[精品]四川省绵阳市游仙区2019年初三第三次诊断检测英语试卷
- 格式:docx
- 大小:1.47 MB
- 文档页数:11
第1页,共8页 英语试卷 第2页, 共8页密学校 班级姓名 学号封 线 内 不 得 答 题2019-2020学年第二学期九年级三诊英语试卷及答案I .语音 (每小题1分,共5分), 从A 、B 、C 、D 四个选项中从A.B.C.D 四选项中找出划线部分与其他三个单词的划线部分不同的选项。
( )1.A .hot B.wrote C.whole D.photo ( )2.A.where B.who C.whale D.when ( )3.A.born B.forty C.sorry D.story ( )4.A.walked B.wanted C.jumped D.liked ( )5.A.happy B.has C.many D.palaceII.语法与情景对话(共25小题;每小题1分,满分25分) 阅读下列各题,从A,B.C,D 四个选项中选择一个最佳答案。
( )6.We usually have three meals ______day. We have _____ breakfast at eight in the morning every day. A.a; the B.a; a C.a;/ D./ ;the ( )7. Our school has one hundred__________teachers.A.womanB.womenC.woman ’sD.womans ( )8. Qingdao is one of the most beautiful __________in Shangdong.A.cityB.citiesC.citysD.city ’s ( )9. What do you think of __________Chinese teacher,Jim?----She ’s an excellent teacher. I ’ve improved a lot since she taught_________Chinese.A.our;usB.our;ourC.ours;usD.ours;our( )10. A year is divided into _________months.August is the _________month of the year.A.twelve; eightB.twelve; eighthC.twelfth; eightD.twelfth; eighth ( )11_________of the students in class 6 have lunch at school.A.Tow fifthB.One thirdsC. Three fifthD. Three quarters ( )12.The 31st Olympic Games will take place_________August 5, 2016.A. atB. ofC. inD. on( )13.We should do everything to protect the earth,________we ’ll lose our home.A. orB.soC.andD. but ( )14.I like hiking in the forest because the air is pretty________.A.freeB.dirtyC.pollutionD.fresh ( )15.I can stand swimming in cold rivers in winter.------But it ’s________for your health. You know I often swim in river in different seasons.A.helpfulB. harmfulC. painfulD.careful( )16.Many teenagers don ’t like to talk with their parents,but I am________them.I love to share my joy and sorrow with my parents.A.the same asB.different fromC.interested inD.angry with ( )17.I ’ve no idea where to go next month..Why not ________visiting Beijing? There are so many places of interest there. A. suggest B.wonder C.consider D.regard ( )18. How much does the TV________?Not too much. It ’s just a second –handed one.A.costB.spendC.takeD.pay for ( )19. If it _______tomorrow, we won ’t climb the Tai montain.A.will rainB.rainsC.is rainingD.rain( )20. My sister with my parents ________dumplings when I got home yesterday evening.A. are makingB.is makingC.was makingD.were making ( )21.These rules are made________the disabled.A.protectB.protectedC.to protectD.protecting( )22.After dinner,he used to ________computer games, but now he gets used to ________.A.play;walkB.playing,walkingC.play;walkingD.playing;walk ( )23.Are you going swimming this afternoon? I ’d rather________with you.A.to go shoppingB. go shopingC.to go shopingD.go shopping ( )24.Could you please ________me your notebook,Grace?A.borrowB.to borrowC.lendD.to lend ( )25.Excuse me, do you know_________yesterday? ------Sure. It close at six o ’clock p.m.yesterday.A.when the book store closesB. when does the book store closeC.when the book store closed D,when did the book store store close ( )26.Let ’s take a rest. Which is correct for the underlined part? A./i:/ B./e/ C./i/ D/ai/ ( )27.Who will_________your shop while you are away?A.look afterB.look atC.look forD.look up ( )28.Alice prefers stories that________short and funny.A.areB.isC.wasD.were( )29.Lu Han is ________an excellent actor________most teenagers like him. A.such; that B.so ;that C.too; to D.enough;to ( )30.________can you finish your homework? ------In about an hour.A.How soonB.How longC.How oftenD.How many III.. 完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中选出能填入空白处的最佳答案。
绵阳市三诊英语试题第一节:语法和词汇知识(共10小题;每小题1分,满分10分)从A, B, C,D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1 . Those who have _____good knowledge of something don’t necessarily teach knowledge well.A. a; theB. a; /C. the; theD. the; a2. If he had listened to his doctor, he out of hospital now.A. would have beenB. would beC. isD. will be3. Try to be friends with your children, _____you will really know what they are thinking about.A. soB. orC. andD. but4. _____in her favorite skirt, she seemed to be more confident.A. Having dressedB. Being dressedC. DressingD. Dressed5. Hey. John! I _____that you were invited to this party too.A. didn’t knowB. I don’t knowC. wasn’t knowingD. hadn’t known6. There is no doubt _____those working hard can pass the exam easily.A. whetherB. ifC. thatD. what7. These articles are written in simple language, _____makes it easy to read.A, which B. this C, it D. that8. 一Have you seen the movie UNDER THE HAWTHORN TREE'?—Yes, of course. It was in our village it was made.A. thatB. whereC. when I), which9. _____ difficulty you may face, we will always fight along with youA. WhatB. Whatever C, However D, How10. — You know what? I am going to Shanghai on a free trip this weekend.-- _____A. Good for you!B. It is none of my business.C. You must have been cheated.D. So what?第二节完形填空(并20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
2019-2020 年九年级英语第三次诊疗试题Ⅰ、听句子,选择正确的图片(此中有两项剩余)。
句子读两遍。
( 5 分)A B C DE F G1.________2. _______3._________4. ________5. ________Ⅱ、听小对话,选择正确选项。
对话读两遍。
(5 分)()6. When will the concert begin.A. At 6:25B. At 6:35C. At 6:45()7.Which country has Lucy been to?A. ChinaB. Canada.C. France.()8.What does the man have to do now?A. Clean the car.B. Move the car.C. Fix the car()9. How did Tom go to school today?A. By bus.B. By bikeC. By car()10.What did the man do yesterday?A. He rode a horse..B. He fed chickens.C. He milked a cow.Ⅲ、听长对话,选择正确选项。
对话读两遍。
(5 分)听第一段对话 , 达成第 11-12 小题。
()11. What’ s the math homework?A. To finish the exercises on Page 21.B. To finish the exercises on Page22.C. To finish the exercises on Page23.()12.Where does the conversation take place?A. In a supermarket.B. On the phone.C. In the classroom.听第一段对话 , 达成第 13-15 小题 .()13.What time did the accident happen?A. At 3:45B. At 3:15C. At 2:45()14. What was the woman doing then?A. Driving a truck.B. Talking with her friends.C. Running across the road.()15. What’ s the number of the truck?A. GS7964Ⅳ、听短文 , 选择正确的选项. 短文读两遍。
初三英语三模试卷卷一(共50分)一、选择题(14’)()1.I wonder what it feels like to be one of_____really rich.The Browns already have Rolls Royce and now they are buying_____third.A.the;theB./;aC.the;aD./;the()2.The grassland,reaching out far away,looks rather beautiful_____the blue and clean sky.A.againstB.aboveC.thr oughD.p ast()3.—Could you tell me how many books I can borrow at a time?—Sorry.______at all.Our compute system is updating.A.NotB.NothingC.NoneD.No()4.Chinese Dream is a great way to gather people togethe r and______the fast development of our own country.A.try out forB.fit forC.push forD.cheer for()5.—Could you tell me______________________________?—“Rome was not built in a day.”You should try to give it enough chances to becomestrong.A.what I can do to have a good memoryB.how I can do to have a good memoryC.why I should have a good memoryD.how can I have a good memory ()6.Don’t wait for others to be polite.Show them__________a friendly person you are.A.whoB.howC.whatD.where()7.It is so cold that you can’t go outside_____you put on more clothes.A.ifB.unlessC.thoughD.when()8.—There is a lot of smok e coming out of the teaching building there.—Really?It_____be a fire,most probably.A.canB.shouldC.have toD.mu st()9.—Please drive a bit faster.I hear a storm is___________.—Don't worry.I'II find a hotel nearby to avoid it.A.on the wayB.in its wayC.in some wayD.by the way ()10.The patient was badly hurt and needed__________at once.A.operatingB.to operate onC.to be ope rate dD.operating on()11.I know this plan is far from perfect,but I just can’t think of_____one.A.a betterB.the betterC.a bestD.the best()12.What a terrible experience!_______,you're safe now-that's the main thing.A.AnywayB.MoreoverC.OtherwiseD.Indeed()13.Pay no attention to those who laugh at you.What__________most is how you see yourself.A.caresB.mindsC.mattersD.counts()14.—Do the dishes,Mike,or I will tell mum!