语法知识—冠词的难题汇编及答案
- 格式:doc
- 大小:44.50 KB
- 文档页数:8


一、选择题
1.WeChat is _________ useful tool to communicate with others nowadays.
A.an B./ C.the D.a
2.I bought useful dictionary yesterday. dictionary is very cheap.
A.a; A B.a; The C.an; The
3.Zhang Miman, 82, ______ professor at the Chinese Academy of Sciences, was given ______
2018 L’Oreal-UNESCO for Women in Science award on March 22.
A.a; the B.a; an C.the; a D.the; the
4.Ciqikou is _______ famous place in Chongqing.
A.a B.an C.the D./
5.—What was the matter with your father?
—He had _____toothache so he went to see his dentist yesterday.
A.the B./ C.a D.an
6.In China more and more couples want to have ______ second baby so that _____ first child
can feel less lonely in the future.
A.the ; the B.a ; the C.the ; a D.a; a
7.—Who is ____ girl behind the tree ? —Which one ? The one with ______ umbrella ?
一、选择题
1.(2017·山东泰安· 21)—Do you know ________ girl with long curly hair?
—Yes,she is Mary. She plays ________ tennis very well.
A.a;/ B.the;/ C.the;the D.a;the
2.(2017 • 江苏省东台市实验中学九年级第三次模拟考试)—Mum, why apples again? I
can’t stand any longer.
—Daring, apples are good for you. __________ apple a day keeps the doctor away, you know.
A.The B.A C.An D./
3.--Why not take umbrella? It is raining.
--What good advice!
A.a ; an B.an ; a C.an ; /
4.—What was the matter with your father?
—He had _____toothache so he went to see his dentist yesterday.
A.the B./ C.a D.an
5.The film Avengers: Infinity War (复仇者联盟3:无限战争) is so exciting that I want to watch
it _______ second time.
A.a B.an C.the D./
6.— Did you watch the movie Amazing China?
— Yes. It’s one of most popular films this year.
A.a B.an C.the
一、选择题
1.—Did you see a man in black pass by just now?
—No, sir. I a newspaper.
A.read B.was reading C.would read D.am reading
2.—Look, Tom's parents look so sad.
—Maybe they what's happened.
A.knew B.have known C.has known D.will know
3.—How long can I _____ the English workbook? —For two weeks.
A.borrow B.to borrow C.keep D.to keep
4.We’re not sure _______ there’ll be _______ or not tomorrow.
A.if; rains B.if; rainy C.whether; raining D.whether; rain
5.Dick __________ in America, but he has been ___________ Chinese food since he moved to
China.
A.used to live; used to eating
B.is used to live; used to eat
C.is used to live; used to eating
D.used to living; used to eat
6.It’s 4:00 p.m. The students _____ in the pool.
A.swim B.swam C.swims D.are swimming
7.Which of the following is right?
冠词练习题及答案
一、冠词的基本用法
1. __________ dog is cute.
a) The
b) A
c) An
答案:a) The
2. I saw __________ elephant yesterday.
a) a
b) an
c) the
答案:b) an
3. Is there __________ chair for me to sit on?
a) a
b) an
c) the
答案:a) a
4. We ate __________ apple after lunch.
a) a
b) an
c) the
答案:a) a
5. He is __________ honest person.
a) a
b) an
c) the
答案:a) a
6. She bought __________ new dress yesterday.
a) a
b) an
c) the
答案:b) an
二、冠词的特殊用法
1. I want to buy __________ new car.
a) a
b) an
c) the
答案:a) a
2. She is __________ history teacher.
a) a
b) an
c) the
答案:b) an
3. Did you see __________ man I was talking to?
a) a
b) an
c) the
答案:c) the 4. We have __________ meeting today.
a) a
b) an
c) the
答案:c) the
5. This is __________ most interesting book I have ever read.
a) a
b) an
c) the
答案:c) the
6. I want to become __________ engineer in the future.