高一英语阅读理解题20套(带答案)
- 格式:doc
- 大小:233.50 KB
- 文档页数:33
【英语】高一英语阅读理解(教育文化)题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解教育文化类1.阅读理解Limiting kids' recreational(消遣的) screen time to less than two hours a day, along with enough sleep and physical activity, is associated with improved cognition(认知), according to a study published in The Lancet Child&Adolescent Health.The study included about 4,500 US children aged 8 to 11 and measured their habits against the Canadian24-Hour Movement Guidelines for Children and Youth. It found that 51% of the children got the recommended(建议) nine to eleven hours of uninterrupted sleep per night, 37% met the recreational screen time limit of two hours or less per day, while 18% met the physical activity recommendation of at least 60 minutes of accumulated physical activity a day. Only 5% of the children in the study met all three recommendations; 30% met none at all.The researchers found that as each recommendation was met by a participant, there was a positive association with global cognition, which includes memory, attention, processing speed and language. Those who met all three had the most "superior" global cognition, followed by those meeting the sleep and screen time recommendation and finally the screen time recommendation alone, according to the study.Other organizations, such as the American Academy of Pediatrics have guidelines in place to help with the management of children's screen time. The organization suggests putting realistic rules or limits in place for how long your children are on their screens, knowing who they are talking to and what they are doing. The amount of recommended screen time depends on the age of the child. Besides, parents should also make sure to encourage physical activity and have bedroom rules such as creating "tech-free zones".(1)Who are the target readers of this passage?A.Researchers.B.Teachers.C.Parents.D.Children.(2)What is the main idea of this passage?A.A study on children's screen time is published.B.The US children fail to meet movement guidelines.anizations are concerned about children's cognition.D.Limitation on children's screen time is linked to better cognition.(3)According to the passage, which of the following might contribute least to cognition?A.The screen time limit.B.Sleep hours.C.The physical activity time.D.Sleep hours and the screen time limit.(4)Why does the American organization suggest creating "tech-free zones"?A.To make sure children have enough physical playtime.B.To make sure children have enough sleep time.C.To make sure children have recreational time.D.To protect children against radiation.【答案】(1)C(2)D(3)C(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,建议父母们要把孩子的屏幕消遣时间限制在2小时之内、保证孩子有足够的睡眠和锻炼,因为这样做可以让孩子有更好的认知能力。
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、阅读理解题及答案1. 阅读材料:问题:Why do Tom's parents worry about him?答案:A. They think he spends too much time on sports.2. 阅读材料:Lucy is a primary school teacher. She is very patient and always encourages her students to be confident. Many students like her because she makes learning fun.问题:What is Lucy's occupation?答案:B. Teacher二、解析1. 第一题解析:本题考查学生对文章细节的理解。
从阅读材料中可以看出,Tom的父母担心他因为过于沉迷篮球而忽视学业。
因此,正确答案为A。
2. 第二题解析:本题考查学生对文章主要人物职业的把握。
文章明确提到Lucy是一名小学老师,因此正确答案为B。
三、提高阅读理解能力的技巧1. 先读题目,再读文章。
这样可以在阅读时更有针对性地寻找答案。
2. 注意文章的和副,它们往往揭示了文章的主旨。
3. 留意文章中的关键词和主题句,这些往往是理解文章大意的关键。
4. 学会略读和扫读,快速获取文章大意,然后再进行细读寻找具体信息。
5. 遇到生词时,不要慌张,可以根据上下文推测词义。
四、实例解析阅读材料:问题:What is the purpose of the "Greening Greenfield" project?答案:C. To make the town more environmentally friendly and improve the quality of life.解析:本题考查学生对文章主旨的理解。
高一英语阅读理解(人物故事)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解人物故事类1.阅读理解When I was small, my mother and I would walk to our local library in Franklin Square. As we didn't always have access to a reliable car, walking hand in hand was the most convenient way to get anywhere. It was at story time for children that both my mother and I made lasting friendships.Today, I am fortunate to live around the corner from the Cold Coast Public Library in Glen Head and a short walk to the Sea Cliff Children's Library. My 18-imonth-old son, Colin, and I find ourselves in Sea Cliff several times a week, meeting and making friends. Well, that is what many people don't understand-a library is more than books; it's a community.Sure, the library in Franklin Square was the place where I was introduced to Judy Blume novels. But it was also the place where I got my first email address in 1997. At the library, friends and I learned how to research colleges and search for scholarships on the Internet. The library was the place where we sometimes giggled(咯咯笑)too loudly, and where the librarians knew us by name. Their knowing our names wasn't a bad thing. When I came home from my first term at Binghamton University, Mary LaRosa, the librarian at the Franklin Square library, offered me my first teaching job.I now teach reading at Nassau Community College. My students are often amazed that they can check out books via their smartphones and virtually(虚拟地)visit a variety of Long Island libraries. The app used by Nassau and Suffolk county public libraries, as well as the college library, makes their homework easier by helping them find resources. Even though they can't always easily visit their local libraries, the library is always with them.(1)Why does the author consider herself lucky today?A. She has become her mother's best friend.B. She has access to a reliable car now.C. She can meet friends at the library.D. She lives close to libraries.(2)What does the underlined word "that" in Paragraph 2 refer to?A. Socializing in a library.B. Reading books in a library.C. Visiting a library with a family member.D. Building parent-child friendship in a library.(3)What is the author's attitude to her students' way of visiting libraries?A. Cautious.B. Favorable.C. Doubtful.D. Disapproving.(4)Why does the author write the text?A. To discuss why libraries are important.B. To express her deep love for libraries.C. To explain how libraries change.D. To introduce her favorite libraries.【答案】(1)D(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者讲述了从自己小时候到成家生子再到工作教书这一路上图书馆的变化。
