmedabad, India, helping them with basic skills like reading and writing and even preparing for their school tests.Parmar’s story began one afternoon 15 years ago. He stopped a few kids returning home from the local school and took their exam paper and asked them a few questions. Shockingly, he made a shocking discovery--the students, even the older ones, knew nothing about reading except the alphabet. And that left him thinking that something should be done for these children.So he invited the kids to visit his workshop every evening, where he set up a temporary classroom with metal desks. The shabby school started off with 10 students. Today, the Footpath School has a total of 155 students and many of the kids that Parmar has taught in the past 15 years have gone to attend college and build successful careers.Despite having studied only till the seventh grade, he has been able to teach the kids by inventing creative techniques. He asks them to read first and then to form questions on their own and read them out. In this way, many kids learn all seven subjects in six months.Parma r’s family are very supportive of his project and are proud to see how much of an impact he has had on the kids. His students love him. Ten of his ex-students are currently serving as teachers at the school and he doesn’t have to employ any teachers.For t hose who are inspired by his story, but can’t actually volunteer at school, Parmar has a simple piece of ads ice: “Try to educate just one child a year, and see the difference it makes to the society.”24. Why did Parmar start the school?A. To earn some extra money.B. To become a good teacher.C. To help the poor kids with their education.D. To make himself famous.25. What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?A. The students’ poor reading ability.B. The students’ bad living conditi ons.C. The students’ terrible school exam result.D. The students’ lack of basic life skills.26. Which words can be used to describe Parmar?A. Diligent and intelligent.B. Selflessly and imaginative.C. Modest and patient.D. Humorous and rich.27. Parm ar’s advice in the last paragraph is to call on more people to.A. teach poor kidsB. work in his own factoryC. contribute more money to schoolsD. listen to his storiesCIf you want to be productive, you must complete work. Almost everything we do has many stages to completion and in many situations, you don’t actually create value until you finish the last stage. Farmers can’t sell their grain until it is harvested. Automakers can’t sell cars that have made it 90% of the way through the assembly line(生产线). Most employers aren’t going to pay you for having a degree unless you finished the last class and graduated.Now all those things require starting, but if you have work in progress, the most valuable thing you can do is to pick something and finish it. Finishing is where you start benefiting from the value you’ve created. I’ve noticed that many successful people aren’t the ones who are the smartest or have the best ideas. They are often the ones who do the best job of taking an idea and completing it. A good idea fully carried out is better than a great idea that never gets completed.Does this mean you need to finish everything you start? Not necessarily, but if you don’t think something is worth finishing, be honest with yourself and terminate the project. Don’t leave hundreds of half finished efforts lying around physically or mentally acting like you are going to come back and pick them up. If you need to drop something , do so strategically and intentionally. If you’ve put significant e ffort into a project, you may still benefit from finishing it even if you wouldn’t start it again based on changed circumstances. For example, if you are in your last few months before graduating from college and realize you don’t want to career in what yo u are majoring in, you probably should go ahead and graduate because there is significant value in having the degree---even if you don’t intend to actually work in that field.What projects do you have that are currently in progress? Can you find something and finish it?28. Why do many people become successful according to the author?A. They are the smartest.B. They have the best ideas.C. They start things smoothly.D. They make ideas fully completed.29. What does the underlined word “terminate” in paragraph 3 mean?A. Develop.B. End.C. Plan.D. Support.30. According to the author, which of the following is the correct way of creating value?A. A man decides to finish all he starts to doB. Farmers hurry to sell their crops before they are ripeC. A college student chooses to study until he gets his degreeD. A student keeps a half-filled stamp album around for future use31. What is the best title for the text?A. Finishing vs. Starting.B. Well Begun is Half Done.C. Planning vs. Performing.D. It is Easier Said than Done.DThe Nazca Lines are a series of large ancient geoglyphs (地画) in the Nazca Desert, in southern Peru. It is ranging from geometric patterns to drawings of different animals and stylizedhuman-like forms. The ancient lines can only be truly taken in from high in the air, leaving generations puzzled as to how these precise works could have been completed long before the documented invention of human flight.The Lines were first spotted when commercial airlines began flying across the Peruvian desert in the 1920s. Who built them and what was their purpose? Are they roads, star pointers, maybe even a gigantic map? If the people who lived here 2,000 years ago had only a simple technology, how did they manage to construct such precise figures? Did they have a plan? These markings are like a vast puzzle.The Nazca Lines are the most outstanding group of geoglyphs in the world. There are also huge geoglyphs in Egypt, Malta, United States (Mississippi and California), Chile, Bolivia and in other countries. But the Nazca geoglyphs, because of their numbers, characteristics, dimensions and cultural continuity as they were made and remade throughout a certain history period, form the most impressive archeological (考古学的) group.The Nazca plain is unique for its ability to preserve the markings upon it, due to the combination of the climate (one of the driest on Earth, with only twenty minutes of rainfall per year) and the flat, stony ground which minimizes the effect of the wind at ground level. With no dust or sand to cover the plain and little rain or wind to erode (腐蚀) it, lines drawn here tend to stay drawn. These factors, combined with the existence of lighter-colored subsoil beneath the desert surface, provide a vast writing pad that is suited to the artist who wants to leave his mark eternal.32. What can we know about the Nazca Lines from the first two paragraphs?A. They were built as a big map.B. They were formed by nature.C. They are ancient lines in caves.D. They are huge markings in a desert.33. How many factors make the Nazca Lines the most impressive?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.34. Why are the Nazca Lines well preserved?A. Because of the wind at ground level.B. Because of the existence of soft soil.C. Because of the climate and geography.D. Because of the thick sand on the top.35. What does the underlined word “eternal” probably mean?A. Non-stop.B. Ever-lasting.C. Real-life.D. High-end.第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
2019届高三下学期第一次模拟英语试题第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转写到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers probably going to tell Jennifer?A. Not to worry about what people think.B. To spend more time on her studies.C. To get them tickets to the volleyball game.2. What does the man imply about Paul?A. He has already asked for help.B. He was the last one to use the computerC. He doesn’t know a lot about the computer.3. What’s the man’s job now?A. He works in a car factory.B. He works in an office.C. He is out of work now.4. Where are the two speakers?A. In Britain.B. In USA.C. In France.5. What can be inferred about the man?A. Tonight’s exam is the easiest one.B. He wishes he could go to a concert.C. He did well in two of his exams.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。
