高一英语阅读理解专项练习:新闻报道类.
- 格式:doc
- 大小:227.00 KB
- 文档页数:6
高一英语新闻报道类阅读试题答案及解析1. Big Ben, the landmark of London, a clock famous for its accuracy and chimes(和谐的钟声), stopped working for 90 minutes, an engineer said Saturday.People do not know why the 147-year-old clock on the banks of the River Thames stopped at 10:07 p.m. Friday. It continued keeping time, but stopped again at 10:20 p.m. and remained silent for about 90 minutes before starting up again, a spokeswoman for the House ofCommons said.There has been speculation(推测) that a recent period of hot weather may have been toblame(责备). Temperatures in London reached 90 ℉on Saturday, and forecasters called it England’s hottest day in May since 1953.The clock has experienced occasional problems. In 1962, snow caused the clock to stop before the New Year. In 1976, the clock stopped when a piece of its machinery broke. Big Ben also stopped on April 30, 1997, and once more three weeks later.【1】How many times has Big Ben stopped up to now?A.Three B.Five C.Six D.Eight【答案】C【解析】细节题:根据第二段的句子:stopped at 10:07 p.m. Friday. It continued keeping time, but stopped again at 10:20 p.m.可知大本钟这次停了两次,根据第四段的内容可知以前停过四次,一共是六次,所以选C。
高一英语英语新闻阅读练习题50题(带答案)1. The recent international news reported that several countries are negotiating a new trade deal. What is the main purpose of this trade deal according to the news?A. To increase tariffsB. To promote economic cooperationC. To limit importsD. To stop international trade答案:B。
解析:新闻中提到多个国家在协商新的贸易协议,在国际政治新闻语境下,各国协商贸易协议通常是为了促进经济合作,而增加关税、限制进口和停止国际贸易都不符合积极协商贸易协议的目的。
2. A news article stated that a particular country has sent diplomatic envoys to its neighboring countries. What might be the main reason for this?A. To declare warB. To strengthen diplomatic relationsC. To spy on themD. To demand territory答案:B。
解析:一个国家向邻国派遣外交使节,在国际政治中常见的目的是加强外交关系。
宣战、进行间谍活动和索要领土都不是派遣外交使节的正常目的。
3. In the latest international political news, a group of countries arediscussing climate change policies together. Which of the following is likely to be their common goal?A. To avoid any responsibilityB. To make developing countries bear all the costsC. To jointly combat climate changeD. To oppose any international climate agreements答案:C。
热点01-2阅读理解(新闻报道)-2023年高考英语专练(新高考专用)2022年新高考阅读理解C篇涉及到了新闻体裁。
高考新闻类阅读理解文章的选材、题源、题材范围极为广泛。
选材方面有国际与国内新闻;题源方面:官方用语为英语国家和国内的主流媒体,如报纸、杂志、网站等已经成为新高考高考阅读理解命题文章的主要题源;题材方面则涉及文化、经济、环保、科技、教育、社会、生活等多个领域。
新闻的种类很多,因此写法也多样化:有以说明居多的说明文,有以记叙为主的记叙文等。
由此,我们可以预测2023年新高考高尚若要考新闻体裁阅读理解题的话,应该不外乎以下两种情况:以说明或是记叙文体的形式提供文本。
1.要素:以记叙为主的新闻的六个要素(时间、地点、人物、事件的起因、经过、结果)。
以说明居多的新闻的三个部分(说明的对象、说明的过程和归纳总结)。
2.结构:标题、导语、主体、背景、结语(背景和结语有时则蕴涵在主体里面,有时省略不说)。
为了增加难度或就是要考的考点,高考阅读理解命题时往往把新闻标题删除。
导语一般是文章的第一段、最多前三段,往往会用简明、生动的话语将新闻最具价值的、最新鲜的内容或事实、或者典型的例子放在开头,以引出整个文章的主题。
接下来的主体部分会围绕文章主题展开,进一步解释和深化导语,此部分内容以记叙和说明为主。
最后的结语部分一般会再次总结文章的中心思想,强调主旨,或者是具有启发性的内容,发人深思。
也有的新闻文章没有明显的结语。
3.特点:一个特点是新闻报道强调客观性,作者一般不直接表达自己的观点;另一个特点是引语的使用,包括直接引语和间接引语。
另外新闻体裁的阅读理解考查题型:四种题型(细节理解题、推理判断题、主旨大意题和词义猜测题)都有可能涉及。
浏览文章,判断其体裁是不是新闻类阅读理解题,如果是,需要再读全文,重点“关注”以下三个部分。
一、关注导语部分导语往往包含了新闻最具价值的内容,与整个文章的主题密切相关。
通过阅读导语部分可以更好地把握文章的主题。
高一英语英语新闻阅读练习题50题含答案解析1.The president of the country delivered a speech on environmental protection. What is the main idea of his speech?A.To promote economic development.B.To focus on social welfare.C.To emphasize environmental protection.D.To discuss cultural heritage.答案解析:C。
选项A 总统演讲主题是环境保护,不是促进经济发展;选项 B 演讲内容不是关于社会福利;选项 D 与演讲主题文化遗产无关。
本题考查对新闻内容的主旨理解,需仔细阅读题干确定主题。
2.A new policy on education has been announced. Which of the following is NOT mentioned in the policy?A.Increasing teachers' salaries.B.Improving school facilities.C.Reducing homework for students.D.Extending school hours.答案解析:D。
新闻中提到了提高教师工资、改善学校设施、减少学生作业量,没有提到延长在校时间。
本题考查对新闻细节的把握。
3.The international conference on climate change was held in which city?A.New York.B.London.C.Paris.D.Tokyo.答案解析:C。
根据新闻内容可知国际气候变化会议在巴黎举行。
选项A、B、D 地点错误。
本题考查对新闻中地点信息的记忆。
高一英语英语新闻阅读练习题30题1<背景文章>In recent times, there has been an exciting new breakthrough in the field of international technology. Scientists have developed a revolutionary new material that could change the way we think about construction and manufacturing.This new material is incredibly strong and lightweight. It has the potential to be used in a wide range of applications, from building stronger and more durable bridges to creating lighter and more fuel-efficient airplanes.The discovery was made by a team of researchers from different countries who worked together for several years. They used advanced techniques and state-of-the-art equipment to create and test the material.The new material is also environmentally friendly. It is made from sustainable resources and can be recycled easily. This makes it an attractive option for companies and governments looking to reduce their environmental impact.As news of this breakthrough spreads, many experts are predicting that it will have a significant impact on various industries. Some believe that it could lead to a new era of innovation and growth in the fields ofengineering and technology.However, there are also challenges that need to be addressed. For example, the cost of producing the new material may be high initially, and it may take some time for it to become widely available. Additionally, there are concerns about the safety and reliability of the material, especially in high-stress applications.Despite these challenges, the discovery of this new material is a major step forward in the world of technology. It shows that through collaboration and innovation, we can achieve great things and make the world a better place.1. What is the main advantage of the new material?A. It is cheap.B. It is heavy.C. It is strong and lightweight.D. It is difficult to recycle.答案:C。
高一英语阅读理解试题(新闻类)(1)It's eight o'clock and the time for Morning New Highlights(最精彩部分). One person was killed and two were injured in a car accident just thirty minutes ago. Cause of the accident is not yet found out. A great fire swept through a storehouse next to the Fulton River early this morning, causing about $3,000,000 in damage. The fire which broke out at about 2:30 was finally put out at 5: 30. That was the Morning News Highlights, Dan Verne reporting.1. According to the passage the car accident happened at _______.A.8:00B.7:30C.2:30D.8:302. How many pieces of news are reported in the short passage?A. Two.B. Three.C. One.D. Four.3. The above passage may probably appear _______.A. in the newspaperB. in a magazineC. on the radioD. on the telephone【答案与解析】这是一篇介绍了一起车祸和一场火灾的早上新闻广播。
1. B。
由于报道新闻的时间是eight o’clock,而发生车祸的时间是在此前的30分钟,亦即7:30,故选B。
高一英语新闻报道类阅读试题1. Having a teenager at home can be a real headache. Many teenagers smoke, drink and even fight. They often do something dangerous.Earlier studies have shown that teenagers are more likely (可能) to make irrational decisions than people from any other age group, including children and adults. Is it that teenagers are too young to tell right from wrong? Not really. So what’s the reason?According to Laurence, a teacher from a US university, the reason is that teenagers care a lot about how their peers (同龄人) view them—that is “peer influence”.As children enter their teenage years, they spend more time with their friends and classmates, and also they care more about what they think of them. This makes teenagers make decisions without thinking about the costs.In a test, a group of teenagers were asked to play a video driving game. When they played with their friends watching around them, they took more chances and drove more carelessly because that would increase their possibility of winning. But when they played alone, they drove more safely.Why do peers have such a big influence on teens’ behavior?As Laurence sees it, a teenager’s brain is like a car with a good accelerator (油门) but a weak brake (刹车). The “accelerator” is fully developed by teenage years while the “brake” is still not fully developed. When teenagers are watched by their peers, they usually push hard on the accelerator. With their weak brake, it is likely that they are going to end up in an accident.But the good news is that a violent (暴力的)teenager doesn’t necessarily become a violent adult. About two-thirds to three-quarters of violent youth grow out of it. “They get more self-controlled.”【1】What does the underlined word “irrational” in the 2nd paragraph mean?A.Quick.B.Crazy.C.Careful.D.Correct.【答案】B【解析】B词义猜测题。