—_____________,Sue!A.Mind your own businessB.Y ou are welcomeC.It’s your dutyD.Never mind二、完形填空(10’)Many people believe that they will be happy when they arrive at some special goal(目标) they set for themselves.However,when you arrive“there”you will not feel15,and mov e your“there”vision to another point in the future.By always running after another“there”,you are never really16the value what youalre ady have right“here”.It is important for human beings to keep17about the strong natural need to look bey on d the place where you now stand.On one hand,your life is18 by your dreams.On the other hand,th e power can19you farther and farther from your enjoyment of your life right now.By learning to be20,you can bring yourself closer to achieve the challenge of living in the present.T o be thankful means that you thank for what you have and where you are on your path right now.As you focus on(集中于)the present mome nt,you can21the full wonder of “here”.Taking some advice will help.First,imagine what your life would be like if you lost all that you had.This will most surely remind you of22you do enjoy it.Second,mak e a list each day of all that you are thankful for.Do this especially when you are feeling as though you have nothing to feel thankful for.Or23a few minutes before you go to sleep showing thanks to all that you have.Third,spend time offering help to those who are less24than you,so that you may get new ideas.()15.A.satisfied B.interested C.excited D.amazed()16.A.reaching B.receiving C.understanding D.supporting ()17.A.fit B.calm C.clean D.safe()18.A.controlled B.improved C.explored D.pr oved ()19.A.force B.tak e C.pull D.promise ()20.A.powerful eful C.careful D.thankful ()21.A.notice B.see C.achieve D.experience ()22.A.how mu ch B.how well C.how o ften D.how soon ()23.A.control B.wait C.spend D.spare()24.A.lucky B.lively C.lovely D.friendly三、阅读理解(26’)(A)Greek-Roman Festival Friday,April28thY ou can join one group.As a member of the group,you will tak e part in at least ONE of the following activities.pete in an Olympic event.R emember there is only small sp ace for each event,so don’t be late.●Hercules Throw Throw a football thr oug h a hoop(圈)20feet away.●Three-Headed Race Three people line up with touching legs tied.Then they run100metres in the playground.●Toga-Barrow Race T his is like a wheelbarrow race.(Runners take hold of partners’feet while partners walk on hands.)2.Make Greek or Roman food.Mrs.Jones has a list of recipes(菜谱)from ancient Greece and Rome.Y ou may mak e American food,but be sure to give it a special,mythological(神话的) name.For example,call your chocolate cake“Zeus’s Delight.”This is a great way to practice your skills in the kitchen.3.Create a work o f art for the museum.Be sure your artwork shows ancient Greek or R oman culture.Artworks may include sculptures,paintings,mosaics,drawings or models.The museum is a great place to show off your artistic talent.4.Perform a new short performance,song or dance for the talent show.Rewrite your favorite Greek myth(神话)by using modern language,or change the words of a popular song to tell a Greek or R oman story.Send your creative ideas to your English teacher for agreement.Y ou mu st first perform for a group of teachers.The teachers choose the BEST performance gr oupsfor the talent show,so be sure your group has pr ep ar ed for it.This timetable will help gr oups know when each event will tak e place and where to go.Group1:00-1:251:30-1:552:00-2:252:30-3:30 N u mbe rOlympics/Museum/Food Court/ⅠPlayground Food Court/Library Dining HallOlympics/Museum/T alent Show/IIDining Hall Museum/Playground Library School Theatre Food Court/Olympics/IIILibrary Dining Hall Playground()25.Which of the following is true according to the p assage?A.Each studen t is made to tak e p art in at least one Olympic event.B.Greek myths or the song s that will be performed are rewritten by the teachers.C.Greek or R oman names mu st be used for American food the students may cook.D.Artworks shown in the museum are collected or made by the students themselves.()26.What do GroupⅢdo right after watching the artworks?A.W atch the talent show.B.Prepare for a performance.C.T aste food that students make.pe t e in the Olympic events.()27.For what purpose is the festival most probably held?A.T o improve students artistic talent.B.T o mak e students more physically strong.C.T o mak e students more creative in making foods or performing.D.T o help students learn about ancient Greek and R oman cultures.(B)By now,most people know they should be eating more vegetables.But are there ways to get more from the vegetables you already eat?A research shows that when it comes to vegetables,it’s not only how much we eat,but also how we prepare them,that decides the vitamins(维生素)and other nutrients(营养物)that enter our body.Many studies show that people who eat lots of vegetables have less heart disease,and eye problems and even cancer.But raw(生的)vegetables are not always best.The researchers foundthat198Germans who eat raw food were short of lycopene(番茄红素),the matter found in tomatoes and other red vegetables.“There is an idea that raw foods are always going to be better,”says Steven K.Clinton,a professor at Ohio State University.“For fruits and vegetables, s ometimes a little bit of cooking can be helpful.”A number decide how the vegetables do good to people’s health before they reach the table, including where and how they were grown and stored before being bought.No single cooking way is best.Some nutrients are easily lost in cooking if they are cook ed in different ways.Vitamins C and B are o ften lost.In January,another report said that boiling was better for carrots than frying(油炸)or serving them raw.Frying was the worst way to cook.What cook ed with the vegetables can also be important?When the vegetables are cook ed with fat,the diners can get more nutrients.Fat can also mak e the taste of vegetables better, meaning that people will eat more of them.Putting some other things will mak e it taste better—a little salt—can mak e the food taste better.()28.The people who eat the raw vegetables for a long time will________.A.have the eyes problemsB.have heart diseaseC.be in need of lycopeneD.hate eating tomatoes()29.The following decide how the vegetables do good to people EXCEPT________.A.the place where the vegetables are gr ownB.the way how the vegetables are storedC.the way how the vegetables are pr e p ar edD.the price at which the vegetables are sold()30.From the last paragraph,we can know________.A.it’s better to cook vegetables with the fatB.the more fat in the cooking,the fewer vegetables people will eatC.it’s better to cook the veg etables without saltD.the fat will increase the nutrition of the vegetables(C)"BANG!"the door caused a big noise.It was just standing there,with Father standing on one side,and I on the other side.W e were both in great anger."Never set foot in this house again!"stormed Father.Withtears in my eyes,I rushed out of the flat and ran along the street.The street lights were shining,causing rather sad-feeling.I walked aimlessly.A y oung father who held a child in his arms walked p ast me.I felt as if I saw my childhood from another space:happy and carefree.But now...I d on't know whether it is because I have gr own up or because Dad is getting old. W e differ in our ways of thinking.He always puts his opinions and rules of behaviour on me. Whenever I do something wrong,he never allows it.W e are just like two people coming from two different worlds.It feels like there is an iron door betw een us that can never be opened.I walked in the streets,without a place in mind.My heart was frozen on this hot su mme r night.As I walked on,there were fewer and fewer people on the streets,until I had only the street lights to accomp any me.When I finally reached the high-rise ap artment block in which I lived,I saw that the light was still on.I thought to myself:"Is Father waiting for me,or is he still angry with me?"In fact,it was nothing.P erhaps,Dad was throwing away some of his old stamps.P erhaps he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.I can't stand his words:"I can't throw you away,let alone these old papers?"All the lights were off except Father's.Dad was always like this.Maybe he didn't know how to express himself.After shouting at me,he never show ed any pity or any moments of feeling sorry.After an ar gumen t he has the habit of appearing silently in my sleep and then helping me under the covers.This was how he always was.