(英语)英语阅读理解专项
- 格式:doc
- 大小:339.50 KB
- 文档页数:32
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下面的材料.从每小题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Dear Lucy,How are you? It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine.England is very different from Hong Kong. The weather is terrible and it rains a lot. The buildings are funny. They are in rows and not high. I love them because the rooms are much larger. I'm having a wonderful at my new school and my new home!Mum and Dad are happy with their new jobs. But my brother Jack doesn't like moving to England because he misses his friends so much.I've made lots of new friends at school. My teachers are really nice too and my English has improved a lot. After school, we can take part in relaxing activities such as sport, watching films or playing computer games. There's a park near the school where I often go with the other students at the weekend.We are travelling back to Hong Kong for the summer holiday. I will visit you and bring you a present!Write back soon!Love,Sandy (1)Where did Sandy's family live before?A. Hong Kong.B. Sydney.C. New York.D. London.(2)Sandy loves the buildings in England because their rooms are .A. cheaperB. warmerC. newerD. larger(3)How many people are there in Sandy's family?A. 2.B. 4.C. 6.D. 8.(4)Who does not like moving to England?A. Dad.B. Mum.C. Jack.D. Sandy.(5)What is the letter mainly about?A. Sandy's summer holiday.B. Sandy's parents.C. Sandy's new classmates.D. Sandv's new life.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)C(5)D【解析】【分析】文章大意:Sandy向Lucy介绍了他一家从香港搬到英国后的生活状况。
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、阅读理解题及答案1. 阅读材料:问题:Why do Tom's parents worry about him?答案:A. They think he spends too much time on sports.2. 阅读材料:Lucy is a primary school teacher. She is very patient and always encourages her students to be confident. Many students like her because she makes learning fun.问题:What is Lucy's occupation?答案:B. Teacher二、解析1. 第一题解析:本题考查学生对文章细节的理解。
从阅读材料中可以看出,Tom的父母担心他因为过于沉迷篮球而忽视学业。
因此,正确答案为A。
2. 第二题解析:本题考查学生对文章主要人物职业的把握。
文章明确提到Lucy是一名小学老师,因此正确答案为B。
三、提高阅读理解能力的技巧1. 先读题目,再读文章。
这样可以在阅读时更有针对性地寻找答案。
2. 注意文章的和副,它们往往揭示了文章的主旨。
3. 留意文章中的关键词和主题句,这些往往是理解文章大意的关键。
4. 学会略读和扫读,快速获取文章大意,然后再进行细读寻找具体信息。
5. 遇到生词时,不要慌张,可以根据上下文推测词义。
四、实例解析阅读材料:问题:What is the purpose of the "Greening Greenfield" project?答案:C. To make the town more environmentally friendly and improve the quality of life.解析:本题考查学生对文章主旨的理解。
(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解One of the biggest problems when we are talking is the awkward silence. Encountering this situation is so uncomfortable that you would avoid meeting new people in the first place. In the past, I struggled wit h this and I even thought it had to do with my DNA or something… But later I learned that once you know how to keep those words flowing, you can meet and talk to anyone you like, which helps create great possibilities for friendship, fun and shared activities that you would otherwise have missed out on.After studying this in depth, I had different opinions and found that one of these common behaviors is the habit of filtering (过滤)--holding back from saying something until you've "checked" to make sure that what you're about to say is cool, impressive and interesting. Another problem is not learning to get in the mood for conversation. If you don't know how to change from subjects, then it can take a lot of time to warm up.It is the reflex (习惯性思维) that allows you to say whatever goes on in your mind. It's fun to realize that you're allowed to say whatever is on your mind. As long as you don't say anything that could land you in jail (监狱).All of the "Oh! That's interesting…" "Hmm, I've never heard of that" "Hmm, cool!" expressions are reactionary (保守的) bits of conversation that prove to the other person that you're really listening. This works 99% of the time. So, if you show some interest, they'll hang around and want to talk to you even more.Everyone knows that stories juice-up conversations, but most people only talk about stories of their own lives. When someone mentions something related to any of them, just tell the story, even if it's not from your life. The more interesting, stranger or more frightening they are, the harder they are to forget.(1)If people can deal with the awkward silence, they can .A. train their working skillB. improve their life qualityC. enrich their social lifeD. establish their working relationship(2)When talking with others, we should .A. feel nervousB. think twiceC. be free to expressD. avoid breaking in (3)According to the passage, what do the speakers care much about?A. The attractive topics of conversation.B. The atmosphere of the conversation.C. The listener's experiences and tastes.D. The listener's curiosity and concern.(4)What does the underlined part "juice-up conversations" mean?A. making conversations more boringB. making conversations livelierC. making conversations smootherD. making conversations more relaxing【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B【解析】【分析】本文本文是一篇议论文,我们谈话时最大的问题之一是尴尬的沉默。
九年级英语阅读理解专项练习(1)Little Tom down the street calls our dog "The keep dog".Zip is a sheep dog. But when Tom tries to say" Seep", it comes out "keep". And in a way Tom is right. Zip is always bringing things hoem for us to keep! I'll tell you about some of them.Zip's first present was a shoe. It was made of green silk.We didn't know how Zip found the shoe. But after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell. I nodded(点头)and held my nose. "What do you think it is?""It smells like something for cleaning. I think someone tried to clean a spot (污点) off the shoe. Then he put it at the door to dry.""Along came Zip. And good-bye shoe!" I said."We should take it back.""We can't ".said my sistter."Maybe little Tom is right," Mary said. "Maybe Zip is a keep dog!"1.The writer and Mary didn't know______.A.what Zip's first present wasB.how Zip carried its first present homeC.who owned Zip's first presentD.what Zip's first present was made of2.Tom calls Zip "the keep dog"because ______.A.the dog likes keeping thingsB.the dog likes playing with shoesC.he doesn't know the dog's nameD.he can't pronounce the word "sheep"well3.What made the shoe strange was ______.A.its colourB.its smellC.its sizeD.that it was a silk one4.The word "keep"in the last sentence means "_____"A.keeping things for itselfB.bringing things for other to keepC.not letting it run aboutD.taking care of a small child5.We can know from the reading that the dog _____.A. likes to give presents to peopleB.has been kept in at the writer's homeC.has brought some troubleD.likes to be called "the keep dog"Key: 1.C 2.D 3.B 4.B 5.C(2)An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off . The air hostess spoke to her, but the old lady said, “I have never been in a plane before , and I am frightened. I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again !”Then the captain came. He said, “Madam, I am the captain of this plane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and everything is going very well. ”But she continued to hide.So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said, “I am sorry, young man, but I don’t like planes and I am never going to fly again. But I’ll say one thing, ”She continued kindly, “You and your wife keep your plane very clean!”1. An old lady had _________ .A. glassesB. a blanket over her headC. a coatD. a basket2. A. She didn’t want to ________ .A. take it offB. turn it offC. get onD. talk about it3. _________ spoke to her .A. The air hostessB. The man next to herC. her husbandD. one of her friends4. The old lady had never been _________ before .A. abroadB. homeC. in a planeD. in hospital5. The woman didn’t like planes and she was never going ________ .A. to fly againB. to travelC. to go abroadD. to go homeKey: 1-5 BAACA(3)Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered.He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in hisroom and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner."He found a taxi (出租车) and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel."Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office."Choose the right answer1. Dick flew to New York because ___.A. he went there for a holidayB. he had work thereC. he went there for sightseeing (观光)D. his home was there2. Why did his wife want a telegram from him?A. Because she didn't know his address yetB. Because she wanted to go to New York, tooC. Because she might send him another telegramD. Because she couldn't leave her husband by himself in New York3. Where did Dick stay in New York?A. In the center of the city.B. In a hotel.C. In a restaurant.D. At his friend's house.4. Who would send him the name and address of his hotel?A. The manager (经理) of his hotel.B. The police office.C. The taxi driver.D. His wife.5. Which of the following is not true?A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.B. Dick didn't work on the first night of his arrival.C. Dick forgot to send his wife a telegram.D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi.Key: 1-5 B A B D C(4)Bob and Jim once worked in the same factory. Oneday, Bob lent Jim ten dollars, but then Jim left his work and went to work in another town without paying back the money.Bob didn't see Jim for a year, and then he knew from another friend that Jim was in another town and staying at a hotel. So he went there to see him late in the evening.When he got to Jim's room, he saw his shoes near the door. "Well, he must be in," he thought, and knocked again, and said, "I know you are in, Jim. Your shoes are out here.""I've gone out in my boots," answered Jim.True or False1. Bob and Jim once worked in different factories.2. One day Jim borrowed ten dollars from Bob.3. Jim paid back the money to Bob and went to work in another town later.4. Bob hadn't seen Jim for a year when he learned that Jim was in another town.Key: 1-4 F T F T(5)I think the most terrible thing in life for my little brother is getting up in the morning. He is almost sickwhen my mother calls, "Herbert! It's seven o'clock! Get up!"Herbert answers, "I'm coming!" and goes right back to sleep. I'm not at all like my brother. I don't like to go to bed at night but I don't mind getting up in the morning. I usually wake up before my mother calls me. I jump out of bed and go into the bathroom to take a shower. I get dressed, brush my teeth, comb my hair, and get ready to go downstairs for breakfast as soon as my mother calls.But not Herbert. He just sleeps. A military band (军乐队) in our bedroom could not wake him up. I call him and say, "Get up! Mum will be up here to pull you out of bed if you don't get up immediately!"But he just sleeps. After calling a few more times my mother has to come upstairs and pull Herbert out of bed. It's that way every day with my little brother. Perhaps some day he'll learn to get up on time, but I really don't think so.True or False1. The most terrible thing in life for my little brother is going to school.2. I'm not like my brother because I like to go to bedearly at night and get up early in the morning.3. I usually jump out of bed and go into the bathroom for a shower before my mother calls.4. When mother calls, Herbert doesn't answer and remains in bed.5. My mother often has to go upstairs and pull Herbert out of bed as he refuses to get up.6. Sometimes we have to send for a military band to wake Herbert up.7. The writer thinks some day Herbert will learn to get up on time.Key: 1-7. F T T F T F F(6)In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swimsometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.1. Why do people in England often talk about the weather?A. Because they may have four seasons in one dayB. Because they often have very good weatherC. Because the weather is warm just like in springD. Because the sky is sunny all day2. From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.A. sunshine and snowB. black cloudsC. summer and winterD. spring and autumn3. "People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."A. warmB. coolC. coldD. rainy4. In the sunny morning some English people usuallytake a raincoat or an umbrella with them because ________.A. their friends ask them to do soB. it often rains in EnglandC. they are going to sell themD. they are their favourite things5. The best title (标题)for this passage is ________.A. Bad SeasonsB. Summer or WinterC. The Weather in EnglandD. Strange English PeopleKEY: ABABC(7)Mr Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea.""OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and thatthe piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more."The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?""Burnt yesterday evening."1. Mr Brown told his son that _____.A. he would be away from home for four daysB. he would be back in seven daysC. he would be back in a monthD. he liked a cup of tea2. Mr Brown wrote the words down on ________.A. the wallB. the doorC. a piece of paperD. his son's pocket3. A man came to visit the boy's father on ________.A. the second dayB. the third dayC. the fourth dayD. the fifth day4. The man was very surprised because _________.A. he thought the child's father was deadB. the child didn't ask him to sit downC. the child gave him a cup of teaD. he couldn't find that piece of paper5. What was burnt? ___________.A. The piece of paperB. Mr SmithC. The visitorD. The boyKEY: BCDAA(8)One of the things to be learnt in a foreign language is guessing all the time what kind of thing to come when listening to someone talking. People do this all the time in their own language, so it is necessary (必要的) to do this ina foreign language, too. Here are some examples.1. "What's the matter?" "I went to a party last night, so I…"2. "I feel so tired these days."" I think you'd better…"3."Of course, she never stops talking. She is one of the most…"You can see from the above three examples that the context (上下文) helps a lot in understanding what is beingtalked about. So "guessing "is very important in understanding English, especially (尤其)spoken English.1.This passage tells us mainly about _________.A. the importance of "guessing " in learning a foreign languageB. how to guess what one is going to talk aboutC. some examples of right guessingD. how important it is to guess all the time2.from the context, we can see maybe the finished answer in EXAMPLE I is _________.A. "… so I didn't have a good time."B. "…so I went to bed very late."C. "…. So I felt unhappy."D. "… so I got up very early."3. Maybe the finished answer in EXAMPLE 2 is________.A. "I think you'd better have a good rest and take good care of yourself."B. "I think you'd better have something to drink."C. "I think you'd better get some help from your friends."D. "I think you'd better be more careful."4. Maybe the finished answer in EXAMPLE 3 is ______.A. "… she is one of the most famous film stars."B. "…she is one of the most beautiful women."C. "… she is one of the most famous speakers."D. " .. she is one of the most talkative women."5. From the passage we can infer (推断) that guessing is _______in learning a foreign language.A. the only wayB. more important in spoken English than in written EnglishC. more important than any other wayD. more important in written English than in spoken EnglishKEY: ABADB(9)Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them likes to use his head. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor. Bad luck! A lot of apples has already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格)。