高中英语阅读——新闻报道类1、NEW YORK-Australian mining enterprise Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for TitanicⅡ, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didn't call the ship unsinkable any more.The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, Palmer said at a press conference in New York.The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “I'm not too superstitious(迷信的).”Palmer said when asked whether recreating a ship bestknown for sinking was tempting fate.White Star Line, the operator of the original ship, had said the Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanic’s maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship collided with an iceberg in the North Atlantic. Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make a similar boast.“Anything will sink if you put a hole in it, ” Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it.”Unlike the original, TitanicⅡwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales director at Deltamarin, the Finnish company designing the ship, said it would be the “safest cruise ship in the world”.Palmer refused to answer questions about the project's cost. Although the Titanic was the world's largest ship in her time, she would be smaller than many of today's modern cruise ships.“It’s not about the money,” Palmer said. “I've got enough money for i t.I think that’s all that matters.”Forbes estimated Palmer's net worth to be $795 million in 2012.He describes himself as a billionaire.TitanicⅡwill be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four ore carriers for Palmer’s mining business, he said. The contract to build TitanicⅡhas not yet been signed, Palmer said.【小题1】What’s the meaning of the underlined word “maiden” in Paragraph 4? A.First. B.Trial. C.Second. D.Last.【小题2】What can be inferred about TitanicⅡfrom the passage?A.TitanicⅡwill have more space in its lifeboats than the Titanic. B.TitanicⅡwill be the largest cruise ship in the world.C.TitanicⅡwill allow different classes of passengers to mingle.D.TitanicⅡwill be a real unsinkable cruise ship.【小题3】Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.1, 500 people died on Titanic’s maiden voyage in 1912.B.The Titanic collided with an iceberg in the South Pacific.C.The Titanic was equipped with air conditioning.D.The Titanic wa s the world’s largest ship at that time.【小题4】What’s the author’s purpose of writing the passage?A.To tell us the story of the Titanic.B.To tell us TitanicⅡwill cost a lot of money.C.To tell us about the future TitanicⅡ.D.To tell us a Chinese Shipyard will build TitanicⅡ.2、ATwo workers was rescued 188 hours after they trapped in a coal mine collapse(倒塌)in the south China’s Guangxi Zhuang Autonomous Region The two were among 18 miners trapped after the mine, collapsed midday on July 2 because of days of heavy rain.A total of 71 miners were working underground when the accident occurred on July 2---49 managed to escape. Rescuers have got eight bodies so far.Ye Fangyong, commander of the rescue headquarters, said that the place where the survi- vors were found was at 320 meters underground. It was filled with mudafter the collapse, but there was still room for fresh air. He said three more miners trapped at a work platform390 meters underground may survive because the place also have some space for fresh air.Rescuers had believed that four other miners would be found with the rescued two, but the chances of the remaining 12 being found alive are not good due to the conditions in the mine.However, the rescuers have not given up. They are using scientific measures such as a water-proof radar device(裟置)to help find the exact locations of trapped workers. Moreover, rescuers have been offered 2 million yuan for each miner they pull out alive.The two survivors have been identified a) 41-year-old Liu Jiagan and 35-year-old Qin Hongdang. They are in safe condition.Before they were rushed to Heshan People's Hospital for treatment, they told rescuers in weak voices that they survived under the mine by drinking spring water that seeped(渗漏) through the top of the shaft(矿井).【小题1】The local mine coal accident was probably reported on.A.July8 B.Julylo C.July2 D.July3【小题2】What caused the coal mine break down?A.Workers abnormal xvc}rkingB.Typhoonn.C.Days of heavy rajpD.Shock of the ca:thquake【小题3】According to the passage,th. e rrmPrs could be alive unaerground if . A.there is some space for fresh airB.they are equippeci with water-proof raciar deviceC.they drink enough waterD.there is enough food【小题4】Which of the following is TRUE accoraing to the passage?A.Scientific measures are used to help rescue the trapped workers.B.Each miners being pulled out alive will be offered 2 miliion yuan.C.Officials offered to give the continuing rescuers higher rankD.Water-proof radar- will be puf down to give light.3、EA German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists( 悲观者)who expected their future to be worse.The paper, published this March in Psychology and Aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96. The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction. Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,”wrote Frieder R. Lang, a professor at the University of Erlangen-Nuremberg.Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.“Seein g a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions (预防措施),” the authors wrote. Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline. Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions. Illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes. However, the researchers said a pattern was clear. “We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accur ate, to pessimistic,” the authors concluded.【小题1】According to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?A.Optimistic adults.B.Middle-aged adults.C.Adults in poor health.D.Adults of lower income.【小题2】Pessimism may be positive in some way because it causes people ______. A.to fully enjoy their present lifeB.to estimate their contribution accuratelyC.to take measures against potential risksD.to value health more highly than wealth【小题3】How do people of higher income see their future?A.They will earn less money.B.They will become pessimistic.C.They will suffer mental illness.D.They will have less time to enjoy life.【小题4】What is the clear conclusion of the study?A.Pessimism guarantees chances of survival.B.Good financial condition leads to good health.C.Medical treatment determines health outcomes.D.Expectations of future life satisfaction decline with age.4、They’re WILD animalsBy Ernst-Ulrich FranzenMarch 11, 2010(3) CommentsThe story about the woman who lost some fingers while feeding a bear at a zoo in Manitowoc, after she ignored warnings and barriers(栅栏), reminded me of the story I heard about a couple who put their baby on the back of a wild horse in South Dakota to get a really cute picture. We all do silly things at times — no one is immune — but treating wild animals as lovely pets has to fall into a special category. Teddy bears and Disney movies aren’t actually representative of real bears.Comments (3) View Comments3 CommentsPost a Comment1. TosaLeft - Mar 11, 2010 10:46AMDon’t you think that maybe, just maybe some alcohol was involved?2. tk421 - Mar 11, 2010 11:09 AMIt was already approved that alcohol was involved. Stories that begin with a drunk person saying “Hey, I got an idea, watch this!” rarely end well.3. Tristan Kloss - Mar 11, 2010 11:41 AMAlcohol certainly isn’t involved when people decide to keep “pets” like chimpanzees, baby tigers, etc. Stupidity, definitely. Dogs are pets because of thousands of years of domestication. Even farm animals, which have been kept by humans for thousands of years as well, aren’t let in the house. So why keep animals that treat human contact with, at best, indifference(冷淡、不在乎) and, at worst, violence?【小题1】In Ernst-Ulrich Franzen’s opinion, the woman lost her fingers because ________.A.the zoo keepers didn’t warn her of the dangerB.she didn’t know the bear was a wild animalC.she was somehow influenced by cartoon charactersD.she climbed over the barriers and angered the bear【小题2】TosaLeft thinks the wounded woman ________.A.may have been drunkB.may be a little stupidC.was addicted to wineD.fed wine to the bear【小题3】tk421 means a drunk person ________.A.should be forbidden to enter the zooB.usually gets himself into troubleC.is often fond of making up storiesD.usually likes to show himself off【小题4】What does Tristan Kloss think of people treating wild animals as pets? A.Kind. B.Illegal.C.Loving. D.Stupid.5、Leon, 12, was born without fingers on his left hand.That didn't -stop him from being able to do many tasks. But Leon could not grasp more than one object at a time. So Leon's father, Paul, created a prosthesis(假肢),using a 3D printer. Now Leon has fingers that open and close."It was a do-it-yourself, father and son adventure," says raw.When Leon was a baby, his doctor advised his parents not to give him a prosthetic hand until he was in his early teens. "The doctor said Leon should first learn to get full use out of the hand he was born with," says Paul. As Leon got older, his father looked into buying a prosthetic hand, which can cost as much as $30,000. Paul found a more affordable solution.One day, Paul discovered a video on the Internet about Robohand, a prosthesis created with a 3Dprinter. He downloaded the free instructions and called Robohand's creators for advice. They told him all he needed was a 3D printer一which costs around $2,000- and some materials.Luckily, Leon's school had recently purchased a 3D printer and it offered to help Paul build the hand for Leon.“We used a soccer shin guard(护胫),cardboard, and tape. They cost about$10," says Paul.With his new hand, Leon can do things better. "I can help my mom more, because now I can carry two grocery bags,”he says.Leon's father has already built .several hands for Leon. Leon helps design each one. He says there's one thing in particular that he wants to do with a future prosthesis.“The goal," he tells thereporter from the loc al evening paper,“is to be able to tie my shoelaces:'【小题1】Why did Leon's doctor disapprove of his using a prosthesis in his childhood? A.The prosthetic technology was underdeveloped then.B.A prosthesis was very expensive at that time.C.To master the disabled hand was important.D.The original hand could do many tasks.