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.The light was still on."Am I wrong?"I whispered,maybe...With the key in hand,I was as nervous as I had ever been.At last,I decided to open the door.As soon as I opened the door, tears ran down my face.I suddenly realized that the iron door that I had imagined be tw ee n us did not exist(存在)at all.Love---is second to none.()31.Which is the best order of the following according to what happened in the passage?a.I opened the door and enter ed the house.b.Sadly I ran out into the street.c.I reached the place where I lived and saw my h ou se still brightly lit.d.I thought of my father's kindness towards me.e.I walked about in the street without any aim.A.b-e-d-c-aB.b-e-c-d-aC.b-e-a-c-dD.b-e-c-a-d()32.What can we learn from the passage?A.The father treats his son in an unfair way.B.The father is actually kind to his son.C.The father is neither kind nor rude to his son.D.The father is always finding his son wrong.()33.This p assage is mainly about________.A.How the boy understand his father’s loveB.Where the boy wentC.What made a father angryD.Why the boy left home(D)Most people ar ou nd the world are right-handed.This also seems to be true in history.In 1799,scientists studied works of art made at different times from1,500B.C.to the1950s.Most of the people shown in these works are right-handed,so the scientists g ue ssed that right-handedness has always been common thr ough history.T oday,only about10%to15%ofthe world’s population is left-handed.Why are there more right-handed people than left-handed ones?Scientists now know that a person’s two hands each have their own jobs.For most people,the hand is used to find things or hold things.The right hand is u sed to work with things.This is because of the different work of the two sides of the brain.The right side of the brain,which makes a person’s hands and eyes work together,controls the left hand.The left-side of the brain,which controls the right hand,is the centre for thinking and doing problems.These findings show that more artists should be left-handed,and studies have found that left-handedness is twice as common among artists as among people in other jobs.No one really knows what mak es a person become right-handed instead of left-handed. Scientists have found that almost40%of the people become left-handed because their main brain is damaged when they are born.However,this doesn’t happen t o everyone,so scientists guess there mu st be another reason why people become left-handed.One idea is that people usually get right-handed from their parents.If a person does not receive the gene(基因)for right-handedness,he/she may become either right-handed or left-handed according to the chance and the people they work or live with.Though right-handedness is more common than left-handedness,people no longer think left-handed people are strange or unusual.A long time ago,left-handed children were made to use their right hands like other children,but today they don’t have to.()34.How many people in the world are left-handed now?A.Less than one sixth.B.More than a half.C.About40%.D.The passage doesn’t tell us.()35.Which of the following has the closest meaning to the underlined word“damaged”in this passage?A.knock edB.changedC.brok eD.harmed()36.According to the passage,which of the following is NOT true?A.No one really knows what mak es a person become right-handed.B.Left-handedness is cleverer than right-handedness.C.T oday children are not made to use their right han d s only.D.Scientists think there mu st be some reason why people become left-handed.()37.The best title for this p assage is_______.A.Scientists’New InventionsB.Left-handed P eopleC.Which HandD.Different Brains,Different Hands卷二(共40分)四、词汇(8’)(A)根据句意和汉语注释,在答题卡对应题号的横线上,写出单词的正确形式。
2016级初中毕业生中考适应性检测试题卷英语本试卷分试题卷和答题卡两部分。
试题卷共8页,答题卡共2页。
满分140分,考试时间120分钟。
注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考号用0.5毫米的黑色墨水签字笔填写在答题卡上,并认真核对条形码上的姓名和考号。
2.选择题使用2B铅笔填涂在答题卡对应题目的位置上,非选择题用0.5毫米的黑色墨水签字笔书写在答题卡的对应框内。
超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
3.考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
第I卷选择题(共100分)第一部分:听(共三节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节:听句选图(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面五个句子,每个句子后有一个小题,从题中所给的A、B、C三幅图片中选出与你所听到那个句子内容相符的图片。
听完每个句子后,你都有5秒钟的时间来回答有B.第二节:短对话(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段小对话,每段对话后有一个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话读两遍。
6.What are they talking about?A. The way.B. The time.C. The subject.7.What will the weather be like today?A. Rainy.B. Windy.C. Sunny.8.How often is the game held?A. Once a month.B. Twice a week.C. Four times a year. 9.Where might the talking probably take place?A. In a restaurant.B. At school.C. At home.10.What time is it now?A.7:16 p.m.B. 7:24 p.m.C. 7:40 p.m.第三节:长对话或独白(共10小题,每小题1.5分,满分15分)听下面4段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
14-15年下学期第三次学力检测九年级英语试题考生须知:1. 全卷共8页,7大题,76小题。
满分为120分,考试时间100分钟。
2. 本卷答案必须做在答题纸的对应位置上,做在试题卷上无效。
温馨提示:请仔细审题,细心答题,相信你一定会有出色的表现!2019-2020年九年级第三次学力检测英语试题及答案说明:本卷共有3大题,45小题,共70分。
一、听力(本题有15小题;第一节每小题1分,第二、第三节每小题2分,共25分)第一节:听小对话,请从A、B、C三个选项中选择正确的选项。
1.Where did Paul go on vacation?A. He went to the park.B. He climbed the mountain.C. He went to the beaches.2.Why does Mr. White enjoy living here?A.Because the people there are very friendly.B. Because the house there is big and nice.C. Because it’s quiet and beautiful.3.Which of the following is Mrs. Green’s telephone number?A. 7539562.B. 7539652.C. 7536952.4.What does the boy like?A.Watching TV.B. Playing computer games.C. Playing chess.5. Who are the two speakers?A. Doctor and patient.B. Teacher and student.C. Father and daughter. 第二节:听长对话,请从A、B、C三个选项中选择正确的选项。
听下面一段较长的对话,回答第6、7两小题。
2019年四川省绵阳市高考英语三诊试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)APreschool Chinese Teacher (Julia Gabriel Centre & Chittem House)• Candidate must possess at least a Bachelofs Degree;• At least 2 years of full-time working experience in the related field;• Required Skills:Classroom management,Early Years Education,Art and Craft,Music,Microsoft Office,Storytelling,Drama,Lesson Planning;• Able to speak clear,standard Chinese;• Available in March 2019,Website:http://www.juHagahnel.com Telephone No:03-2095 5500 FulMime Chinese Teacher (Brainy Kids Learning Centre)• Candidate must possess at least a Post Graduate Diploma;• At least 3 years of full-time working experience in Chinese teaching;• Teacher Certificate is required if the applicant's degree is not in Education;• rmemational experience,especially in Asia,is highly valued;• Immediatety available.Website:hup:"www.hrainykids.com Telephone No:03-62768755 Primary School Chinese Tcacher(Nilai International School)• Candidate must have at least a Post Graduate Diploma;A certificate in education is required;• At least 4 years' fulMime experience in teaching Chinese;• Computer literacy and excellent communicaiion and interpersonal skills;• Able to start work in mid-September 2019.Website:http:www.nis.edu.my Telephone No:06-8500 2188 Part Time Chinese Tutor (Mind Stretcher Education)• Candidate must possess at least a Bachelor's Degree;• MuiU be expert in Chinese due to work nature;• Experience in teaching will hsvc an added advantage;• Required Skills:Computer Skill,Microsoft Office;• Able to start work in July 2019.Website:http://wwwjnse.edu.wtyTclcphone No:603-798763661.Which offer suits you if you arc not available until August 2019?______A. Jul.a Gabriel Centre & Chiltcm House.B. Brainy Kids Learning CentreC. Nilai Intentional School.D. Mind Stretcher Education.2.Which position is open to fresh grdduates?______A. Chinese Teacher.B. Full-time Chinese Teacher.C. School Chinese Teacher.D. Pan Time Chinese Tutor.3.What's the similar requirement of the four positions?