【导语】⾼考着实是⼀种丰收,它包蕴着太多的内涵!⽆论⾼考成绩如何,你的成长与成熟是任何⼈⽆法改变的事实,这三年的⾟勤⾛过,你获得的太多太多。
下⾯⽆忧考为您精⼼整理了两篇2019年⾼考英语模拟练习试题及答案,供您参阅。
2019年⾼考英语模拟练习试题及答案(⼀) 1. The latest data put forward by the states suggested that the business ___ improving.A. wasB. beC. beingD. should 解析:此句主要结构为The latest data suggested that …且suggested为“暗⽰,表明”从句不⽤虚拟。
2. It was dark. We decided to ______for the night at a farmhouse.A. put awayB. put downC. put upD. put on 解析:put away收好,保存好(2)把…放在⼀边 put down 写下,记下;镇压 put up留sb过夜;举起 put on 穿上 3. Her sister has become a lawyer, she wanted to be.A.whoB.thatC.whatD.which 解析:which引导定语从句,修饰先⾏词a lawyer 4. The driver was at ___ loss when ____ word came that he was forbidden to drive for speeding.A. a; /B. a; theC. the; theD. /; / 解析:at a loss茫然,不知所措 word 表“消息,信息”为⽆冠词名词 Word came that… 消息传来说…… 5. Europe has achieved more in controlling the AIDS virus than Asia in the past ten years, _________ the number of people infected with the virus is going up sharply.A. whenB. thatC. so thatD. where 解析:where= in which引导定语从句,修饰先⾏词Asia ,即“在亚洲被病毒感染的⼈数⼀直在急剧上升。
绝密★启用前2019年湖北省普通高等学校招生全国统一考试模拟卷(一)英语试题考试时间:120分钟试卷总分:150分注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时候将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?A.£19.15B. £9.18C.£9.15答案是B1. What transportation did the man take?A. The bus.B. The taxi.C. The subway.2. Why doesn’t the man wear his yellow shirt?A. It’s missing.B. He doesn’t like it.C. Two buttons are off it.3. What is Cindy’s bad behavior in class?A. Sending text messages.B. Arguing with Mr. Jackson.C. Talking with her classmates.4. What are the speakers mainly talking about?A. Details of the report.B. The data for the report.C. The use of the report.5. What will the man most probably do tomorrow?A. Go to the party.B. Spend time with Linda.C. Celebrate his 22nd birthday.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题。
2019-2020 年高三高考模拟(一)英语试题含答案第一部分:听力(共两节,满分30 分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答案卡上。
第一节(共 5 小题;每题分,满分 7.5 分)听下边 5 段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最正确选项,并标在试卷的相应地点,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答相关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。
1. Where did the woman find the ball?A. On the road.B. In the tree.C. In the flowers.2. What will the speakers do?A. Look for Tony.B. Have a meal.C. Go to the classroom.3. What is the woman?A. An actress.B. A director.C. A photographer.4. Where does the woman probably work?A. At a restaurant.B. At a hotel.C. At a clothes shop.5. What does the woman think of the man's idea?A. Acceptable.B. Strange.C. Great.第二节(共 15 小题;每题分,满分分)听下边 5 段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最正确选项,并标在试卷的相应地点。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
听第 6 段资料,回答第 6 至 7题。
6. Which sport will Danny go for?A. Cycling.B. Horse-riding.C. Climbing.7. When will Danny go on this holiday?A. In June.B. In July.C. In August.听第 7 段资料,回答第 8 至 9题。
2019届高三下学期第一次模拟英语试题第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转写到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers probably going to tell Jennifer?A. Not to worry about what people think.B. To spend more time on her studies.C. To get them tickets to the volleyball game.2. What does the man imply about Paul?A. He has already asked for help.B. He was the last one to use the computerC. He doesn’t know a lot about the computer.3. What’s the man’s job now?A. He works in a car factory.B. He works in an office.C. He is out of work now.4. Where are the two speakers?A. In Britain.B. In USA.C. In France.5. What can be inferred about the man?A. Tonight’s exam is the easiest one.B. He wishes he could go to a concert.C. He did well in two of his exams.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。
2019届高三下学期第一次模拟英语试题第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转写到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers probably going to tell Jennifer?A. Not to worry about what people think.B. To spend more time on her studies.C. To get them tickets to the volleyball game.2. What does the man imply about Paul?A. He has already asked for help.B. He was the last one to use the computerC. He doesn’t know a lot about the computer.3. What’s the man’s job now?A. He works in a car factory.B. He works in an office.C. He is out of work now.4. Where are the two speakers?A. In Britain.B. In USA.C. In France.5. What can be inferred about the man?A. Tonight’s exam is the easiest one.B. He wishes he could go to a concert.C. He did well in two of his exams.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。
2019年高考英语模拟试卷(一)第Ⅰ卷第一部分听力(略)(共两节,满分30分)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A(2016课标全国Ⅰ)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past100 years?Jane Addams(1860—1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating sheltersand promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907—1964)If it weren't for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmfuleffects of chemicals on humans and on the world's lakes and oceans.Sandra Day O'Connor(1930—present)When Sandra Day O'Connor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona statesenator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O'Connor gavethe deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913—2005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on abus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off theMontgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.“The only tired I was, was tired of giving in,”said Parks.21.What is Jane Addams noted for in history?1 / 15A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.22.What was the reason for O'Connor's being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.23.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day O'Connor.D.Rosa Parks.24.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.B(2016课标全国Ⅰ,C)I am Peter Hodes,a volunteer stem cell courier. Since March 2012, I've done 89 trips —ofthose, 51 have been abroad. I have 42 hours to carry stem cells(干细胞) in my little box becauseI've got two ice packs and that's how long they last. In all, from the time the stem cellsare harvested from a donor(捐献者)to the time they can be implanted in the patient, we've got 72 hours at most. So I am always conscious of time.I had one trip last year where I was caught by a hurricane in America. I picked up the stem cells in Providence, Rhode Island, and was meant to fly to Washington then back to London.But when I arrived at the check-in desk at Providence, the lady on the desk said: “Well, I'mreally sorry, I've got some bad news for you—there are no flights from Washington.”So Itook my box and put it on the desk and I said:“In this box are some stem cells that are urgentlyneeded for a patient—please, please, you've got to get me back to the United Kingdom.”Shejust dropped everything. She arranged for a flight on a small plane to be held for me, re-routed(改道)me through Newark and got me back to the UK even earlier than originallyscheduled.For this courier job,you're consciously aware that in that box you've got something that is potentially going to save somebody's life.25.Which of the following can replace the underlined word“courier”in Paragraph 1?2 / 15A.providerB.delivery manD.medical doctorC.collector26.Why does Peter have to complete his trip within 42 hours?A.He cannot stay away from his job too long.B.The donor can only wait for that long.C.The operation needs that much time.D.The ice won't last any longer.27.Which flight did the woman put Peter on first?A.To London.B.To Newark.D.To Washington.C.To Providence.C,D)(2018课标全国Ⅱpeople by on an airplane, surrounded or been there:in a lift, in line at the bank We've allwho are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.What's the problem?It's possible that we all have compromised conversational intelligence. It's more likely that none of us start a conversation because it's awkward yourself find time you it's think annoying and unnecessary. But the next and challenging, or weinvaluable say it's an talk is worth the trouble. Experts small among strangers, consider thatsocial practice that results in big benefits.relationships that deep easy, but we can't forget unimportant Dismissing small talk as iseven exist if it weren't for casual conversation. Small talk is the grease(润滑wouldn't Institute Research director of the Shyness communication, 剂)for social says Bernardo Carducci,Almost every great love story and each big business deal “at Indiana University Southeast.The key to successful small talk is learning how to “begins with small talk,”he explains.connect with others, not just communicate with them.”UBC, invited people of psychology at In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor)with its on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out aninteraction(互动with those who chatted that necessary. to waiter;the other, speak only when The results showedtheir server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop “It's not that talking to the waiter is better than talking to your husband,”experience.)members of our social network matter for 边缘的says Dunn.