(完整版)高中英语Unit3Ahealthylife练习试题新人教版选修6

  • 格式:doc
  • 大小:690.00 KB
  • 文档页数:18

Unit 3 A healthy life

【导语】 To live a healthy life , we should keep healthy both psychologically

and physically.What should you do if you want to keep physically healthy ? Please

read the passage to try to find the answer.

Nowadays, it is fashion to eat healthy food, such as organically -grown food,

and do exercises to keep healthy.In brief, people are trying to live a healthy

what should be done to live a healthy life? Different people have different

says to live a healthy life is to have a strong body.Some people think

keeping psychologically healthy is very my view, it's essential to keep

physically and psychologically healthy.

To keep physically healthy, you should do sports like running, playing

basketball , more and more people go to the fitness are some

think it is very useful for us to do some exercise every day.In this way, we can

have a strong body.

More importantly, to keep psychologically healthy, you should have a good

attitude towards people around you.We often say: “Attitude is everything. ” It

means good attitude leads to a good mood.In this way we can keep psychologically

healthy.It is more sensible to have a positive attitude.When you meet with some

hardship, you should not be sad.You should have confidence in yourself and do

something for relaxation.You sh ould say to yourself: “I can make it.I am one in

am special in this world. ” In th is way, you definitely have a good mood

and work efficiently.

In a word, to live a healthy life is a comprehensive project in a way.We should

keep healthy both psychologically our daily life we should do some

exercises and have a positive attitude towards can also turn to some

specialists for advice.Only in this way can we live a healthy life.

【词海拾贝】

1. in brief 简而言之

2. in one's view 某人以为

3. essential adj . 必需的

4. more importantly 更重要的是

5. have a good attitude towards

对 有优异态度

【问题思虑】

1. Generally speaking

,what's a healthy life?

_______________________________________________________

答案: A healthy

life

is

the

one that

is

both in

physical

and psychological

health.

2. How to keep psychological health?

_______________________________________________________

答案: You should have a good attitude towards people and things around you.

Ⅰ . 将单词与其正确释义连线

1. alcoholA .青少年

2. adolescent B.困难的;强硬的

3. tough C.无心识的;自动的

4. withdrawal D .酒;酒精

5. automatic E.回收;撤离

6. abnormal F.难堪的

7. chemist G.药剂师;化学家

8. survival H.幸存

9. prejudice I .畸形的;异样的

10. embarrassed J.偏见;偏见

答案: 1- D 2-A 3-B 4-E 5- C 6-I 7-G

8-H 9-J 10- F

Ⅱ . 依据所给汉语提示写出单词

1. ____________ n.香烟

2. ____________ n.压力;重音;使紧张;加压于

3. ____________ adj . 精神的;智力的

4. ____________ adj . 气喘吁吁的

5. ____________ vt . & vi . 增强;稳固;变强

答案: 1.cigarette 2.stress 3.mental 4.breathless 5.strengthen Ⅲ . 依据英语释义写出单词

1. ________: when a sum of money must be paid immediately or expected or arranged

2. ________: a change that sb/sth causes in sb/sth else ; a result

3. ________: to make bad or wrong use of or unfair , cruel or violent treatment

of sb

4. ________: in the habit of or be adapted to

5. ________: unable to stop taking harmful drugs, or using or doing sth as a

habit

6. ________: to forbid

7. ________: feeling embarrassed and guilty because of sth you have done

8 . ________ : to leave a job, school etc, especially without finishing it

completely

答案:

5. addicted

Ⅳ . 采用短语的正确形式达成句子

due to ; be addicted

to ;become accustomed to ; decide on; have a bad effect

on;

feel like

1. His failure was largely ______________________________ inexperience.

答案: due to

2. Has Mary _____________________ a date for the wedding?

答案: decided on

3. I ____________________________________ the film

CJ7.

答案: was addicted to

4. I don't ______________________ doing my homework now.

答案: feel like

5. She has _________________ living in the mountain village.

答案: become accustomed to

Ⅴ . 领悟句子所用句型并译成汉语

1. It_seems_amazing_that at my age I am still fit enough to cycle

in an afternoon.

_______________________________________________________

_______________________________________________________

20 kilometres

答案: 感觉诧异吧,像我这样的年龄,身体健康并且能在一个下午骑车跑2. As_you_know, if you do the same thing over and over again it

automatically.

20 千米。,you

begin to do