(英语)英语阅读理解练习题20篇一、高中英语阅读理解1.阅读理解Bus Tours in Washington DCThe Lights Night Tour in Washington DCDuration: 3 hours $56.33Highest-rated Night Tour in DC! The ONLY DC Night Tour where the Tour GuidesHOP OFF with you at each stop and tell you about each monument and attraction. Hop aboard the Lights Night Tour! The best time to take a tour of Washington DC is at, night.Best Mount Vernon & Arlington Cemetery Tour from Washington DCDuration: 6 hours. $78.96.See Arlington Cemetery, Old Town Alexandria and George Washington's Mount Vernon Estate on this small group bus tour from Washington DC. Your tour guide will accompany you through Mount Vemon, telling you about all of the attractions there and the history of George Washington's home on the Potomac River.The Best Minibus Tour in Washington DC.Duration: 3 hours $ 46.92See all the key attractions DC has to offer in a 3-hour format. You will learn all about the history and trivia that surrounds Washington and visit the major monuments and attractions DC has to offer.Please Note: Rates for this tour vary by day of the week. When you choose your specific date on the availability calendar, the rates for that date will be displayed.The Blossoms Tour in Washington DC.Duration: 3 hours $ 56.99BEST WAY to Experience the Cherry Blossoms! Each year from mid March to mid April, see the beautiful Cherry Blossoms in Washington DC and get great photos because you'll be led to all the best spots by the best guides. The annual spring bloom in DC is a magical time and this tour promises to provide the very best tour opportunity for you!(1)Which tour would provide you with a sightseeing boat?A. The Lights Night TourB. Best Mount Vemon & Arlington Cemetery TourC. The Best Minibus TourD. The Blossoms Tour(2)What is special about The Best Minibus Tour?A. Its price is not fixed.B. The best time to take it is at night.C. The tour guide accompanies you.D. You can get great photos of cherry.(3)Which date suits The Blossoms Tour most?A. July 4B. August 15C. March 27D. October 8【答案】(1)B(2)A(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍在Washington DC 的Bus Tours。
(英语)英语阅读理解专项习题及答案解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解If you want to convince the boss you deserve a pay rise or promotion, the solution could be simple — eat the same food as they do. Psychologists have discovered managers are much more likely to instantly trust us if we choose the same dishes as them.During experiments, discussions over wages and work conditions were much more successful if both sides chose to snack on the same treats. And shoppers were much more likely to buy a product advertised on TV by someone eating a similar food to them at the time.The reason is thought to be so-called similarity attraction theory — where people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves. But this is believed to be one of the first studies highlighting the role of food in this relationship. Researchers at Chicago University in theUS conducted a series of experiments to examine food's role in earning trust.In a test, participants were told to watch TV — where someone pretending to be a member ofthe public praised a certain product. The volunteers were given Kit Kat bars to nibble (咬), whilethe TV people ate either a Kit Kat or grapes as they talked.The results showed viewers were much more likely to express an interest in buying the productif the TV showed the other person eating a Kit Kat too.The researchers added, “Although similarity in food consumption is not a sign of whether two people will get along, we find consumers treat this as such. They feel more trusting of those who consume as they do. It means people can immediately begin to feel friendship and develop a bond, leading to smoother transactions (交易) from the start.”Harley Street psychologist Dr. Lucy Atcheson said it was already known that wearing similar clothes could instantly create trust. But this was the first report that food had the same effect. She said, “This is really interesting. It makes sense as people feel they have common ground andcan trust the other person. That means negotiations are more likely to be successfu l.”(1)According to the passage, customers are likely to buy a product from a dealer who ______.A. has the same taste as themB. advertises his products on TVC. reduces the price of his productsD. pays attention to the quality of his products(2)The experiments conducted by researchers at Chicago University show that ______.A. food plays an important role in earning people's trustB. bosses like employees that havethe same taste as themC. people who have similar tastes to their boss's earn moreD. people have less interest in buying products advertised on TV(3)What can be inferred from the passage?A. People who eat similar food are more likely to trust each other.B. People will get along with each other if they like to eat similar things.C. The effect of wearing similar clothes hasn't been proved by researchers.D. People are more likely to make friends with those wearing the same clothes as them.(4)Which of the following sayings can be an example of the similarity attraction theory?A. Honesty is the best policy.B. All good things come to an end.C. Birds of a feather flock together.D. Where there is a will, there is a way.【答案】(1)A(2)A(3)A(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了相似吸引理论在食物上也成立,芝加哥大学研究人员进行的实验表明食物对人的信任起着重要的作用。
英语阅读理解专项练习题【7篇】ln the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animals.This sometimes happens with humans also.But I have found that my weakness brings out the kindness in people.I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat.And I have discovered that it makes them happy.From my wheelchair experience, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily.They don’t get to see this soft side of others.Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending.But only when we stop pretending we’re brave or strong do we allow people to show the kindness that’s in them.Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual.People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me.At that moment,I decided to do something I had never done in twentyfour years ofdriving.I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.No more angry shouts and no more horns!When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here.I am weak and doing the best I can.” And everyone understood.Several times, I saw drivers who wanted to pas s.They couldn’t get aro und me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we don’t feel that way.But those are few and far often, it would be better if we don’t pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we’re brave when we’re scared.()1.The author has discovered that people will feel happy when ________.A.they offer their helpB.they receive others’ helpC.they feel others’ kindnessD.they show their weakness()2.The author feels sad sometimes because ________.A.he has a soft heartB.he relies much on othersC.some people pretend to be kindD.some people fail to see the kindness in others ()3.What did the other drivers do when they saw the flashlights?A.They speeded up to pass.B.They waited with patience.C.They tried their best to help.D.They put on their flashlights too.()4.In this passage, the author advises us to ________. A.handle problems by ourselvesB.accept help from othersC.admit our weaknessD.show our bravery()5.Which of the following is the best title of this passage? A.A Wheelchair Experience.B.Weakness and Kindness.C.Weakness and Strength.D.A Driving Experience.英语阅读理解练习(附答案篇三Text 篇四Text 篇六In the mid1950s, I was a somewhat bored earlyadolescent male student who believed that doing_any_more_than_necessary_was_wasted_effort. One day, this approach threw me into embarrassment.In Mrs Tottens eighthgrade maths class at Central Avenue School in Anderson, Indiana, we were learning to add and subtract decimals (小数)。
