人教pep小学小升初英语阅读试题及答案及答案【解析】 (2)
- 格式:doc
- 大小:168.00 KB
- 文档页数:15
人教版(PEP)英语小升初试卷一、完形填空(每题1分,共10分)完形填空The earth moves round the sun,and the1.moves round the earth.When our part of the earth turns to the sun,it is2..When our part of the earth turns3.from the sun,it is night.The sun is4.bigger than the moon.But sometimes the moon5.bigger than the sun,because it is much6.to the earth.The sun is very bright.It gives very strong light.The moon looks quite bright,too,but it doesn't give 7.light at all.The light from the moon8.the sun.The moon looks much bigger and brighter9.the stars.But in fact the stars are a lot bigger and brighter than the moon.They look smaller than the moon because they are10.away from the earth. 1.A.moon B.earth C.sun D.stars2.A.hot B.cold C.day D.night3.A.way B.away C.a little D.more4.A.very B.much C.quite D.few5.A.look B.looks like C.is look D.is like 6.A.near B.far C.nearer D.farther 7.A.some B.more C.much D.any 8.A.comes from B.come fromC.is coming from D.are from9.A.for B.as C.than D.and10.A.far B.farer C.farther D.farthest二、阅读理解(每题2分,共20分)根据短文内容选择最佳选项。
人教pep小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Lucy lives in the Xinyi Community. Yesterday she met Sara. She lives in thiscommunity, too. She moved to this community last week. Yesterday shewanted to go to the flower shop, but she didn't know where it is. Lu cy told her, “Turn left at the traffic lights and go down that street. There it is. And the flower shop is near here, you can walk.”(1)What's the name of the community?A. HappyB. XinyiC. Zhongyu(2)Who live in the community?A. LucyB. SaraC. Lucy and Sara(3)When did Sara move to the community?A. Last week.B. Today.C. Yesterday.(4)Where is the flower shop?A. Turn left at the traffic lights and go down that street.B. Turn right at the traffic lights and go down that street.C. Turn left at the street.(5)How can Sara go to the flower shop?A. Take a bus.B. Take a car.C. Walk.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】大意:介绍主人公Lucy和Sara偶遇在同一小区,Sara向其询问花店的路线。
人教pep小升初英语阅读理解题含答案一、阅读理解1.阅读理解仔细阅读表格内容,选出正确的答案A. Teachers' DayB. classmateC. birthday(2)The party starts(开始) at ___________.A. four thirty in the morningB. five thirty tomorrowC. three thirty in the afternoon(3)If you can't find the place, you can ___________.A. call your motherB. go homeC. call Alice(4)Alice won't _____ at the party.A. eat dumplingsB. have some funC. get gifts(5)You will ________ at the party.A. play footballB. watch cartoonsC. play cards【答案】(1)C(2)C(3)C(4)A(5)B【解析】【分析】表格大意:介绍爱丽丝的生日派对邀请函。
(1)根据Welcome to Alice's birthday party!可知爱丽丝将举行生日派对,故选C。
(2)根据Time 3:30pm可知派对开始的时间是下午的三点半。
故选C。
(3)根据Telephone:87262533可知如果找不到位置,可以打电话给爱丽丝,故选C。
(4)根据With snacks, fruit and drinks可知爱丽丝不吃水饺,故选A。
(5)根据Play with toys, watch cartoons and play chess可知在晚会上你将观看卡通片,故选B。
【点评】考查对表格的把握和细节的辨别能力。
答题时,紧扣表格中的关键词,做出正确选择。
人教pep小学小升初英语阅读理解练习题大全含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,为每小题选出最佳选项。
CIt is a hot day in summer.A hungry lion is walking along a lake.He is looking for something to eat.A duck is swimming in the water.The lion is very happy to see him,"There is my lunch,"the lion says to himself."Hello,Mr Duck!""Go away,bad lion!"says the duck."I have good news for you.""What is it?"asks the duck."I don't want other animals to hear it.Please come here."says the lion.The poor duck gets out of the water and runs to the lion.The lion eats him up.(1)The wants to find something to eat.A. lionB. duckC. bird(2)The lion thinks the duck is his .A. breakfastB. lunchC. dinner(3)The duck wants to .A. eat the lionB. know about the good newsC. run away(4)The lion the duck at last.A. doesn't eatB. swims withC. eats(5)The lion is .A. kindB. tiredC. clever【答案】(1)A(2)B(3)B(4)C(5)C【解析】【分析】大意:讲述饥饿的狮子机智地吃鸭子的故事。
人教版(PEP)小学英语小升初英语试题(附答案)一、单项选择。
