2012年广东高考英语听说考试真题(A~D完整_E只有答案)

  • 格式:doc
  • 大小:50.00 KB
  • 文档页数:12

Computer-based English Listening and

Speaking Test of Guangdong Version

A

Part A Reading Aloud

Natural medicines, made from flowers, seeds, roots and leaves. The

Chinese were the first to discover the power of plants, making medicine

for 4000 years. Focus on prevention rather than cure. Popular today in

the east and the west. Healthy for mind, body and soul. Past and present,

tribal people always made the most of nature. Explorers and botanists

made them available to the rest of the world. Western and traditional

medicine unite, returning to more natural cures. Copy their chemicals or

use them direct. When they fail, we go back to nature for the next magic

cure.

(98 words)

Part B Role Play

情景介绍

角色:你是Tom。

任务:(1)与Jane谈论她在学校宿舍的人际关系。

(2)根据谈话内容回答同学的问题。

Transcript: (110 words)

M: Good morning, Jane. How are you getting along?

W: Morning, Tom. The good news is that I passed my swimming test. M: Congratulations! I saw you swim in the pool every day.

W: I really don’t have talent for swimming. Practice is my only way to

pass the test.

M: What’s the bad news then?

W: The bad news is that I am living in the dormitory.

M: Why did you move to the dormitory?

W: I want to save some time and transportation. It takes me forty minutes

from home to school every morning and fifty minutes from school to home

every afternoon because of the traffic jam.

Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds

to prepare the question. When you hear a beep, begin to ask the question.

1. 你和你的室友相处得如何?

Question: How do you get along with your roommates?

Answer:Not very well. My roommates never clean the dormitory. They

leave dirty clothes and socks everywhere. Sometimes I find someone’s

dirty socks and jeans on my bed. I really can’t bear it any longer.

2. 为什么你不直接与他们谈一谈?

Question: Why don’t you have a talk directly with them?

Answer:My teacher also advises me to do so, but I just don’t know

how to say it to them. I feel it’s too direct to tell them they

shouldn’t behave that way. We Chinese people are always saying that “one should save face for others.” What’s more, sometimes they help

me with my study. I’m very grateful to them.

3.你的老师的建议是什么?

Question: What are your teacher’s suggestions? /What is your

teacher’s advice?

Answer:Well, he tells me to make a suggestion of taking turns to

clean the dormitory. He says I should be the first one in turn, then

maybe they will accept this idea. But if this does not work out, he says

I can have a heart-to-heart, friend-to-friend talk with them.

Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten

seconds to prepare the answer. When you hear a beep, begin to answer the

question.

1. Question: What is Jane’s good news?

Answer: She passed her swimming test.

2. Question: How much time does Jane spend on her way home in the

afternoon?

Answer: Fifty minutes.

3. Question: What does Jane find on her bed sometimes?

Answer: Dirty socks and jeans.

4. Question: Why is Jane grateful to her roommates?

Answer: Sometimes they help her with her study.

5. Question: Who does the teacher advise to clean the dormitory

first?

Answer: Jane.

Part C Retelling

梗概:Tom乘坐的公交车与货车发生了碰撞,警察帮助Tom及时到达考场。

关键词:exam(考试),bus(公交车),lorry(货车),crash into(撞上),police officer(警官)

Transcript: (199 words)

Go to the Exam

Tom was a middle school student. One day Tom took a bus to the school for

an exam. The exam was very important for him. His parents expected him to

get good marks and hoped that he would get a place at a top university in

the country. Suddenly a huge lorry stopped in front of the bus and even

though the bus driver had made every effort to stop, the bus crashed into

the lorry. There was a terrible noise. Luckily no one was hurt. Tom got

off the bus and wondered what he could do to get to the exam in time. A

police officer asked him if he was OK. Tom told the police officer that

he was going to take a very important exam and that he was worried he

might be late. The police officer picked up his phone and asked a police

car to come at once. When it arrived, he asked Tom to get into the car.

Then the police officer drove as fast as he could to the school. They

arrived ten minutes before the exam started. So Tom was able to take the

exam on time.