【小题2】Leon's father managed to get Leon a new hand byA.collecting money on the Internet.B.buying a prosthetic handC.purchasing a 3D printerD.printing a hand【小题3】The materials used for Leon's hand can be described asA.cheap and common B.strange and valuableC.personal and lovely D.basic and solid【小题4】Where can the passage be taken from?A.An advertisement B.A newspaperC.A poster D.A travel guide6、Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage.AChinese and Nigerian media should pay more attention to their own growing roles and strive to present a reliable image of China to African audiences and vice versa(反之亦然). Agreement on this important step in ongoing cooperation between the two sides was reached by media representatives attending a media forum on September 19in Abuja, Nigeria.The agreement comes in the wake of increasing attention being paid by the international community on Africa's deepening relationship with China. "This presents an important opportunity for media in China, Nigeria and other African countries. We should seize the moment to expand cooperation between Chinese and Nigeria media, increase our say, and contribute to cooperation between China, Nigeria and Africa as a whole," said Li Wufeng, Vice Minister of the State Council Information Office at the China-Nigeria Media meeting.The media meeting was jointly held by the State Council Information Office, the Chinese Embassy in Nigeria, and the Federal Ministry of Education, Nigeria. It formed part of the "Experience China" program, which aims to increase cultural exchanges and mutual understanding between China and other parts of the world.In the past, due to poor communication facilities, China and African countries could only learn about each other through third parties, in particular Western media, which may have given rise to and perpetuated misunderstandings."China is still not a constant feature or subject on the front page and prime time in the news media in Nigeria unless there are disasters and alleged human rights abuses to be reported," said Martins Oloja, Editor of The Guardian.Major Western media continue to promote a Cold War mentality and view Sino-African ties through the lens of geopolitics, framing everything as competition between East and West, Chinese and Nigerian media professionals said at the forum. Some Western media outlets accuse China of ignoring mutually beneficial solutions or sustainable development of African people, while robbing the continent of its natural resources."Nigerians cannot expect Aljazeera or BBC to report on Africa, and indeed Nigeria and China relations, the way we want," said Oloja.Mutually objective coverage will generate more cooperation and better understanding between China and Nigeria, said Li Xiaohua, a representative from China. , a leading multi-language website in China.【小题1】What is the purpose of this media forum on September 19 in Abuja?A.More international community should p ay attention to Africa’s deepening relationship with China.B.People should seize the moment to expand cooperation between China and African countries.C.Chinese and Nigerian media should pay more attention to their own growing roles and strive to present a reliable image to each other.D.Let more Chinese people know about the culture of Africa.【小题2】What’s the meaning of the underlined word in paragraph 4? A.defeated B.continuedC.disappeared D.decreased【小题3】Which of the following is right?A.The State Council Information Office and "Experience China" program attended this China-Nigeria Media meeting.B.In the past, China and African countries could learn about each other very well. C.Chinese people and Chinese events has been well reported through African media. D.Nowadays, some African media still cannot give the true stories of China. 【小题4】What is the attitude of the major western media towards the Sino-African relationship?A.They think highly of it.B.They report it as it is.C.They view it through the angle of geopolitics.D.They view it as a competition between two countries.【小题5】What is the best title for this passage?A.Having a bigger sayB.A Media Forum between China and NigeriaC.Helping the African MediaD.Improving our report in Africa7、If you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. The Tile, asmall square linked up to your iPhone or iPad via Bluetooth, lets you see how close you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . If the item goes out of your phone’s 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app.When you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that increase or decrease, how far away you are from the Tile. You can also program it to make a sound when you get close to the Tile. And you can link up your phone with up to ten Tiles. And if your lost item — a dog, for example, or a stolen bike —goes out of your own phone’s 150-foot Bluetooth range, you can set it as a “lost item”. If any of the phones with the Tile app comes within the range of your lost item, a message will be sent to your own phone, reminding you of its position. The Tile app also has the function to remember where it last saw your Tile, so that you can easily find where you left it.Since the Tiles use Bluetooth rather than GPS, they never run out of battery or need to be charged, and they last for one year before needing to be replaced. The app, which will come into the market this winter, works with iPhone 5S, iPhone 6, iPad Mini, iPad 3rd and 4th generation, and iPod 5th generation.【小题1】The Tile app can help you .A.find your missing itemsB.use your phone more wiselyC.save your phone’s battery powerD.connect something to your phone【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage?A.The Tile needs to be charged after a year of use.B.One smartphone can only be linked up to one Tile.C.The Tile cannot work when linked up to a phone without Bluetooth.D.A missing item can’t be found if it goes out of the needed range.【小题3】What does the second paragraph mainly tell us?A.What the Tile app is.B.How the Tile app works.C.The advantages of the Tile app.D.Why the Tile app was invented.【小题4】Where does this passage probably come from?A.A science fiction novel.B.An advertisement.C.A personal diary.D.A news report.8、NEW YORK—Australian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for TitanicⅡ, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didn’t call the ship unsinkable any more.The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, Palmer said at a press conference in New York.The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “I’m not too superstitious(迷信的). ”Palmer said when asked whether recreating a ship best-known for sinking was tempting fate.White Star Line, the operator of the original ship, had said the Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanic’s maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship collided with an iceberg in the North Atlantic.Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make a similar boast.“Anything will sink if you put a hole in it, ”Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it. ”Unlike the original, TitanicⅡwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales director at Deltamarin, the Finnish company designing the ship, said it would be the“safest cruise ship in the world”.Palmer refused to answer questions about the project’s cost. Although the Titanic was the world’s largest ship in her time, she would be smaller than many of today’s modern cruise ships.“It’s not about the money, ”Palmer said. “I’ve got enough mone y for it.I think that’s all that matters. ”Forbes estimated Palmer’s net worth to be $795 million in 2012. He describes himself as a billionaire.TitanicⅡwill be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four ore carr iers for Palmer’s mining business, he said. The contract to build TitanicⅡhas not yet been signed, Palmer said.【小题1】What’s the meaning of the underlined word“maiden”in Paragraph 4? A.First. B.Trial. C.Second. D.Last.【小题2】What can be inferred about TitanicⅡfrom the passage?A.TitanicⅡwill have more space in its lifeboats than the Titanic. B.TitanicⅡwill be the largest cruise ship in the world.C.TitanicⅡwill allow different classes of passengers to mingle.D.TitanicⅡwill be a real unsinkable cruise ship.【小题3】Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.1, 500 people died on Titanic’s maiden voyage in 1912.B.The Titanic collided with an iceberg in the South Pacific.C.The Titanic was equipped with air conditioning.D.The Titanic was the world’s largest ship at that time.【小题4】What’s the author’s purpose of writing the passage?A.To tell us the story of the Titanic.B.To tell us TitanicⅡwill cost a lot of money.C.To tell us about the future TitanicⅡ.D.To tell us a Chinese Shipyard will build TitanicⅡ.【小题5】What’s the best title of the passage?A.The old TitanicB.The blueprints of TitanicⅡC.The unsinkable TitanicⅡD.Clive Palmer—a billionaire9、“Holding girls back from an education is robbing them of their dignity (尊严),” says Mariam, a teacher, in an interview with Action Press.“I feel proud when I tell people that I’m from Swat in Pakistan, with its green and mountainous valley. But I don’t feel proud about the number of women and girls where I’m from who are still being unable to enjoy the right for an education.“I have taught many students —including Malaya, the young education activist who was shot in the head as travelling to school in Pakistan after campaigning for girls’ education. Among the m I see the dignity that education can offer. This is why I have long been devoted to teaching, and why I am doing what I can to make sure that all girls have the chance to go to school.“At the Khushaal school and college in Mingora, many girls are pr evented from going to school because of poverty and fights. However, the most common reasons for girls not attending classes are cultural. People fear that females will become too independent if educated. Instead, parents prefer to marry off girls early. Girls and young women are considered a financial burden if left dependent on their parents.”“In the school where I have been teaching for over ten years, I have seen how this discrimination plays out. Parents regard an educated and independent female as being too clever for her own. Even if parents agree to give a girl an education, a limit is set to the number of years for her to attend classes and it is common for girls to make it through only primary school. This is why I have been working tirelessly to change these damaging views and cultural practices. These are crimes against humanity (人道),which I have no choice but to strongly accuse of.”