湖南省岳阳市2017-2019年三年中考英语试卷分类汇编:阅读理解(含解析)
- 格式:doc
- 大小:314.50 KB
- 文档页数:13
attended it.(1)The main goal of it is to make the countries work together in more areas.It has won the support of 152 countries and international groups.As a Chinese student,(2)你应该了解一些有关丝绸之路的事.(3)Long ago,traders brought treasures from the East to the West.Trips to the West became more favorable when traders found silks and spices(香料).These treasures were not ordinary goods that were easy to get.(4)丝绸之路不是一条真正的路.It was a route(路线)between the East and the West.It went through China,Turkey and Greece.Some traders traveled over land and others sailed across the sea.There was danger along both routes.Over time,the Silk Road changed people in both the East and the West.Traders shared stories about faraway lands.They brought back drawings of the places and things they had seen,which helped people learn about new cultures.(5)Because of the Silk Road,the world seemed much smaller.were doing homework.Learn to work together with others.It would be more fun when more people work together.Did you fight with your teammates when your basketball team lost?Only working together can make your team stronger.Be friendly to the people you are with.Try to think of others,instead of only yourself.Be open to new ideas.Have you ever thought that people could live on the moon?Perhaps you'll discover Earth II someday.Don't look down on new ideas.Everyone's ideas are important.You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.Use the Internet carefully.Some websites on the Internet aren't for kids,so make sure to visit the web pages that are good for you.You can visit the websites for fun or homework.Can't you find any good websites for children?(1)How many new rules and standards are mentioned in the passage? (2)Should we learn to work together with others? 了解know,一些关于丝绸之路的事,something about the Silk Road故得此答案.(3)很久以前,商人把财宝从东方带去了西方.英文翻译中文题,根据原文,long ago很久以前,brought treasures from the East to the West.把财宝从东方带去了西方.故得此答案.(4)The Silk Road is not a real road.中文翻译英文题,根据原文,丝绸之路The Silk Road ,不是一条真正的路is not a real road,一般现在时.故得此答案.(5)因为丝绸之路,世界看起来要小得多.英文翻译中文题,根据原文,because of 因为,seemed much smaller看起来要小得多.故得此答案.B)阅读简答阅读下面短文,根据短文内容简要回答问题.(共1小题,每小题10分)27.【解答】1.Four.归纳概括题.根据第二段第一句Tell The truth,第三段第一句Learn to work together with others,第四段第一句Be open to new ideas,第五段第一句Use the Internet carefully.可知文中提到了4种新规则.故答案为Four;2.Yes,we should.细节理解题.根据第三段第一句Learn to work together with others 可知要学会和别人一起工作,此处作肯定回答.故答案为Yes,we should;3.Because new ideas make life better for everyone.细节理解题.根据第四段最后一句You should welcome them,because new ideas make life better for everyone 可知你应该欢迎他们,因为新的想法让每个人的生活变得更好.故答案为Because new ideas make life better for everyone;4.We should visit the web pages that are good for us.细节理解题.根据第五段第二句Some websites on the Internet aren't for kids,so make sure to visit the web pages that are good for you.可知互联网上的一些网站不适合孩子,所以一定要访问对你有好处的网页.故答案为We should visit the web pages that are good for us;5.The students who is open to new ideas.开放作答题.通读全文可知文中提到了4种成为最好学生的新规则,只要遵守这些规则之一的学生都有可能成为最好的学生.故答案可为The students who is open to new ideas.2018A)英汉互译阅读短文,将文中画线的句子译成汉语或英语。
英汉互译及情景交际2019第一节语篇翻译阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。
(共5小题,计10分)Do you enjoy hitting the books? I t doesn’t mean you enjoy beating your books with your hand. T hat may be reasonable if you don’t understand something inside your books. Hitting the books just means that you are studying hard. You can learn a lot when you hit the books. 65.Especially before exams, most students spend a lot of time hitting the books to get good grades.This is just one example of expressions that can’t be understood by taking them apart(分开)word by word. Expressions like this are called idioms(习语). They are an important part of a culture’s language. Languages and cultures are closely connected. One example of an idiom in the Chinese language is “dui niu tan qin”, or “to play the lute(拨弦乐器)to a cow.” 66. 这意味着某人在说话或写作时不考虑其听众或读者。
Let’s get back to idioms that begin with the word “hit”. 67. There are many of them in English, but it’s not that easy for you to understand.One common idiom you may hear in English is “hit the road”. It means to leave or to go. You can say, “Hey, I need to hit the road. Can we talk about this another time?” Or simply, “It’s time to hit the road.”When you are tired and you want to go to bed, you can say, “I need to hit the hay(干草).” It means you want to go to sleep. 68.That’s because a bed was often a big bag with hay inside in the past.69. 习语使你的语言生动而有趣。
2017中考英语试题分类汇编(含解析)专题6 阅读理解之综合型问题(2017?湖北咸宁) CIt was the beginning of a new term. As a new teacher in that school, I didn’t know any of students. A little girl was standing at the gate of the classroom. She looked very shy.I walked up to her and asked why she stood there. But she said nothing. Then a boy shouted,①She didn’t“She is from Grade Four, the worst student in her grade.” I looked at the little girl.seem to be the smart kind. I understood why her teacher asked her to stay in Grade Three. I tookher hand and let her into the classroom.“Sit here. Now you are my student and I’m your teacher,” I said. She still said nothing, but suddenly began to cry.I later learnt that her parents died in a car ②/'?ks?d?nt /. She became sad and didn’tlike talking to others after that.She learned very slowly. I gave her respect and never looked down upon(鄙视)her as Iknow everybody deserves(值得)respect. I helped her after school, and she was makingprogress little by little. ③随着时间流逝,她不像以前那般害羞。
Chang'e 4 probe has already done a lot of things on the moon.One of its jobs is to grow plants Chang'e 4 probe took six living things to the moon.Such as cotton,potatoes and fruit flies(果蝇)The cotton has already started growing.This is the first time humans have grown plants on the moon Chang'e 4 probe also took a lot of pictures of the moon's far side.With these pictures,scientists will learn more about the moon.(1)According to the passage,we can see both sides of the moon. (判断对错)(2)Growing plants on the moon is Chang'e 4 probe's only task. (判断对错)(3)Chang'e 4 probe is the first probe to land on the far side of the moon. (判断对错)(4)Seven living things were brought to the moon by Chang'e 4 probe. (判断对错)(5)The cotton has already begun growing on the moon. (判断对错)When she walked into the store the next day,she began to cry."The parrot died," she said.The pet store owner was shocked."I'm sorry.Tell me,did he ever say anything?" he asked "Yes,right before he died," the woman answered,"in a low voice,he asked me,'Don't they sell any food at that pet store?'"Sometimes we forget what's really necessary in life.We sometimes have lots of things to once,but we forget to deal with the most important things first.We have to remember to "feed the parrots" in our lives.(1)The underlined word "parrot" in paragraph 1 means " " in Chinese..孔雀.鹦鹉.鸽子only seeing one side of the moon?The other side,also known as the far side of the moon,has long been a secret to us.But now,we have a chance to see what's on the far side.当你仰望夜空时,你可以看到月亮.但是你知道你只看到月亮的一边吗?另一边,也被称为月亮的背面,一直是我们的秘密.但是现在,我们有机会看到背面的东西.可知根据这篇文章,我们可以看到月球的两面.故答案为T..F 根据One of its jobs is to grow plants.它的工作之一是种植植物.可知在月球上种植植物是嫦娥四号探测器的唯一任务是错误的.故答案为F..T 根据On January 3rd,China's Chang'e 4 probe(探测器)landed on the far side of the moonis the first probe in history to land there.1月3日,中国的嫦娥四号探测器在月球背面着陆.这是历史上第一个在那里着陆的探测器.可知嫦娥四号探测器是第一个登陆月球背面的探测器.故答案为..F 根据Chang'e 4 probe took six living things to the moon.嫦娥四号探测器把六种生物带到月球3.A.细节理解题.根据"Yes,right before he died," the woman answered,"in a low voice,he asked me,‘Don't they sell any food at that pet store?'""是的,就在他死前,"女人回答,"他低声问我,‘那家宠物店不卖任何食物吗,可知因为他没有吃东西,故选A.4.A.细节理解题.根据"I'm sorry.Tell me,did he ever say anything?" he asked."Yes,right before he died," the woman answered."对不起.告诉我,他说过什么吗?"他问道."是的,就在他死前,"女人回答,可知鹦鹉说话了,故选A.5.B 内容理解题.根据The woman bought a mirror and left.The next day she came back,saying that the bird still wasn't talking那个女人买了一面镜子就走了.第二天,她回来了,说那只鸟还没说话和"Yes,right before he died," the woman answered,"in a low voice,he asked me,‘Don't they sell any food at that pet store?'""是的,就在他死前,"女人回答,"他低声问我,‘那家宠物店不卖任何食物吗.可知鹦鹉最喜欢的不是镜子,故选B.2018A)阅读短文,根据短文内容判断所给句子正(T)误(F)。
2019年岳阳市初中学业水平考试试卷英语(本试卷共四大题,76小题,满分120分,考试时量90分钟)I.听力技能(共三部分,20小题,每小题1分;共20分,每段材料读两遍)A)图片理解从每小题所给的三幅图中选出与你所听到的对话内容相同或相近的图画.1.2.3.4.5.B)对话理解根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题.第一节:听第6至第10段对话,回答第6至第10小题.6.What should Peter do in the library?A.Keep quiet.B.Talk loudly.C.Watch TV.7.How far is it from the boy's home to the school?A.3 kilometers.B.2 kilometers.C.5 kilometers.8.Who will they buy a T-shirt for?A.Their father.B.Their grandfather.C.Their mother.9.Where is Linda dancing?A.In the classroom.B.In the office.C.In the park.10.Who is the tallest boy in Class 2?A.Bob.B.Alex.C.Tom.第二节:听下面两段对话,每段对话后各有几个问题,选择最佳选项回答.听下面一段对话,回答第11、12小题.11.What will they make?A.Orange juice.B.Fruit salad.C.Apple sandwich.12.How many oranges do they have?A.1.B.2.C.3.听下面一段对话,回答第13—15小题.13.What does Paul want to be when he grows up?A.A volleyball player.B.A teacher.C.A basketball player.14.Which club did Paul join 2 years ago?A.Music club.B.Art club.C.Sports club.15.When is Sophia going to start to practice volleyball with Paul?A.Next month.B.Next Friday.C.Next week.C)笔录要点根据你所听到的短文内容,完成下面的表格,每空不超过三个单词.II. 知识运用(共两部分.20小题。