______A. Post Graduate Diploma.B. A good command ofChinese.C. Imemauonal experience.D. Excellent computer skills.BA few weeks ago.I was heading for the kitchen when 1 listened to a Saturday morning talk show.I heard an older sounding man with a golden voice,talking about a thousand marbles" to someone named "Tom"."Well,Tom,it sounds like a young fellow,like you,should have to work sixty or seventy hours a week to make ends meet.Too bad,you missed your daughter's school talent show.Let me tell you something about how to have a good attitude towards our own priorities (头等大事)."You see,an average person lives about seventy-five years.Then,I multlipedied 75 by 52 and I came up with 3900 which is the number of Saturdays that the average person has in their entire lifetime.By that time I had lived through aver twenty-eight hundred Saturdays.According to that,I only had about a thousand of them left to epoy.So I went to three toy stores lo round up 1000 marbles.I put them inside of a plastic container in my workshop.Every Saturday since then,I have taken one marble out and thrown it away.""By Watching the marbles decrease,I focused more on the really important things in life.1 take my lovely wife out for breakfast.This morning,I took the very last marble out of the container.I figure I make it because I've spared time lo be with my loved ones…".I had planned to do some work that morning,and then go to the gym.Instead,I upstairs and woke my wife up."Honey.I'm taking you and the kids to breakfast.""What brought this on?" she asked with a smile."Oh,nothing special,"I said"It has just been a long time since we spent a Saturday together with the kids.Hey,can we stop at a toy store while we're out I need to do something special."4.According to the passage,"Tom" is ______ .A. a lazy good-for-nothingB. a hard-working breadwinnerC. a wealthy talk-show hostD. a lonely senior citizen5.How old was the talk show host when he bought a thousand marbles?______A. About 3.B. About 28.C. About 53.D. About 75.6.Why does the author want to stop at the toy stores while they are out?______A. To buy a certain number of marbles.B. To pick up his kids for breakfast.C. To meet the talk-show host.D. To buy some toys for his kids.7.What can be a suitable title for this passage?______A. Health Outweighs Wealth.B. Tom's First Talk Show.C. Never Waste Your Time.D. A Thousand Marbles.CHave you ever seen something cute (可爱),like a baby dog or a baby rabbit,and just wanted to hug it to pieces?I'm prelly sure you have.When you think about it,(hat urge is kind of peculiar,maybe even a little dangerous.However it turns out the "I want to hug you and squeeze you to death" urge you might feel when you set something cute is totally normal.A study done at Yale University recently explored this phenomenon and the Findings were published in Psychological Science.The experiment studied what happened when people were presented with "cute stimuli (刺激).The study found that people who have cxtremely positive reactions to cute babies also "displayed stronger aggressive expressions".I know that sounds kind of strange,but what they're saying is that people who were really into the babies wanted to press their cheeks or maybe squeeze their slightly fat legs‘ Totally normal.Keep in mind that we're talking about an innocent little squeeze,not an urge to actually do any harm.But why does it happen?Oriana Aragon,a scientist,says it's common for some people who experience a strong emotion to immediately express their feelings in a way that seems to be opposite to what they're feeling.Like crying when you're happy or laughing when you're sad.The same thing is going on when you want to squeeze that baby rabbit.It serves an actual biological function.According to the study,it helps reestablish your cmolionalequilibrium.In other words,it keeps your emotions (情感)balanced.Also,if you're taking care of a baby or baby animal,your squeezing urge actually helps you be a belter caretaker.Aragon says,"Because they may help people to regain control over their strong emotions,these expressions help the caretaker to care for an animal or baby appropriately.8.What does the underlined word "peculiar" in Paragraph I probably mean?______A. Normal.B. Popular.C. Desperate.D. Strange.9.Which can be classified as "aggressive expressions" in the Yale study______A. To press a baby's nose softly.B. To make a baby laugh.C. To squeeze a baby's legs to pieces.D. To break a baby's fingers.10.What's the biological function of people's crying when they are happy______A. To hide their their feelings.B. To balance their strong feelings.C. To draw others' attention.D. To express their actual sadness.11.What does Aragon think of a caretaker's squeezing urge______A. It's quite dangerous.B. It should be controlled.C. It's actually beneficialD. It's the most appropriate.DThere has been a lot of publicity recently surrounding 5G,the next generation of wireless technology.But what is this technology and how might it change our lives?5G stands for fifth generation,meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system.Earlier "G"systems were designed to improve mobile communication operations.Each new technology brought major improvements in speed and greatly increased network capacity (容量).The new 5G system promises more of the same.It is expected to permit more users to do more things at a faster rate.However,technology experts say there is a major way that 5G is different from the earlier systems,It will move well beyond mobile network technology to affect many more devices and industries than other "G" versions.5G will help fuel future "smart cities" by connecting sensor networks.Such networks will be able to control vehicle traffic and quickly identify streetlight outages(中断).5G is also expecied to connect self-driving cars and support new technologies involving virtual reality.Higher 5G speeds could also permit doctors to commonly perform remote medical operations.Factories and businesses could use 5G technology to increase automation and improve the collection of information.Many more kinds of data will be traveling across 5G networks.Much of the data could contain private details about individuals,businesses or government organizations.The increased data flow would give interet attackers a lot more possibilities to steal and misuse data.In addition,the wider use of a 5G wireless network means any breakdown of the system would have more widespread and severe results.Such difficulties could affect public safety as well as world economic activity.For example,a failure during a doctor's remotely guided operation could lead to the death of a patient,Or a network breakdown could cause self-driving vehicles to crash.12.In what way is 5G remarkably different from 4G system?______A. It greatly increases network capacity.B. It brings major improvements m speed.C. It has a much wider range of application.D. It improves mobile communication operations.13.What do the last two paragraphs focus on?______A. The negative side of the 5Gtechnology.B. The promisingmarkets.C. The current technological barriers.D. The widespread prejudice.14.What's the author's attitude towards 5G?______A. DisapprovingB. Objective.C. Optimistic.D. Uncaring.15.What's the main purpose of the passage?______A. To compare the difference between 4G and 5G.B. To promote the wide application of 5G technology.C. To warn people of the possible risks of 5G technology.D. To introduce 5G technology and its possible influence.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Throughout history and inevery culture,people cry.Nowadays,people are facing more and more pressure from work,life,family,health and love,Sometimes when sadness reaches a certain level,crying is a necessary consequence.(1) Psychological counselor Li Jin from the Yang Guang Hua Ren Psychological Service says the answer is "Yes"."Weeping is one of the mechanisms that humans use to get rid of some toxins (毒素).Tears may be involved in removing waste products or toxic substances from the body.Perhaps that is why so many people say they fed better after crying.The chemical components of tears are far more complex than one would imagine,Li Jin introduced an interesting experiment conducted by American scientists.The scientists first had some volunteers watch a sad movie.