“But interactions with peripheral( our well-being also.”3 / 15Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging startswith small talk.“Small talk is the basis of good manners,”he says.28.What phenomenon is described in the first paragraph?A.Addiction to smartphones.B.Inappropriate behaviours in public places.C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.29.What is important for successful small talk according to Carducci?A.Showing good manners.B.Relating to other people.C.Focusing on a topic.D.Making business deals.30.What does the coffee-shop study suggest about small talk?A.It improves family relationships.B.It raises people's confidence.C.It matters as much as a formal talk.D.It makes people feel good.31.What is the best title for the text?A.Conversation CountsB.Ways of Making Small TalkC.Benefits of Small TalkD.Uncomfortable SilenceD(2017课标全国Ⅰ,D)A build-it-yourself solar still(蒸馏器) is one of the best ways to obtain drinking water in areas where the liquid is not readily available. Developed by two doctors in the U.S. Department of Agriculture, it's an excellent water collector. Unfortunately, you must carrythe necessary equipment with you, since it's all but impossible to find natural substitutes.The only components required, though, are a 5'×5' sheet of clear or slightly milky plastic,six feet of plastic tube, and a container—perhaps just a drinking cup—to catch the water.These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catcher's4 / 15productivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place sothat one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up—and out —the sideof the hole.Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirt and weighting the sheet's center down with a rock. The plastic should now form a cone(圆锥体) with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet must be centered directly over,and no more than three inches above, the cup.The solar still works by creating a greenhouse under the plastic. Ground water evaporates(蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material, and falloff into the cup. When the container is full, you can suck the refreshment out through thetube, and won't have to break down the still every time you need a drink.32.What do we know about the solar still equipment from the first paragraph?A.It's delicate.B.It's expensive.D.It's portable. C.It's complex.33.What does the underlined phrase “the water catcher”in paragraph 2 refer to?A.The tube.B.The still.D.The cup.C.The hole.34.What is the last step of constructing a working solar still?A.Dig a hole of a certain size.B.Put the cup in place.C.Weight the sheet's center down.D.Cover the hole with the plastic sheet.35.When a solar still works, drops of water come into the cup from .A.the plastic tubeB.outside the holeD.beneath the sheetC.the open air第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)(2018课标全国Ⅱ)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2019屆高三下學期第一次模擬英語試題第I卷第一部分:聽力(共兩節,滿分30分)做題時,先將答案標在試卷上。
錄音內容結束后,你將有兩分鐘的時間將試卷上的答案轉寫到答題卡上。
第一節(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)請聽下面5段對話。
每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。
聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。
每段對話僅讀一遍。
1. What are the speakers probably going to tell Jennifer?A. Not to worry about what people think.B. To spend more time on her studies.C. To get them tickets to the volleyball game.2. What does the man imply about Paul?A. He has already asked for help.B. He was the last one to use the computerC. He doesn’t know a lot about the computer.GAGGAGAGGAFFFFAFAF3. What’s the man’s job now?A. He works in a car factory.B. He works in an office.C. He is out of work now.4. Where are the two speakers?A. In Britain.B. In USA.C. In France.5. What can be inferred about the man?A. Tonight’s exam is the easiest one.B. He wishes he could go to a concert.C. He did well in two of his exams.第二節(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)請聽下面5段對話或獨白。
2019年高考英语模拟试卷注意事项:(1)本试卷适用于全国卷I、全国卷II以及全国卷III的所有考生;(2)本试卷共150分,考试时间100分钟。
第一部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AA subscription to TIME for Kids includes the following:●Key articles available at two reading levels;select articles available at three reading levels;●Accessibility features available through the digital magazine including key articles with full Spanish translation,read—aloud,and embedded vocabulary support;●Lesson plans and teaching resources for each issue, including reading assessments.2017—2018 Half Year PricingNeed Help Funding TIME For Kids in your classroom,click here!Prices are per student for half the school year。
S&H included in pricing。
Need a custom price quote?If you are ordering more than 750 subscriptions,we are here to help with a volume discount。
第Ⅰ卷(选择题满分115分)第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)笫一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21.—Thanks a lot for your book. I found it very interesting.—________. I'm glad you enjoyed it.A.All the best B.It is nothingC.No thanks D.Very well解析:选B考查交际用语。
句意:“非常感谢你的书。
我觉得它非常有趣。
”“没什么。
你喜欢它我很高兴。
”It is nothing“没什么”,符合语境。
All the best意为“祝一切顺利”;No thanks意为“不用,谢谢(礼貌地谢绝)”;Very well意为“很好”。
22.Whenever I made mistakes, the teacher pointed them out with ________.A.curiosity B.satisfactionC.envy D.patience解析:选D考查名词辨析。
句意:无论什么时候我犯了错误,老师总是耐心地把它们指出来。
patience“耐心”,符合句意。
curiosity“好奇心”;satisfaction“满意,满足”;envy“忌妒”。
23.________ can be good at something for 40 years if he doesn't love it.A.Anybody B.EverybodyC.Nobody D.Somebody解析:选C考查不定代词。
句意:没有人能持续四十年把某件事做得很好,除非他热爱它。
根据句意可知,空处应用Nobody。
24.What a terrible experience!________,you're safe now — that's the main thing.A.Anyway B.BesidesC.Otherwise D.Therefore解析:选A考查副词辨析。
2019年山东省高考英语模拟试卷及答案解析一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AMALE Participants Needed for Social Communication StudyThe Neuropragmatics and Emotion Lab is looking for healthy male volunteers to participate in an EEG experiment on social communication.You will hear stimuli and make decisions about stimuli that appear on a screen.With the EEG set-up,the entire participation will take about 4.5 hours and is conducted at 2001 McGill College Avenue.The compensation will be $10 per hour for your time and inconvenience.You are expected to be a MALE native Canadian English speaker,between 18-30 years old,right-handed and have normal hearing.If interested,please contact pell.lab.study@gmail.com.Pell Lab:514-398-4400MALE Undergraduate Participants NeededThe CASC Lab in the Department of Psychology at McGill University (supervisor:Dr.Melanie Dirks)is looking for male McGill undergraduate students between the ages of 18-25 who are willing to complete an interview and a questionnaire about challenging friendship experiences.The interview will last approximately 2 hours.Participants will also be asked to complete a brief online questionnaire and to reach out to three of their friends who might also be willing to complete the same questionnaire.Participants will be compensated for their time ($20).If you are interested,please contactthomas.khullar@mail.mcgill.ca.Thomas.Khullar:514-398-3725Participants Needed for Social Communication StudyThe Pell Lab is seeking North American English speakers for a study on social communication.You will judge audio and video clips(片段)showing social interactions while wearing an EEG cap measuring brain activity.The session is about 2 hours and compensation is $30 for the experiment.If you are interested and meet ALL the following criteria,please email pellabtest.eeg@gmail.com.Please provide your name,email and telephone number.Age between 18-35 years oldNative North American English speakersNormal hearing and no history of mental and neurological disorderRight-handednessKelly Hennegan:514-398-4400 Ext.:000101.To meet the requirements for the EEG experiment,you should be ______ .A. between the ages of 18-25B. left-handed with normal hearingC. healthy and able to work about 4--5 hoursD. a female native Canadian English speaker2.What will the CASC Lab expect participants to do?