英汉互译2019IV.写作技能(共两部分,共30分)A)翻译语篇:阅读下面的短文,将文中的画线部分译成汉语或英语.31.(10分)翻译语篇:阅读下面的短文,将文中的画线部分译成汉语或英语.Dear Miss Zhao,Thank you for introducing the summer camp program to me.This program is organized by Yueyang Education and Sports Bureau(岳阳市教体局).It has brought over 500 middle school students to the countryside to experience the life here.We have been in this small village for six days.Every morning we get up early,breathe the fresh air and hear the birds sing in the woods.(1)我们一走出房子,就可以看到花、草、树木和动物.We go for walks through the countryside and watch the villagers do their daily activities.Li Guoqing,a sixty﹣year﹣old villager says,"Thanks to the government,(2)great changes have taken place in the countryside.People mustn't cut down trees or build houses on the farmland (农田).Anyone is not allowed to make our rivers or lakes dirty.(3)All villagers are supposed to put rubbishIn the bin."We really enjoy the trip and come to realize the importance of protecting the environment.(4)每个人都应该参与保护环境.If the environment is taken good care of,we' ll have a cleaner and greener world.(5)The clean water and green mountains are our treasures.Yours truly,He Wei31.【解答】(1)As soon as we get out of the house,we can see flowers,grass,trees and animals.汉译英题.As soon as 一..就..;get out of the house走出房子;can情态动词.一般现在时态.故答案是:As soon as we get out of the house,we can see flowers,grass,trees and animals.(2)农村发生了很大的变化.英译汉题.great changes大变化,take place发生;在农村in the countryside.故答案是:农村发生了很大的变化.(3)所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.英译汉题.be supposed to do 应该干某事.put rubbish in the bin把垃圾放进垃圾箱.故答案是:所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.(4)Everyone should take part in protecting the environment.汉译英题.take part in 参加.protecting the environment保护环境.一般现在时态.故答案是:Everyone should take part in protecting the environment.(5)绿水青山就是金山银山.英译汉题.The clean water and green mountains绿水青山,treasures.珍宝.故答案是:绿水青山就是金山银山.2018Looking back at these past 3 years,I still remember many things in junior high school.We have joinedall kinds of school clubs,such as acting club,music club and sport club.We have done lots of exciting things in the clubs.As a member of the acting club,(71)I have learned a lot from these activities.But the one touching me most was the acting competition which I took part in last year.That was a special competition between Group I and ours.It was about a Chinese traditional story and a western country story.I got a chance to act the main character,Our play (剧本)was about a village girl called Mulan,(72)She dressed up like a boy and took her father's place to fight in the army.The play showed her love for her family,friends and country.Another boy from Group I played the emperor in The Emperor s New Clothes.(73)许多学生一次又一次大笑,Especially in the last scene,the emperor walked through the city without any clothes.Everyone said his new clothes were beautiful.But the young boy told the truth.All the students watched the excellent performance given by the two groups.They were so excited thatthey didn't leave until they took photos with all the performers.I did a good job at the play show.(74)每个人都喜欢我的表演,并且我们组获胜.(75)It′s difficult not to cry when we miss the wonderful days of our school life,I will set out on my new Journey,but I won't forget my old days.(71)I have learned a lot from these activities.我从这些活动中学到了很多东西.(72)Shedressed up like a boy and took her father's place to fight in the army.她打扮得像个男孩,代替她父亲去打仗.(73)许多学生一次又一次大笑.Many students laughed again and again.(74)每个人都喜欢我的表演,并且我们组获胜.Everyone liked my performance and our group won.(75)It′s difficult not to cry when we miss the wonderful days of our school life.当我们错过学校生活的美好时光时,我们很难不哭.【分析】本文介绍的作者回首过去的3年,仍然记得很多初中的事情.他加入俱乐部,参加演艺比赛,现在将要踏上新旅程,但不会忘记过去.【解答】本题考查句子的翻译.71.我从这些活动中学到了很多东西.句子翻译题.learned a lot 学到许多,from从…….故答案为:我从这些活动中学到了很多东西.72.她打扮得像个男孩,代替她父亲去打仗.句子翻译题.dressed up like……打扮成……,take one's place to do sth.代替某人去做某事.故答案为:她打扮得像个男孩,代替她父亲去打仗..73.Many students laughed again and again.句子翻译题.根据上下文可知用的是一般过去时,此处也应该是一般过去时,again and again一次又一次的.故答案为:Many students laughed again and again.74.Everyone liked my performance and our group won.句子翻译题.根据上下文可知用的是一般过去时,此处也应该是一般过去时,performance名词,表演.won获胜,是win的一般过去式.故答案为:Everyone liked my performance and our group won.75.当我们错过学校生活的美好时光时,我们很难不哭.句子翻译题.这是when引导的时间状语从句,当……时候,It′s difficu lt not to sth.不做某事很难.故答案为:当我们错过学校生活的美好时光时,我们很难不哭.2017A)翻译语篇阅读下面的短文,将文中的划线部分译成汉语或英语。
2019年湖南省岳阳市中考英语试卷I.听力技能(共三部分,20小题,每小题1分;共20分)A)图片理解:从每小题所给的三幅图中选出与你所听到的对话内容相同或相近的图画.1.(1分)2.(1分)3.(1分)4.(1分)5.(1分)B)对话理解:根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题.第一节:听第6至第10段对话,回答第6至第10小题.6.(1分)What should Peter do in the library?A.Keep quiet.B. Talk loudly.C. Watch TV.7.(1分)How far is it from the boy's home to the school?A. 3 kilometers.B. 2 kilometers.C. 5 kilometers.8.(1分)Who will they buy a T﹣shirt for?A. Their father.B. Their grandfather.C. Their mother.9.(1分)Where is Linda dancing?A. In the classroom.B. In the office.C. In the park.10.(1分)Who is the tallest boy in Class 2?A. Bob.B. Alex.C. Tom.第二节:听下面两段对话,每段对话后各有几个问题,选择最佳选项回答.11.(2分)听下面一段对话,回答下列小题.(1)What will they make?A. Orange juice.B. Fruit salad.C.Apple sandwich.(2)How many oranges do they have?A.1.B.2.C.3.12.(3分)听下面一段对话,回答下列小题.(1)What does Paul want to be when he grows up?A. A volleyball player.B. A teacher.C. A basketball player.(2)Which club did Paul join 2 years ago?A. Music club.B. Art club.C. Sports club.(3)When is Sophia going to start to practice volleyball with Paul?A.Next month.B.Next Friday.C.Next week.C)笔录要点:根据你所听到的短文内容,完成下面的表格,每空不超过三个单词.13.(5分)Party To celebrate the 35th(1)Place In the (2)Time At 2'o clock,on the afternoon of (3)Activities School concert and students' '(4)Gifts Some (5)II. 知识运用(共两部分.每小题1分,共20分)A)单项填空:从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案.14.(1分)We can't see_____sun at night.()A.a B.an C.the15.(1分)Yuan Longping is very creative. We all look up to_____.()A.it B.him C.her16.(1分)We should brush our_____every day.()A.tooth B.teeth C.hand17.(1分)The toys are really old,_____I still want to keep them.()A.or B.and C.but18.(1分)Tina is as_____as her sister, Tara.()A.outgoing B.more outgoingC.the most outgoing19.(1分)The volunteers_____the sick kids in the hospital on weekends.()A.look after B.look forC.look through20.(1分)People enjoy_____zongzi on the Dragon Boat Festival.()A.eat B.eating C.to eat21.(1分)It's reported that Notre﹣Dame de Paris(巴黎圣母院)_____in April 2019.()A.was burnt B.is burnt C.be burnt22.(1分)I'll never forget the story_____.()A.that cheers me up B.who cheers me upC.what cheers me up23.(1分)﹣You don't look well. What's the matter with you?﹣_____.()A.I won the game B.Maybe I have a feverC.That's too badB) 完形填空:通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案.24.(10分) Have you ever been to Thailand? For thousands of tourists from China,this small country in Southeast Asia is an excellent place to(1). Bangkok (曼谷)is the (2) of Thailand. Thereare many temples(寺庙) in Bangkok. You can(3)some monks(僧侣) walking along the streets.The(4)time to visit Thailand is from April 13th to 15th,because it is the time of (5). People sing, dance and go on the streets to(6) water at each other. The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.On the one hand, beaches and sunshine are a lot of travelers' choices. In this country, there are many hotels facing the sea, so you can have fun on the beach or (7)in the sea. On the other hand,Thailand is a good place to try (8)food. You can eat seafood at any restaurant or buy some tropical(热带的) fruit such as mangoes and durians(榴莲)at(9)prices.If you go to Thailand, you won't forget to (10) an elephant. The elephant is a symbol ofThailand. It's believed that Thailand is one of the most fascinating travel places.(1)A. take a holiday B.take the bus C. take risks(2)A. world B.countryside C.capital(3)A. hear B. see C. listen(4)A. most B. worst C. best(5)A. the Water Festival B.Christmas C. Thanksgiving(6)A.look B.throw C. arrive(7)A.swim B.walk C. lose(8)A.terrible B. sour C. delicious(9)A.cheap B expensive C.low(10)A.hit B. ride C.driveIII.阅读技能(共五部分,共50分)25.(10分)判断正误:阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的填涂"T",不符合的填涂"F".(T=True,F=False)More and more people are using mobile phones now.Smart phones are used as televisions, cameras, and music players. They are also used for sending e﹣mails or surfing the Internet. If someone talks about mobile phones, many Chinese will think of Huawei.In China, even in the world, Huawei is a wonder(奇迹). Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987. The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019. Huawei has got the second place at the mobile market. Now,Huawei has been the leader in 5G field. It has more than 75,000 top engineers and scientists on research. They try their best to bring digital(数码)and high technology to every person and place. It's more convenient for modern people to live in a rapid way.What a useful technology 5G is!We are looking forward to seeing a stronger Huawei. It provides a faster and better communication way for us. It also brings"Created in China"to the world.(1)You can use Huawei mobile phones to take photos.(2)Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.(3)Huawei has got the first place at the mobile market.(4)Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.(5)Huawei gives us a slower communication way.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.(4分)ABC Shopping Center5F Wanda Cinema4F Bookstore Babies'clothes Bag shop3F Men'sclothes Children's Amusement Park2F Shoe store Women'sclothes 1F KFC Supermarket Restroom (1)If you want to buy a book, you will go to the floor.A. thirdB. fourthC. fifth(2)What is between KFC and the restroom?A. Wanda Cinema.B. The shoe store.C.The supermarket.27.(6分)Welcome to Sanhe AirportFrom To Departs(出发)Arrives Flights(航班)PricesYueyang Chengdu 16:00 18:00 EU6672 ¥1138 Xi'an Yueyang 13:05 14:40 GS7686 ¥1320 Kunming Yueyang 18:40 21:00 HD1035 ¥1310(1)It takes to fly to Chengdu from Yueyang.A.an hourB.two hoursC.three hours(2)You can take from Xi'an to Yueyang.A.EU6672B.GS7686C.HD1035(3)How much is the air ticket from Kunming to Yueyang?A.¥1310B.¥1320C.¥1138C)阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.28.(10分) Amazing China is a 90﹣minute documentary about the development of China. Many people have watched it.We asked some students how they liked this movie. Here are their opinions.