英语阅读理解专项训练以下是店铺收集整理的英语阅读理解专项练习篇,快来练习,提高英语成绩吧。
英语阅读理解专项练习篇一When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong, China, we brought not only our luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people should always respect(尊敬) elders. Unluckily, this rule led to my very first embarrassment in the United States.I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description “old”. I then walked back to the table and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry.In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be seventy or eighty, and people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is going to retire or that the body is not working well. Here many people try tokeep themselves away from growing old by doing exercises or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderly, they got angry because this caused them to feel they had failed to stay young. I had told them something they didn’t want to hear.After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I don’t respect them any more; I still r espect them, but now I don’t show my feelings through words.By Jack根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
高考英语阅读理解专项训练5篇(含解析)(1)D.Elephants were an endangered species.2.What does the underlined word“it”in paragraph3refer to?A.The speed.B.The difference.C.The work.D.The software.3.What is paragraph5mainly about?A.The low cost of the camera.B.The flight pattern of the drone.C.The components of the device.D.The advantages of the software.4.Which word best describes Anika according to the last paragraph?A.Optimistic.B.Tolerant.C.Talented.D.Curious.(2)In today’s motivational literature,failure is often viewed as something to be celebrated. Inspirational speakers are fond of quoting the words of the novelist Samuel Beckett-“Fail again. Fail better.”It seems that disappointments are an essential stepping stone to success,a turning point in our life story that will ultimately end in victory.However,psychological researches find most of us struggle to handle failure constructively. In other words,we fail to“fail forward”.We find ways to devalue the task at which we failed,and become less motivated to persevere and reach our goals.This phenomenon is known as the “sour-grape effect”,which was discovered by Professor Hallgeir Sjastad.Sjastad explains that“sour-grape effect”is a self-protective mechanism.“Most of us picture ourselves as competent people,so when external feedback(反馈)suggests otherwise,it poses a serious threat to that self-image,”he says.“The easiest way out is to deny or explain away the external signal,so we can reduce the inconsistency and preserve a positive sense of self.We do this even without noticing.”If you have one bad interview for your dream job,you might convince yourself that you don’t really want it at all,and stop applying for similar positions.The same goes if you fail to impress at a sports trial,or if a publisher rejects the first submission of your manuscript(手稿).“We tend to explain away our shortcomings and convince ourselves our‘Plan C’is actuallysomething“stupid”.If they do,it is probably because they don’t really understand it themselves, or they have something to hide.In that sense,you learn something useful either way. 13.Why does the author mention her encounter with Martin?A.To describe a journalist’s work pressure.B.To show the benefits of asking questions.C.To present the best way to solve problems.D.To introduce an economics reporter’s routine.14.What does the author mean by saying“this is a dying art”?A.Fewer people tend to raise questions.B.Few valuable questions are put forward.C.People don’t know how to ask questions properly.D.People don’t feel ashamed of asking silly questions.15.What does the2021study suggest?A.People usually pretend to be knowledgeable.B.Fake and real concepts are hard to distinguish.C.People shouldn’t believe others’words too quickly.D.Fear of asking questions leads to bad consequences.16.Which section of a website is this text most likely from?A.Technology.B.Opinion.C.Friendship.D.Culture.(5)Do you remember when Nelson Mandela died?In the1980s?In the1990s?The answer is in 2013.The political figure was in prison from1964to1990before receiving the Nobel Peace Prize in1993and being elected president in1994.However,many people incorrectly remember him dying in prison in the1980s,which is how the Mandela effect gets its name.The Mandela effect is a phenomenon where a large number of people believe something happened,when in reality,it did not.For example,many people misremember details such as the color of a snack packet or the name of a TV show.A2020memory study found that76%of adults made at least one detectable error when asked to recall information,demonstrating that memory is not accurate.“The Mandela effect seems to be closely related to a number of well-known memory phenomena,”said Tim Hollins,a professor of experimental psychology at the University of Plymouth in the U.K.He named three similar types of memory-related phenomena:“false memory,”which is the creation of a memory that didn’t happen;“source-memory errors,”which is when someone forgets the true source of a memory;and“imagination inflation(膨胀),”which is the tendency to believe something is real when it is often or vividly imagined.However,Hollins believes the phenomenon that is most closely connected to the Mandela effect is that of“gist memory,”which is when someone has a general idea of something but can’t necessarily remember the specifics.A common example relates to the monkey called Curious George,a children’s book character that first appeared in the1940s,and his lack of a tail.“Remembering Curious George as having a tail just reflects the fact that most monkeys have tails,”Hollins said.“If you just remember the gist-it’s a monkey-why wouldn’t you remember him having a tail?”17.What contributes to the name of the Mandela effect?A.Mandela passed away in the prison.B.Mandela received the Nobel Peace Prize.C.Mandela’s death was wrongly remembered.D.Mandela’s political ideas were well-received.18.What does Paragraph3mainly talk about?A.Experiments related to memory phenomena.B.Psychological causes for the Mandela effect.C.Memory problems leading to the Mandela effect.D.Scientific explanation of memory-related problems.19.What can we learn about our memory from the text?A.It is not as reliable as we think.B.It can be improved through efforts.C.Memories of details do not last long.D.Imagination helps strengthen memory.20.Which is a phenomenon of“gist memory”according to the text?A.Imagining something that didn’t exist.B.Recalling every word of a conversation.C.Just preserving the memory of pleasant things.D.Remembering only key features of something.参考答案:1.C2.B3.D4.A【导语】本文是一篇记叙文。