【英语】高一英语阅读理解(教育文化)题20套(带答案)一、高中英语阅读理解教育文化类1.阅读理解I used to believe that love meant putting everyone else and their needs first, before my own. While I do think there is some truth to that, in the sense that being a giving person is one of the ultimate acts of being a loving person, I came to realize that I must give to and love myself first and foremost.Here's why. When you put everyone and everything else above you, you are no longer valuing yourself and your needs. And when you are not meeting your needs, and you don't take care of yourself (emotionally, physically, mentally, spiritually), you can't be the best version of yourself to the special people in your life. So in fact, you don't love them at your full potential!Here are some things to consider. Are you physically taking care of yourself? Do you nourish yourself with the right foods? Do you get enough sleep and exercise? Are you at a healthy weight, and on top of your check-ups? If not, I bet your energy is low, you're tired and stressed, and your confidence isn't the highest (because you probably don't feel your best). Now think about how much more you could give to others when you aren't exhausted, you're happy with what you see in the mirror, and you aren't on edge with stress.Are you emotionally and mentally healthy? As humans, we're so complex and having ups and downs is normal. But in general, assess where you stand emotionally. If it's in a healthy place and you can manage your emotions in a healthy way - great! But if you self-soothe(自我安慰)in destructive ways and have a negative attitude and energy about you, realize that it's not just affecting you, but others too. When you aren't an emotionally and mentally healthy person, that energy pours into everything you do, and everyone you're around will feel the effects, too.How's your spirituality? In this sense, spirituality is about having an ultimate purpose and being in tune with your true self. Do you wake up every day excited for what your life is about, and have gratitude for all the abundance you already have? If not, you may not be listening and living to what your heart truly desires. Living this way long term, may affect the essence(本质)of your inner being and, in turn, may not allow you to show up your very best for the world.Be kind to yourself. It can be difficult to put your health and well-being first when life is demanding between your career, family, friendships, relationships, and so on. If you can think of any ways to improve your well-being and love yourself more, start today! Take a baby step towards this. Perhaps try getting an hour more of sleep. Move your body in a way that feels good. Take time for yourself to be with your thoughts and without distractions and feel that peace.(1)Which of the following can best serve as the title of the passage?A.Put Others Above YourselfB.Keeping Physically HealthyC.Meeting Your Own DemandsD.Taking Good Care of Yourself(2)According to the passage, it can be concluded that .A.only if you are at your best can you love your loved ones bestB.if on top of your health index, you're tired and stressedC.being kind to yourself means being cruel to othersD.physical health is more important than mental health(3)Keeping spiritually healthy means .A.dissatisfaction with what you haveB.waking up in time every dayC.showing up your best for the worldD.agreeing with your true self(4)Which of the following shows the right structure of the passage?A.B.C.D.【答案】(1)D(2)A(3)D(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,作者认为在爱别人之前,必须首先给予和爱自己。
(英语)高一英语阅读理解(社会文化)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解社会文化类1.阅读理解Uncover a magical mix of new and unforgettable experiences when you add theme park admission.Item 1: An all-New Lana and Evening Show at Disney's Animal Kingdom Theme porkBury yourself in the magic of nature like never before at Pandora-The World of Avatar. Visit this destination to start innovative(革新的) travel and enjoy themed dining and shopping opportunities. And at night, treat your sense to Rivers of Light – an incredible mixture of water, sound and light!Item 2: Dazzling New Shows at Magic Kingdom ParkGet ready to wonder at Once Upon a Time, a new night projection show that brings Cinderella Castle to life with projections of beloved Disney scenes and characters. In addition, catch the impressive Happily Ever After ninth when it is performed for the first time on May 12, 2017.Item 3: Attractive Escapades at EpcotBoard an ancient Norwegian ship and go to the kingdom of Arendelle during a Frozen Ever After adventure. Then, stop by the Royal Sommerhus to meet Anna and Elsa—and maybe even start a warm hug. Longing for an air adventure? Take flight on the re-imagine Soarin' and feel as though you're flying above some of the earth's most surprising landmarks and landscapes.Item 4: Epic Entertainment at Disney's Hollywood StudiosCatch excellent stage shows like Beauty and the Beast—Live on Stage, have fun playing virtual games on Toy Story Mania! , and wrap up your day with Star Wars: A Galactic Spectacular, a laser and special effects show set to an iconic musical score.Serious Shopping, One-of-a-Kind Eateries and World-Class Acts at Disney Springs.Discover a waterfront destination filled with more than 150 places to shop, dine and be entertained—including brand name stores, restaurants with rooftop rooms and the only place in the world to see Cirque du Soleil TM La Nouba.