▲The director Wei Tie made this successful movie. It shows that China has progressed rapidly in the past nearly 70 years.﹣﹣Li Lin▲This movie drew a picture of common people's great work. I'm proud of our country because all the Chinese try to achieve Chinese dream.﹣﹣Xu Wei ▲In this documentary, we saw the longest sea﹣crossing bridge in the world,Hong Kong﹣Zhuhai﹣Macao Bridge. Now, China also has longer high﹣speed rail network (高铁网) than any other country.﹣﹣Liu Yang ▲The film helped people to know China better. The stories in the movie touched my heart deeply. From then on, I decided to work harder than before.﹣﹣Huang Lei (1)What kind of movie is Amazing China?(2)Who is the director of this movie?(3)Why is Xu Wei proud of China?(4)Which is the longest sea﹣crossing bridge in the world?(5)Did Amazing China touch Huang Lei's heart?D)补全短文:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.29.(10分) It was a fine day. Sherlock Holmes invited his best friend Doctor Watson to go camping with him. They found a nice hill and put up their tent.Then they went fishing and climbed the hill.(1)They began to chat(聊天)happily."Watson, look up into the sky and tell me what you can see."said Holmes. "(2)"Watson replied.Holmes asked again, "What does that tell you?"Watson thought for a while,"It tells me that there are tons of galaxies(星系) and planets."Holmes continued asking, "(3)"Watson smiled. "It tells me that God is great and powerful. At the same time,(4)""Oh, I think so. Is that all?"asked Holmes."No, as for the weather,(5) What does it tell you?"Watson said. Holmes laughed. "Someone has stolen our tent."A. They went to sleep early.B. humans are tiny.C. At the end of the day, the two friends lay down on the grass for the night.D. it will be a sunny day tomorrow.E. What else does it tell you?F. It was raining hard when they got to the top of the hill.G. I can see millions of stars in the sky.E)阅读填空:根据短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺.30.(10分) Music is good for us. According to the new study(研究)from the World Health Organization(WHO),music can(1)us happier and healthier. For example, when I feel tired, listening to some classical music helps me relax. When I'm down, I prefer pop music(2) of hope and energy (能量).(3)is easy for me to fall asleep with soft music. Some doctors have found a fact﹣﹣people (4)love music may live longer.Near my neighborhood, a man and (5) wife own a small music house with mood music(情调音乐). Teenagers like to spend time here while musicians are(6)different kinds of music. Sometimes, we are lucky to hear some famous singers sing songs written(7)themselves. The songs are (8) beautiful that we sing along with them. We communicate with one another in this special language. The most moving music is Chinese folk music. It(9)only reminds us of the old days but also brings us sweet memories.Every one of us, rich or poor, young or old, may have at(10)one favorite song. Music will be together with us forever.IV.写作技能(共两部分,共30分)A)翻译语篇:阅读下面的短文,将文中的画线部分译成汉语或英语.31.(10分)翻译语篇:阅读下面的短文,将文中的画线部分译成汉语或英语.Dear Miss Zhao,Thank you for introducing the summer camp program to me. This program is organized by Yueyang Education and Sports Bureau(岳阳市教体局). It has brought over 500 middle school students to the countryside to experience the life here. We have been in this small village for six days.Every morning we get up early,breathe the fresh air and hear the birds sing in the woods.(1)我们一走出房子,就可以看到花、草、树木和动物.We go for walks through the countryside and watch the villagers do their daily activities.Li Guoqing, a sixty﹣year﹣old villager says,"Thanks to the government,(2)great changes have taken place in the countryside. People mustn't cut down trees or build houses on the farmland(农田).Anyone is not allowed to make our rivers or lakes dirty.(3)All villagers are supposed to put rubbishIn the bin."We really enjoy the trip and come to realize the importance of protecting the environment.(4)每个人都应该参与保护环境. If the environment is taken good care of, we' ll have a cleaner and greener world.(5)The clean water and green mountains are our treasures.Yours truly,He WeiB)作文32.(20分)假如下面是你们班教室里的照片墙,墙上记录了中考前学习和生活的点点滴滴,以及考前老师的温馨提示.忘不了备战中考时充实而快乐的时光,请你以"Preparation for High School Entrance Exam"(备战中考)为题,写一篇80﹣100词的短文.要求:(1)请阐述图中信息,可适当发挥;(2)文中不得出现真实的人名、校名和地名;(3)字迹工整,语言流畅,表达正确.学习区Listen to the teacher 生活区Eat healthy food提示区Avoid makingmistakesTake notesExerciseLearn to relax Finish doing…Have enough sleepBe on time ………Preparation for High School Entrance Exam________________________________________2019年湖南省岳阳市中考英语试卷参考答案与试题解析I.听力技能(共三部分,20小题,每小题1分;共20分)A)图片理解:从每小题所给的三幅图中选出与你所听到的对话内容相同或相近的图画.1.【解答】略2.【解答】略3.【解答】略4.【解答】略5.【解答】略B)对话理解:根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题.第一节:听第6至第10段对话,回答第6至第10小题.6.【解答】略7.【解答】略8.【解答】略9.【解答】略10.【解答】略第二节:听下面两段对话,每段对话后各有几个问题,选择最佳选项回答.11.【解答】略12.【解答】略C)笔录要点:根据你所听到的短文内容,完成下面的表格,每空不超过三个单词.13.【解答】略II. 知识运用(共两部分.每小题1分,共20分)A)单项填空:从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案.14.【解答】句意:我们在晚上不能看到太阳.太阳是世界上独一无二的事物,故用定冠词the修饰.故选:C.15.【解答】it它;指代物;him他,男性;her她.女性.空白处指代前文提到的袁隆平,为男性,故用him.故选:B.16.【解答】根据句意:我们应该每天刷牙.结合选项,A.牙齿,单数, B.牙齿,复数 C.手,选项B符合题意.一口牙有好多,故用复数.故选:B.17.【解答】A表示或者、否则,B表示和,C表示但是.根据题干可知这些玩具真得很旧,但是我仍然想要保留它们,句子前后是转折关系.故选:C.18.【解答】考查形容词原级比较.结合语境蒂娜和她姐姐塔拉一样外向.可知as…as和…一样.中间用形容词原级outgoing外向的.故选:A.19.【解答】look after照顾; look for寻找; look through浏览;温习.结合语境:志愿者们周末在医院照顾生病的孩子.look after符合语境.故选:A.20.【解答】句意:端午节人们喜欢吃粽子.enjoy doing sth表示喜欢做某事.故选:B.21.【解答】主语 Notre﹣Dame de Paris和谓语"烧毁"是被动关系,再根据句意"据报道巴黎圣母院于2019年4月被烧毁"可知,要用一般过去时的被动语态,其构成为was/ were done.故选:A.22.【解答】本题考查的是定语从句的相关知识.the story(指物)是先行词,在所给的答案中,可排除B和C,因为who引导定语从句只能指代人,what 不能引导定语从句.that 引导定语从句时既可指人也可指物.故选:A.23.【解答】考查情境对话.A.I won the game我赢了比赛;B.Maybe I have a fever 也许我发烧了.C.That's too bad太糟糕了.根据What's the matter with you?可知应说也许我发烧了.故选:B.B) 完形填空:通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案.24.【解答】(1)A.考查动词短语.句意:这个东南亚小国是度假的好地方. take a holiday 度假;take the bus坐公交;take risks冒险.根据 For thousands of tourists from China,成千上万的来此中国游客,可知是来度假.故选:A.(2)C.考查名词.句意:曼谷是泰国的首都. world世界;countryside乡下;capital 首都.根据常识可知曼谷是泰国的首都.故选:C.(3)B.考查动词.句意:你可以看到一些僧侣在大街上走. hear听到;see看; listen 听.根据 walking along the streets.在大街上散步应该是看见,故选:B.(4)C.考查形容词.句意:去泰国旅行的最佳时间是4月13日至15日,因为这是一年的泼水节.most最多;worst最糟;best最好的.根据to visit Thailand is from April 13th to 15th,可知4月13日至15日是泰国的泼水节,因此应该是去泰国最好的时候,故选:C.(5)A.考查名词.句意:去泰国旅行的最佳时间是四月13日至15日,因为这是一年的泼水节.the Water Festival泼水节;Christmas圣诞节;Thanksgiving感恩节.根据The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.当地人认为可以冲走霉运,带来好运.与水有关的节日应该是泼水节.故选:A.(6)B.考查动词.句意:人们走在街上,唱歌,跳舞相互泼水.look看;throw抛,扔;arrive到达.根据上文it is the time of the Water Festival.这是一年的泼水节,可知人们相互泼水.故选:B.(7)A.考查动词.句意:在这个国家,有许多面朝大海的宾馆,你可以在海滩玩,也可以在海里游泳.swim游泳;walk走; lose失去.根据in the sea在海里,可知是游泳.故选:A.(8)C.考查形容词.句意:另一方面,泰国还是一个品尝美食的地方.terrible糟糕的;sour酸的;delicious可口的.根据try 品尝可知品尝的当然是美食了.故选:C.(9)C.考查形容词.句意:你可以以较低的价格在任何饭店吃到海鲜或买芒果,榴莲之类的热带水果.cheap便宜的;expensive昂贵的;low低的.根据prices可知,price的修饰语只能是low或high.at high price以低价.故选:C(10)B.考查动词.句意:如果你到泰国去,不要忘了骑大象.hit击打; ride骑;drive 驾驶.根据an elephant可知,是骑大象.故选:B.III.阅读技能(共五部分,共50分)25.【解答】(1)Smart phones are used as televisions, cameras, and music players.智能手机被用作电视、相机和音乐播放器.可知可以照相.故答案是A.(2)Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987.任正非于1987年创建华为公司.故此题正确,故答案是A.(3)Huawei has got the second place at the mobile market.华为在移动市场排名第二.故华为在移动市场上占据第一.是错误的.故答案是B.(4)It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.它拥有超过75000名顶尖工程师和研究科学家.故很少有顶尖工程师和科学家在华为公司从事研究工作.是错误的.故答案是B.(5)It's more convenient for modern people to live in a rapid way现代人快速生活更方便.故华为给了我们一种更慢的沟通方式是错误的.故答案是B.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.【解答】(1)B.细节理解题.根据4F,Bookstore,可知买书要到四楼.故选B.(2)C.细节理解题.根据KFC, Supermarket, Restroom ,可知 Supermarket超市在KFC与 Restroom 之间.故选C.27.【解答】(1)B.细节理解题.根据Yueyang﹣﹣Chengdu;16:00﹣﹣18:00.可知从岳阳到成都从16:00出发,18:00到达.需要两个小时.故选:B.(2)B.细节理解题.根据From Xi'an, To Yueyang,Flights:GS7686.可知,从西安到岳阳的航班为GS7686.故选:B.(3)A.细节理解题.根据From Kunming,To Yueyang,Prices:¥1310.可知从昆明到岳阳票价为1310元.故选:A.C)阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.28.【解答】(1)A documentary.细节理解题.根据Amazing China is a 90﹣minute documentary about the development of China.《厉害了,我的国》是一部关于中国发展的90分钟纪录片,可得出答案.(2)Wei Tie.细节理解题.根据The director Wei Tie made this successful movie.导演魏铁制作了这部成功的电影可得出答案.(3)Because all the Chinese try to achieve Chinese dream.细节理解题.根据I'm proud of our country because all the Chinese try to achieve Chinese dream.我为我们的国家感到骄傲,因为所有的中国人都在努力实现中国梦.(4)Hong Kong﹣Zhuhai﹣Macao Bridge.细节理解题.根据In this documentary, we saw the longest sea﹣crossing bridge in the world, Hong Kong﹣Zhuhai﹣Macao Bridge.在这部纪录片中,我们看到了世界上最长的跨海大桥,香港,珠海,澳门大桥.可得出答案.(5)Yes,it did.细节理解题.根据The stories in the movie touched my heart deeply.电影中的故事深深地触动了我的心.可得出答案.D)补全短文:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.29.【解答】(1)C.细节理解题.根据:look up into the sky and tell me what you can see."华生,抬头看看天空,告诉我你能看到什么.可知他俩躺着,故此处说一天结束时,两个朋友躺在草地上过夜.故选C.(2)G.细节理解题.根据:look up into the sky and tell me what you can see."华生,抬头看看天空,告诉我你能看到什么.可知回答我能看到天上数以百万计的星星.故选G.(3)E.细节理解题.根据:Holmes continued asking,福尔摩斯又问:可知填一个问句.故选E.(4)B.细节理解题.根据:It tells me that God is great and powerful. At the same time它告诉我上帝是伟大和强大的.同时.可知说人类很小.故选B.(5)D.细节理解题.根据:No, as for the weather,不,至于天气,可知说明天将是个晴天.故选D.E)阅读填空:根据短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺.30.【解答】(1)make.考查动词.根据意思:音乐可以使我们更快乐、更健康.make +adj.can 后面加动词原形.故填make.(2)full.考查形容词.根据意思:当我情绪低落时,我喜欢充满希望和能量的流行音乐.充满full of.故填full.(3)It.考查代词.根据意思:我很容易在轻柔的音乐中入睡.it is +adj.+for sb to do 对某人来说干某事是..的.故填It.(4)who.考查疑问代词.根据意思:一些医生发现了一个事实﹣﹣热爱音乐的人可能活得更长.定语从句,先行词是人,故用who.(5)his.考查代词.根据意思:在我家附近,一个男人和他的妻子拥有一个有情调音乐的小音乐屋.他的妻子,故用his.(6)playing.考查动词.根据意思:音乐家则在这里演奏不同种类的音乐.现在进行时态,be doing ,故填playing.(7)by.考查介词.根据意思:有时,我们很幸运地听到一些著名的歌手唱自己写的歌.某人自己 by oneself.故填by.(8)so.考查形容词.根据意思:这些歌是如此美,我们与他们一起唱.so…that 如此..以至于.故填so.(9)not.考查副词.根据意思:它不仅让我们想起过去的日子,而且带给我们美好的回忆.not only…but also 不但..而且.故填not.(10)least.考查形容词.根据意思:我们每个人,无论贫富,无论老少,都可能至少有一首最喜欢的歌.至少at least.