(2) Later they had these volunteers cut onions to produce tears.Chemical analysis afterwards showed that the tears collected from cutting onions are very different from those created by watching a sad movie.Some people may think that crying is simply a sign of weakness or being out of emotional control.(3) ."When you feel pressure,frustration,sorrow or anger - any negative emotions-you should take effective measures to relieve them.(4) "Li Jin added that crying is just one way to release pressure.(5) Finding the one that fits you best is the key to keeping a stable,confident and healthy psychological state.A.And then they collected their tears.B.Crying is just a natural,and healthy means.C.But actually,crying is a form of stress relief.D.Would you use crying as a way to gain support?E.There are many alternatives you can use to make it.F.The sad movie failed to make them burst into tears.G.Are there any physical or health benefits from crying?16. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G17. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G18. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G19. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G20. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)In the northern part of Austin there once lived an honest family by the name of Smothers.The family(21) John Smothers,his wife and their five-year-old daughter.One night after supper the little girl was(22) with a bad stomach ache,and John Smothers(23) downtown to getsome medicine.(24).he never came back.Later,the little girl(25).Gradually she grew up to womanhood Her mother married again and(26) to Mexico City while the girl still lived in the same house where her (27) had lived.In time she also married and afterwards gave (28) to a baby girl,named Pansy.One night when Pansy was five,by(29),she was taken with a severe stomach ache."I will go downtown and get some (30) for her,"said her husband,John Smith."No,no,dear John," cried his wife."You,too,might forget to come back and(31) forever."Thus,John Smith did not go,and together they sat by the(32) of little Pansy.After a while Pansy seemed to grow(33).and John Smith again(34) to go for medicine,but still his wife would not (35) him.Suddenly the door opened,and a (36) old man,with long while hair,entered the room."Hello,here is grandpa,"shouted Pansy.She had(37) him before any of the others.The old man (38) a bottle of medicine from his pocket and gave Pansy a(39).She got well immediately,"I was a little (40) ",said John Smothers,"as 1 had waited for a street car for a long time."21. A. brought up B. consisted of C. depended on D. lived with22. A. bored B. disappointed C. seized D. armed23. A. hurried B. phoned C. worked D. stayed24. A. Basically B. Obviously C. Naturally D. Unfortunately25. A. died B. recovered C. suffered D. panicked26. A. cycled B. escaped C. moved D. returned27. A. husband B. father C. daughter D. grandpa28. A. birth B. way C. love D. milk29. A. contrast B. coincidence C. mistake D. luck30. A. candies B. food C. toys D. medicine31. A. disappear B. regret C. wait D. hide32. A. tomb B. bedside C. study D. school33. A. better B. older C. worse D. taller34. A. attempted B. refused C. failed D. pretended35. A. answer B. believe C. prevent D. allow36. A. strong B. proud C. bent D. shamed37. A. forgave B. accepted C. scolded D. recognized38. A. drew B. bought C. placed D. saved39. A. roomful B. plateful C. handful D. spoonful40. A. late B. angry C. selfish D. weak四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)41.An insect (1) (call)the fall armyworm has already eaten crops in the Americas and Africa,Now it is doingthe same in Asia.The young worms are about the size of a person's smallest finger.They can damage maize (玉米)especially,(2) (make)the vegetable soft and wet.Urapom Nounart is (3) expert on farm pests at Thailand's Agricuture Department."We never bad this one before " she says.The fall armyworms (4) (find)late last year in an area northwest of Bangkok."It's a big problem,"Nounart added.The worms can make farmers lose their profits.To make matters (5) (bad),they are difficult (6)(fight).Yet limiting the insects is critical.Although Asia is well-known (7) its rice growing,maize is also a major crop and an important source of food for chickens,cows and other animals.The fall armywonn is native to an area that spreads from Argentina to northern Canada.There,the insect has natural enemies (8) existence helps to keep the fall armyworm population at acceptable levels.But,such helpis not found everywhere.Experts note that (9) (chemical)against the worms are costly,dangerous and do not always work.So some farmers who suffer a great (10) (lose)in Thailand are trying other ways to fight the fall armyworms.五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)42.假定英语课上老师要求同桌之间交換修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉,修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.注意:1.毎处错误及其修改均仅限一词:2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.We students real love our school canteen, where is located next to our dormitory. All the year round, it provides us with health, delicious and diverse food Every day we can enjoy our meals in the clean and ti dy dining hall and with wonderful light background musics. The friendly and patient staff in the canteen tre at us as their own children. They never fail make us happy and relaxing with their smiling faces. Besides all these advantages, that can't be ignored is that the price of the meal was quite reasonable. I am sure I wi ll miss our school canteen even before my graduation.六、书面表达(本大题共1小题,共25.0分)43.假定你是李华,你校组建了游泳俱乐部.请给你的留学生朋友peter写信,邀请他加入.内容包括:1.组建俱乐部的目的;2.俱乐部的主要活动;3.报名的时间和地点;注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯.开头语和结束语己为你写好,不计入总词数.Dear Peter,How is everything going----Yours ever,Li Hua答案和解析1.【答案】【小题1】C 【小题2】D 【小题3】B【解析】1.C.细节题.根据文章对第三个工作的介绍内容,Primary School Chinese Tcacher(Nilai International School).. Able to start work in mid-September 2019.由此可知,Nilai国际学校招聘的语文老师要求在2019年9月中旬上班,因此如果你是在2019年8月前都不得空的,那么Nilai国际学校提供的工作最适合你,结合选项,故选C.2.D.细节题.根据文章对最后一个工作介绍内容,Part Time Chinese Tutor (Mind Stretcher Education)..Experience in teaching will hsvc an added advantage;兼职的语文老师这一工作里,要求应聘者如果有相关的教学经验会有优势,即没有教学经验的毕业生也可以投递简历,也对其开放.结合选项,故选D.3.B.细节题.根据文章内容,Preschool Chinese Teacher..Able to speak clear, standard Chinese必须能说清楚的标志的中文; FullTime Chinese Teacher..At least 3 years of full-time working experience in Chinese teaching至少有3年的全智语文教学经验;Primary School Chinese Tcacher..At least 4 years' fullTime experience in teaching Chinese至少4年的全职语文教学经验;Part Time Chinese Tutor..MuiU be expert in Chinese 必须是中文专业.由此可知,这4个职业都必须要求熟练掌握英语,结合选项,故选B.本文章主要讲述了4个不同的教学机构招聘语文老师的要求以及注意事项等.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.4.【答案】【小题1】B 【小题2】C 【小题3】A 【小题4】D【解析】1.B.推理判断题.根据第一段Well,Tom,it sounds like a young fellow,like you,should have to work sixty or seventy hours a week to make ends meet.以及倒数第一段:I had planned to do some work that morning,and then go to the gym.可知,Tom每周要工作六七十小时来维持生计,以及那天早上计划做些工作,然后去健身房.可以推断出他是一个辛勤工作的养家糊口者.所以选B.2.C.细节理解题.根据第三段By that time I had lived through over twenty-eight hundred Saturdays可知老人已经活了2800个周六了,根据一年52个周六,可以算出老人差不多活了53岁左右,故选C.3.A.细节理解题.根据第三段I put them inside of a plastic container in my workshop.以及后面的内容可知,作者是希望通过marble来提醒自己多陪伴在家人的身边,所以他停下来是想买些marble;故选A.4.D.标题归纳题.根据短文I focused more on the really important things in life.以及I hope you spend time with your family可知作者想要表述的是我们要珍惜和家人在一起的时光,要多和家人生活在一起,而该话题主要是通过a thousand marbles来体现和展开的,所以用a thousand marbles作为文章的标题最合适;故选D.本文属于考查人生感悟类短文阅读.主要描述的是人的生命是有限的,我们要珍惜和家人在一起的时光,要多和家人生活在一起.阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断8.【答案】【小题1】D 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】C【解析】1.D.推理判断.根据第二段"However it turns out the "I want to hug you and squeeze you to death" urge you might feel when you set something cute is totally normal然而事实证明,"我想拥抱你,把你挤得要死"这种冲动在你做出可爱的动作时可能会感觉到,这是完全正常的."