(1)What do Item I and Item 4 have in common?A. Dining and shopping.B. Adventure and dining.C. Shopping and performance.D. Shopping and adventure.(2)Where can visitors find a castle?A. At Epcot.B. At Magic Kingdom Park.C. At Disney's Hollywood Studios.D. At Disney's Animal Kingdom Theme Park.(3)How can visitors arrive at the kingdom of Arendelle?A. By air.B. On foot.C. By ship.D. By train.【答案】(1)A(2)B(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍主题公园的特点。
高一英语阅读理解(教育文化)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解教育文化类1.阅读理解Ask any new college graduate about his immediate goals, and it is likely that he will tell you he wants a job. But it turns out that today's students are not going to be satisfied with any job. According to the latest survey, making a difference through their work is essential (必要的) to young people's happiness.The survey found that 72 percent of graduating college seniors believe being able to have a positive social influence through their work is essential to their happiness. Making a difference is so important to them that 45 percent say they would take a 15-percent pay cut to work at an organization that has a social or environmental influence, and 58 percent say they would take a pay cut to work for an organization whose values are the same as their own.Besides this, the survey found that female students are far more likely to put social influence in first place than their male classmates, echoing the results of a former study showing that female maths and science majors are more likely to say they go into those fields to make a difference.One reason for the emphasis (强调) on improving the world probably has to do with the culture of colleges, which encourages students to connect their studies back to real-world problems. Students are used to discussing important social issues (问题) with their friends and professors, and doing something about them in class or through volunteer activities. Once students develop those habits, they don't shut them off when graduation rolls around.(1)What does the underlined word "echoing" in paragraph 3 probably mean?A.Learning.B.Repeating.C.Believing.D.Creating.(2)What is one of the reasons for the emphasis on students wanting to improve the world?A.The habits students develop in society.B.The appearance of important social issues.C.The encouragement of the culture of colleges.D.The effect parents' education has on their children.(3)What can you learn from the passage?A.Young people will surely gain happiness if they can make a difference in their work.B.Less than half of the college seniors will take a pay cut to work with the same values.C.Most college graduates believe it important to have a positive social influence in work.D.Female graduates are all putting more social influence in first place than male graduates.(4)Which could be the best title for the passage?A.Female Students Are Concerned about SocietyB.Young People's Happiness Doesn't Depend on MoneyC.Graduates Become More Interested in Challenging JobsD.Many Graduates Would Take a Pay Cut to Make a Difference【答案】(1)B(2)C(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了通过工作能有一个积极的社会影响对年轻人的幸福至关重要。
高一英语阅读理解(社会文化)题20套(带答案)一、高中英语阅读理解社会文化类1.阅读理解Vietnam aims to solve the relations between economic development and cultural preservation. Vietnamese cultural departments and activists have tried to preserve the historical and cultural relics in the country.Vietnam now has more than 40000 historical relics. These relics of various forms and history are treasures for future generations.However, hundreds of relics are severely damaged due to the negative influence of time, war and human activities. Head of Hanoi Relics Management Board, Nguyen Doan Tuan, says rescue work must preserve the relics' soul: "We cannot replace ruined construction with new materials. We must preserve its shape, size and style. We need to pay attention to every brick replaced so that it looks exactly like the original."Most relics have to rely on tourist fees for repair and rescue work. Director of Van Mieu Cultural and Science Center Dang Kim Ngoc, says that the relics must be promoted widely to attract more visitors and bring in more income for repair and preservation: "We provide constant guide services for visitors so that they understand more about our relics. At the same time, a natural surrounding of the relic has been ensured, including the grass field and garden to improveits scenic value."The local government agreed that the relics must be turned to the community for shared efforts in the preservation work. Director of Vietnam Revolution Museum Dang Quoc Quan, said that the community must be guided in the preservation and protection, "The UNESCO aims to let local community take part in the preservation of relics. We have seen limitations in the preservation of relics, especially festival-related groups of buildings. This requires management and guidance by the government."Nguyen Thi Minh Ly from the Department of Heritage says the community should be guided in proper behaviors towards relics: "This will ensure the protection of cultural relics in later generations. Creative restoration (修复) must be based on previous (先前的) values."Experts have called for a systematic (系统的) guidance by the state in local level preservation while promoting creative thinking in restoration for each relic.