人教pep小升初英语阅读理解及答案【解析】 (6)
- 格式:doc
- 大小:132.50 KB
- 文档页数:14
人教pep小升初英语阅读理解题含答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解A. 阅读短文,判断正误。
Today is Sunday. We don't go to school. So after breakfast I go to the park with some of my good friends. In the park, there are many people. They are doing exercise. Some women are dancing. Some people are playing badminton. Some girls are skipping, and some people are walking and running. Why do they work so hard? Because they want to be strong and healthy.(1)Today is Sunday.(2)I go to school after breakfast today.(3)I go to the park with my father and mother.(4)Many people in the park are doing exercise.(5)Some women are playing badminton.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】短文描写了星期日作者和朋友不上学,早饭后一起去公园,公园里有许多人正在做运动,有些女人在跳舞,有些人在打羽毛球,有些女孩在跳绳,有些人在走路和跑步,他们想要变得强壮和健康。
(1)根据所给的短文,Today is Sunday.今天是星期日。
可知今天是星期日,故答案为正确。
(2)根据所给的短文,We don't go to school. So after breakfast I go to the park with some of my good friends. 我们不上学。
人教pep版小升初英语阅读理解试卷答案一、阅读判断1.阅读短文,判断句子Mr. Black is a teacher. He lives in the school. His house is near the school playground. The children often play football on the playground. Sometimes they break Mr. Black's windows.One afternoon, Mrs. Black is at home. She is reading a book. Soon she closes her eyes and goes to sleep. At that time, a little boy knock at the door. Mrs. Black opens the door and asks, "Do you break my window again'?""Oh, no," answers the boy. "Your window is open this time. Our football is in your room. Can I get it back, please?"51、Mrs. Black is a teacher, too. ( )52、Mr. Black lives in the school. ( )53、The children never break Mr. Black's windows. ( )54、The little boy breaks the window again. ( )55、The football is in Mr. Black's room. ( )2.根据短文,判断对错,对的写“T”,错的写“F”。
人教pep小学小升初英语阅读试题含答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Georgeis a little monkey. He lives in a forest(森林). Helikes jumping and climbing trees. He is happy every day. But he has a shortcoming.He is too curious. One day an old man goes by the forest. He carries a lot of strawhats(草帽). George sees the man, and the man sees George,too. The man says to himself, “What a lovely monkey! I will catch him. I will takehim home. The man sits down and thinks over(考虑). Georgesees and also sits down. The man has an idea. He puts a hat on his head, and putsother hats on the ground. Then he pretends (假装)to sleep.George is curious and looks at the hats. “I will be nice if I put a hat on my head,”George thinks. Then he climbs down from the tree, picks up a hat and puts it on.The hat is too big, and covers George's eyes.Georgecan't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. Poor George!(1)George is a happy monkey in a forest.(2)An old man goes by the forest with many strawberries.(3)The old man likes George, so he wants to catchhim.(4)Poor George is caught because he is too old.(5)The word “shortcoming” means “缺点”.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述了一只猴子和一个老人之间的故事。
人教pep小升初英语阅读理解及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Thelion and the gooseIt is a hot day in summer. A lion is walkingalong a lake. He is looking for something to eat. He is very hungry. A goose isswimming in the water. The lion is very happy to see him. “This i s my lunch,” Thelion says to himself(自言自语).“HelloMr. Goose!” “Go away, you're bad lion” says the goose. “I have good news for you.”“What is it?” ask the goose. “I don't want other animals to hear it. Please comehere.” Says the lion. The poor goose gest out of the water and runs to the lion.The lion eats him up.(1)The lion wants to________.A. walk along the lakeB. find something to drinkC. find something to eat(2)________says to ________, “This is my lunch.”A. The lion; himselfB. The goose; himselfC. The lion; the goose(3)The goose k thinks ________at first(起初).A. the lion is goodB. the lion is badC. the lion is his lunch(4)________is ________at last(最后).A. The goose; not the lion's lunchB. The lion; the goose's lunchC. The goose; the lion's lunch【答案】(1)C(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】大意:炎热的夏天,一只狮子在湖边走着,寻找食物。