______A. To complete a detailed online questionnaire.B. To do an interview about social communication.C. To ask some friends to do an online questionnaire.D. To judge audio and video clips showing social interactions.3.If you want to be paid best per hour,you should contact ______ .A. 514-398-3725B. 514-398-4400 Ext:00010C. Thomas.khullar@mail.megill.caD. pell.lab.study@gmail.comBMosquitoes have an extraordinary ability to target humans far away and fly straight to their unprotected skin.Regrettably,mosquitoes can do more than cause an itchy(发痒的)wound.Some mosquitoes spread several serious diseases,including Dengue,yellow fever and malaria.Over one million people worldwide die from these diseases each year.New research now shows how mosquitoes choose who to bite.Mosquitoes need blood to survive.They are attracted to human skin and breath.They smell the carbon dioxide gas,which all mammals breathe out.This gas is the main way for mosquitoes to know that a warm-blooded creature is nearby.But mosquitoes also use their eyes and sense of touch.Michael Dickinson is a professor at the California Institute of Technology.His research shows how these small insects,with even smaller brains,use three senses to find a blood meal.Michael Dickinson's team used plumes-a material that rises into the air of carbon dioxide gas into a wind tunnel.They then used cameras to record the mosquitoes.The insects followed the plume.Then,the scientists placed dark objects on the lighter colored floor and walls of the tunnel.Mr.Dickinson said,at first,the mosquitoes showed no interest in the objects at all."What was quite striking and quite surprising is that the mosquitoes fly back and forth for hours.These are hungry females and they completely ignore the objects on the floor and wall of the tunnel.But the moment they get a hit of CO2,they change their behavior quite obviously and now would become attracted to these little visual blobs (斑点)."This suggested to the researchers that a mosquito's sense of smell is more important in the search for food.Once mosquitoes catch a smell of a human or animal,they also follow visual signals.4.What do mosquitoes mainly use to find their targets?______A. Sense of smell.B. Sense of touch.C. Sense of sight.D. Smart brains.5.The first response of the mosquitoes to the objects in the experiment is ______ .A. to fly to the dark onesB. to catch and stick to themC. to take no notice of themD. to attach themselves to them6.How can we avoid being attacked by mosquitoes according to the text ?______A. Don't let them see us.B. Use dark objects to stop them.C. Make them fly back and forth for hours.D. Attract them to objects full of carbon dioxide gas.7.What can be the best title for the text?______A. How Do Mosquitoes Survive?B. Why Do Mosquitoes Need Blood?C. How Do Mosquitoes Choose to Bite You?D. Why Do Mosquitoes Attack the Human Being?CFilm director James Cameron first became interested in sea exploration when he was a little boy.His love for the ocean grew after he made the 1989 undersea adventure film The Abyss and the 1997 blockbuster Titanic,one of the most successful movies of all time.Following that big success,James Cameron decided to put his film career on hold to become an explorer.In 2012,James Cameron made a journey to the deepest spot in the Mariana Trench,known as Challenger Deep.And now the great journey has been made into a documentary(记录片)film,named James Cameron's Deepsea Challenger 3D.In James Cameron's fantasy films,such as Avatar and The Abyss,the unexplored areas are decorated in colours and full of danger.But on his dive into Challenger Deep,the reality proved far different:white,deserted and dull."I felt like I had gone to another planet,"Cameron said after returning from the cold and dark place in the Western Pacific Ocean,nearly 7 miles below the surface."I really have a sense of being separated and realize how tiny I am down in this big,black and unexplored place."Cameron captured(获取)the moonlike landscape of the deep sea and documented the sea creatures he observed in the ocean.James Cameron's Deepsea Challenger 3D tells the story of Cameron's journey.It is a film about determination,danger and the ocean's greatest depths.The movie shows a unique insight into Cameron's world when he makes his dream a reality and makes history by becoming the first person to travel alone to the deepest point on the planet.It's an exciting film and inspiring reminder that our beautiful planet still has a lot to explore.8.When did James Cameron become interested in the ocean?______A. When he was in his childhood.B. After his films The Abyss and Titanic.C. After he achieved great success in movies.D. When he began to explore the deep sea alone.9.What is the unexplored ocean like?______A. Colourful and dangerous.B. Boring and deserted.C. White and attractive.D. Small and dull.10.What can we know about James Cameron's Deepsea Challenger 3D?______A. It is a film about the exploration of ocean creatures.B. It is a story about Cameron's filmmaking dream.C. It aims to attract more people to explore the deep sea.D. It tells us about James'journey into Challenger Deep.11.What is the best title for this passage?______A. The Great Dream of a Film DirectorB. A film Director Exploring Deep SeaC. James Cameron and His Documentary FilmD. The First Person to Make Films About the Deep SeaD"People are ruder today because they are rushed and more‘time poor'than ever before,"says Patsy Rowe," Manners have fallen off the radar(雷达)."Due to our strong attraction to electronic equipment it is a wonder more people don't wake up each morning and greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise.Here are some examples of rudeness.Some people prefer to do almost everything over the internet.To them,dealing with an actual human is like an evolutionary step backward.It feels very slow because humans don't work at 4G speeds.When you have dinner with friends,you will often notice someone paying more attention to his mobile phone.We have programmed ourselves to think that every new message brings life-changing news,so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with.What is worse,some people even tend to send anonymous(匿名的)rude messages by email.However,rudeness is never acceptable,Don't assume it is OK to be rude if the person you're in touch with won't recognize you.If you have something awful to say,have the courage to face the person and say it,write a letter or email and sign it,or forget it.Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.We shouldn't blame technology for our shortcomings.Technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives.An important step is acknowledging our shortcomings.People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more help if we'd publicly acknowledge good manners when we see them.12.What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph I?