三年级英语 阅读理解天天练 超级丹(含解析)
- 格式:doc
- 大小:262.50 KB
- 文档页数:2
小学三年级英语上学期专项阅读与理解知识点天天练班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读理解。
There are many nice people at my school. Let me introduce one of them to you. This is my best friend Lisa. She is our monitor. She is polite and helpful. She helps her classmates with their homework. She turns off the lights every day after school. Lisa likes reading. She is also a student librarian. She works in our library every Monday to Wednesday. She puts down the books and tidies up the bookshelves. She likes talking with others, too. Some students may need help. Lisa takes care of them. (1)What does Lisa do everyday?( )A. turns off the lightsB. sweep the floorC.tidies up the bookshelves(2)How do you think about Lisa?( )A. She is polite and helpful.B. She is lazy.C. She is hardworking.(3)When does Lisa work in the library?( )A. every dayB. after schoolC. every Monday to Wednesday2. 阅读对话,选择正确的答案。
2022小学三年级英语下册专项阅读理解知识点天天练牛津班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读理解。
Hello, everyone! This is my bedroom. That is my green bed. It’s very lovely. Isn’t it? Can you see the pink pillow? It’s my pillow. I like it very much. The dresser is beside (在……旁边) the bed. It’s brown. And a clock is on the dresser. It’s pink and purp le. Oh, this is my desk. It’s blue. There is a computer on the desk. I like to use the co mputer very much. I often use it to do my homework. My books are under the desk. T he desk is beside the chair. My chair is blue, too. Ah, my baseball! It’s on my chair.I like my bedroom very much!( ) 1.Where is the dresser?A. Next to (靠近) the bed.B. Behind the bedC. Near the desk.( ) 2.Is the clock on the dresser?A. No, it isn’t.B. Yes, it is.C. I don’t know.( ) 3.What color is the desk?A. Green.B. Red.C. Blue.( ) 4.Where are the books?A. Under the desk.B. Behind the desk.C. Near the desk.( ) 5.Is there a baseball in the room?A. No, there isn’t.B. Yes, there is.C. We don’t know.2. 阅读理解。
最新三年级英语下学期译林版阅读理解天天练习题班级:_____________ 姓名:_____________1. 看图读句子,并选出与图片意思相符的答案。
[1]—— Merry Christmas.()——__________.A. Merry ChristmasB. Thank you[2]——What are they doing? ()——they’re_________.A. swimmingB. talking and dancing[3]——Can you see a Christmas tree? ()——_________.A. Yes, I canB. No, I can’t[4]——What can you see in the Christmas tree? ()——I can see______. A. Christmas gifts B. cars[5]——Do you like Christmas Day? ()——________.A. Yes, I doB. No, I don’t2. 阅读判断。
I have a big bedroom.There are many things (东西) in it.You can see two chairs.The chairs are big.You can see fifteen kites.The kites are beautiful.You can see seventeen toy cars.The toy cars are small.I love my bedroom.( ) (1)I have two small chairs in my bedroom.( ) (2)I have fifteen beautiful kites.( ) (3)I have seven big toy cars.3. 阅读短文,选择正确的选项。
金牌奥赛天天练小学英语三年级超级试卷(二十八)姓名班级第九阶段应用(一)第五十三天完形填空(I)【知识备忘】A.了解完形填空题型:在一篇对话或短文中,抽去5~10个单词或短语,要求从所提供的选项中选择一个最佳答案填在空白处,使对话或短文的内容结构完整。
首先接触有关对话的完形填空题。
B. 掌握完形填空做题技巧:在通读全文、掌握大意的基础上。
综合运用所学知识,确定空缺处的语意和词形,然后把已确定的答案放入文中再读一遍,检查语句是否通顺,表达是否清楚,有无语法错误等答题情况。
【能力聚焦】例1 A:Hello! Look (1) this photo.B: (2) this your mother?C:No, It's (3) teacher.A:Is this (4) classmate?C:No.It's my twin sister.This is (5)__A&B: Oh! Lovely!1. A. in B. on C. at D. to2. A. Am B. Is C. Are D. Be3. A. my B. me C. I D. ×4. A. your B. you C. × D. you're5. A. I B. me C. I'm D. my解答 1.C 2.B 3. A 4. A 5. B题型透视这道完形填空题里涉及到了介词、be动词以及代词,考查这几方面语法能否运用准确。