人教pep小学小升初英语阅读理解练习题及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读短文判断正误。
It is May Day next Saturday, and it is also my brother Tim's birthday. In the morning, we are going to have a party at home. His friends are going to give presents to him. We are going to play some interesting games. Tim likes riding a bike. Our parents are going to give him a new bike. After lunch, we are going to a zoo. There is an animal show. We all love animals. I think we are going to have a lot of fun on that day.(1)It is May Day next Sunday.(2)My birthday is on the 1st of May.(3)We are going to play games at the party.(4)The new bike is a birthday present from Tim's parents.(5)We are going to be very happy on Tim's birthday.【答案】(1)0(2)0(3)1(4)1(5)1【解析】【分析】(1)根据短文第一段第一句 It is May Day next Saturday得知下周六是劳动节。
故选错误。
(2)根据短文第一段第一行中It is May Day next Saturday, and it is also my brother Tim's birthday.得知劳动节是我兄弟的生日。
人教pep小学小升初英语阅读试题及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Hi, I'm Lisa. Look at the picture of my family. There are four people in my family. We live in Russia. Next month, we are going to travel around China. We are going to stay for ten days. We are going to the Summer Palace, the Great Wall and Wangfujing Street. They are all in Beijing. I hope we have fun time.(1)Whose picture is this?A. Lisa's.B. Lily's.C. Linda's.(2)Where do they live?A. China.B. America.C. Russia.(3)Which country are they going next month?A. China.B. America.C. Russia.(4)How long are they going to stay?A. Ten days.B. A week.C. A month.(5)Where are they going in China?A. The Summer Palace and the Great Wall.B. Wangfujing Street.C. A and B【答案】(1)A(2)C(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】大意:介绍丽萨下月去中国的旅行计划。
(1)根据Hi, I'm Lisa. Look at the picture of my family可知这张图片是丽萨的。
人教pep小学小升初英语阅读试题及答案及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Thetraffic rule in England is different from that in China. When you are inEngland, you must be very careful on the street because the traffic drives onthe left. You must look at the right first and then the left. If the trafficlights are red, the traffic must stop. Then the people can cross the road onfoot. If the traffic lights are green, the traffic can go. People mustn't crosson foot.Whenyou go by bus in England, you have to be careful too. Always remember thetraffic moves on the left. You mustn't go the wrong way. In many Englishcities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor.From there you can see the city very well. It's very interesting.(1)England and Hong Kong have the sametraffic rule.(2)The traffic drives on the left in China.(3)In England, you must look at the leftfirst and then the right.(4)People mustn't go on the left in England.(5)The traffic light is green, people mustn'tcross on foot in England.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述英国的交通规则不同于中国交通规则。
人教pep小学小升初英语阅读理解专项习题及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Sam: Excuse me!A man: Yes?Sam: Where is the library?A man: It is far from here.Sam: How can I get there?A man: You can get there by bus.Sam: But where is the bus stop?A man: Cross the street, it's over there.Sam: Thank you.A man: My pleasure.(1)Is the library far from here?A. Yes.B. No.C. We don't know.(2)How can Sam get the library?A. By car.B. On foot.C. By bus.(3)Where is the bus stop?A. Beside the bank.B. Cross the street.C. At the traffic lights.【答案】(1)A(2)C(3)B【解析】【分析】大意:讲述主人公Sam向男人询问去图书馆的路线。
(1)根据Sam: Where is the library?A man: It is far from here.可知图书馆离确实这里非常远。
故选A。
(2)根据Sam: How can I get there?A man: You can get there by bus.可知主人公可以做公交车到那里。