句中"however"是对上一句的转折,这一句说是"正常的",那上一句就应该是"不正常的",所以D:奇怪的,是正确的.故选D.2.A 细节理解.根据第三段"The study found that people who have cxtremely positive reactions to cute babies also "displayed s tronger aggressive expressions". I know that sounds kind of strange, but what they're saying is tha t people who were really into the babies wanted to press their cheeks or maybe squeeze their slightl y fat legs‘ Totally normal究发现,对可爱婴儿有极端积极反应的人也"表现出更强烈的攻击性表达".我知道这听起来有点奇怪,但他们所说的是,真正喜欢婴儿的人想要按压他们的脸颊,或是挤压他们略带肥大的腿,这是完全正常的."可知轻微的按压婴儿的脸,捏一下他们的大腿,都是攻击性表情,所以A项:按压它们的鼻子也属于攻击性表达.B、C、D文中没有提到.故选A.3.B 细节理解.根据倒数第二段"According to the study,it helps reestablish your cmolional equilibrium.In other words,it keeps your emotions (情感)balanced.根据研究,它有助于重新建立你的身体平衡.换句话说,它保持你的情绪(情感)平衡."可知这是要平衡他们的感情.故选B.4.C 推理判断.根据最后一段"Aragon says,"Because they may help people to regain control over their strong emotions,these expressions help the caretaker to care for an animal or baby appropriately.因为他们可能帮助人们重新控制他们的强烈情绪,这些表达帮助管理员适当地照顾一个动物或小婴儿."可知这种动作是有益的.故选C.本文是一篇说明文.文章主要讲了攻击性表达的原理以及好处.首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.12.【答案】【小题1】C 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】D【解析】1.C.细节理解题.根据第二段5G stands for fifth generation, meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system. Earlier "G"systems were designed to improve mobile communication operati ons. Each new technology brought major improvements in speed and greatly increased network ca pacity 5g代表第五代,也就是技术进步的下一步,以取代目前的4g系统.早期的"g"系统是为了改进移动通信操作而设计的,可知5G比4G有更广泛的应用,故选C.2.A.细节理解题.根据最后两段介绍更多种类的数据将在5g网络中传播.许多数据可能包含个人、企业或政府机构的私人信息.数据流的增加将使利益攻击者有更多的机会窃取和滥用数据.此外,5g无线网络的广泛使用意味着系统的任何故障都会产生更广泛和更严重的后果.可知最后两段关注5G技术的消极方面,故选A.3.B.作者态度.本文介绍最近有很多关于下一代无线技术5g的宣传,有它的优点也有缺点,客观的进行分析,可知作者的态度是客观的,故选B.4.D.主旨大意.本文介绍最近有很多关于下一代无线技术5g的宣传.但是这种技术是什么,它会如何改变我们的生活?可知文章主要介绍5G技术和它的潜在影响,故选D.本文介绍最近有很多关于下一代无线技术5g的宣传.但是这种技术是什么,它会如何改变我们的生活?首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.16.【答案】【小题1】G 【小题2】A 【小题3】C 【小题4】B 【小题5】E【解析】1-5 GACBE1.G.细节理解题.根据前文"Sometimes when sadness reaches a certain level,crying is anecessary consequence.有时候,当悲伤达到一定程度,哭是一个必要的后果.".可知此处应填"有什么身体或健康益处来自哭呢?"".故选G.2.A.细节理解题.根据前文"The scientists first had some volunteers watch a sad movie.科学家们首先让一些志愿者观看一部悲伤的电影.".可知此处应填"然后他们强忍住泪水".故选A.3.C.细节理解题.根据前文"Some people may think that crying is simply a sign of weakness orbeing out of emotional control有些人可能认为哭泣只是软弱或情绪失控的表现".可知此处应填"但实际上,哭泣是一种减压的方式".故选C.4.B.推理判断题.根据前文"you should take effective measures to relieve them你应该采取有效的措施来缓解他们".可知此处应填"哭只是一种自然、健康的方式".故选B.5.E.推理判断题.根据前文"Li Jin added that crying is just one way to release pressure李进补充说,哭只是释放压力的一种方式".可知此处应填"你可以用很多方法来做".故选E.本文是一篇选句填空,文章主要介绍了纵观历史和每种文化,人们都会哭泣.如今,人们面临着越来越多的压力来自工作,生活,家庭,健康和爱情.有时候,当悲伤达到一定程度,哭是一个必要的后果.此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.21.【答案】【小题1】B 【小题2】C 【小题3】A 【小题4】D 【小题5】B【小题6】C 【小题7】B 【小题8】A 【小题9】B 【小题10】D【小题11】A 【小题12】B 【小题13】C 【小题14】A 【小题15】D【小题16】C 【小题17】D 【小题18】A 【小题19】D 【小题20】A【解析】1-5 BCADB 6-10 CBABD 11-15 ABCAD 16-20 CDADA1.B.考查动词短语及语境理解.A.brought up抚养;B.consisted of 由……组成;C.depended on依靠;D.lived with 和……生活在一起;根据The family(1)John Smothers, his wife and their five-year-old daughter可知,家里有约翰•斯马瑟斯,他老婆,他自己,他们年仅五岁的小女儿,还有小女儿的爸爸妈妈,故答案为B.2.C.考查形容词及语境理解.根据One night after supper the little girl was(2)with a bad stomach ache可知,一天晚上,吃完晚饭,小姑娘突然肚子痛得厉害,故答案为C.3.A.考查动词及语境理解.根据and John Smothers(3)downtown to get some medicine可知,爸爸赶紧去城里买药,故答案为A.4.D.考查副词及语境理解.A.Basically基本上;B.Obviously明显地;C.Naturally自然地;D.Unfortunately 不幸地;根据下文he never came back可知,不幸的是,爸爸再也没回来,故答案为D.5.B.考查动词及语境理解.根据下文Gradually she grew up to womanhood Her mother married again 可知,小姑娘肚子不痛了,后来长大成人,故答案为B.6.C.考查动词及语境理解.根据下文to Mexico City while the girl still lived in the same house 可知,她的妈妈搬到了墨西哥城,故答案为C.7.B.考查名词及语境理解.根据the girl still lived in the same house where her (7)had lived可知,小女孩仍然住在她的父亲曾经住过的房子,故答案为B.8.A.考查名词及语境理解.根据 In time she also married and afterwards gave (8)to a baby girl,named Pansy可知,过了几年,她也有了个五岁的小女儿,故答案为A.9.B.考查名词及语境理解.A.contrast对比;B.coincidence 巧合;C.mistake错误;D.luck 运气;根据下文she was taken with a severe stomach ache可知,你说巧不巧,就在一天晚上,小姑娘也突发腹痛,故答案为B.10.D.考查名词及语境理解.根据I will go downtown and get some (10)for her可知,我去城里给她买点药,故答案为D.11.A.考查动词及语境理解.根据前文You, too, might forget to come back and(11)可知,你去又会走丢的,不记得回,故答案为A.12.B.考查名词及语境理解.根据Thus, John Smith did not go, and together they sat by the (12)of little Pansy可知,于是,约翰•史密斯没有出门,两人守在小潘西的床前,故答案为B.13.C.考查形容词及语境理解.根据前文After a while Pansy seemed to grow(13)可知,过了一会儿,小潘西好像疼得更厉害了,故答案为C.14.A.考查动词及语境理解.根据and John Smith again(14)to go for medicine可知,约翰•史密斯又打算去买药,故答案为A.15.D.考查动词及语境理解.根据but still his wife would not (15)him可知,但他老婆不让,故答案为D.16.C.考查形容词及语境理解.根据下文old man, with long while hair, entered the room可知,突然门开了,一个弓腰驼背、白发长长的老人走进来,故答案为C.17.D.考查动词及语境理解.根据前文"Hello, here is grandpa,"shouted Pansy可知,"你好!外公来了!"潘西说.她头一个认出来,故答案为D.18.A.考查动词及语境理解.根据前文The old man (18)a bottle of medicine from his pocket 可知,老人从口袋里取出一瓶药水,故答案为A.19.D.考查形容词及语境理解.根据前文a bottle of medicine from his pocket and gave Pansy a (19)可知,老人从口袋里取出一瓶药水,给潘西喂了一匙,故答案为D.20.A.考查形容词及语境理解.根据I was a little (20)",said John Smothers, "as 1 had waited for a street car for a long time."可知,约翰•斯马瑟斯说,"回来晚了一点,等电车等了一会儿.故答案为A.这是一个很离奇的故事.父亲为腹痛的女儿买药,从此一去不复返.女儿长大成人,有了自己的家庭后,相似的事情再一次发生了--她女儿也开始腹痛.更离奇的是,她的父亲出现了,给她女儿送上了药.文章短小精悍,结尾奇特,值得一读近几年高考试题中的完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完型填空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.答案全填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.41.【答案】【小题1】called【小题2】making【小题3】an【小题4】were found【小题5】worse【小题6】to fight【小题7】for【小题8】whose【小题9】chemicals【小题10】loss【解析】1.called.考查非谓语.insect与动词call之间是被动关系,所以用过去分词在句中做定语,故填called.2.making.考查非谓语.本句是现在分词在句中做结果状语,所以填making.3.an.考查冠词.expert是可数名词"专家",这里是泛指,所以填an.4.were found.考查被动.句意:去年年底在曼谷西北部的一个地区发现了这种秋季粘虫.fall armyworms与动词find之间是被动关系,所以填were found.5.worse.考查插入语.to make matters worse让事情更糟糕的是,所以填worse.6.to fight.考查固定句型.be +形容词+ to do是固定句型,所以填to fight.7.for.考查固定短语.be well -known for是固定短语"因为…而出名",所以填for.8.whose.考查定语从句.先行词是Enemies,在从句中做定语,所以填whose.9.chemicals.考查名词.chemical是可数名词"药物,化学物质",根据谓语are判断填复数形式,故填chemicals.10.loss.考查名词.loss是名词"损失"因为前边有a,所以填loss.一种被称为秋季粘虫的昆虫已经在美洲和非洲吃掉了农作物,现在它在亚洲也在这样做.这些蠕虫会使农民失去利润.农民们正在对抗这种蠕虫.语法填空是通过语篇在语境中考查语法知识的运用能力,在解题前应快速浏览短文掌握大意,在读懂短文的基础上,结合短文提供的特定的语言环境去逐句分析.要解决好语法填空,离不开坚实的语法知识,有了坚实的语法知识才能对语言进行正确的分析和判断,从而答对题目.42.【答案】We students real love our school canteen,where is located next to our dormitory. All the year round, it pro vides us with health, delicious and diverse food Every day we can enjoy our meals in the clean and tidy dining hall and with wonderful light background musics. The friendly and patient staff in the canteen treat us as their o wn children. They never fail ∧make us happy and relaxing with their smiling faces. Besides all these advanta ges, that can't be ignored is that the price of the meal was quite reasonable. I am sure I will miss our school ca nteen even before my graduation.详解:1.real改为really.考查副词.此处用副词修饰动词love.2.where改为which.考查定语从句引导词.这里是一个非限制性定语从句,先行词是our school canteen,且从句缺少主语,因此要用关系代词which来引导.3.health改为healthy.考查形容词.此处用形容词与后面的delicious、diverse共同修饰food.4.去掉and.考查连词.通过分析可知此处with wonderful light background musics与前面的内容不是并列关系,而是with介词短语做状语.5.musics改为music.考查名词单复数.music是不可数名词,没有复数形式.6.fail后加to.考查不定式.fail to do sth.意为"没能做某事".7.relaxing改为relaxed.考查形容词.此处表示"他们让我们开心放松",relaxing一般用于修饰物,表示"令人放松的",根据前面的us可知,这里要用relaxed,意为"感到放松的".8.that改为what.考查名词性从句引导词.句意:不能被忽视的是…,通过分析可知这里是一个主语从句,从句缺少主语,结合语境及句意可知这里要用what来引导.9.was改为is.考查时态.结合整篇文章内容可知文章叙述的是一般情况,因此要用一般现在时.10.before改为after.句意:我确信我甚至会在毕业后也会想念我们的学校餐厅,结合语境及句意可知此处表示"在毕业以后",因此要用after.【解析】本文主要介绍了作者学校的餐厅的情况以及对它的喜爱.考查短文改错.高考短文改错题的形式有说明文,短文故事,书信等,具有很强的实用性.短文的内容和语言都符合高中学生的实际,从表面上看类似一篇学生习作.首先,通读全文,了解短文大意,把握全篇的时态、人称及行文逻辑,在通读全文时把一些容易的错误先改好,再进行逐句改错.其次,要进行逐个句子的改错.这是要对文中的词法、句法和语篇着重分析和特别注意.最后把改好的短文再阅读一遍,检查答案是否正确,感觉是否还有不妥之处,最终形成定稿.43.【答案】Dear Peter,How is eventhing going?I'm writing to tell you some good news.A swimming club has been founded in our school,which aims at enriching our after-class life.(高分句型一)Since you are crazy about swimming,I'd like to invite you to join us.(写信发出邀请及介绍活动的目的)Club members meet every Friday aftemoon for mass learning.Regular courses are provided on how to develop life skills by swimming.And chances are also available for exchange activities.(介绍俱乐部具体的活动)If you're interested,please turn to the student union office,which is situated at the east end on the ground floor of the office building.(高分句型二)It opens from 3:00 to 6:00 pm on weekdays.(报名的时间和地。