高分方略首先通读全文,了解到这段对话是A、B、C三人在谈论C的一张照片。
接着开始结合选项,根据上下文语意联系、空缺左右的语法等方面的联系判断正确的单词形式,从而选择正确的选项。
如1.Look at是个词组,表示“看……”所以选C。
2.根据后面的this判断be动词为Is。
3.根据后面的名词看,应该填物主代词,是C自己说的一句话,所以确定为my。
4.根据后面的名词classmate看,应该填物主代词,是A问C的,所以确定为your。
超级丹China's Lin Dan tells the world he is now the true No.1 badminton player! He wins the gold medal (金牌) in the men's singles (男单比赛) at the Guangzhou Asian Games.He wins the gold medal (金牌) in the men’s singles (男单比赛) at the Guangzhou Asian Games. He beat (打败) Lee Chong Wei (李宗伟) of Malaysia (马来西亚). Lee was the world’s No.1 player. “Lee is one of the world’s best badminton players. We play hard. We have an exciting game. He is a respectable (值得尊敬的) player for me,” Lin says. Now he has a new goal. “I’ll try to get to the London 2012 Olympic Games. I’ll work hard,” he says.About Lin DanName: Lin DanBirthday: October 14, 1983Nickname: Super DanHeight (身高): 178 cmWeight (体重): 72 kg【小练习】判断下面句子正确与否,正确的写"T",错误的写“F”。
1.( )Lin Dan tells the world he is the world true No.1 player now.2.( )He wins the gold medal in the women's singles at the Guangzhou Asian Games.3.( )Lee Chong Wei beat Lin Dan at the Guangzhou Asian Games.4.( )Lee Chong Wei is the world's best football players.5.( )Now, Lin Dan has a new goal. He will try to get to the New York 2012 Olympics Games. 【解析】1.T.从文章第一句China's Lin Dan tells the world he is now the true No.1 badminton player!“中国的林丹告诉整个世界他才是当今羽毛球界的第一名。
最新三年级英语上学期专项阅读与理解天天练习题牛津班级:_____________ 姓名:_____________1. 我当小裁判。
There is a zoo in our city. It''s very big. In the zoo, there are many animals. Look, the birds are singing in the tree. A bear is riding(骑)a bike. A tiger is eatingmeat(肉). Two monkeys are climbing(爬)a tree. They are happy in the zoo.阅读短文,判断正误。
( ) (1)The zoo is very big.( ) (2)The birds are flying in the sky.( ) (3)Two bears are climbing a tree.( ) (4)A tiger is eating meat.( ) (5)The animals are happy in the zoo.2. 阅读短文,判断对错。
Today is Monday. Linda is at school. She has Chinese,English and PE in the morning. She doesn''t have Music today. She has Maths and Art in the afternoon. She has Music on Fridays.( ) (1)Linda isn''t at school today.( ) (2)Linda has Chinese,English and PE in the morning.( ) (3)Linda has Music on Mondays.( ) (4)Linda has Music on Fridays.( ) (5)Linda has Maths and PE in the afternoon.3. 阅读短文,判断正误。
2021小学三年级英语上册专项阅读与理解知识点天天练湘少版班级:_____________ 姓名:_____________1. 根据短文内容判断下列各句正误。
My name is Mary. I'' m from China. I'' m a new student. I have many friends in the new school. Joey is nine years old. She is from Australia. Sue is from Australia, too. But she is ten years old. Mr White is from Japan. He is my English teacher. He is funny.(1)Mary is from Australia.( )(2)Mary has many friends in the new school.( )(3)Joey and Sue are from China.( )(4)Sue is nine years old.( )(5)Mr White is my English teacher.( )2. 阅读短文,判断正误。
Tomorrow, we''re going to have a picni C. Amy and I are going to fly kites. I will take my camera. Mum and dad like to eat sandwiches. So we''ll take some sandwiches, too. I think we''ll have a good time.(1)Tomorrow we''re going to have a picni C.( )(2)Mum and Dad are going to fly kites.( )(3)I won''t take my camera.( )(4)Mum and Dad like to eat fruits.( )(5)We''ll take some sandwiches.( )3. 阅读判断。
