大学英语三级B级试题四2016年_真题(含答案与解析)-交互

  • 格式:docx
  • 大小:335.43 KB
  • 文档页数:23

大学英语三级B级试题四2016年

(总分100, 做题时间120分钟)

Part I Listening Comprehension (15 minutes)

Directions: This part is to test your listening ability. It consists

of 3 sections.

Section A

Directions: This section is to test your ability to give proper

responses. There are 5 recorded questions in it. After each question,

there is a pause. The questions will be spoken two times. When you

hear a question, you should decide on the correct answer from the 4

choices marked A, B, C and D given in your test paper.

SSS_SINGLE_SEL

1.

A

Of course not.

B

Please close the door.

C

Is it cold.

D Please don't close the door.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:A

Would you mind closing the door?

【解析】本题问的是对方是否介意把门关上,若不介意,回答应为“N0,I

don’t mind at all”,或本题中的“Of course not.”,若介意,回答则为“Yes,Ido mind.”其他几项说法太模糊了,故选A。

SSS_SINGLE_SEL

2.

A No,it's too expensive.

B I like it very much.

C It' s about a love story.

D No, I don' t think I need it.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:B

How do you like the book?

【解析】“How do you like...?”是询问对某物的喜欢程度,A说的是它太贵,C说的是书的内容,D说的是不需要它,只有B“我非常喜欢”符合题意,故选B。

SSS_SINGLE_SEL

3.

A About 20 hours.

B So long.

C

Very fast.

D usually go home by air.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:A

How long will it take you to go home by train?。

【解析】“How long...?”是询问多长时间的疑问词,本题问的是“你坐火车回家要多长时间?”B、C、D三项都不符合题意,只有A“大约20小时”是最合适的选项,故选A。

SSS_SINGLE_SEL

4.

A Here you are.

B It is here.

C Yes,I would.

D I 've got some money.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:A

I have no money with me now.How about lending me 100 yuan?

【解析】“How about doing...?”是提出建议、请求时的常用句型,这里“Here you are.”表示对方愿意借给我钱,是常用的肯定回答,故选A。

SSS_SINGLE_SEL

5.

A That' s 'all fight.

B I' m going to Shanghai.

C I' m fine. Thank you.

D Everything is going well.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:A

How is everything with you,Nancy?

【解析】本题问的是“南希,你一切都好吗?”选项C是对“How are you?”的回答,其他三项为干扰项,故选A。

Section B

Directions: This section is to test your ability to understand short

dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After each dialogue,

there is a recorded question. Both the dialogues and questions will

be spoken two times. When you hear a question, you should decide on

the correct answer from the 4 choices marked A, B, C and D given in

your test paper.

SSS_SINGLE_SEL

6.

A Teacher and student.

B

Nurse and patient.

C

Lawyer and client.

D Boss and secretary.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:D

M:Make 20 copies for me.

W:Yes,sir.1 will do it right now.

Q:What is the probable relationship between the two speakers?

【解析】从说话人的语气来看,男士以命令的口吻对女士说话,而女士表示马上去做,应该是上下级的关系,故选D。

SSS_SINGLE_SEL

7.

A Playing basketball.

B Cleaning.

C Shopping around.

D Planning his work.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:B

W:Did you play basketball yesterday9

M:I planned t0.But it rained.So I cleaned tlle room instead..

Q:What did the man.do yesterday?

【解析】女士问的是“你昨天打篮球了吗?”男士回答说“我本来打算去打的,但天下雨了,于是我就..打扫房间了。”故选B。

SSS_SINGLE_SEL

8.

A At a bus station.

B At an airport.

C At a cafeteria in the railway station.

D At a railway station.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:C

M:Hurry up,drink your coffee.The train is leav—

ing.We’11 be late.

W:It’s too hot for me to drink.

Q:Where does the conversation probably take place?

【解析】对话中提到男士催女士快点喝咖啡,否则他们就误点了,因为火车就要开了。所以推测应该在火车站的咖啡馆里,故选C。

SSS_SINGLE_SEL

9.

A The man was quite all fight.

B

The woman was late **ing.

C The woman asked the man to walt.

D The man was annoyed by her **ing.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:B

W:I'm sorry to have kept you waiting.

M That’S all right.I’ve been here only for five minutes.

Q:Why did the woman apologize to the man?

【解析】在I’m sorry to do sth.结构中,动词不定式表示原因,所以女士道歉的原因是来晚了,故选B。

SSS_SINGLE_SEL

10.

A She' ll type the report for him.

B She' ll teach the man how to type.

C She has no idea where Diana is.

D She doesn't know how to use the machine.

该题您未回答:х 该问题分值: 1

答案:B

M Do you know where Diana is?I want her to type this report for me.

W:Well,I don’t know.But I call show you how to use this

machille.

Q:What’s the woman’s reply to the man?

【解析】对话中女士说“我可以告诉你怎么用这个机器。”从中可以推断出她想教男士怎么打印,故选B。

Section C

Directions: In this section you will hear a short recorded passage.

The passage has some words or phrases missing. The passage will be

read three times. During the second reading, you are required to put

the missing words or phrases on the blank

New Zealand is famous for its agriculture. Most of the **e from the

farms. Yet only about 10% of the labor force work in agriculture,25%

of the labor force work in factories. Today the factories make clothe

and shoes and11__________ other consumer goods. Most of the

12__________ machinery has to be imported. Mining is not

13__________,but New Zealand has plenty of power.85% of the

electricity is produced by water. There is a lot of rain during the