1.Look this photograph.A. /B. atC. to2.He sings______.A. very goodB. very wellC. very much3.Look me! I'm so cute.A. atB. in4.It is ________ famous place to visit .A. mostB. the most ofC. the most5.I live in the . I can grow many crops.A. cityB. countrysideC. sea6.—I help you. —Thank you !A. DoB. canC. is7.Mr. Brown is Tom's .A. motherB. sisterC. father8.—. Where is my bag? —It's on the desk.A. Excuse meB. I'm sorryC. Here you are9.The Mid-autumn Festival is ________ August .A. inB. onC. at10.— Do you like _________? — No, I don't.A. monkeyB. monkeysC. elephant11.Wu Yifan ________ black glasses and his shoes ________ blue.A. has; isB. has; areC. have; are12.The tree is _________________.A. greenB. blue13.当你的朋友建议你们一起去购物的时候,你也赞同,你会说:A. Ok. Let's go!B. Thank you !C. You're welcome.14.A: Who's that ?B: She's my grandmother.A. manB. womanC. boyD. girl15.I passed the English test. I was so .A. excitingB. exciteC. excited二、完形填空。
人教pep小学小升初英语阅读理解及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Georgeis a little monkey. He lives in a forest(森林). Helikes jumping and climbing trees. He is happy every day. But he has a shortcoming.He is too curious. One day an old man goes by the forest. He carries a lot of strawhats(草帽). George sees the man, and the man sees George,too. The man says to himself, “What a lovely monkey! I will catch him. I will takehim home. The man sits down and thinks over(考虑). Georgesees and also sits down. The man has an idea. He puts a hat on his head, and putsother hats on the ground. Then he pretends (假装)to sleep.George is curious and looks at the hats. “I will be nice if I put a hat on my head,”George thinks. Then he climbs down from the tree, picks up a hat and puts it on.The hat is too big, and covers George's eyes.Georgecan't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. Poor George!(1)George is a happy monkey in a forest.(2)An old man goes by the forest with many strawberries.(3)The old man likes George, so he wants to catchhim.(4)Poor George is caught because he is too old.(5)The word “shortcoming” means “缺点”.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述了一只猴子和一个老人之间的故事。
人教pep小升初英语阅读理解题及答案一、阅读理解1.阅读理解短文阅读Jim: Excuse me! Where is the hospital?Sue: It's near the park.Jim: How can I get to the park?Sue: It's near. You can get there on foot. Go down this street and turn right at the traffic lights. You can see a bank.The park is beside the bank. Across the road, there is the hospital.Jim: Thank you!Sue: My pleasure!(1)Where is the hospital?A. It's near the park.B. It's near the bank.C. It's near the street.(2)How can Jim get to the park?A. By bus.B. By car.C. On foot.(3)Where is the park?A. The park is beside the school.B. The park is beside the bank.C. The park is beside the hotel.【答案】(1)A(2)C(3)B【解析】【分析】大意:讲述去医院的路线以及交通方式。
(1)根据 It's near the park.可知医院在公园附近。
故选A。
(2)根据Jim: How can I get to the park?Sue: It's near. You can get there on foot. 可知公园是近的,可以步行去。
人教pep小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解,判断对错Mrs. Black's mother was ill in bed three days ago . So she had to go and look after her .Before she left , she said to her husband , “I must tell you where everything is , or you don't know what to do , but my train is leaving in half an hour's time and I must go now .”“Don't worry ,” Mr Black said , “ I can look after myself .” In fact , he could not do anything without his wife . But when his wife came back the next day , she did not have to wash any plates because he had his metals in restaurants .(1)Mrs. Black's mother was ill in bed three days ago .(2)She had to go and look after her father .(3)Before she left , Mrs . Black dindn't tell her husband where everything was .(4)Mr . Black had his meals in restautants .(5)Mrs . Brown didn't have to wash any plates because there were no plates to wash .【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:讲述布莱克先生在妻子回家看望生病母亲期间为了不洗餐具而在饭店吃饭的事情。