(1)Where is the passage most probably taken from?A.A government survey.B.A research paper.C.A newspaper report.D.A travel guide.(2)Which of the following is not the reasons for the damaged relics in Vietnam?A.Human activities.B.Poor building materials.C.War influence.D.The passing of time.(3)It can be inferred from paragraphs 4-6 that to preserve relics, the government should .A.turn to the UNESCO for financial helpB.improve the scenic value by raising tourist feesC.encourage the community to join in the rescue workD.make full use of the money raised by the local people(4)What might be the best title for the passage?A.Guide the Community in Proper BehaviorsB.Replace the Ruined Construction with a New StyleC.Hundreds of Relics in Vietnam Are In RuinsD.Experts Call for a Systematic Way to Preserve Relics【答案】(1)C(2)B(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了越南文化部门和活动人士一直在努力保护本国的历史和文化遗产,文章说明了文物遭受破坏的原因和文物保护的现状。
高一英语阅读理解(时文广告)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解时文广告类1.阅读理解Concert night of Christian EhwaldGerman conductor Christian Ehwald's Friday concert will feature Mozart and Mendelssohn. The repertoire(节目)will include Mozart's overture to "Don Giovanni," and Mendelssohn's "Violin Concerto in E Minor, Op. 64." The concert will be given by the Shenzhen Symphony Orchestra. Violinist Zhang Le will perform.Time: 8 p.m., July 11Tickets: 50-200 yuanReservations(预定): 11185, 8981-2344Venue: Shenzhen Grand Theater, 5018 Shennan Road East, Luohu DistrictBuses: 7, 10, 23, 24, 30, 33, 62, 63, 302, 311, 352, 353, 377, 378Metro(地铁): Da Ju Yuan Station (Grand Theater Station), Exit BFree Sunday concertThe Hong Kong Children's Symphony Orchestra will give a free concert Sunday afternoon. The repertoire will include Glinka's overture to "Russian and Ludmilla," Suppe's overture to "The Poet and the Peasant," and Chinese violin concerto(协奏曲) "Butterfly Lovers."Time: 3 p.m., July 13Venue: Shenzhen Concert Hall, at the intersection of Hongli Road and Fuzhong Road 1,Futian DistrictMetro: Shao Nian Gong Station (Children's Palace Station), Exit C or DFeng Jiting's violin concertFeng Jitong, the first Shenzhen violin student to enter an international competition, will give a concert at the Shenzhen Concert Hall this Sunday night as a warm-up for his tour to Moscow for the David Oistrakh International Violin Competition in September. Sunday's program will include Paganini's Caprices, works of Bach, Mozart and Sarasati's "Gypsy Airs."Time: 8 p.m., July 13Tickets: 20 yuanVenue: Theater studio, Shenzhen Concert Hall, at the intersection of Hongli Road and Fuzhong Road 1, Futian DistrictMetro: Shao Nian Gong Station (Children's Palace Station), Exit C or D(1)Which of the following can be enjoyed free?A.Don GiovanniB.Butterfly LoversC.Gypsy AirsD.Violin Concerto in E Minor, Op. 64.(2)If a tourist arrives at Shenzhen at 4:00 p.m., July 13, which of the following can he enjoy?A.Don GiovanniB.Russian and LudmillaC.The Poet and the PeasantD.Gypsy Airs(3)What's the main purpose of this advertisement ?A.to attract more tourists to Shenzhen.B.to attract more people to attend the concerts.C.to inform people of some musical events.D.to promise a happy weekend if people attend the concerts.【答案】(1)B(2)D(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了音乐之夜的几个音乐会的相关事宜。
高一英语阅读理解(教育文化)题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解教育文化类1.阅读理解New Jersey Middle School Makes Students Go Phone-FreeA middle school in Union County, New Jersey, is forcing its students to stay disconnected in class, by prohibiting cellphones. Maxson Middle School Principal Kevin Stansbury put forward the phone ban last week after he noticed some major issues in the school. "Our test scores were down, discipline was up," he says. According to him, students were too focused on their phones to pay attention to their lessons. So, he purchased Yondr pouches for the school.Yondr pouchWhen students come into class each morning, they place their phones in the pouch, which is then locked up tight. It can only be opened using a special device at the end of the day. The ban on mobile devices applies not just during class time but during breaks, with the only exceptions being in times of emergency or in cases of students who need such devices to help with disabilities.Eighth-graders who spoke with News 12 New Jersey say that they noticed a change in a matter of hours. "It's just better for everyone because you'll understand how it feels to get more work done instead of paying attention to the phone," says student Charlene V. "I'm usually listening to music, but today I got to communicate with all my friends," says student Desiree Duncan.The program was originally met with resistance from students and parents, so the process was not that smooth. But teachers and administrators say that the program will have a major impact. "Students were talking and laughing and there were no cellphones other than being carried in the pouches," Stansbury says.Teacher Nia Cummings says she even noticed students bouncing ideas off each other in class. She says students used to give up quickly and just look for answers on their phones. She says they now try to figure it out themselves. "Everyone is socializing and eating lunch together. That's what I wasn't seeing enough of when phone usage was at its worst," she adds.Maxson Middle School is currently the only one in the district to use these pouches. Kevin Stansbury also called on all the schools in the community that it's worth paying close attention to cellphone issues at secondary schools and taking actions when necessary.