“Malala was right to fight for her education.” says Mariam, who will be in New York with UNESCO (联合国教科文组织), delivering a speech calling for world leaders to make sure every child gets a chance to go to school.【小题1】What does Mariam take pride in?A.Her dignity from education.B.Her lifelong devotion to teaching.C.Her hometown with fantastic scenery.D.Her experience as a speech maker.【小题2】What is the major reason to prevent girls from going to school? A.The constant fights across the country.B.The lack of financial support for schooling.C.The limited time allowed to attend classes.D.The traditional views on females’ social role.【小题3】What will Mariam appeal for in her speech?A.Accusing of the shooting of the schoolgirl.B.Sex balance among children of school age.C.Equal access for boys and girls to education.D.Independence of girls with a good education.【小题4】Which of the following is true about Mariam?A.Malala event motivated her to work years for children.B.She spoke in favour of Malala’s action in the interview.C.A press invited her to attend a conference in New York.D.She started a campaign with Malala for females’ freedom.10、CChinese media and Internet users on Monday condemned(谴责) lack of morals in society after a toddler(学步的幼儿) was struck twice –by two different vans-and left bleeding on the road as more than a dozen bystanders did nothing to help the seriously injured girl.The incident, captured by a surveillance camera and broadcast by Southern Television Guangdong (TVS),showed the two-year-old girl was knocked down and run over by a white van on a narrow market street on the afternoon of Oct.13, in Foshan City of Guangdong Province.The driver fled the scene of the accident,leaving the girl to bleed on thesidewalk.Over the next six minutes,more than a dozen people walked by the girl,yet not one individual did anything to help her.The girl was then hit a second time by another van before an elderly trash collector came to her aid and brought the attention of the girl’s mother, according to the video and eyewitnesses.Doctors said that the girl, who was put on life support after being hospitalized,remains in a deep coma.The girl’s parents,who are migrants living in the city,are now with her.Police said the drivers of both vehicles have been arrested.However,the apathy of the bystanders shown in the video has shocked the public,as Internet forums have seethed with anger, and people are questioning the morality of society.High moral standards were once triumphed as national pride in China where individuals known for selflessly helping others were adored by the public.But in recent years,the perception(观念)of a decline of morals has become a hot topic as profit and materialism are perceived to be affecting society’s values.On Sept.2 an 88-year-old man in central China collapsed,his face striking the pavement.Yet,no one came to his aid, and he ended up choking to death on the blood from his nose.Some have linked the absence of good Samaritans (模范人物)to a previous case in which a man trying to help an elderly woman who fell was accused of harming her. A strong chorus of opinion on the Internet says laws should exempt(免除)Samaritans from liability(责任), yet laws themselves cannot solve society’s morality dilemma.Cao Lin, a China Youth Daily commentator,said in a signed article published on Monday that the worry of liability should not be an excuse for not helping, and this case exposes the decline of humanity in Chinese society.【小题1】According to the passage,what would happen if someone helped others selflessly in the past?A.He/ she would be condemned by the public.B.He/ she would be awarded by the government.。
高一英语新闻报道单选题30题1.Which of the following is a proper news headline?A.An exciting event happened yesterday!B.Exciting event happened yesterday!C.The exciting event happened yesterday!D.A excited event happened yesterday!答案:C。
本题主要考查新闻标题的语法和词汇。
选项A 中感叹号不适合新闻标题,一般新闻标题比较简洁平实。
选项B 缺少定冠词,不够准确。
选项C“the exciting event”有定冠词修饰特定的事件,符合新闻标题的特点。
选项 D 中“excited”是形容人的,不能修饰“event”。
2.Which headline is correct for a sports news?A.Big game won by our team!B.The big game won by our team!C.A big game won by our team!D.Big games won by our team!答案:B。
对于体育新闻标题,选项A 缺少定冠词,不太准确。
选项B“the big game”特指某一场重要的比赛,符合体育新闻标题对特定比赛的强调。
选项C“a big game”比较模糊,没有明确指出是哪一场比赛。
选项D“big games”是复数,不符合通常体育新闻对单一重要比赛的报道习惯。
3.In a news about a scientific discovery, which headline is proper?A.Amazing scientific discovery made!B.The amazing scientific discovery made!C.An amazed scientific discovery made!D.Scientific discovery amazed people!答案:B。
高一英语新闻阅读25题1<背景文章>In recent times, a significant event has shaken the international community. The conflict between two major powers has been escalating, drawing the attention of the whole world. The root causes of this conflict are complex and multifaceted. It involves issues such as territorial disputes, economic competition, and ideological differences.The main players in this conflict are Country A and Country B. Leaders from both sides have been engaged in intense diplomatic negotiations to try to find a peaceful solution. However, the situation remains tense and uncertain.The impact of this conflict is far-reaching. It has disrupted global trade and economic stability. People around the world are worried about the potential consequences of this conflict. International organizations have been working hard to mediate and find a way to end this conflict.As the situation continues to unfold, the world watches with bated breath, hoping for a peaceful resolution to this crisis.1. What are the main causes of the conflict?A. Only territorial disputes.B. Only economic competition.C. Only ideological differences.D. Territorial disputes, economic competition and ideological differences.答案:D。
高一英语英语新闻阅读练习题30题含答案解析1. “China’s Economy Surges Ahead”A. China’s economy is declining.B. China’s economy is growing rapidly.C. China’s economy is stable.答案解析:B。
选项A 与标题意思完全相反;选项C 中“stable”表示稳定,而标题中“Surges Ahead”表示迅猛发展,所以选项B 正确。
本题考查对新闻标题的理解,需要抓住关键词进行判断。
2. “Global Warming Crisis Looms”A. There is no problem with global warming.B. Global warming is a serious issue.C. Global warming has been solved.答案解析:B。
选项A 错误,因为标题明确指出有危机;选项C 也错误,标题显示危机逼近,说明还未解决。
选项B 符合标题意思,全球变暖是个严重问题。
本题考查对关键词“crisis”和“looms”的理解。
3. “Tech Giants Battle for Market Share”A. Tech giants are cooperating.B. Tech giants are competing fiercely.C. Tech giants have no interest in the market.答案解析:B。
选项 A 中“cooperating”与标题中的“battle”不符;选项C 错误,标题表明科技巨头在争夺市场份额,说明对市场有兴趣。
选项B 正确,“battle”表示激烈竞争。
本题考查对“battle”一词的理解。
4. “New Vaccine Promises Hope”A. The new vaccine is ineffective.B. The new vaccine brings hope.C. The new vaccine is dangerous.答案解析:B。
新闻报道类(I)★★★MONTREAL (Reuters) – Crossing the US-Canada border(边界)to go to church on a Sunday cost a US citizen $10,000 for breaking Washington’s strict new security(安全)rules.The expensive trip to church was a surprise for Richard Albert, who lives right on the Canadian border. Like the other half-dozen people of Township 15, crossing the border is a daily occurrence for Albert. The nearby Quebec village of St. Pamphile is where they shop, eat and go to church.There are many such situations in these areas along the largely unguarded 5,530-mile border between Canada and the US-which in some cases actually runs down the middle of streets or through buildings.As a result, Albert says he did not expect any problems three weeks ago when he returned home to the US after attending church in Canada, as usual. The US customs(海关)station in this are is closed on Sundays, so be just drove around the locked gate, as he had done every weekend since the gate appeared last May, following a tightening of border security. Two days later. Albert was told to go to the customs office, where an officer told him he had been caught on camera crossing the border illegally(非法).Ottawa has given out special passes to some 300 US citizens in that area so they can enter the country when Canadian customs stations are closed, but the US stopped a similar program last May. That forces the people to a 200-mile detour along hilly roads to get home through another border checkpoint.Albert has requested that the customs office change their decisions on the fine, but he has not attended a Sunday church since. “I feel like I’m living in a prison,” he said.1.We learn from the text that Richard Albert is .A.an American living in Township 15B.a Canadian living in a Quebec villageC.a Canadian working in a customs stationD.an American working in a Canadian church2.Albert was fined because he .A.failed to obey traffic rules B.broke the American security rulesC.worked in St. Pamphile without a pass D.damaged the gate of the customs office 3.The underlined word “detour” in paragraph 5 means .A.a drive through the town B.a race across the fieldsC.a roundabout way of travelling D.a journey in the mountain area4.What would be the best title for the text?A.A Cross-country Trip B.A Special Border PassC.An Unguarded Border D.An Expensive Church Visit1-4 ABCD(II)★★A young British sailor was missing at sea yesterday in similar circumstances(情况)to the way his father died five years ago.The dinghy(救生橡皮船),used to take Richard Smith,21,to his yacht(快艇),was discovered empty, floating in seas off the Caribbean island.An air and sea search was carried out but he has still not been discovered.Richar d’s mother, Bicknell,said from her home in Hampshire,“It’s so much coincidence.Richard always carried a photograph of his father attached to a poem,which included the date of his disappearance.”“Now, it’s very strange because all they have found is Richard’s dinghy.We need to know this time what has happened one way or another.If you know at least you can go through the grieving process(悲痛的过程).”In November 1996,Mr. Smith’s father, Charlie,was sailing in the Tasmen sea between the Australian mainland and the island of Tasmen with his new wife.They lost radio contact with the shore and they, together with their yacht were never seen again,and their disappearance remains a mystery.Richard is described a talented(有才能的)and experienced sailor who has crewed for the champion ocean racer.He had sailed to the。