2022小学三年级下学期英语专项阅读理解知识点天天练北师大班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读短文,选择正确的答案。
My name is Susan. I''m nine years old. I''m tall. My father is tall, too. But my mother is short. I go to school on foot. Li Shan is my classmate (同班同学). We are in Class 2, Grade 3. Colin is my schoolmate. We are good friends.(1)My name is ________.A. SusanB. ColinC. Li Shan(2)I go to school ________.A. by busB. by taxiC. on foot(3)I''m ________ years old.A. 8B. 9C. 10(4)________ is my classmate and ________ is my schoolmate.A. Li Shan; ColinB. Colin; SusanC. Susan; Li San(5)I''m ________. My father is ________.A. tall; shortB. tall; tallC. short; tall2. 阅读短文,判断下列句子正误。
Today I go to the farm with my parents by bus. We see many animals on the farm. There are some sheep, pigs, horses, ducks, cows and chicks. They are fat and very lovely. Sheep and cows like eating grass. Pigs like sleeping. Horses like running. Ducks like swimming. Chicks like walking. We go home at five. We have a good time today.(1)We go to the zoo by bus.( )(2)We see many elephants.( )(3)Many animals on the farm are fat and lovely.( )(4)Pigs like eating grass.( )3. 根据短文内容判断句子正误。
2022小学三年级英语下册专项阅读理解知识点天天练人教PEP版班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读短文,判断对错。
Look at the picture. The little girl is me. My name is Susan. I''m ten. I''m in Class Five, Grade three. I like English very much. The man (男人) is the picture is my father, and he is a doctor. The woman (妇女) in the picture is my mother. She is pretty (漂亮的). What''s my mother, can you guess?(1)I''m in Class Four, Grade Five.( )(2)My father is a teacher.( )(3)I like English very much.( )(4)My mother is beautiful.( )(5)I am a girl.( )2. 阅读短文,根据短文内容选择正确的选项。
Sally has a brother. His name is Pete. They like toys very much. Peter likes robots. He has a black robot. It''s super. It''s hard. It has a big head. It has big hands and big feet. It has two long legs. It can run. Sally likes toy bears. She has a brown toy bears. It''s soft. It''s lovely. It has a big head and two small eyes. It has short legs.(1)Sally is Peter''s .( )A. sisterB. brotherC. mother(2)—What colour is Peter''s robot?—It''s .( )A. brownB. blueC. black(3)—What can Peter''s robot do?—It can .( )A. cleanB. runC. sing(4)—How does Sally''s toy bear feel?—It''s .( )A. hardB. softC. strong(5)Sally''s toy bear has small eyes and .( )A. a small headB. long legsC. short legs3. 阅读下面的对话,然后判断正误。
北师大最新三年级上学期英语阅读与理解天天练习题班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读短文,判断对错。
Today is Monday. Linda is at school. She has Chinese,English and PE in the morning. She doesn''t have Music today. She has Maths and Art in the afternoon. She has Music on Fridays.[1]Linda isn''t at school today. ( )[2]Linda has Chinese,English and PE in the morning. ( )[3]Linda has Music on Mondays. ( )[4]Linda has Music on Fridays. ( )[5]Linda has Maths and PE in the afternoon. ( )2. 阅读短文,判读正误。
Amy is an American girl. She is in a Chinese school now. in her class, there are fifty children. There are thirty boys and twenty girls. Bu it was very different in Amy''s class in England. In England, there were thirty children, fifteen boys and fifteen girls. So, Amy has got more friends here in China!(1)In China there are thirty children in Amy''s class.( )(2)It was different in England in Amy''s class( )(3)In England, there were fifteen girls in Amy''s class.( )3. 阅读短文并判断。