故填least.IV.写作技能(共两部分,共30分)A)翻译语篇:阅读下面的短文,将文中的画线部分译成汉语或英语.31.【解答】(1)As soon as we get out of the house, we can see flowers, grass,trees and animals.汉译英题.As soon as 一..就..;get out of the house走出房子;can情态动词.一般现在时态.故答案是:As soon as we get out of the house,we can see flowers, grass, trees and animals.(2)农村发生了很大的变化.英译汉题.great changes大变化,take place发生;在农村in the countryside.故答案是:农村发生了很大的变化.(3)所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.英译汉题.be supposed to do 应该干某事.put rubbish in the bin把垃圾放进垃圾箱.故答案是:所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.(4)Everyone should take part in protecting the environment.汉译英题.take part in 参加.protecting the environment保护环境.一般现在时态.故答案是:Everyone should take part in protecting the environment.(5)绿水青山就是金山银山.英译汉题.The clean water and green mountains绿水青山,treasures.珍宝.故答案是:绿水青山就是金山银山.B)作文32.【解答】Preparation for High School Entrance ExamTime flies,our junior high school life is coming to an end.I can't forget the time when I was preparing for the high school entrance examination.【高分句型一】(点题)On the photo wall of our classroom, we recorded the dribs and drabs of our study and life before the high school entrance examination.We listen to the teacher carefully in class and take notes carefully at the same time.We go to bed after finishing our homework every day.(学习区)We eat healthy food and exercise every day.Getting enough sleep is also important.【高分句型二】(生活区)The teacher often reminds us to avoid making mistakes.We must be on time for class.He also taught us to relax.(提示区)。
完形填空2019B) 完形填空:通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案.24.(10分)Have you ever been to Thailand?For thousands of tourists from China,this small country in Southeast Asia is an excellent place to(1).Bangkok(曼谷)is the (2)of Thailand.Thereare many temples(寺庙)in Bangkok.You can(3)some monks(僧侣)walking along the streets.The(4)time to visit Thailand is from April 13th to 15th,because it is the time of (5).People sing,dance and go on the streets to(6)water at each other.The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.On the one hand,beaches and sunshine are a lot of travelers' choices.In this country,there are many hotels facing the sea,so you can have fun on the beach or (7)in the sea.On the other hand,Thailand is a good place to try (8)food.You can eat seafood at any restaurant or buy some tropical(热带的)fruit such as mangoes and durians (榴莲)at(9)prices.If you go to Thailand,you won't forget to (10)an elephant.The elephant is a symbol ofThailand.It's believed that Thailand is one of the most fascinating travel places.(1)A.take a holiday B.take the bus C.take risks(2)A.world B.countryside C.capital(3)A.hear B.see C.listen(4)A.most B.worst C.best(5)A.the Water Festival B.Christmas C.Thanksgiving(6)A.look B.throw C.arrive(7)A.swim B.walk C.lose(8)A.terrible B.sour C.delicious(9)A.cheap B expensive C.low(10)A.hit B.ride C.drive24.【解答】(1)A.考查动词短语.句意:这个东南亚小国是度假的好地方.take a holiday 度假;take the bus坐公交;take risks冒险.根据For thousands of tourists from China,成千上万的来此中国游客,可知是来度假.故选:A.(2)C.考查名词.句意:曼谷是泰国的首都.world世界;countryside乡下;capital 首都.根据常识可知曼谷是泰国的首都.故选:C.(3)B.考查动词.句意:你可以看到一些僧侣在大街上走.hear听到;see看;listen 听.根据walking along the streets.在大街上散步应该是看见,故选:B.(4)C.考查形容词.句意:去泰国旅行的最佳时间是4月13日至15日,因为这是一年的泼水节.most最多;worst最糟;best最好的.根据to visit Thailand is from April 13thto 15th,可知4月13日至15日是泰国的泼水节,因此应该是去泰国最好的时候,故选:C.(5)A.考查名词.句意:去泰国旅行的最佳时间是四月13日至15日,因为这是一年的泼水节.the Water Festival泼水节;Christmas圣诞节;Thanksgiving感恩节.根据The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.当地人认为可以冲走霉运,带来好运.与水有关的节日应该是泼水节.故选:A.(6)B.考查动词.句意:人们走在街上,唱歌,跳舞相互泼水.look看;throw抛,扔;arrive到达.根据上文it is the time of the Water Festival.这是一年的泼水节,可知人们相互泼水.故选:B.(7)A.考查动词.句意:在这个国家,有许多面朝大海的宾馆,你可以在海滩玩,也可以在海里游泳.swim游泳;walk走;lose失去.根据in the sea在海里,可知是游泳.故选:A.(8)C.考查形容词.句意:另一方面,泰国还是一个品尝美食的地方.terrible糟糕的;sour酸的;delicious可口的.根据try 品尝可知品尝的当然是美食了.故选:C.(9)C.考查形容词.句意:你可以以较低的价格在任何饭店吃到海鲜或买芒果,榴莲之类的热带水果.cheap便宜的;expensive昂贵的;low低的.根据prices可知,price 的修饰语只能是low或high.at high price以低价.故选:C(10)B.考查动词.句意:如果你到泰国去,不要忘了骑大象.hit击打;ride骑;drive 驾驶.根据an elephant可知,是骑大象.故选:B.2018三、完型填空There is a village in America,and in this village everyone is (31)B.They all have beautiful houses and nice clothes.They are good at(32)A.One day a a young lady came to the village.She talked with a man,"Look!" You are all good businessmen.What's the(33)A?""The secret is that we eat a lot of fish.answered the man,"The fish is good for our brains.It makes us (34)C.""I see,"said the young lady,"And what's the name of the fish?"" I don't know,but if you give me 50 dollars,I can(35)A you some." The young lady thought this was a good idea.,Then she gave the man 50 dollars and told (36)B her address.Soon the young lady got a box.In the box,there were three(37)C.After a month,the young lady(38)A the businessman again."Thank you for your fish."she said,"But listen! 50 dollars is very(39)B for just three fish!"Ah,you see!" the businessman smiled,"The fish is(40)C to have an effect(效果).You are becoming clever!"(31)A.poor B.rich C.serious(32)A business B.dream C.culture(33)A secret B.plan C.question(34)A foolish B.bad C.clever(35)A send B.lend C.invite(36)A.them B.him C.her(37)A.money B.box C.fish(38)A.met B.did C.forgot(39)A.cheap B.expensive C.beginning(40)A.stopping B.writing C.beginning【分析】本文讲述的是一则小故事,一个女人到一个村庄请教变聪明的秘密,一个男人告诉他多吃鱼,并且让女人花费50美元,结果男人给女人寄了三条鱼,女人觉得买贵了,但这就是做生意的秘密.【解答】31.B,考查形容词辨析,根据They all have beautiful houses and nice clothes有好的房子和漂亮的衣服,所以是有钱的,A贫穷的,B富有的,C认真的,故选B.32.A,考查名词辨析,根据They are good at他们擅长,上文提到他们很有钱,所以是擅长做生意,A生意,B梦想,C文化,故选A.33.A,考查名词辨析,根据The secret is that we eat a lot of fish秘密就是吃很多鱼,由此推测他是在问富有的秘密,A秘密,B计划,C问题,故选A.34.C,考查形容词辨析,根据"The fish is good for our brains鱼对大脑有好处,所以是变聪明,A傻得,B坏的,C聪明的,故选C.35.A,考查动词辨析,根据her address地址,所以是给他寄送,A寄送,B借,C邀请,故选A.36.B,考察代词辨析,文中提到Then she gave the man 50 dollars and told给他50块钱并且告诉..因为是寄送东西,所以是告诉那个人自己的地址,tell sb sth表示告诉某人某事,故选B.37.C,考查名词辨析,根据In the box,there were在盒子里有什么,上文提到要给他寄送鱼,A钱,B箱子,C鱼,故选C.8.A,考查动词辨析,根据Thank you for your fish 谢谢他的鱼,由此可知是又见面了,A见面,B做,C忘记,故选A.39.B,考查形容词辨析,根据for just three fish只有三条鱼,上面提到是50美元,由此猜测是贵了,A便宜,B贵的,C开始,故选B.40.C,考查动词辨析,根据You are becoming clever开始变聪明了,所以推测是鱼开始起作用了,A停止,B写作,C开始,故选C.2017B)完形填空通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。
阅读理解201925.(10分)判断正误:阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的填涂"T",不符合的填涂"F".(T=True,F=False)More and more people are using mobile phones now.Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.They are also used for sending e﹣mails or surfing the Internet.If someone talks about mobile phones,many Chinese will think of Huawei.In China,even in the world,Huawei is a wonder(奇迹).Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019.Huawei has got the second place at the mobile market.Now,Huawei has been the leader in 5G field.It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.They try their best to bring digital(数码)and high technology to every person and place.It's more convenient for modern people to live in a rapid way.What a useful technology 5G is!We are looking forward to seeing a stronger Huawei.It provides a faster and better communication way for us.It also brings"Created in China"to the world.(1)You can use Huawei mobile phones to take photos.(2)Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.(3)Huawei has got the first place at the mobile market.(4)Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.(5)Huawei gives us a slower communication way.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.(4分)ABC Shopping Center5F Wanda Cinema4F Bookstore Babies'clothes Bag shop3F Men'sclothes Children's Amusement Park2F Shoe store Women'sclothes 1F KFC Supermarket Restroom (1)If you want to buy a book,you will go to the floor.A.thirdB.fourthC.fifth(2)What is between KFC and the restroom?A.Wanda Cinema.B.The shoe store.C.The supermarket.27.(6分)Welcome to Sanhe AirportArrives Flights(航班)Prices From To Departs(出发)Yueyang Chengdu 16:00 18:00 EU6672 ¥1138 Xi'an Yueyang 13:05 14:40 GS7686 ¥1320 Kunming Yueyang 18:40 21:00 HD1035 ¥1310 (1)It takes to fly to Chengdu from Yueyang.A.an hourB.two hoursC.three hours(2)You can take from Xi'an to Yueyang.A.EU6672B.GS7686C.HD1035(3)How much is the air ticket from Kunming to Yueyang?A.¥1310B.¥1320C.¥113825.【解答】(1)Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.智能手机被用作电视、相机和音乐播放器.可知可以照相.故答案是A.(2)Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.任正非于1987年创建华为公司.故此题正确,故答案是A.(3)Huawei has got the second place at the mobile market.华为在移动市场排名第二.故华为在移动市场上占据第一.是错误的.故答案是B.(4)It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.它拥有超过75000名顶尖工程师和研究科学家.故很少有顶尖工程师和科学家在华为公司从事研究工作.是错误的.故答案是B.(5)It's more convenient for modern people to live in a rapid way现代人快速生活更方便.故华为给了我们一种更慢的沟通方式是错误的.故答案是B.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.【解答】(1)B.细节理解题.根据4F,Bookstore,可知买书要到四楼.故选B.(2)C.细节理解题.根据KFC,Supermarket,Restroom ,可知Supermarket超市在KFC与Restroom 之间.故选C.27.【解答】(1)B.细节理解题.根据Y ueyang﹣﹣Chengdu;16:00﹣﹣18:00.可知从岳阳到成都从16:00出发,18:00到达.需要两个小时.故选:B.(2)B.细节理解题.根据From Xi'an,To Yueyang,Flights:GS7686.可知,从西安到岳阳的航班为GS7686.故选:B.(3)A.细节理解题.根据From Kunming,To Yueyang,Prices:¥1310.可知从昆明到岳阳票价为1310元.故选:A.C)阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.2018四、阅读技巧A.判断正误,阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容,符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。