故选C。
(3)根据Sam: But where is the bus stop?A man: Cross the street, it's over there.可知公共汽车站需要过街。
故选B。
【点评】考查阅读理解。
人教pep小学小升初英语阅读理解及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Georgeis a little monkey. He lives in a forest(森林). Helikes jumping and climbing trees. He is happy every day. But he has a shortcoming.He is too curious. One day an old man goes by the forest. He carries a lot of strawhats(草帽). George sees the man, and the man sees George,too. The man says to himself, “What a lovely monkey! I will catch him. I will takehim home. The man sits down and thinks over(考虑). Georgesees and also sits down. The man has an idea. He puts a hat on his head, and putsother hats on the ground. Then he pretends (假装)to sleep.George is curious and looks at the hats. “I will be nice if I put a hat on my head,”George thinks. Then he climbs down from the tree, picks up a hat and puts it on.The hat is too big, and covers George's eyes.Georgecan't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. Poor George!(1)George is a happy monkey in a forest.(2)An old man goes by the forest with many strawberries.(3)The old man likes George, so he wants to catchhim.(4)Poor George is caught because he is too old.(5)The word “shortcoming” means “缺点”.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述了一只猴子和一个老人之间的故事。
人教版(PEP)小升初2022年英语试卷(15分)1._________ is on the first of June.A.Teacher's Day B.InternationalC.Children's Day D.Women's Day2.Walk__________ the street and you can see the shop__________ your left.A.on; in B.along; on C.at; of 3.How__________ your uncles__________ to the park?A.does; goes B.do; going C.do; go 4.Which pronunciation of the following words is different from other words?A.lunch B.much C.headache 5.In China, drivers drive on the __________ side of the road.A.east B.right C.left 6.Thank you for coming my _______birthday.A.twelfth B.the twelfth C.twelve7.I can't repair the model ship ________. Can you help ____?A.me, myself B.myself, myself C.myself, me 8.Bob never does his homework _____Mary. He makes lots of mistakes.A.so careful as B.as careful as C.as carefully as 9.Mr. Smith asked four students some easy questions, but _____of them could answer them.A.both B.none C.neither D.all 10.Did you help them ?A.washed clothes B.wash clothes C.washing clothes 11.—I like ______very much.—That's good _______.A.going cycling, exerciseB.going cycling, exercisesC.go cycling, exercise12.We can find in Canada. It's very famous.A.the Great Wall B.Stonehenge C.Niagara Falls 13.I spent _______ finishing my homework.A.sometimes B.some time C.some times D.any time 14.______you study, _______you will get.A.The hard, the more B.The harder, the more C.The harder, the many 15.Everything ______fast in spring.A.begin B.grow C.grows D.began(10分)16.在括号里用阿拉伯数字标出下列单词在字典中的顺序,并在横线上写出他们的中文意思camppoemstuckmudmade7分)17.are, in , my, USA, they, cousin, from, the (. )(连词成句)18.two, the, men, and, feel , sad, other, ashamed (. ) (连词成句)19.taller, stronger, brother, are, your, and, you, than (. ) (连词成句)20.likes, she, singing, very, and, dancing, much (. ) (连词成句)21.Mike, with, what, you, is , wrong (, ? ) (连词成句)22.is, number, what, telephone, your (?)(连词成句)23.with, his, he, to, speak, likes, English, friends (. ) (连词成句)(5分)24.你妈妈通常开小汽车上班,你告诉同学:25.你告诉老师,你比你姐姐高了4厘米,你应该说:26.哥哥想知道John的叔叔是不是医生,他问你:27.你想知道上个暑假他坐了飞机去上海,应说:28.想告诉朋友你爷爷的爱好是集邮,你应说:(5分)29.How heavy is your father?30.What's the date today?31.What's on the desk?32.Did you do homework or watch TV last week?33.What's your favourite season?(12分)34.She lives in J, she is a girl.35.Maybe a bee farmer will get s. It's too d.36.Nine and nine is e.37.Look! The cat is c a mouse now.38.Robin is s in the mud.39.Those seeds are bad and never s.40.I should take a deep b when I feel angry.41.I am w an email to my new pen pal.42.I didn't like winter b. It was too cold for me.43.I w very strong then, so I didn't like PE class.(5分)选出发音不相同的一项44.A.sing B.young C.monkey D.kind45.A.whole B.whose C.which D.who46.A.turn B.shirt C.Thursday D.walk47.A.fork B.world C.born D.horse48.A.tripped B.enjoyed C.licked D.dressed(10分)49.How can I get to the shopping centre?(同义句转换)50.Linda is taller than Betty. (同义句转换)Betty is tall as Linda.51.Tom is running fast. (改为感叹句)52.My family went to the beach last week. (划线部分提问)53.My father will come back in two days. (划线部分提问)will your father come back?54.What do you think of the movie ?(同义句转换)55.长城是世界上最长的墙。