______A. People can tell good from bad behavior.B. Radar is able to observe human behavior.C. People care little about their behavior.D. Radar can be used to predict human behavior.13.Some people are less willing to deal with humans because ______ .A. they are becoming less patientB. they are growing too independentC. they have to handle many important messagesD. they have to follow an evolutionary step backward.14.The author thinks sending unsigned awful messages is ______ .A. RidiculousB. disgustingC. acceptableD. reasonable15.What can we learn from the last paragraph?______A. We should applaud good behavior.B. Technology can never be blamedC. We should keep pointing out mistakes.D. Technology will take over lives one day.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)The rules about how to talk,eat and sit,which are highly limited,are observed in most Western restaurants and homes.(1) Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner table.No forks or knives for them to use! The Chinese host makes great,sweeping arm movements that go over large sections of the table,passing over both food and friends alike.(2) However,it leaves many foreigners at a loss for what to do.In my childhood home,dinner was enjoyed with low voices,and the topics that we could discuss were very limited.(3) If I had to leave the table to use the toilet,I had to excuse myself without mentioning what it was that I was going to do."May I be excused,please?I need to wash my hands." I would say.My mother would say,"Sure." My father would often play a joke on me by saying," (4) "As for eating,we did it quietly.No eating noises were allowed.Everything must be done as quietly as possible.If any sound was created by eating food or drinking,it would be considered as bad manners!(5) He is to sit up straight with the recessive hand (usually the left)in one's lap holding a napkin while the dominant hand (usually the right)holds the fork or spoon.The only time one is allowed to have both hands on the table is when he is using a knife to cut something.A.How one sits at the table is also prescribed.B.We were not allowed to talk about anything that made listeners uncomfortable.C.Can't you think up a better excuse than that?D.They're completely different from what we find here in China.E.Your hands don't look dirty!F.The scene is fantastic.G.In general they were all strictly forbidden topics16. A. A B. B C. C D. D E. E F. FG. G17. A. A B. B C. C D. D E. E F. FG. G18. A. A B. B C. C D. D E. E F. FG. G19. A. A B. B C. C D. D E. E F. FG. G20. A. A B. B C. C D. D E. E F. FG. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Over the last 15 years,as a doctor,I have had heart-to-heart conversations with countless patients near the end of their lives.The most common emotion they express is (21).And that's (22) I came up with a project to encourage people to write a(n)(23) letter to their loved ones.It's a lesson I learned years ago from a memorable (24) patient.He was a retired (25),who had lived on a staple diet of Semper Fi (永远忠诚)and studied silence all his life.He,a proud and reserved man,was admitted to the hospital for unbearable pain from widely spread cancer.Every day,his (26) spent many hours at his bedside watching him watch television.She explained to me he had never been much of a (27)in their 50-plus years of marriage.But he seemed quite (28) to share his ideas with me,especially when it became clear his days were (29).He spoke of his deep regret for not having spent enough time with his wife,whom he loved very much,and of his great (30) in his son,who had joined the Navy in his father's footsteps.One afternoon,when I mentioned these (31) to his wife and son,they looked disbelievingly at each other and then(32) at me.They thanked me for being so kind but (33)my patient was unlikely to express such feelings.To make sure his family could actually hear his (34),I took my huge family video camera with me the next morning and with the patients' (35),recorded an open letter from him to his family.When I gave them the (36) letter,both his wife and son were moved to tears.The experience (37) an idea that has grown into the Stanford Friends and Family Letter Project,which can help people complete their life review tasks:remembering treasured moments;apologizing to those we may have hurt;(38) those who have hurt us and saying "I love you".It may take tremendous courage to write a life review letter.For some people,it (39) deep and troubling emotions.(40) it may be the most important letter you will ever write.21. A. gratitude B. regret C. apology D. affection22. A. because B. why C. when D. how23. A. long B. short C. last D. important24. A. dying B. weak C. unconscious D. silent25. A. merchant B. worker C. official D. soldier26. A. family B. daughter C. son D. wife27. A. husband B. lover C. talker D. companion28. A. willing B. disturbing C. embarrassed D. delighted29. A. numbered B. shortened C. ended D. done30. A. satisfaction B. pride C. concern D. complaint31. A. comments B. reflections C. explanations D. promises32. A. attentively B. excitedly C. skeptically D. unreasonably33. A. denied B. disbelieved C. insisted D. realized34. A. sorrow B. anxiety C. wish D. love35. A. recognition B. permission C. request D. assistance36. A. taped B. wrapped C. written D. unopened37. A. raised B. inspired C. proved D. welcomed38. A. acknowledging B. forgetting C. hurting D. forgiving39. A. calls for B. calls off C. calls in D. calls up40. A. So B. For C. Yet D. Otherwise四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)41.Shopping in Singapore is really a pleasure for tourists.The Great Singapore Sale (1) (hold)everyyear,usually during the summer months.Singapore's famous shopping stores welcome a great number of visitors from all over the world.(2) (they)shopping hours last till midnight.During this time,nice and cheap goods are (3) sale for tourists to choose from.Tourists can also try delicious food there and experience the Singaporean night life.Certain stores offer discounts of up to 70% or even (4) (high)if people use their credit cards.For tourists (5) hold a special Tourist Card,they can enjoy a lot of benefits,such as discounts on (6) (watch),jewelry and cosmetics.The card also (7) (give)discounts when you visit local attractions such as Singapore Zoo.It is well worth (8) (wander)around the different shopping districts of Singapore during this 8-week Singapore Sale.Orchard Road is (9) (sure)the best place for shopping in the city.A large number of restaurants and clubs can be found in this area.Marina Bay includes both big departments and small shops,(10) almost everything you would want to buy can be found here.五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)42.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.Here I will tell you what happened to me the other day. My best friend Alice and I was riding he r brother's four-wheeler. She was driving down a road when all of sudden we hit a sand pile and los t control. She was okay and I wasn't. I was knocking unconscious. At first she didn't know how to do but then she heard a truck coming down the road. So she waved down the driver and explain what had happened. The man got out of his truck with a second thought. He rushed over to her and called an ambulance. By that time I was starting to wake up. When I woke up, I saw the manstood over me. I thanked for him. That man was a hero.六、书面表达(本大题共1小题,共25.0分)43.假设你是红星中学高三学生李华,请给你的外教Mr.Black写一封邮件,邀请他参加你们学校举行的英语读书会(reading circle)活动,邮件的内容包括:1.介绍读书活动的相关信息(例如:时间、地点、活动目的、内容等);2.说明你发出邀请的原因;3.询问对方的意向.注意:1.词数不少于100词;2.开头和结尾已给出,不计入总词数.Dear Mr.Black,______Your,Li Hua.答案和解析1.【答案】【小题1】C 【小题2】C 【小题3】B【解析】(1)-(3)CCB(1).C.细节理解题.根据第一个广告中的The Neuropragmatics and Emotion Lab is looking forhealthy male volunteers to participate in an EEG experiment on socialcommunication.可知这个实验室在寻找健康男性志愿者参与社会交流的脑电图实验;根据the entire participation will take about 4.5hours and is conducted at 2001McGill College Avenue可知,这项实验参与的时间长达4至5小时.所以为了满足实验的要求,需要身体健康,能工作4至5小时的志愿者,故选C.(2).C.细节理解题.根据第二个广告中的Participants will also be asked to complete a brief online questionnaireand to reach out to three of their friends who might also be willing tocomplete the same questionnaire.可知,参加者还将被要求完成一个简短的在线问卷,并联系他们也可能愿意完成相同的问卷调查的三位朋友.所以这个实验室希望参加者请一些朋友做在线问卷调查.故选C.(3).B.细节理解题.