书面表达201932.(20分)假如下面是你们班教室里的照片墙,墙上记录了中考前学习和生活的点点滴滴,以及考前老师的温馨提示.忘不了备战中考时充实而快乐的时光,请你以"Preparation forHigh School Entrance Exam"(备战中考)为题,写一篇80﹣100词的短文.要求:(1)请阐述图中信息,可适当发挥;(2)文中不得出现真实的人名、校名和地名;(3)字迹工整,语言流畅,表达正确.学习区Listen to the teacher 生活区Eat healthy food提示区Avoid making mistakesTake notes Exercise Learn to relaxFinish doing…Have enough sleep Be on time ………Preparation for High School Entrance Exam________________________________________32.【解答】Preparation for High School Entrance ExamTime flies,our junior high school life is coming to an end.I can't forget the time when I was preparing for the high school entrance examination.【高分句型一】(点题)On the photo wall of our classroom,we recorded the dribs and drabs of our study and life before the high school entrance examination.We listen to the teacher carefully in class and take notes carefully at the same time.We go to bed after finishing our homework every day.(学习区)We eat healthy food and exercise every day.Getting enough sleep is also important.【高分句型二】(生活区)The teacher often reminds us to avoid making mistakes.We must be on time for class.He also taught us to relax.(提示区)2018十一、写作自2016年国家教育部发布《关于推进中小学生研学旅行的意见》以来,各地中小学开展了丰富多彩的研学旅行活动.请通过下面的图表信息,以" Study Trip"为题来阐述研学旅行的意义和可能遇到的困难.要求:1.词数80﹣100;2.请先阐述图表信息,再根据实际情况写出你的观点,做适当发挥;3.文稿中不得出现真实的人名、校名和地名;4.字迹工整,语言流畅,表达正确,逻辑清晰.Study TripI think study trip is a good way for students to study.When the students have a study trip,they can make friends with people from different regions.During the study trip,they can open their eyes and learn many things that they can't learn at school.They can develop their independence.It is also a good way to relax and keep healthy.But there are many difficulties to face.It increases the financial burden on families.Some parents think it is a waste of studying time.It may also cause some security problems.Some students are not used to life outside.【分析】【高分句型一】I think study trip is a good way for students to study.我认为研学旅行是学生学习的好方法.这是一个宾语从句,I think是主句,后面的是宾语从句.【高分句型二】It is also a good way to relax and keep healthy.这也是一种放松和保持健康的好方法.a good way to do sth做某事的好方法.【解答】Study TripI think study trip is a good way for students to study.【高分句型一】When the students have a study trip,they can make friends with people from different regions.During the study trip,they can open their eyes and learn many things that they can't learn at school.They can develop their independence.It is also a good way to relax and keep healthy.(意义)【高分句型二】But there are many difficulties to face.It increases the financial burden on families.Some parents think it is a waste of studying time.It may also cause some security problems.Somestudents are not used to life outside.(困难)2017B)作文76. 世界在发展,生活在变化,社会的进步让我们的生活越越好。
Firstly,(2) A lot of people can't speak English well because they are afraid of making mistakes.But in order to improve your spoken English,you need to be brave and confident.Don't care too much about the mistakes in your spoken English.Being able to express your ideas is the most important thing.Secondly,(3) You can watch Hollywood movies like Spider﹣Man and Captain America.Listen to what they say carefully and try to understand the main ideas of the movies.Lastly,(4) I know that students are tired nowadays and you always have to do exercises of different subjects.But practice makes perfect.Only by doing a lot of exercises can you get better English skills.(5) and you just have to find the best way for you.A.watch English movies.B.don't be afraid to speak English.C.listen to English songs.In 1994,the Tantou New Year Picture won the silver medal at the folk arts fair.However,fewer people know the skill well now and most young people are not interested in it.The Tantou New Year Picture is in danger of disappearing in the world.Luckily,the government has taken action to protect and save it.Tantou New Year PictureHistory It appeared in the Tang Dynasty and has a long history ﹣more than (1) years.(2) ♦Bright colors♦Old and exaggerated images♦Ordinary materials and special skillsProducing steps There are more than 20 steps to make the Tantou New Year Picture,and finishing all these steps in one place in a country is (3) .Prize It won the (4) medal at the folk arts fair in 1994.C)阅读匹配阅读短文,从所给的A-F六个选项中,选出正确的选项填空,使短文通顺,内容完整.(共1小题,每小题10分)24.【解答】1.D 细节推理题.根据前句Many students think it is too difficult to learn English well,though they know it is important许多学生认为学好英语太难了,尽管他们知道这很重要.可知结合选项,应说下面是一些关于如何学好英语的建议.故选D.2.B 细节推理题.根据后句But in order to improve your spoken English,you need to be brave and confident.Don't care too much about the mistakes in your spoken English.但是为了提高你的英语口语,你需要勇敢和自信.不要太在意你的英语口语中的错误.可知结合选项,应说不要害怕说英语.故选B.3.A 细节推理题.根据You can watch Hollywood movies like Spider﹣Man and Captain America.Listen to what they say carefully and try to understand the main ideas of the movies.你可以看好莱坞的电影,比如《蜘蛛侠》和《美国队长》,仔细听他们说些什么,试着理解电影的主要思想.可知结合选项,应说看英语电影.故选A.4.F 细节推理题.根据后句Only by doing a lot of exercises can you get better English skills.只有做大量的练习,你才能获得更好的英语技能.可知结合选项,应说做大量的英语练习.故选F.5.E 细节推理题.根据后句and you just have to find the best way for you.你只需要找到最好的方法.可知结合选项,应说总之,学好英语有很多方法.故选E.D)信息摘录阅读短文,然后完成内容摘要.每空不超过三个单词.(共1小题,每3.unusual.考查形容词及语境的理解,根据.There are more than 20 steps to make the Tantou New Year Picture.All these steps,from making paper by hand to producing the New Year Picture,are finished in one place.This is not usual in our country.可知:制作谭头年画的步骤有20多个,制作年画,都是在一个地方完成的,这在我国是不常见的.not usual可以转换成unusual不寻常的,故填:unusual.4.silver.考查名词及语境的理解,根据In 1994,the Tantou New Year Picture won the silver medal at the folk arts fair.可知:1994年,谭头年画在民间艺术博览会上获得银牌.故填:silver.5.protect/save.考查动词及语境的理解,根据Luckily,the government has taken action to protect and save it.可知:幸运的是,政府已经采取了行动保护和拯救它.故填:protect/save.2018energy to exercise. Exercising in the morning prevents that from happening.A.The early bird gets the worm.B.Drink a glass of water.C.An apple a day keeps the doctor away.D.Experts suggest doing exercise in the morning.E.It will waste your morning time.F.Don’t check Wechat when you get up.D)摘录阅读短文,然后完成内容摘要。
湖南省岳阳市2019年中考英语试卷一、单项选择题(每小题1分,共10分)1. We can't see ________ sun at night.A . aB . anC . the2. Yuan Longping is very creative. We all look up to ________.A . itB . himC . her3. We should brush our ________ every day.A . toothB . teethC . hand4. The toys are really old,________ I still want to keep them.A . orB . andC . but5. Tina is as ________ as her sister,Tara.A . outgoingB . more outgoingC . the most outgoing6. The volunteers ________ the sick kids in the hospital on weekends.A . look afterB . look forC . look through7. People enjoy ________ zongzi on the Dragon Boat Festival.A . eatB . eatingC . to eat8. It's reported that Notre-Dame de Paris (巴黎圣母院) ________ in April 2019.A . was burntB . is burntC . be burnt9. I'll never forget the story ________.A . that cheers me upB . who cheers me upC . what cheers me up10. —You don't look well. What's the matter with you?—________.A . I won the gameB . Maybe I have a feverC . That's too bad二、完形填空(每小题1分,共10分)11. 通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A 、B 、C 三个选项中选出一个最佳答案。
单项选择2019II. 知识运用(共两部分.每小题1分,共20分)A)单项填空:从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案.14.(1分)We can't see_____sun at night.()A.a B.an C.the15.(1分)Yuan Longping is very creative.We all look up to_____.()A.it B.him C.her16.(1分)We should brush our_____every day.()A.tooth B.teeth C.hand17.(1分)The toys are really old,_____I still want to keep them.()A.or B.and C.but18.(1分)Tina is as_____as her sister,Tara.()A.outgoing B.more outgoingC.the most outgoing19.(1分)The volunteers_____the sick kids in the hospital on weekends.()A.look after B.look forC.look through20.(1分)People enjoy_____zongzi on the Dragon Boat Festival.()A.eat B.eating C.to eat21.(1分)It's reported that Notre﹣Dame de Paris(巴黎圣母院)_____in April 2019.()A.was burnt B.is burnt C.be burnt22.(1分)I'll never forget the story_____.()A.that cheers me up B.who cheers me upC.what cheers me up23.(1分)﹣You don't look well.What's the matter with you?﹣_____.()A.I won the game B.Maybe I have a feverC.That's too bad14.【解答】句意:我们在晚上不能看到太阳.太阳是世界上独一无二的事物,故用定冠词the 修饰.故选:C.15.【解答】it它;指代物;him他,男性;her她.女性.空白处指代前文提到的袁隆平,为男性,故用him.故选:B.16.【解答】根据句意:我们应该每天刷牙.结合选项,A.牙齿,单数,B.牙齿,复数C.手,选项B符合题意.一口牙有好多,故用复数.故选:B.17.【解答】A表示或者、否则,B表示和,C表示但是.根据题干可知这些玩具真得很旧,但是我仍然想要保留它们,句子前后是转折关系.故选:C.18.【解答】考查形容词原级比较.结合语境蒂娜和她姐姐塔拉一样外向.可知as…as和…一样.中间用形容词原级outgoing外向的.故选:A.19.【解答】look after照顾;look for寻找;look through浏览;温习.结合语境:志愿者们周末在医院照顾生病的孩子.look after符合语境.故选:A.20.【解答】句意:端午节人们喜欢吃粽子.enjoy doing sth表示喜欢做某事.故选:B.21.【解答】主语Notre﹣Dame de Paris和谓语"烧毁"是被动关系,再根据句意"据报道巴黎圣母院于2019年4月被烧毁"可知,要用一般过去时的被动语态,其构成为was/ were done.故选:A.22.【解答】本题考查的是定语从句的相关知识.the story(指物)是先行词,在所给的答案中,可排除B和C,因为who引导定语从句只能指代人,what 不能引导定语从句.that引导定语从句时既可指人也可指物.故选:A.23.【解答】考查情境对话.A.I won the game我赢了比赛;B.Maybe I have a fever 也许我发烧了.C.That's too bad太糟糕了.根据What's the matter with you?可知应说也许我发烧了.故选:B.201821.It's such lovely panda that we all love it.()A./ B.a C.an【分析】它是一只如此可爱的熊猫,我们都喜欢它.【解答】考查冠词.句意"它是一只如此可爱的熊猫,我们都喜欢它.".这里泛指一只可爱的熊猫.lovely是以辅音音素/l/开头,用a修饰.故选:B.22.﹣Is this your dictionary?﹣Yes.it's .()A.me B.my C.mine【分析】﹣﹣这是你的词典吗?﹣﹣是的,它是我的.【解答】me我,宾格;my我的,形容词性物主代词;mine我的,名词性物主代词.根据空格后面没有名词,所以要用名词性物主代词来填空,因此可知这句话的意思是"﹣﹣这是你的词典吗?﹣﹣是的,它是我的."故选:C.23.The little girl over there is cousin.()A.Tom B.Tom′s C.the Tom【分析】那边的那个小女孩是汤姆的堂妹.【解答】Tom汤姆;Tom's汤姆的;the Tom那个汤姆.根据空格后面的词语是名词"cousin"所以空格处要用名词的所有格来填空,因此可知这句话的意思是"那边的那个小女孩是汤姆的堂妹."故选:B.24.I have to study too much I don' t get enough sleep.()A.but B.so C.or【分析】我必须努力学习,因此我没有足够的睡眠.【解答】A.但是B.因此C.或者,根据have to study too much I don' t get enough sleep,可知前后是因果关系,所以选项B符合题意,结合句意:我必须努力学习,因此我没有足够的睡眠..故选:B.25.Everyone knows that China is getting .()A.strong and strong B.strongest and strongestC.stronger and stronger【分析】每个人都知道中国越来越强大.【解答】考查比较级.A形容词原级.B最高级.C比较级.结合语境"每个人都知道中国越来越强大.".stronger and stronger越来越强大.故选:C.26.They asked their son the bed last weekend.()A.to make B.making C.made【分析】他们让儿子上周末整理床铺.【解答】根据They asked their son the bed last weekend,可知这里考查ask sb to do sth表示要求某人做某事.故选:A.27.My grandmother is going to a hobby like shopping on the Internet.()A.take up B.look up C.get up【分析】我的祖母正在养成一个在网上购物的习惯.【解答】take up开始从事,接受;look up寻找;get up起床.根据"My grandmother is going to a hobby like shopping on the Internet"因此可知这句话的意思是"我的祖母正在养成一个在网上购物的习惯."故选:A.28.﹣Excuse me,do you know ?﹣It closes at 9:00 PM.()A.when does the bookstore close todayB.when the bookstore closes todayC.when will the bookstore close toda,afternoon【分析】﹣﹣打扰一下,你知道书店什么时候关门吗?﹣﹣晚上九点关门.【解答】根据do you know 可知,本题考查宾语从句,宾语从句中一般为陈述语序,选项AC是疑问语序,所以排除掉;选项B是陈述句语序,符合要求.故选:B.29.Our classroom by students every aftemon.()A.is cleaned B.was cleaned C.cleans【分析】我们的教室每天下午都被学生打扫.【解答】根据by students ,可知推出是被动语态,由every aftemon可知是一般现在时,故其动词结构为am/is/are+过去分词.故选:A.30.﹣Could you please help me do the dishes?﹣.I cut my finger and I'm trying not to get it wet.()A.yes,sure B.sorry,l can′tC.yes,here you are【分析】﹣﹣你能帮我洗碗吗?﹣﹣对不起,我不能.我割破了手指,我尽量不弄湿它.【解答】考查情境对话.A是的,当然.B对不起,我不能.C是的.给你.结合语境"﹣﹣你能帮我洗碗吗?﹣﹣___.我割破了手指,我尽量不弄湿它.".可知,应该是"对不起,我不能".故选:B.2017A)单项选择从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案。