高一英语新闻报道单选题30题1.The journalist interviewed several people at the scene of the accident. Here “scene” means_____.A.viewB.placeC.sightD.picture答案:B。
“scene”在这里表示“地点”,选项A“view”是“风景、观点”;选项C“sight”是“视力、景象”;选项D“picture”是“图片”,只有选项B“place”符合“scene”在这个语境中的意思。
2.The news report focused on a famous politician. “politician” refers to_____.A.leaderB.scholarC.person who is involved in politicsD.teacher答案:C。
“politician”指的是“参与政治的人”,选项A“leader”是“领导”;选项B“scholar”是“学者”;选项D“teacher”是“老师”,只有选项C 符合“politician”的定义。
3.The event was widely covered by the media. “media” is_____.A.newsB.newspapers and TVrmationD.stories答案:B。
“media”是“媒体”,通常指报纸和电视等,选项A“news”是“新闻”;选项C“information”是“信息”;选项D“stories”是“故事”,只有选项B 符合“media”的常见用法。
4.The journalist reported on a major disaster. “disaster” can be_____.A.accidentB.successC.happinessD.victory答案:A。
高一英语英语新闻阅读练习题30题1. What is the main topic of the news article?A. Sports eventsB. Political issuesC. Entertainment newsD. Scientific discoveries答案:B。
本题是主旨概括题。
文章主要围绕时事政治类新闻展开,A 选项体育事件、C 选项娱乐新闻、D 选项科学发现均不符合文章主题。
2. According to the news, which country is facing a political crisis?A. USAB. ChinaC. JapanD. Russia答案:A。
细节理解题。
从文章中可得知美国正面临政治危机,中国、日本和俄罗斯在文章中未提及面临政治危机。
3. Who is mentioned as a key political figure in the news?A. Barack ObamaB. Donald TrumpC. Xi JinpingD. Shinzo Abe答案:B。
细节理解题。
文章中提到了唐纳德·特朗普是关键政治人物,巴拉克·奥巴马、习近平和安倍晋三在文章中未被提及作为关键政治人物。
4. What is the main cause of the political situation described in the news?A. Economic problemsB. Social unrestC. International conflictsD. Natural disasters答案:A。
细节理解题。
文章中表明经济问题是造成所描述政治形势的主要原因,社会动荡、国际冲突和自然灾害在文章中未被提及是主要原因。
5. Which political party is in power according to the news?A. Democratic PartyB. Republican PartyC. Labour PartyD. Conservative Party答案:A。
阅读理解:新闻报道Spelling BeeScientists in Germany say they have used new technology to create see-through human organs (器官). They say the technology could lead to production of three-dimensional (3D) body parts for use in transplant (移植) operations.The scientists are with Ludwig Maximilians University in Munich. They said they developed a process that uses a substance to make see- through organs, such as the brain and kidneys. The German researchers use lasers (激光) to obtain a picture of the organ to be replaced. The laser light helps them see every single cell inside the blood vessels (血管中的细胞).The researchers use this information to print out the structure of the whole organ. For this, they need special equipment. They use a 3D printer to produce the structure--one that has height, width and length.The researchers then load the printer with stem cells, which can become any kind of cell in the body. The stem cells act as “ink” in the printer. They are put into the correct position, making the organ fully operational.The leader of the study, Ali Erturk, described the new technology as a major development for 3D printing in the medical field.” Previously 3D-printed organs lacked detailed cellular structures because they were based on pictures from computer tomography or MRI machines,” he explained.“We can see where every single cell is, and we can actually replicate it exactly the same,” Erturk said. “I believe we are much closer to a real human organ for the first time now,” he added. Erturk and his team plan to start by creating bioprinted organs. They hope to develop a human kidney within 5-6 years. The researchers will first test to see if animals can live with bioprinted organs and could start tests within five to ten years, he predicted.1.Why do the scientists need to obtain an image of the organ to be replaced?A.To copy a new one.B.To cure some diseases.C.To observe cells in it.D.To study its structure.2.What is the function of stem cells in making human organs?A.Matching the special equipment.B.Connecting the organs to the body.C.Improving the quality of man-made organs.D.Filling the structures to let the organs work. 3.What was Erturk’s attitude to the new technology of creating organs?A.He threw doubt on it.B.He sang high praise for it.C.He didn’t think much of it.D.He expressed concern about it.4.What does the underlined word “replicate” in the last paragraph mean?A.Study.B.Copy.C.Replace.D.Remove.Six “sacrificial pits(祭祀坑)”, dating back 3,200 to 4,000 yeas, were newly discovered in Sanxingdui Ruins site in Guanghan. Over 500 artifacts, including gold masks, bronze wares, ivories, jades and textiles were unearthed from the site. Sanxingdui site is located in Sanxingdui Town, Guanghan City, Sichuan Province, on the south bank of Qianjiang River (Yangtze River), a tributary of Tuojiang River in the north of Chengdu Plain. The site covers an area of about 12 square kilometers, and the core area is the ancient city of Sanxingdui, with an area of about 3.6 square kilometers. It is the largest and highest-grade central site found in Sichuan Basin during the Xia and Shang period.Sanxingdui site, first found in 1929, is generally considered as one of the most important archaeological sites along the upper reaches of the Yangtze River. However, the work of excavation on the site only began in 1986, when two pits — widely believed for sacrificial ceremonies — were accidentally discovered.Investigation in the area around No.1 and 2 pits was relaunched in October 2019, and No.3 pit was found in December 2019, according to Lei Yu, a researcher of Sichuan Provincial Cultural Relics and Archaeology Research Institute who heads the ongoing excavation. Thirty four research universities and research institutes have cooperated in this project. He said the new discoveries will help to better understand many unexplained findings in 1986.More excavation followed in March 2020, and five more pits were found last year. And detailed research began in October. Excavation capsules with hi-tech equipment were set up in the pits in order to prevent the site from further damage.According to the National Cultural Heritage Administration, studies of Sanxingdui site will become a crucial project in an ongoing program Archaeology China, which tries to explain the origins of Chinese civilization and how diverse cultures communicate and come together. 5.What does the underlined word “excavation” in Paragraph 2 probably mean?A.Check.B.Dig.C.Protection.D.Extension. 6.How did archaeologists protect the Sanxingdui site?A.By conducting more experiments around the site.B.By dividing the task of excavation into several parts.C.By cooperating with research universities and institutes.D.By using excavation capsule armed with hi-tech equipment.7.What can we infer about the pits from the text?A.There are 6 sacrificial pits discovered in Sanxingdui site in all.B.The size of the core zone is about 1/3 of Sanxingdui site.C.The discovery of Sanxingdui site only began in 2019.D.All sacrificial sites were discovered in the meantime.8.What is the text mainly about?A.Sanxingdui site needed protecting.B.Hi-tech helped to explore Sanxingdui site.C.Sanxingdui discoveries reveal ancient China.D.Sacrificial pits were unearthed in Sanxingdui site.It is common to see most livestreamers sitting in front of a desk in a well-decorated room. But Zeng Qinghuan, a 30-year-old from Xinhua County in Loudi, Hunan, has turned her whole village into a livestreaming set. Her goal is to use e-commerce to help her people live a better life.Known as “Xiangmei Xinbao” on Douyin, Zeng now has more than 3 million followers. One of her videos about traditional ways of planting and harvesting rice has attracted more than 300, 000 followers.Zeng used to study fashion design and has worked in some big cities before. In 2019 she returned to her village to care for her sick grandmother. She then found that she could build a career there -by being a livestreamer with the help of her cousin.At the beginning, she didn’t make any money. Zeng’s parents didn’t give her any support until she could stand on her own feet and help people sell their products. She has now sold local agricultural products worth tens of millions of yuan, like fermented tofu, preserved pork and dried sweet potatoes.“I’m a daughter of the great mountains. I can also be a contributor to rural development inthis new times,” she said.Rural revitalization (振兴) is a key part of China’s 14th Five-Year Plan (2021-25). Zeng hopes her experience can encourage more young people to return to their rural hometowns and start their own businesses. In 2021, after she became a deputy (代表) of the Loudi Municipal People’s Congress, she put forward a proposal to ensure that “each village has one product and one livestreaming host of its own”, She plans to help cultivate 100 social media influencers from her county within three years, and two villages have taken part in the project. “I believe that the rural areas will become a big stage, and being a farmer will be seen is a respectable job too,” said Zeng. 9.What does Zeng mainly introduce on Douyin?A.Fashion trends in her village.B.The education in her hometown. C.Traditional customs of her village.D.Agricultural products of her hometown. 