(英语)高考英语阅读理解专项训练100(附答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Two of the saddest words in the English language are "if only". I live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.My father is famous in our family for saying, "Take the extra minute to do it right." I always try to live by the "extra minute" rule. When my children were young and likely to cause accidents, I always thought about what I could do to avoid an "if only" moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a counter, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.I don't only avoid those "if only" moments when it comes to safety. It's equally important to avoid "if only" in our personal relationships. We all know people who lost a loved one and regretted that they had foregone an opportunity to say "I love you" or "I forgive you." When my father announced he was going to the eye doctor across from my office on Good Friday, I told him that it was a holiday for my company and I wouldn't be here. But then I thought about the fact that he's 84 years old and I realized that I shouldn't give up an opportunity to see him. I called him and told him I had decided to go to work on my day off after all.I know there will still be occasions when I have to say "if only" about something, but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality. And even though it takes an extra minute to do something right, or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection, I know that I'm doing the right thing. I'm buying myself peace of mind and that's the best kind of insurance for my emotional well-being.(1)Which of the following is an example of the "extra minute" rule?A.Start the car the moment everyone is seated.B.Leave the room for a minute with the iron working.C.Wait for an extra minute so that the steak tastes better.D.Move an object out of the way before it trips someone.(2)The author decided to go to her office on Good Friday to ______.A.keep her appointment with the eye doctorB.meet her father who was already an old manC.join in the holiday celebration of the companyD.finish her work before the deadline approached(3)The underlined word "foregone" in Paragraph 3 is closest in meaning to ______.A.abandonedckedC.avoidedD.taken(4)What is the best title for the passage?A.To Keep Emotional Well-beingB.To Prevent "If Only" MomentsC.To Follow the Most Useful RuleD.To Achieve the Peace of Mind【答案】(1)D(2)B(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,作者认为英语中最悲伤的两个词语是"if only",因为他们表达了遗憾。
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、阅读理解1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
(英语)高考英语阅读理解专项训练及答案含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解The number of giraffes is becoming smaller across Africa, according to the Giraffe Conservation Foundation. The total population has dropped by 40 percent in the last 15 years. Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes. We are learning more about their ecology, but what we know is still way behind what we know about other species. "It's a silent extinction," said Dr. Julian Hennessy, a wildlife scientist."The main reason for the smaller number of giraffes is their loss of living places," said Hennessy, "as an increasing part of land is used for farming. But hunting also has a big influence." You might wonder why hunters would focus on giraffes. First of all, once a giraffe is brought down, there is lots of meat with a small amount of effort. Besides, there is another thing encouraging the hunting. In Tanzania, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up to $140 per piece.Another widespread misconception about giraffes is that they are everywhere. Look at kids' books which are full of giraffes. They are always in zoo collections. They can be seen easily, so you don't think we have to worry about them. But the truth is that they are in danger of extinction. There is a lack of right and true data.Hennessy and other researchers are now pulling together the data needed to improve the situation of the entire giraffe species and all nine subspecies (亚种). The information will be used to change the giraffe's listing on the International Union for Conservation of Nature Red List, which now lists the species as of "least concern" but two subspecies as "endangered". "It's a lot of work to gather the necessary information," Hennessy says. "And several other giraffe subspecies will be recommended for endangered listings next year or the year after." He hopes that the world will finally start to take notice of how endangered these beloved animals have become.(1)By saying "It's a silent extinction", Hennessy tells us that ______.A. giraffes are unpopular in AfricaB. the giraffe is always silent in daily lifeC. the ecology of Africa needs more attentionD. the extinction occurs without enough attention(2)What has caused the high price of giraffe meat in Tanzania?A. The country's custom.B. The illegal international trade.C. The cost of hunting a giraffe.D. The idea that it's a cure for AIDS.(3)The misconception in Para. 3 can be corrected by ______.A. preventing illegal hunting in AfricaB. rewriting kids' books about giraffesC. providing reliable data about giraffesD. spreading scientific knowledge of AIDS(4)The final purpose of Hennessy's great effort is to ______.A. collect more information about giraffesB. raise public awareness of protecting giraffesC. prove giraffes will disappear in the next few yearsD. work with the International Union for Conservation of Nature【答案】(1)D(2)D(3)C(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了长颈鹿濒临灭绝的原因,并指出提供准确的数据,提高人们的保护意识至关重要。
(英语)英语阅读理解专项及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解This is my son Matthew's last night at home before college. I know that this is good news. I feel proud that Matthew will go to a great school. I know that this is finest hour. But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I can't stop crying.Through the sorrow, I feel a rising embarrassment. "Pull yourself together!" I tell myself. There are parents sending their kids off to battle zones. How dare I feel so shocked and upset?One of the great gifts of my life has been having my boys, Matthew and Johnowen. Through them, I have explored the mysterious, complicated bond between fathers and sons. As my wife and I raised them, I have discovered the love and loss between my father and me. After my parents' divorce,I spent weekends with my dad in Ohio. By the time Sunday came around, I was unable to enjoy the day's activities because I was already afraid of the goodbye of the evening.Now,standing among Matthew's accumulation of possessions, I realize it's me who has become a boy again. All my sadness and longing to hold on to things are back, sweeping over me as they did when I was a child.His bed is tidy and spare. It already has the feel of a guest bed. In my mind I replay wrapping him in his favorite blanket. That was our nightly routine until one evening he said," Daddy, I don't think I need a blanket tonight." I think of all the times we lay among the covers reading. I look at the bed and think of all the recent times I was annoyed at how late he was sleeping. I'll never have to worry about that again, I realize.For his part, Matthew has been a rock. He is treating his leaving as just another day at the office. And I'm glad. After all, someone's got to be strong. I'm proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence.(1)What does the writer mean by "Pull yourself together!"?A. Get up.B. Cheer up.C. Pull up.D. Wake up.(2)We can infer from the passage that___________.A. the writer is accustomed to sleeping earlyB. Matthew doesn't get on well with his fatherC. Matthew is ready for his new lifeD. the writer wasn't brave enough to face his parents' divorce(3)How does the writer feel about his son's leaving for college?A. Worried.B. Grateful.C. Relieved.D. Bittersweet.(4)Which of the following could be the best title of the text?A. Unavoidable GoodbyeB. Sweet MemoriesC. Glorious MomentD. Unconditional Love【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者的儿子即将去上大学,作者很不放心,感觉自己很孤独,同时又为自己的儿子感到骄傲。