湖南省岳阳市2019年中考试卷英语(满分120分,考试时间90分钟)I. 听力技能(共三部分,20小题,每小题1分;共20分,每段材料读两遍) A)图片理解:从每小题所给的三幅图中选出与你所听到的对话内容相同或相近的图画. 1.A B C2.A B C3.A B C4.A B C5.A B CB)对话理解:根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题.第一节:听第6至第10段对话,回答第6至第10小题.6. What should Peter do in the library?A. Keep quiet.B. Talk loudly.C. Watch TV.7. How far is it from the boy's home to the school?A. 3 kilometers.B. 2 kilometers.C. 5 kilometers.8. Who will they buy a T﹣shirt for?A. Their father.B. Their grandfather.C. Their mother.9. Where is Linda dancing?A. In the classroom.B. In the office.C. In the park.10. Who is the tallest boy in Class 2?A. Bob.B. Alex.C. Tom.第二节:听下面两段对话,每段对话后各有几个问题,选择最佳选项回答.听下面一段对话,回答下列小题.11. What will they make?A. Orange juice.B. Fruit salad.C. Apple sandwich.12. How many oranges do they have?A. 1.B. 2.C. 3.-------------在--------------------此--------------------卷--------------------上--------------------答--------------------题--------------------无--------------------效---------------- 毕业学校_____________姓名________________考生号___________________________________________听下面一段对话,回答下列小题.13. What does Paul want to be when he grows up?A. A volleyball player.B. A teacher.C. A basketball player.14. Which club did Paul join 2 years ago?A. Music club.B. Art club.C. Sports club.15. When is Sophia going to start to practice volleyball with Paul?A. Next month.B. Next Friday.C. Next week.II.知识运用(共两部分,20小题,21~40小题,每小题1分,共20分)A)单项填空:从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案.21. We can't see ________ sun at night.A. aB.anC. the22. Yuan Longping is very creative. We all look up to ________ .A.itB. himC. her23. We should brush our ________ every day.A. toothB. teethC. hand24. The toys are really old, ________ I still want to keep them.A. orB. andC. but25. Tina is as ________ as her sister, Tara.A. outgoingB. more outgoingC. the most outgoing26. The volunteers ________ the sick kids in the hospital on weekends.A. look afterB. look forC. look through27. People enjoy ________ zongzi on the Dragon Boat Festival.A. eatB. eatingC.to eat 28. It's reported that Notre﹣Dame de Paris(巴黎圣母院) ________ in April 2019.A. was burntB.is burntC.be burnt29. I'll never forget the story ________ .A. that cheers me upB. who cheers me upC. what cheers me up30.—You don't look well. What's the matter with you?—________ .A.I won the gameB. Maybe I have a feverC. That's too badB)完形填空:通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案.Have you ever been to Thailand? For thousands of tourists from China, this small country in Southeast Asia is an excellent place to 31 . Bangkok(曼谷) is the 32of Thailand. There are many temples(寺庙) in Bangkok. You can 33 some monks(僧侣) walking along the streets.The 34 time to visit Thailand is from April 13th to 15th, because it is the time of 35 . People sing, dance and go on the streets to 36 water at each other. The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.On the one hand, beaches and sunshine are a lot of travelers' choices. In this country, there are many hotels facing the sea, so you can have fun on the beach or 37 in the sea. On the other hand, Thailand is a good place to try 38 food. You can eat seafood at any restaurant or buy some tropical(热带的) fruit such as mangoes and durians(榴莲) at 39 prices.If you go to Thailand, you won't forget to 40 an elephant. The elephant is a symbol of Thailand. It's believed that Thailand is one of the most fascinating travel places.31. A. take a holiday B. take the bus C. take risks32. A. world B. countryside C. capital33. A. hear B. see C. listen34. A. most B. worst C. best35. A. the Water Festival B. Christmas C. Thanksgiving36. A. look B. throw C. arrive37. A . swim B . walk C . lose 38. A . terrible B . sourC . delicious 39. A . cheap B expensive C . low 40. A . hitB . rideC . driveIII . 阅读技能(共五部分,30小题,41~60小题,每小题2分,61~70小题,每小题1分,共50分)A )判断正误:阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的填涂"T",不符合的填涂"F".(T =True, F =False )More and more people are using mobile phones now . Smart phones are used as televisions , cameras , and music players . They are also used for sending e ﹣mails or surfing the Internet . If someone talks about mobile phones , many Chinese will think of Huawei .In China , even in the world , Huawei is a wonder (奇迹) . Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987. The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019. Huawei has got the second place at the mobile market .Now, Huawei has been the leader in 5G field . It has more than 75, 000 top engineers and scientists on research . They try their best to bring digital (数码) and high technology to every person and place . It's more convenient for modern people to live in a rapid way . What a useful technology 5G is !We are looking forward to seeing a stronger Huawei . It provides a faster and better communication way for us . It also brings "Created in China" to the world . 41. You can use Huawei mobile phones to take photos . 42. Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987. 43. Huawei has got the first place at the mobile market .44. Few top engineers and scientists work on research in Huawei company . 45. Huawei gives us a slower communication way .B )选择答案,阅读下列材料,从A 、B 、C 三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.A46. If you want to buy a book , you will go to the ________ floor . A . thirdB . fourthC . fifth47. What is between KFC and the restroom ? A . Wanda Cinema .B . The shoe store .C . The supermarket .B48. It takes ________ to fly to Chengdu from Yueyang . A . an hourB . two hoursC . three hours49. You can take ________ from Xi'an to Yueyang . A . EU6672B . GS7686C . HD103550. How much is the air ticket from Kunming to Yueyang ? A . ¥1310B . ¥1320C . ¥1138C )阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.Amazing China is a 90 - minute documentary about the development of China . Many people have watched it . We asked some students how they liked this movie . Here are their opinions .The director Wei Tie made this successful movie . It shows that China has progressed rapidly in the past nearly 70 years .——Li LinThis movie drew a picture of common people's great work . I'm proud of our country-------------在--------------------此--------------------卷--------------------上--------------------答--------------------题--------------------无--------------------效----------------毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________ ________________ ___________because all the Chinese try to achieve Chinese dream.——Xu Wei In this documentary, we saw the longest sea﹣crossing bridge in the world, Hong Kong ﹣Zhuhai﹣Macao Bridge. Now, China also has longer high﹣speed rail network (高铁网) than any other country.——Liu Yang The film helped people to know China better. The stories in the movie touched my heart deeply. From then on, I decided to work harder than before.——Huang Lei51. What kind of movie is Amazing China?52. Who is the director of this movie?53. Why is Xu Wei proud of China?54. Which is the longest sea﹣crossing bridge in the world?55. Did Amazing China touch Huang Lei's heart?D)补全短文:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.It was a fine day. Sherlock Holmes invited his best friendDoctor Watson to go camping with him. They found a nice hilland put up their tent. Then they went fishing and climbed thehill.56 They began to chat(聊天) happily."Watson, look up into the sky and tell me what you cansee ." said Holmes." 57 "Watson replied.Holmes asked again, "What does that tell you?"Watson thought for a while, "It tells me that there are tons of galaxies(星系) and planets."Holmes continued asking, " 58 "Watson smiled. "It tells me that God is great and powerful. At the same time, 59 ""Oh, I think so. Is that all? "asked Holmes."No, as for the weather, 60 What does it tell you? "Watson said.Holmes laughed. "Someone has stolen our tent."A. They went to sleep early.B. humans are tiny.C. At the end of the day, the two friends lay down on the grass for the night.D. it will be a sunny day tomorrow.E. What else does it tell you?F. It was raining hard when they got to the top of the hill.G. I can see millions of stars in the sky.E)阅读填空:根据短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺.Music is good for us. According to the new study(研究)from the World Health Organization(WHO) , music can61 us happier and healthier. For example, when I feel tired,listening to some classical music helps me relax. When I'm down,I prefer pop music 62 of hope and energy(能量) .63is easy for me to fall asleep with soft music. Some doctors have found a fact﹣﹣people 64 love music may live longer.Near my neighborhood, a man and 65 wife own a small music house with mood music(情调音乐) . Teenagers like to spend time here while musicians are 66 different kinds of music. Sometimes, we are lucky to hear some famous singers sing songs written67 themselves. The songs are 68 beautiful that we sing along with them. We communicate with one another in this special language. The most moving music is Chinese folk music. It 69 only reminds us of the old days but also brings us sweet memories.Every one of us, rich or poor, young or old, may have at 70 one favorite song. Music will be together with us forever.IV.