2019版九年级英语第三次模拟考试试题温馨提示:1.本试卷共四部分,十一大题,满分150分。
考试时间为120分钟。
2.全卷共有试题卷8页,答题卷2页。
请将答案填写在答题卷上。
3.答题前请认真审题。
考试结束后自行保留试题卷,答题卡交回。
第一部分听力 (共五大题,满分30分)I.关键词语选择(共5小题,每小题1分,满分5分)你将听到五个句子。
请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出你所听到的单词或短语。
每个句子读两遍。
1. A. ever B. even C. every2. A. decide B. decision C. decided3. A. raise B. rise C. raised4. A. following B. floor C. fallen5. A. went out of B. took out of C. got out ofII.短对话理解(共10小题,每小题1分,满分10分)你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。
请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
每段对话读两遍。
6. What are they talking about?A. B. C.7. What sport does the man probably like best?A. B. C.8. What animal doesn’t the woman like?A. B. C.9. How did the boy sleep last night?A. B. C.10. Which sign are they talking about?A. B. C.11. What color are Lily’s shoes?A. White.B. Black.C. Brown.12. How long does Jim have to stay in Tokyo?A. Ten hours.B. Twelve hours.C. Two hours.13. Why do they wear the strange glasses?A. Because they like to wear them.B. Because the strange glasses are very nice.C. Because they can protect their eyes.14. How often does Mr. Green go to see his parents?A. Twice a week.B. Three times a year.C. Twice a month.15. Where were the two speakers?A. At the post office.B. In the shop.C. At home.III. 长对话理解 (共5小题,每小题1分;满分5分)你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。
2019-2020年九年级英语第三次诊断试题Ⅰ、听句子,选择正确的图片(其中有两项多余)。
句子读两遍。
(5分)A B C DE F G1.________2. _______3._________4. ________5. ________ Ⅱ、听小对话,选择正确选项。
对话读两遍。
(5分)( )6. When will the concert begin.A. At 6:25B. At 6:35C. At 6:45( )7.Which country has Lucy been to?A. ChinaB. Canada.C. France.( )8.What does the man have to do now?A. Clean the car.B. Move the car.C. Fix the car( )9. How did Tom go to school today?A. By bus.B. By bikeC. By car( )10.What did the man do yesterday?A. He rode a horse..B. He fed chickens.C. He milked a cow. Ⅲ、听长对话,选择正确选项。
对话读两遍。
(5分)听第一段对话,完成第11-12小题。
( )11. What’s the math homework?A. To finish the exercises on Page 21.B. To finish the exercises on Page22.C. To finish the exercises on Page23.( )12.Where does the conversation take place?A. In a supermarket.B. On the phone.C. In the classroom.听第一段对话,完成第13-15小题.( )13.What time did the accident happen?A. At 3:45B. At 3:15C. At 2:45( )14. What was the woman doing then?A. Driving a truck.B. Talking with her friends.C. Running across the road. ( )15. What’s the number of the truck?A. GS7964B.GX7946C.JS7496Ⅳ、听短文,选择正确的选项.短文读两遍。
绵阳市游仙区2019届初三第三次诊断检测英语试卷本试卷分试题卷和答题卡两部分。
试题卷共8页,答题卡共2页。
满分140分,考试时间120分钟。
注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考号用0.5毫米的黑色墨水签字笔填写在答题卡上,并认真核对条形码上的姓名和考号。
2.选择题使用2B铅笔填涂在答题卡对应题目的位置上,非选择题用0.5毫米的黑色墨水签字笔书写在答题卡的对应框内。
超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
3.考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
第I卷选择题(共100分)第一部分:听(共三节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节:听句选图(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面五个句子,每个句子后有一个小题,从题中所给的A、B、C三幅图片中选出与你所听到那个句子内容相符的图片。
听完每个句子后,你都有5秒钟的时间来回答有1.A. C.2.A. C.3.A.5.A. B. C.第二节:短对话(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段小对话,每段对话后有一个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话读两遍。
6.What are they talking about?A. The way.B. The time.C. The subject.7.What will the weather be like today?A. Rainy.B. Windy.C. Sunny.8.How often is the game held?A. Once a month.B. Twice a week.C. Four times a year.9.Where might the talking probably take place?A. In a restaurant.B. At school.C. At home. 10.What time is it now?A.7:16 p.m.B. 7:24 p.m.C. 7:40 p.m.第三节:长对话或独白(共10小题,每小题1.5分,满分15分)听下面4段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
~~~本文仅代表作者个人观点,与文库无关,,请读者仅作参考,并请自行核实相关内容~~~绵阳市游仙区2019届初三第三次诊断检测英语试卷本试卷分试题卷和答题卡两部分。
试题卷共8页,答题卡共2页。
满分140分,考试时间120分钟。
注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考号用0.5毫米的黑色墨水签字笔填写在答题卡上,并认真核对条形码上的姓名和考号。
2.选择题使用2B铅笔填涂在答题卡对应题目的位置上,非选择题用0.5毫米的黑色墨水签字笔书写在答题卡的对应框内。
超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
3.考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
第I卷选择题(共100分)第一部分:听(共三节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节:听句选图(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面五个句子,每个句子后有一个小题,从题中所给的A、B、C三幅图片中选出与你所听到那个句子内容相符的图片。
听完每个句子后,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每个句子仅读一遍。
1.A. B. C.2.A. B. C.3.A. B. C.4.A. B. C.5.A. B. C.第二节:短对话(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段小对话,每段对话后有一个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话读两遍。
6.What are they talking about?A. The way.B. The time.C. The subject.7.What will the weather be like today?A. Rainy.B. Windy.C. Sunny.8.How often is the game held?A. Once a month.B. Twice a week.C. Four times a year. 9.Where might the talking probably take place?A. In a restaurant.B. At school.C. At home.10.What time is it now?A.7:16 p.m.B. 7:24 p.m.C. 7:40 p.m.第三节:长对话或独白(共10小题,每小题1.5分,满分15分)听下面4段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有10至15秒时间阅读各小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白读两遍。
请听下面一段对话, 完成第11至第12小题。
现在你有10秒钟的时间阅读这两个小题。
11.What size does the man need?A. Small.B. Medium.C. Large.12.What might the man probably take in the store?A. A blue shirt.B. A dark shirt.C. Nothing.请听下面一段对话, 完成第13至第14小题。
现在你有10秒钟的时间阅读这两个小题。
13.When will the charity sale (义卖) be held?A. At 8:30 a.m. this Saturday.B. At 9 a.m. next Saturday.C. At 9:30 p.m. next Saturday.14.Who will probably take part in it?A. The community.B. Teachers and students.C. Only students in schools.请听下面一段对话, 完成第15至第17小题。
现在你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
15.Why did the young man go to see the doctor?A. He didn’t know where to begin his talk.B. He didn’t feel happy most of the day.C. He felt difficult to fall asleep.16.How long has the young man been like this?A. For about six weeks.B. For about three months.C.For about two years.17.What was the doctor’s suggestion?A. To take some medicine.B. To burn away his worries.C. To take more exercise.请听下面一段独白, 完成第18至第20小题。
现在你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
18.Who wants to be a writer?A. Meth.B. Jack.C. Holly.19.What does the parent do to the kid’s dream?A. To encourage him.B. To laugh at him.C. To doubt him.20.How can the kid achieve his dream?A. Do more reading.B. Turn off the TV.C. Watch TV.第二部分:读(共35小题,满分70分)第一节:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Live Music - Late Night JazzEnjoy real American jazz from Herbie Davis, the famous trumpet (小号) player.This is Herbie’s third visit to Shanghai. The first two were sold out, so getyour tickets quickly.PLACE: The Jazz Club DATES: 15-23 June PRICE: ¥80; ¥120TIME: 10:00 p.m. till late! TEL: 6466-8736Scottish DancingTake your partners and get ready to dance. Scottish dancing is fun and easyto learn.PLACE: Jack Stein’s DATES: every Monday PRICE: ¥60including one drinkTIME: 7:00p.m.~0:00 p.m. TEL: 6402-1877Exhibitions - Shanghai MuseumThere are 120,000 pieces on show here. You can see the whole of Chinese historythere.PLACE: Shanghai Museum PRICE: ¥30 (¥15 for students) TEL:6888-6788DATES: daily TIME: Monday—Friday 9:00a.m.~5:00p.m., Weekends9:00a.m.