2022小学三年级下学期英语专项阅读理解知识点天天练外研版班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读短文,选出与图片对应的人名。
It''s going to be sports day on Monday. We''re going to take part in some sports. Jack is going to do the high jump. Lucy is going to do the long jump. Dalong can run fast. He''s going to run a race. Xiaoyong is going to play basketball. What about you? Can you tell me?⑴ A. Jack⑵ B. Lucy⑶ C. Dalong⑷ D. Xiaoyong2. 阅读对话,判断下面句子的正误。
Mike: Good morning, Mr Wang.Mr Wang: Good morning, Mike.Mike: This is my friend, Sarah. Sarah, this is our teacher, Mr Wang.Sarah: Nice to meet you, Mr Wang.Mr Wang: Nice to meet you, too. Are you a new student?Sarah: Yes, I am.Mr Wang: Where are you from?Sarah: I''m from the USA.Mr Wang: Oh! Welcome.(1)Sarah is Mike''s friend.( )(2)Mike is a boy.( )(3)Sarah is from the USA.( )(4)Sarah is not a new student.( )(5)Mr Wang is a student.( )3. 阅读短文,选择正确的选项。
2022小学三年级下册英语专项阅读理解知识点天天练北师大班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读短文,判断正误,正确的用T表示,错误的用F表示。
My name is Lily. I’m eleven. This is my family. I have a twin sister. She’s Lucy. She’s nice. This is my grandpa. He has a big farm. The ducks and chickens on his farm are lovely. The old woman in red is my grandma. She likes red. This is my mother. She’s beautiful. She often makes ice cream for me. This is my father. He works(工作) in a library. This is me. I love my family.( ) 1. Lucy is eleven.( ) 2. Lily’s grandpa likes red.( ) 3. There are (有)five people (人) in Lily’s family.( ) 4. The chickens and birds on the farm are lovely.( ) 5. Lily’s father has a library.2. 根据表格回答问题。
Name Birthday AgeBill June 5th 7Kelly July 2nd 16Guoguo May 31st 8Tom August 13th 12(1)When was Bill born?(2)How old is Kelly?(3)How old is Guoguo?(4)When was Tom born?3. 阅读短文,判断下列句子正误。
2022小学三年级下学期英语专项阅读理解知识点天天练人教新起点班级:_____________ 姓名:_____________1. 阅读理解。
Mr Smith lives in a village, but he works in a big city(城市). He goes to work by train every morning and comes home in the same way.This morning, when he was reading his newspaper on the train, a man behind him said 'Hello' to him and began to talk to him. 'Your life is not interesting, isn''t it? You take the same train every morning, and you always sit in the same seat and read the same newspaper.' 'How do you know all that about me?' Mr Smith said angrily(生气地). 'Because I always sit in the same seat behind you,' the man answered.( ) (1)Mr Smith works ______.A. in a villageB. in a cityC. in a townD. in the country( ) (2)He comes back home from work _____.A. by shipB. by busC. on footD. by train( ) (3)When he is on the train, Mr Smith often ______.A. reads booksB. reads a newspaperC. talks to othersD. listens to others( ) (4)Mr Smith _________.A. likes the man very muchB. likes reading booksC. doesn''t like the man.D. has much money( ) (5)The man knows Mr Smith because ________.A. he is Mr Smith''s good friendB. they work in the same factoryC. he sits behind Mr Smith on the same train every dayD. they live in the same village2. 阅读短文,判断正误。
2021小学三年级上册英语专项阅读与理解知识点天天练沪教版班级:_____________ 姓名:_____________1. 根据短文内容填空。