写作技能(共两部分,6小题,71~75小题,每小题2分;76小题20分;共30分)A)翻译语篇:阅读下面的短文, 将文中的画线部分译成汉语或英语.Dear Miss Zhao,Thank you for introducing the summer camp program to me. This program is organizedby Yueyang Education and Sports Bureau(岳阳市教体局) . It has brought over 500 middle school students to the countryside to experience the life here.We have been in this small village for six days . Every morning we get up early, breathe the fresh air and hear the birds sing in the woods . 71. 我们一走出房子, 就可以看到花、草、树木和动物. We go for walks through the countryside and watch the villagers do their daily activities .Li Guoqing, a sixty ﹣year ﹣old villager says, "Thanks to the government, 72. great changes have taken place in the countryside . People mustn't cut down trees or build houses on the farmland (农田) .Anyone is not allowed to make our rivers or lakes dirty . 73. All villagers are supposed to put rubbish in the bin ."We really enjoy the trip and come to realize the importance of protecting the environment . 74. 每个人都应该参与保护环境. If the environment is taken good care of, we'll have a cleaner and greener world . 75. The clean water and green mountains are our treasures . Yours truly, He Wei B )作文76. 假如下面是你们班教室里的照片墙,墙上记录了中考前学习和生活的点点滴滴,以及考前老师的温馨提示.忘不了备战中考时充实而快乐的时光,请你以"Preparation for High School Entrance Exam"(备战中考)为题,写一篇80—100词的短文. 要求:(1)请阐述图中信息, 可适当发挥;(2)文中不得出现真实的人名、校名和地名; (3)字迹工整,语言流畅,表达正确.Listen to the teacherEat healthy foodAvoid making mistakes学 习 区Take notes生 活 区Exercise提 示 区Lear n to relaxFinish doing…Have enough sleepBe on time………Preparation for High School Entrance Exam________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________-------------在--------------------此--------------------卷--------------------上--------------------答--------------------题--------------------无--------------------效----------------毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________________________ ___________2019年湖南省岳阳市中考试卷英语答案解析II.知识运用21.【答案】C【解答】句意:我们在晚上不能看到太阳.太阳是世界上独一无二的事物,故用定冠词the修饰.故选:C.22.【答案】B【解答】it它;指代物;him他,男性;her她.女性.空白处指代前文提到的袁隆平,为男性,故用him.故选:B.23.【答案】B【解答】根据句意:我们应该每天刷牙.结合选项,A.牙齿,单数,B.牙齿,复数C.手,选项B符合题意.一口牙有好多,故用复数.故选:B.24.【答案】C【解答】A表示或者、否则,B表示和,C表示但是.根据题干可知这些玩具真得很旧,但是我仍然想要保留它们,句子前后是转折关系.故选:C.25.【答案】A【解答】考查形容词原级比较.结合语境蒂娜和她姐姐塔拉一样外向.可知as…as和…一样.中间用形容词原级outgoing外向的.故选:A.26.【答案】A【解答】look after照顾;look for寻找;look through浏览;温习.结合语境:志愿者们周末在医院照顾生病的孩子.look after符合语境.故选:A.27.【答案】B【解答】句意:端午节人们喜欢吃粽子.enjoy doing sth.表示喜欢做某事.故选:B. 28.【答案】A【解答】主语Notre﹣Dame de Paris和谓语"烧毁"是被动关系,再根据句意"据报道巴黎圣母院于2019年4月被烧毁"可知,要用一般过去时的被动语态,其构成为was/ were done.故选:A.29.【答案】A【解答】本题考查的是定语从句的相关知识.the story(指物)是先行词,在所给的答案中,可排除B和C,因为who引导定语从句只能指代人,what 不能引导定语从句.that引导定语从句时既可指人也可指物.故选:A.30.【答案】B【解答】考查情境对话.A.I won the game我赢了比赛;B.Maybe I have a fever 也许我发烧了.C. That's too bad太糟糕了.根据What's the matter with you?可知应说也许我发烧了.故选:B.31.【答案】A【解答】句意:这个东南亚小国是度假的好地方. take a holiday度假;take the bus坐公交;take risks冒险.根据For thousands of tourists from China,成千上万的来此中国游客,可知是来度假.故选:A.【考点】动词短语32.【答案】C【解析】句意:曼谷是泰国的首都.world世界;countryside乡下;capital首都.根据常识可知曼谷是泰国的首都.故选:C.【考点】名词33.【答案】B【解析】句意:你可以看到一些僧侣在大街上走.hear听到;see看;listen听.根据walking along the streets.在大街上散步应该是看见,故选:B.【考点】动词34.【答案】C【解析】句意:去泰国旅行的最佳时间是4月13日至15日,因为这是一年的泼水节.most 最多;worst最糟;best最好的.根据to visit Thailand is from April 13th to 15th,可知4月13日至15日是泰国的泼水节,因此应该是去泰国最好的时候,故选:C.【考点】形容词35.【答案】A【解析】句意:去泰国旅行的最佳时间是四月13日至15日,因为这是一年的泼水节.the Water Festival泼水节;Christmas圣诞节;Thanksgiving感恩节.根据The local people think that water can wash away bad things and bring good luck.当地人认为可以冲走霉运,带来好运.与水有关的节日应该是泼水节.故选:A.【考点】名词36.【答案】B【解析】句意:人们走在街上,唱歌,跳舞相互泼水.look看;throw抛,扔;arrive到达.根据上文it is the time of the Water Festival.这是一年的泼水节,可知人们相互泼水.故选:B.【考点】动词37.【答案】A【解析】句意:在这个国家,有许多面朝大海的宾馆,你可以在海滩玩,也可以在海里游泳.swim游泳;walk走;lose失去.根据in the sea在海里,可知是游泳.故选:A.【考点】动词38.【答案】C【解析】句意:另一方面,泰国还是一个品尝美食的地方.terrible糟糕的;sour酸的;delicious可口的.根据try 品尝可知品尝的当然是美食了.故选:C.【考点】形容词39.【答案】C【解析】句意:你可以以较低的价格在任何饭店吃到海鲜或买芒果,榴莲之类的热带水果.cheap便宜的;expensive昂贵的;low低的.根据prices可知,price的修饰语只能是low或high.at high price以低价.故选:C【考点】形容词40.【答案】B【解析】句意:如果你到泰国去,不要忘了骑大象.hit击打;ride骑;drive驾驶.根据an elephant可知,是骑大象.故选:B.【考点】动词III.阅读技能41.【答案】T【解析】Smart phones are used as televisions, cameras, and music players.智能手机被用作电视、相机和音乐播放器.可知可以照相.故答案是T.42.【答案】T【解析】Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987.任正非于1987年创建华为公司.故此题正确,故答案是T.43.【答案】F 【解析】Huawei has got the second place at the mobile market.华为在移动市场排名第二.故华为在移动市场上占据第一.是错误的.故答案是F.44.【答案】F【解析】It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.它拥有超过75000名顶尖工程师和研究科学家.故很少有顶尖工程师和科学家在华为公司从事研究工作.是错误的.故答案是F.45.【答案】F【解析】It's more convenient for modern people to live in a rapid way现代人快速生活更方便.故华为给了我们一种更慢的沟通方式是错误的.故答案是F.46.【答案】B【解析】根据4F,Bookstore,可知买书要到四楼.故选B.【考点】细节理解47.【答案】C【解析】根据KFC, Supermarket, Restroom, 可知Supermarket超市在KFC与Restroom 之间.故选C.【考点】细节理解48.【答案】B【解析】根据Yueyang—Chengdu;16:00—18:00.可知从岳阳到成都从16:00出发,18:00到达.需要两个小时.故选:B.【考点】细节理解49.【答案】B【解析】根据From Xi'an, To Yueyang, Flights:GS7686.可知,从西安到岳阳的航班为GS7686.故选:B.【考点】细节理解50.【答案】A【解析】根据From Kunming, To Yueyang, Prices:¥1310.可知从昆明到岳阳票价为1310元.故选:A.【考点】细节理解51.【答案】A documentary.【解析】根据Amazing China is a 90﹣minute documentary about the development of China.《厉害了,我的国》是一部关于中国发展的90分钟纪录片,可得出答案.【考点】细节理解52.【答案】Wei Tie.【解析】根据The director Wei Tie made this successful movie.导演魏铁制作了这部成功的电影可得出答案.【考点】细节理解53.【答案】Because all the Chinese try to achieve Chinese dream.【解析】根据I'm proud of our country because all the Chinese try to achieve Chinese dream.我为我们的国家感到骄傲,因为所有的中国人都在努力实现中国梦.【考点】细节理解54.【答案】Hong Kong—Zhuhai—Macao Bridge.【解析】根据In this documentary,we saw the longest sea﹣crossing bridge in the world,Hong Kong﹣Zhuhai﹣Macao Bridge.在这部纪录片中,我们看到了世界上最长的跨海大桥,香港,珠海,澳门大桥.可得出答案.【考点】细节理解55.【答案】Yes,it did.【解析】根据The stories in the movie touched my heart deeply.电影中的故事深深地触动了我的心.可得出答案.【考点】细节理解56.【答案】C【解析】根据:look up into the sky and tell me what you can see."华生,抬头看看天空,告诉我你能看到什么.可知他俩躺着,故此处说一天结束时,两个朋友躺在草地上过夜.故选C.【考点】细节理解57.【答案】G【解析】根据:look up into the sky and tell me what you can see."华生,抬头看看天空,告诉我你能看到什么.可知回答我能看到天上数以百万计的星星.故选G.【考点】细节理解58.【答案】E【解析】根据:Holmes continued asking,福尔摩斯又问:可知填一个问句.故选E.【考点】细节理解59.【答案】B【解析】根据:It tells me that God is great and powerful. At the same time它告诉我上帝是伟大和强大的.同时.可知说人类很小.故选B.【考点】细节理解60.【答案】D【解析】根据:No, as for the weather, 不,至于天气,可知说明天将是个晴天.故选D.【考点】细节理解61.【答案】make.【解析】根据意思:音乐可以使我们更快乐、更健康.make +adj.can后面加动词原形.故填make.【考点】动词62.【答案】full【解析】根据意思:当我情绪低落时,我喜欢充满希望和能量的流行音乐.充满full of.故填full.【考点】形容词63.【答案】It【解析】根据意思:我很容易在轻柔的音乐中入睡.it is +adj. +for sb to do 对某人来说干某事是..的.故填It.【考点】代词64.【答案】who【解析】根据意思:一些医生发现了一个事实﹣﹣热爱音乐的人可能活得更长.定语从句,先行词是人,故用who.【考点】疑问代词65.【答案】his【解析】根据意思:在我家附近,一个男人和他的妻子拥有一个有情调音乐的小音乐屋.他的妻子,故用his.【考点】代词66.【答案】playing【解析】根据意思:音乐家则在这里演奏不同种类的音乐.现在进行时态,be doing ,故填playing.【考点】动词67.【答案】)by【解析】根据意思:有时,我们很幸运地听到一些著名的歌手唱自己写的歌.某人自己by oneself.故填by.【考点】介词68.【答案】so【解析】根据意思:这些歌是如此美,我们与他们一起唱.so…that 如此..以至于.故填so.【考点】形容词69.【答案】not【解析】根据意思:它不仅让我们想起过去的日子,而且带给我们美好的回忆.not only…but also 不但..而且.故填not.【考点】副词70.【答案】least【解析】根据意思:我们每个人,无论贫富,无论老少,都可能至少有一首最喜欢的歌.至少at least.故填least.【考点】形容词IV.写作技能71.【答案】As soon as we get out of the house, we can see flowers, grass, trees and animals.【解析】As soon as 一...就...;get out of the house走出房子;can情态动词.一般现在时态.故答案是:As soon as we get out of the house,we can see flowers,grass,trees and animals.【考点】汉译英72.【答案】农村发生了很大的变化.【解析】great changes大变化,take place发生;在农村in the countryside.故答案是:农村发生了很大的变化.【考点】英译汉73.【答案】所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.【解析】be supposed to do 应该干某事.put rubbish in the bin把垃圾放进垃圾箱.故答案是:所有村民都应该把垃圾放进垃圾箱.【考点】英译汉74.【答案】Everyone should take part in protecting the environment.【解析】take part in 参加.protecting the environment保护环境.一般现在时态.故答案是:Everyone should take part in protecting the environment.【考点】汉译英75.【答案】绿水青山就是金山银山.【解析】The clean water and green mountains绿水青山,treasures.珍宝.故答案是:绿水青山就是金山银山.【考点】英译汉76.【答案】Preparation for High School Entrance ExamTime flies,our junior high school life is coming to an end. I can't forget the time when I was preparing for the high school entrance examination.【高分句型一】(点题)On the photo wall of our classroom, we recorded the dribs and drabs of our study and life before the high school entrance examination.We listen to the teacher carefully in class and take notes carefully at the same time.We go to bed after finishing our homework every day.(学习区)We eat healthy food and exercise every day. Getting enough sleep is also important.【高分句型二】(生活区)The teacher often reminds us to avoid making mistakes. We must be on time for class. He also taught us to relax.(提示区)。
湖南省岳阳市2019年中考英语试卷一、单项选择题(每小题1分,共10分)(共10题;共10分)1.We can't see ________ sun at night.A. aB. anC. the2.Yuan Longping is very creative. We all look up to ________.A. itB. himC. her3.We should brush our ________ every day.A. toothB. teethC. hand4.The toys are really old, ________ I still want to keep them.A. orB. andC. but5.Tina is as ________ as her sister, Tara.A. outgoingB. more outgoingC. the most outgoing6.The volunteers ________ the sick kids in the hospital on weekends.A. look afterB. look forC. look through7.People enjoy ________ zongzi on the Dragon Boat Festival.A. eatB. eatingC. to eat8.It's reported that Notre-Dame de Paris (巴黎圣母院) ________ in April 2019.A. was burntB. is burntC. be burnt9.I'll never forget the story ________.A. that cheers me upB. who cheers me upC. what cheers me up10.—You don't look well. What's the matter with you?—________.A. I won the gameB. Maybe I have a feverC. That's too bad二、完形填空(每小题1分,共10分)(共1题;共10分)11.通读全文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。