10.What do we know about Zeng’s livestreaming career?A.It was encouraged by her sick grandmother.B.It inspired more local villagers to follow. C.It brought her a fortune as soon as it was started.D.It was a great success with the help of her parents.11.What is Zeng going to do from the last paragraph?A.Invite more young people to her hometown.B.Expand her business to make more money.C.Train more social media influencers in her county.D.Produce more agricultural products to help the farmers.12.Which of the following best describes Zeng?A.Responsible and modest.B.Gifted and faithful.C.Caring and fashionable.D.Down-to-earth and ambitious.13.In which column of a newspaper will you probably find the article?A.Lifestyle.B.Travel.C.Science Study.D.World Today.Over a hundred years after it sank near Antarctica, the ship of polar explorer Ernest Shackleton has been found using underwater robots.In 1914, Ernest Shackleton and his 27 members left England in a wooden sailing ship called the Endurance. Shackleton hoped to become the first to cross Antarctica. But in 1915, the Endurance became trapped in the thick ice over the Weddell Sea. The ice broke the Enduranceand later sank it. Then the ship’s captain kept accurate records of the ship’s position, and the ship’s photographer even took pictures of it as it went down. But the ship, deep in the icy waters near Antarctica, had never been found.On Wednesday, a search team called “Endurance 22” announced it had located the ship. The Endurance was found 3 kilometers below the ocean’s surface, about 6 kilometers south of its last known position. According to the Endurance 22 team’s report, the name can be clearly read on the back of the ship, and its wheel looks ready to be turned.Though the ship is made of wood, it has survived with little damage. Scientists say that the small organisms(微生物) that normally break down wooden objects underwater don’t live in the cold waters around Antarctica.The team ran the project from an ice-breaking ship. To locate the Endurance, the team used two underwater robots called Sabertooths. The robots could travel by themselves under the ice and go where the ship could not. For the last two weeks, the Sabertooth robots have been searching the sea floor in a 390-square kilometer area.The robots were looking for anything above the sea floor. Last Saturday, the ship was found. Once the ship was located, the Sabertooths used high-quality cameras to record the Endurance in detail. Antarctica’s waters are protected by an international agreement, which means the ship can’t be disturbed. So the Endurance 22 team plans to create a digital 3D model of the wreck(失事) site. This will allow scientists to study the ship in detail without disturbing it.14.Why did the Endurance 22 team know the ship5s possible position?A.They had first-class robots.B.The captain kept a good record.C.Polar explorers recalled the details.D.The icy waters of the ship have changed. 15.What is the Endurance found to be like?A.It is in excellent shape.B.It is trapped in hard ice.C.It is in poor condition.D.It has gone beyond recognition.16.What plays the most important role in finding the Endurance?A.Luck.B.Patience.C.Weather.D.Technology. 17.What is the best title for the text?A.“Endurance 22” Announced a Great DiscoveryB.A Polar Explorers’ Ship Found After Over 100 YearsC.Untold Finding of Antarctic Explorer Ernest ShackletonD.New Results of the Sabertooth Robots’ Underwater SearchA few years ago, Adina Lichtman was handing out sandwiches on the streets of New York City to help people experiencing homelessness. One man, grateful for the sandwich, approached her and offered a surprising idea.“It’s great that you’re giving out sandwiches,” he said, “but one thing we really need is socks, especially as winter approaches.”“Here I was, sandwiches in hand, thinking I knew the best way to help people,” Lichtman said. “It was a powerful lesson, and I wanted to put it into action.”She began that night, with a simple step: going door-to-door on the floor of her dormitory (宿舍) at New York University, asking her classmates if they could each just donate (捐赠) just one pair of their own socks to someone experiencing homelessness. She got 40 pairs of socks in a single night, from a single floor. The next morning she opened her door to find a lot of socks that other people had donated.That morning officially kicked off Knock Knock, Give a Sock (KKGS), a new nonprofit (非营利的) organization that has now provided over 350,000 pairs of socks to the homeless across America. To date, over 50 colleges and high schools across the US have joined KKGS over the years.“While many people donate clothing, 9 out of every 10 clothing donors have never donated socks. On top of that, people who are trying to donate socks often find it difficult to donate used socks,” she says. “KKGS is one of the only organizations that collects used socks. We have volunteers knocking on doors of their classmates in school, of their workmates at work, and even of their neighbors.”But, whether you’re 26 or 62, you don’t need to wait to organize your own sock drive, collect socks, or even wash and clean some of your own to donate to your local shelter (收容所), or someone in need who you meet on the street.18.How did the homeless man’s words affect Lichtman?A.They caused her to start KKGS.B.They pushed her to go to college.C.They encouraged her to house the homeless.D.They made her continue to give out sandwiches.19.How did Lichtman’s classmates react to her request for donation?A.Some refused it politely.B.They strongly supported it.C.Some felt quite surprised by it.D.They considered it unreasonable.20.In what way is KKGS special?A.It has earned a lot of money from students.B.It employs college students as volunteers. C.It provides socks for those in need.D.It was set up by the government. 21.What advice does the author offer to people?A.Take action in small ways.B.Start your own organization.C.Make donations from an early age.D.Find creative ways to help people.Carleen Hutchins finished building her first stringed instrument (弦乐器) in 1949, when she was 38. She is remembered as an excellent luthier. A luthier is a person who makes stringed instruments, such as violins and guitars.Hutchins was a primary school science teacher. She took up the viola (中提琴) at 36. But she wasn’t satisfied with the viola she bought. Since she was a skilled woodworker, she decided to build one herself.For more than 50 years, she carved (雕刻) stringed instruments. Hutchins worked from her home — often in her kitchen. She used a scientific method to carve them. Over the years, she made around 500 instruments. Her method is still used. It helps luthiers carve high-quality stringed instruments.Hutchins also created a family of eight violins known as the violin octet. They change in size and tone (音调). “It’s how the instrument is carved that makes it a violin,” Joe McNalley says. He is the founder of the Hutchins Consort, a group that plays the octet.The four instruments in the string family are violin, viola, cello, and bass. They cannot play the lowest or highest notes of the piano. They play the notes in between. Hutchins created a family of eight violins that play all the notes a piano plays.D.Quincy Whitney has written a book about Hutchins. “For centuries, musicians had talked about creating a family of violins that had a total string sound as wide as a piano,” she said.Hutchins was an artist and a scientist. A big part of her dream was to create top-quality instruments that were affordable. “Her story is about how one person can not only make adifference,” says Whitney, “but can change a whole world.”22.Why did Hutchins start to make stringed instruments?A.She hoped to create a better viola.B.She was not satisfied with her career.C.She expected to be a skilled woodworker.D.She wanted to teach her students about music.23.What do we know about Hutchins?A.She headed the Hutchins Consort.B.She is very good at playing the octet.C.She learned a simple method to make instruments.D.She is a pioneer in the design of stringed instruments.24.Different from the traditional violin family, the violin octet _____.A.is easier to make B.has the same sizeC.produces richer sounds D.is less enjoyed by musicians25.What is Whitney’s attitude to Hutchins?A.Respectful.B.Concerned.C.Doubtful.D.Worried.Just a few days after Valentine’s Day, Tinder and the French NGO A voté made their cooperation official, “to match Generation Z with voting”. The partnership kicked off on Thursday and will run through April 8 – two days before the first round of France’s presidential elections – and has one goal: to get more French youths to cast their votes. The slogan is catchy too: “If you can date down your street … You can vote down your street.”In practice this means that, from now on, French Tinder users will see election ads pop up as they swipe the app to look out for potential love interests.A recent survey showed that 59 percent of French 18- to 30-year-olds who are already registered to vote plan to abstain(弃权) in the first round of the elections. Seeing that 50 percent of Tinder’s users belong to this very age group, “this partnership represents a great opportunity to raise awareness as much as possible,” co-president of A voté Flore Blondel-Goupil said.One of the main reasons for France’s high youth abstention rates, however, is not a lack of interest but rather outdated or incorrect paperwork. A registration is invalid when a voter'spolling station does not correspondent with their actual place of residence. This is a particularly common problem for young people, who often leave their parents’ homes to pursue studies elsewhere.Studies show that having an incorrect voting registration address triples the risk of abstention. In 2017, 7.6 million French people were incorrectly registered, with 25- to29-year-olds accounting for 51 percent of them. Adding to that, between 3 and 4 million French people were not registered to vote at all.This is not the first time Tinder has helped countries fight voter abstention: It did so in Brazil in 2018, the United Kingdom in 2019, the United States in 2020 and Germany in 2021. 