高中英语人教版必修2(测试题):Unit2.4含答案

  • 格式:doc
  • 大小:397.00 KB
  • 文档页数:5

- 1 - Section Ⅳ Using Language

姓名:________ 测试时间:45分钟 本卷总分:50分 自评或老师评分:________

基础训练

Ⅰ.用所给单词的适当形式填空

1.I've never heard anything so ________(fool)in all my life.

2.We tried to stop the flames from spreading, but we knew it was ________(hope).

3.The restaurant ________(charge) us £40 for the wine.

4.We should keep healthy ________(physical) and mentally.

5.Drivers who break the rule can expect to be ________(fine) heavily.

答案:

1.foolish 2.hopeless 3.charged 4.physically 5.fined

Ⅱ.选词填空

1.To ________ our concert we will paint a poster to be put somewhere where lots of people.

2.I can't ________ what he does ________ what he says.

3.You've got to ________ me that you won't do that again.

4.Alice is a beautiful girl with bright ________ hair.

5.She ________ a large wallet with a lot of money in it.

6.Now, many people ________ this exciting game.

7.In the competition Mary got the first ______________.

8.Mr. Sun can speak English ________ French.

9.Janie ________ Charlie last month.

答案:

1.advertise 2.relate; to 3.promise

4.golden 5.picked up 6.take part in

7.prize 8.as well as 9.got married to

- 2 - 语篇提能

Ⅰ.阅读理解

Yesterday I was a bit early for an appointment so I stopped in at Macdonald's for a coffee. I

think they make the best coffee. Two very pleasant young girls were working at the counter and the

customer ahead was impossible to please!

The young girl was sweaty and near tears. I only wanted coffee but I liked lots of milk in it. I

really didn't want to be difficult so I said, “You go ahead and add lots of milk and if it's not enough,

I'll ask for more.” She smiled. She made a perfect coffee. I left her two pink peppermints (薄荷糖)

as a tip.

I went to her supervisor and let the leader know how well she handled such a difficult customer

ahead of me. More of that needs to be done for young people starting out—probably the first job.

I remember how hard it was. I would have run away crying and quit, had it been me yesterday

serving those customers. I'd still be crying too.

Comments posted by molliecat on July 29, 2015

READERS' COMMENTS

FayBaby wrote: Customer service can be one of the most difficult and thankless jobs at times.

Your expression of appreciation probably made her day.

Mish wrote: How dear you were to lend support there, dear Mollie. Love you!

kiwicat wrote: My sons both have dreadful first job stories of how rude and demanding

customers can be. I now always encourage a new cashier or someone doing job training. Thanks for

the reminder that we can be more tolerant and thankful to those who offer frontline customer service.

mindyjourney wrote: Thank you for helping calm the young worker with your appreciation and

thoughtfulness. So many compassionate lessons you have earned are shared. Blessings, dear Mollie.

1. Why did the writer have a coffee at Macdonald's?

A. Because she arrived for the appointment ahead of time.

B. Because her appointment was delayed.

C. Because she wanted some coffee to calm down for the appointment.

D. Because the coffee at Macdonald's was very cheap.

2. Which of the following is true about the customer before the writer?

A. The customer was a pleasant young woman.

B. The customer was difficult to deal with.

C. The customer was easy to please.

D. The customer was very sweaty.

3. The readers think that the writer's attitude toward the young girl is ________.

A.doubtful B.useless

C. helpful D. moving

- 3 - 4. The passage is most likely to be taken from ________.

A. a website B. a practical guide

C. a newspaper D. a textbook

5. What does the underlined word “supervisor” in Paragraph 2 mean?

A. A person in charge.

B. A person in need.

C. An elderly customer.

D. A reader of a website.

答案:

本文是一篇记叙文。作者在麦当劳排队买咖啡时见到顾客刁难服务员,而作者则给予了服务员充分的肯定和鼓励,这一行为得到了读者的认可。

1.解析:从文章第一句话“Yesterday I was a bit early for an appointment so I stopped in at

Macdonald's for a coffee”可知,由于作者赴约有点早,所以她才决定去喝杯咖啡,由此可知答案。

答案:A

2.解析:从文章第一段尾句中的“the customer ahead was impossible to please”以及后文进一步的交代可以推断出,这位顾客比较挑剔,不好应对,故选B项与之相符。

答案:B

3.解析:由文章中的评论,比如“Your expression of appreciation probably made her day”可以看出,FayBaby等人认为作者的态度对于服务员来说是有帮助的。

答案:C

4.解析:由文章中的“READERS' COMMENTS”以及后面所列举的评论可推知,这是一篇来自网站的文章。

答案:A

5.解析:由画线词后的the leader可知,作者看到服务员的出色表现后深有感触,就把她的事迹反映到了主管那里,由此可知该词的意思是“主管人”。

答案:A

Ⅱ.七选五阅读

It seems that there is never enough time in the day. But, since we all get the same 24 hours,

why is it that some people achieve much more than others? __1__

Keep a to-do list.

You should have a reminder system to tell you when you need to do what. __2__ Carry