阅读理解201925.(10分)判断正误:阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的填涂"T",不符合的填涂"F".(T=True,F=False)More and more people are using mobile phones now.Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.They are also used for sending e﹣mails or surfing the Internet.If someone talks about mobile phones,many Chinese will think of Huawei.In China,even in the world,Huawei is a wonder(奇迹).Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019.Huawei has got the second place at the mobile market.Now,Huawei has been the leader in 5G field.It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.They try their best to bring digital(数码)and high technology to every person and place.It's more convenient for modern people to live in a rapid way.What a useful technology 5G is!We are looking forward to seeing a stronger Huawei.It provides a faster and better communication way for us.It also brings"Created in China"to the world.(1)You can use Huawei mobile phones to take photos.(2)Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.(3)Huawei has got the first place at the mobile market.(4)Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.(5)Huawei gives us a slower communication way.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.(4分)(1)If you want to buy a book,you will go to the floor.A.thirdB.fourthC.fifth(2)What is between KFC and the restroom?A.Wanda Cinema.B.The shoe store.C.The supermarket.27.(6分)Welcome to Sanhe Airport(1)It takes to fly to Chengdu from Yueyang.A.an hourB.two hoursC.three hours(2)You can take from Xi'an to Yueyang.A.EU6672B.GS7686C.HD1035(3)How much is the air ticket from Kunming to Yueyang?A.¥1310B.¥1320C.¥113825.【解答】(1)Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.智能手机被用作电视、相机和音乐播放器.可知可以照相.故答案是A.(2)Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.任正非于1987年创建华为公司.故此题正确,故答案是A.(3)Huawei has got the second place at the mobile market.华为在移动市场排名第二.故华为在移动市场上占据第一.是错误的.故答案是B.(4)It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.它拥有超过75000名顶尖工程师和研究科学家.故很少有顶尖工程师和科学家在华为公司从事研究工作.是错误的.故答案是B.(5)It's more convenient for modern people to live in a rapid way现代人快速生活更方便.故华为给了我们一种更慢的沟通方式是错误的.故答案是B.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.【解答】(1)B.细节理解题.根据4F,Bookstore,可知买书要到四楼.故选B.(2)C.细节理解题.根据KFC,Supermarket,Restroom ,可知Supermarket超市在KFC与Restroom 之间.故选C.27.【解答】(1)B.细节理解题.根据Y ueyang﹣﹣Chengdu;16:00﹣﹣18:00.可知从岳阳到成都从16:00出发,18:00到达.需要两个小时.故选:B.(2)B.细节理解题.根据From Xi'an,To Yueyang,Flights:GS7686.可知,从西安到岳阳的航班为GS7686.故选:B.(3)A.细节理解题.根据From Kunming,To Yueyang,Prices:¥1310.可知从昆明到岳阳票价为1310元.故选:A.C)阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.2018四、阅读技巧A.判断正误,阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容,符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。
2019年衡阳市初中学业水平考试试卷英语II.阅读技能(共五个部分,30小题,计50分)(A)完形填空。
通读短文,掌握大意,然后从A、B、C三个选项中选择正确答案填空。
(共10小题,计10分)One day a boy 16 his home to find the Bird of Happiness. He 17 the bird to bring warmth, flowers and trees to his village.Before long, he met a monster(怪兽) with a black beard(胡子) The monster asked him 18he was going. The boy told him."I'll tell you where it is," the monster said, "but you must kill someone for me. If you don't, I'll take away all your food and drink. "The boy 19 ,so the monster took all of them away.Before long, the boy was very 20 and thirsty. Then he met a monster with a white beard."I'll tell you where the Bird of Happiness is," the monster said," but you must blind someone __21 me. If you don't, I'll blind you. "The boy refused, and the monster blinded him.At last, the boy reached the top of the mountain where the Bird of Happiness lived. He lay before the bird, near death.Then the bird touched his eyes and he could 22 again. The bird fed him, built up his strength and carried him home.23 the bird landed in the boy's 24 ,the countryside all around turned green. Flowers and other plants grew and everyone lived in peace. It was all 25 the brave boy brought the Bird of Happiness home to them.16. A. got to B. left C. missed17. A. wanted B. had C. made18. A. what B. when C. where19. A. agreed B. refused C. answered20. A. hungry B. excited C. full21. A. to B. for C. of22. A. listen B. see C. speak23. A. As soon as B. Though C. If24. A. factory B. village C. school25. A. when B. so C. because(B)阅读下面的短文,并根据短文内容判断正误。
阅读理解201925.(10分)判断正误:阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的填涂"T",不符合的填涂"F".(T=True,F=False)More and more people are using mobile phones now.Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.They are also used for sending e﹣mails or surfing the Internet.If someone talks about mobile phones,many Chinese will think of Huawei.In China,even in the world,Huawei is a wonder(奇迹).Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019.Huawei has got the second place at the mobile market.Now,Huawei has been the leader in 5G field.It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.They try their best to bring digital(数码)and high technology to every person and place.It's more convenient for modern people to live in a rapid way.What a useful technology 5G is!We are looking forward to seeing a stronger Huawei.It provides a faster and better communication way for us.It also brings"Created in China"to the world.(1)You can use Huawei mobile phones to take photos.(2)Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.(3)Huawei has got the first place at the mobile market.(4)Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.(5)Huawei gives us a slower communication way.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.(4分)ABC Shopping Center5F Wanda Cinema4F Bookstore Babies'clothes Bag shop3F Men'sclothes Children's Amusement Park2F Shoe store Women'sclothes 1F KFC Supermarket Restroom (1)If you want to buy a book,you will go to the floor.A.thirdB.fourthC.fifth(2)What is between KFC and the restroom?A.Wanda Cinema.B.The shoe store.C.The supermarket.27.(6分)Welcome to Sanhe AirportArrives Flights(航班)Prices From To Departs(出发)Yueyang Chengdu 16:00 18:00 EU6672 ¥1138 Xi'an Yueyang 13:05 14:40 GS7686 ¥1320 Kunming Yueyang 18:40 21:00 HD1035 ¥1310 (1)It takes to fly to Chengdu from Yueyang.A.an hourB.two hoursC.three hours(2)You can take from Xi'an to Yueyang.A.EU6672B.GS7686C.HD1035(3)How much is the air ticket from Kunming to Yueyang?A.¥1310B.¥1320C.¥113825.【解答】(1)Smart phones are used as televisions,cameras,and music players.智能手机被用作电视、相机和音乐播放器.可知可以照相.故答案是A.(2)Ren Zhengfei built up (创建)Huawei company in 1987.任正非于1987年创建华为公司.故此题正确,故答案是A.(3)Huawei has got the second place at the mobile market.华为在移动市场排名第二.故华为在移动市场上占据第一.是错误的.故答案是B.(4)It has more than 75,000 top engineers and scientists on research.它拥有超过75000名顶尖工程师和研究科学家.故很少有顶尖工程师和科学家在华为公司从事研究工作.是错误的.故答案是B.(5)It's more convenient for modern people to live in a rapid way现代人快速生活更方便.故华为给了我们一种更慢的沟通方式是错误的.故答案是B.B)选择答案,阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.26.【解答】(1)B.细节理解题.根据4F,Bookstore,可知买书要到四楼.故选B.(2)C.细节理解题.根据KFC,Supermarket,Restroom ,可知Supermarket超市在KFC与Restroom 之间.故选C.27.【解答】(1)B.细节理解题.根据Y ueyang﹣﹣Chengdu;16:00﹣﹣18:00.可知从岳阳到成都从16:00出发,18:00到达.需要两个小时.故选:B.(2)B.细节理解题.根据From Xi'an,To Yueyang,Flights:GS7686.可知,从西安到岳阳的航班为GS7686.故选:B.(3)A.细节理解题.根据From Kunming,To Yueyang,Prices:¥1310.可知从昆明到岳阳票价为1310元.故选:A.C)阅读表达:阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题.2018四、阅读技巧A.判断正误,阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容,符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。
People around the world were shocked by the death of Stephen Hawking this year.They respect (尊敬)the British scientist not only because of his achievements in physics but also his great spirit.Hawking was bom in England on January 8th,1942.When he was a child,he was interested in science.In 1959,he entered Oxford University(牛津大学)to study natural science.However,he got a very serious illness in 1963.He couldn't move or speak.He had to sit in a wheelchair (轮椅)and he could only communicate with others by computer.In the face of these difficulies,Hawking didn′t give up.He wen on to study at Cambridge University(剑桥大学)and did research on space and time.He wrote many great books.The most famous one is A Brief History Of Time(《时间简史》).Hawking was invited to China to give speeches several times.His self﹣confidence(自信)andhumorous words impressed(留下印象)us deeply.Hawking's unusual life encourages many people.Let's not worry about our problems.Let'sface the challenges instead.As he once said,"Life is not fair,you just have to do the best you can inyour situation."(41)Hawking was born in England.T(判断对错)(42)A computer helped Hawking communicate with others.T(判断对错)(43)Hawking entered Oxford University to study science in 1963.F(判断对错)(44)A Brief History Of Time is Hawking's most famous book.T(判断对错)(45)People respect Hawking only because of his achievements in physics.F(判断对错)【分析】短文讲了人们尊重的英国科学家霍金,详细的介绍了他一生的经历,及其他的一些著作等.【解答】41.T 细节判断题.根据第二段句子Hawking was bom in England on January 8th,1942.霍金是1942年1月8日在英国出生的.可知霍金出生于英国.故答案为T.42.T 细节判断题.根据第二段句子He couldn't move or speak.He had to sit in a wheelchair (轮椅)and he could only communicate with others by computer.他不能移动或说话.他不得不坐在轮椅上,只能通过电脑与他人交流.可知一台电脑帮助霍金与他人交流.故答案为T.43.F 细节判断题.根据第二段句子In 1959,he entered Oxford University(牛津大学)to study natural science.1959年,他进入牛津大学学习自然科学.可知1963年,霍金进入牛津大学学习科学是错误的.故答案为F.44.T 细节判断题.根据第三段句子He wrote many great books.The most famous one is A Brief History Of Time(《时间简史》).他写了许多伟大的著作.最著名的是《时间简史》.可知《时间简史》是霍金最著名的书.故答案为T.45.F 细节判断题.根据第一段句子They respect (尊敬)the British scientist not only because of his achievements in physics but also his great spirit.他们尊敬英国科学家霍金不仅是因为他在物理学方面的成就,而且是因为他的伟大精神.可知人们之所以尊敬霍金,只是因为他在物理学方面的成就是错误的.故答案为F.五、选择答案A survey about transportation in Sunshine Middle School(46)What's the most popular transportation in Sunshine Middle School?BA.On footB.By bikeC.By bus(47)How many students go to school by subway?BA.100B.200C.400【分析】短文讲了阳光中学交通状况调查,详细的介绍了上学的方式和人数等.【解答】46.B 细节理解题.根据条形统计图,by bike:450.可知骑自行车的人数最多.故选B.47.B 细节理解题.根据条形统计图,by subway:200.可知乘地铁上学的人数是200人.故选B.六、回答问题,阅读短文(48)What' s in this package(包裹)CA.A scarf B.A watch C.A pair of shoes with lights(49)Who's the sender?AA.Ma Fen B.Jim C.Liu Jing.(50)What's Jims telephone number?CA.0173﹣84100041B.414000C.0730﹣8586500【分析】短文讲了包裹详情单,详细的介绍了物品,收寄人,及其他们的联系方式和地址等.【解答】48.C 细节理解题.根据句子things:A pair of shoes with lights.可知包裹里有一双带灯的鞋.故选C.49.A 细节理解题.根据句子sender:Ma Fen,可知寄件人是Ma Fen.故选A.50.C 细节理解题.根据句子Jim,telephone number:0730﹣8586500,可知吉姆的电话号码是0730﹣8586500,故选C.2017A)判断正误阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。