根据第一个广告的The compensation will be 10 per hour for your timeand inconvenience.可知报酬是每小时$10,根据第二个广告的Participants will be compensated for their time (20)可知,报酬是每小时$20,根据第三个广告的compensationis30 for the experiment.可知报酬是每小时$30,所以第三个广告的报酬最高,因此选第三个广告的联系方式514-398-4400 Ext:00010,故选B.本文是关于三种不同职位的招聘广告以及应聘者的条件、工作时间、报酬以及联系方式等内容.广告类材料是热门考题.其文句简练,信息量大,句式使用简单,表达方式多样,但阅读这类题目也是有规律可循的.1.品位广告、新闻的标题,预测其内容.阅读广告时,要注意广告中涉及的人物,物品,时间,数字,联系人及方式地址.阅读新闻时,要抓住新闻的特点即何时何处何人发生何事,其经过和结果怎样.2.要抓住书写广告的文体或图片,注意用大写、下划线等方式加以提示的文字.3.解题技巧①快速浏览广告、新闻,从标题中预测内容及涉及的类别.②浏览问题,寻找答案.注意地点和时间的多样化造成的误选.③复读材料,核实答案.4.【答案】【小题1】A 【小题2】C 【小题3】D 【小题4】C【解析】1.A.细节理解题.根据第三段This gas is the main way for mosquitoes to know that a warm-blooded creature is nearby.可以得出蚊子依靠嗅觉叮人,所以选A.2.C.细节理解题.根据第六段Mr.Dickinson said,at first,the mosquitoes showed no interest in the objects at all.狄金森先生说,起初,蚊子对对象根本不感兴趣.stick to 粘着;take no notice of 不注意;attach ones to依附着.所以答案为C.3.D.推理判断题.根据第六段But the moment they get a hit of CO2,they change their behavior quite obviously and now would become attracted to these little visual blobs 但是,当他们受到二氧化碳的影响,他们改变他们的行为非常明显,现在会吸引这些小视觉斑点.可以推断出蚊子对二氧化碳敏感可以用二氧化碳诱骗蚊子,所以答案选D.4.C.主旨大意题.根据第二段New research now shows how mosquitoes choose who to bite.新的研究表明蚊子是如何选择咬人的.得出本文的主旨,所以答案选C.本文解释了蚊子叮人的依据,通过实验发现蚊子是依靠二氧化碳来追踪叮咬目标.题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.8.【答案】【小题1】A 【小题2】B 【小题3】D 【小题4】C【解析】8-11.ABDC8题答案:A,细节理解题.根据文章第一段的Film director James Cameron first became interested in sea exploration when he was a little boy.(电影导演James Cameron还是个孩子时就开始变得对深海探索感兴趣)可知选择A.9题答案:B,细节理解题.根据文章第三段的But on his dive into Challenger Deep,the reality proved far different:white,deserted and dull.(但是当他潜入《深海挑战》时现实证明远不一样--白色、荒芜而且阴暗)可知选择B.10题答案:D,细节理解题.根据倒数第二段的James Cameron's Deep-sea Challenger 3D tells the story of Cameron's journey.(喀麦隆的3D《深海挑战》讲述了喀麦隆的旅程的故事)可知选择D.11题答案:C,考查文章标题.本篇文章主要介绍了美国著名的导演卡梅隆以及其最新的纪录片--《深海挑战》,故本题答案为C选项.本篇文章主要介绍了美国著名的导演卡梅隆以及其最新的纪录片--《深海挑战》,这部纪录片是根据卡梅隆的亲身经历而拍摄的,采用了水下实景3D技术,而卡梅隆本人也成为全球第一个独自潜入深海探险的人.本文是一篇人物类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.12.【答案】【小题1】C 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】A【解析】CABA68.答案C.推理题.联系前文People are ruder today,当今人们比以前更粗鲁了,及下文描述,可知选C,人们不太关心他们的行为了.故选C.69.答案A.根据第二段To them,dealing with an actual human is like an evolutionary step backward.描述,可知他们对于真实的人打交道变得更没耐心了.故选A.70.答案B.细节题.根据倒数第二段Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.描述,可知用匿名的短信骚扰别人是残忍的和令人讨厌的,故选B.71.答案A.主旨题.这段主要试讲我们应该了解我们的缺点,但是如果公开的认可好的行为习惯,将会更有帮助,我们应该鼓励好的行为,故选A.这篇短文主要讲述了随着生活节奏的加快,人们变得越来越无礼,很多人不再关心礼貌问题.现在有越来越多人喜欢借助于电子产品来做一切事情,比如用手机匿名的恶意的短信.但是如论如何,这种粗鲁的行为是不可接受的,出现这个问题,我们需要谴责的不是这些电子产品,而是要不断检查我们自己的行为,认识到什么才是正确的行为习惯.日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动.这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况.做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点.16.【答案】【小题1】D 【小题2】F 【小题3】B 【小题4】E 【小题5】A 【解析】DFBEA1.D.联系下文题.根据横线后句Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner table.可知西方人对于中国的餐桌礼仪一点也不清楚.说明中西方餐桌礼仪差别很大.D项:"They're completely different from what we find here in China."中西方的餐桌礼仪完全不一样,符合文意.故选D.2.F.上下文串联.横线前句"The Chinese host makes great, sweeping arm movements that go over large sections of the table, passing over both food and friends alike."描述中国人吃饭的情景.在西方人看来,这样的场景是难以想象的.F项:"The scene is fantastic."这种场景很奇异,符合上下文串联.故选F.3.B.语境辨析题.横线前句"In my childhood home, dinner was enjoyed with low voices, and the topics that we could discuss were very limited."中作者介绍了自己小时候吃饭的时候,很少说话,讨论的话题也较少.B项:"We were not allowed to talk about anything that made listeners uncomfortable."我们不被允许谈论任何让听众感到不舒服的事情.符合上下文语境,故选B.4.E.理解判断题.本段介绍了当我要去厕所的时候,妈妈总是同意.而父亲会和我开玩笑.E项:"Your hands don't look dirty!"恰好是父亲和我开玩笑的内容.符合上下文串联,故选E.5.A.中心思想题.根据横线后句He is to sit up straight with the recessive hand (usually the left)in one's lap holding a napkin while the dominant hand (usually the right)holds the fork or spoon.可知在西方吃饭的时候是有很多礼仪和规则的.这让作者感觉很不自在.A项:"How one sits at the table is also prescribed.人坐在桌边也是有规则的"符合本段中心思想.故选A.本文是一篇选句填空,属于说明文,文章主要介绍了东西方在餐桌礼仪上的区别及差异.在西方吃饭的时候是有很多礼仪和规则的,这让作者感觉很不自在.考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断.21.【答案】【小题1】B 【小题2】B 【小题3】C 【小题4】A 【小题5】D 【小题6】D 【小题7】C 【小题8】A 【小题9】A 【小题10】B 【小题11】A 【小题12】C 【小题13】C 【小题14】D 【小题15】B 【小题16】A 【小题17】B 【小题18】D 【小题19】D 【小题20】C 【解析】BBCAD DCAAB ACCDB ABDDC1.B.查名词辨析.根据下文的内容可知是在临终之前表达的都是遗憾的心情.最后一段中有提示.gratitude感激;regret后悔,遗憾;apology 道歉;affection情感.故选B.2.B.考查连词.从语境可看出这就是我为什么(why)提出这个项目.故选B.3.C.考查名词.通过语境可知病人临终时常有遗憾,因此作者地通过这个项目来鼓励从们写信(letter)给自己所爱的人.故选C.4.A.考查形容词.从下文可知这是从一个将要去世的人学到的教训.因此选项A.dying(要死的)符合题意.Weak虚弱的;unconscious 无意识的;silent沉默的.故选A.5.D.考查名词.从第11小题可知他是当过海军,因此是个士兵.(soldier).故选D.6.D.考查名词.从第7小题后"in their 50-plus years of marriage."(在他们结婚的50多年里)可知是他的妻子(wife).故选D.7.C.考查名词辨析.上文说他妻子每天都在看他看电视,(可知他是个不健谈的人.)由此可推断出她向我解释说在他们结婚的50多年里,他不是个健谈的人(talker).故选C.8.A.考查形容词.根据句意可知这个人不善言谈却愿意(willing )和我分享他的一些想法.disturbing烦扰的,令人不安的;embarrassed局促不安的,为难的,尴尬的,窘迫的;delighted高兴的.9.A.考查动词.根据上文"near the end of their lives."可知他是个癌症患者,所剩时日不多,屈指可数.number总计;把…算作.故选A.10.B.考查名词.他儿子以他为榜样参加了海军,因此他以儿子为自豪(pride).satisfaction 满意;.Concern关心;complaint抱怨.be proud of…以….感到自豪.故选B.11.A.考查名词辨析.当我把他的话(即评论)对他的妻子和儿子说了,他们难以置信.comment评论 decision决定; explanation解释; promise承诺,允诺.故选A.12.C.考查副词.根据上文"looked disbelievingly at each other"可知,他们怀疑地看着我.skeptically怀疑地.故选C.13.C.考查动词.从上文可知这个病人是个不善谈的人,所以当他儿子和妻子听到这样的评论难以相信,因此他们才会感谢我并坚持(insisted)他是不可能如此表达.deny否认;disbelieved难以相信;realize意识到,知道,实现.从上文可知C符合本题.故选C.14.D.考查名词.从上文的内容可知是这个病人表达的是对家人的爱(love).sorrow悲痛; anxiety 焦虑,担心;wish 愿望;love爱.故选D.15.B.考查名词.第二天我带着摄像机,经过病人的同意(permission).desire渴望; permission允许,批准;request 请求;assistance帮助.从上下文中可知是病人的允许.故选B.16.A.考查动词辨析.tape用带子捆起来,录音;typ打字;write 写作;unopen打开.此处意为:我将这封录音的信给了他们.故选A.17.B.考查动词辨析.根据下文可知这个项目能帮助人们弥补过去的憾事,这事激励我去做.raise引起,抱起,提高(价格等),养育,筹集.inspire鼓舞,激励,赋予灵感,启迪.Prove证明,证实;welcome欢迎,乐于接受.故选B.18.D.考查动词辨析.句意:向那些我们可能伤害过的人道歉;原谅那些伤害过我们的人,并说"我爱你".acknowledge承认,鸣谢,对…打招呼;forget忘记;hurt伤害;forgive原谅.通过上下文可知是原谅(forgive)那些伤害过我们的人,D符合题意.故选D.19.D.考查动词短文辨析.它可能唤起(call up)人们内心深处的烦恼情绪.calls for要求,需要,提倡.calls off 放弃,取消,叫走.calls in 召集,召来,收回.call up打电话,召集,使想起,提出,唤醒.通过上下文可知call up符合题意.故选D.20.C.考查连词辨析.本空前句意:它可能唤起人们内心深处的烦恼情绪.及空后的句意:这可能是你写过的最重要的一封信.从本空的语境可知:虽然能让人们想起不好的情绪但却是最重要的一封信.由此可知是转折关系.Yet表示"然而".故选C.作者当医生的时候,和一些临终的病人有过心与心的交流,很多病人流露出遗憾,激发了作者让病人写临终信的想法.一个病人平时不和家人交流,临终时表示对家人的遗憾,作者给他录制一封公开信,表达对家人的爱.完型填空题的命题趋势解题步骤:1.通读全文,理解大意.重视首句信息,跳过空格,浏览全文,从整体上感知全文,理解文章大意,这是解题的基础.2.瞻前顾后,避难就易.在理解文章大意的情况下,结合各选项的意义和用法,遵循先易后难的原则,先解决那些自己有把握的问题.对少数难题,暂时跳过,或许在上文中难以判断的题在下文中就有暗示或者明显的提示,或许一个在前面不能解答的题在填出了另一空后会令你豁然开朗.3.复读全文,解决残敌.借助已经补全的空格,对全文有了更清楚的理解,可以集中解决所遗留的少数疑难问题.4.再次复读,弥补疏漏,全部做好后,务必要结合自己选择的答案重新阅读短文内容,确保全文文意连贯.完形填空的特点和技巧:1.完形填空的特点:(1)只考以下四类词--名词、动词(包括短语动词)、形容词和副词.(2)首句不设空:有助于了解或推测全文的大意.(3)同一小题的四个选项都是同一词类,且为同一语法形式.2.解答完形填空的技巧:(1)词语之间的习惯搭配,或固定搭配;(2)结合生活,结合生活常识,善于观察生活,积累生活常识,就能够利用常识去做恰当的选择.(3)上下文对照,解完型填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白.所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词.因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词.例如第60题.照应文章开篇,I knew that she would be crying我知道她会哭.但是相反,她神采奕奕地进了学校,并没有哭.故选B.(4)词语或词义复现.词汇复现往往会使语篇中的句子相互衔接得更紧密.利用词语的复现,对解题很有帮助;注意事项1.通读全文,理解大意.重视首句信息,跳过空格,浏览全文,从整体上感知全文,理解文章大意,这是解题的基础.2.复读全文,解决残敌.借助已经补全的空格,对全文有了更清楚的理解,可以集中解决所遗留的少数疑难问题.41.【答案】【小题1】is held 【小题2】Their 【小题3】on 【小题4】higher 【小题5】who 【小题6】watches 【小题7】gives 【小题8】wandering 【小题9】surely 【小题10】so/and 【解析】41.is held 考查时态语态.根据后文的every year 可知用一般现在时,根据意思用被动语态,故答案填is held.42.Their 考查代词.根据句意:他们的购物时间持续到午夜.可知此处用形容词性物主代词Their.43.on 考查介词.on sale 为固定搭配"促销",所以答案填on.。
2019年普通高等学校招生全国统一考试英语模拟试卷(一)本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共8页。
全卷满分120分,考试用时l20分钟。
注意事项:1.因本试卷不考听力,第Ⅰ卷从第二部分的“阅读理解”开始,试题序号从“21”开始。
2.答卷前,考生须认真核对条形码上的姓名、考生号、考场号和座位号,并将其贴在指定位置,然后用0.5毫米黑色字迹签字笔将自己所在的县(市、区)、学校以及自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡和试卷的指定位置,并用2B铅笔在答题卡的“考生号”处填涂考生号。
3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第Ⅰ卷第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