(1)Maxson Middle School put forward the phone ban because students _____.A.weren't focused on school workB.were always listening to musiced phones to cheat on examsD.stopped talking with others(2)What did the two eighth-graders tell the newspaper?A.Opposition from students.B.Teamwork with friends.C.Daily routine at school.D.Effect of the program.(3)According to Nia Cummings, what change has the phone ban brought?A.Students discuss more in class.B.Students finish their work on time.C.Students guess the answers themselves.D.Students check messages during the break.(4)It can be inferred from the passage that the phone ban _____.A.has brought little change to teaching and learningB.has gained support from every student and parentC.might be carried out in other schools in the communityD.might have good influence on students'health conditions【答案】(1)A(2)D(3)A(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了新泽西高中实行“手机禁止”措施,以保证学生们正常的课业学习效率。
【英语】高一英语阅读理解(社会文化)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解社会文化类1.阅读理解Theaters of the PastThe Greek TheaterTheaters developed in many parts of Greece. Ancient Greek theaters were built in natural open air sites on conveniently shaped hills. This allowed a great mass of people to enjoy a show at a time. Due to this, actors placed emphasis on exaggerated (夸张的) action and speech. And, colorful symbolic masks and costumes were used.The Medieval TheaterThe Medieval theater started in churches. That's why medieval plays were about Bible stories. At first, it became a custom for priests (牧师) to act out brief scenes during Christmas and Easter. These acts attracted large crowds. Finally the church refused to allow priests to participate in any such events again, so ordinary people began these performances outside. Performances were set in the town square, with several stage settings around it.The Elizabethan TheaterThe England's theater developed rapidly in the years following the defeat of the Spanish Navy. The dominant feature of Elizabethan theater was the stage. It has three parts: The fore stage for outside scenes; the inner stage for scenes inside a building; an upper stage or balcony for various purposes. The reason for this design is that there were no scene changes, or breaks during the play. Very little scenery was used, so the actors had to create a scene through their voices and dialogues. This led to a more poetic script, and poets became the main source of script writing.The Restoration TheaterSome of the plays told sad stories, but the majority of the plays were really funny. Many specialized machines were used to create the scene. The stage was a very clever idea , in that on the sides of the stage large back shutters (百叶窗) were painted with the scene.(1)Why were ancient Greek theaters built on hills?A.To hold a large audience.B.To build a big and strong stage.C.To have a better sound effect.D.To emphasize exaggerated performances.(2)In which theater could actors' voices and speech help create scenes?A.The Greek Theater.B.The Medieval Theater.C.The Elizabethan Theater.D.The Restoration Theater.(3)What is special about the Restoration Theater?A.Colorful masks were used.B.The stage was smartly designed.C.Most of its plays were sorrowful.D.Ordinary people were the performers.【答案】(1)A(2)C(3)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了四个古代的剧院。
(英语)高一英语阅读理解(人生百味)题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解人生百味类1.阅读理解Two of the saddest words in the English language are "if only". I live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.My father is famous in our family for saying, "Take the extra minute to do it right." I always try to live by the "extra minute" rule. When my children were young and likely to cause accidents, I always thought about what I could do to avoid an "if only" moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a counter, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.I don't only avoid those "if only" moments when it comes to safety. It's equally important to avoid "if only" in our personal relationships. We all know people who lost a loved one and regretted that they had foregone an opportunity to say "I love you" or "I forgive you." When my father announced he was going to the eye doctor across from my office on Good Friday, I told him that it was a holiday for my company and I wouldn't be here. But then I thought about the fact that he's 84 years old and I realized that I shouldn't give up an opportunity to see him. I called him and told him I had decided to go to work on my day off after all.I know there will still be occasions when I have to say "if only" about something, but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality. And even though it takes an extra minute to do something right, or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection, I know that I'm doing the right thing. I'm buying myself peace of mind and that's the best kind of insurance for my emotional well-being.(1)Which of the following is an example of the "extra minute" rule?A.Start the car the moment everyone is seated.B.Leave the room for a minute with the iron working.C.Wait for an extra minute so that the steak tastes better.D.Move an object out of the way before it trips someone.(2)The author decided to go to her office on Good Friday to ______.A.keep her appointment with the eye doctorB.meet her father who was already an old manC.join in the holiday celebration of the companyD.finish her work before the deadline approached(3)The underlined word "foregone" in Paragraph 3 is closest in meaning to ______.A.abandonedckedC.avoidedD.taken(4)What is the best title for the passage?A.To Keep Emotional Well-beingB.To Prevent "If Only" MomentsC.To Follow the Most Useful RuleD.To Achieve the Peace of Mind【答案】(1)D(2)B(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,作者认为英语中最悲伤的两个词语是"if only",因为他们表达了遗憾。
