高考英语二轮复习 第四 阅读表达 专题能力训练十七 阅读表达高三全册英语试题

  • 格式:docx
  • 大小:14.74 KB
  • 文档页数:6

语鹅市安置阳光实验学校专题能力训练十七 阅读表达(二)

A

(2017·天津南开中学5月模拟)

Reading with Rover is a reading program where children read to

dogs.In addition to Reading with Rover,which is based on Washington

state,there are many such reading programs around the country.The

goal of all these programs is to improve the reading skills of

children with reading problems by having children read to dogs.

When reading aloud in the classroom,many children with reading

problems and poor reading skills feel frightened.They have little

confidence in themselves and are afraid of being laughed at.They

may also feel that reading is difficult,boring and

stressful.However,when children read to dogs,reading becomes a fun

and non-stressful experience for both the children and the

dogs.Dogs don’t criticize,judge or laugh at the children’s

reading ability. Reading with Rover and other programs like it have been a huge

success,resulting in improved reading skills for a significant

number of participating children with reading problems.In addition

to making learning enjoyable,when children read to dogs,it

increases their sense of worth and self-confidence.

As part of the Reading with Rover program,the children read to

dogs that are registered therapy dogs.These are dogs that have been

trained and tested.Along with their owners,these dogs have become

registered therapy teams.

A recent research study was conducted by the University of

California,which concluded that when children read to dogs,it can

increase their reading skills by thirty percent.

Children who took part in this study remarked,“I feel relaxed

when I am reading to a dog because I am having fun.”“The dogs

don’t care if you read really badly so you just keep going.”

When children read to dogs and improve their reading skills,it

becomes just another example of how wonderful dogs are and how

important they are to our society.

1.What’s the aim of Reading with Rover?(no more than 10 words) 答案:To improve the reading skills of children with reading

problems.

2.Why does reading become a fun and non-stressful experience when

children read to dogs?(no more than 12 words)

答案:Because dogs never criticize,judge or laugh at the children’s

reading ability.

3.What’s Paragraph 3 mainly about?(no more than 12 words)

答案:The great effects/advantages/benefits of Reading with Rover

and other programs like it.

4.What does the word “conducted” mean in the fifth paragraph?(no

more than 2 words)

答案:Carried out/Performed/Done.

5.What do you think of Reading with Rover and other programs like

it?(no more than 25 words)

答案:I think they are meaningful,as they make a difference in their

life by improving the reading skills of children with reading

problems. or:I think they touch me a lot,because they are just another

example of how wonderful and important dogs are to our society.

B

A young lady was standing on the corner with a map in her

hand.She looked puzzled.Several people passed by,looked at her but

did not stop.I wondered why.Maybe it was because of the way she was

dressed.She wore a dirty dress and looked pale.

As I crossed the street and came closer to her I asked if she

wanted help.She thanked me and smiled in relief.As it turned

out,she was looking for the hospital.I felt wonderful just reaching

out,and taking that extra moment to help.

Many times in these situations I end up walking a person to

where he or she is going when giving directions would be too

complicated. I like helping people this way due to my own

experience.Many years ago,we travelled in Japan and needed

directions.A kind Japanese who saw our problem came to us and

helped us out.This man just took my heavy bags and guided us to

where we needed to be.We could not speak any Japanese while the man could not speak any English.Although we could not communicate

through words,we communicated through the heart.

Sometimes when I do a special favor for a stranger,the person

will say,“I hope I can do something for you one day to return the

favor.” They already have done something for me by giving me the

opportunity to help them.But I hope that when they come across a

situation where someone needs their help,they will be willing to

reach out as well.

1.Why didn’t those passers-by give a helping hand to the young

lady?(No more than 10 words)

答案:Maybe it was because of the way she was dressed.

2.What was the young lady’s problem?(No more than 10 words)

答案:She didn’t know the way to the hospital./She was looking for

the hospital.

3.What does the underlined sentence mean?(No more than 20 words)

答案:I tend to show her directly to the destination she wants

instead of just giving directions. 4.What does the writer want to tell us in the last paragraph?(No