人教pep小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解读短文,判断对或错Hello, I'm Minnie. I went to Zhangjiajie with my father last summer. I went there by train. On the first day, I went to a nature park. I climbed mountains. I was so tired after climbing so many mountains. On the second day, I went to Fenghuang, I bought some presents for my mother and my brother. Of course, I took many nice pictures. I saw many nice clothes there. I had a good time on my holiday.(1)I went to Zhangjiajie by plane.(2)I climbed mountains on the first day.(3)I went to a park on the second day.(4)I bought some presents for my mother and father.(5)I took many nice pictures there.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】这是一篇介绍作者和爸爸到张家界旅游的短文。
(1)这是阅读判断, 题目意思是: 我乘飞机去张家界。
根据短文叙述I went there by train.(我乘火车去那里。
)可知是乘火车。
题目叙述错误。
故答案为: 错误。
(2)这是阅读判断, 题目意思是: 第一天我爬山了。
根据短文叙述On the first day, I went to a nature park. I climbed mountains.(第一天, 我去了自然公园。
人教pep小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解,判断对错Mrs. Black's mother was ill in bed three days ago . So she had to go and look after her .Before she left , she said to her husband , “I must tell you where everything is , or you don't know what to do , but my train is leaving in half an hour's time and I must go now .”“Don't worry ,” Mr Black said , “ I can look after myself .” In fact , he could not do anything without his wife . But when his wife came back the next day , she did not have to wash any plates because he had his metals in restaurants .(1)Mrs. Black's mother was ill in bed three days ago .(2)She had to go and look after her father .(3)Before she left , Mrs . Black dindn't tell her husband where everything was .(4)Mr . Black had his meals in restautants .(5)Mrs . Brown didn't have to wash any plates because there were no plates to wash .【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:讲述布莱克先生在妻子回家看望生病母亲期间为了不洗餐具而在饭店吃饭的事情。
人教pep小学小升初英语阅读理解及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解,判断正误。
On a sunny day, Small Bear went boating with Papa. They bought hats first. Papa got a small hat for his big head. Small Bear got a big hat for his small head. Papa's hat was too small.Small Bear's hat was too big! They exchanged(交换) hats. Just right! Then, they came to the boat. It had two seats. Papa sat on the small seat. Small Bear sat on the big seat. Papa Bear was too heavy. Small Bear was too light. They exchanged seats. Just right! After boating, they had lunch nearby. Papa got a small bowl. Small Bear got a big bowl. The food in the small bowl was too little for Papa. And the food in the big bowl was too much for Small Bear. They exchanged bowls. What a good meal!(1)Small Bear and Papa went boating on a cloudy day.(2)Small Bear got a big hat for his small head at first.(3)The boat had two seats. One is big. The other one is small.(4)The food in the big bowl was too little for Papa.(5)They exchanged the hats, the boats and the bowls.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)0(5)0【解析】【分析】①根据所给的短文,On a sunny day, Small Bear went boating with Papa.在一个晴朗的日子,小熊和爸爸去划船.故答案为错误.②根据所给的短文,Small Bear got a big hat for his small head.小熊给他的小脑袋戴了一顶大帽子.故答案为正确.③根据所给的短文,It had two seats. Papa sat on the small seat. Small Bear sat on the big seat.它有两个座位.爸爸坐在小座位上.小熊坐在大座位上.