最新高一英语阅读理解(人生百味)题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解人生百味类1.阅读理解Two of the saddest words in the English language are "if only". I live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.My father is famous in our family for saying, "Take the extra minute to do it right." I always try to live by the "extra minute" rule. When my children were young and likely to cause accidents, I always thought about what I could do to avoid an "if only" moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a counter, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.I don't only avoid those "if only" moments when it comes to safety. It's equally important to avoid "if only" in our personal relationships. We all know people who lost a loved one and regretted that they had foregone an opportunity to say "I love you" or "I forgive you." When my father announced he was going to the eye doctor across from my office on Good Friday, I told him that it was a holiday for my company and I wouldn't be here. But then I thought about the fact that he's 84 years old and I realized that I shouldn't give up an opportunity to see him. I called him and told him I had decided to go to work on my day off after all.I know there will still be occasions when I have to say "if only" about something, but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality. And even though it takes an extra minute to do something right, or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection, I know that I'm doing the right thing. I'm buying myself peace of mind and that's the best kind of insurance for my emotional well-being.(1)Which of the following is an example of the "extra minute" rule?A.Start the car the moment everyone is seated.B.Leave the room for a minute with the iron working.C.Wait for an extra minute so that the steak tastes better.D.Move an object out of the way before it trips someone.(2)The author decided to go to her office on Good Friday to ______.A.keep her appointment with the eye doctorB.meet her father who was already an old manC.join in the holiday celebration of the companyD.finish her work before the deadline approached(3)The underlined word "foregone" in Paragraph 3 is closest in meaning to ______.A.abandonedckedC.avoidedD.taken(4)What is the best title for the passage?A.To Keep Emotional Well-beingB.To Prevent "If Only" MomentsC.To Follow the Most Useful RuleD.To Achieve the Peace of Mind【答案】(1)D(2)B(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,作者认为英语中最悲伤的两个词语是"if only",因为他们表达了遗憾。
高一英语阅读理解(教育文化)题20套(带答案)一、高中英语阅读理解教育文化类1.阅读理解For many parents, raising a teenager is like fighting a long war, but years go by without any clear winner. Like a border conflict between neighboring countries, the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?Both sides want peace, but neither feels it has any power to stop the conflict. In part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it. From the parents' point of view, the only cause of their fight is their adolescents' complete unreasonableness. And of course, the teens see it in exactly the same way, except oppositely. Both feel trapped.In this article, I'll describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap. The first no-win situation is quarrel on unimportant things. Examples include the color of the teen's hair, the cleanness of the bedroom, the preferred style of clothing, the child's failure to eat a good breakfast before school, or his tendency to sleep until noon on the weekends. Second, blaming. The goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong. Third, needing to be right. It doesn't matter what the topic is—politics, the laws of physics, or the proper way to break an egg—the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authority—someone who actually knows something—and therefore to command respect. Unfortunately, as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, they'll continue to fight these battles forever and never make any real progress.(1)Why does the author compare the parent teen war to a border conflict?A. Both can continue for generations.B. Both are about where to draw the line.C. Neither has any clear winner.D. Neither can be put to an end.(2)What does the underlined part in Paragraph 2 mean?A.The teens blame their parents for starting the conflict.B.The teens agree with their parents on the cause of the conflict.C.The teens accuse their parents of misleading them.D.The teens tend to have a full understanding of their parents.(3)Parents and teens want to be right because they want to__________.A.give orders to the otherB.know more than the otherC.gain respect from the otherD.get the other to behave properly(4)What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?A.Causes for the parent-teen conflictsB.Examples of the parent-teen warC.Solutions to the parent-teen problemsD.Future of the parent-teen relationship【答案】(1)B(2)A(3)C(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,对于父母来说,抚养一个十几岁的孩子就像是打一场持久战,但是是一场没有赢家的持久战。
