【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 unit1 cultural relics

  • 格式:doc
  • 大小:415.00 KB
  • 文档页数:3

【优化方案】2015届高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦

Unit1 Cultural relics跟踪训练夯实基础 新人教版必修2

Ⅰ.品句填词

A)根据句意及汉语提示,写出所缺单词。

1.The experiment,which will be carried out next week,is ____________(设计)

to test the new drug.

答案:designed

2.Mr.Reed has been ____________(挑选) to represent us on the committee of the

local government.

答案:selected

3.Two car bombs ____________(爆炸) in the centre of Baghdad,killing at least

155 people and wounding 700.

答案:exploded

4.When she is offered ice­cream or pie,she always chooses the ____________(前者).

答案:former

5.The two of them have ____________(装饰)their new house romantically to

celebrate their new life together.

答案:decorated

B)在句中空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。

6.They have made ____________ (amaze) achievements in the past few years,shocking many people.

答案:amazing

7.I bought some old things with the ____________(remain) 20 dollars.

答案:remaining

8.He had the dirt ____________(remove) from his shoes before coming into the

room.

答案:removed

9.He told us whether ____________(have)a picnic was still under discussion.

答案:to have

10.It has been proved ____________ eating vegetables in childhood helps to

protect you against serious illnesses in later life.

答案:that

Ⅱ.选词填空 用方框中短语的适当形式完成下列句子。

think highly of;in return;at war;belong to;in search of;consider...as...;get lost;look into;take apart;to tell the truth

1.A working party has been set up to ____________the problem specially.

答案:look into

2.____________,I never thought he could be fit in the job.

答案:To tell the truth

3.Thinking that he____________,he went over to ask the policeman standing by

the corner for the way.

答案:had got lost

4.It’s vital that everyone has a sense of ____________ the school and is kept

fully informed of events that are taking place.

答案:belonging to

5.The private lives of film stars should not __________fair game for newspaper

reporters.

答案:be considered as

6.The country has been ____________with its neighbors for more than two years.

答案:at war

7.I’d like to bring you a cold drink ____________for your help.

答案:in return

8.People all over the country ____________the building designed by the famous

architect.

答案:thought highly of

9.Many scientists are ____________a cure for the disease.

答案:in search of

10.He ____________the radio and hoped to see what was wrong with it.

答案:took apart

Ⅲ.完成句子 运用所学词汇或句型完成下列句子。

1.As is known to us,the Diaoyu Islands

________________________________________________________________________

(属于中国).

答案:belong to China

2.More and more people from the countryside come to big cities

________________(寻找一份工作) to raise their families.

答案:in search of a job

3.We all ________________ (高度评价我们的英语老师).His humor always makes our

class lively and interesting.

答案:think highly of our English teacher

4.The machine didn’t function suddenly.I ________________(打开它)and saw if

I could find out what was wrong with it.

答案:took it apart

5.I work hard ________________(回报) those who care for me,help me and love

me.

答案:in return for

Ⅳ.词语串练 根据汉语提示完成下列短文。

It’s well­known that cultural relics____1____the human

beings

____2____individuals.A lot of people try their best to ____3____them.Some of them

have been damaged while only a few ____4____.In order to avoid this,every one of

us should ____5____,for ____6____it is our duty to protect cultural relics.

众所周知,文化遗产属于全人类而不是个人。为了寻找它们,许多人付出了艰苦努力。其中一些文化遗产已遭破坏,只有少数幸存下来。我们每一个人都应尽最大努力避免它们遭到破坏,毫无疑问保护好文化遗产是我们的责任。

答案:1.belong to 2.rather than 3.search for 4.survive 5.make efforts

6.there is no doubt that

Ⅴ.课文语法填空

阅读下面课文缩写材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。

The Amber Room,one of the great wonders of the world,was a great work

______1______took ten years to make.In 1716,the Amber Room was given to the Russian

people ______2______ a gift of friendship by Frederick William Ⅰ,______3______

loved best soldiers more than the Amber Room ______4______.In Russia,the room first

______5______(serve) as a small reception hall for important visitors and later

moved and redesigned by Catherine Ⅱ.______6______(fortune),the Amber Room

disappeared when the Nazi Germany and Russia were at war and now nobody knows

______7______ happened to it.In the spring of 2003,______8______,a new Amber Room,built by the Russians and Germans on the ______9______(base)of old photos,was ready

for the people of St Petersburg ______10______(celebrate)the 300th birthday of their

city.

答案:1.that 2.as 3.who 4.itself 5.served 6.Unfortunately 7.what

8.however 9.basis 10.to celebrate

[写作素材]

1.昨天我去书店搜寻一位艺术家的绘画集。

2.人们高度评价这位艺术家的作品。

3.绘画集中有很多画构思独特。

4.确实值得购买。

提示:黑体部分用本单元词汇表达。

[连句成篇](将以上句子连成一篇50词左右的英语短文。)

________________________________________________________________________