(英语)英语阅读理解专项习题及答案解析及解析一、阅读理解1.阅读理解Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members don't know them as well as their friends do. In large families, it is quite often for brothers or sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for some ideas.It is important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking to each other on the phone. The communication is very important in children's growth, because friends can discuss some things that are difficult to say to their family members.However, parents often try to choose their children's friends for them. Some parents may even stop their children from meeting their good friends.Have you ever thought of the following questions?Who chooses your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don't like? Your answers are welcome.(1)Many teenagers think that can understand them better.A. friendsB. brothersC. sistersD. parents(2) is very important to teenagers.A. To make children choose friendsB. Communicating with their friendsC. To stop making friendsD. Making phone calls(3)When teenagers have something difficult to say to their parents, they usually .A. stay alone at homeB. fight with their parentsC. discuss with their friendsD. go to their brothers or sisters for help(4)The underlined sentence "Your answers are welcome." means" ".A. You are welcome to discuss the questions with us.B. Your answers are always right.C. We've got no idea, so your answers are welcome.D. You can give us all the right answers.【答案】(1)A(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】文章大意:许多青少年认为他们生活中最重要的人是他们的朋友。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Alan Smith is blind. He teaches blind children in his country. To show the world that the blind can also do something amazing, he walked across the world's largest salt desert, Salar de Uyuni, only with the help of a GPS.Walking across the desert is not easy for an able-bodied person, let alone (更不用说)a blind man. Before setting off, Alan spent three years training for the journey. He studied everything he could find about the place and asked for advice from other travelers. During his journey, he only took water, food and sleeping bags. He walked about 20 kilometers a day. He showed great perseverance (毅力) and finished the 140-kilometer journey in just seven days.The brave teacher thought his week-long journey was wonderful. He said, "The journey was quite good. There were snow storms and winds, but luckily I made it."(1)Why did Alan cross the desert on foot?A. To tell children a story.B. To have a wonderful journey.C. To take a risk for money.D. To show the ability of the blind.(2)The underlined phrase "setting off" in the second paragraph probably means ________.A. preparing a journeyB. starting a journeyC. breaking a journeyD. finishing a journey(3)What did Alan do during the journey?A. He overcame all of the difficulties.B. He asked for advice from other travelers.C. He walked with an experienced tour guide.D. He studied something useful about the place.(4)How long did Alan's journey take?A. 140 days.B. One week.C. 20 months.D. 3 years.(5)Which of the following can best describe Alan's journey?A. It is a piece of cake.B. It is between a rock and a hard place.C. Nothing is impossible.D. Learning should be a lifelong journey.【答案】(1)D(2)B(3)A(4)B(5)C【解析】【分析】主要讲了Alan Smith为了向世界表明盲人也可以做一些令人惊奇的事情,他仅仅在GPS的帮助下步行穿过世界上最大的盐沙漠——Salar de Uyuni。
英语阅读理解(20篇)英语阅读理解篇 5 英语阅读理解篇 6 英语阅读理解篇7 英语阅读理解篇8 英语阅读理解篇11 英语阅读理解篇13 英语阅读理解篇14 英语阅读理解篇15In the early 1990s,the word” Internet” was strange to most people. But today, Internet has become a useful tool for people all over the world. Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind〔人类〕 Communicating with others on the Internet is much faster. We can chat with a person who is sitting in the other part of the world. We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute. Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet. We can use search engines to find the information we need. Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at. We can enjoy a lot on the Internet by downloading games, visiting chat rooms or surfing 〔扫瞄〕websites. There are some games for free. We can meet new and interesting people in the chat now. We can also listen to music and see films. Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying. We can also do shopping and find nearly all kinds ofgoods. Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.26.How many main advantages of the Internet are talked about in the passage? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 27.What fact doesn’t the passage provide? A. We can find almost anything we want to know on the Internet. B. Some games on the Internet are free. C. We can buy most things we need on the Internet. D. Goods on the Internet are more expensive than those in real shops. 28.Which title best gives the main idea of the passage?A. Online ShoppingB. Exchanging Information on the InternetC. The Advantages of the InternetD. Surfing the Websites on the Internet 答案: BDC 〔2022.四川省自贡市第三部分阅读理解B 总分 10分〕 You want to know about my staying in America, right? Well, to tell you the truth, it is really an eye-opening experience study here. In China, I had English classes five times a week since fifth grade. However, I di 英语阅读理解篇16Mum:What are you doing,Amy?Amy:I’m writing a letter to my friend,Kitty.Mnm:But how can you?You are only five years old.You don’t know how to write.Amy:Well.It doesn’t matter.Because Kitty doesn’t know how to read.回答下列问题:1.How old is Amy?2.What is Amy doing?3.Can Amy write?4.Who is Kitty?