高一英语阅读理解(人物故事)题20套(带答案)一、高中英语阅读理解人物故事类1.阅读理解Russ Gremel, now 98 years old, decided it was time to donate $2 million to the Illinois Audubon Society, a charity to purchase nearly 400 acres of land for wildlife protection. Gremel was able to make this amazing donation because he purchased $1,000 worth of Walgreens stock seven decades ago whose value has grown recently."A single man with no kids, Gremel has lived in the same Chicago house for 95 years, and has always lived simply", neighbor Patrick Falso told TODAY. Falso said he heard Gremel say many times the "money wasn't mine to begin with" and that he always intended to give it away.The Gremel Wildlife shelter was founded on June 4. Illinois Audubon Society president Jim Herkert said Gremel's donation was extremely generous. "It's allowing us to protect a really valuable and important possession and realize one of Gremel's wishes that we could find a place where people could come out and experience nature the way he did as a kid," Herkert told TODAY.After doing all this, this past weekend, Gremel adopted an old Chihuahua(吉娃娃犬). Winnie the dog was picked up as a homeless dog several months ago. She suffered from a kind of cancer, which was treated—and all she needed was a loving home, which Colleen Collins, the founder of Perfect Pooches Adoption Agency, was determined to find.Gremel had lost his own beloved Chihuahua earlier this year. When he reached out to Collins about Winnie, she felt this could be a good match. That feeling grew when she brought Winnie to his house for a meet and greet, and Winnie was introduced not only to Gremel but also some of his friends and neighbors. One had brought over a lot of fresh strawberries; all said they'd be there to help out in any way needed.(1)Patrick Falso is mentioned in the text mainly to explain _________.A. how Gremel earned the moneyB. what kind of person Gremel isC. why Gremel made the donationD. where Gremel has been living(2)What can we learn about Russ Gremel from the text?A. He raised many pet dogs in his life.B. He bought Walgreens stock at age 28.C. He adopted a young Chihuahua recently.D. He volunteered in wildlife shelters regularly.(3)What can we infer about Gremel's neighbors from the text?A. They live in harmony with animals.B. They are impressed with dog Winnie.C. They lead a healthy and wealthy life.D. They are caring and kind to each other.【答案】(1)C(2)B(3)D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,格雷梅尔是一个没有孩子的单身男人,他在芝加哥同一所房子里住了95年,一直过着简朴的生活。
【英语】高一英语阅读理解题20套(带答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解LIANG TAO sold 80 pink Givenchy bags in 12 minutes. Becky Fang sold 100 Mini Cooper cars in just five. Both are wanghong, literally “red-hot on the web”. Every day millions of Chinese search social media for wanghong posts or tune in to live-streams for wanghong's opinions on everything. The fans are helping this new Chinese Internet star to make money out of their popularity—and to shake up the country's e-commerce industry in the process.A few of wanghong have been hired by luxury brands. Jaeger-LeCoultre, a Swiss watchmaker, hired Papi Jiang for a video ad targeting young urbanites (都市人), including her 27m fans on Sina Weibo, a Twitter-like microblog. Zhang Yi of iiMedia Research, a consulting firm, estimates that up to 15% of sales on shopping sites like Taobao or social-media apps such as WeChat are influenced by wanghong's public support. The length of a dress might be decided by a survey of a wanghong's fans; its launch date might be based on the number of hits, shares or comments it collects, some of which can cause last-minute design changes.This poses a new challenge for retailers(零售商), whose supply chains must respond ever more quickly to wanghong's opinions. Whereas previously a company would look for a celebrity to match its image, wanghong and their admirers are shaping goods.Another challenge comes directly from wanghong themselves. They increasingly make money not merely from online support or advice but by launching their own e-commerce stores. Sales of goods accounted for just under half of wanghong earnings of 53bn yuan ($8bn) in 2016, estimates Analysys, a Chinese market-research firm (the rest came mostly from live-show tips and adverts).…Some wanghong are going a step further. In November Becky Fang launched her own clothing line. Part of her motivation, she says, was that the brands she supported did not always match the trends she was sharing with her followers. By creating her own brand, Becky's Fantasy, she have full control of the quality. She also gains a new income. For the time being only 3-5% of wanghong follow Becky Fang's example, iiMedia Research estimates. But it expects the model to become an industry in its own right, including entertainment and e-commerce, and driven by online data.(1)Why can wanghong use their popularity to make moneyA. Because they are Internet stars.B. Because they use social media.C. Because their opinions influence fans.D. Because they can shake the e-commerce industry.(2)What is the characteristic of the products supported by wanghongA. It is fans-based.B. It is social-media-based.C. It is design-shared.D. It is youth-targeted.(3)What are the challenges for retailers~A. Online support and advice.B. Increasing sales of goods online.C. Quick responses to the market changes.D. Wanghong's opinions and e-commerce stores.(4)Why do some wanghong create their own brandsA. Because they want to attract more fans.B. Because they want to share with their followers.C. Because they want to set up a new industry model.D. Because the brands they speak for can't satisfy their fans.【答案】(1)C(2)A(3)D?(4)D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,介绍了网红正在利用自身的人气帮助一些品牌销售,在这个过程中撼动中国的电子商务行业。