阅读理解提高训练2AMike and Dick work in the same office. They don't like the cold weather. And one day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel.The next morning they rented(租借) a car in the city and began their travel.A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees(树荫) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river and it was about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the water, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked, "Are there any sharks in the river, boy?" "No, there aren't." answered the boy. So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit against(碰撞) his leg. He told Mike about it. They were afraid and stopped swimming. Dick asked loudly, "Is it true that there aren't any sharks in the river?""Yes, sir," said the boy, "There're a lot of crocodiles(鳄鱼) in the water. All the sharks(鲨鱼) have swum away!"(A)1. Mike and Dick went to Australia ______.【详解】根据Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. 看出他们是坐的飞机去澳大利亚。
(小升初分班考)2023年小升初英语专题训练:阅读理解(人与社会)(含答案解析)人教PEP版Long long ago, there was a cat and a mouse. They were good friends. They lived together.One day, a cow came and said, “Hello, my friends. There is a football game in the forest tomorrow. Do you want to join us? If you win, you’ll get much food.” “Really?” The cat and the mouse were very excited. They wanted to take part in (参与) this match (竞赛). So the cat said to the mouse, “My dear, I often sleep, sleep, sleep. You get up early every day. Please call (打电话) me tomorrow.” The mouse said, “Sure.”The next day, the mouse got up. He went to the football match. But he didn’t call the cat.At last, the cat was very angry with the mouse.1.Long long ago ______ were good friends. ()A.the cat and the cowB.the mouse and the cowC.the cat and the mouse2.There was a ______ game. ()A.football B.basketball C.volleyball3.______ often got up early. ()A.The cat B.The mouse C.The cow4.______ went to the football match. ()A.The mouse and the cat B.The mouse C.The cat5.Did the mouse call the cat? ()A.Yes.B.No.C.I don’t know.Hi, I am Li Ping. I am from a small village. There are many houses and rivers in my village. The houses are very beautiful. The water is clean. You can see many fish in the river. There is a mountain near our village. There aren't any pandas in the mountain. A big forest is not far from the mountain. My village is pretty. I like my village.6.Where is Li Ping from? ()A.He comes from a small village.B.He is from a small city.7.Are there any houses and rivers in the village? ()A.No, there aren't.B.Yes, there are.8.—What can they see in the river? ()—They can see many _________.A.ducks B.fish9.The big forest is _________ the mountain. ()A.near B.far from10.The village is _________. ()A.pretty B.bigI am Tony from the UK. The summer holiday is coming. I want to visit the Great Wall in Beijing. It’s in the north (南方) of China. It’s about 21,196 kilometers (公里) long. It looks like a huge dragon. The height of the Great Wall is about 7 meters. And the width is about 5 meters. Six horses can walk side by side on it.The Great Wall is one of the most famous buildings in the world. It’s more than 2,000 years old. Chinese people built it only by hand. There is an old saying,“He who does not reach the Great Wall is not a true man. ” So when you get to top of it,you’ll feel tired but excited. I’m going there by plane. Do you want to go with me?11.Tony is from _______. ()A.the UK B.Beijing C.Hangzhou12.Tony wants to visit _______. ()A.Chinese people B.hand C.the Great Wall 13.The height of the Great Wall is about _______. ()A.five meters B.six meters C.seven meters 14.Tony is going the Great Wall _______. ()A.by plane B.by train C.by ship15.The Great Wall looks like _______. ()A.a huge dragon B.six horses C.21, 196 kilometers long One day, Mr Wu and his friend took a boat trip along the river. His sword (剑) fell intoyour sword.” “It doesn’t matter. I have a good idea” said Mr Wu. He slowly took out a smallknife and made a mark (记号) on the boat. He pointed to the mark on the boat and said, “My sword fell into the river at this place. When the boat arrives, I will jump down from here and get my sword.” Then the boat arrived at the bank (河岸), he jumped into the water. Of course, he didn’t find the sword.16.What happened to Mr Wu? ()A.His sword was broken.B.He lost his bag.C.His sword fell into the river.17.划线词语“worried”的意思是______。