~9:00p.m.Dining - Sushi(寿司) in townSushi is getting really big in Shanghai. In Japan, it’s become an art form.The most famous Sushi ‘artist’ is Yuki Kamura. She’ll be at Sushi Restaurantall of this month.PLACE: Sushi Restaurant on Nanjing Road DATES: all month PRICE:¥200TIME: lunchtime TEL: 6890-3211For a full listing of events, see our website.21.Which of the following about Herbie Davis is TRUE?A. He is a famous country music singer.B. He will give five performances.C. His performances are late at night.D. The price of the ticket is ¥200for each.22.We can infer (推断) from the passage that ______.A. It is more interesting to visit Shanghai Museum for Japanese history.B. Scottish dancing is so interesting and easy that you will never get bored.C. The performance given by the American jazz will last for over two weeks.D. Sushi is not popular in Shanghai as it is a kind of Japanese traditional food. 23.From the text we may learn that Kamura is ______.A. a cookB. a waitressC. an actressD. an artist24.If you want to learn some other activities, you can ______.A. ask Herbie Davis for helpB. call at 6888-6788C. send an email to Shanghai MuseumD. surf the Internet 25.Which of the events is the least expensive?A. Live Music - Late Night JazzB. Scottish dancingC. Exhibitions - Shanghai MuseumD. Dining - Sushi in townBHannay was nervous. His enemies (敌人)were searching for him. All around him were grassy hills without trees. He had nowhere to hide. How could he escape?Hannay walked along the country for a long time. Then he saw a road worker, who was working alone, fixing the road. Hannay could see the road worker was not feeling well. Hannay came up to him and said “How are you?”“My head hurts,” the worker said, “I can’t do it. I w ant to go home to bed. My daughter got married yesterday, and I drank a lot of wine with my friends. That’s the problem!”Hannay agreed that he should be home in bed.“Yes, and I would be,” he replied,” but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work. If he comes and finds me away, I’ll be in trouble.”Suddenly Hannay had a bright idea. “You go off to bed,” Hannay said, “I’ll do your job until the new surveyor comes.”The road worker was pleased with this idea. He gave Hannay his hat and his old coat. Then he went home to sleep and perhaps to drink a bit more. Hannay put on the worker’s hat and coat and began to fix the road. About an hour later he heard a voice.“Are you the road worker?” it asked. It was the new surveyor. He was a young man with a clean face. He sat in a small car.Hannay said yes. The surveyor told him about some more work and drove off. Hannay continued with his work. Then a village boy came by: “What has happened to the road worker?”“He stayed at home today,” Hannay replied. “He’s sick.”At about midday, a large car came down the hill and stopped near Hannay. Three man got out of the car. Hannay’s heart beat fast. He knew his enemies were coming…26.What is this passage probably taken from?A. A history book.B. A travel book.C. A science book.D.A novel.27.What was the trouble with the road worker?A. He had a cold.B. He had a headache for too much drinking.C. He hadn’t eaten all day.D. He had been working day and night. 28.Who came by first after the road worker left?A. The surveyor.B. A village boy.C. Hannay’s enemies.D. The road worker’s daughter.29.What can we infer from the story?A. Hannay helped the worker kindly.B. The village boy knew the road worker.C. The surveyor had lots of working experience.D. Hannay had to hide in the grassy hills.30.What is the correct order of the passage?①A car stopped near Hannay and three men got out.②Hannay met a road worker and offered to take over for him.③Hannay was worried because his enemies were following him.④Hannay acted as the road worker when the surveyor came by.⑤The village boy wondered what had happened to the road worker.A. ②→①→④→⑤→③B. ①→④→②→⑤→③C. ③→②→④→⑤→①D. ⑤→④→②→③→①C“Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨架) in the closet?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother thought for a while. “Well, it’s something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in the past, someone in Dad’s family had been arrested(监禁) for stealing a horse, it would be ‘a skeleton in his family’s closet’. He really wouldn’t want any neighbor to know about it.”“Why pick on my family?” Jessica’s father said with anger. “Your family history isn’t so good, you know. Wasn’t your great-great-grandfather a prisoner who was brought to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut in before things grew worse.After dinner, the house was very quiet. Jessica’s parents were still quite angry with each other. Her mother was ironing clothes and from time to time she looked angrily at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessica’s closet. Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones(一束白骨) fell to the floor. Jessica’s mother sank in a faint(晕倒), waking only when Jessica put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces of her husband and daughter.“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the school’s skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I wanted to tell you, but it seemed that as soon as I said something about skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “They’re both crazy,” she thought. 31.According to Jessica’s mother, “a skeleton in the closet” means _____.A. a family honorB. a family secretC. a familystory D. a family treasure32.Which of the pictures is “closet”?A. B. C. D.33.Why did Jessica bring a skeleton home?A. She was interested in it.B. She planned to keep it for fun.C. She needed it for her school task.D. She wanted to scareher parents.34.Which of the following is TRUE?A. Jessica’s ancestors were all criminals.B. Jessica’s family were probably Australians.C. Jessica’s mother was so angry that she sank in a faint.D. Jessica’s father pretended to be angry in order to avoid doing housework. 35.What’s this passage mainly about?A. Something caused by a skeleton.B. Something terrible.DRock-paper-scissors is a game played all around the world. We have relied on it to deal with disagreements with friends—from which channel to watch to who gets to eat the last ice Cream—all because we think the results are completely random.But are they?Wang Zhijian, from Zhejiang University,believes that there is a regulation(规律) behind this simple game. So he collected 360 students, divided them into groups of six and had each group play 300 rounds of rock-paper-scissors.After the first results, Wang thought he was wrong, because players chose each of the three moves about one-third of the time, suggesting that the game is random after all. However, Wang later noticed a surprising regulation of behavior. When players won a round, they usually stuck to the same choice. But when they lost,they change a more powerful move. For example, if Player A had just thrown down scissors beat Player B's paper,Player A was more likely to throw down scissors again while Player B was likely to choose rock,since rock beats scissors. This is called “conditional response”.So, for the next step of his study, Wang plans to do some research about how human brains make quick decisions when competing.Now that you've learned how to predict the moves of your opponent, you’ll have an advantage next time you play rock-paper-scissors with your friends. But make sure they haven’t read about Wang's study.Also, Wang pointed out that his predictions were made depending on the results of the prior(在前的) round, so when it comes to the very first round, it is always a matter of chance. This means that if you and your friends want to decide something by only one round, the study won’t be much help to you.36.What does the underlined word “random” in the first paragraph probably mean?A. Unpredictable.B. Amusing.C. OppositeD. Strange.37.The missing part of the underlined sentence “But are they?” is _____.A. real friendsB. completely randomC. interesting gamesD. truly useful38.Which of the following is TRUE about Wang and his study?A. He found a new game theory(理论)called “conditional response”.B. He asked 360 students to play a total of 300 rounds of rock-paper-scissors.C. The study suggested that the traditional belief that the game is random is wrong.D. After studying the first several results, Wang discovered the pattern behind the game.39.If A has used rock to beat B’s scissors, then they are more likely tochoose .A. rock;paperB. rock: scissorsC. scissor; rockD. paper; scissors40.What will Wang study about rock-paper-scissors in the future?A. Why some players can always win the game.B. What leads people to win when playing the game.C. How to improve players’ ability to predict opponents’ moves.D. How human brains make quick decisions when competing in the game.第二节:完形填空(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。