英语阅读理解篇17Is there an important exam right around the comer? You might be starting tofear, thinking that there s no way for you to get a good grade because of thelittle time left to study. This is something all students may worry about. Butyou should accept the fact that you have to take theexam no matter how much you want to avoid it.Thankfully, there are several ways to help you get at least a passinggrade. You may have a try.Get yourself together.This might sound like silly advice, but its actually the most important.When you fear, you may lose control over your thoughts and actions Even if youtry to study, perhaps you won’t get anything in your head.Enjoy enough sleep.Its unbelievable many students have little sleep each night. That’s notsomething to be proud of, especially if youre sleeping so little and stillfailing to do all the things Sleep isnt for the weak, but for the wise. Yourbrain needs enough rest. After a good nights sleep, youll perform much betterin the morning.Don’t fear.Once the test paper is in front of you dont be afraid. Take a deep breathand start the exam with confidence(信念). Just like when you were reviewing, putaway the problems you’re having difficulty in and come back to them later. Ifyou have time left, go over everything to make sure you haven’t made anycareless mistakes.41. In the writers opinion, whenever theres an importantexam,___________.A. students might experience a period of fearB. students will have little time to worryC. students should try everything possible to avoid itD. students have to ask teachers for more help42. The writer describes get yourself together as silly advicebecause___________.A. it wont influence your thoughtsB. it is one of the common sensesC. it is not the most important suggestionD. it won’t help you get anyth ing in your head43. Enough sleep before an important exam is____________.A. the pride of the weakB. not something to be proud ofC. not necessary for the wiseD. a way to avoid failing in exams44. When you meet with difficult problems in the exam, youcan__________.A. give them up and take a deep breathB. think hard and review them once againC. put them away first and come back laterD. just trust yourself and look through the paper45. According to the passage, you may get at least the passing grade if____________.A. you fear nothingB. you follow the writers adviceC. the problems are not difficultD. the preparation time lasts longer英语阅读理解篇18Beauty sleep is a real thing, researches have shown thatpeople who haveenough sleep look more attractive (有魅力的) to others.A few bad nights is enough to make a person look especially more ugly,their sleep experiments show.The researchers asked 25 university students to join in their sleepexperiment. They were asked to get a good nights sleep for two nights.A week later, they were asked to sleep for only four hours every night fortwo nights in a row.The researchers took make-up free (素颜) photos of the volunteers after boththe good and the bad sleep.Next, they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge (评价)them on attractiveness, health, and sleepiness, as well as asking them: Howmuch would you like to make friends with this person in the picture?The strangers were good at judging if the person they were looking at wastired, and, if they were sleepy, their attractiveness score was low.The strangers also said they wouldnt want to socialize with the tiredstudents. The researchers say this is natural for people. An unhealthy-lookingface makes people run away. In other words, people dont want to hang aroundwith people whomight be ill.Dr. Brewer, an expert at the University of Liverpool said Judgement ofattractiveness is often unconscious (无意识的), hut we all do it, and we are able tojudge on even something small like whether someone looks tired or unhealthy.This study is a good reminder of how important sleep is to us.35. When did the researchers take make-up free photos?A. After two nights good sleep.B. After two nights bad sleep.C. Before the experiment.D. After both two nights good sleep and two nights had sleep.36. The researchers asked the strangers to do the following except_______.A. telling who looked healthierB. telling who didnt have many friendsC. telling who missed a lot of sleepD. telling who was attractive37. What kind of friends did the strangers like to make?A. The people who were tired.B. The people who were sleepy.C. The people who were unhealthy.D. The people who were attractive and energetic.38. What does the underlined word socialize mean in Chinese?A.合伙B.玩耍C.交往D.共事39. According to the passage, which of the following is the best title?A. Beauty sleep, More attractiveB. More sleep, More FriendsC. Less sleep, Fewer friendsD. No attractiveness, No friends英语阅读理解篇19Technology is everywhere. We see it any place we go and,in fact,almostall of us carry some piece oftechnology with us every time we leave the house.What I always forget,though,is just how useful andpowerful technology can bewhen we want to help othersThere is not a single room in my house that does not have some electronicdevices(设备) lying around init. Whenever I am at home,I am almost always usingat least one electronic device.If you walked into myliving room on any givenday,you would find that,first,I have the television on. At the same time,Iusuallyhave my laptop resting on my knee,or I will be using my mobile phone,Even when im not at home I amalways using my phone,and at work or in cafes,Isit down and connect to the local wireless network on myipcop.I must say that I waste a lot of time on the computer and the time I spendon it could be much betterspent if I were to take up a little onlinevolunteeringThe technology we carry about everywhere can have a great power to do goodfor the world and to helpothers and recentlyI discovered just how much onlinevolunteering there is to doin the world. From usingyour language skills to dotranslations,to developing and managing projects and helping with IT work,thereis so much that so many people can do to help people in their own countriesand across the world. The UnitedNations,in fact,has a huge page withVolunteers Recruited on its website. This work can support the poor and help charities who cannot pay for staff.Many organizations onlyrequire you to work an hour a week-some even less. Andthe support provided by online volunteers can reallyhelp make a difference tothose in need.27. From Paragraph 2,we can know that the writerA. uses technology a lotB. works in a cafeC. is a computer engineerD. likes modern music28. The underlined word Recruitedin Paragraph 4 means“ ”A. OrderedB. WantedC. VisitedD. Warned29. In the writers opinion,people should spend more time withtechnology.A. working on computer programsB. keeping the Internet safeC. inventing electronic productsD. helping people in need30. What can be the best title for the passage?A. Website DesignB. Internet OrganizationsC. Online VolunteeringD. Online Translation英语阅读理解篇20Passage TwoQuestions 26 to 30 are based on the following passage. The worlds environment is surprisingly healthy. Discuss. If that were an examination topic, most students would tear it apart, offering a long list of complaints: from local smog(烟雾)to global climate change, from the felling(砍伐)of forests to the extinction of species. The list would largely be accurate, the concern legitimate. Yet the students who should be giventhe highest marks would actually be those who agreed with the statement. The surprise is how good things are, not how bad. After all, the worlds population has more than tripled during this century, and world output has risen hugely, so you would expect the earth itself to have been affected. Indeed, if people lived, consumed and produced things in the same way as they did in 1900 , the world by now would be a pretty disgusting place: smelly, dirty, toxic and dangerous.But they dont. The reasons why they dont, and why the environment has not been ruined, have to do with prices, technological innovation, social change and government regulation in response to popular pressure. That is why todays environmental problems in the poor countries ought, in principle, to be solvable.Raw materials have not run out, and show no sign of doing so. Logically, one day they must: the planet is a finite place. Yet it is also very big, and man is very ingenious. What has happened is that every time a material seems to be running short, the price has risen and, in response, people have looked for new sources of supply, tried to find ways to use less of the materials, or looked for a new substitute. For this reason prices for energy and for minerals have fallen in real termsduring the century. The same is true for food. Prices fluctuate, in response to harvests, natural disasters and political instability; and when they rise, it takes some time before new sources of supply become available. But they always do, assisted by new farming and crop technology. The long-term trend has been downwards.。