人教pep小学小升初英语阅读理解专项习题含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Thelion and the gooseIt is a hot day in summer. A lion is walkingalong a lake. He is looking for something to eat. He is very hungry. A goose isswimming in the water. The lion is very happy to see him. “This is my lunch,” Thelion says to himself(自言自语).“HelloMr. Goose!” “Go away, you're bad lion” says the goose. “I have good news for you.”“What is it?” ask the goose. “I don't want other animals to hear it. Please comehere.” Says the lion. The poor goose gest out of the water and runs to the lion.The lion eats him up.(1)The lion wants to________.A. walk along the lakeB. find something to drinkC. find something to eat(2)________says to ________, “This is my lunch.”A. The lion; himselfB. The goose; himselfC. The lion; the goose(3)The goose k thinks ________at first(起初).A. the lion is goodB. the lion is badC. the lion is his lunch(4)________is ________at last(最后).A. The goose; not the lion's lunchB. The lion; the goose's lunchC. The goose; the lion's lunch【答案】(1)C(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】大意:炎热的夏天,一只狮子在湖边走着,寻找食物。
人教pep小升初英语阅读理解及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读并判断。
The children are talking about their dreams. Sandy likes painting. She has some painting lessons every week. She wants to be an artist. Mary likes dancing. She can dance beautifully. She wants to be a dancer. Tom is good at sport. He likes playing football. He wants to be a football player. Danny wants to be a policeman. He thinks policemen are cool. He likes films about policemen.(1)The children are talking about their holiday plans.(2)Sandy is learning to paint.(3)Mary is good at dancing.(4)Tom wants to be a basketball player.(5)Danny likes watching films about policeman.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)1(5)1【解析】【分析】本短文主要讲述的四个孩子的梦想。
⑴细节理解. 题意:孩子们正在谈论他们的假期计划。
根据短文第一句“ The children are talking about their dreams. ”可知孩子们正在谈论他们的梦想。
这与题意不符,故答案为:错误 .⑵推理判断. 题意:桑迪正在学画画。
根据短文第二、三句“Sandy likes painting. She has some painting lessons every week.”可推知桑迪正在学画画。
人教版英语pep小升初试题及答案人教版英语PEP小升初试题及答案一、听力部分(共20分)A. 听句子,选择正确图片(每题1分,共5分)1. What does he look like?A. A tall man with glasses.B. A short woman with a hat.C. A boy with long hair.[答案] A2. What’s the weather like today?A. Sunny.B. Rainy.C. Snowy.[答案] B3. What’s your favorite fruit?A. Apples.B. Bananas.C. Oranges.[答案] C4. Where are you going this weekend?A. To the zoo.B. To the park.C. To the beach.5. What time is it now?A. 7:00.B. 8:00.C. 9:00.[答案] BB. 听对话,选择正确答案(每题2分,共10分)6. What is the boy doing?A. Reading a book.B. Playing football.C. Watching TV.[答案] A7. How does the girl go to school?A. By bus.B. On foot.C. By bike.[答案] B8. What does the woman want to buy?A. A dress.B. A hat.C. A pair of shoes.[答案] C9. When is the girl’s birthday?A. August 1st.B. September 1st.C. October 1st.10. What are they talking about?A. A movie.B. A party.C. A trip.[答案] BC. 听短文,填空(每题2分,共5分)11. The boy’s name is _______.12. He is _______ years old.13. He likes _______ best.14. He wants to be a _______ when he grows up.15. His favorite subject is _______.[答案] 11. Tom 12. 12 13. swimming 14. doctor 15. English二、笔试部分(共80分)A. 词汇与语法(共20分)B. 完型填空(共10分)根据短文内容,从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
人教pep小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Li Ming wants to buy some gifts for his mother and cousin in China. He goes to a shop. He buys two dresses for his cousin and some dishes for his mother. Now he needs some boxes. Jenny gives the boxes to Li Ming. Li Ming says thanks to Jenny and writes letters to his mother and cousin. Then Li Ming goes to the post office and buys four stamps. He thinks that his mother and cousin will like the gifts. He walks back to his house. He feels happy.(1)Li Ming wants to buy some gifts for ________.A. his motherB. his cousinC. both A and B(2)What does he buy for his mother?A. Some boxes.B. Some dishes.C. Two dresses.(3)Where does Li Ming go after he writes letters?A. A shop.B. A post office.C. Jenny's house.(4)How many stamps does he buy?A. One.B. Two.C. Four.(5)He feels ________.A. tiredB. happyC. happily【答案】(1)C(2)B(3)B(4)C(5)B【解析】【分析】该短文主要介绍李明在中国给他妈妈和堂妹买东西的事情。