故答案为正确.④根据所给的短文,The food in the small bowl was too little for Papa. 小碗里的食物对爸爸来说太少了.故答案为错误.⑤根据所给的短文,They exchanged hats.They exchanged seats.They exchanged bowls.他们交换了帽子.他们交换了座位.他们交换了碗.故答案为错误.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读全文,然后根据问题在文中寻找答案,判断句子是否符合题意.2.阅读理解阅读理解It is Saturday morning. The sky is blue. My father and I are going to the park. There are a lot of people in the park. Some children are running on the grass. A dog is running after them. Some men are sitting on the grass. They are talking. Two girls are flying a nice kite. Three women arestanding under a tree, and they are watching the children playing. There is a boat in the lake and two women are boating. Everyone in the park is very happy.(1)How many people are there in the park ?A. A few .B. A lot .C. No one .(2)How does people feel ?A. Happy .B. Tired .C. Sad .(3)What are children doing ?A. Children are running on the grass .B. Children are flying a nice kite .C. A and B .(4)What is it in the lake ?A. A boat .B. A ship .C. Ducks.【答案】(1)B(2)A(3)C(4)A【解析】【分析】短文描述了星期六早晨,作者和爸爸去公园,看到许多人,公园里的每个人都很高兴。
人教pep小升初英语阅读理解题及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Thereis a frog(青蛙). He lives in a well(井) and he never(从未) goes out of the well. He thinksthe sky is as big as the mouth of the well. One day a crow (乌鸦)comes to the well. He sees the frog and say, “Frog, let's have a talk.”Then the frog asks, “Where are you from?” “I fly from the sky,” the crow says. Thefrog feels surprised (惊讶)and says, “The sky is only as bigas the mouth of the well. How do you fly from the sky?” The crow says, “The skyis very big. You always st ay in the well, so you don't know the world is big.” Thefrog says, “I don't believe (相信).”But he crow says,“ Youcan come out and have a look by yourself.” So the frog comes out from the well.He is very surprised. How big the world is!(1)The frog lives in _________.A. a gardenB. a pond (池塘)C. a well(2)The frog thinks the sky is _________.A. very bigB. very smallC. very high(3)The crow _________ from a well.A. isB. isn'tC. doesn't(4)The frog is very surprised when he comes out from the well, because_________.A. he doesn't know the world is so bigB. he doesn't know he can jump highC. he doesn't know the sky is blue(5)The best(最好的)Chinese title of the story is_________.A. 青蛙和乌鸦B. 青蛙看天空C. 井底之蛙【答案】(1)C(2)B(3)B(4)A(5)C【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述一只青蛙坐井观天的故事。
人教pep小升初英语阅读理解题及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解并判断。
The traffic lights are the same in every country. There are always three lights: red, yellow and green. Red means "stop" Yellow means "Wait", and green means "Go". In most parts of China, drivers drive on the right side of the road. In the US, drivers drive on the right side too. In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road. If you go by car, by bike or on foot, you must know the traffic rules.(1)The traffic lights are different in every country.(2)Red means "Stop". Yellow means "Wait", and green means "Go".(3)In most part of China, drivers drive on the left side of the road.(4)In England and Australia, drivers drive on the right side of the road.(5)People must know the traffic rules.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】①根据所给的短文, The traffic lights are the same in every country.每个国家的交通灯都是一样的.故答案为错误.②根据所给的短文,Red means "stop" Yellow means "Wait", and green means "Go". 红色表示“停止”黄色表示“等待”,绿色表示“走”.故答案为正确.③根据所给的短文,In most parts of China, drivers drive on the right side of the road.在中国的大部分地区,司机开车行驶在马路的右侧.故答案为错误.④根据所给的短文,In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road.然而,在英国和澳大利亚,司机靠左行驶.故答案为错误.⑤根据所给的短文,If you go by car, by bike or on foot, you must know the traffic rules.如果你开车去,骑自行车或步行,你必须了解交通规则.故答案为正确.【点评】本题考查了阅读理解,首先理解短文意思,然后根据所给的句子判断句子是否正确.2.