外研版英语必修3课时作业:Module 6 Reading Practice and
- 格式:doc
- 大小:80.50 KB
- 文档页数:5
知识改变格局 格局决定命运! 1
Ⅰ.完形填空
When in trouble, are birds or animals able to seek help from a human?
On Monday, May 9, James Givens, a police officer in Cincinnati, Ohio,
was sitting in his police car when he heard what sounded like a knock.He
turned around only to find a __1__ pecking(啄) at the car door.It was quite
__2__ because the animal usually preferred to observe humans from a safe
__3__.
But on this day, the goose appeared to be determined to get his __4__ and
kept pecking __5__ Givens opened the car door and stepped out.__6__ the bird
then began to walk away, it kept turning around to make sure he was
__7__.When they finally stopped, Givens __8__ why the mother goose had
been so __9__—she needed help to __10__ her gosling(幼鹅) that had been
caught in some balloon string.She was quite __11__ so that she asked the
police officer for help.
Worried that the mother goose would __12__ him if he got close to the
baby, Givens __13__ the local SPCA(爱护动物协会).__14__, they were
unable to send anyone to help right away.Concerned that the gosling could not
__15__ for a long time, fellow police officer Cecilia Charron, who had just
joined Givens,decided to take on the task herself.
It turned out that there was nothing to worry about.The mother goose
__16__ to understand that Charron was trying to help.It watched __17__ from a
safe distance as the officer saved the __18__ gosling.As soon as the little
gosling was free, it rushed to its mom, and they __19__ shortly after.Charron
said this would probably be the most __20__ incident in her career!
一个警察在执勤的过程中收到了一个特殊的来自一只聪明的鹅妈妈的求救请求。这只鹅妈妈带领警察解救了自己的孩子。
1.A.duck B.chicken C.goose D.parrot
答案:C
解析:根据下文的“But on this day,the goose appeared to be determined
to...”可知,是一只鹅在啄车门。
2.A.unusual B.scary C.funny D.annoying 知识改变格局 格局决定命运! 2 答案:A
解析:警察感觉鹅啄车门很“不寻常”,因为鹅一般不会靠近人类。scary吓人的;funny滑稽的;annoying烦人的。
3.A.distance B.mirror C.window D.picture
答案:A
解析:指一般情况下,动物会和人类保持一定的安全“距离”。
4.A.heart B.trust C.praise D.attention
答案:D
解析:指的是这只鹅坚持一定要引起警察的“注意”。
5.A.after B.until C.unless D.although
答案:B
解析:鹅妈妈一直啄车门,“直到”警察下车,她才走开。
6.A.But B.So C.Though D.Because
答案:C
解析:“虽然”这只鹅走开了,但她时不时会回头看警察是否跟着她。
7.A.resting B.speaking C.watching D.following
答案:D
解析:鹅妈妈一边走,一边不停地回头看,确信警察在“跟着”她。
8.A.forgot B.checked C.realized D.reminded
答案:C
解析:到了现场,警察才“意识到”事情的原委。forget忘记;check检查;remind提醒。
9.A.determined B.curious C.proud D.careful
答案:A
解析:警察意识到了鹅妈妈为何会如此的“坚持不懈”。
10.A.guide B.adopt C.free D.feed
答案:C
解析:鹅宝宝被缠绕在气球的线里,需要“解救”。
11.A.interested B.worried C.satisfied D.angry
答案:B 知识改变格局 格局决定命运! 3 解析:鹅妈妈非常“担心”幼鹅,才会求助于警察。
12.A.touch B.find C.attack D.kiss
答案:C
解析:警察担心如果他接近鹅宝宝,鹅妈妈会“攻击”他。
13.A.reported B.visited C.called D.supported
答案:C
解析:由于担心鹅妈妈会攻击自己,Givens给当地的爱护动物协会“打电话”。
14.A.Unwillingly B.Unnecessarily
C.Unlikely D.Unfortunately
答案:D
解析:警察向有关部门求助,但“不幸的是”,他们不能立刻安排人赶来帮忙。
15.A.walk B.study C.wait D.work
答案:C
解析:女警察担心鹅宝宝“等”不了多长时间,就准备自己完成这个任务。
16.A.pretended B.refused C.used D.appeared
答案:D
解析:鹅妈妈“仿佛”明白警察是在帮忙解救它的孩子,远远地看着。
17.A.privately B.patiently C.hopelessly D.happily
答案:B
解析:鹅妈妈“耐心地”看着警察解救她的孩子。
18.A.trapped B.rare C.disabled D.abandoned
答案:A
解析:trapped被缠住的,陷入困境的;rare稀有的;disabled残疾的;abandoned被遗弃的。
19.A.turned up B.took off C.woke up D.got up
答案:B
解析:鹅宝宝被救后,就扑向了鹅妈妈,它们一起“匆匆离开”了。 知识改变格局 格局决定命运! 4 20.A.serious B.common C.memorable D.frequent
答案:C
解析:对于Charron来说,这件事可能是她职业生涯中最“难忘的”事件。
Ⅱ.阅读理解
John Dalton was born in England in 1766.As a small child, John worked
in the fields with his older brother, and helped his father in the cloth-making
shop.Most poor boys at that time received no education, but John was lucky to
attend a nearby school.John was a good student and loved learning.His teachers
encouraged him to study many things.
When he was twelve, he opened his first school in a nearby town, but there
was very little money.He had to close his school and work in his uncle's field.
Three years later, he ran a school in Kendall, England with his brother and
a friend.They taught many subjects.There, John studied the weather and the
nature around him.He collected butterflies and snails.He did many other
scientific tests.
In 1793, John moved to Manchester to teach at New College, and began
observing the behavior of gases.He began to think about different elements (元素) and how they are made up of.
In 1808, Dalton published a book, A New System of Chemical
Philosophy. His atomic masses were not all careful and exact, but they formed
the basis for the modern periodic table (元素周期表).
John Dalton died in 1844 in England.Today,scientists everywhere accept
Dalton's idea of how the atoms were made.A simple country boy showed the