26.Why did Tinder cooperate with the French NGO A voté?A.To make their cooperation official.B.To attract more young people to vote. C.To make it more popular.D.To help people date down the street. 27.What is Flore Blondel-Goupil’s attitude to the partnership?A.Doubtful.B.Unclear.C.Favorable.D.Intolerant. 28.What does the underlined word “triple” in paragraph 5 mean?A.Increase.B.Reduce.C.Replace.D.Challenge. 29.What can we infer from the text?A.Tinder is a popular APP for voting.B.Young people’s polling station is not necessarily where they live.C.In 2017, 51 percent of French people were not registered to vote at all.D.A lack of interest resulted in the France’s high youth abstention rates.PORTLAND, Maine — The number of whales entangled (缠住) in fishing gears (装备) has declined recently, but the entanglements remain a critical threat to rare species, the federal government said in a report released Tuesday.There were 60 confirmed cases of large whales entangled in gear in the U.S. in 2020, the National Oceanic and Atmospheric Administration said Tuesday. That was a 25% decline from the previous year and a lower figure than the 13-year average.Every coastal region except Alaska saw a decrease in whale entanglements, NOAA said. It will take more research to determine the cause of the decline in entanglements, and it’s possible that the COVID-19 pandemic’s disruption of both fishing activities and data reporting could haveplayed a role. It’s also possible that factors unrelated to the pandemic could have played a role, as some regions have reported large-scale environmental changes, like marine heat waves, which may also be affecting large whale entanglement rates and reporting.More than half the entangled whales were humpback whales, which are popular with whale watchers and have a relatively stable worldwide population. However, four of the whales were North Atlantic right whales, which have a population decline due to recent years of high death rate and poor reproduction. The right whales give birth off Florida and Georgia and migrate north to the waters off New England and Canada to feed. Scientists and conservationists have sounded alarms in recent years that warming waters seem to be causing the whales to swim away from protected areas of ocean in search of food.“The current level of entanglements is more than whales can stand”, said Kristen, an agent of a conservation group. The group and others have pushed for tighter restrictions on commercial fishing to prevent the whales from entanglement. These reports show far too many endangered whales are caught in fishing gear, particularly because reported entanglements are just the tip of an iceberg,” Kristen said.30.How many confirmed cases of large whales entangled in gear in the U. S. were there in 2019? A.48.B.64.C.80.D.96.31.What caused the population decrease of the North Atlantic right whales?A.Many can’t survive or have young.B.More than half of them were entangled.C.COVID-19 pandemic affected their life.D.Heat waves makes them lacking in food.32.What is the passage mainly about?A.Why stricter laws should be banned.B.Why less whales have been entangled.C.What people have done to help whales.D.How we can help to increase whale numbers.33.What is Kristen’s attitude towards whale entanglement?A.Confused.B.Frightened.C.Concerned.D.Tired.A record of 6.15 million trips was made by Chinese mainland tourists to overseas destinations during the seven-day Spring Festival holiday, which ended on Sunday, according to the China National Tourism Administration (CNTA). That is an increase of 7 percent compared with the last year’s Spring Festival. About 374, 000 trips were organized by travel agencies, a 2.5 percent increase.The CNTA also reported growth from individual and high-end(高端的) travelers and said that in addition to top and coastal cities, inland cities such as those in Guangxi — became important source markets. With many Chinese now traveling abroad during the Spring Festival, their choice of destinations has expanded along with their growing interest in foreign cultures and services.“Chinese tourists are increasingly willing to experience local cultures and services, including staying in private homes, appreciating plants and watching monkeys,” Li Xuejing, an agency’s marketing manager, said.Miss Guo, a Chinese tourist, who was vacationing on an island in Philippines, said, “I now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”Another choice is Britain. Though the devaluation(货币贬值) of the pound is a factor, Britain’s rich history and famous education tradition have caught the eye of Chinese.34.How many trips were made to foreign countries during the seven-day Spring Festival holiday? A.6,150,000.B.2,500,000.C.7,000,000.D.374,000. 35.What can we learn about some inland cities in Guangxi?A.They’re reported to have become important tourist attractions.B.They’re famous for all kinds of plants and monkeys.C.They have many hot springs.D.They have become important source markets.36.What will Miss Guo do on her vacation according to the text?A.Go shopping for gifts.B.Study foreign cultures.C.Relax and enjoy herself.D.Chat with her relatives.37.Where does the text probably come from?A.A guide book.B.A newspaper.C.A science magazine.D.An advertisement.参考答案1.C2.D3.B4.B【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要介绍了德国科学家3D打印透明人体器官,这项新技术是巨大的突破。
(I)★★★MONTREAL (Reuters) – Crossing the US-Canada border(边界)to go to church on a Sunday cost a US citizen $10,000 for breaking Washington’s strict new security(安全)rules.The expensive trip to church was a surprise for Richard Albert, who lives right on the Canadian border. Like the other half-dozen people of Township 15, crossing the border is a daily occurrence for Albert. The nearby Quebec village of St. Pamphile is where they shop, eat and go to church.There are many such situations in these areas along the largely unguarded 5,530-mile border between Canada and the US-which in some cases actually runs down the middle of streets or through buildings.As a result, Albert says he did not expect any problems three weeks ago when he returned home to the US after attending church in Canada, as usual. The US customs(海关)station in this are is closed on Sundays, so be just drove around the locked gate, as he had done every weekend since the gate appeared last May, following a tightening of border security. Two days later. Albert was told to go to the customs office, where an officer told him he had been caught on camera crossing the border illegally(非法).Ottawa has given out special passes to some 300 US citizens in that area so they can enter the country when Canadian customs stations are closed, but the US stopped a similar program last May. That forces the people to a 200-mile detour along hilly roads to get home through another border checkpoint.Albert has requested that the customs office change their decisions on the fine, but he has not attended a Sunday church since. “I feel like I’m living in a prison,” he said.1.We learn from the text that Richard Albert is .A.an American living in Township 15B.a Canadian living in a Quebec villageC.a Canadian working in a customs stationD.an American working in a Canadian church2.Albert was fined because he .A.failed to obey traffic rules B.broke the American security rulesC.worked in St. Pamphile without a pass D.damaged the gate of the customs office3.The underlined word “detour” in paragraph 5 means .A.a drive through the town B.a race across the fieldsC.a roundabout way of travelling D.a journey in the mountain area 4.What would be the best title for the text?A.A Cross-country Trip B.A Special Border PassC.An Unguarded Border D.An Expensive Church Visit(II)★★A young British sailor was missing at sea yesterday in similar circumstances(情况)to the way his father died five years ago.The dinghy(救生橡皮船),used to take Richard Smith,21,to his yacht(快艇),was discovered empty, floating in seas off the Caribbean island.An air and sea search was carried out but he has still not been discovered.Richard’s mother, Bicknell,said from her home in Hampshire,“It’s so much coincidence.Richard always carried a photograph of his father attached to a poem,which included the date of his disappearance.”“Now, it’s very strange because all they have found is Richard’s dinghy.We need to know this time what has happened one way or another.If you know at least you can go through the grieving process(悲痛的过程).”In November 1996,Mr. Smith’s father, Charlie,was sailing in the Tasmen sea between the Australian mainland and the island of Tasmen with his new wife.They lost radio contact with the shore and they, together with their yacht were never seen again,and their disappearance remains a mystery.Richard is described a talented(有才能的)and experienced sailor who has crewed for the champion ocean racer.He had sailed to the。