可Hawaii.2nd EditionOriginal price :$22. 95Sale price :$20. 95Summary:Hawaiiisoneoftheworld'spremiervacationdestinations,and this practicaland fact-packed book shows why.Like other Traveler guides,it'sa treasure of special features—walking and driving tours,in-depth Hawaiian history,a sample of the best of each island's activities,plus a selection of hotels and restaurants in every pricerange.Be the Pack LeaderOriginal price :$25. 95Sale price :$18. 95Summary:Bestselling author Cesar Millan takes principles of dog psychology a step further,showing you howto develop the calm energy of a successful leader and use it to improve yourdog's life and your own life.With practical tips and techniques,Cesar helps youunderstand and read your dog's energy as well as your own energy so that you cantake your connection with your dog to the next level.Celebrate HanukkahOriginal price :$15. 85Sale price :$7. 85Summary:TheUSastronautJeffreyHoffmanbroughtamenorah(烛台)and a dreidel(陀螺) on his Space Shuttle mission in l 993.Hoffman observed the traditional spinning of the dreidel,but wisely left the menorah unlit in several thousand liters of rocket fuel.Alsoincluded is the author's sure-to-please potato pancakes'recipe.A New Perspective of EarthOriginal price :$26. 85Sale price :$20. 85Summary:The author Benjamin Grant describes a unique collection of satellite images of the earth that offer an unexpected look at humanity.More than 200 images of industry,agriculture,architecture and nature highlight incredible patterns while also revealing a deeper story about human influence.This extraordinary photographic journey around our planetcaptures the sense of wonder gained from a new,aerial point and creates a perspective of the earth as it has never been seen before.21.Whois Be the Pack Leader most beneficial to?A.Dog lovers.B.Human psychologists.C.People who love travelling.D.Adults who highlight family connections.22.What is A New Perspective of Earth mainly about?A.A space journey.B.The earth's satellite.C.Our home planet.D.Photography techniques.23.Which book offers the maximum discount?A.Hawaii,2nd Edition.B.Be the Pack Leader.C.Celebrate Hanukkah.D.A New Perspective of Earth.BRecently whenever I turned on my computer or my mobilephone,news about the greateffect of Hurricane Harvey on thousands of people caught my eyes.We saw manyunfortunate events.However,there were also the bright news that confirmed thegoodness of mankind.As a journalist,I wrote many human interesting stories duringmycareer.That's why the story about the guys in the bakery caught my eyes.When the staff at a Mexican bakery chain in Houston were trapped inside the building fortwo days,they didn'ts it there feeling sorry for themselves.They used their time wisely afterflooding caused by Hurricane Harvey.While they were waiting for the eventual rescue thatcame on Monday morning,four decided to make as many loaves of bread as possible for their community.The floodwater rose in the street outside.They took advantage of their emergency powersupply to bake bread.They used more than 4,200 pounds of flour to create hundreds of loaves and sheets of sweet bread.Although the water kept rising,they continued baking to help more people.By the time the owner managed to get to the mn,they had made so much bread that wetook the loaves to loads of emergency centers across the city for people affected by the floods.The store manager,Brian Alvarado,told The Independent,“Whenever a disasteroccurs,nobody should just feel forlorn.Instead,we should take positive action to saveourselves and help others.Our acts of kindness will make a big difference.”24.What did the bakery store workers do after flooding caused by Hurricane Harvey?A.They volunteered to make bread for their community.B.They managed to live by selling more bread in the store.C.They felt sorry that they couldn't escape from the store.D.They ate nothing but to wait for their community to rescue them.25.Which of the following best explains“forlorn”underlined in the last paragraph?A.Fortunate.B.Hopeful.C.Shallow.D.Desperate,26.What can we infer from the text?A.Alvarado organized his workers to bake much bread.B.Hurricane Harvey caused a power failure in Houston,C.The staff in the bakery sent enough flour to emergency centers.D.The author preferred to write stories about people facing disasters. 27.What can be the best title for the text?A.A Popular Mexican Bakery Chainin Houston B.Wait for the EventualRescue in a Big DisasterC.All Kinds of Disasters Caused by Hurricane Harvey in HoustonD.Bake Bread to Make a Difference in Face of Hurricane HarveyCMore and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali isHindi for“row of lights”.It is the most important holiday in India.Many people around the world are beginning to celebrate it as well.The UnitedStates is one of the places where the festival is becoming more common.Diwalicelebrations can now befound at American landmarks like Disneyland in California and NewYork City's TimesSquare.They are also held in many parks and museums.Neeta Bhasin created the Times Square event.She said Indian immigrants have foundgreat success in America.But,she said,many Americans still do not know much about India. So,she decided to act.“I felt it's about time that we should take India to mainstream Americaand show India's rich culture,heritage,arts and variety to the world,”she said,“and I couldn't find a better place than Times Square.”Bhasin came to the United States from India 40 years ago.She is president of AS B Communications,the marketing firm behind Diwali at Times Square.Tens of thousands of people attend the event,now in its fourth year.In India,Diwali is a five-day harvest festival held just before the Hindu NewYear.The exact dates change from year to year but Diwali is always in thefall.Celebrations include lighting oil lamps or candles called“diyas”.A Diwali celebration will light up Disney California Adventure Park in Anaheim this year. Visitors can watch performances of traditional Indian dances and take part in a Bollywooddance party.The event is part of a Festival of Holidays program at the themepark to showcultural traditions from around the world.The program takes place on November 10th through January 7th.SanAntonio,Texas,also holds a Diwali celebration.And it is one of the nation's largest celebrations,with more than 15,000 people in attendance each year.Visitors can enjoy Indiandance,food and anizers also plan to float hundreds of lighted candles in the San Antonio River,along the city's famous RiverWalk.28.Which is the main symbol in the Indian holiday Diwali?A.Dances.mps.C.Food.D.Clothes.29.Why did Neeta Bhasin setup the Times Square event?A.To make the American culture richer.B.To create a new business for the firm.C.To make Indian culture better known in the US.D.To show the achievements of Indian immigrants.30.What do we know about Diwali?A.It is held in autumn in India.B.It lasts five days in America.C.It has been held for 40 years in America.D.It happens from November l0thtoJanuary7thin India.31.What is the main idea of the text?A.Diwali is mainly celebrated in Disney Parks.B.Many American cities compete to hold Diwali.C.Indian Holiday Diwali lights up America,too.D.Diwali has become the most important holiday in India.DScientists have found what they believe are pieces of a meteor(流星) that fell to theearth last year.The objects were discovered off the coast of the United States in the PacificOcean.The crew of the Nautilus,a private research ship,recovered the rock particles(颗粒) ,The Nautilus is operated by the Ocean Exploration Trust.The group says its aim at present isto examine areas of the ocean that have never been explored before.The search was launched after US government weather stations observed a largemeteorite exploding some months ago.The explosion lit up the sky and sent the rock particlesto the earth.The meteorite fall was the largest recorded over the United States in atleast 20years.The team includes scientists from NASA,the Olympic Coast National Marine Sanctuary and the University of Washington.The scientists examined what they believe were twosmall meteorite fragments.Further testing is needed before they can confirm that thematerial camefrom the explosion.The Nautilus is equipped with two remotely operated vehicles(ROVs) ,called Herculesand Argus.These robotic submarines help researchers find and collect materials from the seafloor.The fact