阅读理解阅读理解Mr. Li is now at his desk. He is reading a book in his room.On the left side of his desk there are some flowers and some books. On the right side there is a light and a cup. There is a photo in the middle of his desk.Now Mrs. Li is coming to him. She has a book in her hand. She's going to give it to Mr. Zhang.On the wall there is a map of China and two pictures. Mr. Li likes those pictures very much. But his wife doesn't like them at all.(1)What does the desk have on the left side ?A. Some flowersB. Some booksC. A and B(2)What does Mrs. Li have in her hand?A. A book.B. A map of China .C. A cup .(3)How many pictures are there on the wall?A. A light and a cup .B. A map of China and two pictures .C. Some flowers and some books .【答案】(1)C(2)A(3)B【解析】【分析】短文讲述了李先生房间里的样子。
人教pep小学小升初英语阅读理解及答案人教pep小学小升初英语阅读理解及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解BKate is an English girl. She lives in a tall building in the city of London. There are sixteen floors in the building, and she lives on the tenth floor. She uses a lift(电梯) to go up and down.Kate studies in a middle school near her house and she works hard. She goes to school early. Every day she leaves her home at half past six. She walks to the lift, and it takes her down to the first floor.There is a bus stop near the building. Usually she takes the No. 7 bus to her school. Classes begin at eight. She goes to play games at three forty. She gets home at a quarter past five. She begins to do her homework at eight and finishes it at half past nine.(1)Kate lives in a tall building ________ London.A. nearB. inC. far from(2)She goes up and down the building ________.A. on footB. by liftC. by bus(3)She leaves ________ at six thirty.A. her homeB. the buildingC. the lift(4)She goes to school ________.A. by busB. by bikeC. on foot(5)It takes her ________ to do her homework.A. about an hourB. about one hour and a quarterC. one hour and a half【答案】(1)B(2)B(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】该短文主要介绍 Kate居住、学习及生活的一些事情。
pep英语小升初阅读试题及答案PEP英语小升初阅读试题及答案阅读材料:Tom and Jerry are best friends. They go to the same school and they are in the same class. One day, Tom asks Jerry to go to the park after school. Jerry agrees. They play football in the park until it gets dark. Then they go home together.Tom's mom is waiting for him at home. She is worried because it's late. Tom tells her that he was with Jerry. Jerry's mom is also worried. She is waiting for Jerry at home too. Jerry tells her that he was with Tom. Both moms are relieved when they hear this.题目:1. Who are best friends?2. Where do they go after school?3. What do they do in the park?4. What time do they go home?5. Who is waiting for Tom at home?6. Who is waiting for Jerry at home?7. Why are the moms worried?8. What do Tom and Jerry tell their moms?答案:1. Tom and Jerry are best friends.2. They go to the park after school.3. They play football in the park.4. They go home when it gets dark.5. Tom's mom is waiting for him at home.6. Jerry's mom is waiting for Jerry at home.7. The moms are worried because it's late.8. Tom and Jerry tell their moms that they were with each other.。
人教pep小升初英语阅读理解及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Everybody(每个人) wants to be healthy. You know food is very important(重要的).There are many healthy food. You can have more bananas, apples,oranges, tomatoes and carrots because fruits and vegetables are good for you.But don't eat too much chocolate. It's not good for you. It's not good healthyfood. Healthy food can make you grow(成长)and make youstrong(强壮的)and happy. Remember there is a saying, 'Anapple a day keeps the doctor away.' Sports can also keep you healthy. Get upearly and do some sports every day. Don't be lazy! You will be healthy andhappy.(1)Which is right?A. Everybody is healthy.B. We want to be healthy.C. We are important.(2)What are vegetables?A. Apples and pears.B. Chocolate and sweets.C. Tomatoes and carrots.(3)Why are healthy foods good for you?A. They make you happy.B. They make you grow strong.C. They make you grow and make you strong and happy.(4)"An apple a day keeps the doctor away." means:A. The doctor goes away when he sees an apple.B. The doctor runs away when you give him an apple.C. You eat an apple every day and you can be healthy.(5)The word “lazy” means:A. 懒惰的B. 忙碌的C. 兴奋的【答案】(1)B(2)C(3)C(4)C(5)A【解析】【分析】大意:介绍哪些食物利于我们的健康,哪些食物不利于我们的健康。