Caribbean in November to crew ocean racing yachts for entertainment.He ended the evening drinking in the Abracbabra bar but left after local police closed it for being too noisy.About 2 am the following day Richard headed back for his dinghy.He started its outboard motor before giving all elderly woman a lift to her yacht after her dinghy had gone missing.It was the last time he was seen.1.Richard Smith was in 2000.A.ten B.fifteen C.twenty D.eighteen2.People searched for Richard using .A.ship only B.ship and radio C.ship and plane D.yacht and car3.According to the passage,we know Richard died because .A.he was a green hand in sailingB.some unknown animal attacked himC.that was a maze in the area he was sailingD.of something we don’t know4.Which statement is NOT true according to this passage?A.Young Smith had lost radio contact with the shore before he died.B.Richard’s father had married two women at least.C.Richard didn’t drink on the evening before he was lost because thepoliceman closed the bar.D.Richard was seen at about 2 am the day he disappeared.5.The writer tells us .A.a story about two heroes B.a piece of news about a merchant shipC.a coincidence D.the dying process of Richard(III)★★★An epidemic (流行病) of the use of street-culture language broke out in some English exams, according to examiners.A report said there were “a surprising number of small mistakes” in standard (标准)English. It asked teachers that they should prevent pupils from using "street language and text style", adding, “Most answers require formal expression of language.”“Many concerns were expressed by examiners about basic erro rs, often appearing in the work of clearly able students,” the report continued.It added that the use of street and text language “appeared with surprisingly regularity in the work of students who clearly desired a higher grade”.“Most answers require for mal expression but even when an informal style is appropriate--students should know the examination context and, in particular, should not use street language and text style.” it said.There is rising concern about pupils’ writing skills, especially among boys. National test results for 11-year-old boys’ writing standards had fallen this year. Only 55 percent reached the level expected of an 1l-year-old by the time they left primary school, the results showed.Many educationalists are now arguing that teachers should also think of ways of improving writing standards.The report said spelling was “in general inconsistent (不一致)” and “variety of vocabulary and of sentence structure is often limited”. It went on, “Punctuation (标点符号) errors continue to be widespr ead.”However, it added, “Some examiners felt that this year they had met an improvement in the whole structure of students' writing.”1. What does the passage mainly talk about?A. The street-culture language is being examined in English exams.B. Street language is appearing in the standard English exams.C. The English say no to the street-culture language in daily life.D. What the street-culture language is in England.2. The underlined word “appropriate” (in Paragraph 5) means “ _______”A. comfortableB. possibleC. acceptableD. valuable3. What problems concerned examiners?A. Small mistakes in spelling and punctuation,B. Limited vocabulary of boy pupils.C. Teachers teaching writing skills.D. Poor sentence structure, and errors in spelling and standard English.4. How does the author feel in writing this passage?A. worried but positiveB. worried and negativeC. concerned and sadD. warm and excited5. According to the passage, which of the following statements is TRUE?A. In English exams, most answers require informal expression of language.B. When an informal style is correct, the students are allowed to use it.C. Boys' writing skills are worse than those of girls in England.D. There is no improvement in the whole structure of students' writing.(IV)★★★The quality of drinking water in Shanghai will meet European Union standard by 2010 and, a decade later, citizens in Shanghai will drink the best water in the world.These were the goals set out by the Shanghai Water Authority. With the city’s population expected to increase only slightly and the economy to boom by 2020, Chen Yin, and officialwith the wa ter authority, said Shanghai’s water consumption will not increase from its present amount.Zhang Yue, director of the Urban Construction Division under the Ministry of Construction, said, “Shanghai is the first city in the country to publicize these ambit ions. They will not be easy to achieve.”He said water saving will help keep the sustain able development of China’s economy. Saving one cubic meter of water means saving the city’s infrastructure(基础设施)costs by 10,000 Yuan. Last year, Shanghai saved 300 million cubic meters of water either from readjustment of industrial structure or the employment of new technology.“The aim is to arouse public awareness of the seriousness of water shortages,” Chen said. “The abundant surface water and amount of rain of the city are so misleading that they result in improper use of water.”Shanghai lacks drinkable water. The Huangpu River, which supplies 80 percent of the city’s drinkable water, is nearing exhaustion.The city, therefore, has been exploring new sources from the Yangtze River and growing forests along it to conserve quality water.Besides penning regulations, the authority is popularizing technology among the public to efficiently cut the amount of water used.At present, the city has 600,000 family toilets, each using 13 liters of water per flush. These are to be renovated(整修)to use only 9 liters of water per flush.The authority is renovating the first 200 toilets for households – at a cost of 40 Yuan each. In three years, all the toilets will be renovated, which saves the city nearly 15 million Yuan every year in water conservation.Another task the city is engaged in is the treatment of sewage(污水)to improve the water environment.At present the city can only treat 44 percent of its daily 5.04 million tons of waste water. To meet the total demand, 27 more sewage treatment factories are to be established with an estimated investment of 18 billion Y uan.1.People in Shanghai get their daily water mainly from _______now.A.the underground B.the rainC.the Yangtze River D.the Huangpu River2.According to the passage, some people have the wrong opinion of using water because .A.the renovating of family toilets will save plenty of waterB.about half of waste water has been treated alreadyC.advanced technology makes people use water as much as possibleD.there is plenty surface water and large amount of rain at present3.The authority is renovating the first 200 toilets for households to .A.ma ke people’s living more convenientB.improve people’s living standardsC.ease employment pressureD.meet the total demand of water4.Which group of measures are all mentioned in the passage to save water?a.improve drinking water qualityb.change some industrial structurec.introduce or use some new technologyd.speed the economic development of Shanghaie.renovate some family toiletsf.build more sewage treatment factoriesA.a, b, c, d B.b, c, e, fC.b, c, d, e D.a, b, e, f5.We can infer from the passage that .A.the boom of economy will need a larger amount of water in the futureB.citizens today in Shanghai drink the best quality of water in the worldC.not everyone today in Shanghai is aware of water shortageD.all the family toilets will be renovated to save water within 3 years(V)★★★Only three local students won Chinese Blog(博客)Competition. And 15 of the 18 awards went to students from China.170 students’ task: to get a fully-designed blog up and running, complete with many postings based on a theme of choice—all written in Chinese.Themes ranged from local opinions-such as the usage of Singlish, education and whether Singapore can be a cultural centre-to food blogs.The entries were judged on Language proficiency(熟练程度)and the quality of writing, as well as the design and level of exchanging ideas with readers.Academics(学者) from the National University of Singapore and the SIM University IT experts, and a journalist from Chinese newspaper Lianhe Zaobao in Singapore made up the judges.In the end, only three Singaporean students made it to the award list—the rest of the awards were swept up by students from China.“No surprise, ” said Mr. Chow Yaw Long, 37, teachers in charge from Innova Junior College, whi ch organized the event. “Although the topics were local subjects, the foreign students were generally better in terms of the content of the posts and their grasp of the Chinese language. ”One of the three local students winning the first prize in the Best Language Award was blogger Christina Gao 19, from the Saint Andrew’s Junior College, who spared no effort in researching for and writing her blog. Each entry took her between five and seven days to produce, complete with pictures and even podcasts(播客).Her advice for bloggers is: Be responsible(负责任的).“Some bloggers out there only seek to blame(责备) the authorities and other bloggers.” Said Miss Gao. “I think they lack responsibilities and there is no value to their posts.”1. The competition was organized by ___________.A. the National University of SingaporeB. Chinese newspaper Lianhe ZaobaoC. the Saint Andrew’s Junior CollegeD. Innova Junior College2. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Not all the themes were about local subjects.B. Chinese students won most of the awards.C. The blogs could be written in Chinese or Singlish.D. The judges were from universities in Singapore and China.3. What Miss Gao said suggests that ___________.A. she likes to bla me the authoritiesB. she thinks highly of the others’ blogsC. she has a sense of responsibilityD. she loves to read valuable posts4. The passage in mainly about___________.A. how Chinese students won the awards in the competitionB. why bloggers should take responsibility for their blogsC. what the result of the competition wasD. how Miss Gao won the first prize in the competition(I)1-4 ABCD(II)1-5 CCDCC(III)1—5 DBACF(IV)1-5 DDDBC(V)1-4 DBCC。