英语阅读理解练习(通用3篇)阅读能力和理解能力是靠大量的阅读来训练和培养的。
阅读技巧和方法是在阅读过程中形成的'。
为了加深您对于英语阅读理解练习的写作认知,下面山草香给大家整理了3篇英语阅读理解练习,欢迎您的阅读与参考。
英语阅读理解专项练习题及答案篇三British newspapers are much smaller than they used to be and their readers are often in a hurry ,so newspapermen write as few words as possible .They tell their readers at once what happened ,where ,when and how it happened and what was the result : how many people were killed ,what change was done and so on .Readers want the fact(事实) set out as fully and accurately as possible .Readers are also interested in the people who have seen the accident. So a newspaperman always likes to get some information (信息)from someone who was there, which can be given in the person’s own words .Because he can use only a few words ,the newspaperman must choose those words carefully ,every one must be effective(有效). Instead of “he called out in a loud voice”, he writes” he shouted”; instead of “the loose stones rolled noisily down the side of the mountain”, he will write” they thundered down the mountainside”。
(英语)英语阅读理解专项一、高中英语阅读理解1.阅读理解Two young giant-panda twins born in the United States have returned home to China, but are straggling to adapt to the language and food.The 3-year-old sisters, Mei Lun and Mei Huan, wens the first surviving panda twins to be born in the United States, and were returned to China from Zoo Atlanta on Nov. 5. But the pair still understand English belter than Chinese, and prefer American biscuits to Chinese bread.A zoo-keeper said that his main concern is that the pair are so addicted to American biscuits that everything they eat — from bamboos to apples — has to be mixed with biscuits. They even want to snack on (零食) biscuits when drinking water.The zoo -keeper is trying to wean them off their biscuit habit, gradually replacing the American food with Chinese bread. Mei Huan is adapting, but Mei Lun doesn't want to touch the unfamiliar bread.Mei Lun is the livelier of the two, often jumping onto the roof and hanging upside down from a rail, but her slightly younger sister Mei Huan is calmer, preferring to sit still, observe her new environment and occasionally snack on bamboo.A language barrier is also reported. While the pair respond to their own names, and understand some English phrases such as “come here,” they d on't understand the Sichuan dialect of Chinese.The news caused some laughter on Chinese social media, with some users commenting that the pandas would soon get used to Sichuan's famously spicy cuisine.(1)Based on the passage, which statement do you think is right?A. The panda twins can fit in well in Sichuan.B. The panda twins are only fond of Sichuan food and dishes.C. The panda twins have been used to the new environment very quickly.D. It's hard for the panda twins to get used to the new environment soon.(2)What does the underlined part “wean them off” in the fourth paragraph mean?A. help them get rid of.B. help them form.C. help them strengthen.D. help them keep.(3)From the passage we learn that of the two sisters .A. Mei Huan mainly eats bambooB. Mei Lun is living a more active lifeC. Mei Huan is not smarter than Mei LunD. Mei Lun is as quiet as her younger sister【答案】(1)D(2)A(3)B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了在美国出生的两只双胞胎大熊猫回国了,但是却不适应国内的饮食和语言,令饲养员很担心。
(1)考查推理判断。
根据第一段中的“but are struggling to adapt to the language and food”可知,这对双胞胎熊猫回国后适应语言和食物都很费力、困难,尤其是后面的2,3,4段更细节地描述了适应这个新环境的困难。
故选D。
(2)考查词义猜测。
根据第四段中的“gradually replacing the American food with Chinese bread”逐渐地用中国面包(馒头)代替美国食物,故前一句“The zoo-keeper is trying to wean them off their biscuit habit”的意思肯定是饲养员正试图让他们戒掉吃美国饼干的习惯,故此处的wean them off就可以断定为“去除”的意思,选A。
(3)考查细节理解。
根据倒数第三段中的“Mei Lun is the livelier of the two, often ju mping onto the roof and hanging upside down from a rail, but her slightly younger sister Mei Huan is calmer, preferring to sit still”可知,美轮更充满活力一点,喜欢上蹿下跳地玩耍,美奂则更安静点,喜欢静坐,故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生在捕捉细节信息同时,需根据上下文的逻辑关系,进行推理,归纳,选出正确答案。
2.阅读理解Everybody, at some point in their lives, has experienced failure. It could be something as simple as not getting the job you wanted, or getting fewer marks even after hard work. But what makes you is not your failure, but how you get back up after being hit.Once, a young school boy was caught in a fire accident in his school and was assumed that he would not live. His mother was told that he was sure to die, for the terrible fire had destroyed the lower half of his body. Even if he were to survive, he would be lame throughout his life.But the brave boy did not want to die nor did he want to be lame. Much to the amazement of the doctor, he did survive. But unfortunately from his waist down, he had no motor ability. His thin legs just hung there, lifeless. Eventually he left the hospital. But his determination to walk was unshakable. At home, when he was not in bed, he had to stay in a wheelchair. One day, he threw himself from the chair and pulled himself across the grass, dragging his legs behind him. He reached the fence, raised himself up and then began dragging himself along the fence, firmly determined. He did this every day, with faith in himself that he would be able to walk unaided. With his iron determination, he did develop the ability to stand up, then to walk on and off, then to walk by himself and then to run.He began to walk to school, and then run to school, to run for the joy of running. Later in college he was on the track team.In February 1934, in New York City's Madison Square Garden, this young man who was not expected to survive, who would surely never walk, who could never hope to run-this determined young man, Dr. Glenn Cunningham, ran the world's fastest mile.A good example of the power of positive thinking and faith in one's self, Glenn Cunningham continues to be an inspiration for many, and his story, a brilliant evidence to how one can bounce back even when all difficulties are piled against one, to the degree that death seemed the preferable option.(1)The first paragraph is intended to ________.A. present an argumentB. make preparations for statementC. arouse readers' interestD. function as a brief introduction(2)What was the doctor's opinion about Glenn?A. Glenn was able to walk with his own great effort.B. Great determination could make a difference to Glenn.C. There was a slim chance that Glenn could survive.D. Glenn could live a normal life with the upper halt" of his body.(3)What do we know about Glenn?A. Glenn took recovery exercise in hospital.B. Glenn inspired people with his moving story.C. Glenn won the first place in Marathon.D. Glenn organized a track team in college.(4)What can be a suitable title for the text?A. Strengthen determinationB. Stand up after failureC. Go after dreamsD. Face difficulty bravely【答案】(1)D(2)C(3)B(4)B【解析】【分析】本文是一篇议论文。