that the particles landed in the ocean,instead of on land,means larger pieces may have survived and can be studied.For this reason,scientists decided to launchthefirst intentional search for meteorites from the ocean.Until the latest research,scientists had only accidentally discovered a small number of meteorites from drilling operations.The objects recovered from the bottom of these a likely came from the recent explosionfor two main reasons.First,meteorite particles are basically made of glassy materials thatdo not tend to last long in seawater.Secondly,they came from what looked like a smallhole onthe seafloor.Some evidence shows that they came from something that fell.32.What is the current goal of the crew of the Ocean Exploration Trust?A.To recover the rock particles.B.To observe movements of the universe.C.To study unexplored places of the ocean.D.To examine creatures of the explored ocean.33.What mainly caused the start of the search in these a?A.A huge meteor shower.B.Business value of meteors.C.Plenty of natural resources.D.The brainstorm of researchers.34.Why do the scientists prefer to search for meteors in the ocean?A.They can find meteors more easily.B.They may find bigger rock particles.C.They like to explore strange sea areas.D.They have better submarine equipment.35.What does the author intend to do in the last paragraph?A.Offer clues for the search.B.Give reasons to support a guess.C.Stress the importance of the event.D.Describe the process of the search.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
2019年高考英语模拟试卷(一)第Ⅰ卷第一部分听力(略)(共两节,满分30分)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A(2016课标全国Ⅰ)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(1860—1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907—1964)If it weren’t for Rachel Carson, the environmental movement migh t not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the world’s lakes and oceans.Sandra Day O’Connor(1930—present)When Sandra Day O’Connor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O’Connor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913—2005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,”said Parks.21.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.22.What was the reason for O’Connor’s being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.23.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day O’Connor.D.Rosa Parks.24.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.B(2016课标全国Ⅰ,C)I am Peter Hodes,a volunteer stem cell courier. Since March 2012, I’ve done 89 trips—of those, 51 have been abroad. I have 42 hours to carry stem cells(干细胞) in my little box because I’ve got two ice packs and that’s how long they last. In all, from the time the stem cells are harvested from a donor(捐献者)to the time they can be implanted in the patient, we’ve got 72 hours at most. So I am always conscious of time.I had one trip last year where I was caught by a hurricane in America. I picked up the stem cells in Providence, Rhode Island, and was meant to fly to Washington then back to London. But when I arrived at the check-in desk at Providence, the lady on the desk said: “Well, I’m really sorry, I’ve got some bad news for you—there are no flights from Washington.” So I took my box and put it on the desk and I said:“In this box are some stem cells that are urgently needed for a patient—please, please, you’ve got to ge t me back to the United Kingdom.” She just dropped everything. She arranged for a flight on a small plane to be held for me,re-routed(改道)me through Newark and got me back to the UK even earlier than originally scheduled.For this courier job,you’re consciously aware that in that box you’ve got something that is potentially going to save somebody’s life.25.Which of the following can replace the underlined word“courier”in Paragraph 1?A.providerB.delivery manC.collectorD.medical doctor26.Why does Peter have to complete his trip within 42 hours?A.He cannot stay away from his job too long.B.The donor can only wait for that long.C.The operation needs that much time.D.The ice won’t last any longer.27.Which flight did the woman put Peter on first?A.To London.B.To Newark.C.To Providence.D.To Washington.C(2018课标全国Ⅱ,D)We’ve all been there:in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.What’s the problem?It’s possible that we all have compromised conversational intelligence. It’s more likely that none of us start a conversation because it’s awkward and challenging, or we think it’s annoying and unnecessary. But t he next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say it’s an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy, but we can’t forget that deep relation ships wouldn’t even exist if it weren’t for casual conversation. Small talk is the grease(润滑剂)for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast.“Almost every great love story and each big business deal begins with small talk,”he explains. “The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.”In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动)with its waiter;the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience.“It’s not that talking to the waiter is better than talking to your husband,”says Dunn.“But interactions with peripheral(边缘的)members of our social network matter for our well-being also.”Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk.“Small talk is the basis of good manners,”he says.28.What phenomenon is described in the first paragraph?A.Addiction to smartphones.B.Inappropriate behaviours in public places.C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.29.What is important for successful small talk according to Carducci?A.Showing good manners.B.Relating to other people.C.Focusing on a topic.D.Making business deals.30.What does the coffee-shop study suggest about small talk?A.It improves family relationships.B.It raises people’s confidence.C.It matters as much as a formal talk.D.It makes people feel good.31.What is the best title for the text?A.Conversation CountsB.Ways of Making Small TalkC.Benefits of Small TalkD.Uncomfortable SilenceD(2017课标全国Ⅰ,D)A build-it-yourself solar still(蒸馏器) is one of the best ways to obtain drinking water in areas where the liquid is not readily available. Developed by two doctors in the U.S. Department of Agriculture, it’s an excellent water collector. Unfortunately, you must carry the necessary equipment with you, since it’s all but impossible to find natural substitutes. The only components required, though, are a 5'×5' sheet of clear or slightly milky plastic, six feet of plastic tube, and a container—perhaps just a drinking cup—to catch the water. These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catcher’sproductivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up—and out—the side of the hole.Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirt and weighting the sheet’s center down with a rock. The plastic should now form a cone(圆锥体) with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet must be centered directly over, and no more than three inches above, the cup.The solar still works by creating a greenhouse under the plastic. Ground water evaporates(蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material, and fall off into the cup. When the container is full, you can suck the refreshment out through the tube, and won’t have to break down the still every time you need a drink.32.What do we know about the solar still equipment from the first paragraph?A.It’s delicate.B.It’s expensive.C.It’s complex.D.It’s portable.33.What does the underlined phrase “the water catcher”in paragraph 2 refer to?A.The tube.B.The still.C.The hole.D.The cup.34.What is the last step of constructing a working solar still?A.Dig a hole of a certain size.B.Put the cup in place.C.Weight the sheet’s center down.D.Cover the hole with the plastic sheet.35.When a solar still works, drops of water come into the cup from .A.the plastic tubeB.outside the holeC.the open airD.beneath the sheet第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)(2018课标全国Ⅱ)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。