The cat and the birdThis is a beautiful garden. There is a cat and a bird in the garden. They are very small. The bird is sitting in the tree.It is singing. The cat is under the tree. It is looking up at the bird. The cat is very happy with the bird''s sings. The cat and the bird are very happy to meet each other. They become good friends.each other 相互 become 成为 under 在……下方(1)There is a bird and a cat the garden.(2)The cat is looking the bird.(3)The cat is very happy the bird''s songs.2. 阅读判断。
Today is Sunday. The sun is shining.Kitty and Ben go to Ali Baba’s farm. They can see many animals there. farm.Look,they are ducks.They are yellow and small.They go”Quack,quack….”.”Oink,oink…”, what can you hear?Oh,there are six pink pigs. They’re lovely. They like animals very much. They are happy.[1]Today is a sunny day. ( )[2]There are many animals on Ali Baba’s farm. ( )[3]The ducks are big and yellow. ( )[4]Kitty and Ben like the farm. ( )[5]They are not sad. ( )3. 阅读短文,判断下列句子是否与短文内容一致。
2022小学三年级下学期英语专项阅读理解知识点天天练人教PEP版班级:_____________ 姓名:_____________1. 看图读一读,判断句子正(√)误(×)。
Ann: What''s this, Tom?Tom: It''s my robot. It can walk(走路). It''s red and black. It''s super. I like robots. Do you likerobots, Ann?Ann: No, I don''t like robots.Tom: What do you like?Ann: I like toy bears. They''re soft.They''re lovely.( ) (1)Tom has(有) a robot. He likes robots.( ) (2)Ann doesn''t like toy bears.She likes robots.( ) (3)Tom''s robot is green and blue.( ) (4)Toy bears are soft. They''relovely.( ) (5)Tom''s robot can walk. It''ssuper.2. 阅读短文,回答问题。
Be quietIt is a rainy Day. Bill and Amy are at home. They are making a cake for their parents. Dad is writing a letter (信).Mum is working. 'There is big noise. Dad and Mum can''t work.' They say, 'Please be quiet. Please go to your room.' Now Bill and Amy are in their room. Oh, Bill is playing the violin. Amy is playing the flute. The noise is bigger (更大了).Their parents can''t work. So they say, 'Go and make a cake instead.'What are Bill, Amy and their parents doing?(1)Bill is.(2)Amy is.(3)Mum is.(4)Dad is.3. 根据短文内容选择下列文具的颜色, 将其字母标号写在题前的括号里。
2022年金牌奥赛天天练小学三年级英语超级试卷及答案(三十一)姓名班级第五十六天阅读理解(Ⅱ)【知识备忘】A. 进一步了解有关短文的阅读理解题型。
B. 进一步掌握阅读理解题型的做题技巧。
【能力聚焦】例1阅读短文,判断文后的句子意思是否与文章相符,若相符请在括号中写“T”,不相符请写“F”。
Hi.My name is Gao Ming.I'm 11.My father is a teacher. Lily is his student. She is in Class 4. I'm in Class 4, too.( ) 1. Gao Ming is twelve.( ) 2. Lily's teacher is Mr. Gao.( ) 3. GaO Ming is in Grade 4.( ) 4. Gao Ming's mother is a teacher.( ) 5. Lily is Gao Ming's classmate.解答 1. F 2. T 3. F 4. F 5.T题型透视这道阅读理解题考查同学们就所给信息进行处理和分析的能力。
高分方略首先通读全文了解到,这是一篇Gao Ming自我介绍的短文,文中提到他的父亲是老师,Lily是父亲的学生,也就是Lily的老师是Gao Ming的父亲即Mr. Gao。
他们分别是在几班——都在4班,也即同班同学classmate。
然后与文后所给判断题一一对照,即能判断准确。
例2阅读短文后,用适当的词填空,每空一词。
This is Ma Lili. She is a Chinese girl. She is 11. She is in Class Three.Grade One. She is in Row Five. Her number is Four. Kate Green is in Class Three,Grade One,too. She is an English girl Ma Lili is Kate Green's good friends.Ma Lili is a ______ girl. She is in Class _______,Grade______. Kate Green is an ______girl. Ma Lili and Kate Green ______ good friends.解答 Chinese;Three; One; English;are.题型透视这道阅读理解题基本上是考察同学们对文句的理解和掌握。