高一英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解A Guide to the UniversityFoodThe TWU Cafeteria is open 7 am to 8 pm. It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Café located in the bottom level of the Gouglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching.RelaxationThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.HealthLocated on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health. A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.TransportationThe TWU Express is a shuttle service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 8 am and 3 pm. Saturdays only. Round trip fare is $1.(1)What can you do in the TWU Cafeteria?A. Do homework and watch TVB. Have meals and meet with friendsC. Buy drinks and enjoy concertsD. Add money to your ID and play chess(2)Where and when can you cook your own food?A. The TWU Cafeteria, Friday.B. The Lower Café, Sunday.C. The Globe, Friday.D. The Mattson Centre, Saturday.(3)The Guide tells us that the Wellness Centre _________.A. gives advice on mental healthB. offers services free of chargeC. trains students in medical careD. is open six days a week【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文是一则应用文.介绍了大学部分服务项目的情况。
高一英语阅读理解题20套(带答案) 一、高中英语阅读理解 1.阅读理解 Even a small increase in light activity such as washing dishes, or walking around the house might help prevent an early death among older adults, researchers say. "It is important for elderly people, who might not be able to do much moderate intensity(强度)activity, that just moving around and doing light intensity activity will have strong effects and is beneficial," said Ulf Ekelund, who led the research. Published in the BMJ, the latest research was based on a review of eight studies involving a total of more than 36,000 people with an average age of almost 63 years. Participants were followed for five to six years; 2,149 deaths were recorded. All of the studies involved monitoring the physical activity of individuals who had activity trackers, and the studies did not rely on self-reporting, which, the experts noted, could be unreliable. For each study participants were split into four equal-sized groups, based on the total amount of time spent actively, and the risk of death assessed, taking into account factors such as age, sex, body mass index, and socioeconomic status. This was then repeated for an amount of activity at different levels of intensity. The results were analyzed together to give an overview. The team found a greater amount of activity was linked to a lower risk of death. The results held for different intensities of activity. The team said the study supported the message "sit less and move more and more often". However, the study had limitations. It only looked at the situation for middle age and older adults, most of whom lived in the US or Europe, and some of the effect could be due to those people with a higher risk of death being less likely to be related to physical activity. Physical activity levels also were only measured over one period of time. Dr Gavin Sandercock, from the University of Essex, said the results suggested moving more brought bigger benefits than simply reducing the time of sitting, another factor measured in the study. "This study reinforces the important message that getting the least active people to do even just a little bit more physical activity can have important public health benefits," he said. (1)Which of the following may Ulf Ekelund suggest elderly people do? A.lying on the sofa reading. B.Doing a little gentle gardening. C.Going out to hike with friends. D.Playing basketball sometimes. (2)What can we know about the research? A.It lasted about 8 years. B.The researchers admitted they used fake data. C.The participants didn't include younger people. D.Some participants died because of doing too much physical activity (3)What is the author's attitude towards the researchers' conclusion? A.Doubtful B.Critical C.Supportive D.Neutral (4)Which of the following is closest in meaning to the underlined word "reinforces" in the last paragraph? A.Highlights B.Conveys C.Excludes D.Denies 【答案】 (1)B (2)C (3)D (4)A 【解析】【分析】本文是一篇说明文,研究发现轻微活动能帮助预防老年人过早死亡,对老年人健康很有好处。 (1)考查推理判断。根据第二段中的“It is important for elderly people, who might not be able to do much moderate intensity(强度)activity, that just moving around and doing light intensity activity will have strong effects and is beneficial.”对于无法做中等强度活动的老年人来说,轻度活动对健康很有好处。故选B。 (2)考查细节理解。根据第三段中的“Published in the BMJ, the latest research was based on a review of eight studies involving a total of more than 36,000 people with an average age of almost 63 years.”可知参与调查的36,000人平均年龄是63岁,因此不包括年轻人,故选C。 (3)考查推理判断。根据文中…researchers say , …said Ulf Ekelund, who led the research. Dr Gavin Sandercock, from the University of Essex, said…, …he said.等内容可知,作者只是陈述了研究结果和专家观点,并未掺杂自己观点,作者对研究结果是中立观点,不带感情色彩。故选D。 (4)考查词义猜测。根据第一段中的“Even a small increase in light activity such as washing dishes, or walking around the house might help prevent an early death among older adults”, 陈述研究结果,小的轻微活动能帮助预防老年人过早死亡;以及最后一段中的“This study reinforces the important message that getting the least active people to do even just a little bit more physical activity can have important public health benefits”.提到的 getting the least active people to do even just a little bit more physical activity can have important public health benefits即让最不爱运动的人多做一点点体育活动,对公众健康也有重要的好处,这是对研究结果的进一步强调,由此推知画线词语表示“强调”,与Highlights同义,故选A。 【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确掌握细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。
2.阅读理解 Watching wooden dolls come to life may not be one of the most popular forms of