人教pep小升初英语阅读理解题及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Thereis a frog(青蛙). He lives in a well(井) and he never(从未) goes out of the well. He thinksthe sky is as big as the mouth of the well. One day a crow (乌鸦)comes to the well. He sees the frog and say, “Frog, let's have a talk.”Then the frog asks, “Where are you from?” “I fly from the sky,” the crow says. Thefrog feels surprised (惊讶)and says, “The sky is only as bigas the mouth of the well. How do you fly from the sky?” The crow says, “The skyis very big. You always st ay in the well, so you don't know the world is big.” Thefrog says, “I don't believe (相信).”But he crow says,“ Youcan come out and have a look by yourself.” So the frog comes out from the well.He is very surprised. How big the world is!(1)The frog lives in _________.A. a gardenB. a pond (池塘)C. a well(2)The frog thinks the sky is _________.A. very bigB. very smallC. very high(3)The crow _________ from a well.A. isB. isn'tC. doesn't(4)The frog is very surprised when he comes out from the well, because_________.A. he doesn't know the world is so bigB. he doesn't know he can jump highC. he doesn't know the sky is blue(5)The best(最好的)Chinese title of the story is_________.A. 青蛙和乌鸦B. 青蛙看天空C. 井底之蛙【答案】(1)C(2)B(3)B(4)A(5)C【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述一只青蛙坐井观天的故事。
pep人教版英语小升初试题及答案在准备小升初的英语考试时,同学们需要通过大量的练习来提高自己的英语水平。
以下是一份PEP人教版英语小升初试题及答案,供同学们参考和练习。
一、听力部分(共20分)1. 听句子,选择正确的图片。
(每题2分,共10分)A. What's this in English?B. What color is your schoolbag?C. How many books do you have?D. Can you spell it, please?E. Whose jacket is this?2. 听对话,选择正确的答案。
(每题2分,共10分)A. Where are they going?B. What time does the movie start?C. How much are the apples?D. What does the boy want to do?E. Who is the girl talking to?二、单项选择(共20分)1. This is ________ English book.A. aB. anC. theD. /答案:B2. ________ you spell your name, please?A. CanB. DoC. DoesD. Is答案:A3. There are ________ days in a week.A. sevenB. eightC. nineD. ten答案:A4. ________ is your favorite subject?A. WhatB. WhereC. HowD. Why答案:A5. I like ________ to the park with my friends.A. goB. goesC. goingD. to go答案:C三、完形填空(共20分)阅读下面的短文,从每题所给的选项中选择正确答案。
人教pep小学小升初英语阅读理解及答案人教pep小学小升初英语阅读理解及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解BKate is an English girl. She lives in a tall building in the city of London. There are sixteen floors in the building, and she lives on the tenth floor. She uses a lift(电梯) to go up and down.Kate studies in a middle school near her house and she works hard. She goes to school early. Every day she leaves her home at half past six. She walks to the lift, and it takes her down to the first floor.There is a bus stop near the building. Usually she takes the No. 7 bus to her school. Classes begin at eight. She goes to play games at three forty. She gets home at a quarter past five. She begins to do her homework at eight and finishes it at half past nine.(1)Kate lives in a tall building ________ London.A. nearB. inC. far from(2)She goes up and down the building ________.A. on footB. by liftC. by bus(3)She leaves ________ at six thirty.A. her homeB. the buildingC. the lift(4)She goes to school ________.A. by busB. by bikeC. on foot(5)It takes her ________ to do her homework.A. about an hourB. about one hour and a quarterC. one hour and a half【答案】(1)B(2)B(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】该短文主要介绍 Kate居住、学习及生活的一些事情。
人教pep小学小升初英语阅读试题及答案及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读并选择。
Do you want to be a basketball player like Kobe Bryant or Yao Ming? Come to join us! We have many sports clubs: basketball, table tennis, football, volleyball, and more. The price is 5 dollars for each lesson.Do you want to join our sports clubs? Please call Mr White. He plays basketball very well. His telephone number is 481-1324. Or you can call Miss Jones at 481-1327. She is our tennis coach. She is good with the students.(1)From this passage, we know Kobe Bryant is a ________player.A. volleyballB. tennisC. basketball(2)Miss Jones can help you with ________.A. computerB. singingC. tennis(3)You will spend ________ for each lesson.A. 10 yuanB. 5 yuanC. 5 dollars(4)Mr White plays ________ very well.A. tennisB. basketballC. volleyball(5)________ is good with the students.A. Miss JonesB. Mr GreenC. Yao Ming【答案】(1)C(2)C(3)C(4)B(5)A【解析】【分析】本文是个关于运动俱乐部招收学员的宣传。