小学三年级英语阅读理解天天练小学三年级英语阅读理解天天练下面是由yjbys小编跟大家分享的小学三年级的英语阅读理解天天练以及答案解析,有兴趣的朋友可以阅读参考一下哦!第一篇:You work hard to learn English. Do you know American kids are learning Chinese? In many US schools, students take Chinese lessons. How do they learn Chinese?Let’s go to the Muir Elementary School in the US. Maddi, 6, and Stephen, 6, are first graders in this school. They are learning how to say “we” in Chinese. “It’s not easy to remember the Chinese characters (汉字). But learning Chinese is fun,” they say.In Chinese class, they are learning the language through songs, games and lots of talking. “Chinese is popular among US kids. They pick it up really fast,” their teacher says.【小练习】判断下面句子正确与否,正确的写"T",错误的写“F”。
1.( )We work hard to learn English and the US kids work hard to learn Chinese.2.( )Students in US schools never learn Chinese lessons.3.( )In the Muir Elementary School in the US, Maddi and Stephen are learning how to say "we" in Chinese.4.( )To US kids, it's not easy to remember the Chinese characters.5.( )In Chinese class, US kids are learning the language through songs, games and lots of listening.第二篇:It’s September and we are back to school. It’s good to see all my classmates and teachers again. They are all fine and happy.We are in Grade Eight this term. There are twenty-six girls and twenty-eight boys in our class.Mr Hu is our new English teacher and Mr Li will teach us physics. Physics is a new subject. I hear physics is not easy, but it’s interesting. I’m going to work hard on it. I’m good at maths, but I don’t do well in English. I like English. I’ll ask Lucy for help.Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese, too. I’m going to do my best this term. I think I can do better than last term.【小练习】判断下面句子正确与否,正确的写"T",错误的写“F”。
超级丹
China's Lin Dan tells the world he is now the true No.1 badminton player! He wins the gold medal (金牌) in the men's singles (男单比赛) at the Guangzhou Asian Games.He wins the gold medal (金牌) in the men’s singles (男单比赛) at the Guangzhou Asian Games. He beat (打败) Lee Chong Wei (李宗伟) of Malaysia (马来西亚). Lee was the world’s No.1 player. “Lee is one of the world’s best badminton players. We play hard. We have an exciting game. He is a respectable (值得尊敬的) player for me,” Lin says. Now he has a new goal. “I’ll try to get to the London 2020 Olympic Games. I’ll work hard,” he says.
About Lin Dan
Name: Lin Dan
Birthday: October 14, 1983
Nickname: Super Dan
Height (身高): 178 cm
Weight (体重): 72 kg
【小练习】判断下面句子正确与否,正确的写"T",错误的写“F”。
1.( )Lin Dan tells the world he is the world true No.1 player now.
2.( )He wins the gold medal in the women's singles at the Guangzhou Asian Games.
3.( )Lee Chong Wei beat Lin Dan at the Guangzhou Asian Games.
4.( )Lee Chong Wei is the world's best football players.
5.( )Now, Lin Dan has a new goal. He will try to get to the New York 2020 Olympics Games. 【解析】
1.T.从文章第一句China's Lin Dan tells the world he is now the true No.1 badminton player!“中国的林丹告诉整个世界他才是当今羽毛球界的第一名。
”可以知道这句话是正确的。
2.F.林丹是男生,所以应该是men's singles (男单比赛) ,而不是women's singles(女单比赛)拉。
3.F.从文章第四句He beat (打败) Lee Chong Wei (李宗伟) of Malaysia (马来西亚).“他打败了来自马来西亚的选手李宗伟。
”可以知道题目中李宗伟在广州亚运会上打败林丹是错误的。
4.F.李宗伟是打羽毛球(badminton)的,可不是踢足球(football)的哦。
5.F.从文章最后一句“I’ll try to get to the London 2020 Olympic Games. I’ll work hard,” he says.“他说:我想要参加2020年伦敦奥运会。
”可以看出题目中说的“2020年纽约奥运会”是错误的。
【小编总结】
从今天的题目中可以发现,其实有些句子同学们可以看懂,但往往会忽略了细节,比如林丹和李宗伟是打羽毛球的,而不是踢足球的;他们都是男生;2020年是伦敦奥运会,而不是纽约奥运会等等。
所以我们在做题的时候一定要仔细,因为粗心而做错就太可惜啦。