同时,多运动也可以让我们有一个健康的身体。
(1)根据原文Everybody wants to be healthy.每个人都想变得健康。
A选项:每个人都很健康;B选项:我们想变得健康;C选项:我们很重要。
可知,与原文符合的是B选项。
故答案选:B。
(2)句意:哪些是蔬菜?A选项:苹果和梨。
这两种食物是水果。
B选项:巧克力和糖。
C选项:西红柿和胡萝卜。
两者均是蔬菜。
故答案选:C。
(3)根据原文Healthy food can make you grow and make you strong and happy.健康的食物可以让你成长,让你变得强壮且快乐。
A选项:它们让你快乐;B选项:它们让你长得更强壮;C选项:它们可以让你成长,让你变得强壮且快乐。
与选项C符合。
故答案选:C。
(4)句意:每天一个苹果,医生远离我。
A选项:当医生看见苹果a,他会离开。
B选项:当你给医生一个苹果,他会逃跑;C选项:你可以每天吃一个苹果,你可以变得健康。
符合原文的是C选项。
故答案选:C。
(5)根据前文Get up early and do some sports every day.每天早起并做运动,可知,Don't be lazy表示的含义和前句相反,即不要懒惰。
故答案选:A。
【点评】考查情景交际。
注意理解全文,掌握文章大意;理解题干,在原文中寻找对应的内容,再进行选择。
2.阅读理解阅读理解,选择正确答案。
Most English people have four meals(餐饭)a day .They are breakfast, lunch, afternoon tea and dinner. People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They'd like to have eggs,bread and milk. English people drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at 1:00pm.Afternoon tea is from four to five in the afternoon and the dinner is about half past seven. First they have soup(汤),then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things such as bananas, apples and oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, afternoon tea and supper and all these meals are very necessary(必要的).(1)Many English people have _____meals a day.A. twoB. threeC. fourD. five(2)People may have_____ for their breakfast according to the passage.A. tea and eggsB. hamburgers and teaC. coffee and saladD. eggs and fish(3)People have lunch at ______.A. anytimeB. nineC. fiveD. one(4)People don't have _______ for their dinner.A. bananas and applesB. soup and meatC. meat and fishD. porridge(5)In some English families, dinner comes ________.A. in the morningB. at noonC. on SundayD. in the afternoon【答案】(1)C(2)A(3)D(4)D(5)B【解析】【分析】①根据所给的短文,Most English people have four meals a day.大多数英国人有四餐.故答案为C.②根据所给的短文,People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning.They'd like to have eggs,bread and milk..人们通常在早上7点到9点吃早餐.他们想有鸡蛋,面包和牛奶.故答案为A.③根据所给的短文,Lunch comes at 1:00pm.午餐时间是下午一点.故答案为D.④根据所给的短文,Afternoon tea is from four to five in the afternoon and the dinner is about half past seven. First they have soup(汤),then they have meat or fish with vegetables.下午茶从4点到5点,晚餐大约在7点半.首先是汤,然后是肉或鱼配蔬菜.故答案为D.⑤根据所给的短文,But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day.但并不是所有的英国人都这样吃.他们中的一些人在中午吃饭.故答案为B.【点评】本题考查了阅读理解,描述英国人三餐的时间和吃的什么,先翻译短文然后选择合适的选项完成句子.3.阅读理解阅读理解,判断正误。
Changchun was very poor 100 years ago. Now it is a beautiful city. There are a lot of people. There are many workers, businessmen, doctors, teachers and students.Jingyue park is in the east of Changchun. It's the biggest park in Changchun.There are different trees there. There is a lake in the park. It's Jingyue pool.Nanhu park is in the south of Changchun. It is the most beautiful-park. A lot of people go there to have a picnic at the weekend.Changchun park is in the west of Changchun. It is famous for tulips. There are many tulips of different colours in it. They are in bloom in summer.North Lake park is in the north of Changchun. It is a new park. It's big, too.Changchun is very great. It's a park city.(1)Changchun was not poor many years ago.(2)Changchun is a beautiful city now.(3)People do many different jobs.(4)North Lake park is the biggest park in Changchun.(5)A lot of people go on a picnic in Jingyue park.【答案】(1)0(2)1(3)1(4)0(5)0【解析】【分析】大意:介绍长春的现状以及其其中几大公园。