(1)细节理解 . 题意:从这段话,我们知道科比·布莱恩特是一名……运动员。
根据短文第一段第一句“ Do you want to be a basketball player like Kobe Bryant or Yao Ming? ”可知科比·布莱恩特是一名篮球运动员。
故答案为:C .(2)细节理解 . 题意:琼斯小姐可以帮你……。
根据短文第二段中的语句“ you can call Miss Jones at 481-1327. She is our tennis coach. ”可知琼斯小姐可以帮你打网球。
故答案为:C .(3)细节理解 . 题意:你将为每节课花……。
根据短文第一段末句“ The price is 5 dollars for each lesson.”可知每节课花五美元。
故答案为:C .(4)细节理解 . 题意:怀特老师……打得很好。
根据短文中的语句“Please call Mr White. He plays basketball very well.”可知怀特老师篮球打得很好。
故答案为:B .(5)细节理解 . 题意:……和学生们相处的很好。
根据短文中的语句“you can call Miss Jones at 481-1327. She is good with the students.”可知琼斯小姐和学生们相处的很好。
故答案为:A .【点评】本题考查对细节的识别能力和推理,答题时注意在文章中寻找答案。
2.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。
Many years ago, there were no tall buildings in our city. There were some small houses. Only a few people lived here. They were farmers and fishermen. The air was clean. Now there are lots of tall buildings. Toc many people live here. They do many different jobs. The traffic is busy and noisy.(1)There were some small houses here many years ago.(2)The air wasn't clean then.(3)Now people do many different jobs in the city.(4)The traffic is busy and noisy.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1【解析】【分析】大意:短文讲述了许多年前城市和现在城市生活对比。
(1)句意:多年前这里有一些小房子。
根据 Many years ago, there were no tall buildings in our city. There were some small houses. 可知多年前这里有一些小房子,故答案为正确。
(2)句意:当时空气不干净。
根据 The air was clean. 可知空气很干净,故答案为错误。
(3)句意:现在人们在城市里做了许多不同的工作。
根据They do many different jobs. 可知现在人们在城市里做了许多不同的工作,故答案为正确。
(4)句意:交通繁忙、嘈杂。
根据 The traffic is busy and noisy. 可知交通繁忙、嘈杂,故答案为正确。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
3.阅读理解阅读短文,回答问题。
琳达的过去与现在I'm Linda. I'm in Grade Six now. I am busy these days. When l was young. I had so much time. I got up at 7 o'clock and went to school on foot. After school, I usually played games with my friends or sang songs together. I didn't have so much homework. But now I get up early, then I go to school by bike and stay at school all day. Then I go home and eat dinner. In the evening, I watched TV with my parents before, but now I have to study. I do my homework and go to bed. I really miss the old days.(1)Linda is in now.A. Grade 5B. Grade 6(2)When did she get up before?A. At six o'clockB. At seven o'clock.(3)What did she usually do after school before?A. She played games.B. She sang and danced.(4)Does Linda go to school on foot now?A. Yes, she does.B. No, she doesn't.(5)What does she do in the evening now?A. She watches TV.B. She does her homework.【答案】(1)B(2)B(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】这是篇短文比较了作者现在和以前的生活作息规律.(1)根据短文I'm in Grade Six now. 可知在六年级. 故答案为: B.(2)根据短文I got up at 7 o'clock. 可知7点起床. 故答案为: B.(3)根据短文After school, I usually played games with my friends or sang songs together.可知是玩游戏和唱歌. 故答案为: A.(4)根据短文then I go to school by bike . 可知是骑自行车. 故答案为: B.(5)根据短文but now I have to study. 可知是学习. 故答案为: B.【点评】这是阅读理解题, 首先仔细阅读短文, 注意细节理解, 然后根据问题找到相应的句子,得出答案.4.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误There are many more and more animals in danger at present, so it is our responsibility to protect them. It's wrong for people to hunt animals for their meat and fur, for they are our good friends. We should protect them instead of killing them.Pandas, which are one of the endangered animals, live in the forests and live on bamboo leaves. They can just live safely in the natural protection zones. We should stop killing animals and protect them.(1)The story tells us many animals are in danger.(2)It's wrong for people to hunt animals for their meat and fur, for they are our good friends. (3)People shouldn't protect them instead of killing them.(4)Panda can just live safely in the natural protection zones.(5)We should stop killing animals and protect them.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)1(5)1【考点】阅读理解【解析】【分析】这是呼吁人们保护动物的短文。